Wix vs Weebly | 11 verschillen die u moet weten in 2020 (grafiek)

Wix en Weebly zijn twee van de grootste websitebouwers die er zijn. Beiden willen graag bewijzen hoe gebruiksvriendelijk ze zijn en hoe betaalbaar ze zijn. En dan’is het verschil tussen hen? En welke is geschikt voor jou? Wij’heb een beetje gegraven (lees: veel) dieper om u te helpen beslissen welke van deze twee websitebouwers de beste keuze is. Lees verder voor onze diepgaande vergelijking of ga naar de eindscores als je dat wilt’hebben weinig tijd.


Hier zijn 11 dingen waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van Wix en Weebly:

Wix

Weebly

Bezoek Wix Bezoek Weebly Top keuze Top
Choice Wix Top Choice Wix

Wix

Algemene beoordeling

9.4 op 10

Weebly

Algemene beoordeling

8.2 van 10

Overzicht

Wix:

De slepen-en-neerzetten-editor van Wix maakt het supereenvoudig om een ​​website te maken – zonder dat u enige code hoeft te kennen! Met meer dan 510 sjablonen om uit te kiezen, geweldige ingebouwde tools en enorm veel apps, laat Wix je bijna elk soort website bouwen, van een persoonlijke blog tot een kleine online winkel. Sterker nog, je kunt Wix helemaal gratis gebruiken! Als je een helpende hand nodig hebt, biedt het telefonische en e-mailondersteuning aan al zijn klanten, waardoor het ideaal is voor beginners.

Weebly:

Hoewel Weebly niet zo gemakkelijk te gebruiken is als Wix, maakt het ook gebruik van een eenvoudige drag-and-drop-benadering voor het bouwen van websites. Weebly heeft een bescheiden verzameling van meer dan 50 sjablonen waaruit u kunt kiezen en wordt geleverd met hoogwaardige ingebouwde functies zoals marketing-, e-commerce- en blogtools. Waar Weebly in uitblinkt, is het aantal apps – meer dan 340 – wat betekent dat u uw site echt kunt aanpassen. Net als Wix heeft Weebly een gratis abonnement met betaalde abonnementen vanaf slechts $ 5 / maand.

Lees verder

Makkelijk te gebruiken

Wix:

We kunnen bevestigen dat Wix zeer eenvoudig te gebruiken is.

Zo eenvoudig, in feite scoorde het 4,3 van de 5 voor gebruiksgemak in onze gebruikerstests. Goed werk, Wix!

Jij kan ‘slepen’ elementen (denk aan tekstvakken, afbeeldingen, titels, galerijen) en ‘laten vallen’ ze overal op uw webpagina om de exacte look te krijgen die u wilt. Het’zonder gedoe’is snel en iedereen kan het gebruiken.

Niet echt een creatief type?

Voer Wix ADI in. ADI staat voor Artificial Design Intelligence. Vul gewoon uw website in ‘doel’, selecteer een aantal ontwerpen die u mooi vindt en Wix ADI zal binnen enkele minuten een complete website voor u bouwen.

Weebly:

Weebly isn’Het is niet zo makkelijk te gebruiken als Wix, maar het’is nog steeds redelijk goed.

Het’is hetzelfde eenvoudig ‘slepen en neerzetten’ aanpak, maar niet’t hebben niet hetzelfde niveau van creatieve vrijheid als Wix.

Weebly scoorde 3,5 van de 5 voor gebruiksgemak in onze gebruikerstests.

Het’is niet zo intuïtief als Wix, maar het’is nog steeds geschikt voor iedereen. Er is geen technische ervaring vereist, en daar’er is geen codering nodig.

Lees verder

Ontwerpflexibiliteit

Wix:

Wix geeft je bijna volledige creatieve vrijheid.

U kunt kiezen uit meer dan 510 professioneel ontworpen sjablonen’re keuze te over. En je sjabloon is eigenlijk slechts een springplank – kies uit een enorm scala aan elementen, laat ze vallen waar je maar wilt en maak elke pagina helemaal van jou.

Heel Wix’s sjablonen zijn ook volledig mobiel geoptimaliseerd. Ze’Ik zie er geweldig uit op elk apparaat.

Het enige nadeel van het ontwerpen van uw website met een Wix-sjabloon?

Als je eenmaal’je hebt je sjabloon gekozen, dat kan’t van gedachten veranderen. Als je overstapt, is het’Ik bedoel opnieuw vanaf nul beginnen.

Dat’s waarom het 3,5 van de 5 scoorde in ons onderzoek, in plaats van hoger.

Zin in avontuur? Met de Wix Editor kunt u uw website helemaal opnieuw bouwen, geen sjabloon nodig.

Als je vol ideeën voor webdesign zit, maar een beetje te weinig technische knowhow hebt, dan is Wix de website builder voor jou. Zonder twijfel.

Weebly:

Weebly heeft een klein maar krachtig assortiment van meer dan 50 branchespecifieke sjablonen om uit te kiezen.

Daar’s minder mogelijkheden voor maatwerk dan bij Wix, maar dat’s niet het ergste – te veel keuze kan immers soms overweldigend zijn.

Weebly geeft je ook toegang tot al je sjablonen’s code. Dit is een geweldige manier om je teen in de wereld van webontwikkeling te dompelen, zonder helemaal opnieuw te hoeven beginnen. U kunt ook premiumplannen importeren uit externe bronnen (zoals Webfire-thema’s) – iets wat Wix niet doet’t momenteel aanbieden.

Net als Wix, heel Weebly’s sjablonen zijn volledig mobiel geoptimaliseerd. Ze’Ik zie er net zo goed uit op mobiel als op desktop.

En de kers op de Weebly-cake?

Anders dan bij Wix, kunt u uw sjabloon later in de regel wijzigen. Dat’s waarom het een kleine voorsprong heeft op zijn rivaal, met een score van 3,8 op 5 voor ontwerpflexibiliteit in ons onderzoek.

als jij’bent u niet druk over creatieve vrijheid, of wilt u uw codeervaardigheden graag testen, dan is Weebly de beste keuze voor u.

Lees verder

Marketinghulpmiddelen

Wix:

Met Wix Shoutout kun je prachtige marketing-e-mails en nieuwsbrieven sturen en updates delen op sociale media (daarover later meer). U kunt ook e-mailadressen vastleggen om uw publiek te vergroten.

Wix heeft ook de functionaliteit om coupons en kortingen te creëren. Black Friday is de drukste dag voor winkels in de VS – kortingen zijn big business.

Weebly:

Weebly heeft zijn eigen equivalent van Wix Shoutout, dat we Weebly Promoten noemen.

Via geavanceerde en duidelijk gepresenteerde statistieken laat Weebly Promote je echt naar de stad gaan met je e-mailmarketing en al het potentieel benutten dat het je site kan bieden.

Weebly’s marketingtools hebben een lichte voorsprong op Wix’s. als jij’We vertrouwen waarschijnlijk op e-mailmarketing voor uw bedrijf, Weebly is een betere optie.

Lees verder

E-commerce tools

Wix:

Wix biedt een eenvoudige manier om online een winkel op te zetten.

Het kan uw voorraadniveaus controleren, klanten automatisch e-mailen die hun bestelling verlaten, de verzendkosten en belastingkosten berekenen en zelfs uw etiketten afdrukken.

Met een reeks gestroomlijnde e-commercesjablonen die worden aangeboden, is Wix een uitstekende keuze voor kleine bedrijven en onafhankelijke ondernemers. U kunt zelfs wereldwijd gaan, met de optie voor meertalige sites.

Weebly:

Weebly tikt veel e-commerceboxen aan.

De goedkopere e-commerceplannen bieden echt veel waar voor uw geld, met veel van de functies die u heeft’verwacht normaal gesproken van duurdere plannen.

Weebly’s backend isn’Het is echter niet zo gebruiksvriendelijk. Het is n’een machine net zo goed geolied als Wix, en jij’Ik zal meer handmatige analyse moeten doen van zaken als voorraadniveau. Wat’Bovendien zijn de afrekenopties moeilijk aan te passen.

Weebly is een goede e-commerce website builder, maar Wix is ​​net iets meer gepolijst en rijk aan functies.

Lees verder

Bloggen

Wix:

Wilt u een blog aan uw site toevoegen? Wix biedt een gratis blog-app voor alle plannen.

U kunt kiezen uit acht indelingen, die allemaal volledig voor mobiel zijn geoptimaliseerd. U kunt meerdere schrijvers toevoegen en uw publiek kan zich abonneren via e-mail, Facebook en Google.

Weebly:

Net als bij Wix, het’Het is heel eenvoudig om een ​​blog te integreren in uw Weebly-website en om nieuwe berichten te integreren in uw startpagina.

Beide bouwers zijn redelijk gelijk op elkaar afgestemd in deze categorie.

Lees verder

Integratie van sociale media

Wix:

Met Wix kunt u eenvoudig social media-knoppen en feeds toevoegen aan uw site. Nogmaals, het’is gewoon een kwestie van slepen en neerzetten.

Wat sociale integratie betreft, is de enige plaats waar Wix erg tekortschiet als het gaat om verkopen.

Jij kan’Gebruik Wix niet om te verkopen via meerdere sociale kanalen, zoals Facebook, Instagram en Pinterest.

Weebly:

Het’is een vrij gelijkaardig verhaal voor Weebly.

Uw sociale media integreren met uw site? Makkelijk.

Weebly gaat zelfs een stap verder. U kunt Facebook Messenger daadwerkelijk met uw website verbinden, zodat u rechtstreeks met uw klanten kunt chatten in een indeling die voor u beiden werkt.

Maar net als bij Wix kan dat’Gebruik uw Weebly-site niet voor verkoop via sociale kanalen, zoals Facebook, Instagram en Pinterest.

Lees verder

App-markten

Wix:

Wix heeft iets minder interne functies dan Weebly. Daar’is nog steeds een app-markt met meer dan 260 apps om uit te kiezen – formulieren, video, evenementen, dat soort dingen – dus je zou het nauwelijks beperkt kunnen noemen!

Er zijn tal van volledig gratis apps, terwijl premium-apps (of premium-versies) normaal gesproken slechts een paar dollar kosten. Recensies en sterbeoordelingen van andere Wix-gebruikers helpen u bij het beperken van uw opties.

Zoals alles met Wix, is het toevoegen van apps ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Download uw app met slechts één klik en sleep hem op zijn plaats op uw site.

Wix voegt voortdurend spannende nieuwe apps toe aan zijn markt – ga naar de ‘Nieuwste apps’ sectie om de laatste te zien.

Weebly:

In termen van het aantal aangeboden apps, het’Het is waar dat Weebly een lichte voorsprong heeft, met meer dan 340 apps in het Weebly App Center.

Net als Wix zijn er tal van gratis apps beschikbaar (meer dan 50) en premium-apps zijn over het algemeen erg goedkoop. De ‘’Meertalige app’ kost bijvoorbeeld slechts $ 3 per maand en laat u meerdere versies van dezelfde pagina in verschillende talen toevoegen – een zeer kleine prijs om te betalen om toegang te krijgen tot de hele wereld!

Het’is een beetje moeilijker om door Weebly te ziften’s apps, zoals die er niet zijn’t zoveel categorieën. Maar net als Wix worden er voortdurend nieuwe apps toegevoegd.

Weebly-gebruikers kunnen ook nieuwe apps voorstellen, wat een leuke bijkomstigheid is.

Lees verder

SEO

Wix:

Wix heeft veel SEO (Search Engine Optimization) -ondersteuning om uw website te helpen gevonden te worden. Dit omvat goede ingebouwde SEO-functies zoals metatitels en geoptimaliseerde koppen.

SEO (Search Engine Optimization) verwijst naar hoe goed uw website is voorbereid ‘merkte op’, en daarom ‘gerangschikt’ door Google en andere zoekmachines. Dat doet het niet’Het maakt niet uit of je de coolste website ter wereld bouwt – als je dat niet doet’t heeft goede SEO, niemand zal het te zien krijgen!

Wix staat hier achter. De Wix SEO Wiz wordt je nieuwe beste vriend en maakt een persoonlijk SEO-plan op basis van details zoals de naam van je site en je ‘zoekwoorden’ (de belangrijkste onderwerpen die u behandelt).

Met Wix kunt u gemakkelijk SEO-best practices vastleggen zonder eerdere ervaring.

Weebly:

Net als Wix heeft Weebly alle tools om u te helpen bij het vastleggen van uw SEO.

Het’Ik zal u tijdens het hele website-bouwproces helpen wanneer iets moet worden geoptimaliseerd, maar dat niet doet’heeft geen specifieke tool om dit voor u te automatiseren.

Kijk in plaats daarvan naar de (zeer uitgebreide) Ultieme SEO-gids voor een stapsgewijze benadering van SEO-succes op uw Weebly-site.

Met Weebly kun je vrij snel aan de slag met SEO, maar het is’s niet helemaal zo ‘afblijven’.

Lees verder

Back-up & Herstel opties

Wix:

Als je eenmaal’je hebt je Wix-site gebouwd, je hebt gewonnen’t kunnen exporteren naar een ander platform.

Dat kan echter, bewaar zoveel versies als je wilt – en we raden u aan een heel stel te besparen!

Op die manier kun je direct terugschakelen naar een recente versie van je site als je per ongeluk iets verwijdert.

Weebly:

Weebly staat je toe om je website te exporteren. U kunt uw site downloaden naar een zip-bestand.

Hoewel dit betekent dat u uw website naar een andere host kunt overzetten, kunt u mogelijk niet meer dezelfde functie voor slepen en neerzetten gebruiken’s buiten Weebly’s redacteur. Bovendien kun je dat’Upload uw website niet terug naar Weebly. Dus hoewel het een back-up- en exportoptie biedt, is het dat wel’is niet zo handig.

Als u een fout maakt in Weebly, kunt u wijzigingen ongedaan maken zolang u dit niet doet’t publiceer uw site of verlaat de editor.

Als u pagina’s verwijdert, moet u wachten op Weebly-ondersteuning om uw website voor u te herstellen. Dit is een langzame oplossing die een grote impact kan hebben op uw site, vooral als u’een bedrijf runnen.

Het’s niet het meest gebruiksvriendelijke back-upsysteem, maar de optie is er.

Lees verder

Helpen & Ondersteuning

Wix:

Wix biedt telefonische en e-mailondersteuning voor alle betaalde abonnementen – een zeldzame vondst!

Wij’heb het een keer gezegd, en wij’Ik zeg het nog een keer: Wix maakt zijn gebruikers het leven echt gemakkelijk. En als het gaat om hulp en ondersteuning, slaat het het park uit.

Bij elke stap van uw website-bouwreis, u’Ik zie een helpknop die je doorverwijst naar een specifieke gids voor dat specifieke hulpmiddel. Er zijn veel video-tutorials, evenals een communityforum waar je hulp en advies kunt krijgen van andere Wix-gebruikers.

Wix’s hulp en ondersteuning is – letterlijk – ongeëvenaard. Het scoorde een perfecte 5 van de 5 in ons onderzoek.

Weebly:

Weebly biedt e-mailondersteuning voor alle abonnementen, maar telefonische ondersteuning komt alleen met de top drie betaalde abonnementen.

In tegenstelling tot Wix, Weebly biedt live chat-ondersteuning, wat een geweldige manier is om snel antwoord te krijgen op kleinere vragen.

Weebly heeft ook een communityforum en een Helpcentrum, maar het is gewoon niet helemaal vergelijkbaar met de diepte van de Wix-gidsen.

Weebly scoorde 3,5 van de 5 in ons onafhankelijk onderzoek. De hulp en ondersteuning is meer dan voldoende, maar niets om over naar huis te schrijven.

Lees verder

Prijzen & Waar voor je geld

Wix:

Wix heeft het tot nu toe redelijk goed gedaan tegen Weebly.

Zal het worden geslagen op de prijs-kwaliteitverhouding?

Absoluut niet!

In feite doe je dat niet’er is zelfs geen cent voor nodig om een ​​website met Wix in de lucht te krijgen.

Dat gezegd hebbende, jij’ll moet upgraden naar een van de zeven premium-abonnementen als u uw eigen domeinnaam wilt verbinden en de Wix-advertenties wilt verwijderen. Deze plannen variëren van $ 11 tot $ 35 per maand, met flinke besparingen in de aanbieding – wij’opnieuw praten tussen 25% en 43% – als u zich aanmeldt voor een jaar of twee.

Wix verpakt veel geweldige dingen in een zeer betaalbaar pakket. Het scoorde 4,5 van de 5 voor waar voor uw geld in ons onderzoek – de hoogste van elke bouwer.

Weebly:

Met Weebly kunt u, net als bij Wix, volledig gratis een website bouwen.

Upgrade naar een van de drie betaalde abonnementen om Weebly-advertenties te verwijderen en uw eigen domein te verbinden.

De drie plannen – Persoonlijk, Professioneel en Prestaties – kosten tussen $ 6 en $ 26 per maand, met een besparing van tussen de 33% en 10% aangeboden wanneer u zich aanmeldt voor een jaar in plaats van maandelijks te betalen.

Weebly’s prijzen kunnen iets hoger zijn dan Wix’s, maar het’is nog steeds een waardevolle bouwer, 4.1 van de 5 scoren in ons onderzoek.

Lees verder

Conclusie

Dus jij’heb onze diepgaande vergelijking van Wix en Weebly gelezen, maar wat zijn de eindscores?

1. Wix vs Weebly – Gebruiksgemak: oordeel

Gebruiksgemak Winnaar: Wix

Beide builders hebben slepen-en-neerzetten-functionaliteit, dus ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Wix is ​​echter iets eenvoudiger en Wix ADI zal zelfs een website voor je bouwen – veel eenvoudiger wordt het niet!

2. Wix vs Weebly – Ontwerpflexibiliteit: oordeel

Winnaar ontwerpflexibiliteit: Wix

Wix heeft veel meer sjablonen dan Weebly en de aanpassingsopties zijn geweldig. Het enige nadeel is dat je je sjabloon niet kunt veranderen zodra je site is gemaakt, iets wat Weebly wel biedt.

3. Wix vs Weebly – Marketingtools: oordeel

Winnaar Marketing Tools: Weebly

Het is hier een nipte overwinning voor Weebly. Met de marketingtool Weebly Promote kun je echt naar de stad gaan met met name e-mailmarketing en ook meteen in de analyse duiken.

4. Wix vs Weebly – E-commerce tools: oordeel

Winnaar e-commercehulpmiddelen: Wix

Wilt u online verkopen? Wix is ​​hier uw betere optie. Gestroomlijnde e-commercesjablonen en sterk voorraadbeheer zijn een winnende combinatie. De e-commerceplannen van Weebly zijn echter iets goedkoper.

5. Wix vs Weebly – Bloggen: oordeel

Winnaar bloggen: het’s een gelijkspel!

Zowel Wix als Weebly hebben blog-apps om in uw website te integreren, wat betekent dat u naar hartenlust kunt bloggen – het is te dichtbij om te bellen!

6. Wix vs Weebly – Integratie van sociale media: oordeel

Winnaar Social Media-integratie: Weebly

Hoewel je met geen van beide bouwers via sociale media kunt verkopen, kun je je sociale kanalen met beide integreren. Weebly krijgt hier een bonuspunt waarmee je je Facebook Messenger kunt verbinden, zodat je rechtstreeks met je klanten kunt chatten in een formaat dat ze geweldig zullen vinden.

7. Wix vs Weebly – App Markets: oordeel

Winnaar app-markt: Weebly

Weebly heeft een indrukwekkende 340 apps, met tal van gratis apps en eenvoudige ‘one-click’-installatie. Wix’s 260 apps zijn niet om aan te snuffelen, maar de bouwer blijft op dit punt achter bij Weebly.

8. Wix vs Weebly – SEO: oordeel

SEO-winnaar: Wix

De eigen tool van Wix, de Wix SEO Wiz, haalt het harde werk uit SEO. Weebly biedt veel SEO-ondersteuning, maar zonder dezelfde ‘hands-off’-aanpak.

9. Wix vs Weebly – Opties voor back-up en herstel: oordeel

Opties voor back-up en herstel Winnaar: Wix

Met Wix kunt u gemakkelijk back-upversies van uw site opslaan om indien nodig terug te keren. U kunt ook versies van uw Weebly-site opslaan, maar het downloaden naar een zip-bestand is veel minder aantrekkelijk.

10. Wix vs Weebly – Help en ondersteuning: oordeel

Winnaar Help en ondersteuning: Wix

Wix scoorde een perfecte 5 op 5 voor zijn hulp en ondersteuning. De hulp en ondersteuning van Weebly is boven het gemiddelde, maar is geen echte match voor Wix.

11. Wix vs Weebly – Prijs en waar voor uw geld: oordeel

Prijs en waar voor je geld Winnaar: Wix

Toon me het geld! Of laat me liever zien waar ik meer kan krijgen voor mijn geld. Het is hier weer een overwinning voor Wix – de bouwer pakt veel geweldige functies in een reeks vrij goedkope plannen. Simpel gezegd: het biedt u meer, voor minder.

Wix vs Weebly: the Verdict

Dus de scores zijn binnen en het’s een algemene overwinning voor Wix. Ja, Weebly heeft misschien een voorsprong als het gaat om sociale media en functies, maar Wix domineert Help & Ondersteuning, ontwerp, gebruiksgemak en waar voor uw geld – de vier pijlers van elke geweldige websitebouwer.

Maar goed, als jij’weet nog steeds niet welke’s voor jou, waarom probeer je er niet één (of beide) gratis uit en pak je de dingen vanaf daar? Of bekijk onze recensie van de beste website-bouwers om te zien hoe Wix en Weebly het opnemen tegen de concurrentie.

Lees verder

Overzicht

9.4 op 10

Bezoek Wix
Zie onze Wix-recensie

8.2 van 10

Bezoek Weebly
Zie onze algemene beoordeling van Weebly Wat is dit?

Onze algemene beoordelingen zijn gebaseerd op de gemiddelde score van alle beoordelingen samen.

Waarom is dit belangrijk??

Onze scores geven u in één oogopslag een overzicht van welke service u de beste functies, waarde en meer biedt.

Vergelijking wix 4.7 / 5 weebly 4.1 / 5 Sluiten

Zie ook onze Vergelijkingstabel van website-bouwers voor meer gedetailleerde verschillen

Weet u niet zeker welke websitebouwer het beste voor u werkt? Probeer onze Website Builder Matching Quiz

Vond deze gids nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map