Wix vs Squarespace | 4 dingen die u moet weten voordat u begint


Hier zijn de 4 items waarmee u rekening moet houden bij het evalueren van Wix vs Squarespace:

Wix

Squarespace

Bezoek Wix Bezoek Squarespace Top keuze Top
Choice Wix Top Choice Wix


Wix

Algemene beoordeling

9.4 op 10

Squarespace

Algemene beoordeling

8.6 van 10

Overzicht

Wix:

Wix is ​​de beste allround websitebouwer op de markt. Het’is extreem eenvoudig te gebruiken en combineert een eenvoudige editor voor slepen en neerzetten met verbluffende sjablonen en een groot aantal functies en apps. Dit maakt het perfect voor totale beginners die een professionele, stijlvolle website moeten maken. U kunt een basiswebsite volledig gratis bouwen op Wix, maar het is de moeite waard om te upgraden naar een van de betaalde plannen om uw website meer functionaliteit te geven.

Squarespace:

Squarespace is een moderne en geavanceerde websitebouwer die vooral creatieven aanspreekt vanwege de hoogwaardige, strakke en stijlvolle sjablonen. Dit maakt het ideaal voor diegenen die hun werk willen laten zien, zoals een kunstenaar of een fotograaf. Squarespace isn’Het is niet zo beginnersvriendelijk als Wix – de op secties gebaseerde editor heeft wat meer tijd nodig om eraan te wennen – maar de gratis proefperiode van 14 dagen zou je voldoende tijd moeten geven om je weg te leren.

Lees verder

Sjabloonontwerpen

Wix:

Wix biedt u meer dan 500 professioneel ogende ontwerpsjablonen om uit te kiezen, uit een zeer breed scala van industrieën zoals bedrijven & diensten, online winkel, fotografie, horeca, design, portfolio, blog, muziek, etc. Zo vindt u gemakkelijk een passend design dat aansluit bij waar uw website over gaat.

Alle sjablonen zien er erg professioneel uit en zijn vooraf gevuld met voorgestelde ontwerplay-outs, zodat u meteen aan de slag kunt zonder u zorgen te hoeven maken over hoe u uw inhoudlay-out kunt structureren.

Dus als u niet zeker weet hoe u uw website het beste kunt ontwerpen, is dit echt een geweldige functie voor u. Het enige wat u hoeft te doen is de voorgestelde inhoud te vervangen door uw eigen inhoud of de inhoud te verplaatsen om uw eigen unieke ontwerp te maken.

Let op, Wix heeft een geavanceerde mobiele gebruikersinterface en editor, waarmee u uw eigen mobiele ontwerp kunt aanpassen. Dit is geweldig als u wilt dat uw website er iets anders uitziet op mobiele en tabletschermen dan de desktopversie.

Een geavanceerde functie die we erg leuk vinden, is dat u met Wix inhoud kunt verbergen als u niet wilt dat deze op mobiele telefoons wordt weergegeven – wat u flexibiliteit geeft over wat u met uw bezoekers wilt delen (vooral mobiele schermen hebben inherent een beperkte weergave echt) landgoed).

Een nadeel van Wix’s sjabloonplatform is dat als je eenmaal een sjabloon hebt gekozen en gebruikt, je geen sjablonen kunt wijzigen zonder dat je je inhoud opnieuw hoeft te maken. Dus hoewel u ontwerpen kunt wijzigen, kunt u uw inhoud niet van de ene sjabloon naar de andere overbrengen.

De belangrijkste reden hiervoor is dat je letterlijk kunt slepen & zet inhoud overal op uw website neer (terwijl Squarespace meer gestructureerd is en u niet toestaat inhoud overal vrij te plaatsen). Met een dergelijke ontwerpvrijheid is de beperking dat u geen inhoud van sjabloon naar sjabloon kunt overbrengen. Zorg er dus voor dat u de beste sjabloon kiest voordat u aan de slag gaat!

Squarespace:

Ook al biedt Squarespace u alleen meer dan 40 ontwerpsjablonen en meer dan 20 voorpagina-ontwerpen (vergeleken met de meer dan 500 ontwerpen van Wix), ze zijn allemaal prachtig ontworpen en kunnen uw bezoekers de indruk geven dat u duizenden dollars heeft uitgegeven om uw website op maat te ontwerpen.

In tegenstelling tot Wix heeft Squarespace de "kwaliteit boven kwantiteit" aanpak in hun collectie sjablonen. Dus hoewel je veel minder hebt om uit te kiezen, is elke Squarespace-sjabloon die je uiteindelijk gebruikt van zeer hoge kwaliteit. Het nadeel in vergelijking met de grote verzameling sjablonen van Wix, is dat je een kleinere kans hebt om het exacte ontwerp te vinden waarnaar je op zoek bent.

Net als Wix biedt Squarespace u ontwerpen voor bedrijven, online winkels, portfolio’s, muziek, restaurants, enz. Zodat u uw favoriete sjabloonontwerp kunt ontdekken op basis van hun suggesties.

Alle sjablonen van Squarespace reageren volledig mobiel. Dit betekent dat uw website prachtig wordt weergegeven op alle mobiele apparaten zonder dat u een vinger hoeft op te tillen. Al uw inhoud wordt automatisch aangepast zodat deze op mobiele schermen past.

Het nadeel van deze sjablonen is dat u geen controle heeft over hoe uw inhoud op mobiele apparaten wordt weergegeven (Wix biedt u deze flexibiliteit). Maar het voordeel is dat u minder hoeft te doen en u zorgen hoeft te maken, aangezien er automatisch voor de mobiele weergave van uw website wordt gezorgd.

Met Squarespace heeft u de vrijheid om sjablonen te wijzigen en wordt al uw bestaande inhoud automatisch overgebracht naar de nieuwe sjabloon. Het voordeel is dat als u uw ontwerp wilt herzien (door een andere sjabloon te kiezen), u gewoon het nieuwe ontwerp moet selecteren, de lay-out een beetje moet aanpassen en dat u vrijwel klaar bent.

Lees verder

Makkelijk te gebruiken

Wix:

Wix is ​​een van de gemakkelijkste websitebouwers die tegenwoordig op de markt te gebruiken is.

Het biedt u een "zuiver" slepen & laat de gebruikersinterface vallen, zodat u letterlijk alle inhoud (zoals afbeeldingen, tekst, knoppen, diavoorstellingen, sociale knoppen, enz.) overal op uw website kunt plaatsen, allemaal zonder dat u een regel code hoeft te schrijven.

Hierdoor heb je veel creatieve vrijheid & controle over uw ontwerp, met zeer weinig beperkingen voor het plaatsen van inhoud.

Waar Wix ook in uitblinkt, is dat je overal help-knoppen kunt vinden wanneer je voor het eerst leert hoe je hun website-builder kunt gebruiken.

Dus als u niet zeker weet hoe een tool werkt, hebben ze eenvoudig te begrijpen tutorials direct naast de tool en hoeft u geen nieuw venster te openen om naar hun Helpcentrum te gaan (meer over hun ondersteuning hieronder). Dit maakt het bouwen van je eerste website een zeer prettige ervaring.

Squarespace:

Squarespace is ook een belemmering & drop website builder, zodat u uw website kunt maken zonder een regel code aan te raken.

Zoals hierboven vermeld, is hun platform echter wat meer gestructureerd, dus terwijl u inhoud kunt slepen en neerzetten, moet alle inhoud naast elkaar worden geplaatst of op elkaar worden gestapeld. Het is dus meer een modulaire bouwervaring waarbij het systeem automatisch "snaps" uw inhoud op zijn plaats.

Terwijl je met Wix je inhoud overal op je scherm kunt neerzetten en deze daar blijft (hun platform zal de inhoud niet verplaatsen en op zijn plaats klikken). Dus de contentplaatsing van Squarespace is in deze zin een beetje beperkt.

Over het algemeen is Squarespace nog steeds vrij eenvoudig te gebruiken, hoewel het een iets hogere leercurve heeft. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het een heel prettige websitebouwer om te gebruiken.

Lees verder

Gebruikersondersteuning

Wix:

Wix biedt klantenondersteuning via meerdere verschillende kanalen, waaronder telefoon, e-mail, forum en helpcentrum.

Hun helpcentrum is zeer uitgebreid, met schriftelijke, beeld- en videohandleidingen. Het is heel erg self-service en je zult antwoorden op de meeste van je vragen kunnen vinden.

Nogmaals, Wix heeft handig geplaatste help-knoppen op perfecte posities rondom uw gebruikersinterface geplaatst, dus het is echt aan u om op de knoppen te klikken voor meer informatie over elke tool.

Als u wat meer houvast nodig heeft, kunt u ze altijd bellen tussen 06:00 en 17:00 uur PST. Maar als hun telefonische ondersteuningsteam op een bepaald moment bezet is, kunt u een ondersteuningsafspraak plannen om u terug te bellen. Het voordeel voor u is dat u niet hoeft te zitten wachten in de rij (wat we allemaal niet leuk vinden!), En dat u uw energie elders kunt concentreren.

Dus het lijkt een beetje op een conciërgeservice en naar onze mening is het de moeite waard om je te abonneren op hun premiumplannen (meer hieronder).

Houd er rekening mee dat je ze ook altijd kunt e-mailen.

Squarespace:

Squarespace biedt u een toegewijd, 24/7 ondersteuningsteam om uw vragen te beantwoorden, mocht u die hebben.

Ze bieden 24/7 e-mailondersteuning (waarin ze binnen 1 uur reageren), gebruikershandleidingen (video & tekst), live chat (maandag – vrijdag, tussen 3:00 – 20:00 EST), en ook forumondersteuning.

Ze hebben echter nog geen telefonisch ondersteuningssysteem ingesteld, dus Wix biedt u vanuit dit perspectief zeker een beetje meer persoonlijke service.

Maar houd er rekening mee dat Squarespace hun e-mails zeer snel beantwoordt (24 uur, 7 dagen per week) en tijdens werkdagen een livechatfunctie heeft.

Lees verder

Prijsplannen

Wix:

Wix biedt u 6 verschillende abonnementen – gratis, Connect Domain $ 4,08 / maand, Combo $ 9,75 / maand, Onbeperkt $ 12,92 / maand, eCommerce $ 16,58 / maand, VIP $ 24,92 / maand. Hoe hoger het plan, hoe meer tools & diensten die u krijgt.

Merk op dat Wix een advertentie op uw website zal weergeven als u hun gratis of Connect Domain-abonnement gebruikt. Dus als u uw website als uw eigen wilt markeren, moet u zeker upgraden naar het Combo-plan of hoger. Het laagste plan van Squarespace voor het bouwen van een volledige website is $ 12 / maand, een beetje hoger dan het Combo-plan van Wix.

Een ding dat u moet weten, is dat Wix verschillende bandbreedtetoeslagen heeft voor verschillende plannen. Denk eenvoudigweg aan bandbreedte als hoeveel kracht Wix nodig heeft om uw bezoekers rond te laten kijken op uw website. Alles, van het laden van afbeeldingen, video, tekst, enz. Neemt bandbreedte in beslag.

Dus als u van plan bent een grotere website te maken (met veel pagina’s / inhoud) en verwacht dat een groot aantal bezoekers naar uw site komt, raad ik u aan te upgraden naar de hogere plannen van Wix.

Een ander ding om te overwegen bij het beoordelen van de plannen van Wix is ​​hun conciërge-achtige ondersteuningsteam. Waar u ook voor betaalt, zijn hun persoonlijke ondersteuningsdiensten, die naar onze mening een grote bijdrage leveren aan het bouwen van uw website & daarbij een geweldige ervaring hebben.

Squarespace:

Squarespace biedt u 4 verschillende prijspakketten (persoonlijk $ 12 / maand, zakelijk $ 18 / maand, basiswinkel $ 26 / maand, geavanceerde winkel $ 40 / maand). Net als bij Wix geldt: hoe hoger het plan, hoe meer tools je krijgt.

Merk op dat Squarespace geen gratis abonnement heeft. Ze bieden u een gratis proefperiode van 14 dagen en u moet beslissen of u wilt upgraden naar een van hun betaalde abonnementen of niet. Als u dat niet doet, kunt u hun services niet blijven gebruiken. 14 dagen zou u voldoende tijd moeten geven om te bepalen of Squarespace geschikt voor u is. We hebben een officiële aanbiedingscode die u 10% bespaart op de prijs van een Squarespace-abonnement als u besluit te upgraden.

Squarespace biedt u onbeperkte bandbreedte voor al hun plannen, dus absoluut minder beperkend in vergelijking met Wix. U kunt zich abonneren op hun laagste abonnement en u hoeft zich geen zorgen te maken dat de bandbreedtetoeslag opraakt.

Houd er rekening mee dat zodra u zich aanmeldt voor de betaalde abonnementen van Squarespace, u wel toegang krijgt tot hun 24/7 toegewijde ondersteuningsteam, met 1 uur e-mailreactietijd & live chat. U betaalt dus niet alleen voor een manier om uw website te bouwen, u krijgt onderweg ook geweldige services / ondersteuning.

Lees verder

Conclusie

Wix:

Met meer dan 500 gratis ontwerpsjablonen waaruit u kunt kiezen, heeft Wix een zeer breed scala aan sjablonen in veel verschillende industrieën. Dus als u een specifieke look in gedachten heeft, of als u gewoon wat ontwerpinspiratie nodig heeft, u’Ik zal dat veel gemakkelijker vinden met Wix. Haar “zuiver” slepen & Met drop builder kunt u inhoud letterlijk plaatsen waar u maar wilt en heeft u nauwkeurige controle over uw ontwerp.

Wix heeft een vriendelijkere gebruikersinterface en een veel lagere leercurve vergeleken met Squarespace. Dit wordt ook ondersteund door het uitgebreide helpcentrum en dat ze helpknoppen plaatsen op zeer handige locaties tijdens uw website-bouwproces.

Don’vergeet niet dat Wix je ook telefonische ondersteuning biedt, wat fantastisch is. Vanuit prijsoogpunt, Wix’s premium plannen lijken erg op Squarespace’s. Wees je bewust van het nadeel dat je kunt’wijzig sjablonen niet zonder uw inhoud opnieuw op te bouwen.

Squarespace:

Squarespace’s sjablonen zijn enkele van de meest gepolijste en professioneel ogende ontwerpen onder websitebouwers. De aandacht voor ontwerp is hier vrij duidelijk en als u de sjablonen goed gebruikt, kan uw website er echt high-end uitzien.

Als u uw website bouwt met Squarespace, zal uw website mobiel responsief zijn’Het wordt heel goed weergegeven op alle mobiele apparaten. Hoewel Squarespace een beetje een hogere leercurve heeft in vergelijking met Wix, als je eenmaal grip op de dingen hebt, is het dat wel’is vrij eenvoudig en prettig in gebruik. Squarespace biedt u ook 24/7, e-mailondersteuning van een uur en livechat.

Welke is populairder?

Hoewel dit een zeer ijdele statistiek is, denken we dat u het misschien handig vindt als u kiest tussen Wix of Squarespace: als u naar Google Trends kijkt, zult u zien dat Wix zeker veel breder wordt gezocht dan Squarespace – wat suggereert dat ze beter zijn gebrandmerkt en populairder. Wix heeft ook meer dan 3,7 miljoen betalende gebruikers (volgens openbaar beschikbare gegevens), wat suggereert dat veel gebruikers tevreden / blij zijn met Wix’s diensten.

Aangezien Squarespace een privébedrijf is, hebben ze alleen bekendgemaakt dat ze meer dan 1 miljoen betalende klanten hebben. Dit maakt de vergelijking tussen daadwerkelijke betalende gebruikers hier dus niet zo zinvol. Houd er rekening mee dat dit slechts referentiepunten zijn en dat u echt na u moet beslissen’heb beide websitebouwers geprobeerd (beide zijn gratis te proberen).

Lees verder

Overzicht

9.4 op 10

Bezoek Wix
Zie onze Wix-recensie

8.6 van 10

Bezoek Squarespace
Zie onze Squarespace-beoordeling Algemene beoordeling Wat is dit?

Onze algemene beoordelingen zijn gebaseerd op de gemiddelde score van alle beoordelingen samen.

Waarom is dit belangrijk??

Onze scores geven u in één oogopslag een overzicht van welke service u de beste functies, waarde en meer biedt.

Vergelijking wix 4.7 / 5 vierkante ruimte 4.3 / 5 Sluiten

Overweeg andere website-bouwers?

Bekijk onze Website Builder-vergelijkingstabel, of doe een gratis quiz om te zien welke websitebouwer aan uw behoeften voldoet.

Als je niet zeker weet of Weebly geschikt voor je is, kijk dan eens naar onze Top aanbevelingen voor Website Builder en gids over hoe u de beste kunt kiezen.

Zie ook onze Vergelijkingstabel van website-bouwers voor meer gedetailleerde verschillen

Weet u niet zeker welke websitebouwer het beste voor u werkt? Probeer onze Website Builder Matching Quiz

Vond deze gids nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map