Wix vs Squarespace 2020 | 9 verschillen die u moet weten

Wix vs Squarespace


Wix en Squarespace zijn twee populaire website-builders waarmee u uw eigen website kunt maken zonder geavanceerde (of zelfs gematigde) technische vaardigheden nodig te hebben.

Wix is perfect voor beginners – het’is eenvoudig te gebruiken en biedt veel creatieve vrijheid. Aan de andere kant, Squarespace is strak en modern, met de beste designs op de markt. Je kunt een Wix-site in één middag publiceren, terwijl Squarespace beter is voor creatieven met wat tijd over.

Over het algemeen is Wix de betere allround bouwer. En wij’We halen dit oordeel niet zomaar uit het niets – we besteden uren aan het testen van elk platform dat we beoordelen. We kijken naar functies, gebruiksgemak, prijzen, hulp en ondersteuning, SEO en design. In onze tests scoorde Wix 4,7 van de 5, terwijl Squarespace 4,3 van de 5 scoorde.

Benieuwd hoe Wix en Squarespace voor elk gebied scoorden? Bekijk het overzicht van deze bouwers’ sterbeoordelingen hieronder:

Je kunt daar zien’er zit niet veel in, maar over het algemeen raden we Wix over Squarespace aan.

Voor algemeen gebruik is Wix de betere website-builder. Meer geschikt voor beginners, en met honderden volledig aanpasbare sjablonen, komt Wix met voor elk wat wils. Maar is het iets voor jou? Ontdek het terwijl we duiken in onze Wix vs Squarespace-vergelijking.

Contents

Verdere informatie

 • Lees onze volledige Wix Review voor meer informatie over deze beginnersvriendelijke bouwer.
 • Lees onze volledige Squarespace Review voor een diepgaande blik op de functies ervan.
 • Lees onze Wix Pricing Review voor een overzicht van de plannen en prijzen.
 • Lees onze Squarespace Pricing Review om erachter te komen welk prijsplan het beste bij u past.
 • Heeft u vragen? Ga direct naar Wix vs Squarespace: veelgestelde vragen

1

Gebruiksgemak: dat is meer beginnersvriendelijk?

Zowel Wix als Squarespace zijn websitebouwers met slepen en neerzetten. Dit betekent dat u eenvoudig het gewenste element selecteert (zoals tekstvakken, afbeeldingen en kaarten) en het naar de gewenste plek sleept’d het graag op uw pagina. Laat het daar vallen, en hey presto – dat’hoe het eruit zal zien zodra uw site is gepubliceerd.

Wix is ​​een “zuiver” drag-and-drop builder, wat betekent dat u echt kunt laten vallen wat u maar wilt, waar u maar wilt. Squarespace isn’t precies hetzelfde – dat kan’Sleep elementen niet zo vrij rond als je kunt met Wix. Hierdoor is het wat langer wennen.

In onze tests scoorde Wix 4,3 van de 5 sterren voor gebruiksgemak, vanwege de soepele editor voor slepen en neerzetten. Squarespace’Het op secties gebaseerde ontwerp is uitdagender, wat betekent dat het slechts 3,3 van de 5 sterren scoorde.

Hoe zijn we tot deze scores gekomen? Goed, we lieten onze gebruikers Wix en Squarespace testen en ons precies vertellen wat ze dachten. Wij’heb een paar van hun citaten opgenomen, dus je don’je hoeft het gewoon niet op ons woord te geloven!

Wix Makkelijk te gebruiken

Beginner-vriendelijke mag niet’Het betekent niet saai, maar dit is iets waar veel websitebouwers moeite mee hebben. Gelukkig heeft Wix de kunst onder de knie om leuke, creatieve tools te bieden aan zowel beginners als technische professionals.

Wix’s drag-and-drop editor was een grote hit bij de meeste van onze gebruikers:

“De drag-and-drop-functie is uitstekend, waardoor snelle en gemakkelijke herontwerpen mogelijk zijn.”

Als je dat niet doet’Als u niet wilt slepen en neerzetten om uw pagina te bouwen, kunt u Wix het voor u laten doen met zijn Kunstmatige ontwerpintelligentie (Wix ADI).

wix vs squarespace wix adiWix ADI gebruikt uw eigen keuzes om binnen enkele minuten een website op maat te maken. U kunt uw site later bewerken en experimenteren met verschillende stijlen.

Gebruiksgemak van Squarespace

Squarespace is technischer dan Wix en doet dat niet’t geef geen creatieve vrijheid op of stom de indrukwekkende eigenschappen ervan af. Hierdoor duurt het iets langer om grip te krijgen dan Wix.

Zoals u kunt zien, is het echter’is nog steeds vrij eenvoudig te gebruiken als je het geduld hebt, of een beetje technisch zelfvertrouwen:

Dit is wat een van onze gebruikers te zeggen had over het gebruik van Squarespace:

“Ik kan me dat eens voorstellen’Als je genoeg tijd hebt besteed aan het uitzoeken wat bepaalde elementen doen, zou Squarespace vrij eenvoudig te gebruiken zijn. Je hoeft alleen maar uit te zoeken waar je moet klikken als je wilt X, of welke functie helpt bij Y.”

Het’Het is de moeite waard om tijd te besteden aan het leren van je weg als je eenmaal bent’bevinden zich in de editor, omdat u een professioneel ogende site kunt maken zonder ooit een regel code in te voeren. Squarespace heeft ook zijn eigen AI-tool, als je dat wilt’d dat liever eens proberen.

Wix vs Squarespace: gebruiksgemak – oordeel

Wix is ​​gemakkelijker te gebruiken dan Squarespace. De eenvoudigere drag-and-drop-editor en optionele Wix ADI-functie maken het een stuk beginnersvriendelijker dan Squarespace. Hoewel geen van beide technische vaardigheden vereist, kun je met Wix veel sneller online gaan, terwijl het bij Squarespace langer duurt om eraan te wennen.

Verdere informatie

 • Lees onze vergelijking van Wix Editor versus Wix ADI om erachter te komen wat het beste voor u is
 • Wilt u coderen proberen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bekijk onze Codering voor beginners gids voor meer informatie

2

Ontwerpflexibiliteit: wie biedt meer creatieve controle?

U’hebben een geweldig idee voor een website, en nu moet je het aankleden zodat de wereld rechtop gaat zitten en oplet. Uit hoeveel sjablonen moet je kiezen? Kun je later naar een andere overschakelen? Gaan de ontwerpen je sokken doen kloppen? Laat’s ontdek het!

Wix-sjablonen: De feiten

 • 510+ sjablonen waaruit u kunt kiezen in verschillende branches, van ‘Bedrijf‘ naar ‘Gezondheid & Welzijn‘
 • Zeer professioneel ogend
 • Nadat u een sjabloon heeft gekozen, kunt u deze niet meer wijzigen zonder uw website opnieuw op te bouwen’s inhoud – dus kies zorgvuldig!
 • Alle Wix-sjablonen zijn volledig mobiel responsief en worden ondersteund door een speciale, geavanceerde mobiele editor

Wix vs Squarespace - Wix-sjablonenKlik om Wix te zien’s sjablonen

Squarespace-sjablonen: De feiten

 • Responsieve ontwerpen (ideaal voor mobiele telefoons en tablets)
 • Meer dan 60 gepolijste en prachtig ontworpen sjablonen in meerdere industrieën
 • U kunt de sjablonen voor uw website op elk moment wijzigen (er gaat geen inhoud verloren)

Wix vs Squarespace - SS-sjablonenKlik om Squarespace te zien’s sjablonen

Design Head to Head: hoe vergelijken ze?

Wix heeft een indrukwekkende reeks sjablonen, die allemaal aantrekkelijk zijn en de basis vormen voor een professioneel ogende website. Ze’zijn allemaal mobiel responsief en worden geleverd met een mobiele editor, zodat u zowel uw desktop als uw mobiele weergave kunt aanpassen.

Als het echter om sjablonen gaat, is Squarespace de ongeslagen kampioen van verbluffend en modern design. Dit is een klassiek geval van kwaliteit boven kwantiteit; Squarespace heeft misschien een kleiner bereik dan Wix, maar elke sjabloon is gemaakt door professionele ontwerpers. En natuurlijk’zijn allemaal mobiel responsief.

squarespace beste sjabloonontwerpenSquarespace heeft een verscheidenheid aan schone, moderne en stijlvolle sjablonen

Door simpelweg naar enkele van deze sjablonen te kijken, kunt u zien dat het Squarespace-team veel tijd en moeite heeft geïnvesteerd in het maken ervan.

Squarespace’s superioriteit bleek uit onze onderzoekstests – het scoorde een indrukwekkende 4,6 sterren van de 5! Flexibele, schakelbare, moderne en goed ontworpen Squarespace’s sjablonen verdienen elke ster die ze krijgen. Wix scoorde 3,5 van de 5, wat nog steeds erg respectabel is, en weerspiegelt een groot aantal mooie thema’s.

Maatwerk

Hoewel zowel Wix als Squarespace geweldige sjablonen hebben, heb jij’we willen ze je eigen maken.

Wix maakt dit heel gemakkelijk met zijn eenvoudige editor voor slepen en neerzetten. U kunt tekst en afbeeldingen vervangen, diavoorstellingen toevoegen en contactformulieren in overvloed plaatsen, allemaal met slechts een paar klikken!

Om het te bewijzen, hebben we Wix een keer geprobeerd:

Squarespace geeft je heel veel creatieve vrijheid over je sjabloon. Er zijn echter veel functies inbegrepen, dus het is’Het is nog steeds een goed idee om er een te kiezen die bij uw website past en er ook nog eens fantastisch uitziet.

Als je je site echt wilt aanpassen met Squarespace, dan kan dat! U’zijn niet alleen beperkt tot slepen en neerzetten, “wat je ziet is wat je krijgt” bewerken, en dit opent een hele wereld aan opties. Met Squarespace’Met de CSS-editor kunt u bijvoorbeeld lettertypen, kleuren en achtergronden wijzigen om ze totaal uniek te maken.

Schakelen tussen sjablonen

Een van de grootste nadelen van het gebruik van Wix is ​​dat als je eenmaal’heb uw sjabloon geselecteerd en gebruik deze om uw website te publiceren, jij kan’t omschakelen. U’Ik moet uw inhoud opnieuw opbouwen als u uw site een andere look wilt geven, wat tijdrovend en lastig is.

Met Squarespace kun je echter op elk gewenst moment van sjabloon wisselen. Uw bestaande inhoud wordt automatisch overgebracht naar de nieuwe sjabloon, hoewel u’Ik moet het waarschijnlijk een beetje aanpassen om er zeker van te zijn dat het er op zijn best uitziet.

squarespace-schakelsjablonenMet Squarespace kunt u meerdere sjablonen installeren om een ​​voorbeeld te bekijken en te bewerken voordat u ze wijzigt, en u kunt van sjabloon wisselen, zelfs als uw site live is.

Je kunt zelfs meerdere sjablonen installeren met Squarespace, wat betekent dat je je nieuwe kunt bewerken en een voorbeeld kunt bekijken voordat je de overstap maakt. Dit maakt rebrands en facelifts veel gemakkelijker voor uw website terwijl deze groeit en zich ontwikkelt.

Wix vs Squarespace: ontwerpflexibiliteit – oordeel

Squarespace heeft een flexibeler ontwerp. Het biedt kwaliteit boven kwantiteit, veel aanpassingsmogelijkheden en flexibiliteit in schoppen. Wix heeft meer dan 500 aantrekkelijke, aanpasbare sjablonen, maar in tegenstelling tot Squarespace is dat mogelijk’t uw sjabloon wijzigen zodra uw site live is. Squarespace’s sjabloonontwerpen zijn ook net iets mooier.

Verdere informatie

 • Lees onze gedetailleerdeBeoordeling van Squarespace-sjablonen om erachter te komen of het’is uw ontwerpdroom
 • Liever Wix’s ontwerpen? Bekijk onze Wix-sjablonen beoordelen voor een meer diepgaande kijk op uw keuzes
 • Op zoek naar de beste ontwerpen voor je portfolio? Onze Beste Portfolio Website Builder Review vertelt u de beste opties op de markt

3

Functies en tools: wat kan uw site doen??

Het’is opwindend genoeg om gewoon een website te maken. Maar als je eenmaal’u beheerst uw menu en het maken van meerdere pagina’s, jij’Ik wil nog een stap verder gaan en wat oomph toevoegen aan je site. Dat’s waar functies en tools binnenkomen.

Met aanpassingstools kunt u diavoorstellingen en galerijen toevoegen, kiezen uit honderden lettertypen en aangepaste kleuren maken voor uw paginaontwerpen. Maar dat is niet zo’daar stopt het niet…

Functies kunnen alles doen, van het geven van krachtige e-commercetools aan uw site, zodat u online kunt verkopen tot aangepaste e-mails waarmee u uw website kunt promoten. Wij’Ik kom er zo bij.

Zowel Wix als Squarespace worden geleverd met tal van ingebouwde functies en tools om uw site net dat beetje extra te geven. Sterker nog, Squarespace’s functies zijn enkele van de beste op de markt, terwijl Wix een bijna overweldigend aantal tools heeft om uit te kiezen.

Maar als je nog een stap verder wilt gaan, kun je apps toevoegen.

Wix heeft zijn eigen speciale app-markt, met apps van Wix en apps van derden. Daar’is een mix van gratis en betaalde apps – meer dan 200 in totaal! Dit geeft u de vrijheid om de functies te kiezen die het beste bij uw website passen naarmate deze groeit.

wix app-marktMet de Wix App Market kunt u probleemloos extra functionaliteit aan uw website toevoegen.

Squarespace doet dat ondertussen niet’t hebben een app store. Alle functies zijn intern ontworpen en al voor u in de editor ingebouwd. Dit betekent dat u alles wat u nodig heeft om uw website te bouwen, te laten groeien en te beheren binnen handbereik heeft – dat hoeft niet’t moet op zoek gaan naar extra functies.

Dus hoe deden deze bouwers’ functies presteren in onze testen? Wix kreeg 4 sterren van de 5, terwijl Squarespace 3,8 sterren kreeg. Squarespace’s functies zijn fantastisch, maar Wix’s combinatie van kwantiteit en kwaliteit heeft net de balans doorgevoerd.

Wix vs Squarespace: functies en tools – oordeel

Zowel Wix als Squarespace bieden geweldige functies, zij het in verschillende formaten. Wix heeft een indrukwekkend scala aan functies, ondersteund door de Wix App Market en zijn extra tools – een extra die Squarespace mist. Echter, hoewel Wix technisch hoger scoorde, Squarespace’s interne functies zijn ongelooflijk goed ontworpen, kunnen u gedoe besparen en zijn de beste kwaliteitskenmerken op de markt.

Verdere informatie

 • Lees onze uitgebreide Wix Review voor meer details over de functies ervan
 • Onze Squarespace Review bekijkt de aangeboden functies beter
 • Bekijk onze recensie van de beste website-bouwers voor kleine bedrijven en vind uw perfecte match

4

E-commerce: kunt u online verkopen?

Als je online wilt verkopen, ben je dat’Ik heb tools voor e-commerce of verkoop nodig. Natuurlijk, met basistools voor e-commerce kunt u betalingen via uw website accepteren. Maar voor een echt professionele online winkel, jij’Ik heb wat nodig van Wix en Squarespace…

Wix heeft drie e-commerceplannen, die worden geleverd met ingebouwde e-commercehulpmiddelen waarmee u uw winkel kunt bouwen. Deze functies omvatten: 0% commissie, onbeperkte bandbreedte, tot 50 GB opslagruimte, geen Wix-advertenties en Google Analytics. Je kunt ook Wix-apps integreren om je winkel uit te breiden’s mogelijkheden.

wix slaat e-commerce opU kunt eenvoudig een stijlvolle en krachtige online winkel creëren met Wix.

Squarespace ondersteunt e-commerce op drie van zijn plannen. De eerste is ontworpen voor normale websites die een paar items moeten verkopen. De andere twee zijn specifiek gericht op het bouwen van online winkels.

Beide e-commerce specifieke plannen worden geleverd met alle e-commerce tools die je nodig hebt om te slagen, al ingebouwd. Deze functies zijn onder meer: ​​0% transactiekosten, onbeperkte bandbreedte en opslagruimte, verlaten winkelwagenherstel, het maken van cadeaukaarten en klantaccounts.

Dankzij Squarespace’s nieuwe samenwerking met Square, de POS-gigant, it’is nu super eenvoudig om betalingen offline te halen en uw winkel automatisch gesynchroniseerd te houden. Het enige dat u nodig heeft, is de Squarespace Commerce-app en een vierkante kaartlezer ($ 49). Bekijk deze video om te zien hoe het werkt:

Speel

Wix scoorde 4,3 sterren uit 5 algemeen voor zijn e-commerce functies, terwijl Squarespace net achter kwam met 4.2 sterren. Hoewel ze’re redelijk gelijk op elkaar, Wix presteerde net beter dan Squarespace in onze tests.

Je kunt zien dat beide bouwers redelijk gelijk zijn door naar de onderstaande tabel te kijken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Wix biedt bijvoorbeeld 0% transactiekosten het maakt niet uit welk e-commerceplan u kiest, terwijl Squarespace een 3% transactiekosten voor het laagste e-commerceplan.

Vergelijk Wix en Squarespace in de onderstaande tabel met e-commercefuncties:

E-commercefuncties Wix Squarespace
Belangrijkste betalingsopties PayPal
Streep
Vierkant
PayPal
Streep
Apple Pay
Producttypen Fysiek
Digitaal
Fysiek
Digitaal
Onderhoud
Verlaten winkelwagenherstel &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
Transactiekosten 0% 0% – 3%
Productlimiet Onbeperkt Onbeperkt
Aandelen beheer &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;

Wix vs Squarespace: E-commerce – oordeel

Wix is ​​een betere keuze voor e-commerce. Het’is super eenvoudig om e-commerce aan uw website toe te voegen, en met Wix’Dankzij het brede scala aan apps kunt u een krachtige online winkel bouwen om tonnen verkopen te ondersteunen. Aan de andere kant is Squarespace ideaal om uw producten te laten schitteren – maar door het gebrek aan app store staat het achter Wix.

Verdere informatie

 • Online verkopen? Bekijk onze Wix eCommerce Review voor meer informatie
 • Bekijk onze Squarespace E-commerce Review om te zien of dit het geval is’is de juiste keuze voor uw online winkel

5

Bloggen: wat is beter voor online posten?

als jij’heb iets te zeggen… zeg het! Deze blogtools zorgen ervoor dat je stem wordt gehoord.

Hoewel Wix ingebouwde blogtools heeft, zoals blogposts, feeds, galerijen en e-mailcampagnes, als je het beste voor je blog wilt, het’s waard het toevoegen van de gratis Wix Blog-app aan uw site.

wix blog-appAls u de Wix Blog-app aan uw website toevoegt, krijgt u meer kracht als het gaat om het bouwen en uitvoeren van uw blog.

Met de Wix Blog-app kun je ook meerdere schrijvers toevoegen, wordt geleverd met stijlvolle lay-outs en kun je zelfs posten terwijl je onderweg bent. Het’is helemaal gratis, en super eenvoudig toe te voegen aan uw site – het duurt slechts een klik!

Squarespace wordt natuurlijk geleverd met al zijn briljante ingebouwde blogtools, zoals bijdragen van meerdere auteurs, gepland delen en categorieondersteuning. Met zijn ontwerpen van topkwaliteit is Squarespace ideaal voor iedereen die veel fotografie of afbeeldingen gebruikt in hun blogposts.

Wix vs Squarespace: bloggen – oordeel

Squarespace is beter voor bloggen. De functies zijn iets geavanceerder dan die van Wix, hoewel beide nog steeds goede opties zijn. Het belangrijkste is dat heel Squarespace’s blogtools zijn ingebouwd, terwijl Wix voor zijn krachtigere functies op een app vertrouwt.

Verdere informatie

 • Lees onze recensie van de beste blogplatforms om uw blog de beste start te geven

6

Marketing: hoe kunt u uw site laten groeien?

Don’Wees niet verlegen – zorg ervoor dat je over je website schreeuwt met eersteklas marketingtools.

Marketing van uw site met Wix

Maak, pas aan en voer e-mailcampagnes uit, deel ze vervolgens op uw sociale netwerken, verstuur nieuwsbrieven, volg uw statistieken en meer met Wix’s E-mailmarketingtools. Als dat’is niet genoeg, je kunt apps zoals de Facebook Like Popup toevoegen om een ​​breder publiek te bereiken.

Een van Wix’De belangrijkste marketingfuncties zijn Wix e-mailmarketing, waarmee u e-mailcampagnes kunt uitvoeren om uw website, blog of bedrijf te promoten. Dit omvat functies zoals:

 • Aanpasbare stijlen – wijzig uw lettertype, achtergrond en meer
 • Contactintegratie – voeg uw contacten toe en sla ze op’ details
 • Stats tracker – bekijk hoeveel mensen uw e-mails openen, bekijken en erop klikken
 • Tools voor sociale media – deel campagnes op sociale platforms

Op de gratis versie van Wix Email Marketing kunt u verzenden tot 5.000 e-mails over drie campagnes. Deze limiet wordt maandelijks gereset en daar’s geen druk om te upgraden.

Als u uw aantal campagnes wilt vergroten, moet u’Ik moet naar uw Wix Email Marketing-dashboard gaan en upgraden naar een Ascend-plan. Wix Ascend is Wix’s alles-in-één bedrijfsoplossing, ontworpen om uw werklast te automatiseren.

Met Wix Ascend krijgt u nog betere marketingtools – u kunt bijvoorbeeld e-mail-, sociale en videocampagnes uitvoeren.

wix shoutout e-mailmarketingWix’Met e-mailmarketingservices kunt u met slechts een paar klikken aangepaste e-mails maken.

Squarespace’s Marketingtools

Ondertussen helpt Squarespace je om je te onderscheiden van de massa met zijn zeer aangepaste, verbluffende e-mailcampagnes. Combineer deze met integratie op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter en bepaal hun impact met behulp van ingebouwde analyses.

Squarespace heeft een alles-in-één platform genaamd E-mailcampagnes van Squarespace. Dit integreert volledig met uw website en biedt een gestroomlijnde service voor uw merk.

e-mailmarketing van squarespaceSquarespace’Het alles-in-één e-mailmarketingplatform is ontworpen om u te helpen mooie, merkgebonden e-mails te verzenden.

In tegenstelling tot Wix’s add-on voor e-mailcampagnes, Squarespace Email Campaigns niet’t hebben een gratis versie. In plaats daarvan, u krijgt een proefperiode waarmee u in totaal drie campagnes kunt versturen, met 50.000 verzendingen per campagne.

De proef heeft geen tijdslimiet, maar als je eenmaal’u heeft uw drie campagnes gestuurd’Ik moet upgraden om meer te kunnen verzenden. Squarespace Email Campaigns kent vier tariefplannen, variërend van $ 5 tot $ 48 per maand indien jaarlijks gefactureerd.

Is Squarespace’s e-mailmarketingplatform de kosten waard? Hier zijn een paar dingen die je ermee kunt doen:

 • Importeer inhoud van uw website om e-mails op te stellen
 • Stuur geautomatiseerde e-mails naar abonnees
 • Kies uit meer dan 30 startlay-outs
 • Beheer uw marketing onderweg met mobiele bewerking
 • Houd uw campagnes bij’ succes met geïntegreerde analyse

Daar’Het valt niet te ontkennen dat je een geweldige service krijgt van Squarespace’e-mailmarketing. Echter, als Squarespace’s service niet’vink uw vakjes niet aan, u kunt in plaats daarvan integreren met MailChimp.

Wix vs Squarespace: Marketing – Oordeel

Wix heeft betere marketingfuncties. U kunt het e-mailmarketingssysteem gratis gebruiken, zolang u maar wilt, terwijl Squarespace u beperkt tot slechts drie campagnes in totaal voordat u wordt gedwongen om te upgraden. Wix heeft ook een keuze aan apps om je marketing uit te breiden als je dat nodig hebt.

7

SEO: die beter scoort?

SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de processen die ervoor zorgen dat uw website hoger in Google scoort’s pagina’s met zoekresultaten.

Er komen allerlei zaken kijken bij het optimaliseren van uw website, waaronder het instellen van trefwoorden en metatitels. Don’maak je geen zorgen als je’heb daar nog nooit van gehoord – dit is precies waar onze websitebouwers kunnen helpen.

Zowel Wix als Squarespace hebben ingebouwde SEO-tools om u te helpen uw website een boost te geven’s ranking. Deze omvatten mobiele responsieve pagina’s, geoptimaliseerde koppen en alt-tekst voor afbeeldingen.

Wix heeft ook een SEO-gids waar u talloze gidsen en nuttige informatie kunt vinden over het opzetten van uw site’s SEO, en deze vervolgens ontwikkelen naarmate uw website groeit. Dit is super beginnersvriendelijk en een geweldige introductie voor zelfs de meest nerveuze beginners.

En dat’s niet alle aanbiedingen van Wix – je kunt Wix SEO Wiz ook gebruiken om een ​​persoonlijk stappenplan te volgen. U voert gewoon informatie in zoals de naam en het doel van uw site, voegt enkele zoekwoorden toe en Wix doet de rest. Het’is gemakkelijk te volgen en maakt u klaar voor succes.

Squarespace heeft geweldige SEO-tools ingebouwd, en heeft een SEO-checklist in het helpcentrum die u kunt volgen. Je hebt alles wat je nodig hebt om te slagen met Squarespace en het biedt een zeer grondige dekking van SEO om je te helpen er grip op te krijgen.

Squarespace is dat echter niet’t net zo beginnersvriendelijk als Wix, en doet dat niet’t hebben niet dezelfde gepersonaliseerde SEO-reis die Wix biedt.

Wix vs Squarespace: SEO – oordeel

Wix is ​​beter geschikt voor SEO. De interactieve, op maat gemaakte en beginnersvriendelijke SEO Wiz zet je in voor succes, en de uitgebreide bronnen zullen nuttig zijn op de lange termijn, maar ook om te beginnen. Squarespace heeft goede SEO, maar het is’s meer ontmoedigend voor beginners.

Verdere informatie

 • Lees meer over het promoten van uw Wix-website in onze Wix SEO-beoordeling
 • Lees onze Squarespace SEO Review voor meer informatie over wat deze bouwer te bieden heeft
 • Hoorde geruchten die je kunt’t rangschikken met een websitebouwer? Lees onze Website Builder SEO versus WordPress SEO vergelijking om een ​​einde te maken aan die zorgen

8

Help en ondersteuning: wie heeft de betere helpende hand?

Wix biedt ondersteuning via e-mail, forums, sociale media, een speciaal ondersteuningscentrum en telefonisch (beschikbaar van 6.00 tot 17.00 uur PST). Er zijn momenteel geen livechatfuncties beschikbaar.

Squarespace heeft naast een forum en een kenniscentrum ook een livechatfunctie (van 3:00 tot 20:00 EST, maandag tot en met vrijdag) en een 24/7 e-mailreactieteam. Daar’s momenteel geen telefonische ondersteuning beschikbaar, maar als u een snel antwoord nodig heeft, kunt u dat doen’heb geluk – het’s Squarespace’s beleid om binnen 1 uur op alle e-mails te reageren – indrukwekkende dingen!

squarespace-ondersteuningSquarespace heeft een reeks ondersteuningsopties – het helpcentrum heeft gidsen, video’s, webinars en forums, of u kunt contact opnemen met het ondersteuningsteam via e-mail of livechat.

Zowel Wix als Squarespace hebben uitgebreide helpcentra met artikelen en handleidingen om je te helpen.

Een van de beste eigenschappen van Wix’De ondersteuning is de hulp op de pagina tijdens het bewerken. Als je vastloopt of niet’Als u niet weet wat iets is, hoeft u alleen maar op een van de kleine vraagtekens op uw scherm te klikken.

ondersteuning voor wix-editorWix’s on-page ondersteuning betekent dat je don’u hoeft zelfs de editor niet te verlaten om antwoorden te vinden. Ontvang hulpartikelen terwijl u werkt, zoek naar antwoorden en vind handige tips.

Squarespace niet’Het heeft niet dezelfde ondersteuning in de editor, maar het gaat een stap verder met zijn helpcentrum. Dit biedt extra bronnen zoals webinars en workshops, video’s en een geweldig communityforum. Squarespace biedt mogelijk geen telefonische ondersteuning, maar wel een service van hoge kwaliteit.

Wix vs Squarespace: Help en ondersteuning – oordeel

Wix heeft betere hulp en ondersteuning. Squarespace heeft ook geweldige hulp en ondersteuning, met e-mail, livechat en een uitgebreid helpcentrum. Maar Wix’De hulp op de pagina en de mogelijkheid van telefonische ondersteuning, plus e-mail, sociale media en bronnen in het helpcentrum geven het een klein voordeel.

9

Prijs en waar voor uw geld: waar moet u investeren?

Voordat we ingaan op onze analyse van elke bouwer’s prijsplannen, laten we’s bekijken wat ze bieden in termen van maandelijkse pakketten. Alle vermelde prijzen verwijzen naar maandelijkse prijzen op jaarplannen.

Squarespace biedt 4 premium prijsplannen. Hoe hoger het plan, hoe meer functies voor u beschikbaar komen:

Squarespace-prijzenSquarespace heeft vier tariefplannen, variërend van $ 12 tot $ 40 per maand (jaarlijks gefactureerd)

Als u zich aanmeldt voor een jaarabonnement, kunt u tussen 13% en 25% besparen in vergelijking met het aanmelden voor een maandabonnement.

Squarespace-prijsplannen Maandelijks plan ($ / maand) Jaarmodel ($ / maand) Besparingen
Persoonlijk $ 16 $ 12 25%
Bedrijf $ 26 $ 18 31%
Basis (e-commerce) $ 30 $ 26 13%
Geavanceerd (e-commerce) $ 46 $ 40 13%

Voor $ 12 per maand, het persoonlijke abonnement geeft je alles wat je nodig hebt om een ​​stijlvolle, eenvoudige website te maken. Het wordt geleverd met onbeperkte bandbreedte en opslag, wat ongebruikelijk is voor een low-tier-abonnement en precies laat zien wat u bent’betalen voor. Dit plan is het beste voor persoonlijk gebruik of voor degenen die net beginnen.

De 18 dollar per maand Business plan wordt geleverd met alles wat beschikbaar is in het persoonlijke abonnement, plus een groot aantal extra functies. Deze omvatten promotionele pop-ups, e-commercefuncties en een professionele e-mail van Google. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit plan het beste voor bedrijven.

De Basis- en geavanceerde abonnementen zijn ontworpen voor het bouwen van online winkels en worden geleverd met bijpassende functies. Deze omvatten alle functies van het bedrijfsplan, plus extra’s zoals 0% transactiekosten, een onbeperkt aantal te verkopen producten, beheertools voor voorraad, bestellingen, belastingen en coupons, en nog veel meer.

Exclusieve Squarespace-korting voor jou

Bespaar 10% wanneer u zich aanmeldt * voor een Squarespace-abonnement met onze exclusieve kortingscode! Voer gewoon de code in WBE bij de kassa. * Geldig voor uw eerste aankoop of upgrade

Lees meer over de besparingen die u kunt maken met onze Squarespace-kortingscode

Ondertussen, Wix’s premium pakketten bieden u zeven verschillende pakketten. Vier zijn gericht op websites, terwijl drie e-commerceplannen zijn:

wix website tariefplannenWix heeft vier prijsplannen voor websitebouwers, variërend van $ 13 tot $ 39 per maand.

Het Combo-abonnement van $ 13 per maand is de goedkoopste Wix-aanbieding. Hiermee kunt u een domein koppelen en Wix-advertenties van uw website verwijderen. Je krijgt ook 2 GB bandbreedte en 3 GB opslagruimte. Het’s goed voor een upgrade van het gratis abonnement, maar niet ideaal voor langdurig gebruik.

Het Unlimited-abonnement is geweldig voor freelancers, kosten $ 17 per maand. Het’is een grote upgrade voor slechts $ 4 meer, met onbeperkte bandbreedte en 10 GB opslagruimte. Je krijgt ook bestedingswaarde voor een aantal coole apps, zoals Site Booster.

Het Pro-abonnement van $ 22 per maand is Wix’s meest populaire websiteplan. Meer opslagruimte en extra bonussen zoals de Professional Logo-app maken dit plan ideaal om uw site te perfectioneren’s online branding.

Het VIP-plan doet dat niet’t biedt veel meer dan het Pro-plan, maar voor een $ 17 extra per maand, u krijgt prioriteitsondersteuning, wat betekent dat uw problemen snel naar de voorkant van de wachtrij worden geleid. Het beste voor degenen die dat kunnen’niet veroorloven om te wachten!

Hier’is een snelle blik op Wix’s e-commerceplannen – u kunt een volledig overzicht van Wix vinden’s e-commerce functies en prijzen in onze Wix eCommerce Review.

wix e-commerce en zakelijke prijsplannenWix heeft drie reguliere e-commerceplannen, variërend van $ 23 tot $ 49 per maand (jaarlijks gefactureerd).

Deze plannen bieden schaalbaarheid voor online winkels. Ze beginnen vanaf $ 23 per maand op het Business Basic-abonnement, oplopend tot $ 27 per maand voor het populairste Business Unlimited-abonnement, en het bereiken van de topprijs van $ 49 per maand voor het Business VIP-abonnement.

Als u zich aanmeldt voor een 1-jarig of 2-jarig abonnement, kunt u van 17% tot 38% per jaar besparen, afhankelijk van welk pakket u kiest:

Maandelijkse Wix-prijsplannen
($ / maand) 1 jaar
($ / maand) Besparingen 2 jaar
($ / maand) Besparingen
Combo $ 17 $ 13 24% $ 10,50 38%
Onbeperkt $ 22 $ 17 23% $ 13,50 38%
Pro $ 27 $ 22 19% $ 18 33%
e-commerce * $ 28 $ 23 18% $ 20 28%
VIP $ 47 $ 39 17% $ 35 25%

* eCommerce vertegenwoordigt Business Basic, de goedkoopste van de drie e-commerceplannen – lees onze Wix eCommerce Review voor meer informatie

Als je de maandelijkse kosten voor Wix en Squarespace vergelijkt’s jaarplannen, jij’Ik zie die Squarespace’s prijzen beginnen slechts $ 1 onder Wix’s goedkoopste plan. Daar’zit er helemaal niet veel in, maar je krijgt meer waar voor je geld op Squarespace’s low-tier-abonnementen dan met Wix.

Squarespace biedt u bijvoorbeeld direct onbeperkte bandbreedte en opslag op het persoonlijke abonnement van $ 12 per maand, terwijl Wix alleen onbeperkte bandbreedte ontgrendelt op zijn onbeperkte abonnement van $ 17 per maand. Jij hebt gewonnen’t vind onbeperkte opslag op een van Wix’s plannen.

Wil je gratis een site bouwen, dan ligt Wix voor de hand. Het gratis abonnement is geweldig om mee te beginnen – we doen echter niet’t raad aan om er langdurig op te blijven. Met advertenties die op uw site worden weergegeven, een “wix.com” subdomein en beperkte middelen, het gratis plan maakt het onmogelijk om een ​​echt professioneel ogende site te maken.

Squarespace doet dat ondertussen niet’t bieden een gratis abonnement. In plaats daarvan, het heeft een gratis proefperiode van 14 dagen. Dit is een geweldige kans om uit te testen of Squarespace de juiste bouwer voor u is, en u niet’u hoeft geen betalingsgegevens in te voeren, tenzij u besluit u aan te melden voor het betaalde abonnement.

Wix vs Squarespace: prijzen en waar voor uw geld – oordeel

Wix is ​​over het algemeen een betere prijs-kwaliteitverhouding. Squarespace’s plannen weerspiegelen het product van hoge kwaliteit, maar Wix heeft een ruimere keuze aan abonnementen, waardoor het voor elk budget gemakkelijk is om een ​​perfect plan te vinden. Beide zijn schaalbaar, hoewel Wix-klanten mogelijk vaker moeten upgraden dan Squarespace.

Verdere informatie

 • Verleid door Wix’s prijsplannen? Lees onze Wix Pricing Review om erachter te komen welk plan perfect voor u is
 • Bekijk onze Squarespace Pricing Review voor een diepgaande blik op de plannen en prijzen

Wix vs Squarespace: onze algehele winnaar

Dit artikel heeft alle ins en outs van Wix en Squarespace onderzocht, van hun functies tot gebruiksgemak, ontwerpen en meer. U zou nu een goed idee moeten hebben of Wix of Squarespace beter voor u is.

Wix kan door iedereen worden gebruikt, terwijl Squarespace’s gestroomlijnde ontwerpen vereisen meer technisch vertrouwen. Wix is ​​snel en gemakkelijk te gebruiken, zodat u in een mum van tijd een verbluffende site kunt maken. Squarespace duurt daarentegen langer om aan te wennen, dus jij’Ik heb meer tijd nodig om uw site te perfectioneren.

Squarespace is ideaal voor creatieven, bloggers en prachtige ontwerpen. Aan de andere kant is Wix het beste voor beginners, online verkopers en mensen met een beperkt budget. Het’is gemakkelijker te gebruiken, heeft een gratis abonnement en een grote app-markt, terwijl Squarespace meer geavanceerde, interne ontwerpen en functies biedt.

Om samen te vatten, hier is een overzichtstabel van onze vergelijking hierboven. Wij’Ik heb nog enkele laatste gedachten onder de tabel:

Categorie & Winnaar Wix Squarespace
Makkelijk te gebruiken
Winnaar: Wix
Wix is ​​zeer beginnersvriendelijk dankzij de eenvoudige slepen-en-neerzetten-editor. Wix ADI betekent dat je ‘s middags een website live kunt hebben. Squarespace is technischer in gebruik dan Wix. Het duurt langer om eraan te wennen, dus vereist geduld en / of enig technisch vertrouwen.
Ontwerpflexibiliteit
Winnaar: Squarespace
Wix heeft meer dan 500 sjablonen om uit te kiezen. Ze’zijn aantrekkelijk en gemakkelijk aan te passen, maar dat kan’schakel niet over zodra uw site live is. Squarespace heeft sjablonen van de beste kwaliteit op de markt. Het heeft een kleiner bereik dan Wix, maar je kunt van sjabloon wisselen wanneer je maar wilt.
Kenmerken & Hulpmiddelen
Winnaar: gelijkspel
Wix heeft een groot aantal ingebouwde functies voor aanpassing, e-commerce, marketing en meer. Je kunt ook apps uit de Wix App Market gebruiken voor extra functionaliteit. Heel Squarespace’s functies zijn ingebouwd, en ze’re de beste kwaliteitskenmerken op de markt. Squarespace niet’Het heeft geen app-markt, maar het heeft wel een groot aantal interne tools.
E-commerce
Winnaar: Wix
Het’Het is gemakkelijk om een ​​online winkel aan uw Wix-website toe te voegen. Door apps zoals Ecwid toe te voegen, kunt u nog meer kracht aan uw site toevoegen. Squarespace heeft al zijn e-commercetools ingebouwd en is geweldig om producten te laten zien.
Bloggen
Winnaar: Squarespace
Wix heeft standaard ingebouwde blogtools, maar jij’d moet de Wix Blog-app gebruiken voor krachtigere functies. Squarespace heeft een indrukwekkend scala aan blogtools die u kunt gebruiken.
Marketing
Winnaar: Wix
Wix’De marketingtools omvatten SEO, een eigen e-mailmarketingsysteem en de alles-in-één bedrijfsoplossing, Wix Ascend. Squarespace wordt geleverd met marketingtools zoals SEO, integratie van sociale media en een eigen e-mailplatform.
SEO
Winnaar: Wix
Wix heeft ingebouwde SEO-tools en uitgebreide ondersteuningsbronnen om u te begeleiden bij het optimaliseren van uw website. Wix SEO Wiz is beginnersvriendelijk, interactief en maakt een persoonlijk stappenplan om te volgen. Squarespace heeft ingebouwde SEO-tools om te gebruiken en heeft de pagina’s zo ontworpen dat ze SEO-vriendelijk zijn. Het heeft ondersteuningsbronnen om u te helpen, die diepgaand zijn maar voor een first-timer ontmoedigend kunnen zijn.
Helpen & Ondersteuning
Winnaar: Wix
Wix biedt ondersteuning via telefoon, e-mail en sociale media, plus een diepgaande kennisbank. Het biedt u ook ondersteuning voor on-page editor. Squarespace heeft een kleine maar hoogwaardige ondersteuningsservice via live chat en e-mail, plus een uitgebreid helpcentrum met gidsen, video’s, webinars en een forum.
Prijzen & Waar voor je geld
Winnaar: Wix
Wix heeft zeven tariefplannen, variërend van $ 13 tot $ 39 per maand (jaarlijks gefactureerd). Het heeft ook een gratis abonnement waar je zo lang als je wilt kunt blijven. Alle betaalde abonnementen hebben een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Squarespace heeft vier tariefplannen, variërend van $ 12 tot $ 40 per maand (jaarlijks gefactureerd). Dat doet het niet’t hebben een gratis abonnement, maar alle betaalde abonnementen hebben een gratis proefperiode van 14 dagen, zonder betalingsgegevens.

Het begrijpen van de verschillen tussen Wix en Squarespace is belangrijk om u te helpen beslissen welke websitebouwer u wilt gebruiken.

Je zou Wix If moeten gebruiken…

U’opnieuw een beginner bent of snel online wilt gaan. Met zijn gratis abonnement is Wix een goedkope en probleemloze manier om een ​​website te bouwen, terwijl het scala aan ontwerpen en functies ervoor zorgt dat uw site er professioneel uitziet, zelfs als u hem in één middag opklopt.

Je moet Squarespace gebruiken als…

U’bent creatief met wat tijd of technisch zelfvertrouwen. Squarespace’s ontwerpen zijn de beste die er zijn en de functies ervan passen precies bij elkaar. Het zal even wennen zijn, dus het is zo’s niet ideaal voor beginners of voor iedereen die een snelle en eenvoudige website wil.

Wie raden we over het algemeen aan?

Over het algemeen raden we Wix over Squarespace aan. Er zijn drie belangrijke redenen waarom Wix uw keuze zou moeten zijn: het’is gemakkelijker te gebruiken, geeft u meer creatieve vrijheid en biedt een ruimere keuze aan premium-abonnementen dan Squarespace. Natuurlijk, Squarespace is ideaal voor creatievelingen, maar Wix heeft voor elk wat wils.

Met Wix’s geweldige ondersteuning, grote app-markt en interactieve SEO, daar’Niets houdt zelfs de meest nerveuze technofoben tegen om als eerste in de wereld van het bouwen van websites te springen.

Het goede nieuws is dat je dat niet doet’je moet niet meteen beslissen. Wix heeft een gratis abonnement en Squarespace heeft een gratis proefperiode van 14 dagen – u ook geen betalingsgegevens vragen, dus je kunt het veilig proberen voordat je koopt zonder druk. Probeer ze allebei, ga aan de slag en kom terug om ons te laten weten hoe het met je is gegaan!

Wix vs Squarespace: veelgestelde vragen

Wie moet Wix gebruiken?

Wix is ​​de beste allround websitebouwer. Het’s fantastisch voor kleine bedrijven en persoonlijke sites, met een reeks ongelooflijke functies en tools die geschikt zijn voor alle niveaus. Wij’d persoonlijk zie de gemiddelde Wix-gebruiker als een beginnende ondernemer of als individu die de wereld zijn werk wil laten zien.

Wie moet Squarespace gebruiken?

Squarespace is gebouwd voor creatieve industrieën. De thema’s kunnen elke gemiddelde Joe veranderen’s website in iets waar uw vrienden een professionele webdesigner van zullen vinden’s in elkaar gezet. Fotografen, kunstenaars en grafisch ontwerpers zouden allemaal moeten proberen gebruik te maken van Squarespace, of ze nu hun werk willen laten zien of hun kunst willen verkopen.

Welke websitebouwer is gemakkelijker te gebruiken: Wix of Squarespace?

Wix is ​​de winnaar op het gebied van gebruiksgemak. Het is een pure websitebouwer met slepen en neerzetten met een WYSIWYG-editor (wat je ziet is wat je krijgt). Squarespace isn’Het is ook moeilijk te gebruiken, maar Wix heeft zeker de voorsprong in deze wedstrijd.

Vergelijk gebruiksgemak en meer in onze review van de Beste website-bouwers.

Welke heeft de betere sjablonen: Wix of Squarespace?

Squarespace heeft de beste ontwerpen. als jij’Als je alleen naar cijfers kijkt, heeft Wix meer sjablonen te bieden dan Squarespace, met meer dan 500 sjabloonontwerpen. Maar ondanks een kleiner aanbod, Squarespace’s sjablonen zijn flexibeler, aanpasbaarder en mooier – perfect voor elke beginnende creatieveling!

Is Wix of Squarespace meer waar voor uw geld?

Volgens ons onderzoek heeft Wix een veel betere prijs-kwaliteitverhouding dan Squarespace. Je kunt het gratis gebruiken zolang je wilt, hoewel je wel Wix-advertenties op je site moet verdragen. Dat gezegd hebbende, om er vanaf te komen, hoef je alleen maar te upgraden naar Wix’s goedkoopste maandabonnement voor $ 13 per maand. Hoewel Squarespace een gratis proefversie heeft, duurt deze slechts 14 dagen, waarna u’Ik moet minstens $ 12 per maand betalen om uw site bij hen te houden.

Welke websitebouwer heeft betere klantenondersteuning?

Het’Dit is een close call, maar Wix maakt er weer een einde aan. Waar u rekening mee moet houden, is hoe u ondersteund wilt worden tijdens uw website-bouwreis: als u ondersteuning wilt via een kennisbank, Wix’s is zeer uitgebreid, maar als je denkt dat je liever live chat gebruikt, kan Squarespace deze functionaliteit bieden.

Wat beter is voor SEO: Wix of Squarespace?

Wix scoort een sterke 5/5 voor SEO op onze vergelijkingstabel, met Squarespace op 4/5. In Google’s Richtlijnen voor webmasters, Wix wordt naast WordPress vermeld als zijnde zoekmachinevriendelijk, dus u kunt er zeker van zijn dat uw Wix-site de ranglijst kan halen!

Vond onze vergelijking nuttig?

Website Builder Expert streeft ernaar u eerlijke gegevens te verstrekken. Dat’s waarom we zelf onderzoek doen en direct persoonlijk inzicht krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map