Wix vs Weebly | 11 razlika koje biste trebali znati u 2020. godini (grafikon)

Wix i Weebly su dva najveća graditelja web stranica okolo. Oboje žele dokazati koliko su jednostavni za upotrebu, kao i koliko su pristupačni. Pa što’je razlika između njih? A koji vam odgovara? Mi’malo sam kopao (čitaj: puno) dublje kako bismo vam pomogli da odlučite koji od ove dvije web stranice za pravljenje web stranica je vaša najbolja opklada. Pročitajte za našu detaljnu usporedbu ili prijeđite na konačne rezultate’ponovno kratko.


Evo 11 stvari koje biste trebali uzeti u obzir kada uspoređujete Wix i Weebly:

Wix

Weebly

Posjetite Wix Weebly Najbolji izbor Vrh
Choice Wix Top Choice Wix

Wix

Cjelokupna ocjena

9.4 iz 10

Weebly

Cjelokupna ocjena

8.2 od 10

Sažetak

Wix:

Wixov uređivač povuci i ispusti vrlo je jednostavno stvoriti web stranicu – bez potrebe da znate nijedan kôd! S više od 510 predložaka među kojima možete odabrati, odličnim ugrađenim alatima i hrpom aplikacija, Wix vam omogućuje izradu gotovo bilo koje vrste web stranica od osobnog bloga do male internetske trgovine. Još bolje, Wix možete koristiti potpuno besplatno! Ako vam treba pomoć, nudi svim telefonima podršku za telefon i e-poštu, što je čini idealnom za početnike.

Weebly:

Iako nije baš jednostavan za upotrebu kao Wix, Weebly također koristi jednostavan drag and drop pristup izgradnji web stranica. Weebly ima skromnu kolekciju od 50+ predložaka za izbor, a dolazi s kvalitetnim ugrađenim značajkama kao što su marketing, e-trgovina i alati za bloganje. Gdje se Weebly excels nalazi u svom rasponu aplikacija – njih preko 340 – što znači da zaista možete prilagoditi svoju web lokaciju. Kao i Wix, Weebly ima besplatni plan s plaćenim planovima koji počinju od samo 5 USD mjesečno.

Čitaj više

Jednostavnost korištenja

Wix:

Možemo potvrditi da je Wix vrlo jednostavan za korištenje.

Tako lako, u stvari, postigao je 4,3 od 5 zbog jednostavne upotrebe u našem korisničkom testiranju. Dobar posao, Wix!

Možeš ‘opterećenje’ elementi (mislite tekstualne okvire, slike, naslovi, galerije) i ‘pad’ bilo gdje na vašoj web stranici kako bi dobili precizan izgled koji želite. To’bez žurbe, to’brzo, i svatko ga može koristiti.

Nije baš kreativan tip?

Unesite Wix ADI. ADI je za Artificial Design Intelligence. Dovoljno je da ispunite svoju web stranicu ‘Svrha’, odaberite neki dizajn koji vam se sviđa izgledom, a Wix ADI će vam za nekoliko minuta izgraditi kompletnu web stranicu.

Weebly:

Weebly nije’Lako je koristiti kao Wix, ali to’i dalje je prilično dobra.

To’ima isto jednostavno ‘povuci i spusti’ pristup, ali ne’nemate istu razinu kreativne slobode kao Wix.

Weebly je dobio 3,5 od 5 zbog jednostavne upotrebe u našem korisničkom testiranju.

To’Nije baš tako intuitivno kao Wix, ali to’još uvijek je pogodna za sve. Ne treba nikakvo tehnološko iskustvo i tamo’nema potrebe za kodiranjem.

Čitaj više

Fleksibilnost dizajna

Wix:

Wix vam daje gotovo potpunu kreativnu slobodu.

S više od 510 profesionalno dizajniranih predložaka koje možete odabrati’prevario sam se zbog izbora. A vaš je predložak zapravo samo odskočna daska – odaberite između velikog broja elemenata, ispustite ih gdje god želite i učinite svaku stranicu u potpunosti svojom.

Sve iz Wixa’Predlošci su također potpuno optimizirani za mobilne uređaje. Oni’izgledat ću sjajno na bilo kojem uređaju.

Jedan nedostatak dizajniranja vaše web stranice pomoću Wix predloška?

Jednom kad ti’odabrao sam tvoj predložak, možeš’ne promijenite mišljenje. Ako prebacite, to’Ponovo ću početi ispočetka.

Da’Zbog čega je u našem istraživanju dobio 3,5 od 5, umjesto više.

Osjećate li se avanturistički? Wix uređivač omogućuje vam da potpuno izradite web stranicu ispočetka, nije potreban predložak.

Ako ste prepuni ideja za web dizajn, ali vam je tehnička struka malo kratka, Wix je graditelj web mjesta za vas. Ruke dolje.

Weebly:

Weebly ima malu, ali moćnu paletu od preko 50 industrijskih predložaka koje možete odabrati.

Tamo’s manje prostora za prilagodbu nego s Wixom, ali to’nije najgora stvar – previše izbora ponekad može biti prevladavajući.

Weebly vam također daje pristup svim vašim predlozima’s kodom. Ovo je sjajan način da umočite nožni prst u svijet web razvoja, a da ne morate početi ništa od početka. Možete uvesti i premium planove iz vanjskih izvora (poput Webfire teme) – nešto što Wix ne zna’trenutno ne nude.

Kao i Wix, svi iz Weeblya’S predlošci su u potpunosti optimizirani za mobilne uređaje. Oni’Izgledat ću jednako dobro na mobitelu kao i na radnoj površini.

I trešnja na vrhu torte Weebly?

Za razliku od Wixa, svoj predložak možete naknadno mijenjati dolje. Da’Zbog čega na svom suparniku ima blage prednosti, ocjenjujući 3,8 od 5 za fleksibilnost dizajna u našem istraživanju.

Ako ti’nemojte se zabrinjavati zbog kreativne slobode ili ste željeli testirati svoje vještine kodiranja, Weebly je najbolji izbor za vas.

Čitaj više

Marketinški alati

Wix:

Uz Wix Shoutout možete slati prekrasne marketinške e-mailove i biltene, kao i dijeliti ažuriranja na društvenim mrežama (o tome više kasnije). Također možete uhvatiti adrese e-pošte kako biste povećali svoju publiku.

Wix također ima funkciju za stvaranje kupona i popusta. Crni petak je najprometniji dan za trgovine u SAD-u – popusti su velika posla.

Weebly:

Weebly ima vlastiti ekvivalent Wix Shoutout-a, koji naziva Weebly Promote.

Kroz napredne i jasno predstavljene statistike, Weebly Promote omogućava vam da zaista odete u grad sa svojim marketingom e-pošte i iskoristite sav potencijal koji može ponuditi vašoj web lokaciji..

Weebly’Marketinški alati imaju blagi prednost u odnosu na Wix’a. Ako ti’Vjerojatno se oslanjate na marketing putem e-pošte za vaše poslovanje, Weebly je bolja opcija.

Čitaj više

Alati za e-trgovinu

Wix:

Wix nudi jednostavan način internetske trgovine.

Može pratiti razinu zaliha, automatski slati e-poštu kupcima koji odustaju od narudžbe, izračunati troškove dostave i poreze, pa čak i ispisati vaše naljepnice.

Uz niz uglađenih predložaka e-trgovine u ponudi, Wix je odličan izbor za mala poduzeća i neovisne poduzetnike. Možete čak i postati globalni s opcijom za višejezične web stranice.

Weebly:

Weebly otkucava puno kutija za e-trgovinu.

Jeftini planovi za e-trgovinu nude zaista veliku vrijednost s puno značajki koje imate’d obično očekujem od cjenovnih planova.

Weebly’s povratni isn’ipak tako korisniku prilagođen. To je n’kao dobro podmazan stroj kao Wix, i ti’Morat ćete napraviti više ručnih analiza stvari poput zaliha. Što’S druge strane, opcije oduzimanja se teško prilagođavaju.

Weebly je dobar graditelj web mjesta za e-trgovinu, ali Wix je samo malo više uglađen i bogat značajkama.

Čitaj više

Blogovi

Wix:

Želite li dodati blog na svoju web lokaciju? Wix nudi besplatnu aplikaciju za bloganje za sve planove.

Postoji osam izgleda koji se mogu odabrati, a svi su potpuno optimizirani za mobilne uređaje. Možete dodati više pisaca, a publika se može pretplatiti putem e-pošte, Facebooka i Googlea.

Weebly:

Kao i kod Wixa’Stvarno je jednostavno integrirati blog na svoju web stranicu Weebly i integrirati nove postove u svoju početnu stranicu.

Oba graditelja se prilično ravnomjerno podudaraju u ovoj kategoriji.

Čitaj više

Integracija društvenih medija

Wix:

S Wixom na svoju web lokaciju možete jednostavno dodavati gumbe i feedove društvenih medija. Opet, to’je samo stvar vučenja i ispadanja.

U pogledu društvene integracije, mjesto na kojem Wix pada vrlo malo je kada je u pitanju prodaja.

Možeš’ne upotrebljavajte Wix za prodaju na više društvenih kanala, kao što su Facebook, Instagram i Pinterest.

Weebly:

To’ima prilično sličnu priču za Weebly.

Integrirajući vaše društvene medije sa svoje web stranice? Lako grašak.

Zapravo, Weebly stvari vodi korak dalje. Facebook Messenger zapravo možete spojiti na svoju web stranicu, tako da možete izravno razgovarati sa svojim kupcima u formatu koji radi za vas oboje.

Ali, kao i kod Wixa, možeš’ne upotrebljavate svoju web lokaciju Weebly za prodaju putem društvenih kanala, poput Facebooka, Instagrama i Pinterest-a.

Čitaj više

Tržišta aplikacija

Wix:

Wix ima nešto manje značajki u kući nego Weebly. Tamo’i dalje je tržište aplikacija, ali preko 260 aplikacija koje možete odabrati – obrasci, video, događaji, takve stvari – tako da biste ih teško mogli nazvati ograničenim!

Postoji puno potpuno besplatnih aplikacija, dok one premium (ili premium verzije) obično koštaju samo nekoliko dolara. Recenzije i ocjene zvjezdica drugih korisnika Wixa pomoći će suziti vaše mogućnosti.

Kao i sve sa Wix-om, dodavanje aplikacija nevjerojatno je jednostavno. Nabavite svoju aplikaciju sa samo jednim klikom, a zatim je povucite na svoje mjesto.

Wix cijelo vrijeme na svoje tržište dodaje uzbudljive nove aplikacije – krenite prema ‘Najnovije aplikacije’ odjeljak da biste vidjeli najnovije.

Weebly:

U pogledu broja aplikacija u ponudi, to’istina je da Weebly ima blagi rub, s preko 340 aplikacija u Weebly App Centeru.

Kao i Wix, dostupno je mnoštvo besplatnih aplikacija (preko 50), a premium su obično vrlo jeftine. ‘Na primjer, višejezična aplikacija “košta samo 3 USD mjesečno i omogućuje vam dodavanje više verzija iste stranice na različitim jezicima – vrlo mala cijena koja treba platiti za pristup cijelom svijetu!

To’malo je teže prosijati Weebly’s aplikacijama, koliko ih nema’t u što većini kategorija. Ali, poput Wixa, nove se aplikacije stalno dodaju.

Korisnici weebly mogu također predložiti nove aplikacije, što je lijep dodir.

Čitaj više

SEO

Wix:

Wix ima puno SEO (Optimization Search Engine Optimization) podrške kako bi pomogao vašoj web stranici. To uključuje dobre ugrađene SEO značajke poput meta naslova i optimiziranih naslova.

SEO (optimizacija za tražilice) odnosi se na to koliko je dobro pripremljeno vaše web mjesto ‘primijetio’, i stoga ‘rangirani’ od strane Googlea i drugih tražilica. Ne radi’nije važno jeste li izgradili najsladju web stranicu na svijetu – ako ne’nema dobrog SEO mjesto, nitko ga neće vidjeti!

Wix ti ima leđa. Wix SEO Wiz bit će vaš novi najbolji prijatelj, kreirajući personalizirani SEO plan temeljen na detaljima poput imena vaše web lokacije i vašeg ‘ključne riječi’ (glavne teme koje pokrivate).

Sa Wixom možete lako postići najbolje SEO prakse bez prethodnog iskustva.

Weebly:

Kao i Wix, Weebly posjeduje sve alate koji će vam pomoći da napunite svoj SEO.

To’Obavijestit ćemo vas kroz cijeli postupak izrade web stranica kada nešto treba optimizirati, ali ne’ne imati određeni alat za automatizaciju ovoga za vas.

Umjesto toga, potražite (vrlo sveobuhvatan) Ultimate SEO vodič za korak po korak pristup SEO uspjehu na svojoj web lokaciji Weebly.

S Weeblyom možete se prilično brzo ogrebati sa SEO-om, ali to’nije baš tako ‘bez ruku’.

Čitaj više

rezerva & Mogućnosti vraćanja

Wix:

Jednom kad ti’napravili ste svoju Wix stranicu, pobijedili ste’biti u mogućnosti izvesti ga na drugu platformu.

Ipak možete, spremite onoliko verzija koliko želite – i preporučujemo vam da spremite čitavu gomilu!

Na taj način možete se odmah prebaciti na najnoviju verziju web mjesta ako nešto slučajno izbrišete.

Weebly:

Weebly vam omogućuje izvoz vaše web stranice. Svoje web mjesto možete preuzeti na zip datoteku.

Iako to znači da možete prenijeti svoju web lokaciju na drugi domaćin, možda nećete moći koristiti istu funkciju povlačenja i ispuštanja jednom kada je web mjesto izvrši’s van Weeblya’s urednikom. Osim toga, možete’t učitajte svoju web stranicu natrag u Weebly. Iako nudi opciju izrade sigurnosnih kopija i izvoza, to’nije tako zgodno.

Ako pogriješite u Weeblyu, možete poništiti promjene sve dok to ne učinite’ne objaviti web mjesto ili izaći iz uređivača.

Ako izbrišete bilo koju stranicu, morate pričekati da Weebly podrži vašu web lokaciju. Ovo je sporo rješenje koje bi moglo imati veliki utjecaj na vašu web lokaciju, pogotovo ako vi’vodite posao.

To’nije sigurnosni sigurnosni sustav, ali opcija je tu.

Čitaj više

Pomozite & podrška

Wix:

Wix nudi podršku putem telefona i e-pošte u svim plaćenim planovima – rijedak nalaz!

Mi’rekao sam jednom, a i mi’Reći ću još jednom – Wix svojim korisnicima stvarno olakšava život. A kad je riječ o pomoći i podršci, to izbija iz parka.

Na svakom koraku vašeg putovanja u izgradnji web stranice, vi’Vidjet ćete gumb pomoći koji vas povezuje s određenim vodičem za određeni alat. Postoje videopriručnici kao i forum zajednice gdje možete dobiti pomoć i savjet drugih Wix korisnika.

Wix’pomoć i podrška – doslovno – nikakva druga. U našem istraživanju postigao je savršenih 5 od 5 rezultata.

Weebly:

Weebly nudi podršku putem e-pošte u svim planovima, ali telefonska podrška dolazi samo s tri najbolja plaćena plana.

Međutim, za razliku od Wixa, Weebly nudi podršku za chat uživo, što je odličan način za brzi odgovor na manja pitanja.

Weebly također ima forum zajednice i Centar za pomoć, ali ne baš izjednačen s dubinom Wix vodiča.

Weebly je dobio 3,5 od 5 u našem neovisnom istraživanju. Pomoć i podrška više su nego dovoljni, ali o njima se nema što pisati.

Čitaj više

cijena & Vrijednost za novac

Wix:

Wix se do sada dobro slagao s Weeblyom.

Hoće li se pobijediti na vrijednosti za novac?

Apsolutno ne!

U stvari, ne’Čak ne trebate potrošiti ni cent da biste postavili web mjesto i pokrenuli Wix.

To je reklo, ti’Ako želite povezati vlastito ime domene, kao i ukloniti Wix oglašavanje, morat ćete nadograditi na jedan od sedam premijskih planova. Ti se planovi kreću od 11 do 35 dolara mjesečno, uz ogromnu uštedu u ponudi – mi’razgovarate između 25% i 43% – ako se prijavite za godinu ili dvije.

Wix spakira puno sjajnih stvari u vrlo pristupačan paket. U našem je istraživanju postigao 4,5 od 5 za vrijednost u odnosu na novac – najviše od svih građevinara.

Weebly:

S Weeblyom, kao i s Wixom, možete napraviti web stranicu potpuno besplatno.

Nadogradite na jedan od tri plaćena plana kako biste se riješili Weebly oglašavanja i povezali svoju domenu.

Tri plana – osobni, profesionalni i izvedbeni – koštaju između 6 i 26 dolara mjesečno, uz uštedu između 33% i 10% u ponudi kada se prijavite za godinu dana umjesto da plaćate mjesec po mjesec.

Weebly’cijene mogu biti malo veće od Wixa’s, ali to’i dalje je veliki graditelj vrijednosti, bod 4,1 od 5 u našem istraživanju.

Čitaj više

Zaključak

Pa ti’Pročitajte našu detaljnu usporedbu Wix-a i Weeblya, ali koji su konačni rezultati?

1. Wix vs Weebly – Jednostavnost upotrebe: presuda

Pobjednik jednostavnosti upotrebe: Wix

Oba graditelja imaju funkciju povlačenja i ispuštanja, tako da su zaista jednostavna za korištenje. Wix je ipak malo lakši, a Wix ADI će čak napraviti web stranicu za vas – ne postaje mnogo lakše od toga!

2. Wix vs Weebly – Fleksibilnost dizajna: presuda

Pobjednik dizajnerske fleksibilnosti: Wix

Wix ima puno više predložaka nego Weebly, a mogućnosti prilagodbe su sjajne. Nedostatak je taj što ne možete promijeniti svoj predložak nakon izrade web mjesta, što Weebly nudi.

3. Wix vs Weebly – Marketinški alati: Presuda

Pobjednik marketinških alata: Weebly

Ovdje je Weebly tijesna pobjeda. Pomoću marketinškog alata Weebly Promote zaista možete otići u grad s marketingom e-pošte, posebno zaroniti u analitiku.

4. Wix vs Weebly – Alati za e-trgovinu: Presuda

Pobjednik alata za e-trgovinu: Wix

Želite prodavati na mreži? Wix je ovdje tvoja bolja opcija. Elegantni predlošci e-trgovine i snažno upravljanje zalihama su dobitna kombinacija. Planovi e-trgovine Weebly ipak su nešto jeftiniji.

5. Wix vs Weebly – Blogiranje: presuda

Pobjednik bloganja: to’s kravata!

I Wix i Weebly imaju aplikacije za blogiranje za integraciju u vašu web stranicu, što znači da možete blogirati sadržajem vašeg srca – preblizu je za pozivanje!

6. Wix vs Weebly – Integracija društvenih medija: presuda

Pobjednik integracije društvenih medija: Weebly

Iako vam niti jedan graditelj ne omogućuje prodaju putem društvenih medija, možete integrirati svoje društvene kanale s oba. Ovdje Weebly dobiva bonus bod za omogućavanje povezivanja svog Facebook Messengera, tako da možete izravno razgovarati sa svojim kupcima u formatu koji će im se svidjeti.

7. Wix vs Weebly – Tržišta aplikacija: Presuda

Pobjednik tržišta aplikacija: Weebly

Weebly ima impresivnih 340 aplikacija, s mnoštvom besplatnih aplikacija u ponudi i jednostavnom instalacijom za ‘jedan klik’. Wix-ove 260 aplikacije ne smiju se njuškati, ali graditelj zaostaje za Weeblyom u ovome.

8. Wix vs Weebly – SEO: Presuda

Pobjednik SEO: Wix

Wixov vlastiti alat, Wix SEO Wiz, izuzima naporan rad iz SEO-a. Weebly nudi puno SEO podrške, ali bez istog pristupa ‘hands off’.

9. Wix vs Weebly – mogućnosti sigurnosne kopije i vraćanja: presuda

Pobjednik sigurnosnih kopija i vraćanja opcija: Wix

S Wixom možete lako spremiti sigurnosne verzije vaše web stranice na koje ćete se vratiti ako treba. Također možete spremiti verzije web mjesta Weebly – ali preuzimanje na zip datoteku daleko je manje privlačno.

10. Wix vs Weebly – pomoć i podrška: presuda

Pobjednik pomoći i podrške: Wix

Wix je postigao savršenih 5 od 5 za pomoć i podršku. Pomoć i podrška Weebleja su iznad prosjeka, ali za Wix to ne odgovara.

11. Wix vs Weebly – cijene i vrijednost novca: presuda

Cijene i vrijednost za novac Dobitnik: Wix

Pokaži mi novac! Ili, bolje rečeno, pokaži mi gdje mogu dobiti više za svoj novac. To je ovdje još jedna pobjeda za Wix – graditelj spakira puno sjajnih značajki u niz prilično jeftinih planova. Jednostavno rečeno – nudi vam više, za manje.

Wix vs Weebly: presuda

Dakle, rezultati su u, i to’s ukupnom pobjedom za Wix. Da, Weebly može imati prednost kad su u pitanju društveni mediji i značajke, ali Wix dominira u Helpu & Podrška, dizajn, jednostavnost upotrebe i vrijednost za novac – četiri su temeljna stupa svakog velikog graditelja web stranica.

Ali hej, ako i ti’još uvijek nisam siguran koji’Je li za tebe, zašto ne probati jedan (ili oba) besplatno i uzeti stvari odatle? Ili pogledajte naš pregled najboljih graditelja web stranica da biste vidjeli kako Wix i Weebly stoje protiv konkurencije.

Čitaj više

Pregled

9.4 iz 10

Posjetite Wix
Pogledajte našu Wix recenziju

8.2 od 10

Posjetite Weebly
Pogledajte našu Weebly pregled opće ocjene Što je to?

Naša ukupna ocjena temelji se na prosječnoj ocjeni svih ocjena zajedno.

Zašto je to važno?

Naši rezultati daju vam preglede o tome koja vam usluga nudi najbolje značajke, vrijednost i još mnogo toga.

Usporedba wix 4.7 / 5 weebly 4.1 / 5 Close

Pogledajte i naše Usporedni grafikon graditelja web stranica za detaljnije razlike

Niste sigurni koji graditelj web stranica vam najbolje odgovara? Isprobajte naše Kviz za izradu web stranica

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me