GoDaddy vs Squarespace: snelheid of design nodig?

Beslissen over hoe u uw eigen website maakt isn’t makkelijk. Er zijn tal van opties, maar als je’je leest dit, jij’We hebben waarschijnlijk besloten dat een websitebouwer de beste keuze is.


Als je dat niet doet’weet het al niet, een websitebouwer is een online platform waarmee u uw eigen website kunt maken zonder te hoeven coderen.

Als je eenmaal’Als u ervoor heeft gekozen om een ​​websitebouwer te gebruiken, is de volgende grote beslissing die u moet nemen. Er zijn er tenslotte zo veel!

GoDaddy versus Squarespace

GoDaddy en Squarespace zijn beide populaire website-bouwers, maar ze zijn ontworpen voor heel verschillende mensen.

GoDaddy gebruiken is de snelste manier om een ​​website te bouwen. Het’s gemakkelijk te gebruiken en ook goedkoop – prijzen beginnen bij slechts $ 10 per maand. Squarespace kost iets meer tijd en kost een klein beetje meer – het goedkoopste Squarespace-abonnement is $ 12 per maand.

Je krijgt echter waar je voor betaalt – Squarespace’s ontwerpen zijn de beste op de markt. GoDaddy’s sjablonen kunnen’t help maar kijk een beetje ‘Grijze muis’ in vergelijking. Onze gebruikers zouden vrijwel evenveel GoDaddy als Squarespace aanbevelen, maar om verschillende redenen: Daar’s een duidelijke afweging tussen snelheid / kosten en design.

Je kunt dit terugzien in onze scores, nadat we beide platforms door ons volledige onderzoeksproces hebben geleid:

Hier bij Website Builder Expert’Het is onze taak om producten te testen en u te vertellen hoe goed ze zijn. Onder je’Ik kom erachter welke van deze platforms de betere allround website builder is, wat gewone mensen van GoDaddy en Squarespace vinden, en welke het beste bij u past.

Verdere informatie:

10 beste websitebouwers – lees onze beoordelingen van de top 10 beste websitebouwers op de markt (spoilerwaarschuwing – GoDaddy en Squarespace beide functie!)
Website Builder Vergelijkingstabel – de beste (en slechtste) van elke bouwer in een handige ‘in een oogopslag’ formaat voor directe vergelijking

Squarespace-aanbiedingscode – al ingesteld op Squarespace? Met deze code krijgen gebruikers van Website Builder Expert 10% korting op elk betaald abonnement.

Doe onze Website Builder Quiz – te veel keuze? Doe onze quiz van twee minuten om de beste websitebouwer voor uw behoeften te vinden.

6 best ontworpen websites – laat u inspireren door onze topkeuzes van dit jaar!

1

GoDaddy vs Squarespace: voor- en nadelen

GoDaddy voors en tegens

GODADDY PROS# 1# 2
Bouwt sites met ADI en biedt een snelle oplossing voor het maken van websites
U kunt op elk moment van thema wisselen en uw site zal uw inhoud automatisch opnieuw formatteren
GODADDY CONS# 1# 2
Sommige functies missen diepte
Beperkingen op creatieve vrijheid

Squarespace voors en tegens

SQUARESPACE PROS# 1# 2
Kenmerken van echte kwaliteit om uw website tot leven te brengen
Adembenemende thema’s met veel maatwerk
SQUARESPACE CONS# 1# 2
Relatief dure tariefplannen
Het bewerken van de interface kan even duren

2

Makkelijk te gebruiken

Wanneer de meeste websites u vertellen dat een platform gemakkelijk te gebruiken is, is het dat wel’s vaak een wegwerpcommentaar. Ze’Ik probeer het een paar minuten en geef het dan de duimen omhoog of omlaag. We doen het anders.

Sinds we’zijn gewend onze dagen te besteden aan het doen van onderzoek, wat’s gemakkelijk voor ons is misschien niet zo gemakkelijk voor u. Dus we ontmoetten enkele gewone mensen en lieten hen ook GoDaddy en Squarespace testen. We vroegen hen om hun eigen website te bouwen en te scoren hoe gemakkelijk ze verschillende taken vonden.

Daarna gingen we met hen zitten voor een snel interview, waar we werkelijk leerden hun gedachten kennen op de website-bouwers. Hier zijn een paar dingen die mensen te zeggen hadden:

Ik denk dat GoDaddy een hele snelle manier is om een ​​website te bouwen. In minder dan een uur heb ik een site die er goed uitziet.

godaddy redacteurMet GoDaddy kunt u uw website bewerken nadat deze een voorbeeld heeft samengesteld van hoe uw site eruit zou kunnen zien

Het thema dat Squarespace me gaf, zag er niet alleen fantastisch uit, maar alle functies die ik nodig had om succesvol te zijn, wachtten op me.

squarespace-editorSquarespace’De editor is schoon en duidelijk en werkt ook door middel van slepen en neerzetten

Het juiste thema kiezen met Squarespace is belangrijk. Ze zien er allemaal ongelooflijk uit, maar als je er een vindt met de functies die je al hebt ingebouwd, wordt het op de lange termijn gemakkelijker voor je.

We vroegen mensen ook hoe waarschijnlijk ze waren’d GoDaddy of Squarespace aanbevelen aan een vriend. GoDaddy kwam uit met een 8% hogere aanbeveling dan Squarespace. Dit kwam erop neer hoe eenvoudig het was om een ​​GoDaddy-website helemaal opnieuw samen te stellen.

GoDaddy vs Squarespace – Gebruiksgemak: oordeel

Over het algemeen is GoDaddy het gemakkelijkere platform om te gebruiken. Het draait op pure snelheid om een ​​website voor u te ontwerpen, die u vervolgens kunt aanpassen. Met Squarespace, jij’vertrouwen op de verbluffende thema’s en welke functies beschikbaar zijn om uw eigen website te bouwen.

3

Ontwerpflexibiliteit

Design komt neer op twee dingen: uiterlijk en controle. Uiteindelijk wilt u dat uw website er goed uitziet, maar u wilt er ook uw eigen stempel op kunnen drukken. Om dat te doen, moet je een goed aanpassingsniveau hebben.

Zowel GoDaddy als Squarespace’s thema’s zijn mobiel responsive.

GoDaddy werkt samen met ADI (Artificial Design Intelligence) om u te helpen bij het ontwerpen van uw website. Door u een reeks vragen te stellen, zoals waarvoor u een website wilt (bijvoorbeeld bloggen, zakelijk), kan deze een ontwerp maken op basis van uw antwoorden.

Daarna heb je een bepaald niveau van creatieve controle. U kunt het thema wijzigen, tekstgrootte / lettertype bewerken, knoppen invoegen, enzovoort. Omdat GoDaddy echter de leiding neemt bij het ontwerpen van uw website, verliest u zelf wat creatieve controle.

Squarespace plaatst u daarentegen achter het stuur. U begint met een keuze uit een reeks vakkundig samengestelde thema’s. Vervolgens kunt u het thema vullen met uw eigen inhoud, aanpassingen aanbrengen en eventuele extra functies naar binnen slepen.

Squarespace-thema'sSquarespace-thema’s zijn geweldig voor elk soort creatieve website

Niet alleen Squarespace’s thema’s zien er net zo goed uit als een professionele webontwikkelaar’s (in feite zijn ze’allemaal gemaakt door ontwerpers!), zij’bent ook erg flexibel wat betreft wat u kunt bewerken. Squarespace biedt een aanpassingsniveau dat maar weinig andere websitebouwers evenaren.

GoDaddy vs Squarespace – Design: oordeel

Squarespace is duidelijk de betere optie voor design. De thema’s zijn prachtig vormgegeven, en als je eenmaal bent’je hebt de redacteur onder de knie, jij’Ik heb de volledige controle over uw website’s definitief ontwerp. GoDaddy is meer uitgekleed en simplistisch; het’is sneller, maar je verliest een beetje creatieve controle.

4

Functies en tools

Het’Het is altijd goed om te kijken welke functies een websitebouwer heeft. Dit bepaalt immers wat je kunt of kunt’t doen op het platform.

Het’s vooral belangrijk in het geval van GoDaddy en Squarespace, omdat geen van beide een eigen app-markt heeft. Dit betekent dat de enige aangeboden functies de ingebouwde functies zijn – daar’is geen manier om extra’s toe te voegen. Dus laat’s kijken wat ze allebei op bepaalde gebieden kunnen doen.

E-commerce

Er zijn hier een paar belangrijke verschillen, maar wij’Ik begin met het doornemen van de functies die beide platforms gemeen hebben:

 • SSL-beveiliging – beschermt betalingen en transacties van klanten veilig
 • Ondersteuning voor PayPal, Stripe en Square als betalingsverwerkers
 • Optie om onbeperkte producten te verkopen
 • Verlaten winkelwagenherstel – stuur klanten een e-mail die hen eraan herinnert om uit te checken of ze uw site verlaten voordat ze betalen
 • Mogelijkheid om promotie- en kortingscodes te maken

Waar ze echter van verschillen, is dat GoDaddy dat niet doet’t haar eigen transactietarief afdwingen. Dit betekent dat u met Squarespace, u’Ik moet een extra vergoeding betalen bovenop de betalingsgateway die u kiest voor het verwerken van de transactie.

Squarespace wint op een paar dingen zelf. Ten eerste kunt u zowel digitale producten als fysieke producten verkopen, zoals online cursussen en softwaredownloads. Op GoDaddy, het’s gewoon fysieke producten.

Met Squarespace kun je je winkel ook synchroniseren met Instagram. Dit betekent dat je rechtstreeks op Instagram aan mensen kunt verkopen, zonder dat ze sociale media hoeven te verlaten om een ​​aankoop te doen.

Hoe zit het met verkopen offline?

Squarespace biedt nu een Square-integratie, wat betekent dat u producten offline kunt verkopen, kaartbetalingen kunt doen en alles kunt synchroniseren met uw online inventaris – alles wat u nodig heeft is de Squarespace Commerce-app en een Square-kaartlezer ($ 49). Dit is n’Iets wat GoDaddy momenteel aanbiedt, is dus een groot pluspunt voor Squarespace.

Wil je een meer diepgaande blik op GoDaddy en Squarespace e-commerce?

GoDaddy E-commerce recensie

Squarespace E-commerce recensie

Wilt u ze vergelijken met andere e-commerceplatforms?

Beste e-commerceplatforms

Bloggen

Dit is een gebied waar GoDaddy in valt. Je kunt je blogposts onderverdelen in categorieën, een RSS-feed insluiten en je blog volgen’s prestaties door middel van analyse, maar dat’s zo ver als het gaat.

Met Squarespace kunt u dat allemaal en meer doen. Het’s blogfuncties zijn behoorlijk goed. U kunt een commentaargedeelte voor lezers toevoegen, oude berichten archiveren, een sociale bladwijzer toevoegen en een zoekfunctie toevoegen zodat mensen kunnen vinden wat ze willen’zoekt snel.

Op zoek naar een blog bouwen?

Hoe een blog te starten

9 beste blogplatforms

Email reclame

Met beide kunt u uw eigen aangepaste e-mailadressen verkrijgen via G Suite, hoewel GoDaddy tegen een toeslag ook een ingebouwde e-mailservice heeft.

Met GoDaddy en Squarespace kunt u ook e-mailmarketingcampagnes uitvoeren. GoDaddy’s wordt ter plaatse gehost, terwijl Squarespace’s wordt ook intern gehost met Squarespace Email Campaigns. U kunt kiezen uit een handvol e-mailsjablonen, vervolgens uw eigen inhoud toevoegen en deze naar uw gebruikers sturen.

Integratie van sociale media

Dit is een ander gebied waarin GoDaddy licht is, omdat je alleen sociale knoppen op je website kunt insluiten. U kunt naar uw Facebook-, Twitter- of Instagram-pagina’s linken en mensen kunnen erop klikken om uw werk te zien en u te volgen.

Squarespace gaat weer een stap verder. Het geeft je ‘sociale aandelen’, zodat gebruikers uw inhoud met een paar klikken op hun eigen sociale media kunnen plaatsen. Het insluiten van een sociale feed is ook eenvoudig, en dat is het ook’is een geweldige manier om gebruikers uw meest recente berichten, tweets en afbeeldingen te laten zien.

GoDaddy vs Squarespace – Kenmerken: oordeel

Het’is weer een overwinning voor Squarespace. Het heeft veel functies om uit te kiezen, maar meer dan dat, ze zijn echt goed gebouwd. Het’s dat extra beetje kwaliteit dat Squarespace hier GoDaddy verslaat. Er zijn nog steeds veel opties op GoDaddy, maar niet van dezelfde standaard.

5

SEO

SEO (Search Engine Optimization) is het proces waarbij uw website hoog scoort op Google, zoals Google. Hoe hoger de zoekresultaten die u tegenkomt, hoe groter de kans dat mensen uw site zien en er vervolgens op klikken. Er zijn tal van manieren om uw site te verbeteren’s SEO en websitebouwers doen geweldig werk door bepaalde hulpmiddelen te bieden om te helpen.

GoDaddy en Squarespace zijn bijna identiek in termen van SEO-ondersteuning. In beide gevallen kunt u:

 • Bewerk metatitels / beschrijvingen – de tekst die wordt weergegeven in een Google-zoekopdracht
 • Wijzig URL-slakken – de tekst tussen de schuine strepen naar voren, ‘/’, na uw domein
 • Alt-tekst voor afbeelding toevoegen – schrijf iets over uw foto’s zodat Google begrijpt wat ze weergeven
 • Ontvang ondersteuning voor zoekwoorden – zodat u weet welke woorden of woordgroepen u in uw exemplaar moet opnemen
 • Gebruik mobiel-responsieve thema’s – wat betekent dat uw site zich automatisch zal aanpassen aan verschillende schermformaten (iets waar zoekmachines naar uitkijken)

Waar GoDaddy gewoon Squarespace laat zien, is via sitemapping. Met GoDaddy kun je een kopie van je website uploaden’s URL-structuur naar Google, wat betekent dat Google veel beter begrijpt hoe uw site is ingedeeld.

GoDaddy SEOSlechts enkele van de SEO-tools die GoDaddy biedt

GoDaddy vs Squarespace – SEO: oordeel

Het’is dichtbij, maar GoDaddy pakt de winst voor SEO. Uw controleniveau is hetzelfde voor beide websitebouwers, maar met GoDaddy kunt u een sitemap naar Google sturen voor wederzijds voordeel. Squarespace is echter nog steeds geweldig voor SEO en je hebt gewonnen’t heeft moeite om hoog te scoren met een Squarespace-website.

Meer weten over SEO? Lees enkele van onze handige handleidingen en pro-tips:

 • Website Architectuur
 • Backlinking
 • Anker tekst

6

Hulp en ondersteuning

Het niveau van hulp dat u ontvangt, is essentieel voor het succes van uw website. Naast de kwaliteit van de ondersteuning, het’Het is ook leuk om op verschillende manieren hulp te krijgen.

Met GoDaddy, u ontvangt 24/7 telefonische ondersteuning en heeft een livechatoptie die open is tot 18.00 uur. Helaas, daar’is geen e-mailondersteuning.

Help en ondersteuning van GoDaddy

Met Squarespace, je krijgt 24/7 e-mailondersteuning en hebt ook een livechatoptie van maandag tot vrijdag van 04.00 uur tot 20.00 uur EST. Dat doet het niet’Ik heb echter geen telefonische ondersteuning.

squarespace kennisbankHet Squarespace-helpcentrum is duidelijk ingedeeld om u te helpen snel en gemakkelijk antwoorden te vinden. Naast de zoekbalk en browsecategorieën, kunt u ook kiezen uit webinars, video’s en e-mailondersteuning.

Nogmaals, het paar is moeilijk te scheiden, maar er is een dealbreaker – hun helpcentra. Een Helpcentrum is een ingebouwde bron waar u handige handleidingen kunt vinden over hoe u bepaalde dingen kunt doen. U typt gewoon uw vraag in, klikt op zoeken en vindt de relevante gids.

We hebben GoDaddy gevonden’s helpcentrum om een ​​beetje rommelig te zijn. GoDaddy heeft aan het begin van het jaar zijn platform gewijzigd om ADI te gebruiken, maar niet alle handleidingen zijn bijgewerkt.

Squarespace’Het helpcentrum is daarentegen schoon en duidelijk. Het’is gemakkelijk te navigeren en precies te vinden wat u zoekt’re zoekt.

GoDaddy vs Squarespace – Help en ondersteuning: oordeel

Squarespace neemt de kroon voor hulp en ondersteuning. Zowel GoDaddy als Squarespace bieden 24/7 ondersteuning, live chats en helpcentra. Squarespace wint omdat het helpcentrum, nou ja, nuttiger is. De gidsen zijn allemaal up-to-date en zo’is gemakkelijk te vinden wat je’re zoekt.

Geïnteresseerd in andere GoDaddy- of Squarespace-vergelijkingen?

Wix versus GoDaddy

Weebly vs Squarespace

7

Prijs en waar voor uw geld

als jij’ben geen techneut, wetend wat wel en niet is’t waar voor uw geld met websitebouwers kan moeilijk zijn. Gelukkig, wij’Ik heb zowel GoDaddy als Squarespace grondig bekeken’s prijsplannen om te zien welke u de betere deal geeft.

GoDaddy heeft vier tariefplannen, variërend van $ 10 / maand tot $ 25 / maand. Naarmate website-bouwers komen, GoDaddy’s plannen zijn erg goedkoop, maar wat krijg je voor je geld?

Welnu, u kunt dezelfde editor gebruiken, dezelfde thema’s hebben en dezelfde ondersteuning krijgen voor alle vier de plannen. als jij’als u een bedrijf bent, moet u kijken naar het standaardabonnement van $ 15 / maand of, nog beter, het premiumabonnement van $ 20 / maand.

Hier krijg je extra opties voor sociaal delen, SEO-tools en begeleiding, en de mogelijkheid om online betalingen te accepteren voor diensten en boekingen. Met het e-commerceplan – ja, u raadt het al – kunt u producten online verkopen. Dit opent alle e-commercefuncties waar we het over hadden in de sectie Functies en geeft je een leuk klein dashboard om mee te werken.

godaddy vs squarespace godaddy prijsplannen

Squarespace heeft ook vier tariefplannen, variërend van $ 12 / maand tot $ 40 / maand. De twee goedkopere abonnementen zijn voor particulieren of bedrijven die doneren’hoeft niet online te verkopen. Je krijgt toegang tot bijna alles, en in tegenstelling tot GoDaddy is SSL-beveiliging inbegrepen in alle abonnementen.

De hogere prijzen bieden u e-commercefunctionaliteit. Je kunt elk Squarespace-thema veranderen in een prachtige etalage en je website integreren met winkelen op Instagram.

squarespace-prijzenSquarespace biedt vier tariefplannen, elk bedoeld voor een andere behoefte.

Bespaar 10% op elk Squarespace-abonnement!

We hebben een exclusieve aanbiedingscode die bespaart u 10% bij uw eerste aankoop met Squarespace! Voer gewoon de code in WBE bij de kassa.

Bekijk onze Squarespace-aanbiedingscode voor meer informatie over de besparingen die u kunt maken.

GoDaddy vs Squarespace – Waar voor je geld: oordeel

Het’s een gelijkspel! GoDaddy heeft de goedkopere tariefplannen, maar Squarespace geeft je meer. als jij’maakt u zich geen zorgen over alle mooie extra’s, GoDaddy is een uitstekende keuze voor eenvoudige sites. Squarespace is rijk aan kwaliteit en kan u helpen een visueel verbluffende, functionele website te maken.

Squarepace Pricing Review – leer meer over wat’s inbegrepen in elk plan 8

GoDaddy vs Squarespace: conclusie

U zou nu een duidelijk idee moeten hebben welke websitebouwer beter is op elk van de gebieden die we gebruiken’heb gekeken. Hier’s een korte samenvatting:

GoDaddy versus SquarespaceGoDaddySquarespaceMakkelijk te gebruikenOntwerpKenmerkenSEOHulp en ondersteuningWaar voor je geld
Een heel eenvoudige en snelle benadering van webdesign dankzij ADI.Een beetje een steile leercurve, maar gemakkelijk genoeg als je de editor eenmaal begrijpt.
Beperkte themaselectie en creatieve controle dankzij ADI.Prachtige thema’s en veel maatwerk.
Een groot aantal functies en tools die worden aangeboden, maar een paar missen echte kwaliteit.Hoogwaardige functies van echte kwaliteit die perfect zijn voor online winkels en blogs.
Uitstekende controle over zaken die van invloed zijn op SEO, plus een schitterende sitemapoptie.Toegang tot alle basis SEO-functies en tools.
24/7 telefonische ondersteuning en een livechatoptie. Iets verouderd en slecht geïnformeerd helpcentrum.24/7 e-mailondersteuning en een live chat-optie. Echt schoon en duidelijk helpcentrum.
Goedkope tariefplannen en de mogelijkheid om een ​​online winkel te bouwen.Relatief dure prijsplannen, maar u krijgt veel kwaliteit voor uw geld – zowel qua ontwerp als qua functies.

Nu we’We hebben GoDaddy en Squarespace in meer detail vergeleken, dat kun je daar zien’er is veel meer om ze te onderscheiden dan alleen snelheid en design. GoDaddy’s goedkoopste plan is een paar dollar goedkoper dan Squarespace’s – maar Squarespace’s overvloedige en goed gebouwde functies zorgen ervoor dat u zoveel waar voor uw geld krijgt.

Nog dieper kijkend, Squarespace heeft betere SEO-mogelijkheden dan GoDaddy en is beter uitgerust voor online verkoop, als u dit in de toekomst wilt proberen. De hulp en ondersteuning van Squarespace is ook merkbaar sterker. Al met al is Squarespace onze winnaar – tenzij tijd echt essentieel is.

9

GoDaddy vs Squarespace: veelgestelde vragen

Wie zijn GoDaddy en Squarespace’s belangrijkste concurrenten?

Er zijn tal van andere websitebouwers die er zijn, maar twee die opvallen zijn Wix en Weebly. Wix is ​​een websitebouwer die zowel ADI als een slepen-en-neerzetten-editor biedt. Voor meer informatie over Wix en Weebly, bekijk Wix review en onze Weebly review.

Waarom niet’t Ik huur gewoon een websiteontwikkelaar in?

Het’het is niet alleen de prijs die mensen van ontwikkelaars afzet – het’s het lopende onderhoud. De wereld van webdesign verandert voortdurend en websites raken snel verouderd. Het’Het is gemakkelijker om op een platform te zijn dat zichzelf opnieuw uitvindt en functies bijwerkt die u kunt gebruiken als de tijden veranderen, in plaats van dat u elk jaar of twee jaar contact moet opnemen met uw ontwikkelaar om wijzigingen aan te brengen.

Wat als ik alleen een online winkel nodig heb?>

Als het enige doel van uw website e-commerce is, u’Ik wil een krachtigere oplossing. GoDaddy en Squarespace zijn prima voor het verkopen van het vreemde product hier en daar, maar online winkelbouwers zoals Shopify en BigCommerce helpen verkopers hun winkels naar een hoger niveau te tillen. U kunt onze recensie van Shopify en BigCommerce-recensie lezen.

Vond onze vergelijking nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map