Wix vs Shopify: welke moet u kiezen om online te verkopen?

wix vs shopify aanbevolen afbeelding


Wix vs Shopify is een match tussen twee populaire e-commerce website-bouwers.

In de blauwe hoek, Shopify: een toegewijde e-commerce zwaargewicht dat’s hielpen 600.000 bedrijven bij het genereren van gecombineerde inkomsten van meer dan $ 55 miljard.

In de rode hoek, Wix: website bouwen’s drag-and-drop king, met de mogelijkheid om online te verkopen.

Wix is ​​in de eerste plaats een websitebouwer, terwijl Shopify puur is ontworpen om mensen te helpen bij het opzetten van hun eigen online winkels. Beide zijn beginnersvriendelijk, hoewel Wix hierdoor gemakkelijker te gebruiken is’s minder krachtig dan Shopify. Wix is ​​beter voor kleine bedrijven, terwijl Shopify veel grotere verkopen aankan.

Spoiler alert – Shopify is het beste algemene e-commerceplatform op de markt, en dat is het vandaag nog’s winnaar. Maar natuurlijk’s niet voor iedereen.

Ten eerste, Shopify’s krachtige tools maken het zowel duurder als iets lastiger in gebruik dan Wix, wat betekent dat het veel kan zijn voor kleine startups. Wix kan dat echter wel’Het biedt niet hetzelfde niveau van controle en gespecialiseerde verkooptools als Shopify, dus voor serieuze online verkoop wint Shopify.

In deze gedetailleerde vergelijking, we’We zullen ons diepgaande onderzoek dat we op elk platform hebben uitgevoerd, opsplitsen op het gebied van prijzen, SEO, klantenondersteuning, gebruiksgemak en nog veel meer. Wij’Ik zal je precies vertellen wat Wix en Shopify kunnen doen, en onthullen voor wie elk het meest geschikt is.

Tegen het einde, jij’Ik weet of Wix of Shopify geschikt voor je is.

Eerst hier’s een snelle momentopname van Wix vs Shopify. U kunt elk platform vergelijken en u aanmelden voor een gratis proefperiode.

Contents

Wix vs Shopify: voor- en nadelen

Shopify-voor- en nadelen

Shopify Pros# 1# 2# 3
24/7 ondersteuning

Shopify biedt 24 uur per dag ondersteuning via de telefoon en livechat. U’nooit alleen gelaten bij het runnen van uw winkel.

Krachtige e-commercetools

Shopify is een van de marktleiders als het gaat om ingebouwde e-commercefuncties. Abandoned Cart Recovery is bijvoorbeeld bij elk plan inbegrepen.

Meer dan 100 betalingsmogelijkheden

Breed scala aan betalingsopties beschikbaar, waaronder PayPal, Stripe en Shopify’eigen volledig geïntegreerde betalingssysteem.

Shopify Cons# 1
Kan duur zijn

Apps, premium-thema’s en uw maandabonnement kunnen oplopen. Plannen zijn echter transparant en redelijk geprijsd en moeten worden gezien als een investering in uw winkel. U kunt echter 20% besparen op het door u gekozen abonnement wanneer u zich voor twee jaar aanmeldt.

Wix voor- en nadelen

Wix Pros# 1# 2# 3
Echt eenvoudige bewerkingsinterface

Dankzij Wix’Dankzij de slepen-en-neerzetten-functie is het eenvoudig om uw eigen stempel op een van de meer dan 500 sjablonen te drukken.

Goedkope e-commerceplannen

Met Wix kunt u uw winkel al voor $ 20 / maand in gebruik nemen. Daar’s geen verborgen kosten, en plannen bevatten alles wat u nodig heeft om online te verkopen.

Handige apps

Apps zoals Ecwid kunnen worden toegevoegd en ‘ingeplugd’ naar uw winkel, waardoor u meer e-commercetools krijgt. Zaken als wereldwijde verzendbetalingen en e-mails over verlaten winkelwagens kunnen op deze manier worden gebruikt.

Wix Cons# 1
Beperkte schaalbaarheid

Wix is ​​niet’t ontworpen om in bulk te verkopen. Het’is een ongelooflijke websitebouwer, maar het enige doel is niet’t e-commerce.

Makkelijk te gebruiken

als jij’opnieuw online verkopen, tijd is geld. Hoe gemakkelijker u uw winkel kunt runnen, hoe meer tijd u kunt besteden aan het aantrekken en bedienen van nieuwe klanten.

Zo is Wix of Shopify gemakkelijker te gebruiken?

Laat’s op de hielen gezeten: gebruiksgemak staat centraal bij Wix’s bedrijfsmodel. Het’s een drag-and-drop-builder; om een ​​online winkel te maken, klikt u op een functie (bijvoorbeeld een afbeelding) en sleept u deze naar de gewenste plek. Het’is zo simpel.

wix-editorWix’De drag-and-drop-editor maakt het gemakkelijk om het ontwerp van uw site aan te passen.

Dat’s prima als u een website wilt opzetten, maar als het gaat om online winkels, kan meer structuur nuttig zijn.

We hebben Wix en Shopify getest door gewone mensen hun eigen online winkel te laten bouwen. De algemene consensus was dat hoewel het’is ongelooflijk eenvoudig om Wix te bewerken’s sjablonen’is het een beetje moeilijker om de e-commerce kant van de dingen echt op te zetten.

Hier zijn enkele van hun gedachten:

Wix was goed omdat het meer creatieve vrijheid bood, maar was iets meer verwarrend bij het toevoegen van producten en het maken van categorieën in vergelijking met Shopify.

Ik had geen echt probleem met Shopify als platform – het was supergemakkelijk en effectief om producten toe te voegen. ik kan’stel je niet voor dat het zo simpel is als Wix’s drag-and-drop interface, maar soms heb je gewoon meer structuur nodig – en dit is waar Shopify beter werkt.

Shopify houdt de bewerkingsinterface en het dashboard gescheiden. U kunt producten toevoegen, verkopen beheren en e-mailmarketingcampagnes maken, allemaal buiten de editor. En hoewel Shopify’s editor is restrictiever dan Wix’s, de thema’s zijn al opgesteld om u te helpen verkopen.

Shopify-editorShopify’s editor is waar u aanpassingen kunt maken aan uw online winkel’s esthetisch.

U’Ik merk dat Shopify een steilere leercurve heeft dan Wix. Maar op de lange termijn zal die extra structuur het proces van het maken van je daadwerkelijk maken geheel online winkel makkelijker.

Wix vs Shopify – Gebruiksgemak: het oordeel

Wix en Shopify zijn redelijk gelijk voor gebruiksgemak. Voor pure bewerkingseenvoud is Wix moeilijk te verslaan. De wisselwerking is dat je minder backend-controle krijgt dan met Shopify, wat het algehele proces moeilijker maakt. als jij’Als u op zoek bent naar een geavanceerde online winkel, is Shopify het beste beschikbare platform.

Sjabloonontwerp en aanpasbaarheid

Design is belangrijk. Als je langs een wanordelijke etalage liep, jij’ga je minder snel naar de winkel, toch? Het’is niet anders met online winkels.

Beide platforms bieden een groot aantal gratis en betaalde sjablonen. Het grote voordeel Shopify’s thema’s is dat ze’zijn erop gericht u te helpen verkopen.

Shopify-thema'sDe thema’s van Shopify worden gemaakt door onafhankelijke ontwerpers, variërend van gratis tot $ 180

39% van het online winkelen in de VS gebeurt nu op een mobiel apparaat en dit aantal stijgt alleen maar. Zowel Shopify als Wix’s thema’s zijn mobiel responsief, wat betekent dat uw winkel net zo goed werkt, ongeacht welk apparaat uw klant gebruikt.

Onafhankelijke ontwerpers zorgen voor Shopify’s 60+ thema’s zijn up-to-date en bestrijken een reeks industrieën. Voor $ 180, een deel van Shopify’s betaalde thema’s zijn aan de dure kant, maar het’is een eenmalige betaling die u moet zien als een investering in uw winkel.

Wix biedt ondertussen meer dan 500 sjablonen. De meeste zijn mogelijk niet specifiek ontworpen voor e-commerce (daar’dat zijn er nog 57!), maar ze bestrijken bijna elke denkbare industrie. Ze’zijn ook super eenvoudig te bewerken (meer hierover in onze volgende sectie), zodat u ze allemaal in een online winkel kunt veranderen.

wix-sjablonenWix heeft meer dan 500 sjablonen en een speciale online winkelsectie.

De keerzijde van Wix-sjablonen is, in tegenstelling tot Shopify, jij kan’t schakelen na jou’heb er een gekozen. Dit kan het moeilijk maken als u uw winkel verderop in de rij wilt herschrijven.

Het’Het is vermeldenswaard dat zowel Shopify als Wix branchespecifieke functies op hun sjablonen bieden, waardoor het ontwerpen van uw online winkel veel sneller en eenvoudiger wordt.

Kunt u aangepaste bewerkingen uitvoeren?

Don’ik voel me niet zoals jij’heb je genoeg ruimte voor maatwerk op je sjabloon? Je kunt aangepaste bewerkingen maken in Shopify en Wix met HTML (Hypertext Markup Language) en CSS (Cascading Style Sheets).

Met Wix Code kunt u alles aanpassen, van webapplicaties tot het scrollen van pagina’s, en is toegankelijk door op te klikken ‘Code’ dan ‘Tools voor ontwikkelaars’ in de Wix Editor. Hierna, jij’Ik heb volledige controle over hoe uw Wix-website eruitziet.

Met Shopify, het’het is heel gemakkelijk om aangepaste bewerkingen uit te voeren. Klik gewoon ‘Bewerk HTML / CSS’ op de Shopify Admin-pagina en jij’opnieuw klaar om te coderen.

Wix vs Shopify – Design: The Verdict

Wix verslaat Shopify gewoon voor design. De eenvoud in ontwerp maakt het een geweldige optie als je’opnieuw een kleine handelaar. Wix’s sjablonen zijn verpakt om u te helpen de basis direct te doen. Maar als je een krachtigere online winkel wilt, dan’s geoptimaliseerd voor verkoop, Shopify’s thema’s zijn voor jou.

Verkoopfuncties

Dit is waar Shopify buigt zijn e-commerce spieren. Shopify is als een e-commerce Zwitsers zakmes – het’is een one-stop-e-commerce winkel.

Wix is ​​niet’t is net zo krachtig als Shopify, maar je hebt nog steeds een indrukwekkend scala aan e-commercefuncties. Wij’Ik duik in de platforms’ verschillen hieronder…

Producttypen

Met zowel Wix als Shopify kunt u fysieke, digitale en serviceproducten verkopen. Zoals je kunt zien, het’s een goede start van de race met verkoopfuncties.

Met Wix heb je echter een app nodig om serviceproducten te verkopen, terwijl Shopify een integratie van derden vereist om digitale producten te verkopen. In elk platform is de mogelijkheid ingebouwd om de andere twee productsoorten te verkopen.

Productpresentatie

Als uw producten er goed uitzien, zullen uw verkoopcijfers dat ook zijn. Zou je iets online kopen dat op een wazige foto werd getoond? We betwijfelen het.

Shopify geeft je veel vrijheid als het gaat om hoe je producten eruit zien. Je kunt onbeperkt items toevoegen met meerdere varianten, wat een enorm pluspunt is. Maar jij’ll moet apps installeren om productzoomfunctionaliteit in te schakelen, evenals productvideo’s.

Wix laat uw producten echt stralen. Het biedt een ingebouwde productvideo-functie om uw klant te verbeteren’ervaring en u kunt eenvoudig een zoomfunctie voor een product toevoegen.

Wat’Bovendien bracht Wix in mei 2018 nieuwe aanpassingsfunctionaliteit voor het uitchecken. Het bouwen van een onderscheidende betaalpagina is geweldig voor uw merk en uw winst.

Betalingsmogelijkheden

Shopify beslaat bijna alle gebieden. Het staat meer dan 100 verschillende betalingsgateways toe, maar dat is niet het geval’t ondersteunt momenteel Square. Bovendien moet u transactiekosten betalen – tenzij u zijn eigen gateway gebruikt, Shopify Payments.

Wix ondersteunt alle traditionele betalingsopties, inclusief PayPal, Stripe en Square, maar niet’t staat betalingen met digitale portefeuilles zoals Apple Pay en Amazon Pay toe. Wix trekt er echter een terug op Shopify door nul transactiekosten op te leggen voor prijsplannen.

Verzendopties

Shopify runt een strak schip. Het helpt u bij elke stap in het gecompliceerde verzendproces, van het aanbieden van gratis verzending tot het synchroniseren met alternatieve verzendbedrijven. Samenvattend, jij’bent nooit gestrand gebleven bij het organiseren van verzending met Shopify.

Wix niet’Komt hier niet helemaal overeen met Shopify. Terwijl u bijvoorbeeld bestellingen kunt volgen en belastingregels kunt instellen voor elk product, doet Wix dat niet’t afdrukbare verzendlabels aanbieden, en u’Ik heb apps nodig om te helpen met wereldwijde verzendbetalingen.

Voorraadbeheer

Zoals jij’verwacht, Shopify is het volledige pakket als het gaat om inventaris. U kunt enkele of meerdere producten uploaden, tools voor voorraadbeheer gebruiken, inkomstenrapporten opvragen en gemakkelijk uw weg vinden.

Wix is ​​ontworpen voor kleinere online winkels. Dit betekent dat het voorraadbeheer beperkter is dan Shopify, omdat je apps nodig hebt om te helpen met omzetrapporten en bezoekersanalyses. Je kunt echter meerdere producten toevoegen, wat erg handig is.

Verlaten winkelwagenherstel

Shopify weet wat verkopers zoals u helpt die online verkopen. Neem verlaten winkelwagenherstel – hiermee kunt u klanten die uw website hebben verlaten een e-mail sturen met items die nog in hun winkelwagentje zitten voordat ze uitchecken.

Door verloren verkopen te herstellen, beweert onderzoek dat u de omzet met 25% kunt verhogen! Zie het als het afdichten van de gaten in een lekkende boot.

Momenteel is verlaten winkelwagenherstel alleen beschikbaar met Wix via een app van derden. Het’is veel eenvoudiger te integreren met Shopify.

Basic Shopify-abonnementen bieden Abandoned Cart Recovery, het maken van kortingscodes en integratie met meerdere kanalen (meer over dat laatste punt komt eraan).

Upgrade uw Shopify-abonnement en u’Ontgrendel cadeaubonnen en gedetailleerde rapportage, plus geavanceerde verzendtarieven van derden.

Belastinginstellingen

Met Wix kunt u belastingen in- en uitschakelen, belasting opnemen in de productprijs en meer. Het’Het is het beste als u de Avalara-app installeert, een geautomatiseerd belastingsoftwareprogramma waarmee u realtime belastingtarieven kunt berekenen.

Zoals jij’verwacht, Shopify geeft je veel controle over je belastinginstellingen – je kunt zelfs Shopify instellen om automatisch algemene belastingberekeningen te verwerken om je tijd vrij te maken en hersenpijn te verminderen.

Shopify Plus-klanten hebben ook toegang tot Avalara AvaTax, dat zowel uw belastingberekeningen als het belastingaangifteproces automatiseert.

Wix vs Shopify – Verkoopfuncties: The Verdict

Shopify is de duidelijke winnaar voor verkoopfuncties, maar context is de sleutel. Wix bevat wat u online moet verkopen. Als je dat niet doet’Als u geen bedrijf wilt bouwen of een heleboel producten wilt verkopen, zult u genieten van de eenvoud van Wix – maar voor complexere online winkels is Shopify het beste.

Marketingfuncties

Shopify is sterk afhankelijk van apps van derden voor marketing. Hoewel dit je veel flexibiliteit geeft, is het dat wel’Het is moeilijk om de twee platforms redelijk te vergelijken met zoveel apps die rondvliegen.

Aan de andere kant heeft Wix het e-commerce marketingspel veranderd met Wix Ascend. Ascend is een alles-in-één marketingoplossing en is verkrijgbaar als een afzonderlijk abonnement, zodat u uw marketingcampagnes eenvoudig op één plek kunt beheren.

Integratie van sociale media

Een deal-breaker tussen Shopify en Wix is ​​Shopify’s multi-channel integratie. Hier kunt u uw winkel verbinden met sociale media-accounts zoals Facebook en Instagram, maar ook met marktplaatsen zoals Amazon en eBay.

Tegenwoordig 48% van de mensen’s zoekopdrachten naar producten beginnen op marktplaatsen. Het’Het is geweldig dat je met Shopify via verschillende kanalen kunt verkopen, en dat’is iets dat Wix kan’komt niet overeen.

E-mailcampagnes

Zoals we eerder vermeldden, geeft Wix Ascend je controle over alles wat met marketing te maken heeft, allemaal op één plek. Hoewel u nog steeds drie e-mailcampagnes per maand kunt verzenden zonder een Ascend-abonnement, krijgt u premiumfuncties en een veel hoger campagnecontingent als u zich abonneert.

Met Shopify kun je e-mailcampagnes maken vanaf de beheerderspagina. Voor meer flexibiliteit kunt u echter een aantal apps zoals Omnisend Email Marketing en Privy integreren.

Bloggen

Met Wix kun je eenvoudig prachtige blogs bouwen. In werkelijkheid is de enige hindernis die het tegenkomt de archieffunctionaliteit (oude berichten opslaan zodat gebruikers ze kunnen lezen). Als je echter echt deze relatief unieke functie wilde, dan ben je dat’Je kunt sowieso beter een blogging-specifieke tool zoals WordPress gebruiken.

Shopify doet het slecht op het gebied van bloggen. Het heeft geen ingebouwde analysefuncties, geen sociale bladwijzers en geen blogspecifieke zoekfunctie. Over het algemeen is het blogaanbod somber.

SEO

Zoekmachineoptimalisatie is de praktijk om ervoor te zorgen dat uw winkel een sterke positie krijgt in de positie van zoekmachines.

Zowel Shopify als Wix maken het gemakkelijk om:

 • Metatitels / beschrijvingen toevoegen en bewerken – de kop en tekst die in Google wordt weergegeven
 • URL-slakken aanpassen – de tekst die na uw domein komt, b.v. www.websitebuilderexpert.com“/ ecommerce-website-builders / vergelijkingen / wix-vs-shopify /”
 • Voeg alt-tekst toe aan afbeeldingen – tekst die Google leest om te begrijpen wat uw afbeeldingen daadwerkelijk weergeven
 • Krijg verdere begeleiding met ‘SEO best practice’ prompts

Wix heeft hier echter de voorsprong. Het biedt ondersteuning voor zoekwoorden en suggereert populaire woorden of zinsdelen die de moeite waard zijn – iets dat Shopify niet biedt.

Wix vs Shopify – Marketingfuncties: The Verdict

Wix wint de marketingronde! Het’is heel dichtbij, maar Wix biedt gewoon meer dan Shopify – vooral als je kijkt naar de superieure blogfuncties en de kracht en eenvoud van Wix Ascend, die al je marketingtools op één overzichtelijke plek aanbiedt.

App Stores

Het integreren van apps kan uw online winkel ten goede komen door u toegang te geven tot meer tools en functies om uw winkel te versterken’s prestaties. Zowel Shopify als Wix hebben app-winkels, die verschillende gratis en betaalde integraties bieden om te helpen met alle gebieden van e-commerce.

Shopify’s App Store geeft u nog meer mogelijkheden om uw winkel te laten groeien. U kunt een wensenlijst van een klant toevoegen, dropshipping instellen, productrecensies toevoegen en valutaconversie gebruiken – en dat’is nog maar het begin!

Voor e-commerce-specifieke apps kan de Wix-winkel niet overeenkomen met Shopify. We raden Ecwid echter ten zeerste aan voor alle Wix-onlinewinkels. Deze app geeft u toegang tot krachtige functies, zoals verlaten winkelwagen-e-mails en wereldwijde verzendbetalingen.

Wix vs Shopify – App Stores: The Verdict

Shopify heeft een betere app store dan Wix op het gebied van e-commerce-integraties, omdat het simpelweg meer heeft om uit te kiezen. Wix is ​​prima voor kleinere online winkels, maar voor grotere en betere e-commerce-functionaliteit (zoals wereldwijde verzendkosten), kunt u de Ecwid-app integreren.

Prestaties volgen met Analytics

Het bijhouden van uw website’s prestaties zijn belangrijk. Het helpt u uw bedrijf te laten groeien door u te laten zien wat wel en niet is’t werkt!

Beide platforms bieden toegang tot Google Analytics, waardoor u uitstekend inzicht krijgt in wat uw klanten doen. Dit betekent dat u precies weet hoe u uw website kunt aanpassen om meer geld te verdienen.

Het’Het is vermeldenswaard dat voor Wix, jij’Ik moet een e-commerce prijsplan hebben om Google Analytics te gebruiken, maar met Shopify wel’s beschikbaar op alle plannen.

Shopify gaat een stap verder met tal van ingebouwde analysefuncties, waaronder klantgedrag, voorraadniveaus en conversietracking. Dus dat doet het niet’Er is niet veel analyse nodig om te zien welk platform hier wint.

Wix vs Shopify – Analytics: The Verdict

Shopify biedt meer ingebouwde analysefuncties dan Wix en wint dus duidelijk deze ronde. Wix ook niet’verleen geen toegang tot Google Analytics op het gratis abonnement omdat u een gepersonaliseerde URL nodig heeft zonder een subdomein, dus u’Ik moet upgraden naar een e-commerceplan.

Klantenservice

als jij’opnieuw vastzitten tussen Wix en Shopify, denk na over het niveau van ondersteuning dat je hebt’Ik heb het nodig.

Beide platforms bieden:

 • Telefonische en e-mailondersteuning
 • Speciale helpaccounts op sociale media
 • Forums en een helpcentrum

Shopify’De telefonische ondersteuning is echter 24/7. Het biedt ook live chat-ondersteuning – een functie die Wix momenteel niet heeft’t hebben.

Als uw winkel om 04.00 uur problemen ondervindt, is het van cruciaal belang dat u onmiddellijk over ondersteuning beschikt.

Shopify Helpcentrum

Een enorm punt in Wix’het voordeel is de hulp van de redacteur. Het kan frustrerend zijn om heen en weer te moeten klikken tussen een gids en je winkel, maar met Wix kun je rechtstreeks in de editor hulp krijgen.

Beweeg uw muis over de editor’s vraagtekens en u brengt kleine tekstballonnen naar voren, die veelvoorkomende problemen oplossen. In Shopify is dit proces onhandiger en moet je een aparte pagina bezoeken.

wix editor helpWix’De handige hulp in de editor is geweldig voor snelle antwoorden daar en dan.

Wix’s Helpcentrum heeft honderden artikelen en video’s om u te ondersteunen. De lay-out is duidelijker dan Shopify’s Helpcentrum, dat niet’t video’s opnemen. Dat gezegd hebbende, hebben beide hubs meer dan genoeg informatie om uw vragen te beantwoorden.

Wix vs Shopify – Customer Support: The Verdict

Over het algemeen heeft Wix een betere klantenondersteuning dan Shopify. 24 uur per dag ondersteuning met Shopify is geweldig, maar het is’s de kwaliteit van Wix’s steun die het de winnaar maakt. Een uitgebreider helpcentrum en ondersteuning direct in de editor betekenen Wix-randen Shopify hier.

Waar voor je geld

Geen vergelijking tussen Wix en Shopify is compleet zonder een blik op de prijzen. Laat’Zoek uit welke een betere waar voor je geld biedt.

Wix-prijzen

De drie Wix-abonnementen waarmee u online kunt verkopen zijn:

 • Zakelijk Basic – $ 20 / maand
 • Business Unlimited – $ 25 / maand
 • Zakelijke VIP – $ 35 / maand

wix-prijzen

Ze worden allemaal geleverd met onbeperkte bandbreedte, 20 GB-50 GB opslag en $ 300 aan advertentievouchers. Upgraden naar Wix’s Business VIP-plan geeft u prioriteit en VIP-ondersteuning.

Shopify-prijzen

Shopify’s drie belangrijkste tariefplannen zijn:

 • Basis Shopify – $ 29 / maand
 • Shopify – $ 79 / maand
 • Geavanceerde Shopify – $ 299 / maand

Het’is een beetje duurder dan Squarespace, maar Shopify is het geld gemakkelijk waard. Van alle e-commerceplatforms die we hebben getest in ons onderzoek naar klantscores, kwam Shopify bovenaan!

Bespaar tot 20% op uw Shopify-abonnement

Ben je dol op kortingen? Wie niet’t? Nou, je zou bijna kunnen besparen $ 190 per jaar op het Shopify-plan als u zich voor twee jaar aanmeldt, of $ 94 per jaar ials je je voor een jaar aanmeldt.

Je zou die besparingen kunnen besteden aan huishoudelijke rekeningen, iemand’s college fonds, of je vakantie pot!

Shopify-prijzen

Tenzij je’Als u een grote winkel bent, kan Shopify Basic aan uw behoeften voldoen. U’Ik krijg kortingscodes, onbeperkte producten en opslag en multi-channel integratie. Als u upgradet naar Shopify of Advanced Shopify, krijgt u betere analyse en rapportage.

Hoe vergelijken ze?

De eerlijkste vergelijking is tussen Wix’s Business Unlimited en Shopify Basic zoals ze zijn’opnieuw vergelijkbaar geprijsd. Dit zijn de twee plannen waar u naar moet kijken als u dat doet’opnieuw bouwen van uw eerste online winkel. Wix Business Unlimited komt goedkoper binnen voor $ 25 / maand versus $ 29 / maand voor Basic Shopify.

Beide plannen zijn een geweldige manier om online te gaan en te verkopen. Welke voor u geschikt is, hangt af van de omvang van uw bedrijf en uw ambitie.

Wix biedt een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Voor de prijs van een paar Starbucks-koffie en een sandwich krijg je e-commerce tools, hosting, beveiliging, opslag en genoeg bandbreedte om 2 miljoen bezoekers per maand af te handelen. als jij’als u met een beperkt budget werkt of de zaken eenvoudig wilt houden, is Wix een geweldige optie.

Wix vs Shopify – Value for Money: The Verdict

Shopify biedt een betere prijs-kwaliteitverhouding dan Wix. Vanwege de standaard meegeleverde tools, Shopify is de betere investering als u van plan bent een volwaardige online winkel te laten groeien. Hoe geavanceerder uw winkel, hoe meer u zult genieten van een Shopify-abonnement. Maar Wix eCommerce is een geweldig instapplatform voor nieuwe online verkopers.

Hoe zit het met alternatieven voor Wix en Shopify?

Als het gaat om het bouwen van uw online winkel, zijn Wix en Shopify beide geweldige opties. Maar als geen van beiden u roept, zijn er ook tal van alternatieven om te verkennen. Hieronder, we’Ik zal snel drie geweldige alternatieven introduceren…

BigCommerce

Grote zakelijke ambities? BigCommerce is voor jou. Het’s het beste voor snelgroeiende bedrijven, met de meeste en beste ingebouwde functies van elk platform dat we hebben getest. Het kan helpen om van uw online winkel een e-commerce imperium te maken, met het hoogste prijsplan dat geschikt is voor winkels die tot $ 1 miljoen aan jaarlijkse inkomsten genereren.

Squarespace

Ben je blij met het ontwerp? Squarespace heeft de slankste sjablonen die er zijn om uw online winkel echt te laten opvallen. Het heeft ook geweldige ingebouwde functies en een sterk voorraadsysteem, maar dat is het wel’is relatief lastig te gebruiken in vergelijking met andere websitebouwers met e-commercefunctionaliteit omdat het meer creatieve vaardigheden vereist.

Weebly

Kostenbewust? Weebly is de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het’s ook heel gemakkelijk te gebruiken, dus het’s perfect voor gebruikers zonder veel technische vaardigheid die een mooie website willen maken en een paar producten aan de zijkant willen verkopen. Voor iets complexers moet je echter ergens anders zoeken.

Bekijk onze vergelijking van de 5 beste manieren om een ​​online winkel te bouwen of de top 7 e-commerceplatforms?

Of, als je’als je wilt zien hoe Wix en Shopify het doen tegen andere concurrenten, bekijk dan enkele van de onderstaande recensies:

 • Wix vs Weebly – de strijd van de bouwers.
 • Shopify vs Squarespace – verfijnde inventaris ontmoet verfijnd ontwerp. Wie zal er winnen?

Wix vs Shopify: algehele winnaar

Wix vs Shopify is een strijd tussen twee uitstekende online winkelbouwers. Welke u kiest, hangt af van wat u wilt van uw e-commercebedrijf.

Vraag jezelf af: ben je een regelmatige gebruiker of een aspirant e-commerce ondernemer?

Shopify werkt met een deel van de wereld’s grootste bedrijven, zoals Budweiser en Tesla Motors. Het’s beter voor fulltime bedrijven.

Wix is ​​beter voor individuen die een beperkt aantal producten willen verplaatsen, terwijl Shopify kleine winkels tot aan grote bedrijven kan ondersteunen. Shopify is alleen geschikt voor het bouwen van online winkels, terwijl Wix ook geschikt is als online verkopen niet is’t de belangrijkste focus van uw site.

Met dat in gedachten, welke moet je kiezen? Laat’s hebben een korte samenvatting van welke bouwer beter presteerde door middel van onze vergelijking, voordat ik u enkele laatste tips gaf over het kiezen van de beste voor u.

Wix versus ShopifyWixShopifyMakkelijk te gebruikenOntwerpVerkoopfunctiesMarketingfunctiesApp StoresAnalyticsHulp en ondersteuningWaar voor je geld
Met Wix kon het bewerken van de voorkant van uw website niet’Het is niet eenvoudiger, maar je mist wat creatieve controle in de backendShopify is gemakkelijk te gebruiken op alle gebieden, vooral bij het beheren van uw inventaris
Heerlijke sjablonen die heel eenvoudig te bewerken zijn; ideaal voor kleinere online winkelsBiedt uitstekende sjablonen die uitsluitend zijn ontworpen om u te helpen online te verkopen
Laat u fysieke, digitale en serviceproducten verkopen, laat uw producten schitteren, maar heeft over het algemeen vrij eenvoudige verkooptoolsDe markt’s beste verkoopfuncties, waaronder uitstekende ingebouwde analyse- en voorraadbeheertools
Geweldige marketingfuncties, vooral met blogsShopify’s integratie van sociale media is een fantastisch aanbod en presteert sterk voor SEO
Enorme app store, maar biedt minder e-commerce-specifieke integraties dan ShopifyNog een enorme app store, met eindeloze e-commerce-integraties om uw site een boost te geven’s verkopen
Eenvoudige interne analyse en toegang tot Google Analytics-tracking Toegang tot Google Analytics en meer geavanceerde ingebouwde analysefuncties om uw winkel bij te houden’s succes
E-mail, sociale media en telefonische ondersteuning, plus een ongelooflijk nuttig forum. Het heeft ook een unieke onsite-editor24/7 telefonische en live chat-ondersteuning, maar niet’geen hulp bij de redacteur ter plaatse
Kan gratis een winkel bouwen, maar gebruikers moeten upgraden naar drie betaalbare e-commerceplannen om daadwerkelijk te verkopenVeel waar voor je geld als je’opnieuw op zoek om uw bedrijf te laten groeien. Het biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen

Wix is ​​het beste voor kleine online winkels met een sterke focus op branding en marketing. Het’Ideaal voor websites die uitgroeien tot e-commerce, waarbij solide verkooptools worden gecombineerd met veel maatwerk. Shopify, aan de andere kant, is ontworpen om winkels van elke omvang naar succes te drijven, en heeft de power-tools om het te bewijzen!

Shopify kost meer, maar jij’betalen voor een veel beter aanbod aan verkoopfuncties, gespecialiseerde e-commerce sjablonen en ultieme controle over uw winkel. Wix is ​​goedkoper, waardoor het een betaalbare optie is voor kleinere bedrijven, maar voor jou’krijgen niet dezelfde service op maat voor uw winkel.

Dus hoe bepaal je of Wix of Shopify geschikt voor je is?

Hier’s een vuistregel om te helpen:

 • Als je het simpel wilt houden en minder dan 10 producten wilt verkopen, kies dan voor Wix.
 • Als u meer dan 10 producten wilt verkopen of in het algemeen uw e-commercebedrijf wilt laten groeien, ga dan met Shopify.

Waarom Wix kiezen in plaats van Shopify?

 • Geschikt voor websites die een paar producten verkopen
 • Veel creatieve controle
 • Meer sjablonen
 • Betere blogfuncties
 • Kan gratis een winkel bouwen

Waarom kiezen voor Shopify in plaats van Wix?

 • Geschikt voor grotere bedrijven
 • Verkoop via meerdere kanalen op Facebook en meer
 • Beste verkooptools op de markt
 • Ingebouwde analysetools
 • Ondersteunt meer betalingsgateways

Als een allround e-commerceplatform is Shopify de betere websitebouwer. Het heeft betere verkoopfuncties, meer betalingsopties en het is gemakkelijker om een ​​online winkel mee te bouwen.

Dit is een top-of-the-table e-commerce match-up. Welke je ook kiest, kan en zal je helpen om online te verkopen.

 • Probeer Shopify gratis
 • Probeer Wix Free

Wix vs Shopify: veelgestelde vragen

Is Wix of Shopify beter voor bedrijven?

als jij’Als u van plan bent een website te bouwen met als enig doel online te verkopen, is Shopify de betere keuze. Wix is ​​geweldig voor eenvoudige websites die hier en daar een vreemd product verkopen, maar voor echte e-commerce uitstekend heb je een krachtig platform zoals Shopify nodig.

Wat’is goedkoper, Wix of Shopify?

Je kunt online met Wix verkopen tegen lagere kosten dan met Shopify. Met Wix’s Business Basic-abonnement, u kunt online verkopen voor slechts $ 20 / maand terwijl Shopify’s goedkoopste plan is $ 29 / maand. Shopify heeft echter een gratis proefperiode van 14 dagen, dus u kunt het proberen voordat u het koopt.

Kan ik coderen op Shopify en Wix?

Ja! Shopify heeft zijn eigen sjabloontaal, Liquid genaamd, die u kunt openen om geavanceerde aanpassingen aan Shopify aan te brengen’s thema’s. Wix-code is toegankelijk via Wix’s editor en laat u ook geavanceerde wijzigingen aanbrengen in de sjablonen.

Hebben Wix en Shopify een meertalige capaciteit?

Met Wix kun je meerdere versies van dezelfde pagina in verschillende talen instellen – in feite is het heel gemakkelijk om dit te doen. U kunt tekst, links, SEO-instellingen en Wix Stores vertalen met een klik op de knop. Shopify biedt ook meertalige apps, zoals GTranslate, maar dat zijn ze niet’t net zo gebruiksvriendelijk.

Hebben Wix en Shopify een kortingsfunctionaliteit?

Ja! Met zowel Wix als Shopify kunt u kortingscodes maken voor uw klanten. Met Wix moet dit echter een bepaald bedrag zijn. Shopify is hier wat geavanceerder, in die zin dat u procentuele kortingen kunt aanbieden.

Kan ik producten verkopen op Wix?

Ja. Hoewel u uw Wix-onlinewinkel gratis kunt bouwen, bent u dat wel’Ik moet upgraden naar een van de drie e-commerceplannen om producten te verkopen. Deze premium-abonnementen zijn: Basic ($ 20 / maand), Unlimited ($ 25 / maand) en VIP ($ 35 / maand).

Wat beter is voor SEO, Wix of Shopify?

Wix sluit het gewoon af. Met beide platforms kunt u metatitels, metabeschrijvingen en URL-slugs bewerken, maar Wix doet er alles aan om ondersteuning voor zoekwoorden aan te bieden. Wix biedt ook sterkere blogfuncties dan Shopify, waardoor uw site bij meer zoekopdrachten online kan verschijnen.

Zijn Wix- en Shopify-thema’s mobiel responsief?

Ja. Wix heeft 71 sjablonen met e-commerce-mogelijkheden, terwijl Shopify 10 gratis thema’s en 50+ betaalde opties heeft die je kunt kopen voor $ 140 – $ 180. Elk thema dat door elk platform wordt geboden, reageert op mobiele apparaten, dus uw winkel ziet er goed uit op elk scherm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map