Wix vs WordPress | 5 eroa sinun tietää (kaavio)


Tässä on 5 kohtaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon arvioitaessa Wix vs WordPress:

Wix

WordPress

Käy Wixissa Käy WordPressissä Suosituin valinta ylin
Choice Wix Suosituin valinta Wix


Wix

Yleisarvosana

9.4 ulos 10: stä

WordPress

Yleisarvosana

7,4 ulos 10: stä

Yhteenveto

Wix:

Wix on verkkosivustojen rakentaja, jonka tarkoituksena on auttaa aloittelevia aloittelijoita luomaan oma verkkosivusto. Sinä et’t tarvitse koodaustaitoja, kokemusta tai jopa tonnia aikaa verkkosivuston rakentamiseen Wixin avulla – tarvitset vain Internet-yhteyden. Wix tarjoaa yli 510 tyylikästä mallia, joista valita, laadukkaita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten blogi- ja verkkokaupan työkaluja, sekä suuren sovelluskaupan, jonka avulla voit lisätä ylimääräisiä toimintoja sivustoosi. Vaikka Wix antaa sinulle paljon luovaa hallintaa, se ei aivan pakkaa samaa booliä kuin WordPress.

WordPress:

WordPress on suosittu työkalu kaikenlaisten verkkosivustojen rakentamiseen pienistä henkilökohtaisista blogeista usean miljoonan dollarin verkkokaupoihin. Se antaa sinulle täydellisen luovan vapauden, jonka avulla voit suunnitella verkkosivustosi täsmälleen haluamallasi tavalla. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että sen mukana tulee jyrkkä oppimiskäyrä, tosin – sinä’Tarvitsen ainakin jonkin verran koodaustietoa WordPressin onnistuneeseen käyttöön. Toisin kuin Wix, olet vastuussa sivustosi ylläpidosta, turvallisuudesta ja yleisestä ylläpidosta, jotka sinun on päivitettävä säännöllisesti. Tämä voi olla melko monimutkaista.

Lue lisää

Joustavuus

Wix:

Koska Wix ei ole avoimen lähdekoodin verkkosivustojen rakentaja, et voi vapaasti muokata alustaa tai työkaluja. Vain omat sisäiset kehittäjät voivat luoda työkaluja ja säätää alustaa.

Sinulla on edelleen todella hyvä luova hallinta Wix-verkkosivustosi suunnittelussa (lisää alla), ja sinun ei tarvitse huolehtia työkalujen toimimattomuudesta tai verkkosivustosi rikkomisesta.

Kaikkia Wixin toimittamia työkaluja seurataan ja testataan tarkasti omassa käyttöympäristössä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia verkkosivustosi teknisistä näkökohdista, koska Wix huolehtii kaikesta tästä.

Tämä tarkoittaa kuitenkin myös, että jos haluat lisätä muita kuin Wix-widgettejä, se ei ole helppoa (tai joissain tapauksissa mahdollista, työkalusta riippuen). Mutta Wixillä on App Market, josta löydät ylimääräisiä työkaluja, jotka on määritetty toimimaan Wix-sivustosi kanssa, yksinkertaisilla yhden napsautuksen asennuksilla.

Jos ongelmia ilmenee, Wixillä on oma, ympäri vuorokauden auki oleva tukitiimi, joka korjaa ne sinulle (lisätietoja alla).

WordPress:

WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joten voit muokata verkkosivustoasi melko paljon haluamallasi tavalla, sillä sinulla on täydet käyttöoikeudet koodeihin (olettaen, että olet kunnollinen kooderi tai jos työskentelet yhden kanssa).

Monet ihmiset pitävät WordPressistä, koska yhteisö tarjoaa sinulle tuhansia ilmaisia ​​laajennuksia, jotta voit lisätä uusia työkaluja WordPress-sivustoosi. Kaikkia laajennuksia ei kuitenkaan ole rakennettu hyvin, joten huonosti rakennettujen laajennusten asentaminen voi altistaa sinut turvallisuusriskeille tai olla ristiriidassa verkkosivustosi kanssa tai rikkoa sen.

Ilmaisten laajennusten kehittäjät saattavat auttaa tai ehkä auttaa sinua, kun tällaisia ​​ongelmia ilmenee, koska laajennukset ovat ilmaisia ​​tai kehittäjä voi syyttää muita liitännäisiä konfliktissa (lisätietoja tuesta alla).

Premium-laajennusten ostaminen antaa sinulle oikeuden tukea, mutta ei takaa, että ne korjaavat kaikki sinulle liittyvät ongelmat, koska konfliktit voivat johtua muista plugineista (jotka eivät kuulu premium-laajennusten kehittäjien valvontaan).

Täällä on joitain todella hyvin rakennettuja WordPress-laajennuksia, mutta sinun tulee olla varovainen ja testata ne huolellisesti verkkosivustosi kanssa ennen niiden käyttöä. Oikean laajennuksen valitseminen parantaa verkkosivustosi toimivuutta, mutta huono plugin saattaa olla haitallista verkkosivustosi suorituskyvylle.

Lue lisää

Helppokäyttöisyys

Wix:

Wix on yksi helpoimmista verkkosivustojen rakentajista, joka on nykyään saatavana, ja se on paljon helpompi käyttöympäristö WordPressiin verrattuna.

Se on puhdasta vetämistä & pudota verkkosivustojen rakentaja, joten voit lisätä sisältöä kirjaimellisesti minne tahansa haluat, siirtää sisältöäsi ympäri koskettamatta koodiriviä.

Jos et ole tekninen henkilö tai sinulla ei ole kiinnostusta, aikaa tai rahaa oppia vähän koodia, Wix voi olla hyvä valinta verkkosivustosi luomiseen..

Wix tarjoaa sinulle erittäin kattavan ohjekeskuksen, joka sisältää kaikki käyttöoppaat (molemmissa tekstissä) & videoformaatit). Tämän ansiosta on melko helppoa saada lisätietoja erilaisten työkalujen käytöstä.

WordPress:

WordPressin taitavan käytön oppiminen on paljon haastavampaa kuin Wixin.

Tärkein syy on, että WordPress ei ole hidasta & pudota verkkosivustojen rakentaja, joten sisällön sijoittelu riippuu todella siitä, kuinka käyttämäsi malli on asetettu.

Jos haluat siirtää esimerkiksi kuvagalleria sivun oikeasta yläkulmasta vasempaan alakulmaan, et voi vain vetää sitä alas. Sinun on muokattava koodit malliin tehdäksesi niin (tai palkattava kooderi auttamaan sinua tässä).

Pohjimmiltaan, vaikka WordPress on erittäin tehokas alusta, voidaksesi käyttää sitä tehokkaasti, joudut muuttamaan koodeja saavuttaaksesi haluamasi.

Jos osaat koodia tai työskentelet hyvän kooderin kanssa, WordPress voi tarjota paljon toiminnallisemman sivuston kuin Wix.

Lue lisää

Käyttäjätuki

Wix:

Kuten mainittiin, Wixillä on erittäin kattava opaskirjasto, joka auttaa sinua ymmärtämään kuinka heidän työkalunsa toimivat yhdessä.

Jos haluat suorampaa tukea, he tarjoavat sinulle 24/7-sähköpostituki tai voit puhua tukiedustajan kanssa puhelimitse. Wix tarjoaa sinulle myös foorumin, jossa voit lähettää kysymyksiä ja olla vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien kanssa.

Kuten edellä mainittiin, koska kaikki työkalut ovat Wixin itse rakentamia, he voivat ottaa vastuun kaikista ongelmista ja suorittaa vianetsintää (sen sijaan, että siirtäisivät tämän vastuun muille työkalun luojaille).

Koska Wixillä on sinulle omistettu tukitiimi, kaikkiin kysymyksiisi vastataan, ja ei ole väliä kuinka monta kertaa samat kysymykset toiset ovat kysyneet aiemmin (toisin kuin WordPress-foorumi).

WordPress:

WordPressillä on jättimäinen yhteisöfoorumi, jossa käyttäjät ovat lähettäneet miljoonia kysymyksiä etsimään vastauksia.

Vaikka moniin kysymyksiin vastataan (mutta ei välttämättä ratkaista tehokkaasti), moniin kysymyksiin ei vastata ollenkaan. Lisäksi vastauksen saaminen voi viedä päiviä, koska suuri osa moderaattoreista on vapaaehtoisia, joten heillä ei ole velvollisuutta vastata kysymyksiisi heti..

Pääkysymys on, että kysymyksiä lähetetään valtavasti, ja paljon kysymyksistä on keskusteltu aiemmin muissa säikeissä. Joten jos lähetät kysymyksen, se saatetaan jättää huomiotta, koska sitä on aiemmin kysytty. Saatat joutua etsimään useita foorumin viestejä löytääksesi jonkinlaisen vastauksen kysymykseesi.

Kuten edellä mainittiin, kukaan ei oikeastaan ​​ole velvollinen vastaamaan kysymykseesi, ellet maksa siitä. Ja koska WordPress.org ja monet sen laajennuksista ovat ilmaisia, jonkun ottaminen käsittelemään huolenaiheitasi voi olla vaikeaa (ellet palkkaa hyvää WordPress-kehittäjää auttamaan sinua).

Lue lisää

Jatkuva huolto

Wix:

Kuten keskusteltiin, Wix on "suljettu" jotta he käsittelevät ja hallitsevat kaikkia suorituskyky- ja tietoturvapäivityksiä puolestasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia verkkosivustojen rakentamisen teknisistä näkökohdista.

Kaikkea tätä hallitsee Wix taustalla, joten sinun ei tarvitse napsauttaa päivityspainikkeita tai huolehtia, jos tiettyjen työkalujen päivitykset voivat aiheuttaa ristiriitoja muiden työkalujen kanssa..

Kun kaikki tämä onnistuu sinulle, vapautat aikaa keskittyä muihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeämpiä.

WordPress:

Kuten Wix, WordPress päivittää jatkuvasti alustaansa korjataksesi virheet ja parantaakseen tietoturvaa. Kun päivitykset on otettava käyttöön, saat hälytyksen WordPress-hallintapaneeliin. Sinun tarvitsee vain napsauttaa päivityspainiketta.

Se on helppo osa. Haastava osa on, että kun WordPress päivittyy, myös teema ja laajennukset on päivitettävä, joten ne pysyvät yhteensopivina WordPressin uusimman version kanssa.

Vaikka monet teema- ja laajennusten valmistajat päivittyvät myös pysyäkseen yhteensopivina, monet eivät (etenkin ilmaisten teemojen osalta) & laajennuksia). Tämä saattaa altistaa verkkosivustosi käyttäjä-, suorituskyky- tai tietoturvaongelmille.

Joten WordPressin kanssa sinun on oltava tietoinen käynnissä olevista huoltotöistä, koska tiettyjen toimintojen suorittaminen ei ole harvinaista "tauko" kun WordPressillä on päivityksiä.

Lue lisää

hinnoittelu & Meneillään olevat taloudelliset sitoumukset

Wix:

Wix tarjoaa sinulle 7 premium-suunnitelmaa, jotka vaihtelevat 5–35 dollaria kuukaudessa. Mitä korkeampi suunnitelma, sitä enemmän työkaluja saat. Huomaa vain, että voit silti käyttää Wixiä ilmaiseksi, mutta se näyttää Wix-ilmoituksen verkkosivustollasi. Tämä poistetaan, kun päivität 11 dollarin kuukausittaiseen Combo-maksulliseen suunnitelmaan.

Palkkio-suunnitelmiin sisältyy vetäminen & pudota verkkosivustojen rakennusrajapinta (koodausta ei tarvita), yli 500 mallia, joista voit valita, isännöintipalvelut ja omistettu tukitiimi (huomaa, että jos kirjaudut jompaan kumpaan heidän VIP-suunnitelmiin, saat erityisiä tukipalveluita heidän VIP-tukitiimiltään ).

Wix on melko paljolti kuin paketti, jossa Wix tarjoaa ja huoltaa kaikki verkkosivustosi rakennustarpeet. Sinun ei tarvitse tehdä bittejä ja kappaleita kuten WordPressin kanssa.

Jos kirjaudut vuotuiseen suunnitelmaan, Wix antaa sinulle ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi (10–15 dollaria).

Wixin käytön jatkuvat kustannukset voivat vaihdella 60 dollarista vuodessa (Connect Domain -suunnitelma) 420 dollariin vuodessa (Business VIP-suunnitelma).

Mielestäni vain 24/7 erikoistunut tuki, puhelintuki ja kaiken tekniikan hallitseminen, jotta voit vapauttaa aikasi, on jo kuukausisuunnitelmien arvoinen (hyvää apua Internetissä on nykyään vaikeaa ja harvinaista)..

WordPress:

WordPress.org: lle joudut maksamaan omasta isännöintipalvelustasi, joka voi maksaa noin 7 dollaria kuukaudessa (koska se on täällä hyvin yleinen, koska hintaluokka vaihtelee isännöintipalveluntarjoajan laadun mukaan. Bluehost on suosittu WordPress-isännöintipalvelu ).

Jos ostat premium-teeman, se voi maksaa 30–175 dollaria teemakohtaisesti (riippuen siitä, kuinka hyvämaineinen teemakehittäjä on). Vaikka suurin osa laajennuksista on ilmaisia, osa niistä myös maksetaan (vaihtelevat 15–50 dollaria liitännästä kohti). ) riippuen tarvitsemastasi ja jos haluat tukea (kuten edellä mainittiin).

Sinun on myös ostettava oma verkkotunnuksesi (10–15 dollaria vuodessa).

Alkuinvestointi, jos käytät WordPressiä, voi vaihdella 139 dollarista yli 200 dollariin riippuen siitä, kuinka monta premium-laajennusta käytät.

Jos palkkaat kehittäjän auttamaan sivustosi luomisessa, räätälöinnissä tai vianetsinnässä, kustannuksesi kasvavat jatkuvasti ja voivat olla haaste budjetille.

Muista, että myös WordPressin taitavan käytön oppimiskäyrä on melko korkea. Joten sinun tulee ottaa huomioon myös oman aikasi kustannukset.

Lue lisää

johtopäätös

Wix: Paljon helpompaa käyttää (koodausta ei tarvita, vedä vain & pudota sisältöä), sinun ei tarvitse suorittaa taustaohjelmien ylläpitoa, alhaisemmat kustannukset ja jatkuvat sitoumukset pitkällä aikavälillä. Kustannuksesi ovat erittäin ennustettavissa. Verkkosivustosi on kuitenkin paljon vähemmän muokattavissa verrattuna WordPressin käyttöön, koska et voi muokata verkkosivustosi koodeja..

WordPress: Lisää joustavuutta ja hyvin muokattavissa (jos tiedät vähän koodausta). Edellyttää jatkuvaa ylläpitoa, korkeampaa alkuperäistä oppimiskäyrää ja todennäköisesti suurempaa taloudellista sitoutumista pitkällä aikavälillä. Kustannukset ovat vähemmän ennustettavissa riippuen siitä, onko sinun palkattava kooderi apuna, palkkauksen tiheydestä ja kooderin laadusta / kaliiperista.

Lue lisää

Yleiskatsaus

9.4 ulos 10: stä

Käy Wixissä
Katso Wix-arvostelu

7,4 ulos 10: stä

Käy WordPressissä
Katso WordPress-arvion kokonaisarvio Mikä tämä on?

Kokonaisarvostamme perustuvat kaikkien arviointien keskiarvoon.

Miksi tällä on merkitystä??

Pistemäärämme antavat sinulle yhdellä silmäyksellä kuvan siitä, mikä palvelu tarjoaa sinulle parhaat ominaisuudet, arvon ja paljon muuta.

Vertailu wix 4.7 / 5 wordpress 3.7 / 5 Sulje

Muiden verkkosivustojen rakentajien huomioiminen?

Katsokaa meidän Verkkosivuston rakentajien vertailutaulukko, tai Ota ilmainen tietokilpailu nähdäksesi mikä verkkosivustojen rakentaja vastaa tarpeitasi.

Katso myös suosituksemme siitä, mistä ajattelemme olevan Parhaat verkkosivustojen rakentajat ja yksinkertaisia ​​kysymyksiä, jotka sinun tulee kysyä itseltäsi varmistaaksesi, että valitset oikean.

Etkö ole varma, mikä verkkosivustojen rakentaja toimii parhaiten sinulle? Kokeile meidän Verkkosivun rakennustarjoajan tietokilpailu

Katso myös Verkkotaulukko verkkosivustojen rakentajille yksityiskohtaisemmat erot

Tämä opas on hyödyllinen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me