VPS Hosting versus Dedicated Hosting

7 belangrijkste verschillen die u moet weten

Wilt u meer weten over VPS of dedicated hosting? Lees verder terwijl we ingaan op de belangrijkste verschillen tussen de twee en u helpen beslissen welke het meest geschikt is voor uw behoeften.


Er zijn veel verschillende soorten webhosting, maar de drie meest populaire zijn shared, VPS en dedicated hosting. Deze hostingtypen variëren in termen van prestatieniveau en kosten, maar hoe verschillen ze precies?

Shared hosting is het meest basale type hosting. Het’is alleen echt geschikt voor kleine statische sites of persoonlijke blogs. Dat’s waarom we’re focussen op de belangrijkste spelers in het spel: VPS hosting versus dedicated hosting.

VPS-hosting

Virtual Private Server (VPS) -hosting is waar meerdere websites dezelfde server gebruiken, maar hun eigen bronlimieten hebben voor zaken als RAM en bandbreedte. Het gebruikt ook wat’staat bekend als een hypervisor (specialistische software) om bronnen te lenen van de andere sites op de server als u’re maxed out en anderen niet’t met gebruikmaking van hun volledige toewijzing.

Over het algemeen is VPS-hosting geschikt voor kleine zakelijke websites of grote persoonlijke sites die behoorlijke bronnenlimieten nodig hebben. Niemand wil dat de pijn van langzame laadsnelheden op hun site, of erger nog, hun site constant laat crashen. Dat’s waarom VPS-hosting goed werkt – het’s flexibel in het omgaan met verkeersstoten, en isn’t te duur.

Toegewijde hosting

Dedicated hosting is de grote kaas van de webhostingruimte. Jij niet’t krijg gewoon een stukje stilton of een stuk cheddar – je krijgt het hele wiel van wensleydale. In wezen heb je een hele server voor jezelf.

U’hebt vanaf het begin volledige controle en kunt uw eigen middelenlimieten kiezen. Dedicated hosting is meestal voor middelgrote tot grote zakelijke sites, maar als u dat wilt’re ambitieus, u kunt op de lange termijn tijd en moeite besparen door u aan te melden voor een speciaal plan (veilig in de wetenschap dat uw site naar dat niveau zal groeien).

Die oproep plaatsen is niet’t makkelijk. Velen zullen misschien in tweestrijd verkeren over welk type hosting te kiezen – in welk geval, laat ons u helpen! Wij’hebben een groot deel van onze tijd online doorgebracht en weten dingen over website-hosting.

Door middel van een reeks analogieën, wij’Ik help je om de verschillen tussen VPS en dedicated hosting op te lossen. Aan het einde van deze gids zou er geen twijfel over bestaan ​​voor welk hostingplan u moet kiezen.

1

VPS Hosting vs Dedicated Hosting: voor- en nadelen

VPS Hosting voors en tegens

VPS Hosting ProsVPS Hosting Nadelen
 • Voldoende prestatieniveaus voor de meeste websites
 • Goedkoper dan dedicated hosting
 • Kan’t match dedicated hosting voor resource of performance
 • U’delen nog steeds bronnen, dus functies kunnen beperkt zijn

Dedicated Hosting voors en tegens

Dedicated Hosting Pro’sDedicated Hosting Cons
 • Enorme middelenlimieten en geweldige prestaties
 • Het bespaart u een upgrade naar een hoger plan als uw website groeit
 • Relatief dure maandelijkse tariefplannen
 • Vereist technische kennis

2

Toewijzing van middelen

De eenvoudigste manier om na te denken over de toewijzing van middelen is als het bestellen van een pizza. Met VPS-hosting ben jij dat’delen allemaal de middelen – elk plakje, alle kanten, alle drankjes en zelfs de dips. Als je extra nodig hebt, daar’Het is altijd een kans dat iemand je wat achterlaat, maar dat is het wel’is geen garantie.

Met dedicated hosting heb je je eigen pizza. Het kan een kleine, middelgrote of grote deal zijn, afhankelijk van hoeveel je nodig hebt, maar hoe dan ook’is helemaal van jou. Natuurlijk, jij’Ik betaal meer, maar in ruil daarvoor heb je 100% van de re (saus).

VPS-hosting is minder beperkt. Omdat u een groter deel van de server in handen heeft’s hardware, je hebt meer middelen. U’ll krijgt ook root-toegang via de serveromgeving, wat in feite betekent dat u extra software kunt installeren en elk bestand op de server kunt bewerken.

3

Veiligheid

Denk aan beveiliging zoals wonen in een flatgebouw, in tegenstelling tot je eigen huis. Als iemand de deur naar uw gebouw open laat staan ​​(d.w.z. dat een andere site op uw server een inbreuk op de beveiliging heeft), loopt u mogelijk risico. Natuurlijk moeten ze nog steeds in uw specifieke flat komen, maar daar’s niettemin een veiligheidsrisico.

Dedicated hosting is als het bezitten van uw eigen eigendom. Er kan nog steeds in worden ingebroken, maar dat kan’niet door anderen in gevaar worden gebracht’ onvoorzichtigheid.

4

Prestatie

In de wereld van webhosting draait het bij goede prestaties allemaal om hoe snel uw website laadt en draait voor gebruikers en hoe goed.

In de context van reizen is prestatie als een busroute. Als er maar een paar mensen in de bus stappen, hoeft de chauffeur maar af en toe te stoppen, dus jij’Ik kom veel sneller aan (hogere laadsnelheden). Als veel mensen instappen (uw site bezoeken), moet de chauffeur stoppen bij elke bestemming, wat uw reis onvermijdelijk vertraagt ​​(website).

VPS hosting geeft je je eigen bus. En als je bus vol raakt, daar’s kans dat u ook een tweede bus (bandbreedte van een andere site) in dienst kunt nemen. Ondertussen biedt dedicated hosting u een turbo-dubbeldekkerbus die in staat is om razendsnel tonnen bezoekers naar uw site te brengen.

5

Configuratie en aanpassing

Zowel VPS als dedicated hosting bieden beheerde en onbeheerde abonnementen. Deze kunnen worden gezien als het samenstellen van meubels. Met onbeheerde plannen, jij’re krijgt de tools, maar moet het zelf bouwen; beheerde plannen worden daarentegen voor u gebouwd en onderhouden.

Het’Het is dan ook geen verrassing dat de meeste mensen kiezen voor beheerde plannen (ook al zijn ze iets duurder). In termen van maatwerk kunt u met zowel VPS als dedicated hosting maandelijks uw middelenlimieten aanpassen, dus daar’er is niet veel tussen de twee.

6

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is de mate waarin uw hostingplan mee kan groeien met uw website. Dit kan worden gezien als de groei van een boom.

VPS-hosting lijkt een beetje op een ontluikende olijfboom – daar’is ruimte om te groeien, maar jij’Ik zal nooit dezelfde hoogte bereiken als een grote eik.

Dedicated hosting daarentegen is precies dat – een geweldige eik. Je hebt alle middelen, beveiliging en prestaties die je zou kunnen wensen, dus daar’er is niet echt ruimte om te schalen. U kunt uw limieten van maand tot maand aanpassen, maar u’heb effectief een glazen plafond geraakt.

7

Prijs

Er is geen analogie nodig voor de prijs – geld laat immers de wereld draaien.

Zoals jij’Stel je voor, dedicated hosting is duurder dan VPS hosting. U’krijgen het beste niveau van hosting dat er is, dus het’het is geen verrassing dat dit de plannen zijn waarvoor u het meest betaalt.

VPS hosting biedt een mooi aanbod aan prijzen. Er zijn verschillende niveaus van abonnementen die u toegang geven tot verschillende niveaus van middelenlimieten.

Hieronder, we’We hebben een tabel samengesteld met enkele van de beste providers voor zowel VPS als dedicated hosting. De kosten variëren van de laagste tot de hoogste prijs, en ze worden allemaal maandelijks in rekening gebracht:

AanbiederVPS-hostingplannenSpeciale hostingplannenHostGatorIn bewegingBluehostA2-hosting
$ 89,95 – $ 159,95$ 189 – $ 289
$ 39,99 – $ 144,99$ 189,99 – $ 589,99
$ 29,99 – $ 119,99$ 119,99 – $ 209,99
$ 49,99 – $ 99,99$ 169,99 – $ 349,99

Bluehost biedt de goedkoopste VPS en dedicated hostingplannen van een van de beste providers. Als het echter om kwaliteit gaat, biedt InMotion de beste VPS-hosting, terwijl HostGator op de troon zit als de beste dedicated hostingprovider.

VPS Hosting vs Dedicated Hosting: Top Providers

Hier bij Website Builder Expert, wij’ben niet tevreden met het simpelweg uitleggen van de verschillen tussen soorten hosting – we willen je echt inzicht geven in de providers die ze aanbieden.

Dat’s waarom we ons eigen deskundig onderzoek uitvoeren. Wij’We hebben uren besteed aan het onderzoeken van honderden hostingplannen en een lijst samengesteld met de best beoordeelde providers op basis van de factoren die we hebben gebruikt’heb besproken.

Top 3 VPS-hostingproviders

In beweging

Uit ons onderzoek is InMotion de opvallende leverancier voor VPS-hosting – en met topfuncties en veel waar voor uw geld’het is gemakkelijk te zien waarom. InMotion biedt een respectabele uptime van 99,97%, tot 260 GB opslag, 6 TB bandbreedte en 8 GB RAM. Je krijgt ook toegang tot een overvloed aan helpfuncties, een gratis domein en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

A2-hosting

Bij A2 Hosting draait alles om het centraal stellen van zijn klanten. U kunt 24/7 hulp en ondersteuning krijgen via telefoon, livechat, een ticketsysteem of via het uitstekende kenniscentrum. De uptime (99,95%) en functies komen mogelijk niet helemaal overeen met InMotion’s hoge hoogten, maar daar’s een altijd-geld-terug-garantie en u kunt hosting krijgen op zowel een Windows- als een Linux-server.

Bluehost

Van de top drie VPS-hostingproviders heeft Bluehost de goedkoopste plannen. Het biedt ook de beste uptime van 99,98%. Functies zoals opslagruimte en bandbreedte zijn iets kleiner, maar nog steeds behoorlijk talrijk. Waar Bluehost echter goed tot zijn recht komt, is WordPress-hosting, dus wij’d zeker aanraden om te kijken of dat’is iets wat je nodig hebt.

Top 3 Dedicated Hosting Providers

HostGator

HostGator is de koning van hosting. Als toonaangevende leverancier van dedicated hosting biedt HostGator u de beste uptime van 99,99%, 24/7 hulp en ondersteuning en tal van functies met enorme limieten. Deze omvatten tot 1 TB SSD-opslag, onbeperkte bandbreedte, 30 GB RAM en 8 CPU-kernen. Als je het beste van het beste nodig hebt, zoek dan niet verder.

Bluehost

Bluehost biedt opnieuw de goedkoopste abonnementen als het gaat om dedicated hosting van de top drie providers. De uptime van 99,98% die het biedt, is een van de beste die er is, en de functies zijn ook behoorlijk goed. Hoewel de limieten lager zijn dan die van HostGator, krijg je wel een gratis back-up en hetzelfde niveau van hulp en ondersteuning.

In beweging

In beweging’De belangrijkste focus kan zijn gedeelde en VPS-hosting, maar het feit’s een top drie provider voor dedicated hosting is een bewijs van hoe goed de service werkelijk is. In beweging’s hoge prijzen kunnen een beetje onaangenaam lijken, maar weinig websites zullen ooit dat plan nodig hebben. Met tot 16 CPU-cores, 64 GB RAM en 15 TB aan bandbreedte in de aanbieding, is InMotion zeker een grote speler in de speciale hostingruimte.

VPS Hosting versus Dedicated Hosting: conclusie

Hopelijk heeft dit artikel het verschil tussen VPS-hosting en dedicated hosting duidelijk gemaakt. Kortom, VPS-hosting werkt op een virtuele gedeelde server, waar u uw website naast anderen host; dedicated hosting geeft u ondertussen uw eigen server om aan te werken.

Zoals jij’verwacht, VPS-hosting en dedicated hosting verschillen op een aantal manieren. Dus om samen te vatten, hier’s een tabel die hun verschillen op belangrijke gebieden opsplitst en laat zien wat beter is:

VerschilVPS-hostingToegewijde hosting

Toewijzing van middelen

Winnaar: Dedicated Hosting

Veiligheid

Winnaar: Dedicated Hosting

Prestatie

Winnaar: Dedicated Hosting

Configuratie en aanpassing

Winnaar: gelijkspel

Schaalbaarheid

Winnaar: VPS Hosting

Prijs

Winnaar: VPS Hosting

Flexibele middelenlimieten met de mogelijkheid om andere websites te gebruiken’ bron op uw server.Enorme middelenlimieten zijn maandelijks flexibel, afhankelijk van uw behoeften.
U kunt uw eigen beveiligingssoftware installeren, maar bent nog steeds behoorlijk kwetsbaar als andere sites op de server een inbreuk op de beveiliging hebben.U’bent verantwoordelijk voor uw eigen beveiliging en kan software installeren om uw site te beschermen zonder op anderen te vertrouwen.
Hoge laadsnelheden voor het grootste deel, tenzij meerdere sites op de server gelijktijdig verkeerstoename hebben.Supersnelle laadsnelheden op basis van de bronnen die beschikbaar zijn voor uw website.
Technische set-up kan voor u worden gedaan met een beheerd plan en middelen zijn flexibel op basis van uw site’s prestaties en die van die op uw server.Nogmaals, technische set-up en ondersteuning is niet’t te veel een probleem met beheerde plannen, en u kunt uw site aanpassen met extra software.
Een geweldig type hosting om met uw site mee te groeien, gezien de flexibiliteit en de royale beschikbare middelen.U’bent al op de top. U kunt uw plan upgraden, maar dat mag niet’t echt veel meer opschalen.
Goedkoper dan dedicated hosting met een mooie betaalbare prijsklasse, meestal rond de $ 20 – $ 120 / maand.Het krachtigste en duurste type hosting, meestal variërend van $ 100 – $ 400 / maand.

VPS-hosting is het beste voor kleine zakelijke websites of grote persoonlijke sites. Het’s de logische stap omhoog van shared hosting, en heeft alle flexibiliteit en middelen die u nodig heeft om te schalen.

Als dat klinkt zoals jij, dan zijn wij’d raad aan om eens naar InMotion, A2 Hosting of Bluehost te kijken. InMotion kwam boven uit onze onderzoeksresultaten, met de grootste middelenlimieten, geweldige ondersteuning en een uptime van 99,97%.

Dedicated hosting is het beste voor middelgrote tot grote zakelijke websites of influencers die veel verkeer ervaren. Het’s de beste vorm van hosting die u kunt krijgen, met bijna oneindige middelen en ongeëvenaarde prestaties.

HostGator steekt met kop en schouders boven de rest uit als de beste dedicated hostingprovider. Op de tweede en derde plaats komen respectievelijk Bluehost en InMotion. HostGator staat bekend om zijn uitstekende uptime van 99,99% en de overvloed aan schitterende functies.

VPS Hosting vs Dedicated Hosting: veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van VPS-hosting?

VPS-hosting heeft veel voordelen. Het vormt een mooie middenweg tussen shared en dedicated hosting, met geweldige flexibele bronnenlimieten en een hoog niveau van controle over uw server’s software en hardware. VPS-hosting is ook betaalbaar en kan meegroeien met uw website.

Wat zijn de voordelen van dedicated hosting?

Dedicated hosting is zo goed als mogelijk. Je hebt enorme bronnenlimieten, die zelfs de grootste websites kunnen aansturen. Het’s welke bedrijfssites op ondernemingsniveau zullen draaien en grote hoeveelheden verkeer aankunnen zonder de prestaties van uw site in gevaar te brengen.

Wat is cloudhosting?

Cloudhosting is een proces dat verschillende servers met elkaar verbindt en bronnen van elk haalt, afhankelijk van uw website’s behoeften. Daar’Geen vaste kosten met cloudhosting – het hangt af van uw gebruikslimieten – dus het kan als meer worden gezien ‘pay-as-you-go’.

Hoe weet ik of ik’ben klaar om te upgraden van VPS-hosting naar dedicated hosting?

Een probleem met websites die dat wel zijn ‘te groot’ voor VPS-hosting zijn laadsnelheden. Als bezoekers hierover klagen, is het wellicht de moeite waard om te beoordelen of u’heb voldoende bandbreedtebron. Evenzo, als uw site veel gevoelige gegevens bevat, wilt u misschien upgraden om beveiligingsrisico’s te voorkomen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map