Wix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo – top 3 prednosti i nedostatke u 2020. godini

Wix vs Weebly vs Squarespace vs JimdoWix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo – Neka bitka počne!


Teško je pokušati shvatiti koji graditelj web mjesta radi za vas. Ponekad su svi jednaki, ponekad su svjetovi.

Pa kako biste trebali birati?

Uzimanje vremena za isprobavanje svih graditelja web stranica može biti iscrpljujuće i frustrirajuće. U ovom članku ćete naći tablicu u kojoj su predstavljeni prednosti i nedostaci svakog graditelja web stranica za vas.

Doista će vam pomoći uštedjeti vrijeme i energiju mozga da prvo pregledate njihove prednosti i nedostatke, tako da možete suziti one koji ne zadovoljavaju vaše potrebe.

Ovdje’Kratki pregled naših ocjena graditelja web stranica tako da brzo možete vidjeti kako se međusobno pogađaju:

Contents

Wix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo
prozodija & Uporedite konturu
  1. Faktor popularnosti
  2. Vrhunski profesionalci & Protiv (Wix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo)
  3. Kako odabrati graditelja web stranica ovisno o tome što vam treba
  4. Naša preporuka za vas

1.POPULARNI FAKTOR

Koliko i mi’mislim da bi popularnost alata za izradu web stranica trebala imati značajan utjecaj na vašu odluku na temelju koje stranice trebate izraditi web stranicu, mislili smo da i ovdje to treba pokriti..

To’s više kao an “interes” faktor prije nego što krenemo u raspravu o prednostima & nedostaci svakog graditelja web stranica u nastavku.

Evo kako su Wix, Squarespace, Weebly i Jimdo u trendovima Googleovih pretraživanja:

Squarespace vs Wix vs Weebly vs Jimdo - Google TrendKliknite na sliku da biste vidjeli najnoviju grafikon Google Trenda

Ovo vam govori da Wix dobiva najviše pretraživanja na mreži, zatim Weebly, Squarespace i Jimdo.

To’ne iznenađuje to Wix.com je trendovski najviši jer imaju objavljeno više od 92 milijuna web stranica.

2.TOP PROS & CONS (Wix vs Weebly vs Squarespace vs Jimdo)

prozodija

Wix | Kvadratni prostor | Weebly | Jimdo

kontra

Wix | Kvadratni prostor | Weebly | Jimdo

PROS O WIX# 1

# 2

# 3

Najbolja kolekcija predložaka dizajna profesionalnih kalibra

Wix nudi preko 510 predložaka profesionalnog izgleda koji su do danas vrlo ažurirani’dizajnerski trendovi (u usporedbi s drugim povlačenjem & ispusti graditelje web lokacija).

Najbolji dio o Wixu’Predlošci s već su strukturirani, formatirani i unaprijed popunjeni sadržajem, tako da jednostavno morate odabrati svoj omiljeni, zamijeniti unaprijed postavljeni sadržaj s vlastitim.

Pa ako i ti’nisi kreativan niti dobar sa dizajnom, Wix’Predlošci će dobro raditi za vas kao što ste pobijedili’Ne morate se boriti s stvaranjem vlastitog izgleda stranice.

Najinovativniji drag & drop web builder

Wix dosljedno uvodi nove i inovativne značajke i dizajne koji su također prilagođeni korisnicima (njihove nove značajke po mjesecu možete vidjeti ovdje).

Na primjer, možete izraditi paralaksne nacrte jednog stranice, umetnuti video pozadine, stvarajući više odjeljaka na svojim stranicama, a sve to bez dodirivanja bilo kakvih koda. Wix je u tom pogledu stvarno ispred svojih konkurenata.

Wix također ima sustav umjetne inteligencije “Wix ADI“(zalaže se za umjetnu dizajnersku inteligenciju) koja vam pomaže da automatski napravite prvu verziju web stranice. Dizajnirat će vaše web stranice i izgleda za vas, popuniti vaš sadržaj i samo učiniti da vaša web stranica izgleda profesionalno.

To rješava puno vaših glavobolja, pogotovo ako vi’niste odlični u dizajnu ili samo želite najbrži način postavljanja web stranice profesionalnog izgleda. To’s a “Sastavljeno-za-vas” servis.

Podrška i pomoć dostupne svuda

Wix ima jednu od najjačih pratećih infrastruktura među svim graditeljima web stranica. Svugdje imaju gumbe za pomoć / podršku.

Možete kliknuti glavni gumb pomoći na vrhu stranice ili svaki element koji koristite također ima svoj jedinstveni gumb pomoći. To’lijepo je da su ti gumbi za pomoć upravo tamo da kliknete, a da ne tražite dalje.

Ako vam treba još malo “držanje za ruku”, Wix vam nudi i telefon & podrška putem e-pošte.

PROSIMA O KVALITETNOM MESTU# 1

# 2

# 3

Predivni predlošci dizajnerske kvalitete

Squarespace vam nudi prekrasne, dizajnerske predloške koji odgovaraju mobilnom telefonu i koji nesumnjivo upravljaju pažnjom. Predlošci su čisti, minimalistički i daju sofisticiranu vibraciju.

Njihova kvaliteta završne obrade je visoka – kao da je dizajner mjesecima uložio u poliranje. Volimo i cijenimo njihove čiste linije u usporedbi s drugim graditeljima web stranica’ predlošci koji bi mogli biti malo bučni.

Svi predlozi Squarespace-a reagiraju na mobilne uređaje

Squarespace nudi odgovarajuće predloške, što znači da možete promijeniti veličinu preglednika i sadržaj (uključujući slike, prezentacije) također će se automatski prilagoditi kako bi vam pružio optimizirano iskustvo gledanja. To je posebno korisno ako vaši posjetitelji koriste mobilne uređaje.

Opsežne mogućnosti oblikovanja kako biste prilagodili svoj dizajn

Kvadratni prostor vam pruža opsežne mogućnosti oblikovanja koje većina ostalih proizvođača web stranica ne pruža. Svakako možete raditi prilagođeni styling s drugim graditeljima web stranica, ali morate znati urediti kodove.

Squarespace ima uređivač stilova koji vam pomaže da napravite sve prilagođene stilove bez dodirivanja kodova, od promjene pozadinskih slika sve do prilagođavanja detalja umanjenih sličica.

PROSAKO O WEEBLY-u# 1

# 2

# 3

Izuzetno drag, drag & drop web builder

Weebly je vjerojatno najlakši za upotrebu web builder dostupan danas. Oni ne’Neću vas preplaviti prevelikim brojem zvona i zvižduka i uključite sve potrebne osnove za izgradnju funkcionalne web stranice.

Weebly’korisničko sučelje vrlo je intuitivno za korištenje, što je dobro za sve razine korisnika, pogotovo ako se bojite bilo kakve veze s tehnologijom. Dobra web stranica možete doslovno izgraditi u nekoliko sati.

Oni’U posljednje vrijeme također uvodim naprednije značajke i alate. Ne boj se, oni’držao se u mogućnosti da ih učine jednostavnim za upotrebu – čak i za početnike.

Dizajni predložaka su u trendu

U prošlosti, Weebly’dizajni uopće nisu vrlo ažurirani. Međutim, oni’U posljednje vrijeme uvodimo bolje i stilskije predloške, što je vrlo lijepo i dobrodošlo poboljšanje.

Sve su njihove predloške mobilno prilagodljive tako da će vaša web stranica izgledati profesionalno na mobilnim uređajima. Mijenjanje predložaka jednostavno je i jednim klikom i sav vaš postojeći sadržaj automatski će se prenijeti u novi predložak.

Weebly vam također daje pristup predlošcima’ HTML / CSS kodovi. Dakle, ako znate malo koda (ili ako zaposlite nekoga tko to radi), to vam daje fleksibilnost da opsežno prilagodite svoj dizajn.

Unaprijed dizajnirani izgled stranice

Kada je riječ o dizajniranju vaših stranica, ako ne’ne znam odakle započeti, Weebly ima preko 40 unaprijed postavljenih rasporeda stranica za odabir između kojih ćete započeti.

Oni’Sastavili smo popularne nacrte stranica za dom, usluge, kontakt, izbornik restorana i stranice portfelja. Možete odabrati bilo koji od njih i započeti prilagođavanje ili izmjenu izgleda kako biste ga učinili vlastitim. Više o tome u nastavku.

PROSIMA O JIMDO# 1

# 2

# 3

Doista međunarodni graditelj web stranica

U usporedbi sa svojim konkurentima, Jimdo ima timove širom svijeta, pa ako engleski nije vaš prvi ili materinji jezik, Jimdo je dobar dizajner web stranica koji treba razmotriti korištenje.

Pristup HTML i CSS kodovima kako biste prilagodili svoj dizajn

Ako znate kako kodirati ili radite s kodrom, to vam daje ogromnu slobodu dizajna jer možete uređivati ​​kodove na svom predlošku. Ako ne’nemate namjeru odmah urediti kodove, to vam daje fleksibilnost da to učinite u budućnosti.

Besplatna platforma

Jimdo’Besplatna platforma (JimdoFree) pruža vam dovoljno alata za izradu vrlo funkcionalne web stranice. Nema apsolutno nikakvog pritiska za nadogradnju na plaćenu platformu (JimdoPro i JimdoBusiness) i nema vremenskih ograničenja koliko dugo možete ostati besplatan korisnik.

prozodija

Wix | Kvadratni prostor | Weebly | Jimdo

kontra

Wix | Kvadratni prostor | Weebly | Jimdo

POTVRDA O WIX# 1

# 2

# 3

Teško je mijenjati predloške

Iako Wix nudi mnoštvo unaprijed dizajniranih predložaka dizajnerica za odabir, jednom i vi’odabrao sam jedan za korištenje, možeš’t prebacite se na drugi predložak. Ako to učinite, morat ćete ponovo umetnuti svoj sadržaj. To’malo je neugodno, pa pripazite da odaberete pravi dizajn predloška!

Vidljive reklame na besplatnom planu

Korištenje Wixa’Besplatni plan dolazi s vidljivo velikim i istaknutim Wix logotipom sa strane i na dnu web stranice nakon objave. Svi besplatni graditelji web stranica imaju vlastite bodove za oglašavanje (što je i razumljivo)’pružate usluge besplatno), ali Wix’s doista su istaknuti. Morat ćete nadograditi kako biste uklonili reklame.

Nije dizajniran za obradu složenih potreba e-trgovine

Ako želite izgraditi internetsku trgovinu, Wix’alati za e-trgovinu nisu dovoljno napredni da bi vam mogli u potpunosti upravljati prodavaonicom. Ali da budemo fer, oni imaju bolje alate za e-trgovinu od većine standardnih graditelja web stranica, ali nemaju’ne uključuju osnovne alate za upravljanje kao što su slanje e-pošte s automatskim potvrdom kupcima nakon što oni uplate, konfiguriranje poreza i troškova isporuke te samo općenito upravljanje narudžbama poput označavanja otpremljenih ili plaćenih naloga.

[AŽURIRAJ: Wix je od tada uveo naprednije alate za e-trgovinu (pogledajte cijeli pregled ovdje). Oni uključuju omogućavanje konfiguriranja vlastite isporuke & naknade za rukovanje na temelju odredišta isporuke i raspona cijena proizvoda. Možete čak postaviti otpremu & naknade za rukovanje na temelju države u koju šaljete omogućujući vam detaljniju kontrolu nad tim. Možete postaviti i porezne stope na temelju vašeg odredišta otpreme (možete postaviti različite porezne stope za različite države i države). Nakon otpreme proizvoda, svaku narudžbu možete označiti i kao “potpun”, omogućujući vam da pratite koji su nalozi još otvoreni i koje ih treba ispuniti.]

OBAVIJESTI O KVALITETU# 1

# 2

# 3

Kada pregledavate web stranicu na mobilnom uređaju, izgled vašeg dizajna u načinu uređivanja može se malo razlikovati od objavljenog načina

Od kvadrata’Svi predloški dizajna reagiraju na mobilne uređaje i automatski su optimizirani za mobilne uređaje, to znači da vaš sadržaj može “smjena” položajima samima da se lijepo uklapa u mobilni uređaj’s ekrana.

Ovo je manja smetnja kada ste pobijedili’ne imati 100% kontrolu nad prikazom vaše web lokacije na mobilnim uređajima jer su dimenzije pregleda za različite mobilne uređaje različite. Ovo je manji nedostatak kakav imate’ne imati potpunu kontrolu nad izgledom mobilnog zaslona.

Opsežne mogućnosti oblikovanja mogle bi biti neodoljive

Iako kvadrata’S Style Editor vam omogućuje prilagođavanje ili stiliziranje gotovo svega na web mjestu bez ulaska u kodove, to bi nekim ljudima moglo biti preteško. Imati mnogo fleksibilnosti u stilovima može biti neodoljivo, a ponekad i previše naporno za kreativan oduzeti minimalističku ljepotu web stranice.

Ključno ovdje nije previše raditi sa svim tim fleksibilnim alatima. Sa Squarespaceom još uvijek možete napraviti vrlo atraktivan izgled bez osjećaja potrebe za uređivanjem svakog pojedinog dizajnerskog elementa na vašoj web lokaciji.

Squarespace’s platforma za e-trgovinu integrira se samo s jednim procesorom plaćanja (Stripe)

Iako je Stripe popularan i pouzdan, nadamo se da bi se Squarespace mogao integrirati s više procesora plaćanja (poput PayPal-a) jer Stripe još nije dostupan trgovcima iz manjih zemalja.

AŽURIRAJ: Kvadratni prostor sada je potpuno integriran s PayPalom, što vam omogućava da ponudite dvije različite opcije plaćanja za svoje kupce. Nadalje, Squarespace je također kompatibilan s Apple Pay-om, što kupcima na njihovim Appleovim mobilnim telefonima olakšava kupovinu..

Imamo opsežni pregled Squarespace-a’Ovdje je platforma za e-trgovinu.

SAVJETUO O WEEBLY-u# 1

# 2

# 3

Ograničene mogućnosti prilagodbe predloška

Weebly vam omogućuje samo promjenu stilova fonta i cjelokupne sheme boja za svaki predložak. Dakle, ako želite napraviti izmjene izvan toga, kao što su promjena boje trake izbornika, dizajn pozadine sadržaja ili prilagođavanje širine sadržaja, itd., Morat ćete modificirati kodove predloška da biste to učinili.

Tako to’definitivno je moguće napraviti detaljne prilagodbe, tu je jednostavno’t način bez koda. Opet, drugi graditelji web stranica poput Wix-a ili Squarespace-a nude vam načine kako bez koda prilagoditi svoj dizajn.

Sporije u uvođenju novih, inovativnih značajki

Weebly obično uvodi nove alate / značajke samo jednom ili dvaput godišnje što je sporije od onoga što većina korisnika želi (postojeći korisnici uvijek gladuju za dodatnim značajkama!)

Međutim, kad god uvedu nove funkcije, oni su poprilično impresivni i korisnici su nagrađeni ovim novim značajkama. Nove su karakteristike prilično napredne, ali Weebly ih i dalje može održavati vrlo korisnim – što Weebly najbolje radi.

Značajke bloga trebaju poboljšati

Još jedna uobičajena pritužba među korisnicima je da je Weebly’Funkcije blogova prilično su primitivne. Danas web stranice s blogovima žele istaknuti povezane postove, najpopularnije postove ili najnovije postove. Weebly tek treba ugraditi ove alate u svoj blog.

Pružaju vam osnove, kao što su gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama, mogućnost povlačenja i ispuštanja sadržaja u svaki post ili čak mogućnost zakazivanja kada će post biti objavljen u budućnosti. Ali prema našem mišljenju, prikazi vezani uz popularne ili najnovije postove vrlo su osnovni alati koje svaki blog treba imati.

SAVJETI O JIMDO# 1

# 2

# 3

Potrebne su profesionalnije predloške

Kalibar Jimda’Predlošci s su prosječni ako se uspoređuju sa konkurentima. Korištenje besplatne verzije Jimda daje vam određeni broj predložaka za upotrebu, tako da za pristup još više predložaka, morat ćete se pretplatiti na njihove premium pakete.

[AŽURIRAJ – Jimdo je nedavno svojoj kolekciji dodao još izbora predložaka. Dodali su i napredne značajke poput (1) pune pozadinske prezentacije s alatima za prilagodbu različitih vizualnih efekata u pozadinskoj slici i (2) puni pozadinski video, koji vam omogućuje da umetnete video kao pozadinu na svoju web stranicu – prilično impresivno! Kao u ovom trenutku, ovo je prvi takve vrste među graditeljima web stranica koje pregledavamo. Ova ažuriranja pokazuju da se Jimdo doista usredotočio na poboljšanje svojih predložaka. Mi’radujem se impresivnijim značajkama.]

Ograničene mogućnosti stiliranja osim ako ne uredite kodove

U usporedbi s drugim povlačenjem & ispustite graditelje web stranica, Jimdo’s ne’ne mogu vam dati što više mogućnosti za uređivanje stila / dizajna vaše web stranice. Međutim, imate pristup uređivanju kodova na vaš predložak dizajna, ali to’s samo ako znate kodirati ili ako radite s kodrom.

Nije istinsko korisničko sučelje povuci i ispusti

Čak premda Jimdo’Alati za izgradnju web lokacija nisu povuci i ispusti, nemoj’Pustim ovo glupo da misliš da Jimdo nije’jednostavan za upotrebu. Njegove funkcije i prilagođenost korisnicima i dalje ispunjavaju posao, mada bi se osjećao interaktivnijim pomoću povuci i spusti.

3.PICIRITE IZGRADNJU STRANICE, Ovisno o onome što vam treba

Prema gore navedenom sažetku prednosti i nedostataka, svaki izrađivač web stranica ima svoje prednosti i slabosti.

Evo naših preporuka na temelju onoga što biste mogli potražiti:

1) Najlakši za upotrebu – provjerite Wix.com ili Weebly.

2) stilski & Profesionalni dizajn – pogledajte Kvadratni prostor (vidi kod ponude) i Wix.com.

3) Graditelj e-trgovine – razmislite o Wixu, Weeblyu ili Squarespaceu (kliknite veze da biste vidjeli naše komentare na njihove alate za e-trgovinu).

4. NAŠA PREPORUKA VAM

Na kraju dana, preporučujemo da se prijavite za besplatan račun s najmanje dva graditelja web stranica i testirate ih sami. To’To je jedini način na koji možete dobro osjetiti koji vam najbolje odgovara.

Izgradnja web stranice ulaganje je vremena i novca – štoviše, ulaganje vašeg vremena. Tako to’Važno je provesti svoju pažnju i provjeriti s kojim graditeljem web stranica se osjećate najugodnije.

Don’Ne štedite na trošenju vremena kako biste ih isprobali jer ćete s vremenom teško platiti ako kasnije trebate prebaciti graditelje web stranica.

Pročitajte naše komentare stručnjaka

Želite vidjeti detaljnije komentare graditelja web stranica gore? Kliknite ovdje:

  • Wix pregled
  • Pregled kvadrata
  • Weebly pregled
  • Jimdo pregled

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me