Squarespace versus WordPress SEO: bouw een website met een hoge ranking

Wilt u een geoptimaliseerde Squarespace- of WordPress-site bouwen of wilt u een bestaande verbeteren? Lees verder terwijl we mythen ontkrachten en tips uitdelen’Ik zorg voor hits!


Niemand bouwt zomaar een website – ze doen het zodat mensen het zullen zien. De gouden vraag is: hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is? Met goede SEO natuurlijk.

SEO (Search Engine Optimization) betekent in wezen dat u uw site maakt met zoekmachines zoals Google en Bing in gedachten. Het hebben van goede SEO betekent dat uw site waarschijnlijk hoger scoort in de zoekmachine’s resultatenpagina’s.

Squarespace-vs-WordPress-SEO

Laat’s gebruik een voorbeeld. Je zou het beste ijs in New York kunnen verkopen, maar gewoon hebben een website isn’t genoeg om ijsliefhebbers aan te trekken – jij’Ik moet het optimaliseren.

Veel dingen kunnen uw website beïnvloeden’s SEO – Google alleen heeft al meer dan 200 rankingfactoren. Maar als u de tijd neemt om de kleine dingen goed te doen, kan uw site naar de top stijgen en de eerste link zijn die Google presenteert aan mensen die zoeken naar “beste ijs in New York”.

Nu daar’s een veel voorkomende misvatting dat websitebouwers zoals Squarespace niet zijn’t goed voor SEO. Vertrouw ons, zowel Squarespace als WordPress zijn geweldig voor SEO… indien correct gebruikt.

Natuurlijk is het moeilijk om te weten waar te beginnen met alles. Gelukkig zorgt deze vergelijking ervoor. Wij’we onderzoeken en testen al jaren platformen voor het bouwen van websites en we zijn er trots op dat we de experts in het veld zijn.

Hieronder, we’Ik zal Squarespace versus WordPress SEO bekijken en de belangrijkste verschillen doornemen. Tegen het einde, jij’Ik weet niet alleen wat beter is voor SEO, maar ook hoe u uw website op beide platforms kunt optimaliseren.

1

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Kortom, het’is wat mensen helpt uw ​​website te vinden tussen alle anderen die er zijn. Dingen zoals het gebruik van zoekwoorden in metatitels, het hebben van afbeeldingstags en het mobielvriendelijk maken van uw site spelen allemaal een rol bij het bepalen hoe hoog op een Google-pagina uw site staat.

Als dat allemaal klinkt als onzin voor jou, don’maak je geen zorgen. Hieronder, we’Ik zal uitleggen wat enkele van de meest voorkomende SEO-gerelateerde termen betekenen, en u vertellen waarom ze dat doen’opnieuw belangrijk.

Koppen

De meeste mensen weten wat een kop is, maar op een website zijn er een paar verschillende soorten. U kunt een algemene titel van een specifieke webpagina hebben, evenals verschillende koppen eronder die helpen bij het opsplitsen van inhoud.

Koppen lager op uw webpagina’s zijn ook nuttig, omdat deze het voor zoekmachines gemakkelijker maken om ze te lezen. In dit artikel begint elke sectie bijvoorbeeld met een tweede kop – zoals ‘Wat is SEO?’ (een H2) – heeft dan kleinere subkoppen, zoals ‘Koppen’ (H3s).

Aangepaste URL’s

Een website-URL is wat de ene pagina van de andere op internet onderscheidt. Hoe duidelijker uw URL’s zijn, hoe gemakkelijker het voor zoekmachines is om uw sitestructuur te begrijpen.

Neem een ​​blogpost over de nieuwste modetrends voor de lente / zomer – de standaard-URL voor die pagina kan zijn ‘www.uwblog.com/ post6282937’. Klinkt als een hoop onzin voor ons, laat staan ​​Google! In plaats daarvan moet u de URL zelf wijzigen in zoiets ‘www.uwblog.com/ fashion_trends_spring_summer’.

Alt-tags voor afbeeldingen

Het’Het is voor jou of mij gemakkelijk om hier te zitten en te zeggen wat een afbeelding laat zien, maar zoekmachines kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Door afbeeldingstags aan een foto te koppelen, weten zoekmachines wat die foto vertegenwoordigt. Het’Het is dan gemakkelijker voor hen om uw pagina te lezen en te identificeren of uw inhoud gerelateerd is aan wat iemand zoekt.

Titel Tags

Titellabels, ook wel metatitels genoemd, verschijnen op de resultaten van de zoekpagina (hieronder). De metatitel kan verschillen van de titel op uw pagina’s eigenlijke website, maar het moet weergeven waar de pagina over gaat.

SERPS Meta Title VoorbeeldTitellabels (of metatitels) zijn wat in de zoekresultaten wordt weergegeven als de hoofdtitel van uw webpagina.

U kunt ook trefwoorden in title-tags gebruiken om zoekmachines te helpen. Zoals u kunt zien, wij’heb de woorden opgenomen ‘Squarespace’, ‘SEO’, en ‘Beoordeling’ in onze title-tag, waarmee Google de pagina kan matchen met mensen die naar die termen zoeken.

Metabeschrijvingen

Een meta description verwijst naar de tekst die onder de title-tag komt. Dit is uw kans om mensen alles te vertellen over wat ze van uw pagina kunnen verwachten als ze erop klikken.

SERPS Meta Beschrijving VoorbeeldMetabeschrijvingen zijn waar u mensen echt kunt vertellen waar uw websitepagina over gaat.

Metabeschrijvingen moeten ook gerelateerde trefwoorden bevatten en een nette samenvatting van de pagina bieden, een beetje zoals de flauwte van een boek. Maar wees voorzichtig – metabeschrijvingen moeten tussen de 150 en 160 tekens lang zijn, anders zullen zoekmachines je alinea korter maken.

Sitemaps

Een sitemap is een uitsplitsing van uw website’s URL’s. Het helpt zoekmachines te vertellen over de structuur van uw site en bespaart ze uren aan crawlen en slepen door elke pagina en elk pad.

Squarespace-sitemapHier’inzicht in hoe een sitemap eruit ziet voor een Squarespace-website.

Zodra Google en Bing een beter idee hebben van hoe uw site is gestructureerd, kunnen ze mensen veel efficiënter naar de relevante pagina’s leiden.

Mobiele responsiviteit

Vorig jaar werd 52% van alle internetzoekopdrachten gedaan op mobiele apparaten. Het’Het is belangrijker dan ooit dat uw website zich aanpast aan verschillende schermen. Op sommige platforms kunt u uw website handmatig bewerken, terwijl andere uw site automatisch opnieuw formatteren naar desktop-, mobiele en tabletformaten.

SSL-codering

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit alles betekent dat gebruikers weten dat uw website veilig is om door te bladeren. U kunt zien of een site een SSL-certificaat heeft door aan te geven of er al dan niet een klein hangslotpictogram vóór de URL staat.

Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met SSL-beveiliging omdat het veilige sites zijn om mensen naar te linken. Cyberbeveiliging is een constante bedreiging, dus zorg ervoor dat uw gebruikers’ informatie is beveiligd moet een topprioriteit zijn.

2

SEO-functies

Voordat u op welk platform komt welke functie heeft, laat’s leg eerst het verschil uit tussen Squarespace en WordPress.

Squarespace is een websitebouwer. Het wordt geleverd met een selectie van sjablonen waaruit u kunt kiezen, en gebruikt een op secties gebaseerde, slepen-en-neerzetten-editor waarmee u uw eigen website kunt maken – zonder een regel code te kennen.

WordPress is een door uzelf gehost CMS (Content Management System). Dat betekent zodra je’Als u uw website heeft gemaakt, moet u apart betalen voor zaken als hosting, uw domein en beveiliging. WordPress is over het algemeen een gecompliceerder platform en weten hoe te coderen zal een lange weg gaan.

Dat’s opgeruimd, laten’s ontdek de belangrijkste SEO-verschillen tussen Squarespace en WordPress.

SEO-functieSquarespaceWordPressKoppen

Winnaar: WordPress

Aangepaste URL’s

Winnaar: gelijkspel

Alt-tags voor afbeeldingen

Winnaar: WordPress

Titel Tags

Winnaar: WordPress

Metabeschrijvingen

Winnaar: WordPress

Sitemaps

Winnaar: Squarespace

Mobiele responsiviteit

Winnaar: Squarespace

SSL-codering

Winnaar: Squarespace

H1s tot H3s beschikbaarH1s tot H6s beschikbaar
Site-breed beschikbaarSite-breed beschikbaar
Alleen een afbeeldingsbijschriftSite-breed beschikbaar
Alleen beschikbaar op hoofdpagina’s (dus geen blogpagina’s)Site-breed beschikbaar
Alleen beschikbaar op hoofdpagina’s (dus geen blogpagina’s)Site-breed beschikbaar
Beschikbaar op alle abonnementenAlleen op het Business-plan en hoger (via Yoast-plug-in)
Automatisch reagerendKan handmatig responsief worden gemaakt
Beschikbaar op alle abonnementenApart gekocht

Squarespace is een alles-in-één oplossing, die zijn voor- en nadelen heeft. Als je eenmaal’je hebt je aangemeld voor een Squarespace-abonnement, je hebt gewonnen’u hoeft niet te betalen voor extra’s, wat betekent dat alles wat u ziet zonder extra kosten kan worden gebruikt.

De keerzijde daarvan is daar’is er niets anders aan. Squarespace niet’er is geen app-markt waar u kunt betalen om meer geavanceerde SEO-tools toe te voegen, dus het kan natuurlijk een beetje beperkt zijn. Dat gezegd hebbende, heeft Squarespace nog steeds alles wat je nodig hebt vanuit een SEO-perspectief om een ​​website te bouwen die hoog kan scoren.

WordPress is het tegenovergestelde. Jij niet’Als u doneert, hoeft u niets te betalen’t wil, maar het SEO-aanbod zal een beetje standaard zijn. Als u een upgrade naar WordPress uitvoert’ Businessplan ($ 25 / maand), dan kunt u beginnen met het installeren van geavanceerde SEO-plug-ins.

Dit zijn add-ons die door ontwikkelaars zijn gemaakt om de kwaliteit van uw website te verbeteren. Met behulp van een WordPress-plug-in zoals Yoast SEO, jij’Ik heb zo ongeveer alles wat je nodig hebt om de toppositie op Google te claimen’s zoekresultaten.

3

Meting van prestatie

Het’Het is allemaal goed en wel om veranderingen door te voeren in de hoop dat zoekmachines je inspanningen erkennen en je een hogere positie geven. Maar hoe ga je weten of wat je bent’re doen is het hebben van de Rechtsaf gevolg?

Met Squarespace heb je twee opties: gebruik het ingebouwde analytische suite, of verbind Google Analytics.

Squarespace’Met eigen analyses kunt u bijhouden hoeveel verkeer er naar uw site komt en waar dat verkeer vandaan komt. Dit is een geweldige manier om te zien of uw harde SEO-werk wordt beloond in de vorm van meer bezoekers.

U kunt ook zoeken naar relevante zoekwoorden die aan uw website zijn gekoppeld. Zonder het voor de hand liggende te vermelden, moet u weten welke woorden u moet targeten voordat u daadwerkelijk kunt beginnen!

WordPress niet’Het heeft geen ingebouwde prestatiebewaking, maar verbinding maken met Google Analytics is vrij eenvoudig.

Zoals je je kunt voorstellen, geeft Google Analytics je meer geavanceerde inzichten dan je krijgt van websitebouwers. U kunt zelfs realtime updates ontvangen van mensen die zich op dat moment op uw site bevinden.

U kunt ook aantekeningen maken waar en wanneer u wijzigingen heeft aangebracht en verschillende webpagina’s vergelijken’ prestaties voor en na.

Hoewel WordPress mogelijk alleen de optie van Google Analytics heeft, kunt u een gratis plug-in genaamd Yoast installeren. Yoast is een SEO-tool waarmee u meer controle over uw site krijgt’s SEO-prestaties.

4

Kosten

De meeste mensen denken dat het maken van een geoptimaliseerde website een arm en een been kost, maar dat is niet zo’t moet.

Andere websitebouwers hebben mogelijk goedkopere tariefplannen, maar met Squarespace heeft u dat’betalen voor kwaliteit. Squarespace heeft vier basisprijsplannen: twee zonder e-commerceoptie en twee met. Prijzen variëren van $ 12 – $ 40 / maand.

Uiteraard zijn de twee niet-e-commerce plannen goedkoper en geven ze je nog steeds toegang tot alle sjablonen en functies. Onder deze zijn de SEO-tools die we’heb besproken. Simpel gezegd, Squarespace’s SEO-functies don’t veranderen, of je nu’re op het goedkoopste of duurste plan.

als jij’Als je ergens niet zeker van bent, kun je altijd gebruik maken van Squarespace’14 dagen gratis proberen en kijken of het’is geschikt voor jou.

Squarespace niet-e-commerce prijzenSquarespace heeft twee niet-e-commerce plannen voor $ 12 / maand en $ 18 / maand.
Met WordPress gaan geavanceerde SEO-tools u kosten. Het biedt een volledig gratis abonnement, maar als het is’is een door uzelf gehost platform, u’Uiteindelijk zal ik op zoek gaan naar hosting en beveiliging – niet bepaald gratis!

WordPress’ de beste SEO-plug-in, Yoast, kan ook gratis worden gebruikt. Het probleem is dat veel van de functies, zoals suggestie van interne links en 24/7 ondersteuning, niet beschikbaar zijn’t beschikbaar tenzij u upgradet naar Yoast Premium, dat $ 89 per website kost.

Als je SEO op WordPress serieus neemt, moet je niet alleen voor $ 25 per maand een Business Plan hebben’Ik moet ook investeren in Yoast Premium, hosting, een domein en een SSL-certificaat. Je kunt zien hoe snel de zaken verlopen! [/ Vc_column_text]

WordPress prijzenWordPress wordt geleverd met vier hoofdplannen, maar de enige die enige vorm van SEO biedt, is het bedrijfsplan.

Squarespace vs WordPress SEO – Kosten: oordeel

Squarespace is de duidelijke winnaar om de kosten laag te houden. Met alles inclusief ingebouwde SEO-tools, jij’betaalt alleen voor de prijs van het plan (tussen $ 12 en $ 40 / maand). Met WordPress brengt alles – inclusief SEO – extra kosten met zich mee die snel escaleren.

Verdere informatie

10 Beste gratis website-bouwers – een goedkope site nodig? Zoek niet verder.

Squarespace Pricing Review – doe mee terwijl we wat dieper ingaan op de plannen die Squarespace biedt.

5

Andere factoren die SEO beïnvloeden

Zoals we in de inleiding al aangaven, heeft Google meer dan 200 rankingfactoren. Om die reden kan dat’Nooit garanderen dat als u uw site optimaliseert, u’we gaan nummer één voor de zoekwoorden die u target.

Het’s als training voor de Olympische Spelen – je kunt de juiste training en dieet volgen, maar daar’is geen zekerheid dat u’Ik kom thuis met goud om je nek.

We don’hebben geen tijd om alles wat van invloed is op uw site te ontleden’s SEO, maar hier zijn een paar dingen die mensen vaak over het hoofd zien.

Backlinks

Elke website heeft wat’staat bekend als domein autoriteit (DA). Hoe betrouwbaarder uw site is, hoe hoger de DA zal zijn. Een onfeilbare manier om DA te vergroten, is door andere gerespecteerde websites te laten linken naar uw website wanneer ze naar iets verwijzen.

Wij bijvoorbeeld’zijn de autoriteit over hoe u online kunt gaan, dus wanneer andere sites daarover schrijven, kunnen ze ons noemen als de plaats waar ze hun informatie vandaan hebben gehaald. Dit helpt lezers erop te vertrouwen dat wat ze zeggen legitiem is, en helpt onze SEO. Win-win!

Sociale signalen

Het’Het is altijd belangrijk om na te denken over wat het publiek denkt. Zoekmachines kunnen alleen zoveel beoordelen voordat ze onze hulp nodig hebben. Het hebben van sociale knoppen op uw site zodat gebruikers uw inhoud leuk kunnen vinden of delen, is een geweldige manier om Google te vertellen wat u bent’opnieuw uitzetten is nuttig en populair.

Geoptimaliseerde inhoud

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar jij’zou geschokt zijn hoeveel mensen het over het hoofd zien. U kunt uw site optimaliseren zoals u wilt, maar het belangrijkste blijft uw daadwerkelijke inhoud. Wat u zegt, moet de zoekwoorden bevatten die u wilt targeten (don’maar stop ze er gewoon in – Google haat dat!)

Je moet ook een stap terug doen en denken: ‘is deze inhoud die de problemen aanpakt die ik wil?’ Het kan iemand antwoorden’s vraag, een product presenteren of advies geven. Hoe dan ook’wat het doet, het moet de mensen helpen die ernaar zoeken.

6

Squarespace versus WordPress SEO: conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft laten zien dat het, als het gaat om SEO, het is’is niet het platform dat je’re on – it’s wat je ervan maakt!

Je kunt geoptimaliseerde sites maken met zowel Squarespace als WordPress, maar het antwoord op welke beter is, komt eigenlijk neer op wat jij’re zoekt. Om samen te vatten, hier’s een tabel met de belangrijkste verschillen en welk platform het beste is voor elk gebied:

SEO-gebiedSquarespaceWordPressKenmerken

Winnaar: WordPress

Meting van prestatie

Winnaar: Squarespace

Kosten

Winnaar: Squarespace

Alle standaard SEO-functies beschikbaar, maar sommige kunnen alleen op bepaalde pagina’s worden gebruikt.Geen ingebouwde SEO-tools, maar heeft een groot aantal handige plug-ins die u toegang geven tot geavanceerde SEO-functies.
Ingebouwde analyse en de mogelijkheid om Google Analytics te verbinden.Geen ingebouwde analyse, maar Google Analytics kan worden verbonden.
SEO-tools beschikbaar voor alle abonnementen vanaf $ 12 / maand.SEO-tools en premium plug-ins zijn alleen beschikbaar in het Business-plan en hoger voor $ 25 / maand.

Squarespace’s SEO is beter voor de minder technisch onderlegde mensen die don’t heeft honderden dollars om te spatten. Het heeft al zijn SEO-tools ingebouwd en gewonnen’het kost je een fortuin om te optimaliseren.

WordPress is het beste voor een meer geavanceerde, volledig geoptimaliseerde website… als je het geld hebt. Er zijn geen ingebouwde SEO-tools en jij’ll moet ten minste op zijn Business-plan ($ 25 / maand) staan ​​voordat je toegang krijgt tot meer geavanceerde functies.

Squarespace en WordPress aren’Het zijn natuurlijk de enige platforms die u kunt gebruiken – er zijn ook tal van andere platforms met geweldige SEO-aanbiedingen. Wix en Weebly hebben bijvoorbeeld vergelijkbare tools als Squarespace, plus een app-markt waar je een beetje extra kunt betalen voor SEO-add-ons.

Over het algemeen hebben we’d zeg je’bent meer dan in staat om hoog te scoren met een Squarespace-website. Als je de juiste basis hebt gelegd, heeft het gewonnen’Het duurt niet lang voordat uw site een SEO-wolkenkrabber is tussen bungalows.

7

Squarespace versus WordPress SEO: veelgestelde vragen

Wat’s beter voor kleine bedrijven: Squarespace of WordPress’ SEO?

Het antwoord hierop is gebaseerd op uw budget en branche. Squarespace is geweldig voor creatieve industrieën zoals fotografie en grafisch ontwerp. Het’Het is ook veel goedkoper om een ​​geoptimaliseerde site op te bouwen. WordPress kan geweldig zijn voor geavanceerde SEO, maar jij’Ik moet betalen.

Aren’Er zijn twee verschillende WordPress-platforms?

Ja, WordPress.com en WordPress.org. WordPress.com is meer een blogplatform, terwijl WordPress.org een volwaardig CMS is dat door ontwikkelaars wordt gebruikt. Wij’heb in dit artikel voornamelijk over WordPress.com gesproken, maar als je’Wil je meer weten over WordPress.org, bekijk dan hier onze review.

Wat’is het belangrijkste voor SEO?

Er is geen’t echt een element van SEO dat’s belangrijker dan een ander. Enkele van de belangrijkste dingen om op te letten, zijn de juiste zoekwoorden targeten, geweldige metatitels en beschrijvingen schrijven en een voor mobiel geoptimaliseerde website hebben met hoge laadsnelheden voor pagina’s.

Vond onze vergelijking nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map