SiteGround vs HostGator: wat is het beste voor u?

SiteGround versus HostGator


Niet alle webhostingproviders zijn gelijk gemaakt. Hoewel het er op het eerste gezicht misschien zo uitziet’Het is niet veel om ze te scheiden, de kleine details kunnen tot grote verschillen leiden.

Dit stuk zal de belangrijkste verschillen tussen opsplitsen HostGator en SiteGround, twee grote krachten in de markt.

Als je dat niet doet’Ik heb hier geen tijd om door te lezen’s onze mening hierover in het kort: HostGator is de betere allround hostingdienst. Volgens ons onderzoek is het zelfs zo’s de op één na beste hostingprovider op de markt (net achter Bluehost).

HostGator staat op de tweede plaats in onze algemene ranglijst met een score van 93%, terwijl SiteGround op de vijfde plaats staat met een zeer respectabele 80%.

als jij’bent u net begonnen en wilt u goedkope, betrouwbare hosting, dan past HostGator beter. HostGator’s goedkoopste plan begint bij $ 2,75 per maand, terwijl voor SiteGround het’$ 3,95.

Als u echter’Als u van plan bent een WordPress-website te hosten, moet worden vermeld dat SiteGround een van de drie providers is die WordPress.org voor dat doel aanbeveelt – de andere twee zijn Bluehost en Dreamhost.

HostGator Pros

 • Goedkope, schaalbare plannen
 • Email reclame
 • 99,9% uptime

HostGator Cons

 • Geen gratis domein bij aanmelding

SiteGround Pros

 • Aanbevolen door WordPress voor WordPress-hosting. Altijd een goed teken
 • Super klantenservice

SiteGround Cons

 • Een van de duurdere providers die er zijn

Dat zijn de dingen die je moet weten. Als je een meer diepgaande analyse wilt van hoe HostGator en SiteGround zich verhouden, lees dan verder. Wij’Ik zal de belangrijkste verschillen behandelen.

Functies, prestaties, & Makkelijk te gebruiken

Daar’is meer voor webhosting dan hosting, zou je geloven. Onder de motorkap daar’veel functies die het waard zijn om te controleren voordat u uw (vermoedelijk) zuurverdiende geld overhandigt.

HostGator en SiteGround zijn beide feature-rijke providers, maar dat zijn ze wel’opnieuw gericht op iets andere doelgroepen. HostGator biedt een allesomvattende service voor diegenen die een eenvoudige, betrouwbare hosting op gematigde schaal nodig hebben. SiteGround richt zich ondertussen meer op resource-intensieve sites die uitstekende technische ondersteuning en aangepaste plannen nodig hebben.

HostGator-abonnementen worden geleverd met onbeperkte e-mailaccounts, subdomeinen en onbeperkte schijfruimte. Het’De uptime is uitstekend 99,99%, wat betekent dat er minder dan een dag downtime per jaar is. SiteGround’De uptime van 99,98% is nog steeds geweldig, hoewel de schijfruimte slechts 10 gigabytes bedraagt.

Verrassend genoeg nemen geen van beide gratis domeinen op in hun plannen, en dat’s geen kosten die u ook kunt omzeilen. Houd er dan rekening mee dat je’Ik zal waarschijnlijk nog eens ongeveer $ 10 uitgeven om een ​​domeinnaam te krijgen.

SiteGround heeft een handige pagina waar u kunt zien welke functies in welk plan zijn opgenomen (wij’d ze hier maar daar weer te geven’s te veel van hen!).

SiteGroundHostGatorGratis domein

Controlepaneel

Gratis back-ups

Schijfruimte

Uptime

NeeNee
cPanelcPanel
JaJa
10 GBOnbeperkt
99,98%99,97%

HostGator’s interface is verrassend onhandig gezien zijn status in de markt, maar het’is perfect functioneel. SiteGround heeft ook meer geavanceerde integratie met niet-WordPress contentmanagementsystemen en biedt ondersteuning voor Drupal-, Joomla- en Magento-sites.

SiteGround is indrukwekkender van topkwaliteit dan HostGator en biedt op maat gemaakt ‘Onderneming’ plannen voor klanten die een service willen die is afgestemd op hun behoeften. De maandelijkse budgetten voor dit soort plannen beginnen bij meer dan $ 2000, dus dat is het’is voor de meeste klanten niet erg nuttig.

Die heeft betere WordPress-integratie?

Beide hebben een uitstekende WordPress-integratie met installatie met één klik en de startprijzen voor hun WordPress-plannen zijn veel lager dan bij sommige van hun concurrenten.

SiteGround is een van de drie providers die door WordPress zelf worden aanbevolen, de andere twee zijn Bluehost en Dreamhost. Ze weten wat ze’doen. Zelfs het goedkoopste plan komt met hun ‘Essentiële WordPress-functies’, sommige zijn van geweldige waarde om te worden opgenomen.

SiteGround WordPress essentiële functies

SiteGround heeft onlangs een gratis sitetransfer uitgerold met hun plannen. Het’Het is duidelijk in hun belang om gemakkelijk naar hen over te schakelen, maar het is’s niettemin een uitstekende functie.

En voor alle duidelijkheid: dat doe je niet’Er is geen WordPress-hostingplan nodig om een ​​WordPress-website te hosten. als jij’Als je net begint, is een gedeeld plan met een van beide providers prima. Het’s wanneer een WordPress-site groeit, heeft deze een meer gespecialiseerde service nodig, waarna u de plannen gewoon kunt wijzigen.

SiteGround-ondersteuning versus HostGator-ondersteuning

HostGator’Het kenniscentrum is uitgebreid en vrij gemakkelijk te navigeren. als jij’re comfortabeler praten met een vriendelijke support persoon (of een chatbot die een vriendelijke support persoon imiteert), zij hebben 24/7 telefonische en chat support.

SiteGroundHostGator24/7 Chat

24/7 telefoon

Kenniscentrum

Kaartjes

JaJa
JaJa
JaJa
JaJa

Beide bieden technische tickets (een manier om persoonlijke technische assistentie te krijgen), waarbij SiteGround een indrukwekkende responstijd van 10 minuten garandeert. Het hebben van een doorlooptijd van de snelheid is uiterst handig voor problemen met webhosting.

Prijzen & Waar voor je geld

Goedkoop niet’Het betekent altijd een goede prijs, vooral als het om webhosting gaat. Het’s gangbare praktijk voor webhostingservices om te pronken met spectaculair lage prijzen en vervolgens essentiële functies als add-ons te gebruiken.

Noch HostGator of SiteGround worden hiermee te brutaal, maar het’Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat de laagste prijzen die u ziet gebaseerd zijn op de aanname dat u zich jarenlang vastzet en geen add-ons gebruikt.

Maandelijkse tarieven

SiteGroundHostGatorGedeelde hosting

WordPress-hosting

VPS-hosting

Toegewijde hosting

Cloud Hosting

$ 3,95 – $ 11,95$ 2,75 – $ 5,95
$ 3,95 – $ 11,95$ 5,95 – $ 9,95
$ 19,95 – $ 39,95
$ 269 – $ 729$ 119 – $ 149
$ 80 – $ 240$ 4,95 – $ 9,95

Feit is dat SiteGround eigenlijk echt betaalbare instapplannen heeft, maar het is’s focus ligt duidelijk op meer lucratieve plannen hoger op de ladder. Dat doet het niet’t schaal zo geleidelijk als HostGator doet, maar als je’het is onwaarschijnlijk dat ze daar verder gaan dan de basisplannen’is weinig om de twee providers te scheiden.

SiteGround vs HostGator: conclusie

Tot op zekere hoogte is het vergelijken van deze twee met elkaar vergelijkbaar met het vergelijken van appels en sinaasappels. Hoewel zij’Wat beide hostingproviders betreft, zijn hun diensten in veel opzichten heel verschillend. Over het algemeen is HostGator versus iedereen een overwinning voor HostGator, maar dat is het wel’Het is nog steeds de moeite waard om duidelijk te zijn over wat u nodig heeft van uw hosting.

Voor allround hosting’s betaalbaar en betrouwbaar, HostGator wint. Het’Het team heeft geweldig werk geleverd door een technische dienst gebruiksvriendelijk te maken, zelfs voor mensen zonder technische knowhow. Cruciaal is dat HostGator ook comfortabel goedkoper is dan SiteGround.

SiteGround is gerichter gericht op grote sites en klanten die maatwerkoplossingen nodig hebben. Daarvoor hebben ze’bent eigenlijk een van de beste die er is. SiteGround’s technische ondersteuning is een stuk hoger’s HostGator’s. Voor beginnerssite echter HostGator is waarschijnlijk de betere pasvorm.

FAQs

Welke uit HostGator en SiteGround goedkoper is?

HostGator is de goedkopere aanbieder. Het’s startersplan begint bij $ 2,75 per maand, terwijl voor SiteGround het’$ 3,95. Als je iets heel goedkoops wilt iPage‘Het one-size-fits-all-abonnement kost slechts $ 1,99 per maand.

Hoe verhouden HostGator en SiteGround zich tot andere hostingproviders?

Wij’blij dat je het vraagt! Bekijk hieronder onze volledige onderlinge uitsplitsingen.

 • SiteGround vs InMotion
 • SiteGround vs GoDaddy
 • SiteGround vs Bluehost
 • HostGator versus Bluehost
 • HostGator vs GoDaddy

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me