Shopify vs Etsy: moet u verkopen via een online winkel of een online marktplaats?

Ben je verscheurd tussen Shopify en Etsy? Het’is geen verrassing – ze’beide uiterst populaire platforms voor online verkoop. En, nog belangrijker, zij’opnieuw een populaire plek voor kopers om hun geld uit te geven.


Shopify is een platform waarmee u uw eigen online winkel kunt bouwen. Het heeft de tools om u te helpen bij het opzetten en runnen van uw bedrijf, vanuit uw winkel’s ontwerp voor verzending. Etsy is daarentegen een online marktplaats waar u uw producten naast andere online verkopers kunt vermelden.

Shopify vs Etsy vergelijking

Etsy heeft 1,7 miljoen gebruikers die verkopen aan meer dan 33 miljoen kopers. In 2017 gaven deze shoppers meer dan $ 3 miljard uit aan Etsy. Shopify heeft een nog indrukwekkender figuur: er is meer dan $ 82 miljard verkocht Shopify.

We don’Het verwijt je niet dat je mee wilt doen aan die actie!

Maar hoe kies je tussen hen? Als het gaat om Shopify vs Etsy, Shopify is de betere keuze voor online verkopen. Het’is schaalbaarder, flexibeler en biedt betere e-commercetools dan Etsy.

Dat gezegd hebbende, de keuze hangt echt van u af: uw bedrijf, uw budget en uw doelen. Shopify is over het algemeen de beste, maar dat is niet het geval’ik meen het niet’is de beste keuze voor jou.

We weten hoe lastig het kan zijn om door het spiel te sorteren. Dat’s waarom we onderzoek doen om direct tot de feiten te komen. In dit artikel hebben we’Ik leid je door het reilen en zeilen van Shopify en Etsy, van de basis tot domeinen, prijzen en e-commerce tools.

Dus leun achterover, zet je schrap en maak je klaar om erachter te komen of Shopify of Etsy – of misschien zelfs beide – de juiste plek is om je verkooptraject te beginnen.

Shopify vs Etsy: Pros & Nadelen

Shopify-voordelen:

 • Krachtige e-commercetools: Shopify heeft de beste verkooptools op de markt. Beheer en laat uw bedrijf eenvoudig groeien met tools uit het voorraadsysteem, waarmee u klantorders en voorraadniveaus kunt volgen, synchroniseren en bewaken.
 • Uiterst schaalbaar: Shopify is gebouwd voor alle soorten winkels, van het kleine bedrijf tot grote merken zoals Penguin. Beheer uw branding, upgrade voor meer functies of voeg apps toe om uw site uit te breiden’s functies.
 • Verkoop onbeperkt producten zonder beperkingen: Verkoop fysieke goederen en diensten en voeg een app toe om digitale producten te verkopen. Er zijn geen regels over de soorten producten die u kunt verkopen!

Nadelen van Shopify:

 • Blootstelling: Terwijl marktplaatsen zoals Amazon, eBay en Etsy een hoog zoekvolume hebben, doen klanten dat niet’Ik weet niet of een winkel op Shopify is gebouwd. Ze moeten specifiek naar uw site zoeken. Uw verkeer is dus afhankelijk van uw eigen merk, marketing en exposure.
 • Add-ons: Shopify heeft een indrukwekkende app store, wat geweldig is voor het aanpassen en verbeteren van je winkel! Maar als u apps toevoegt, kunnen uw maandelijkse kosten omhoog gaan, wat voor kleinschalige verkopers problematisch kan zijn.

Etsy Voordelen:

 • Verkeer: Etsy is een marktplaats, wat betekent dat klanten naar Etsy zoeken en vervolgens uw producten via dit platform vinden. Jij niet’u hoeft zich geen zorgen te maken over marketing of het promoten van uw merk – u kunt vertrouwen op Etsy’s populariteit in plaats daarvan.
 • Makkelijk te gebruiken: U maakt gewoon een account aan, upload productafbeeldingen en informatie en begint met verkopen. Dit eenvoudige e-commercesysteem maakt het gemakkelijk om te beginnen.
 • Kosten: Je kunt op Etsy verkopen zonder extra maandelijkse kosten voor het standaardabonnement. U moet nog wel listingkosten en transactiekosten betalen, maar u wel’u betaalt geen maandelijks abonnement tenzij u ervoor kiest om te upgraden.

Etsy Nadelen:

 • Transactiekosten: Je betaalt € 0,20 listingkosten, plus 5% transactiekosten voor items die je via Etsy verkoopt. Daar’s ook een standaard 3% + $ 0,25 betalingsverwerkingskosten. Deze kosten kunnen een impact beginnen te krijgen naarmate uw verkopen toenemen tot grotere bedragen.
 • Productbeperkingen: Etsy heeft vaste regels over wat je via zijn marktplaats kunt verkopen. Etsy is alleen voor handgemaakte goederen, knutselspullen en vintage items (die meer dan 20 jaar oud zijn).
 • Creatieve controle: Etsy’s formaat betekent dat je don’t hebben vrijheid over de lay-out of branding van uw productpagina’s. U kunt uw eigen logo invoeren, maar dat kan’t creëer een sterk merkimago met Etsy.

Voordat we verder gaan, laten we’s kijken wat Shopify doet als reactie op de Covid-19 pandemie:

Het’is een onzekere tijd om een ​​bedrijf te starten of te laten groeien, maar don’maak je geen zorgen – Shopify begrijpt dat helemaal. In feite heeft het de komende maanden een aantal geweldige nieuwe maatregelen geïntroduceerd om kleine bedrijven te ondersteunen. Deze omvatten:

 1. Fysieke en digitale cadeaubonnen beschikbaar maken voor alle plannen. Op die manier kunnen uw klanten u ondersteunen zonder op dit moment fysieke producten te kopen.
 2. $ 200 miljoen beschikbaar voor financiering voor kleine bedrijven (alleen VS). Als onderdeel van een overheidspartnerschap biedt Shopify Capital financiering om kleine bedrijven te helpen zich te ontwikkelen op een moment dat ze mogelijk weinig geld hebben.
 3. Verlenging van de gratis proefperiode tot 90 dagen. Shopify heeft de gratis proefperiode verlengd van 14 dagen naar 90, waardoor verkopers nog langer de kans krijgen om de service zonder risico uit te proberen.
 4. Community-ondersteuning en live webinars. Virtueel ‘meetups’ met de Shopify-gemeenschap om wijsheid en steun te delen.

Grote pluim voor Shopify vanwege zijn snelle reactie en zijn toewijding om kleine bedrijven nu en altijd te ondersteunen.

Wat is het verschil tussen Shopify en Etsy?

Dus wat zijn Shopify en Etsy en hoe verschillen ze??

Allereerst is Shopify een e-commerceplatform, ontworpen voor mensen om hun online winkels op te zetten en uit te breiden (bekijk enkele succesvolle winkels die met Shopify zijn gebouwd). Het heeft een hele reeks krachtige e-commercehulpmiddelen en apps om u hierbij te helpen.

U maakt uw eigen e-commerce website, uploadt producten en volgt klantbestellingen. Het’is een gemakkelijke manier om een ​​online winkel te bouwen.

Etsy is een marktplaats waar u een account aanmaakt en deze vervolgens kunt verkopen samen met tal van andere Etsy-verkopers. Het promoot zichzelf als “een creatieve marktplaats” en verkoopt alleen handgemaakte, vintage of ambachtelijke goederen.

Etsy patroon

Etsy is een eigen e-commerceplatform begonnen waar je een website kunt bouwen om je producten te verkopen. Het’s heet Etsy Pattern en heeft minder beperkingen op producten dan de Etsy-marktplaats.

Je kunt het 30 dagen gratis proberen. Daarna kost het $ 15 per maand. Omdat dit los staat van de Etsy-marktplaats, bent u verantwoordelijk voor het genereren van uw eigen verkeer.

Het’is een eenvoudig platform – het’voldoet op geen enkele manier aan dezelfde standaard als Shopify, maar is een goede add-on als je ervoor kiest om via de Etsy-marktplaats te verkopen.

Je moet al een Etsy-verkoper zijn om Etsy Pattern in te stellen – in dit artikel zullen we’Ik zal Etsy alleen beoordelen als een marktplaats in plaats van de websitebouwer te verkennen.

Verdere informatie

 • Net begonnen? Ons Shopify Under the Microscope-artikel geeft een geweldige introductie tot dit populaire e-commerceplatform, van de geschiedenis tot wie het is’is het beste voor.
 • Lees onze Shopify-recensie voor een meer gedetailleerde discussie over Shopify’s functies, prijzen, ontwerp en meer.
 • Ik wil alleen weten wat de kosten zijn? Onze Shopify-prijsbeoordeling vertelt u alles wat u moet weten over de maandelijkse abonnementen, waar voor uw geld en extra kosten.
 • Wilt u e-commerceplatforms vergelijken? Ga naar ons interactieve artikel met pits het beste van het beste tegen elkaar.
 • Bekijk hoe Shopify en Etsy zich vergelijken als het gaat om het verkopen van digitale downloads.

Makkelijk te gebruiken

Wie zegt dat je een technische goeroe moet zijn om online te verkopen? Niet Shopify of Etsy dat’s zeker!

Shopify is ontworpen om het bouwen van uw eigen online winkel te maken zo gemakkelijk mogelijk. E-commerceplatforms worstelen hier vaak mee vanwege alle krachtige tools die nodig zijn om een ​​e-commercebedrijf te runnen, maar Shopify blinkt uit door het zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het geeft je alles wat je nodig hebt, terwijl de interface schoon, duidelijk en zeer gebruiksvriendelijk blijft!

Shopify-dashboardHier kunt u zien hoe gemakkelijk de backend is om te navigeren. Wanneer u met Shopify begint, begeleidt het u bij het opzetten van uw winkel, van het toevoegen van producten tot het beheren van bestellingen.

Shopify leidt je door je set-up met actieknoppen en een heel duidelijk menu. Als je eenmaal’Nadat u al uw informatie heeft ingevoerd, helpt Shopify uw winkel te beheren door uw voorraad te synchroniseren, bestellingen te volgen en meer.

Etsy is minder diepgaand maar net zo gemakkelijk te gebruiken! Het’s super eenvoudig en ongecompliceerd.

Het enige wat u hoeft te doen is een account aan te maken, uw winkelnaam te kiezen, uw winkel in voorraad te houden en vervolgens uw gegevens in te voeren, zodat u betaald krijgt en de facturering instelt.

U’re begeleid door elke stap en het’is heel eenvoudig om elke fase in te vullen:

etsy-installatieprocesEtsy begeleidt je bij het instellen en maakt het eenvoudig om je gegevens in te voeren. Hier kunt u zien hoe het winkelnamen biedt met uw suggesties.

Je kunt zien hoe dicht je bij het opzetten van je Etsy-winkel bent en het helpt je zelfs met gerichte suggesties voor je winkelnaam als je eerste keuze niet’t beschikbaar.

Als je eenmaal’helemaal klaar met het installatieproces, dat’zitten! U kunt beginnen met verkopen! Dit maakt het ideaal als jij’ben een beginner die snel wil verkopen.

Met Etsy doe je dat niet’je hoeft geen hele website te maken zoals je doet met Shopify. Upload uw producten met hun beschrijvingen en u’re goed om te gaan. U kunt binnen een uur een online verkoper zijn.

Gebruiksgemak: oordeel

Het’s een gelijkspel!

Zowel Shopify als Etsy zijn supereenvoudig in gebruik. Shopify is iets technischer dan Etsy, maar gezien het aantal krachtige e-commercetools, is het echt opmerkelijk beginnersvriendelijk. Etsy is echter sneller en eenvoudiger in te stellen.

Ontwerpflexibiliteit

Ben je ooit in een online winkel geweest en ben je afgeschrikt door het vreselijke ontwerp? U’bent niet de enige: 38% van de mensen verlaat een website als de lay-out of het ontwerp niet aantrekkelijk is.

Dit biedt zowel een voordeel als een nadeel bij Etsy. Je winkelpagina volgt Etsy’s ontwerp en lay-out. Alle verkoperspagina’s op Etsy zijn hetzelfde ingedeeld, met uw winkelnaam, logo, producten en beschrijvingen als uw eigen inhoud.

Dit betekent je don’u hoeft zich geen zorgen te maken over het ontwerp, wat enerzijds geweldig is. Je kunt erop vertrouwen dat Etsy een schoon, duidelijk en aantrekkelijk ontwerp gebruikt dat je producten laat zien en een geweldige gebruikerservaring biedt.

Etsy ontwerp lay-out voorbeeldEtsy ontwerp lay-outEtsy bepaalt het ontwerp van je winkel. Je voegt je eigen afbeeldingen, beschrijvingen en productdetails toe, maar de algehele lay-out is uniform over heel Etsy’s marktplaats.

Het maakt het echter moeilijker om op te vallen tussen de massa!

Etsy niet’t biedt u alle ruimte voor maatwerk. Zoals je kunt zien aan de hand van de bovenstaande voorbeelden, is het enige dat je winkel echt onderscheidt van alle anderen op Etsy je producten.

Jij hebt gewonnen’op deze marktplaats geen echt sterk merk kunnen creëren.

Dit is absoluut prima als je’opnieuw een paar items verkopen of net beginnen. Maar als u uw bedrijf wilt laten groeien, heeft u een uniek en solide merk nodig. En dat is gewoon niet mogelijk op Etsy.

Het is mogelijk op Shopify.

Bij het maken van uw winkel geeft Shopify u meer dan 60 thema’s om uit te kiezen. Deze thema’s vormen de bouwstenen van uw website. Ze bestrijken een hele reeks industrieën, van meubels tot kleding en mode.

Naast het begeleiden van het ontwerp van uw website, wordt uw thema ook geleverd met functies die de door u gekozen branche ten goede komen. Bijvoorbeeld een productzoomfunctie voor kledingwinkels.

Shopify-thema'sShopify heeft in totaal meer dan 60 thema’s, die verschillende industrieën omvatten. Het’Het is gemakkelijk om deze thema’s te filteren met de opgegeven categorieën, van lay-outstijl tot prijs.

Er zijn 10 gratis thema’s en meer dan 50 betaalde thema’s, variërend in prijs van $ 140 tot $ 180. Ze’zijn allemaal mobiel responsief, professioneel en modern ogend, en u kunt op elk moment van thema wisselen (u moet uw inhoud mogelijk opnieuw formatteren om deze aan te passen).

Het belangrijkste is dat je het naar je hart kunt aanpassen’s inhoud!

De thema’s zijn er om je te helpen, dus het’Het is altijd een goed idee om er een te kiezen die past bij het doel van uw winkel en een ontwerp heeft dat u bevalt. Maar u kunt zoveel personaliseren, bewerken en herschikken als u wilt!

Met Shopify kun je een echt uniek merk voor je online winkel creëren.

Ontwerpflexibiliteit: oordeel

Shopify wint ontwerpflexibiliteit!

Terwijl Etsy’s gecontroleerde instellingen nemen de druk weg van het ontwerpen van uw eigen pagina, Shopify biedt uitstekende aanpassingen en stijlvolle ontwerpen om uw website te bouwen. Dit betekent dat u een sterk merk kunt creëren waarmee u uw bedrijf kunt laten groeien en promoten.

Domein- en URL-structuur

Domeinnamen zijn ongelooflijk belangrijk als je’re het opzetten van een online bedrijf.

Een domeinnaam is het websiteadres dat mensen gebruiken om uw website te vinden. Onze domeinnaam is bijvoorbeeld www.websitebuilderexpert.com. U betaalt om dat adres te hebben en dat betekent dat niemand anders online het kan gebruiken. Het’is uniek voor uw website, waardoor het een krachtig onderdeel van uw merk wordt.

Dergelijke domeinen, die u zelf kiest en betaalt, worden genoemd aangepaste domeinen.

Shopify moedigt je aan om een ​​aangepast domein te gebruiken. Waarom? Omdat een aangepast domein essentieel is voor het maken van een betrouwbaar, professioneel en herkenbaar merk voor uw bedrijf.

shopify domeinnaamShopify maakt het gemakkelijk om uw aangepaste domeinnaam te vinden en te registreren. Dit helpt contact te leggen met klanten, te rangschikken in Google en uw merk online te vestigen.

Shopify heeft zelfs een geautomatiseerde configuratie om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om een ​​volledig gepersonaliseerde naam voor uw online winkel te krijgen.

Etsy is heel anders. Omdat jij’opnieuw verkopen via Etsy’s marktplaats, je don’t krijg je eigen domeinnaam. In plaats daarvan ziet uw domein er ongeveer zo uit: www.etsy.com/shop/uw-winkel-naam-hier.

Jij kan’t heeft een aangepast domein omdat jij’re onder de paraplu van Etsy. Je kunt alleen je eigen domein koppelen als je’opnieuw de Etsy Pattern builder gebruiken. Dit is n’Ideaal als u uw eigen merk wilt creëren, maar dat niet mag’Het maakt niet uit voor individuele verkopers die de zaken klein en eenvoudig willen houden.

Domein- en URL-structuur: oordeel

Shopify wint de domeinronde!

Je hebt een aangepast domein met een duidelijke structuur. Uw websiteadres is volledig van u, wat uw merk vaststelt en er professioneel uitziet. Etsy niet’niet de mogelijkheid van een aangepast domein, waardoor uw bedrijf moeilijker te identificeren is.

Verdere informatie

 • Wilt u meer weten over domeinnamen? Lees onze beginner’s gids over Wat is een domeinnaam voor alles wat je moet weten.

E-commercehulpmiddelen en -functies

Ontwerp en domeinnamen zijn allemaal heel goed, maar als uw site slechte e-commercehulpmiddelen heeft, kunt u dat doen’Ik kom vrij snel in de problemen, hoe hip uw website-adres ook is!

Etsy heeft eenvoudige maar goede e-commercefuncties om het beheer van je winkel gemakkelijk te maken. Je kunt de ‘Verkoop op Etsy App’ om onderweg op de hoogte te blijven.

U kunt uw Etsy-account gebruiken om gemakkelijk met korting verzendkosten te kopen en af ​​te drukken. Dit zal u helpen besparen op verzendkosten en het proces versnellen.

Etsy heeft ook marketing- en reclametools om je klantenbestand te vergroten, online gevonden te worden en nieuwe volgers aan te trekken. Deel op sociale platforms zoals Instagram en Twitter, maak coupons of gebruik tools van derden, zoals Google Shopping, om door meer mensen gevonden te worden.

Etsy e-commerce toolsEtsy heeft eenvoudige maar effectieve e-commercetools waarmee u uw winkel op een gemakkelijke en proactieve manier kunt beheren.

Onthoud dat je alleen handgemaakte goederen, vintage producten en knutselspullen op Etsy kunt verkopen. Als je iets wilt verkopen dat buiten deze gebieden valt, dan is Etsy niet de juiste keuze voor jou.

Als je meer verkooptools wilt dan de tools die beschikbaar zijn in het gratis abonnement, kun je upgraden naar Etsy Plus. Dit geeft je:

 • Aanpasbare opties zoals bannersjablonen
 • Deals op uw eigen webadres
 • Kortingen op marketingmateriaal zoals visitekaartjes
 • E-mailwaarschuwingen om klanten te sturen zodra een artikel weer op voorraad is
 • Advertentiekredieten

Omdat Etsy eerder een marktplaats is dan een e-commerceplatform, is je inventaris niet opgenomen in je winkelaccount – je moet dit zelf bijhouden.

Over het algemeen vat Etsy het mooi samen met zijn “eenvoudige, krachtige tools”. Ze’re niet de meest indrukwekkende e-commerce functies die er zijn, maar voor kleinschalige verkoop van zelfgemaakte en ambachtelijke producten’s een goed bereik.

Als het gaat om de beste op de markt te zijn, vinkt Shopify alle vakjes aan. In ons onderzoek kwam het nummer één voor verkoopfuncties. Dit maakt het ideaal voor elk bedrijf dat op zoek is naar groei.

Je kunt onbeperkte producten verkopen op heel Shopify’s plannen, en er zijn ook geen beperkingen op wat u verkoopt.

Shopify heeft een uitgebreide app store, zodat je alles wat je wilt aan je website kunt toevoegen. Dit geeft u ultieme aanpassing en een hele reeks krachtige extra’s om uit te kiezen!

shopify app storeShopify heeft een indrukwekkende app-winkel met honderden apps om je online winkel uit te breiden en aan te passen.

Hier’is een lijst met slechts enkele van de functies die je in Shopify tegenkomt’s plannen:

 • Verkoop via meerdere kanalen op 10 verschillende sociale platforms
 • Kortingscodes
 • Gratis SSL-certificaat
 • Verlaten winkelwagenherstel
 • Cadeaubonnen
 • Berekende verzendkosten van derden
 • Fraudeanalyse
 • Shopify POS-app (Point of Sale)

Verkoop via meerdere kanalen is uiterst belangrijk om uw klantenbestand uit te breiden en uw klanten een gemakkelijke koopervaring te bieden. Het gratis SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) betekent dat uw site veilig is voor bezoekers om hun betalingsgegevens in te voeren en essentieel is voor elke online winkel.

Abandoned Cart Recovery stuurt e-mails naar klanten die hun producten hebben verlaten bij het afrekenen en moedigt hen aan om terug te keren. Dit kan herstellen 12 tot 15% van de klanten!

Een van Shopify’De beste verkoopkenmerken zijn het voorraadsysteem. In tegenstelling tot Etsy heeft Shopify een uitgebreide inventaris. U kunt producten bulksgewijs of één voor één uploaden en biedt interne voorraadbeheertools, dus het is zo’is eenvoudig om uw verkopen te volgen en te analyseren.

E-commercehulpmiddelen en -functies: oordeel

Shopify wint verkoopfuncties!

Het heeft alles wat een groeiend bedrijf nodig heeft en is veel geavanceerder dan Etsy. Maar jij niet’t wilt betalen voor tools die u heeft gewonnen’t gebruiken, dus kies verstandig! Etsy’s basisfuncties maken het ideaal voor het verkopen van kleine hoeveelheden.

Verdere informatie

 • Lees onze Shopify-recensie voor een meer diepgaande kijk op Shopify’s verkoophulpmiddelen en functies

Betalingsopties en vergoedingen

Op sommige platforms kunnen transactiekosten het monster zijn dat zich onder het bed verbergt, wachtend om eruit te springen en je op het laatste moment een schok geeft. Noch Shopify noch Etsy rekenen dergelijke prijzen, maar het’Het is nog altijd een goed idee om een ​​idee te krijgen van betalingsopties en transactiekosten voordat u zich aanmeldt bij een platform.

Terwijl Etsy dat niet doet’Het brengt geen maandelijkse kosten in rekening, maar wel noteringskosten voor $ 0,20 per product. Dit zijn de kosten voor het publiceren van uw vermelding, die actief is gedurende vier maanden of totdat het artikel is verkocht.

Etsy verkoopkostenEtsy brengt listingkosten en transactiekosten in rekening, evenals de gebruikelijke verwerkingskosten voor betalingen.

Wanneer u een product verkoopt (gefeliciteerd!), Is er een 5% transactiekosten, plus een 3% + $ 0,25 betalingsverwerkingskosten. Dat’is veel cijfers, dus wat betekent het eigenlijk?

Verwerkingskosten voor betalingen worden toegepast door de betalingsprovider (zoals de creditcardmaatschappij) of de betalingsgateway die de transactie verzendt. Dit is heel gebruikelijk en komt standaard, hoewel Etsy’s tarieven zijn iets hoger dan gemiddeld.

Etsy’s vergoedingen zijn zeker niet’t de goedkoopste die er zijn. Maar dat zouden ze niet moeten doen’t uw zakken te veel verlichten als u’verkopen op kleine schaal. Het’pas als je begint met het binnenhalen van het grote geld dat je hebt’Ik begin de brand van die transactiekosten van 5% te voelen.

Als u dollartekens ziet, werkt Shopify mogelijk als een betere prijs-kwaliteitverhouding, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Shopify heeft verschillende betalingsopties om uit te kiezen. Het heeft zijn eigen interne betalingsgateway genaamd Shopify Payments, wat niet het geval is’geen transactiekosten in rekening brengen. Op Shopify Payments hoef je alleen de kaartverwerkingskosten te betalen tegen een tarief van 2,2% + 20p, veel minder dan Etsy.

betalingsopties shopifyShopify ondersteunt honderden betalingsgateways zoals PayPal en Amazon Payments, of u kunt Shopify Payments gebruiken om transactiekosten kwijt te raken.

Als je dat niet doet’U gebruikt Shopify Payments niet’heeft veel andere betalingsmogelijkheden – meer dan 100! Deze omvatten PayPal, Google Pay, Apple Pay, Stripe en meer.

als jij’Als u een van deze betalingsopties gebruikt in plaats van de Shopify Payments-gateway, is de hoogste transactiekost 2% en de laagste 0,5%. Dus als je de twee vergelijkt, heeft Shopify veel goedkopere tarieven dan Etsy.

Betalingsopties en vergoedingen: oordeel

Over het algemeen wint Shopify!

Het biedt lagere tarieven en heeft 0% transactiekosten als u de interne betalingsgateway gebruikt. Shopify heeft hogere initiële kosten, maar Etsy’s duurdere vergoedingen kunnen u op de lange termijn terugbrengen als uw verkoop stijgt.

Klanten aantrekken

Als je eenmaal’Hebt u tijd besteed aan het uploaden van verbluffende productfoto’s en het schrijven van gedetailleerde beschrijvingen, dan verdient uw winkel aandacht. Jij niet’t wil dat uw website wordt verborgen in het achterland van internet.

Etsy zal zeker een mooie spot in je winkel zetten. Het’is een uiterst populaire marktplaats met meer dan 33 miljoen kopers. Mensen don’hoeft niet specifiek naar u te zoeken. Ze zoeken eenvoudig Etsy en vinden uw producten klaar voor aankoop.

etsy zoekverkeerEtsy is een gevestigd en populair merk. Het staat op de eerste plaats in Google voor termen als “handgemaakte artikelen”, wat een grote hoeveelheid verkeer naar de site zal stimuleren.

Het nadeel van Etsy is er’er is geen manier om te garanderen dat die bezoekers in uw winkel terechtkomen. Er zijn meer dan 50 miljoen producten op Etsy – dus opvallen tussen de massa is belangrijk!

In tegenstelling tot, Shopify geeft je de tools om jezelf te promoten. Bezoekers wonnen’Ik weet niet eens dat je winkel op dit platform is gebouwd, dus ze hebben gewonnen’Probeer er niet bij te komen door te zoeken naar iets anders dan uw eigen winkelnaam.

U moet uw eigen zoekmachineoptimalisatie (SEO) afhandelen om in Google te kunnen rangschikken, uzelf op sociale media te promoten en uw merk op te bouwen om meer klanten aan te trekken.

als jij’denkt dat je dat niet zou doen’Ik weet niet waar ik daarmee moet beginnen, don’maak je geen zorgen. Shopify biedt je alle tools die je nodig hebt, van SEO-apps en gidsen tot e-mailcampagnes en verkoop via meerdere kanalen op Facebook en Instagram.

Hoewel het’meer werk, jij’Je hebt volledige controle over het contact maken met je klanten en het creëren van geweldige marketingcampagnes. Jij niet’je hoeft niet te blijven zitten wachten tot bezoekers je tegenkomen.

Klanten aantrekken: oordeel

Etsy wint deze ronde!

Het enige wat u hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen – en hopen dat mensen uw producten uit miljoenen kiezen. Shopify geeft je meer controle en een meer unieke aanwezigheid online, maar vereist zijn eigen marketing en SEO-ruzie.

Verdere informatie

 • Lees onze recensie van de 3 beste websitebouwers voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) – het geeft een goede introductie tot SEO en geeft zelfs Shopify een vermelding!
 • 12 online bedrijfsideeën – leer meer over hoe verkopen via e-commerce websites en online marktplaatsen u kan helpen een serieus inkomen te genereren.

Hulp en ondersteuning

Wat gebeurt er als al uw productafbeeldingen om 02.00 uur verdwijnen? Raak je in paniek? Nee! U neemt contact op met uw eigen ondersteuningsteam!

Uw bedrijf stopt nooit en Shopify weet het. Dat’s waarom Shopify heeft 24/7 ondersteuning dus jij’zijn de hele dag, de hele nacht, de hele week bedekt. Hier’s een lijst met alle verschillende ondersteuningsopties waaruit u kunt kiezen:

 • 24/7 telefoon
 • Sociale media
 • 24/7 live chat
 • Forum
 • E-mail
 • Video uitleg
 • Geavanceerde specialistische ondersteuning (op Plus-abonnementen)

Dus of je nu’Bent u een totale telefoon-phobe of houdt u van een communityforum, Shopify heeft voor elk wat wils. Het Shopify Helpcentrum is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken en biedt een uitgebreid assortiment aan Help-artikelen en handleidingen.

Shopify HelpcentrumHet Shopify Helpcentrum is gemakkelijk te navigeren en heeft tal van handige artikelen en handleidingen. U kunt bladeren of zoeken naar wat u zoekt’re zoekt.

Een van de beste onderdelen van Shopify’s ondersteuning is wanneer u om hulp vraagt ​​in de editor – Shopify brengt u rechtstreeks naar een relevante helppagina in het Helpcentrum. Dit bespaart u tijd en maakt u hoofdpijnvrij!

Etsy heeft ook een Helpcentrum. Het’is overzichtelijk en overzichtelijk ingedeeld en heeft ook een zoekfunctie zodat u direct op het antwoord kunt komen als u weet wat u’re zoekt.

etsy helpcentrumEtsy’Het Helpcentrum heeft een reeks artikelen en een zoekfunctie om u te helpen precies te vinden wat u zoekt.

Etsy heeft ook een forum waar je communitydiscussies kunt lezen en eraan kunt deelnemen, vragen kunt stellen en Etsy-aankondigingen kunt volgen. Je kunt Etsy e-mailen’s ondersteunend personeel of plan een telefoongesprek als u meer hulp nodig heeft.

Help en ondersteuning: oordeel

Shopify wint hulp en ondersteuning!

Het’is veel uitgebreider dan Etsy, zodat jij’worden gedekt, zelfs als er om 4 uur iets misgaat. Etsy heeft een goed helpcentrum en een communityforum, maar dat kan’niet concurreren met Shopify’s meer persoonlijke en diepgaande ondersteuning.

Verdere informatie

Kunnen we helpen? Lees een van de volgende handleidingen voor handige tips, trucs en antwoorden op veelgestelde vragen. Wij’re hier om te helpen, dus blijf steken!

 • Onze gids over online verkopen geeft een handige checklist en stapsgewijze handleiding voor het opzetten van uw online winkel
 • Lees onze gids over het bouwen van een online winkel voor 11 eenvoudige stappen om u op weg te helpen
 • Ontdek de negen eenvoudige stappen onze gids over het starten van een online boetiek
 • Ontdek hoe u geld kunt verdienen op Instagram, met tips over de beste manieren om te verkopen via dit populaire sociale platform
 • Bekijk onze gids over verkopen op Pinterest voor drie effectieve manieren om geld te verdienen
 • Lees over de 10 stappen voor succes in ons artikel over het starten van een online kledingwinkel

Prijzen

Bespaar tot 20% op uw Shopify-abonnement

Bespaar 10% op uw abonnement wanneer u zich aanmeldt voor een jaar, en bespaar 20% wanneer u zich aanmeldt voor twee jaar.

Dat betekent, met 20% korting, jij’Ik zal redden $ 16 per maand op het Shopify Plan, en $ 60 per maand op het Advanced-abonnement!

Als het erop aankomt, is prijsstelling vaak het ding dat ons naar producten trekt of ons ervan weerhoudt. Dit geldt vooral als je’heb je een krap budget of wil je geld verdienen in plaats van het uit te geven!

Etsy heeft heel weinig aanloopkosten. Op het meest basale niveau, het standaardplan, Etsy heeft geen maandelijkse kosten – alleen de listingkosten, transactiekosten en betalingsverwerkingskosten die op producten worden toegepast.

Je kunt upgraden met Etsy om meer functies te ontgrendelen. De Plus-abonnementskosten $ 10 per maand en biedt u een bredere set tools om uw winkel te laten groeien, zoals meer aanpasbare opties en e-mailwaarschuwingen.

Shopify heeft hogere initiële kosten, maar u krijgt waar u voor betaalt. Shopify heeft drie tariefplannen, plus een gratis proefperiode van 14 dagen. De prijzen variëren van $ 29 tot $ 299 per maand en u ontgrendelt meer geavanceerde functies terwijl u opschaalt.

Basic Shopify ($ 29 / maand)

 • E-commerce website & blog
 • Onbeperkte producten
 • 2 personeelsaccounts
 • 24/7 ondersteuning
 • Verkoop via meerdere kanalen
 • Handmatige ordercreatie
 • Kortingscodes
 • Gratis SSL-certificaat
 • Verlaten winkelwagenherstel
 • Fraudeanalyse
 • Shopify POS-app
 • Standaard creditcardtarieven

Shopify ($ 79 / maand)

 • Alles van Basic Shopify
 • 5 personeelsaccounts
 • Cadeaubonnen
 • Professionele rapporten
 • Lagere creditcardtarieven
 • Point of Sale extra’s

Geavanceerde Shopify ($ 299 / maand)

 • Alles van Shopify-abonnement
 • 15 personeelsaccounts
 • Geavanceerde rapportbouwer
 • Berekende verzendkosten van derden
 • Lagere creditcardtarieven

Het Basic Shopify-abonnement kost $ 29 per maand en geeft je alles wat je nodig hebt om je winkel op te zetten. Onbeperkte producten, verkoop via meerdere kanalen, creatie van kortingscodes en verlaten winkelwagenherstel zijn slechts enkele van de functies van dit plan.

De Shopify-plan biedt alles wat u nodig heeft om uw bedrijf te laten groeien $ 79 per maand. Het heeft alles wat het Basic Shopify-plan heeft, plus meer. De extra functies omvatten het maken van cadeaubonnen en professionele rapporten.

Het duurste Shopify-abonnement is het $ 299 per maand Geavanceerd Shopify-abonnement. Dit heeft alles van de eerste twee plannen, plus een geavanceerde rapportbouwer en berekende verzendkosten van derden, en lagere creditcardtarieven.

Dit zijn Shopify’s belangrijkste prijsplannen – daar’s ook Shopify Plus die aangepaste prijzen heeft en is voor de grote bedrijven van de e-commerce wereld.

Hoewel ze veel lijken in vergelijking met Etsy’s lage prijzen, Shopify’s plannen bieden veel waar voor uw geld vanwege de vele functies en schaalbaarheid die daarmee gepaard gaan.

Etsy’s prijzen kunnen stijgen met de transactiekosten en Shopify’s maandelijkse kosten kunnen stijgen door het gebruik van apps van derden.

Prijzen: oordeel

Het’s een gelijkspel!

Etsy is de goedkopere optie, maar Shopify biedt een geweldige prijs-kwaliteitverhouding met al zijn functies. Dit hangt echt af van uw budget. Etsy wint voor individuele verkopers, Shopify wint voor bedrijven die het budget hebben om te beginnen met schalen.

Verdere informatie

 • Lees onze Shopify Pricing Review voor een diepgaande blik op de prijzen, plannen en waar voor uw geld
 • Vergelijk de prijzen van alle Toonaangevende online winkelbouwers
 • Vraagt ​​u zich af waar u moet beginnen? Lees onze tweedelige gids over de kosten om een ​​website te bouwen (deel 1) en Hoeveel moet een website kosten? (Deel 2) voor een definitieve gids over budgettering voor uw website.

Etsy gebruiken met Shopify

als jij’Heb je dit gelezen en ben je nog steeds verscheurd tussen de twee, dan hebben we goed nieuws. Je kunt het beste van twee werelden hebben!

Door de Shopify App Store te gebruiken, je kunt de Etsy-marktplaats integreren met je Shopify-winkel. Real-time synchronisatie zorgt ervoor dat u verwarring of oververkoop voorkomt door uw Etsy- en Shopify-winkels te synchroniseren wanneer u wijzigingen aanbrengt.

U kunt deze integratie zeven dagen gratis gebruiken. Daarna kost het $ 60 per maand en bevat het aangepaste functies en onbeperkte productupload.

Dit is een geweldige optie als je een Shopify-winkel hebt en je online aanwezigheid wilt diversifiëren. Door te integreren met Etsy kun je een nieuw publiek bereiken en het meeste uit deze populaire markt halen.

Verdere informatie

Misschien niet’Ik wil Etsy of Shopify niet gebruiken. Dat’oke, wij’heb je gedekt!

 • Vergelijk de Beste e-commerceplatforms
 • Bekijk ons ​​artikel over de beste Etsy-alternatieven om uw beste opties te ontdekken, of u dat nu bent’verhuist van Etsy of start net uw online bedrijf
 • Bekijk onze recensie van de beste Shopify-alternatieven en vergelijk de beste concurrenten om uw perfecte bouwer te vinden

Shopify vs Etsy: conclusie

Shopify en Etsy lijken in eerste instantie misschien op elkaar, maar dat zijn ze wel’opnieuw zeer verschillende verkoopplatforms. Dit artikel heeft gekeken naar de belangrijkste verschillen tussen hen en waar ze goed voor zijn.

Shopify biedt alles wat uw bedrijf nodig heeft om te slagen. Het heeft krachtige verkooptools, schaalbare plannen en geen limieten voor wat u kunt verkopen. Aan de andere kant wordt Etsy geleverd met productbeperkingen en basisfuncties. Toch’s eenvoudiger en goedkoper, waardoor het beter is voor kleinschalige verkopers met een niche.

Samenvattend hier’s een overzichtstabel om een ​​snel overzicht te geven:

CategoryShopifyEtsyMakkelijk te gebruiken

Trek

Ontwerpflexibiliteit

Winnaar: Shopify

Domein & URL-structuur

Winnaar: Shopify

E-commerce tools & Kenmerken

Winnaar: Shopify

Betalingsmogelijkheden & Vergoedingen

Winnaar: Shopify

Klanten aantrekken

Winnaar: Etsy

Helpen & Ondersteuning

Winnaar: Shopify

Prijzen

Trek

Shopify maakt het supereenvoudig om een ​​krachtige online winkel op te zetten.Etsy niet’het brengt geen technische taken met zich mee – maak gewoon een account aan en begin met verkopen.
Shopify biedt u een reeks sjablonen en biedt veel maatwerk.Etsy beperkt uw aanpassingen en beheert uw lay-out zodat u dat kunt’t creëer een uniek ontwerp.
U kunt een aangepast domein hebben om een ​​uniek websiteadres te maken en een duidelijk merk te promoten.Uw domein is Etsy’s in plaats van die van uzelf, wat betekent dat uw websiteadres moeilijker te onthouden is voor klanten.
Shopify zit boordevol krachtige tools en een enorme app store om functies aan je site toe te voegen.Etsy heeft goede, maar weinige en eenvoudige functies om het runnen van je bedrijf zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Geen transactiekosten (alleen gebruikelijke creditcardkosten) met Shopify Payments. Lagere transactiekosten dan Etsy. Ondersteunt honderden betalingsgateways.Etsy heeft listingkosten, transactiekosten en creditcardkosten.
Shopify biedt u alle tools om uw bedrijf te creëren en te promoten, maar u bent verantwoordelijk voor het genereren van verkeer naar uw website via marketing, SEO, sociale media en campagnes.Etsy is een enorm populair platform bij miljoenen kopers. Dit geeft uw producten een geweldige uitstraling en betekent dat u dat niet doet’u hoeft niet hard te werken om ervoor te zorgen dat bezoekers naar uw site komen.
Shopify heeft een breed scala aan ondersteuningsopties, van 24/7 telefonische en livechat tot e-mail en een uitgebreid helpcentrum.Etsy heeft een duidelijk en nuttig helpcentrum en een communityforum. Je kunt e-mailen of bellen met Etsy’s ondersteunend personeel.
Shopify heeft drie tariefplannen, variërend van $ 29 tot $ 299 per maand. Daar’is een gratis proefperiode van 14 dagen.Etsy heeft momenteel twee plannen: het gratis abonnement en het plusplan van $ 10 per maand. Er is een Premium-abonnement gepland voor 2019.

Shopify is een speciaal e-commerceplatform en is de beste optie voor elk klein bedrijf dat zijn grootte wil vergroten en zich wil vestigen op de e-commerce markt. Het heeft hogere initiële kosten dan Etsy, maar zit boordevol krachtige functies, plus een indrukwekkende app store.

Etsy is een marktplaats die perfect is voor individuele en kleinschalige verkopers. Het’is veel eenvoudiger dan Shopify, maar heeft geen maandelijks abonnement (afgezien van de productkosten). Dit maakt het een geweldige optie om zonder enige verplichting e-commerce uit te proberen.

Over het algemeen, Shopify is het beter verkopende platform. Maar deze zijn te verschillend om de ene boven de andere aan te bevelen. als jij’opnieuw verkopen een paar zelfgemaakte items per maand, Etsy is de beste keuze voor jou.

Stel een Etsy-account in en probeer het eens, of probeer Shopify’een gratis proefperiode van 14 dagen om te zien wat u ervan vindt? Je moet tenslotte altijd proberen voordat je koopt!

Shopify vs Etsy: veelgestelde vragen

Wat goedkoper is, Shopify of Etsy?

Etsy is goedkoper als je de kosten vooraf bekijkt. als jij’heb je een krap budget of wil je maar een paar items verkopen, Etsy zal zeker goedkoper zijn dan Shopify. Maar als jij’verdienen veel geld in de verkoop, Etsy’s 5% transactiekosten kunnen duur worden, waardoor Shopify op de lange termijn goedkoper wordt.

U kunt meer leren over Shopify’s plannen en vergoedingen in onze Shopify Pricing Review.

Of, als je’Als u op zoek bent naar een budget, bekijk dan ons artikel over de beste gratis e-commerceplatforms om gratis proefversies en zelfs gratis abonnementen te vergelijken.

Waarom zou ik op Etsy verkopen??

Etsy is een populaire plek voor zowel kopers als verkopers! Het heeft meer dan 33 miljoen kopers, wat een grote markt is die je niet hebt’t wilt missen. Verkoop alleen via Etsy als je’opnieuw verkopen van zelfgemaakte goederen, vintage producten of knutselspullen. We raden het alleen aan voor zeer kleinschalige verkopers.

als jij’Bent u op zoek naar iets geavanceerder, neem dan een kijkje in onze Vergelijkingstabel voor online winkelbouwers.

Wat beter is voor het opschalen van mijn bedrijf, Shopify of Etsy?

Shopify is beter voor het opschalen van een e-commercebedrijf. Het heeft tal van functies en een indrukwekkende app store om je site uit te breiden en meer bezoekers te trekken. Shopify is geschikt voor kleine bedrijven tot grote merken zoals Penguin. Je kunt onze Shopify Review lezen voor meer informatie.

Vond onze Shopify vs Etsy-recensie nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me