Wix vs WordPress | 5 razlika koje trebate znati (grafikon)


Evo 5 stavki koje biste trebali uzeti u obzir prilikom ocjenjivanja Wix-a u odnosu na WordPress:

Wix

WordPress

Posjetite Wix Posjetite WordPress Najbolji izbor Vrh
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Cjelokupna ocjena

9.4 iz 10

WordPress

Cjelokupna ocjena

7.4 iz 10

Sažetak

Wix:

Wix je graditelj web stranica koji je dizajniran kako bi pomogao kompletnim početnicima u stvaranju vlastite web stranice. Ne znaš’Ne trebate vještine kodiranja, iskustvo ili čak tona vremena za izradu web stranice putem Wixa – potrebna vam je samo internetska veza. Wix nudi preko 510 stilskih predložaka koje možete odabrati, izvrsne ugrađene značajke poput alata za bloganje i e-trgovinu, kao i veliku trgovinu aplikacija koja vam omogućuje dodavanje dodatnih funkcija na vašoj web lokaciji. Iako vam Wix pruža kreativnu kontrolu, to ne može biti potpuno isti kao WordPress.

WordPress:

WordPress je popularno sredstvo za izradu svih vrsta web stranica, od malih osobnih blogova do višemilijunskih internetskih trgovina. Daje vam potpunu kreativnu slobodu, omogućavajući vam da oblikujete svoje web mjesto točno onako kako želite. To ipak znači da dolazi sa strmom krivuljom učenja, ipak – vi’Trebat će vam barem neko znanje kodiranja za uspješno korištenje WordPress-a. Za razliku od Wixa, bit ćete zaduženi za hosting, sigurnost i opće održavanje web lokacije koje ćete morati redovito ažurirati. To može biti prilično složeno.

Čitaj više

savitljivost

Wix:

Budući da Wix nije graditelj web stranica otvorenog koda, ne možete slobodno mijenjati platformu ili alate. Samo vlastiti programeri mogu stvoriti alate i prilagoditi platformu.

I dalje imate vrlo dobru kreativnu kontrolu nad dizajnom web stranice Wix (više u nastavku), i nećete morati brinuti o tome da bilo koji alat ne funkcionira ili da se web stranica pokvari.

Svi alati koje vam pruža Wix pažljivo se prate i testiraju u vlastitom radnom okruženju. To znači da se nećete morati brinuti o bilo kakvim tehničkim aspektima vaše web stranice, jer za sve ovo vodi računa Wix.

No to također znači da ako želite umetnuti widgete koji nisu Wix, to neće biti lako (ili je moguće u nekim slučajevima, ovisno o alatu). Ali Wix ipak ima App Market na kojem možete pronaći dodatne alate koji su posebno konfigurirani za rad sa vašom Wix stranicom, s jednostavnim instalacijama u jednom kliku..

Ako se pojave bilo kakvi problemi, Wix ima posvećen 24-satni tim za podršku koji će ih riješiti za vas (više detalja u nastavku).

WordPress:

WordPress je platforma otvorenog koda, tako da možete uvelike izmijeniti svoju web stranicu, ali želite, budući da imate puni pristup kodovima (pod pretpostavkom da ste pristojni koder ili ako radite s jednim).

Mnogo ljudi poput WordPressa jer vam zajednica nudi tisuće besplatnih dodataka, tako da možete dodati više alata na svoju WordPress web lokaciju. Međutim, nisu svi dodaci dobro izgrađeni, tako da instaliranje loše izgrađenih dodataka može vas izložiti opasnostima od sigurnosti ili može sukobiti / pokvariti web mjesto.

Razvojni programeri besplatnih dodataka mogu vam ili ne pomažu kada se pojave takvi problemi jer su dodaci besplatni ili programer može za sukob kriviti druge dodatke (više o podršci ispod).

Kupnja premium dodataka daje vam pravo na podršku, ali ne jamči da će oni riješiti sva pitanja za vas, jer sukobe mogu prouzrokovati drugi dodaci (što je izvan kontrole nad premijskim dodacima).

Rekavši to, postoje neki stvarno dobro izgrađeni WordPress dodaci, ali trebate biti oprezni i temeljito ih testirati na svojoj web stranici prije nego što ih upotrebljavate. Odabirom pravog dodatka poboljšat ćete funkcionalnost vaše web stranice, ali loš dodatak može biti štetan za rad vaše web stranice.

Čitaj više

Jednostavnost korištenja

Wix:

Wix je jedan od najlakših graditelja web stranica danas dostupan i puno je lakša platforma u odnosu na WordPress.

Čista je poteškoća & ispustite graditelj web mjesta, tako da možete doslovno umetnuti sadržaj bilo gdje što želite, premjestiti sadržaj oko sebe, a sve bez dodirivanja retka koda.

Ako niste tehnička osoba ili nemate interesa, vremena ili novca da naučite malo koda, onda vam Wix može biti dobar izbor za izgradnju vaše web stranice.

Wix vam pruža vrlo sveobuhvatan centar za pomoć u potpunosti s korisničkim vodičima (u oba teksta & video formati). To vam čini prilično lako da saznate više o tome kako koristiti razne alate.

WordPress:

Naučiti kako stručno koristiti WordPress mnogo je zahtjevnije od Wixa.

Glavni razlog je što WordPress nije povlačenje & drop builder web mjesta, tako da položaj vašeg sadržaja stvarno ovisi o načinu postavljanja predloška koji koristite.

Ako želite premjestiti galeriju slika (na primjer) iz gornjeg desnog ugla stranice u donji lijevi kut, ne možete je samo povući tamo dolje. Morat ćete modificirati kodove na predložak kako biste to učinili (ili unajmiti koder koji će vam pomoći u tome).

U osnovi, iako je WordPress vrlo moćna platforma, da biste ga mogli učinkovito koristiti, morat ćete modificirati kodove da biste postigli ono što želite.

Ako poznajete kôd ili radite s dobrim kodrom, WordPress može pružiti mnogo funkcionalnije web mjesto od Wixa.

Čitaj više

Korisnička podrška

Wix:

Kao što je spomenuto, Wix ima vrlo opsežnu biblioteku vodiča koji će vam pomoći da shvatite kako svi njihovi alati djeluju zajedno.

Ako želite direktniju podršku, pružaju vam podršku 24/7 putem e-pošte ili možete razgovarati s predstavnikom podrške na telefon. Wix vam nudi i forum na kojem možete postavljati pitanja i komunicirati s drugim korisnicima.

Kao što je već spomenuto, s obzirom da je sve alate Wix izgradio sami, oni će moći preuzeti vlasništvo nad bilo kojim problemima i riješiti ih (umjesto da tu odgovornost prebace na ostale stvaraoce alata).

Budući da Wix za vas ima posvećen tim za podršku, na sva vaša pitanja dobiva se odgovor, a nije važno koliko su puta ista pitanja prije postavljali drugi (za razliku od foruma WordPress).

WordPress:

WordPress ima gigantski forum zajednice na kojem su korisnici postavili milijune pitanja u potrazi za odgovorima.

Iako je odgovoreno na puno pitanja (ali nije nužno učinkovito riješeno), na mnoga pitanja nema odgovora. Također, dobivanje odgovora može potrajati danima jer je mnogo moderatora volontera, tako da nemaju nikakvu obvezu da odmah odgovore na vaša pitanja..

Glavno je pitanje što se postavlja ogromna količina pitanja, a o mnogim je pitanjima već razgovarano u drugim temama. Dakle, ako postavite pitanje, to može biti zanemareno kao što je postavljeno u prošlosti. Možda ćete trebati prokopati sve količine forumskih postova da biste pronašli nekakav odgovor na svoje pitanje.

Kao što je spomenuto gore, nitko nije dužan odgovoriti na vaše pitanje ako ga ne platite. A s obzirom na to da je WordPress.org i puno njegovih dodataka besplatno, privlačenje nekoga za rješavanje vaših problema može biti teško (osim ako ne zaposlite dobrog programera za WordPress koji će vam pomoći).

Čitaj više

U tekućem održavanju

Wix:

Kao što je diskutirano, Wix je "zatvoreno" Sustav tako da upravljaju i upravljaju svim izvedbama i sigurnosnim ažuriranjima za vas, tako da ne morate brinuti o tehničkim aspektima izrade web stranica.

Sve to u pozadini upravlja Wix, tako da ne morate kliknuti gumbe za ažuriranje ili se brinite mogu li ažuriranja određenih alata uzrokovati sukobe s drugim alatima.

Nakon što sve ovo uspijete, slobodno vrijeme oslobađate na druge stvari koje su vam važnije.

WordPress:

Slično kao Wix, WordPress kontinuirano ažurira svoju platformu kako bi popravio greške i poboljšao sigurnost. Kada je potrebno ažurirati ažuriranja, dobit ćete upozorenje na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Jednostavno morate kliknuti gumb za ažuriranje.

To je lak dio. Izazovni dio je da će se, kada se WordPress ažurira, vaša tema i dodaci također morati ažurirati, tako da ostaju kompatibilni s najnovijom verzijom WordPress-a..

Iako će se i mnogi alati za nadogradnju tema i dodataka ažurirati kako bi ostali kompatibilni, puno toga neće (posebno za besplatne teme) & dodataka). To može izložiti vašu web stranicu problemima korisnika, izvedbe ili sigurnosti.

Stoga, kada je riječ o WordPressu, morat ćete biti svjesni tekućih radova na održavanju jer nije neuobičajeno da neke funkcije to rade "pauza" kada WordPress ima ažuriranja.

Čitaj više

cijena & Financijske obveze koje su u tijeku

Wix:

Wix vam nudi 7 premium planova, u rasponu od 5 do 35 USD mjesečno. Što je plan veći, to ćete dobiti više alata. Napominjemo da Wix i dalje možete besplatno koristiti, ali on će prikazati Wix oglas na vašoj web lokaciji. To će biti uklonjeno kada nadogradite na kombinirani plaćeni plan od 11 USD mjesečno

Premium planovi uključuju povlačenje & ispustite sučelje za izgradnju web mjesta (nije potrebno kodiranje), preko 500 predložaka za izbor, usluge hostinga i namjenski tim za podršku (imajte na umu da ako se prijavite u neki od njihovih VIP planova, dobivate namjenske usluge podrške od njihovog VIP tima za podršku ).

Wix je gotovo sve kao sveobuhvatni paket u kojem sve potrebe za izgradnju vaše web stranice pruža i servisira Wix. Nećete morati skupljati komade i dijelove kao što biste to imali s WordPressom.

Ako se prijavite za godišnji plan, Wix vam daje besplatnu domenu za prvu godinu (vrijednost od 10 do 15 dolara).

Stalni troškovi upotrebe Wixa mogu biti u rasponu od 60 USD godišnje (plan domene Connect) do 420 USD godišnje (poslovni VIP plan).

Mislim da samo 24/7 posvećena podrška, telefonska podrška, kao i da imate svu tehnologiju kojom ste uspjeli osloboditi vrijeme, već itekako vrijedi mjesečne planove (dobiti dobru pomoć na internetu danas je teško i rijetko).

WordPress:

Za WordPress.org morat ćete platiti vlastiti hosting uslugu koja može koštati oko 7 USD mjesečno (što je ovdje vrlo općenito, jer raspon cijena varira ovisno o kvaliteti pružatelja usluga hostinga. Bluehost je popularna WordPress hosting usluga ).

Ako kupite premium temu, to vas može koštati od 30 do 175 dolara po temi (ovisno o tome koliko je programer teme renomiran). Dok je većina dodataka besplatna, neki se plaćaju (u rasponu od 15 do 50 dolara po dodatku ), ovisno o tome što vam je potrebno i ako želite podršku (kao što je spomenuto gore).

Trebat ćete kupiti i svoje ime domene (10 USD – 15 USD godišnje).

Vaša početna investicija ako koristite WordPress može se kretati od 139 USD do preko 200 USD, ovisno o tome koliko premium dodataka na kraju koristite.

Ako unajmite programera koji će vam pomoći u kreiranju web mjesta, prilagodbi ili rješavanju problema, vaši troškovi će se kontinuirano povećavati i mogu predstavljati izazov za proračun za.

Imajte na umu da je i krivulja učenja korištenja WordPressa prilično visoka. Dakle, trebali biste uzeti u obzir i troškove vašeg vlastitog vremena.

Čitaj više

Zaključak

Wix: Mnogo je jednostavnija za upotrebu (nije potrebno kodiranje, samo povucite & ispustite sadržaj), od vas se ne zahtijeva dugotrajno održavanje, niži troškovi i stalne obveze dugoročno. Vaši su troškovi vrlo predvidljivi. Ali vaša će web lokacija biti znatno manje prilagodljiva u usporedbi s WordPressom jer ne možete mijenjati kodove na vašoj web lokaciji..

WordPress: Više fleksibilnosti i vrlo prilagodljivosti (ako znate malo kodiranja). Zahtijeva kontinuirano održavanje, višu krivulju početnog učenja i najvjerojatnije dugoročno veću financijsku obvezu. Troškovi su manje predvidljivi, ovisno o tome trebate li zaposliti koder koji će vam pomoći, učestalost zapošljavanja i kvalitetu / kalibra kodera.

Čitaj više

Pregled

9.4 iz 10

Posjetite Wix
Pogledajte našu Wix recenziju

7.4 iz 10

Posjetite WordPress
Pogledajte našu WordPress recenziju opće ocjene Što je to?

Naša ukupna ocjena temelji se na prosječnoj ocjeni svih ocjena zajedno.

Zašto je to važno?

Naši rezultati daju vam preglede o tome koja vam usluga nudi najbolje značajke, vrijednost i još mnogo toga.

Usporedba wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Close

S obzirom na ostale graditelje web stranica?

Pogledajte naše Usporedni grafikon graditelja web stranica, ili uzeti besplatni kviz da vidite koji graditelj web stranica odgovara vašim potrebama.

Uz to, pogledajte naše preporuke za ono što mislimo da su Najbolji graditelji web stranica i the jednostavna pitanja koja biste trebali postaviti sebi kako biste bili sigurni da ste odabrali pravu.

Niste sigurni koji graditelj web stranica vam najbolje odgovara? Isprobajte naše Kviz za izradu web stranica

Pogledajte i naše Usporedni grafikon graditelja web stranica za detaljnije razlike

Našao je ovaj vodič korisnim?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me