Ecwid vs Shopify: heeft uw winkel een plug-in of een platform nodig?

ecwid vs shopify aanbevolen afbeeldingDit artikel bespreekt de verschillen tussen Ecwid en Shopify en vertelt u wat het beste is voor uw bedrijf.


Dus jij’opnieuw een online winkel opzetten? Misschien heb je al een website en wil je online verkopen, of wil je helemaal opnieuw beginnen. Hoe dan ook, wij’re hier om te helpen!

Ecwid is een e-commerce plug-in waarmee u e-commercefuncties aan een website kunt toevoegen. Het’is een populair en succesvol platform – sinds de oprichting in 2009 heeft het gewonnen meer dan 1 miljoen online verkopers.

Shopify is een e-commerce platform waarmee u uw eigen online winkel kunt creëren. Het’s populair bij online verkopers en hun klanten – sinds 2006 daar’is een totaal van $ 82 miljard verkocht via Shopify!

Dit zijn heel verschillende e-commercehulpmiddelen. Over het algemeen, Shopify is de beste all-round e-commercebouwer op de markt, maar Ecwid is perfect voor diegenen die gewoon een beetje e-commerce flair willen toevoegen aan een bestaande site.

Aan het eind van de dag hangt uw keuze echt af van uw eigen behoeften en voorkeuren. als jij’vind het moeilijk om te kiezen, bereid je voor om verlicht te worden!

Wij’We hebben zowel Shopify als Ecwid onderzocht, getest en uitgeprobeerd, en deze vergelijking uitgerold om uw leven gemakkelijker te maken. In dit artikel worden Ecwid en Shopify op alle belangrijke gebieden opgesplitst, van gebruiksgemak tot prijzen.

1

Ecwid vs Shopify: voors en tegens

Ecwid Voordelen:

 • Het is niet nodig om helemaal opnieuw te beginnen – het’Het is snel en gemakkelijk om van uw bestaande website een online winkel te maken
 • Verkoop via meerdere kanalen – uitgebreide tools voor het verkopen en beheren van verkopen in meerdere winkels
 • Beginner vriendelijk – jij niet’Het heeft geen codeervaardigheden nodig om Ecwid te gebruiken, en het heeft gewonnen’Het kost uren van uw tijd

Nadelen van Ecwid:

 • Beperkt ontwerp – zeer beperkende ontwerpkeuzes, wat maatwerk moeilijk maakt
 • Kleinschalige tools – Ecwid is geweldig voor kleine bedrijven, maar kan’t ondersteunt veel groei
 • Eenvoudig gratis abonnement – zeer eenvoudige en beperkte tools op het gratis plan; bijvoorbeeld geen toegang tot de app-markt

Shopify-voordelen:

 • Uitstekende multi-channel integratie – stelt u in staat om via meerdere kanalen te verkopen, waaronder Facebook, Instagram en Pinterest
 • Krachtig voorraadsysteem – Shopify’Met de hulpmiddelen voor voorraadbeheer kunt u eenvoudig uw online winkel runnen
 • Hoge kwaliteit – top e-commerce builder voor verkoopfuncties en klanttevredenheid

Nadelen van Shopify:

 • Transactiekosten – Shopify dwingt transactiekosten af, tenzij u Shopify Payments gebruikt, zijn eigen interne betalingsgateway
 • Ontwerp inflexibiliteit – als u besluit om van thema te wisselen zodra uw winkel live is, u’Ik moet opnieuw formatteren
 • Beperkte proefperiode – de gratis proefperiode duurt slechts 14 dagen

2

Wat’s het verschil tussen Ecwid en Shopify?

Ecwid en Shopify zijn twee grote spelers in de e-commerce wereld. Maar ze’zijn heel verschillend in de manier waarop ze werken en hoe ze werken’opnieuw bedoeld om te worden gebruikt.

Ecwid is een e-commerce plug-in, wat betekent dat u het aan een bestaande website toevoegt om de wonderen van e-commerce-functionaliteit te ontgrendelen. Dit is perfect voor kleine bedrijven die groeien, die een online winkel willen toevoegen om klanten te betrekken en hun activiteiten uit te breiden.

ecwid homepageMet Ecwid kunt u snel en eenvoudig e-commercefunctionaliteit toevoegen aan een bestaande website of zelfs een winkel met één pagina helemaal zelf maken

Shopify is een speciaal e-commerceplatform, waarmee u een online winkel kunt maken en de heerser kunt worden van uw eigen e-commerce koninkrijk. Shopify zit boordevol tools om u te helpen uw bedrijf te laten groeien, waardoor het ideaal is voor zowel grote als kleine winkels.

shopify homepageShopify biedt je alle tools die je nodig hebt om zelf een online winkel te bouwen, te runnen en te laten groeien

Jij niet’Je hebt geen codeer- of technische vaardigheden nodig om Shopify te gebruiken – het heeft alles wat je nodig hebt om het bouwen van je winkel zo naadloos mogelijk te maken.

U kunt met één van Ecwid een website van één pagina maken’s plannen, maar het’is niets vergeleken met wat je kunt bouwen met Shopify.

Ecwid’s ‘Startsite’ is een zeer eenvoudige websitebouwer die u kunt gebruiken om een ​​bestemmingspagina voor uw winkel te maken. Dit is een handige add-on-functie, maar Ecwid is niet ontworpen voor het bouwen van websites.

In plaats daarvan is Ecwid het beste voor degenen bij persoonlijk en klein bedrijf niveaus, die e-commerce willen toevoegen en beginnen met verkopen via een bestaande website.

Shopify is het beste voor iedereen die een totaal nieuwe winkel online, en hun bedrijf laten groeien met behulp van de krachtige e-commerce tools die beschikbaar zijn.

3

Makkelijk te gebruiken

Als je eenmaal’u had het geweldige idee voor uw online winkel, u niet’wil geen tijd verspillen. Natuurlijk kan je dat’t haast perfectie, maar u kunt het versnellen met een gebruiksvriendelijk verkoopplatform!

Ecwid is extreem gemakkelijk te gebruiken en is zeer beginnersvriendelijk – het enige wat u hoeft te doen is het te integreren met uw website. Jij niet’u hoeft zich geen zorgen te maken over het coderen, hosten, bijwerken of zelfs installeren van iets.

ecwid gebruiksgemakEen van Ecwid’De belangrijkste verkoopargumenten zijn hoe gemakkelijk het is om te beginnen met verkopen. Dit geldt vooral als je’gebruikt een website builder zoals Wix, die een Ecwid plugin heeft

Het toevoegen van Ecwid aan uw website is eenvoudig – u hoeft alleen maar een widget aan uw site toe te voegen’s backend. Het’is nog eenvoudiger te integreren als u een website heeft met een bouwer als Wix – u kunt de Ecwid-plug-in eenvoudig downloaden met een paar klikken!

Websites met speciale Ecwid-plug-ins zijn onder meer:

 • Wix
 • Weebly
 • Squarespace
 • Opvallend
 • SITE123
 • GoDaddy
 • WordPress

Dit betekent dat u naar de app store kunt gaan, Ecwid kunt selecteren en voila – uw website wordt herboren met e-commercehulpmiddelen. Je kunt Ecwid ook gemakkelijk toevoegen aan Etsy, eBay en Facebook.

Als uw website dat niet is’t in Ecwid’s lijst met integraties – bijvoorbeeld als uw website op maat is gemaakt – dan je hebt code nodig om uw Ecwid-winkel toe te voegen. Dit is gewoon een kwestie van Ecwid volgen’s instructies dan kopiëren en plakken de juiste code over.

Shopify klinkt misschien angstaanjagender omdat jij’Je maakt zelf een hele online winkel, maar dat maakt het alleen maar indrukwekkender hoe gemakkelijk het echt is!

Er komt zeker meer bij kijken bij Shopify, maar jij’re begeleid elke stap van de weg, en Shopify’s systemen zijn gestroomlijnd en gebruiksvriendelijk. Net als Ecwid, jij niet’u hoeft niet na te denken over het hosten, coderen of beheren van updates met Shopify – dat alles wordt voor u geregeld.

shopify gebruiksgemakShopify is er om u te helpen bij het bouwen en uitbreiden van uw eigen online winkel, en het’heeft de makkelijke stappen en handige tools om het te bewijzen!

Selecteer eenvoudig een thema waar u van houdt, pas het aan, voeg uw producten toe en volg uw verkopen via ingebouwde analyses.

Aanpassen is eenvoudig en het toevoegen van producten is een fluitje van een cent. Als je eenmaal’Na het opzetten van uw online winkel, maakt Shopify uw leven gemakkelijker door belangrijke en tijdrovende taken te automatiseren.

Het heeft de tools om uw voorraad bij te houden en u realtime verzendoffertes te geven van de door u gekozen koeriers, en biedt tal van apps om u te helpen. Shopify maakt het schalen van uw winkel een natuurlijke stap, in plaats van een zware strijd.

4

Ontwerpflexibiliteit

Ze zeggen dat variatie het kruid van het leven is, en dat is het ook’is niet anders voor website-ontwerp. Niemand wil vijf online winkels bezoeken die er allemaal precies hetzelfde uitzien – hoe klanten u onthouden, hangt grotendeels af van uw ontwerp.

Thema’s

Omdat het’s een plug-in, Ecwid niet’t werkt op dezelfde manier als een bouwer.

In plaats van u een thema te laten kiezen en daar vervolgens uw winkel op te bouwen, wordt Ecwid geleverd met een vast winkelontwerp dat integreert met uw bestaande website. De kleuren van uw winkel weerspiegelen bijvoorbeeld automatisch uw originele website’s kleuren!

Je Shopify-reis begint daarentegen met het kiezen van een thema waar je van houdt. U kunt uit meer dan 60 thema’s kiezen, variërend van gratis tot $ 180. Deze thema’s bestrijken een verscheidenheid aan industrieën, zoals meubels, elektronica en eten en drinken.

shopify bedrijfsthema'sShopify biedt een reeks industrieën waar u doorheen kunt bladeren, zodat u het perfect op maat gemaakte thema voor uw online winkel kunt vinden.

U krijgt verschillende functies, afhankelijk van de branche die u kiest, en u kunt op elk moment van thema wisselen (hoewel u wel wat opnieuw moet formatteren om uw site er op zijn best uit te laten zien)!

Bij Shopify staat uw thema voorop en vormt het de basis van uw online winkel. Met Ecwid wordt uw ontwerp geleid door uw website’het bestaande thema en eventuele verdere ontwerpaanpassingen komen daarna.

Maatwerk

Ecwid is ontworpen om er geweldig uit te zien zodra het uw website bereikt – het wordt bijvoorbeeld geoptimaliseerd om automatisch op desktop- en mobiele schermen te passen. Maar hoe zit het met het maken van uw eigen wijzigingen?

U kunt het basisontwerp van uw Ecwid-etalage bewerken, maar niet’verwacht geen creatieve wonderen. Het heeft beperkte aanpassingen, waaronder het wijzigen van de grootte van productafbeeldingen, het aanpassen van de lay-out van uw producten en hun beschrijvingen en het bewerken van navigatie en kleurenpalet.

Al deze aanpassingen komen uit vooraf bepaalde opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit klein, middelgroot of groot voor uw productafbeeldingen, maar dat kan’wijzig ze niet naar uw eigen voorkeuren.

ecwid ontwerpaanpassingMet Ecwid kunt u eenvoudig basiselementen van uw etalage aanpassen – u kunt opties selecteren en ze aan de rechterkant bekijken

Dit is geweldig voor eenvoudige aanpassing – u kunt onderweg wijzigingen bekijken en spelen om te zien hoe verschillende opties eruit zullen zien. Maar voor diepgaande of geavanceerde veranderingen, jij’Ik moet wat harder werken.

Voor echte personalisatie, jij’Ik heb CSS (cascading style sheets) nodig om je thema’s en kleuren te bewerken. U kunt CSS gebruiken om uw eigen aangepaste thema te maken, maar dit is alleen het beste voor degenen die vertrouwd zijn met code.

Als coderen het laatste is dat u wilt doen, kunt u in plaats daarvan apps gebruiken. De Store Designer-app en de Decorator-app bieden betalende Ecwid-klanten de mogelijkheid om hun winkel te bewerken’s ontwerp.

Wanneer u ontwerpwijzigingen aanbrengt in uw Ecwid-dashboard, doen ze dat’worden automatisch toegepast en gesynchroniseerd op al uw platforms. Wijzigingen die u aanbrengt in uw Ecwid-bestemmingspagina, zijn bijvoorbeeld ook van toepassing op uw winkel op uw Wix-website.

Ondertussen geeft Shopify u veel controle over het ontwerp van uw winkelpui. U kunt niet alleen op elk gewenst moment gemakkelijk van thema veranderen, u kunt zelfs aanpassen hoe uw winkel eruitziet op mobiele schermen.

Je kunt elk onderdeel van je thema bewerken, van kleuren tot afbeeldingslay-outs. Kies gratis stockafbeeldingen om op uw etalage te gebruiken voor een professionele uitstraling. Shopify heeft zelfs een afbeeldingseditor, zodat u uw afbeeldingen kunt bijsnijden, vergroten of verkleinen en filters kunt toevoegen’heb ze geüpload.

shopify maatwerkMet Shopify kunt u uw winkel naar uw hart aanpassen’s inhoud en onderscheidt zich van de massa!

Voor degenen onder u met codeervaardigheden, kunt u ze goed gebruiken met toegang tot al uw HTML en CSS. Dit geeft je ultieme controle boven uw winkel’s maatwerk.

Een van de beste dingen van Shopify is dat je een voorbeeld van de wijzigingen kunt bekijken’in realtime naar uw winkel gaan, zodat u meteen kunt zien welk effect uw bewerkingen hebben op uw ontwerp. Dit is een geweldige functie, omdat het u veel tijd bespaart om heen en weer te gaan tussen uw dashboard en uw etalage.

Bij Shopify draait alles om het bouwen van uw merk, dus het is logisch dat het u alle tools biedt om uw winkel te maken’s ontwerp precies zoals u het wilt.

5

Bouw tijd

Wanneer u uw online winkel met Ecwid maakt, doet u dat niet’je hoeft eigenlijk niets te bouwen – jij’Je hebt je website al, dus je hoeft alleen maar je winkel in te stellen in je Ecwid-configuratiescherm. Hier voeg je producten toe en beheer je bestellingen.

als jij’opnieuw bouwen van een “Startsite” met Ecwid zou dit niet moeten’het duurt niet lang’is gewoon een eenvoudige winkel met één pagina.

Het duurt langer voor Shopify om te bouwen, zoals jij’opnieuw uw webwinkel vanaf nul creëren. U’Je moet een thema kiezen, het aanpassen en de mechanica van je winkel instellen (zoals het toevoegen van producten en verzendopties).

6

E-commercehulpmiddelen en -functies

Het leuke van het runnen van een online winkel is, nou ja, het verkopende deel! Maar dit kan ook een grote klus zijn, vooral als je doneert’t heeft een team van mensen om te helpen. Dat’s waar uw e-commerceplatform kan opvoeren en u een handje kan helpen.

Kenmerken

Ecwid wordt geleverd met tools voor winkelbeheer om u te helpen uw bedrijf te runnen. U krijgt een aantal e-commercefuncties die u nodig heeft om online te verkopen, waaronder:

 • Voorraad bijhouden
 • Productopties en varianten
 • Promotie en korting creëren
 • Verkoop fysieke en digitale producten
 • Verzendopties
 • Verlaten wagenbesparing
 • Multichannel integratie
 • Onbeperkte Bandbreedte

Veel hiervan zijn de basis, maar essentiële functies die nodig zijn om een ​​online winkel met succes en soepel te runnen. Voorraadbeheer is een must, en tenzij u’Met een nauwgezette administratie en veel tijd aan uw handen, is dit een taak die het waard is om aan de machines te delegeren.

Verkopen via meerdere kanalen is super belangrijk voor het werven van klanten – gewonnen mensen’het komt niet altijd naar je toe, maar als ze daar op je Facebook-pagina kunnen kijken, ben jij het’Ik haal de verkoop binnen.

Ecwid biedt u een behoorlijke dekking van de belangrijkste verkoopfuncties – zeker genoeg voor een klein bedrijf en om groei te ondersteunen.

Shopify heeft ondertussen alles wat je nodig hebt om je winkel te vervullen’s behoeften. Het biedt een veel bredere en geavanceerdere selectie van functies; het behandelt natuurlijk nog steeds de basis, maar combineert die met diepgaande en krachtige tools.

Deze kenmerken omvatten:

 • Onbeperkte Bandbreedte
 • Verkoop fysieke en digitale producten
 • Krachtig voorraadbeheer
 • Verkoop onbeperkte producten
 • Automatische verzendtarieven
 • Verlaten checkout-herstel
 • Meerdere verzendopties
 • Automatische belastingafhandeling
 • Klanten accounts
 • Verkoop via meerdere kanalen

Shopify’De inventaris houdt uw voorraadniveaus bij en stopt automatisch met de verkoop van artikelen zodra ze zijn’opnieuw uitverkocht. Het ondersteunt uw verkoop via meerdere kanalen volledig, synchroniseert op al uw platforms en u kunt die verkopen volgen met ingebouwde rapporten.

U kunt uw klanten gratis verzending en realtime updates aanbieden en korting krijgen bij de door u gekozen providers. Zelfs met tonnen bestellingen die binnenkomen, kunt u ze gemakkelijk uitrollen, bestellingen in bulk voorbereiden en zelf etiketten afdrukken om kosten te besparen.

Shopify biedt ook een functie genaamd Shopify Lite, een apart abonnement dat $ 9 per maand kost. Shopify Lite staat in directe concurrentie met Ecwid, omdat je hiermee online kunt verkopen zonder zelf een online winkel te bouwen.

In plaats daarvan kunt u uw producten verkopen via sociale media of een koopknop insluiten op een bestaande site. Als je een kaartlezer hebt, kun je zelfs het Lite-abonnement gebruiken om producten persoonlijk te verkopen met de Shopify Point of Sale-app.

Het lijkt erop dat Shopify elke basis heeft gedekt! Het platform biedt u de tools die u nodig hebt om uw bedrijf niet alleen succesvol te runnen, maar ook soepel en naadloos te beheren.

App-markten

Ecwid heeft een app-markt waar u extra tools kunt vinden om aan uw winkel toe te voegen en uw site uit te breiden’s functionaliteit en helpt uw ​​bedrijf te groeien. Ecwid’Aanbevolen apps zijn onder meer LiveChat, productlabels en geavanceerde kortingsregels.

U kunt in de Ecwid App Market zoeken op categorie of prijs, of door direct op te zoeken wat u zoekt met behulp van de zoekbalk.

Shopify schittert echt als het gaat om apps.

shopify app-marktShopify heeft een uitgebreide app-markt waarmee je extra functies aan je winkel kunt toevoegen

Het heeft een indrukwekkend aantal apps in de Shopify App Store, van voorraadbeheer tot klantenondersteuning. Hoewel Shopify al geweldige tools heeft ingebouwd, wil je apps toevoegen om je winkel echt een boost te geven.

Gebruik de zoekbalk om te vinden wat je zoekt’zoek, blader op categorie of collectie, of kijk zelfs door personeelskeuzes of trending apps. Sommige worden door Shopify zelf gemaakt, terwijl andere door derden worden ontwikkeld.

Met zo veel om uit te kiezen, jij’u zult ongetwijfeld de perfecte app-integratie voor uw bedrijf vinden in de Shopify App Store!

Kosten en verschillen

Zeker, al deze geweldige functies doen dat niet’kom niet gratis?

De waarheid is dat, met Ecwid, sommigen van hen dat doen – maar de meesten van hen doen dat niet’t. Wij’Ik ga naar Ecwid’s prijsplannen later uitgebreider, maar hier’s de snelle en vuile versie: Ecwid heeft vier tariefplannen, variërend van gratis tot $ 99 per maand.

Bij het gratis abonnement krijg je de meest elementaire functies – een online winkel (maar geen Facebook- of Instagram-winkels), een mobiel responsief winkelwagentje, een limiet van 10 producten om te verkopen, plus onbeperkte bandbreedte en de mogelijkheid om via meerdere sites te verkopen.

Jij kan’Installeer geen apps van de App Market op Ecwid’s gratis plan.

Voor meer geavanceerde functies – zoals kortingsbonnen, voorraadbeheer, digitale goederen, Facebook- en Instagram-winkels en automatische belastingberekeningen – u’Ik moet minimaal een Venture-plan van $ 15 per maand hebben.

U snapt het idee: hoe meer u betaalt, hoe geavanceerdere functies u krijgt. Voor de zo belangrijke verlaten winkelwagenbesparing, bijvoorbeeld, heeft u het Business-abonnement van $ 35 per maand nodig en om een ​​onbeperkt aantal producten te verkopen, moet u upgraden naar het Unlimited-abonnement van $ 99 per maand.

Shopify heeft drie tariefplannen, variërend van $ 29 tot $ 299 per maand. U kunt meteen een onbeperkt aantal producten verkopen voor slechts $ 29 per maand, evenals toegang tot verkoop via meerdere kanalen, kortingscodes, voorraadbeheer en verlaten winkelwagenherstel.

Kortom, Shopify biedt veel meer belangrijke functies op het goedkoopste plan dan Ecwid. Shopify niet’t heeft een gratis abonnement, maar het geeft je alles wat je nodig hebt om meteen een succesvolle winkel te runnen.

7

Betalingsopties en vergoedingen

Nu we’We hebben onze teen in het kolkende water van de prijzen gedompeld, laat’s duik eerst in betalingsopties en vergoedingen. Uit hoeveel betalingsopties moet je kiezen? Brengt Ecwid of Shopify transactiekosten in rekening? Laat’s ontdek het!

Betalingsopties

Betaald worden is het leuke van verkopen, maar u moet eerst uw betalingsgateway kiezen en instellen.

Ecwid ondersteunt meer dan 50 betalingsgateways in totaal, maar de belangrijkste zijn:

 • Vierkant
 • PayPal
 • Streep
 • Wij betalen

Met gateways zoals deze kunt u online betalingen accepteren – zorg ervoor dat u er een kiest die wordt ondersteund in uw land of regio. U kunt ook offline betalingen accepteren, zoals onder rembours of overboekingen.

Shopify ondersteunt meer dan 100 betalingsgateways, er moet dus voor ieder wat wils zijn! De belangrijkste gateways in deze uitgebreide lijst zijn:

 • PayPal
 • Streep
 • Amazon
 • Apple Pay
 • Google Pay

Shopify ondersteunt ook handmatige betalingen zoals onder rembours, maar ook alternatieve betalingen zoals cryptocurrency (bijvoorbeeld BitPay).

Shopify heeft ook een eigen interne betalingsgateway, genaamd Shopify Payments. Dit betekent dat je don’niet te maken hebben met externe leveranciers – in plaats daarvan’s al volledig geïntegreerd met uw online winkel.

Vergoedingen

Ecwid gewonnen’Het brengt u geen transactiekosten in rekening bij een verkoop. Zorg er echter voor dat u de algemene voorwaarden van de betalingsprovider die u kiest, controleert, aangezien deze u kosten in rekening kan brengen.

Deze kosten worden verwerkingskosten genoemd en worden door de betalingsgateway in rekening gebracht voor het afhandelen van uw transactie. WePay kan bijvoorbeeld tot 2,9% + $ 0,30 van het transactietotaal in rekening brengen. Hoe hoger uw Ecwid-abonnement, hoe lager de verwerkingskosten.

Verschillende betalingsproviders brengen verschillende kosten in rekening, dus zorg ervoor dat u dit altijd controleert.

Shopify brengt transactiekosten in rekening bij zijn externe betalingsproviders, bovenop eventuele verwerkingskosten die door die provider in rekening worden gebracht. Transactiekosten don’niet van toepassing op handmatige betalingen, zoals onder rembours of POS-bestellingen (Point of Sale).

Shopify doet dat echter niet’geen transactiekosten in rekening brengen als u de interne betalingsgateway Shopify Payments gebruikt.

Shopify Payments biedt ook lagere verwerkingskosten door partnerschappen met providers zoals PayPal. Dus als u een gratis, goedkope optie wilt, is dit het overwegen waard.

8

Hulp en ondersteuning

Vroeger moest je om hulp vragen in morsecode, of wachten op een boodschapper om je pleidooi te houden – en ik hoopte dat hij op een snel paard zat. Gelukkig zijn geen van deze opties opgenomen in Ecwid of Shopify’s hulp- en ondersteuningsopties.

U’Met Ecwid krijg ik veel sneller hulp’s steun. Het heeft een reeks systemen, waaronder:

 • Live chat (alleen premium-abonnementen)
 • Telefonische ondersteuning (alleen premium-abonnementen)
 • E-mail ondersteuning
 • Helpcentrum
 • Videogidsen
 • Gemeenschapsforum
 • Prioritaire ondersteuning (alleen het hoogste plan)

als jij’Als u een gratis abonnement heeft, is uw belangrijkste ondersteuningsbron e-mail of het Ecwid Help Center. Dit heeft handige handleidingen, video’s en het go-to-artikel “Ecwid 101”, die je door alle basisbeginselen van Ecwid leidt.

ecwid 101 hulp en ondersteuningEcwid heeft een handige hulpbron genaamd "Ecwid 101" wat de ultieme beginnershandleiding is voor het gebruik van deze e-commerce plug-in

Voor ondersteuning op het volgende niveau, jij’Ik moet upgraden naar een premium abonnement. Dit ontgrendelt live chat en telefonische ondersteuning, en als je’re op het hoogste plan, krijgt u ook prioriteitsondersteuning voor snellere oplossingen.

Shopify biedt ook een groot aantal ondersteuningsopties om u een snelle en stressvrije ervaring te bieden. Deze omvatten:

 • 24/7 telefonische ondersteuning
 • Ondersteuning voor sociale media
 • 24/7 live chat-ondersteuning
 • Helpcentrum
 • Gemeenschapsforum
 • E-mail ondersteuning
 • Video uitleg
 • Geavanceerde specialistische ondersteuning (alleen het hoogste plan)

Met zoveel ondersteuningsopties is het’s voor de hand liggende Shopify wil u helpen slagen. Wanneer u om hulp vraagt ​​in de editor van uw site, brengt Shopify u rechtstreeks naar een relevante pagina in het helpcentrum. Dit is een geweldige functie, die u tijd en stress bespaart bij het zoeken naar het juiste artikel.

Combineer dat met 24/7 telefonische en live chat-ondersteuning, en er zou hier echt iets voor iedereen moeten zijn. Wanneer u zich aanmeldt bij Shopify Plus, Shopify’s aangepaste plan, u krijgt zelfs een speciale ondersteuningsagent om u te helpen.

9

Prijzen

Het’s de olifant in de kamer, en is vaak de doorslaggevende factor bij het kiezen van, nou ja, de meeste dingen. Wanneer je’opnieuw kijken naar het boeken van een vakantie, don’kies gewoon het zandigste, mooiste strand met de mooiste zee – tenzij je zakken dieper zijn dan de Indische Oceaan, controleer je eerst de prijs.

Websitebouwers zijn misschien niet zo exotisch als het boeken van een luxe vakantie, maar de kosten kunnen oplopen.

Ecwid heeft vier prijsplannen om uit te kiezen.

De eerste is het gratis abonnement, wat voor veel mensen een grote overwinning is. Er zijn dan drie betaalde abonnementen, beginnend met het Venture-plan van $ 15 per maand, werkend tot het Business-plan van $ 35 per maand en met een piek van het $ 99 per maand Onbeperkt plan.

In de onderstaande tabel ziet u de belangrijkste kenmerken van elk plan:

PlanFreeVentureBusinessUnlimitedMaandelijks

Maandelijkse prijs die jaarlijks wordt betaald

Belangrijkste kenmerken

Best voor

$ 0$ 15$ 35$ 99
$ 0$ 12,50$ 29,17$ 82,50

Online winkel

10 productlimiet

Onbeperkte Bandbreedte

Gratis starterssite

Verkoop op meerdere websites

Alles, van gratis abonnement

100 productlimiet

Voorraadbeheer

Verkoop digitale goederen

Verkoop via meerdere kanalen

Toegang tot App Market

Kortingsbonnen

Alles van Venture Plan

2.500 productlimiet

Verlaten wagenbesparing

Geautomatiseerd verlaten winkelwagenherstel

Productafmetingen

Personeelsaccounts (2 maximaal)

Alles, van bedrijfsplan

Onbeperkte producten

Verkooppunt

Vierkante POS-integratie

Branded Shopping-app

Uw online winkel startenJe webshop beheren en groei stimulerenUw online winkel uitbreidenUw e-commercebedrijf opschalen en de verkoop diversifiëren

Ecwid’s gratis plan heeft de meest elementaire functies, met een productlimiet van 10 en geen toegang tot de Ecwid App Market. Het’is prima voor het lanceren van uw online winkel, maar jij’Binnenkort wil ik upgraden om enkele van die geavanceerde functies te ontgrendelen.

Het Venture-plan geeft je de echte tools die je hebt’Ik moet uw bedrijf gemakkelijk runnen. Voorraadbeheer, verkoop via meerdere kanalen en toegang tot de app-markt zijn allemaal essentiële kenmerken van dit plan. als jij’Als u verkopen serieus neemt, is dit het minimale plan dat u heeft’Ik moet je online winkel runnen en laten groeien.

Het bedrijfsplan biedt u meer geavanceerde functies, zoals geautomatiseerd verlaten winkelwagenherstel, productafmetingen en personeelsaccounts. De limiet van 2500 producten is een mooie sprong omhoog van het Venture-plan’s maximaal 100. Dit plan is voor iedereen die op zoek is naar een serieuze uitbreiding.

Het Unlimited-abonnement is de hoogste en biedt de meest gespecialiseerde functies. Het’s de beste keuze voor bedrijven die willen uitbreiden naar online, mobiele en detailhandelsverkopen. Tools zoals Point of Sale (POS), evenals het verwijderen van de productlimiet, zullen u helpen uw online winkel te diversifiëren en te schalen.

Shopify heeft drie tariefplannen, plus een aangepast prijsniveau genaamd Shopify Plus. De drie hoofdplannen beginnen bij $ 29 per maand, oplopend tot $ 79 per maand voor het middelste plan en bereiken $ 299 op het hoogste plan.

Alle Shopify-abonnementen worden geleverd met een gratis proefperiode van 14 dagen, zodat u het kunt proberen voordat u het koopt.

U kunt deze plannen en hun belangrijkste kenmerken in onderstaande tabel vergelijken:

PlanBasic ShopifyShopifyAdvanced ShopifyMaandelijks

Maandelijkse prijs die jaarlijks wordt betaald

Belangrijkste kenmerken

Best voor

$ 29$ 79$ 299
$ 26,10$ 71,10$ 269,10

Online winkel

Onbeperkte producten

Onbeperkte Bandbreedte

Multichannel integratie

Verlaten winkelwagenherstel

Kortingscodes

Personeelsaccounts (2 maximaal)

Verzendetiketten afdrukken

Shopify POS-app

Toegang tot Shopify App Center

Alles van Shopify-abonnement

Personeelsaccounts (5 maximaal)

Cadeaubonnen

Professionele rapporten

Alles van het Advanced Shopify-abonnement

Personeelsaccounts (maximaal 15)

Geavanceerde rapportbouwer

Berekende verzendkosten van derden

Lancering van een volwaardige online winkelUw online winkel laten groeienEen gevestigd bedrijf opschalen

Shopify’s prijzen kunnen hoger beginnen dan Ecwid’s, maar het springt er meteen in met alle functies die u nodig heeft om uw online winkel soepel en succesvol te runnen. De laagste Eenvoudig Shopify-abonnement geeft u functies die alleen op Ecwid zijn opgenomen’s duurste abonnement, zoals twee personeelsaccounts en onbeperkte producten.

De Shopify-plan is perfect voor elk bedrijf dat serieus bezig is met groei en biedt u professionele rapporten en verhoogde kortingen op verzend- en creditcardtarieven.

De kenmerken van de Geavanceerd Shopify-abonnement weerspiegelt de prijs – u krijgt berekende verzendkosten van derden, evenals een geavanceerde rapportbouwer. Dit plan is ontworpen voor gevestigde bedrijven die groei willen stimuleren en schaalbaarheid willen behouden voor hun langetermijnplannen.

Shopify heeft ook een extra plan, Shopify Lite, die $ 9 per maand kost en waarmee u e-commercefunctionaliteit aan een bestaande website kunt toevoegen.

Shopify Lite-planShopify Lite kost $ 9 per maand en laat je online verkopen zonder een online winkel te bouwen.

Klinkt bekend? Dat’Juist, Shopify Lite ligt in directe concurrentie met Ecwid, waardoor je een ‘Koop knop’ op uw website, verkoop op sociale media of verkoop zelfs persoonlijk met Shopify’s Point of Sale-app. Wat’Bovendien behoudt u deze functies wanneer u een upgrade uitvoert naar het Basic Shopify-abonnement.

Aan de prijzen en functies van Shopify en Ecwid kunt u duidelijk zien dat de twee verschillende bedrijfsgroottes targeten.

Ecwid is het meest geschikt voor kleinschalige winkels of winkels die net zijn begonnen. Er is ruimte voor groei, maar niet veel – ambitieuze verkopers zullen met Ecwid snel een glazen plafond bereiken’s plannen.

U’Je zult merken dat je veel vaker moet upgraden met Ecwid, dus zorg ervoor dat je’wordt niet alleen aangetrokken door het gratis plan – bekijk ook de hogere prijzen, zoals jij’Ik betaal ze in de toekomst. Shopify richt zich op groei op de lange termijn, wat betekent dat je hebt gewonnen’bijna even vaak upgraden is niet nodig.

Shopify is geschikt voor bedrijven van elke omvang, maar heeft zeker meer aandacht voor groei op de lange termijn. De prijsplannen zijn duurder, maar u krijgt op de lange termijn meer waar voor uw geld.

Ecwid vs Shopify: conclusie

Deze vergelijking heeft Ecwid en Shopify tegenover elkaar gezet op alle belangrijke gebieden. Onderweg, wij’we hebben hun kenmerken, prijzen, hulp en ondersteuning, ontwerp en meer afgewogen. als jij’ben verblind door de felle concurrentie, hier’s een overzichtstabel om deze strijd in beeld te brengen:

Categorie & WinnerEcwidShopifyMakkelijk te gebruiken

Winnaar: Ecwid

Ontwerpflexibiliteit

Winnaar: Shopify

Bouw tijd

Winnaar: Ecwid

E-commercehulpmiddelen en -functies

Winnaar: Shopify

Betalingsopties en vergoedingen

Winnaar: gelijkspel

Hulp en ondersteuning

Winnaar: Shopify

Prijzen

Winnaar: gelijkspel

Ecwid is een plug-in, dus het enige wat u hoeft te doen is het aan uw bestaande website toevoegen! Het’is een snelle en gemakkelijke manier om online te verkopen.Shopify is gemakkelijk te gebruiken, maar het’is een krachtiger platform dan Ecwid, dus daar’er is meer te doen. Het’is niet zo snel en eenvoudig in te stellen.
Ecwid zal uw winkel automatisch aanpassen aan uw website’s ontwerp. Je hebt beperkte aanpassingsmogelijkheden; voor diepere veranderingen, jij’Ik moet apps coderen of installeren.Shopify heeft meer dan 60 thema’s om uit te kiezen en je kunt ze zoveel aanpassen als je wilt. Codering is mogelijk, maar niet essentieel.
Ecwid is extreem snel in te stellen, vooral als u’gebruikt een ondersteunde bouwer zoals Wix. Installeer eenvoudig de Ecwid-plug-in of kopieer de code als u een aangepaste site heeft.Shopify helpt je om vanaf het begin een online winkel te bouwen, dus het duurt langer om in te stellen dan Ecwid.
Daar’s een goed aanbod aan e-commerce tools – voornamelijk basisfuncties, met een paar geavanceerde tools ook beschikbaar. Je moet upgraden naar een hoger plan om de betere functies te ontgrendelen.Shopify heeft een diepgaande reeks e-commercetools, ontworpen om uw bedrijf op lange termijn te helpen slagen. Alle essentiële functies zijn inbegrepen, plus op maat gemaakte en intuïtieve tools die zijn ontworpen om het beheer van uw winkel naadloos te maken.
Geen transactiekosten; voor transacties worden alleen verwerkingskosten van derden in rekening gebracht. Er zijn ongeveer 50 betalingsopties beschikbaar.Er worden transactiekosten in rekening gebracht, tenzij u gebruik maakt van de interne betalingsgateway Shopify Payments. Verwerkingskosten zijn ook van toepassing. Meer dan 100 betalingsopties om uit te kiezen.
Gratis abonnement biedt e-mailondersteuning en het Ecwid helpcentrum, met gidsen, video’s en een communityforum.

Premium-abonnementen bieden livechat en telefonische ondersteuning; hoogste plan biedt prioriteitsondersteuning.

Alle abonnementen krijgen 24/7 telefonische en livechatondersteuning, toegang tot het Helpcentrum en het communityforum, videozelfstudies en ondersteuning voor sociale media. Plus-planleden krijgen specialistische ondersteuning van agenten.
Vier plannen: gratis abonnement, $ 15 / maand Venture-plan, $ 35 / maand Business-plan, $ 99 / maand Onbeperkt plan. Upgrade om de productlimiet te verhogen, toegang te krijgen tot de app-markt en meer geavanceerde functies te ontgrendelen. Bespaar geld op jaarlijkse en langere contractplannen.Drie abonnementen: $ 29 / maand Basic Shopify-abonnement, $ 79 / maand Shopify-abonnement, $ 299 / maand Geavanceerd Shopify-abonnement. 14 dagen gratis proefperiode. Alle essentiële en standaardfuncties inbegrepen in het goedkoopste plan; upgrade voor meer geavanceerde tools. Bespaar geld op jaarlijkse en langere contractplannen.

Ecwid is het beste voor diegenen die al een website hebben en er wat e-commerce flair aan willen toevoegen. Dankzij het gratis abonnement en het gebruiksvriendelijke systeem kunt u snel en gemakkelijk uw online winkel starten. Het beste voor kleinschalige verkopers, Ecwid heeft basishulpmiddelen om uw online verkoop te stimuleren.

Shopify is een speciaal e-commerceplatform dat is ontworpen om u te helpen bij het opzetten van uw eigen online winkel. Het heeft krachtige functies om groei te ondersteunen en uw bedrijf van brandstof te voorzien, en heeft alles in huis om op de lange termijn voor u te zorgen.

Dit zijn heel verschillende platforms, maar over het algemeen moeten we Shopify de winnende titel geven. Het heeft krachtigere verkoophulpmiddelen om uw bedrijf soepel te laten verlopen en om uw winkel op lange termijn succesvol te maken. Ecwid is geweldig om aan de slag te gaan, maar voor echte groei en winstgevendheid biedt Shopify het volledige pakket.

Ecwid vs Shopify: veelgestelde vragen

Dat is het beste voor een klein bedrijf, Ecwid of Shopify?

We raden Shopify aan. Terwijl Ecwid’Omdat goedkopere prijzen op korte termijn aantrekkelijk kunnen zijn, biedt Shopify u een gerichte, gespecialiseerde service om uw merk en bedrijf te laten groeien. Je kunt altijd beginnen met Ecwid (of zelfs Shopify’s Lite-plan) en ga vervolgens naar Shopify’s $ 29 per maand voor betere functies.

Als je dat niet doet’Als u niet online wilt verkopen, bekijk dan onze recensie van de beste website-bouwers voor kleine bedrijven om de beste oplossing voor uw bedrijf te vinden.

Mijn merk is het belangrijkste voor mijn bedrijf – welk platform moet ik kiezen?

Shopify geeft je veel meer creatieve controle over je online winkel dan Ecwid, dus als design echt belangrijk voor je is, dan is het dat wel’is uw beste keuze. U kunt door verschillende thema’s bladeren, ze personaliseren en zelfs wisselen als u later een nieuwe naam wilt.

Als esthetiek van het grootste belang is, kijk dan zeker eens naar onze Squarespace E-commerce review en kijk wat deze ontwerpgerichte e-commercebouwer te bieden heeft.

Zijn er regels over wat voor soort producten ik kan verkopen?

Nee! Met zowel Ecwid als Shopify kunt u verkopen wat u maar wilt – elk bedrijf is uniek en beide platforms bieden u de ruimte om welk kanaal dan ook te volgen’re gepassioneerd over! Hoewel platforms zoals Etsy regels hebben over wat u kunt verkopen, laten Ecwid en Shopify uw bedrijf aan u over. Of het’s met de hand gebreide sokken of e-boeken, jij’zijn vrij om te verkopen zonder beperkingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me