Wix vs WordPress: 9 tärkeintä eroa, joista sinun pitäisi olla tietoinen

Wix vs WordPress ei ole helppo päätös – varsinkin jos sinä’uudelleen uusi verkkosivustojen rakentamiseen.


Me’käsitellä kahta erittäin suurta nimeä täällä: Wix on kasvanut suosiossa viime vuosina, ja hänellä on paljon julkkisfaneja, mukaan lukien Karlie Kloss. Sillä välin WordPress saa aikaan kolmanneksen verkkosivustoista nykyään.

Ne’molemmat hienot alustat, mutta he’uudelleen todella erilainen:

wix vs WordPress

Autamme sinua ymmärtämään paremmin Wixiä ja WordPressiä – ja selvittämään kumpi toimii sinulle – me’Olemme koonnut tämän kätevän oppaan, joka kaivaa kahdeksan avainaluetta.

Suoritamme oman tutkimuksen päättääksemme, mikä verkkosivustojen rakentaja on paras eri tarkoituksiin. Osallistu tietokilpailuun saadaksesi suosituksen siitä’s räätälöity tarpeisiisi.

Luulet jo tietävä mikä’sopii sinulle? Katso tarkempi lukema alla:

Contents

Lisätietoa

 • Löydä lisätietoja Wixistä perusteellisesta Wix-arvostelu
 • Selvitä, onko WordPress sinulle oikea kokonaisuudessaan WordPress-arvostelu
 • Opi Wix’Hinnat ja suunnitelmat meidän Wix-hinnoittelu arvostelu
 • Vertaile parhaiden parhaimpia arvosteluissa Suosituimmat verkkosivustojen rakentajat

Mitä’S ero Wixin ja WordPressin välillä?

Wix on all-in-one-verkkosivustojen rakentaja että’s täydellinen aloittelijoille ja ei-koodaajille, taas WordPress on itse isännöity avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä. Tämä tarkoittaa, että WordPressin avulla voit rakentaa sivustosi täysin tyhjästä, kun taas Wixin kanssa kaikki tulee sisäänrakennettuna ja valmis aloittamaan rakentamisen.

WordPress on tehokkaampi kuin Wix, mutta vaatii enemmän teknistä tietotaitoa – koodaamisesta on erityisen hyötyä, jos haluat täyden joustavuuden. Sen sijaan Wix tekee kaiken mahdollisimman helpoksi – sillä on jopa suunnittelutukia, jotka voivat rakentaa sinulle henkilökohtaisen sivuston!

Wixin avulla voit rakentaa ammattimaisen verkkosivuston nopeasti ja helposti tarjoamalla esisuunniteltuja malleja, sisäänrakennettua suojausta ja sisäisiä ominaisuuksia. Toisaalta WordPress on ihanteellinen monimutkaisten sivustojen luomiseen ja antaa sinulle täyden joustavuuden ja hallinnan. Sinä’Sinun on löydettävä isäntä (suosittelemme Bluehostia), asennettava laajennuksia, suoritettava päivityksiä ja paljon muuta.

Wix vs WordPress: Hyödyt ja haitat

Platform Plussat miinukset Wix

WordPress

1. Helppo käyttää. Se’on suunnattu ei-teknisille käyttäjille, joten koodausta ei tarvita.
2. Sisältää erityisen tukitiimin.
3. Sisältää sisäänrakennetut myyntiominaisuudet kaikilla verkkokauppasuunnitelmilla.
1. Monimutkaisempia verkkosivustojen ominaisuuksia saattaa puuttua tai olla rajoitetusti.
2. Käyttäjillä on vähemmän hallintaa yleisesti, mikä helpottaa käyttöä.
3. Yksinkertaisia ​​malleja on vaikea muokata.
1. Siinä on laaja toiminnallisuus ja monimutkaiset ominaisuudet.
2. Upea mallisuunnittelu edistyneillä mukautusvaihtoehdoilla.
3. Tarjoaa hyviä natiivi bloggaustoimintoja, mukaan lukien kommentointiosa.
1. Oppimiskäyrä voi olla karkea.
2. Ei omaa tukitiimiä; vain online-oppaat ja foorumi.
3. Sinun on asennettava verkkokaupan laajennus, kun luot verkkokauppaa.

Helppokäyttöisyys: jolla on heikompi oppimiskäyrä?

Kun kyse on helppokäyttöisyydestä, WordPressin oppimiskäyrä on ehdottomasti jyrkempi. Monet ihmiset valitsevat WordPressin sen joustavuudesta, mutta tämän joustavuuden myötä monimutkaisuus tulee lisää.

Jos sinulla on jotain koodaustietoa, WordPress tekee maailmasta osterisi. Voit muokata melkein mitä tahansa, mutta tarvitset kehittynyttä teknistä tietoa säätöjen tekemistä varten.

Vaihtoehtoisesti voit aina palkata ammattitaitoisen kehittäjän, mutta se voi osoittautua melko kalliiksi.

Vaikka Wixille on rajoituksia, se on suunniteltu ja rakennettu erityisesti niin’Muiden kuin kehittäjien helppo käyttää. Voit oppia Wixin käytön paljon nopeammin.

Wix on WYSIWYG-verkkosivuston rakentaja, jonka avulla näet-näet-mitä-saat (WYSIWYG), joten voit vetää ja pudottaa kappaleita, kuvia, diaesityksiä, ostoskorin painikkeita ja muuta missä tahansa verkkosivuillasi. Voit myös muuttaa minkä tahansa koon muutamalla yksinkertaisella napsautuksella.

Näytämme kuinka helppoa on rakentaa verkkosivusto Wixin kanssa, laitamme tämän videon yhteen:

WordPressin haittapuoli on, että mitä tahansa sisältöön, jonka lisäät editoriin, voitit’t nähdä miltä se näyttää “elää” kunnes esikatsele tai julkaise sivua.

Tämä ei ole mitenkään suuri ongelma, mutta joudut napsauttamaan jatkuvasti edestakaisin muokkaus- ja esikatselutilojen välillä, vain nähdäksesi miten’kaikki tulevat yhteen.

WordPress lisää ylimääräisiä vaiheita myös toiseen luokkaan: isännöinti ja verkkotunnukset. Sinä’Jokainen täytyy ostaa kukin erikseen WordPressille, mutta molemmat pakataan Wix-suunnitelmiin, mikä säästää Wix-käyttäjille aikaa ja vaivaa, jotka WordPress-käyttäjien on investoitava parhaan isännöintipalvelun löytämiseen ja mukautetun verkkotunnuksen ostamiseen..

Hyvä tietää…

Suosittelemme WordPress-verkkosivustosi virran lisäämistä Bluehostilla. Se’s meidän parhaiten arvioitu WordPress-isännöintipalveluntarjoajamme ja se’WordPress on itse tukenut niitä. Mitä’Vielä parempi, uusien asiakkaiden hinnat alkavat vain 2,95 dollaria kuukaudessa. Isännöimällä WordPress-verkkosivustoasi Bluehostilla saat pääsyn moniin ominaisuuksiin, jotka tekevät koko asennusprosessista paljon helpompaa:

 • Yhden napsautuksen WordPress-asennus
 • WordPress-keskeinen käyttäjän kojelauta
 • Ilmainen verkkotunnus ja SSL-varmenne
 • Automaattiset WordPress-päivitykset
 • Sisäinen WordPress-asiantuntijoiden 24/7 -tuki

Wix vs WordPress: Helppokäyttöisyys – tuomio

Wix on paljon helpompi käyttää kuin WordPress! Wix tekee verkkosivustojen rakentamisesta helppoa kenelle tahansa yksinkertaisen vedä ja pudota -editorin ansiosta. Toisaalta WordPress on tehokkaampi alusta, mutta siihen liittyy myös monimutkaisuus. Sinä’Sinun on vietettävä paljon enemmän aikaa oppia käyttämään WordPressiä.

Lisälukema

Verkkosivun rakennusohjelma (Wix) vs. WordPress-SEO-opas – katso mielipiteemme SEO: sta verkkosivustojen rakentajien, kuten Wixin, kanssa ja miten se vertaa WordPressiin.

Suunnittelu ja räätälöinti: kuinka luovaa voit saada?

Suunnittelu ja räätälöinti ovat asioita, joista WordPress on ylpeä. siellä’käytännössä ei ole mitään rajaa sille, kuinka paljon voit mukauttaa sivustoasi… mutta kuten nyt tiedät, se’s ei ole liian helppoa tehdä.

Jos sinulla’Koska koodaus on mukava, WordPress antaa sinun tehdä tukku-muutoksia teemoihinsa ja laittaa todella oman leiman sivustollesi.

WordPressissä on valikoima ilmaisia ​​malleja tai ‘teemat’, voit tehdä töitä pois, mutta jos sinä’olet tosissasi sivustossasi’s esteettinen, sinä’Haluan ostaa yhden sen premium-vaihtoehdoista.

Vaikka voit ostaa WordPress-teemoja useista lähteistä, me’d suosittelemme kiinnittymistä itse alustan tekemiin. Tämän tarkoituksena on välttää maksamasta välinpitämättömästä teemasta, jonka jotkut amatööri-suunnittelijat ovat lyöneet yhdessä.

WordPress-teematWordPressissä on paljon sekä ilmaisia ​​että premium-teemoja.

WordPress-premium-teemat maksavat 25–299 dollaria. Ne’re missään tapauksessa halpa, mutta ovat paras vaihtoehto, jos haluat liukas muotoilu’Suojattu virheiltä ja päivityksiltä.

Wixin avulla voit valita yli 500 mallipohjasta. Kaikki nämä mallit on luokiteltu toimialoittain ja ne on esitäytetty esimerkillisisällöllä, jotta saadaan käsitys siitä, miltä lopullinen sivustosi voi näyttää.

Wix-mallitWixillä on yli 500 ammattimaisesti suunniteltua mallia, jotka on luokiteltu toimialoittain.

Toinen hieno asia on, että jokaisessa mallissa on sisäänrakennetut ominaisuudet, jotka ovat merkityksellisiä alalle’luokiteltu luokkaan. Tämä voi säästää aikaa ja vaivaa yritettäessä löytää jotain esimerkiksi tilauslomaketta lehdessivustollesi.

Voit käyttää Wix-mallin koodia, mutta se’s ei suositella, ellet sinä’uudelleen teknisesti edistyneempi. Sinun pitäisi pystyä mukauttamaan kaikki tarvitsemasi yksinkertaisesti vetämällä ja pudottamalla -editorilla.

Jos et’et välitä suunnittelusta ja räätälöinnistä tai älä vain halua’t ei ole aikaa, voit aina käyttää Wix ADI: tä. Tämä on suunnitteluavusteinen työkalu, joka luo verkkosivustosi sinulle yksinkertaisesti kysymällä muutama kysymys sivustostasi’tarkoitus ja suunnittelusi mieltymykset. Lisätietoja Wix ADI: stä, lue arvostelu täältä.

Wix vs WordPress: Suunnittelu ja räätälöinti – tuomio

WordPressillä on parempia suunnittelu- ja mukautusvaihtoehtoja kuin Wixilla! Wix on ehkä helpompi ja turvallisempi valinta, mutta puhdasta suunnittelua ja mukauttamista varten WordPress on vertaansa vailla. Voit muokata melkein mitä tahansa haluamallasi tavalla edistyneellä koodauksella, ja sinulla on valikoima sekä ilmaisia ​​että premium-teemoja, joista valita.

Sovellukset ja laajennukset: Kuka on parhaat lisäominaisuudet?

Laajennukset ja sovellukset tekevät molemmat samalla tavalla: he antavat Wix- ja WordPress-käyttäjien lisätä ylimääräisiä toimintoja perustietojen ulkopuolelle verkkosivustolleen..

Yleisiin lisäosiin sisältyy toimintoja – kuten Facebook- tai Twitter-syötteiden lisääminen verkkosivustolle – tai päinvastoin, kuten Store-osion lisääminen Facebook-sivulle. Muut sovellukset ja laajennukset voivat auttaa verkkosivuston omistajaa seuraamaan hakukoneoptimointiaan tai tarjoamaan yhteyslomakkeen, jonka avulla yleisö voi lähettää heille sähköpostia helposti.

WordPress on avoimen lähdekoodin alusta. Tämä tarkoittaa, että sen koodit ovat kaikkien käytettävissä ja muokattavissa. Kuka tahansa ohjelmoija tai koodaaja voi WordPressin avulla luoda omia teemojaan tai laajennuksiaan muille, jotka voivat ostaa tai ladata ilmaiseksi.

Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi WordPress-yhteisö on laajentunut yli 75 miljoonaan verkkosivustoon (viimeisimpien tilastojen mukaan sen hallussa on nyt noin 30% kaikista Internet-sivustoista). Kun yhä useammat ihmiset ja yritykset rakentavat verkkosivustoja, WordPressin odotetaan kasvavan edelleen.

WordPress-laajennuksia on yli 55 000+, joita on ladattu yli 1,2 miljardia kertaa, antaa sinulle kuvan siitä, kuinka laaja WordPress-yhteisö todella on.

WordPress-laajennuksetWordPressissä on enemmän laajennuksia kuin voit ravistaa tikkua, mutta ne voivat olla erittäin osuvia ja kaipaamaan.

Tosiasia, että WordPress on niin suuri, on kuitenkin myös potentiaalinen ongelma. Kuten voitte kuvitella, kuka tahansa, jolla on vähän koodaustietoa, voi rakentaa teeman tai laajennuksen WordPressille – joka kantaa omat riskinsä.

Näiden työkalujen laatu voi olla erinomainen tai ne voivat olla roskia.

Joten tästä näkökulmasta, vaikka WordPress antaa sinulle paljon joustavuutta työkaluilla, monet niistä ovat keskinkertaisia. Tämä ei tarkoita, että siellä ei olisi’t mitään hyviä WordPress-laajennuksia saatavilla – itse asiassa niitä on paljon – mutta joudut seulomaan suuren osan niistä nähdäksesi mitkä nousevat seisomaan.

Wix ei ole avoimen lähdekoodin alusta. Tämä tarkoittaa, että vain sen yksityinen kehitysryhmä voi tuottaa verkkosivustojen rakennustyökaluja. Tuloksena, Wix’Työkalut ovat täysin integroitu verkkosivustojen rakentajaan, ja niillä on paljon pienemmät mahdollisuudet olla “lastenvaunut”.

Wix laajentaa myös sovellusmarkkinoitaan, joten voit lisätä paljon enemmän toimintoja Wix-verkkosivustoon. Nämä sovellukset ovat täysin integroituja, joten et halua’asennuksen ei tarvitse huolehtia – katso koko Wix App Market -katsaus täältä.

Jos sinulla on teknisiä ongelmia Wixin kanssa’työkaluilla, Wix korjaa sen sinulle.

Wix vs WordPress: Sovellukset ja laajennukset – tuomio

Wix voittaa WordPressin sovelluksille ja laajennuksille, koska se tarjoaa paremman suojauksen. Wixin avulla kaikki on yksityisen kehitystiimin testaama ja hallitsema laadun varmistamiseksi, ja sillä on myös hyvät, keskitetyt tukitoiminnot. Sitä vastoin WordPressin suurin huolenaihe on, että ammattitaitoiset kehittäjät eivät välttämättä rakenna paljon sen työkaluja ja laajennuksia.

Lisälukema

Wix vs. WordPress -vertailutaulukko – Vertaa Wixiä ja WordPressiä vierekkäin hyödyllisessä taulukossamme

Verkkokauppa: mitä’s Parempi online-myynti?

Suurin ero, joka tässä katetaan päätettäessä WordPressistä tai Wixistä, on se Wixissä on sisäänrakennettu verkkokauppa. Sinä’Sinun on kirjauduttava johonkin Wixistä’omat verkkokauppasuunnitelmansa, mutta sieltä kaikki, mitä tarvitset myydä verkossa, on valmis ja odottaa sinua.

Wix-verkkokauppaWixillä on kolme erillistä verkkokauppasuunnitelmaa, joissa on sisäänrakennetut myyntiominaisuudet.

WordPressin avulla sinä’Sinun on asennettava verkkokaupan laajennus jotta myydään verkossa. WooCommerce on suosituin vaihtoehto: se’Asennetaan ilmaiseksi, mutta mukana on joitain lisäkustannuksia, kuten transaktiomaksut. Muita luokan laajennuksia ovat BigCommerce ja Shopify sekä tietyt verkkokaupan liitännäiset, kuten tilaukseen keskittynyt MemberPress tai digitaalinen latauslaajennus Easy Digital Downloads..

WordPress WooCommerceWooCommerce antaa WordPress-verkkosivustoille mahdollisuuden verkkokaupan toimintoihin.

Wix’Verkkokaupan ominaisuudet ovat suhteellisen edistyneitä, mutta eivät’t verrata sellaisiin verkkokauppoihin, kuten Shopify. Wix eCommerce on todella ihmisille, jotka haluavat verkkosivuston’pystyy myymään outoja tuotteita täällä ja siellä. Se’Sitä ei suositella täysimittaisiin verkkokauppoihin.

WooCommerce-laajennus on paljon edistyneempi. Se sanoi’Se on toinen kustannus, joka sinun on seurattava, ja se vaatii jälleen teknistä tietämystä perustamiseen. WordPress WooCommerce -sovelluksen kanssa on parempi, jos tarvitset verkkosivustoa vain myydäksesi verkkoa, vaikka verkkokaupan käyttö saattaa olla helpompaa, jos se’s tavoitteesi.

Wix vs WordPress: Verkkokauppa – tuomio

WordPress on verkkokauppaa parempi kuin Wix! Tämä on puhelu, joka summaa Wix vs WordPress: helppous vs teho. WordPress voittaa puhtaasti siksi, että me’uudelleen puhuminen mukavuudesta tai asennusnopeudesta – pikemminkin se’kysymys siitä, kuinka hyvä foorumi voi olla verkkokaupassa. Wix ei kuitenkaan missään nimessä ole huono valinta verkkokauppaan, etenkin pienempiin kauppoihin.

Blogging: Mikä on parasta blogi-viesteille?

Jotkut verkkosivustot toimivat kuten esitteet: ne isännöivät vain muutamaa muuttumattomia verkkosivuja ‘Noin’ sivu a ‘Ota meihin yhteyttä’ sivu. Mutta blogi on erilainen. Jokaisella verkkosivustolla, joka sisältää säännöllisesti uusia eräjä viesteissä, on omat ominaisuutensa.

Sekä Wix että WordPress tarjoavat kattavan tuen blogiin. Tässä’miltä se näyttää jokaiselta palvelulta.

Wix tarjoaa tärkeimmät blogitoiminnot: se tukee artikkeleita, sisältää luokkia ja tunnisteita, ja sillä on arkisto ilmaisia ​​medioita, kuten kuvia, videoita ja GIF-tiedostoja.

“Wix-blogi” -sovelluksen avulla voit lisätä osallistuvia kirjoittajia ja antaa sinulle blogin suoraan mobiililaitteesta.

Wix ei kuitenkaan’t sisältävät hienon kommentointitoiminnon: sinä’Tarvitsen todennäköisesti Facebook-kommentteja, jotka eivät’t näyttävät puhtaalta ja saattavat jopa houkutella roskapostittajia. Sitä vastoin WordPress sisältää alkuperäisen kommentointiosion, joka on käytettävissä vain ihmisille, joilla on WordPress-tili.

WordPress, jonka juuret ovat blogoinnissa, tarjoaa melkein kaikki samat blogitoiminnot kuin Wix ja lisää vielä muutama – mukaan lukien mahdollisuus esitellä yksi kuva blogin yläosassa ja mahdollisuus jälkitoida viesti tai laittaa se yksityisessä tilassa, joka tekee siitä näkymättömän lukijoillesi.

Mutta WordPressistä puuttuu yksi iso hankinta, jota Wix tarjoaa: se ei’Minulla ei ole ilmaista mediakirjastoa, joka on valmis pudottamaan viestiin. Sen sijaan WordPress-bloggaajien on löydettävä omat ilmaiset ja tekijänoikeudettomat kuvat verkossa esimerkiksi Pexels- tai Pixabay-sivustoilla..

Wix vs WordPress: Blogin kirjoittaminen – tuomio

WordPress on parempi valinta bloggaamiseen kuin Wix. Kaiken kaikkiaan WordPress etenee Wixin edessä bloggaamisessa, koska se tarjoaa enemmän blogin ominaisuuksia ja kykyjä. Wix ei kuitenkaan aivan aivastele – bloggaajat ovat todennäköisesti täysin tyytyväisiä kumpaankin palveluun.

SEO: Onko yksi optimoitu paremmin kuin toinen?

Ennen kuin kaivaamme, mikä alusta on parempi tällä alueella, anna’s astu askel taaksepäin ja ymmärrä, mitä SEO todellisuudessa on.

Hakukoneoptimointi (SEO) on prosessi, jolla tehdään muutoksia sivustoosi parantaaksesi mahdollisuuksiasi sijoittua korkealle hakukoneiden tulossivuilla.

Verkkosivustosi parantamiseksi on monia parannuksia’SEO, ja kaikki nämä otetaan huomioon hakukoneissa, kuten Googlessa ja Bingissä, kun ne luovat sijoitusalgoritmeja.

Vielä kanssamme? Loistava!

Jos haluat lisätietoja asioista, joita voit muuttaa verkkosivustosi parantamiseksi’SEO hakukoneoptimointiyritys, lue joitain vinkkejä linkitykseen, ankkuritekstiin ja verkkosivustoarkkitehtuuriin.

WordPressillä ja Wixillä on todella jotain yhteistä hakukoneoptimoinnissa – molemmat luottavat sovelluksiin tai laajennuksiin.

WordPressissä sinun on asennettava laajennussoitto Yoast. Yoast on tärkein SEO-laajennus WordPressille, ja sitä käyttää yli 5 miljoonaa verkkosivustoa. Se tarjoaa sekä ilmaisia ​​että premium-palveluita, vaikka ilmainen vaihtoehto on hyvin rajallinen.

WordPress YoastYoast on WordPress SEO -laajennus numero yksi.

Yoast-palkkio maksaa 69 dollaria yhdestä WordPress-verkkosivustosta, ja sen tukena on upeita SEO-ominaisuuksia, kuten:

 • Metatietojen muokkaaminen – Hakutulossivuilla näkyvän tekstin muuttaminen.
 • Sisäiset linkitysehdotukset – Ohjeet parhaista sivuista, joihin linkitetään verkkosivustollesi luotaessa uutta verkkosivua.
 • uudelleenohjaukset – Lähettää automaattisesti joku uudelle URL-osoitteelle, kun vaihdat etana olemassa olevalla sivulla.

Wixillä on myös joukko omistettuja SEO-sovelluksia, joista suosituin on Site Booster. Site Booster on ilmainen, jos sinä’uudelleen rekisteröitynyt Wixiin’Rajoittamaton suunnitelma tai korkeampi, mutta maksaa ilmaiseksi ja Combo-suunnitelman käyttäjille 3,44 dollaria / kuukausi.

Wix-sivuston tehostajaSite Booster on ilmainen lisäosa Wixille’käyttäjiä Rajoittamaton-suunnitelmassa tai uudemmassa.

Site Boosterissa on myös paljon hienoja SEO-ominaisuuksia, kuten yritysosoitteen upottaminen hakutuloksiin, avainsanoihin kohdistaminen ja tehokkuuden seuranta. Voit lukea lisää Wixistä’Täydelliset SEO-ominaisuudet Wix SEO -tarkistuksessa.

Wix vs WordPress: SEO – tuomio

Wix ja WordPress tarjoavat molemmat vakaan SEO; se’s tie! Sekä Wixissä että WordPressissä on perustiedot, sisäänrakennetut SEO-työkalut, ja molemmat tarjoavat sovelluksia tai laajennuksia, jotka antavat sinulle pääsyn edistyneempiin SEO-ominaisuuksiin. Me’d sanovat, että Yoast on hiukan parempi, vaikka Site Booster sisältyy useimpien Wix-suunnitelmien kustannuksiin ilman lisäkustannuksia.

Lisälukema

Verkkosivunrakentajan SEO vs. WordPress SEO: löydä mikä on parempi tapa saada verkkosivustosi verkossa

Jatkuva huolto: Kuinka paljon taloudenhoitoa tarvitaan?

Ylläpidon kannalta WordPress päivittää itseään aina parantaakseen tietoturvaa ja korjatakseen virheitä. Kun tämä tapahtuu (muutaman kerran vuodessa), sinä’Sinun on myös päivitettävä WordPress-verkkosivustosi.

Jotkut web-palveluntarjoajat suorittavat tarvittavat päivitykset puolestasi, jotta et halua’t tarvitse. Esimerkiksi WordPress-verkkosivustosi päivittäiset automaattiset päivitykset tulevat vakiona Bluehostiin’s WordPress-suunnitelmat. Lisäksi useimmat suuret ja hyvämaineisimmat teema- ja laajennuskehittäjät päivittävät tuotteitaan puolestasi, mutta se’ei aina niin.

WordPress-päivityksetKaikkia käyttämättömiä WordPress-laajennuksia on valvottava jatkuvasti.

Jos WordPress-kehittäjä ei päivitä käyttämääsi teemaa ja laajennuksia, saatat riskittää, että nämä työkalut ovat ristiriitaisia ​​ja mahdollisesti vahingoittavat verkkosivustosi suorituskykyä..

WordPress-laajennuksen päivityksetKaikkia WordPress-laajennuksia ei päivitetä säännöllisesti.

Tästä syystä me’d suosittele käyttämäsi WordPress-teemojen ja laajennusten tarkistamista perusteellisesti. Loppujen lopuksi et’t halua tulla kiinni.

Wixin avulla kaikki päivitykset suorittaa sen tekninen tiimi, ja ne otetaan automaattisesti käyttöön sivustollasi – et’t on nostettava sormi (ja olet todennäköisesti voittanut’edes tiedä päivityksiä). Tämä on todellinen etu, varsinkin jos et ole teknisesti taitava.

Wix luo myös jatkuvasti uusia malleja ja sovelluksia, joita voit käyttää. Sovellukset voidaan lisätä olemassa olevaan verkkosivustoon milloin tahansa, mutta se’On tärkeää tietää, että pystyt’t vaihtaa verkkosivustoasi’malleja ilman, että sinun täytyy suunnitella koko asia tyhjästä uudelleen.

Wix vs WordPress: Jatkuva ylläpito – tuomio

Wix vaatii paljon vähemmän jatkuvaa ylläpitoa kuin WordPress! Rehellisesti sanottuna, WordPress tai Wix eivät ole täydellisiä tällä alueella, mutta Wix vain sävyttää sen automaattisten, sisäisten sovellusten ja ominaisuuksien päivitysten ansiosta. Ottaa huomioon, että jos WordPress päivittyy, siellä’ei kerro, miten tämä vaikuttaa sivustoosi, jos käytät yhteensopimattomia laajennuksia.

Apua ja tukea: mikä on parempi lisäapua?

WordPressillä on valtava käyttäjäyhteisö ja ylivoimainen määrä ohjeita, jotka auttavat sinua. Jälleen, siellä’Siellä on paljon hienoa tietoa, mutta erottaminen hyvästä ja huonosta ei ole’t aina yksinkertainen.

WordPress-ohjeWordPressillä on valtava foorumi, joka on täynnä tietoa.

Yksi vaihtoehto on palkata ammattitaitoinen WordPress-kehittäjä, joka auttaa verkkosivustosi määrittämisessä, määrittämisessä tai muokkaamisessa – mutta se voi nopeasti kallistua. Jotkut isännät, kuten Bluehost, antavat sinulle 24/7 pääsyn heidän WordPress-asiantuntijoihinsa, kun kirjaudut heidän suunnitelmiinsa.

Jos sinä’olet mukava oppia itse, WordPress’ Verkko-oppaat voivat auttaa sinua yleisten ongelmien läpi. Haettavat oppaat on jaettu aiheisiin alkaen “Päästä alkuun” että “turvallisuus,” joten oikean artikkelin löytäminen on hieman helpompaa.

Yhteisöfoorumit ovat saatavilla myös kaikille, jotka käyttävät WordPressiä keskustellakseen ongelmistaan ​​kokeneempien WordPress-käyttäjien kanssa. Mutta WordPress-käyttäjäkunta on yksinkertaisesti liian suuri, jotta palvelulla olisi arvokas omistautunut tukitiimi.

Wixillä on omistettu tukitiimi auttaa käyttäjiä vianmäärityksessä. Se’s on myös luonut paljon ohjeartikkeleita ja videoita sekä foorumeita tukemaan sinua verkkosivustosi rakentamisessa. Wix tarjoaa myös sähköposti ja ajoitettu puhelintuki yhtä hyvin.

Wix-ohjeWix’Ohjekeskus on selkeä ja tiivis, mutta voit saada apua myös puhelimitse tai sähköpostitse.

Wix’Tukitiimi säästää arvokasta aikaa – koska kaiken, mitä verkkosivustojen rakennuksessa käytetään, on itse Wixin rakentama, verkkosivustosi mahdollisuudet törmätä vakaviin ongelmiin ovat vähäiset.

Wix vs WordPress: Ohje ja tuki – Verdict

Wix tarjoaa paljon enemmän apua ja tukea kuin WordPress. Voimakas kuin WordPress on’On vaikeampaa löytää asiaankuuluvaa, hyödyllistä apua. Toisaalta Wixin kanssa voit aina saada hyvää apua tavoittamalla sen omistaman tukitiimin. Tukipalvelu on saatavana myös monien eri palvelujen, kuten puhelimen, sähköpostin ja ohjekeskuksen kautta.

Hinnoittelu ja meneillään olevat sitoumukset: missä on vastinetta rahalle?

Rahamäärä, jonka haluat sijoittaa verkkosivustoosi, on tärkeä huomio, ja se voi vaihdella villisti riippuen siitä, käytätkö Wixiä tai WordPressiä.

Wix tarjoaa seitsemän premium-hinnasuunnitelmaa ja yhden ilmaisen suunnitelman. Kun siirrät paketteja ylöspäin, saat pääsyn useisiin ominaisuuksiin.

wix-verkkosivuston ja verkkokaupan hinnasuunnitelmatWix tarjoaa ilmaisen suunnitelman ja seitsemän palkkion, joista voit valita. Neljä halvinta suunnitelmaa on tarkoitettu vain verkkosivustoille, kun taas neljä jäljellä olevaa suunnitelmaa ovat verkkokauppoja.

Jos kirjaudut vuotuiseen suunnitelmaan, voit säästää 17–24% vuodessa valitsemasi paketin mukaan:

Wix-hinnasuunnitelmatKuukauden ($ / kk) 1-vuoden ($ / kk) säästöt (%)Combo

Rajoittamaton

ammattilainen

eCommerce *

VIP

$ 17$ 1323%
$ 22$ 1722%
$ 27$ 2218%
$ 28$ 2317%
$ 47$ 3917%

* Tämä hinta heijastaa Business Basic -suunnitelmaa, joka on halvin kolmesta verkkokaupan palkkiosta.

Combo-, Rajoittamaton-, Pro-, e-kauppa- ja VIP-suunnitelmille Wix antaa sinulle yhden vuoden ilmaisen verkkotunnuksen (arvoltaan 10–12 dollaria) ja 300 dollaria mainoseteleillä (Google Adwords ja Facebook Ads). Joten jos käytät tositteita, voit tehdä vuosimaksun takaisin nopeasti.

WordPressin avulla sinä’Sinun on hankittava oma hosting-palvelusi (suosittelemme erittäin hyvin Bluehostia) noin 4 dollaria / kk. Sinä’Sinun on myös todennäköisesti ostettava teema, koska WordPress ei’t tule houkuttelevilla ilmaisilla malleilla.

Esivalmistettu WordPress-teema maksaa noin 25–299 dollaria riippuen siitä, kuinka hyvämaineinen teemakehittäjä on (yleinen nyrkkisääntö: mitä korkeampi hinta, sitä luotettavampi se on).

Jos haluat lisätä WordPress-sivustoosi lisää toimintoja (kuten hienoja diaesityksiä, widgettejä jne.), Voit asentaa ilmaisia ​​tai maksettuja laajennuksia, jotka voivat maksaa noin 15–70 dollaria liitännästä kohti. Tämä riippuu jälleen kerran kehittäjän maineesta.

Lisäksi sinä’Sinun on ostettava oma mukautettu verkkotunnuksesi käytettäessä WordPressiä, joka maksaa noin 10–12 dollaria vuodessa. Voit etsiä ja ostaa verkkotunnusta tunnetuilta verkkotunnusten rekisteröijiltä, ​​kuten Domain.com.

Tämä tarkoittaa, että WordPress-verkkosivuston alkuperäinen investointi voi vaihdella välillä 140–200 dollaria tai enemmän, riippuen siitä kuinka monta maksettua laajennusta valitset.

Tämä ei’t tekijä WordPress-kehittäjän vuokraamiskustannuksissa, jos haluat tehdä mukautuksia sivustollesi.

Wix vs WordPress: Hinnoittelu ja meneillään olevat sitoumukset – tuomio

Wix’Hinnat ovat halvempia ja budjetoida helpommin kuin WordPress’ hinnoittelu. Wix veloittaa vahvistetun kuukausittaisen hinnan, mutta WordPress voi vaihdella huomattavasti. WordPress maksaa melkein aina enemmän kuin Wix, kun otetaan huomioon kaikki ylimääräiset kustannukset, ja sinut voidaan jättää suolakurkkuun – ellet haarota tonnia rahaa kehittäjälle.

Wix vs WordPress: Mitä käyttäjä ajattelee?

Vaikka suoritamme oman tutkimuksen jokaisesta tarkistamastamme verkkosivujen rakentajasta, haluamme kysyä myös oikeilta ihmisiltä heidän kokemuksistaan. Puhuimme Rebeccalle, joka’s vietti viimeiset 5 vuotta opettaen itsensä rakentamaan verkkosivustoja useille erilaisille alustoille. Erityisesti kysyimme häneltä verkkosivustoistaan ​​The New Black Studio (tehty WordPressillä) ja The Wedding People (rakennettu Wixin kanssa).

KÄYTTÄJÄN KATSAUS: UUSI MUSTA STUDIO + HENKISET

Rebecca-käyttäjän arvostelu wix vs WordPress

Rebecca pitää Wixiä käyttäjäystävällisemmänä ja intuitiivisempana kuin WordPress.

Koska Rebecca ei ollut etsinyt sijoittautumistaan ​​aloittaessaan yritystoimintaa, hän loi kaiken edellisen työpaikkansa lopullisen palkkatarkistuksen avulla. Tämä tarkoitti, että hänen piti pitää kustannukset alhaalla, ja päätti siten rakentaa oman verkkosivuston WordPressin avulla. Sittemmin hän’s rakensi yli viisi muuta verkkosivustoa eri alustoille, mukaan lukien Wix.

Q&A Rebeccan kanssa

Mikä sai sinut valitsemaan Wix ja WordPress?

“Valitsin aluksi WordPressin, koska näytti siltä, ​​että kaikki käyttivät sitä. Tuolloin en tehnyt’En todellakaan ymmärrä paljon SEO: sta, joten päädyin vaihtamaan Wixiin, koska se tuntui vähemmän monimutkaiselta.”

Mikä on mielestäsi tärkein ero Wixin ja WordPressin välillä?

“Mielestäni tärkein ero on käytettävyys ja tarvittavan tiedon taso. Löysin henkilökohtaisesti Googleni ‘Miten…’ paljon enemmän WordPressiä käytettäessä kuin Wix.”

Löydätkö Wixin tai WordPressin helpommaksi käyttää?

“Mielestäni Wix on helpompi alusta, jolla verkkosivusto voidaan rakentaa. Vedä ja pudota -ominaisuuksia on niin helppo käyttää, ja mallipohjat ovat yleensä parempia kuin WordPressissä. Teollisuudeni on niin visuaalista ja luovaa, ja Wix tarjoaa loistavan alustan mukauttamiselle.”

“Pidän parempana rakentaa verkkosivustoja Wixiin, koska se’s niin paljon visuaalinen. Se’Se on myös erittäin nopea, kun tiedät tiensä ja todella joustava.”

Mitä pidät eniten Wixistä ja miksi?

“Pidän Wixistä eniten siitä’s melko vaikea murtaa! Kaikki on suurelta osin helposti ymmärrettävää kieltä, eikä mikään ole haudattu vaikeaan CMS: ään.”

Mistä pidät eniten WordPressistä ja miksi?

“Pidän todella laajasta laajennusvalikoimasta. Minulle tämä on tarkoittanut, että jos en’Kuten tietty lomakkeen rakentaja tai toimittaja, voin vain mennä ja ladata toisen.”

Mitä taitoja olet hankkinut Wix- ja WordPress-verkkosivustojen rakentamisessa?

“minä’olet oppinut niin monia taitoja verkkosivustojen rakentamisesta Wixiin ja WordPressiin, mutta lähinnä kärsivällisyyttä! Opiskelin taidetta ja muotoilua, joten se’s lisäsi toisen työkalun vyöni suunnitteluun ja visuaaliseen puoleen. minä’Ve oppi myös paljon verkkosivustojen toiminnasta ja mobiili-, tabletti- ja pöytätietokoneiden eroista.”

Wix vs WordPress: Yhteenveto ja suositus

Sinulla pitäisi nyt olla vahva käsitys siitä, mitä Wix ja WordPress ovat ja miten ne toimivat. Me’olemme peittäneet tärkeimmät erot kahden alustan välillä, ja sinulla pitäisi nyt olla käsitys siitä, kumpi sopii paremmin tarpeisiisi.

Wix on helppokäyttöinen all-in-one-verkkosivustojen rakentaja suunniteltu auttamaan ketään luomaan upea verkkosivusto. sillä välin, WordPress on tehokas ja joustava alusta joka antaa sinulle täydellisen hallinnan sivustosi suunnittelusta turvallisuuteen. Wix on paras aloittelijoille, kun taas WordPress on teknisesti haastavampaa.

WordPress on ihanteellinen luomiseen monimutkaiset sivustot, mutta kestää kauemmin. Toisaalta, Wix on paljon helpompi käyttää, mutta ei’tillä on sama joustavuus kuin WordPress tarjoaa. Tämä tarkoittaa silti, että Wix on parempi, jos tarvitset houkuttelevan sivuston elää nopeasti.

Yhteenvetona tästä’Yhteenvetotaulukko yllä olevasta vertailustamme ja alla olevat lopulliset ajatukset:

Wix vs WordPressWixWordPressHelppokäyttöisyys

Voittaja: Wix

Suunnittelu ja räätälöinti

Voittaja: WordPress

Sovellukset ja laajennukset

Voittaja: Wix

Verkkokaupan

Voittaja: WordPress

bloggaaminen

Voittaja: WordPress

SEO

Se’s tie!

Jatkuva huolto

Voittaja: Wix

Apu ja tuki

Voittaja: Wix

Hinnoittelu ja meneillään olevat sitoumukset

Voittaja: Wix

Erittäin käyttäjäystävällinen vedä ja pudota -sivustojen rakentaja. Sinä et’T: n ei tarvitse osata koodata, koska Wix palvelee muita kuin teknisiä käyttäjiä.Jyrkkä oppimiskäyrä (ei aloittelijaystävällinen). Se’Parasta, jos osaat koodata ja olet teknisesti taitava. Jos ei, saatat joutua palkkaamaan jonkun, joka on.
Yli 500 ammattimaisesti suunniteltua mallia, joiden avulla voit työskennellä, mutta voit’t vaihtaa malleja muuttamatta sivustoasi uudelleen.Sivustosi lähes rajaton hallinta’s esteettinen (jos sinulla on edistystä koodaustiedon suhteen). Muista, että suosittelemme käyttämään WordPress-teemoja, jotka on luonut itse alusta.
Rajoitettu räätälöinti, mutta kaikkia ominaisuuksia ja toimintoja hallitaan, valvotaan ja testataan tarkasti, jotta ne toimivat oikein.Erittäin joustava ja muokattavissa, mutta voi olla ongelmallista, jos mukautetut työkalut tai laajennukset rikkoutuvat.
Sisäänrakennettu myynti sisältyy mihin tahansa verkkokauppasuunnitelmaan. Täydellinen muutaman tuotteen myyntiin.Verkkokaupan luomiseen on asennettava laajennus, kuten WooCommerce. Parempi puhtaisiin verkkokauppasivustoihin tai irtotavarana myyntiin.
Tukee luokkia, merkintöjä, mobiilibloggaamista ja avustavia kirjoittajia. Sisältää ilmaisen mediakirjaston.Tukee myös luokkia ja merkintöjä, esiteltyjä kuvia, jälkiasennuksia ja yksityisiä viestejä.
SEO: n perustoiminnot edistyneillä ominaisuuksilla, jotka sisältyvät Site Booster -sovellukseen Rajoittamaton-suunnitelmassa tai uudemmassa.SEO: n perustyökalut. Yoast-laajennus tarjoaa edistyksellisiä ominaisuuksia, joiden hinta on 69 dollaria yhdestä sivustosta.
Koska Wix ei’t avaa alustaansa ulkoisille kehittäjille, se hallitsee alustaa kaikkia näkökohtia – tarkoittaen, että se hallinnoi kaikkia päivityksiä ja huoltotöitä puolestasi.Edellyttää säännöllistä ylläpitoa ja seurantaa, etenkin jos alustalle, teemalle tai laajennuksille on päivityksiä. Olet vastuussa verkkosivustosi ylläpidosta.
Omistettu tukitiimi organisoiduilla opetusohjelmilla. Voit saada apua myös puhelimitse tai sähköpostitse.Suuri yhteisöfoorumi, joka on täynnä keskusteluja, mutta ei hyvin järjestetty. Aikaisen vastauksen saaminen on myös epäjohdonmukaista.
7 premium-suunnitelmaa, jotka vaihtelevat 13 dollarista kuukauteen 49 dollariin kuukaudessa (vuosisuunnitelmien perusteella). Voit käyttää Wixiä myös ilmaiseksi, mutta sillä on tiettyjä rajoituksia.Voi vaihdella välillä 200–15 000 dollaria, riippuen useista tekijöistä (isännöinti, teemat, laajennukset, vuokrausapu jne.)

Wix vs WordPress on erittäin henkilökohtainen valinta – WordPress on tehokkaampi ja joustavampi, mutta myös kaikkien ohjeiden ja laajennusten lajittelu oikeiden työkalujen löytämiseen vie aikaa..

Sillä välin Wix hallinnoi kaikkia omia päivityksiä ja tukea. Siitä huolimatta, että Wix ei ole niin joustava kuin WordPress, se tekee koko verkkosivustojen rakennuskokemuksen helpommaksi ja paljon miellyttävämmäksi – etenkin muille kuin teknisille.

Sinun tulisi käyttää Wix: ää…

Wix sopii sinulle, jos et’tillä on paljon teknistä kokemusta verkkosivustojen luomisessa, ja he haluavat helppokäyttöisen alustan, jota ei tarvitse koodata. Jos et’käytä Wixiä’Ilmainen suunnitelma – joka sisältyy sitkeisiin mainoksiin – maksaa sinulle välillä 13–50 dollaria / kuukausi.

Sinun tulisi käyttää WordPressiä, jos…

WordPress on oikeassa, jos sinä’uudelleen vähän teknistä tajua ja haluavat voimaa ja joustavuutta. Ole varovainen – tarvitaan joitain koodaustietoja, ja sinäkin’Sinun on ylläpidettävä verkkosivustoasi, kun WordPress päivittyy. Kustannukset vaihtelevat, mutta yleensä sinä’Tarkastellaan noin 200 dollaria perustamismaksua, jonka kuukausimaksut ovat voimassa sen jälkeen.

Huomaa vain, että aika ja resurssit ovat tässä tärkeimmät näkökohdat:

 • Wix – vähemmän huoltoa ja alhaisempia kustannuksia pitkällä aikavälillä
 • WordPressin ylläpitäjä on Bluehost – enemmän joustavuutta, mutta enemmän ylläpitoa, jyrkempi oppimiskäyrä ja kustannukset pitkällä tähtäimellä enemmän

Tiivistettynä, jos olet yhden hengen joukkue tai don’Koska sinulla ei ole omistettuja teknisiä resursseja verkkosivuston rakentamiseen, ylläpitämiseen tai vianetsintään, suosittelemme Wixin käyttöä.

Jos sinä’kun olet edelleen epävarma, yritä kirjautua ilmaiseen kokeiluversioon ja ottaa Wix testiajoon.

Toivomme, että tämä keskustelu Wixin ja WordPressin eroista on ollut sinulle hyödyllistä! Jos sinulla on muita kysymyksiä – se ei ole’t vastasi usein kysyttyihin kysymyksiin – pudota meille kommentti ja me’Palaan sinuun.

Wix vs WordPress: UKK

Kumpi on parempi: Wix tai WordPress?

Jos sinä’uudelleen melko teknisesti varma ja haluavat rakentaa suuren sivuston, WordPress on kokeilun arvoinen. Kuitenkin, jos sinä’et ole niin tekninen taju ja suosittele helpompaa alustaa – vaikka voisit silti luoda kauniin ja ammattitaitoisen sivuston – tutkia ehdottomasti Wixiä.

Onko Wix- tai WordPress-käyttö helpompaa?

Wix on puhdas vetämällä ja pudottamalla verkkosivustojen rakentaja, ja sitä on helppo käyttää. WordPress on paljon monimutkaisempi ja vaatii korkeampaa teknistä tietämystä. Jos helppokäyttöisyys on sinulle tärkein tekijä päätöksenteossa, Wix on sinulle yksi.

Onko Wix todella ilmainen?

Wixillä on täysin ilmainen suunnitelma saatavilla – sinä’Minun täytyy vain olla kunnossa sen kanssa, että sen ilmoitukset näytetään sivustossasi. Jos haluat kuitenkin päästä eroon näistä, sinun tarvitsee vain päivittää halvimpaan kuukausisuunnitelmaan, joka maksaa 11 dollaria / kuukausi.

Mikä on ero WordPress.com ja WordPress.org välillä?

WordPress.org on itse isännöity avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä, joka käyttää koodia verkkosivustojen luomiseen ja hallintaan. WordPress.com on blogi-alusta, joka’s isännöi sinua. Me’Ve vertaa Wixiä WordPress.orgiin, mutta voit lukea WordPress.com-arvosteluamme.

Kuinka paljon maksaa Wix-sivuston rakentaminen?

Voit rakentaa Wix-sivuston teknisesti ilman mitään! Wixillä on ilmainen suunnitelma, mutta siihen liittyy rajoituksia – voit’t liittää henkilökohtaista verkkotunnusta, ja sivustossasi on Wix-ilmoituksia. Premium-suunnitelmien hinnat vaihtelevat 13–39 dollaria kuukaudessa (maksetaan vuosittain) tai hiukan enemmän, jos sinä’d maksaa mieluummin kuukausittain kuukausittain.

Kuinka paljon maksaa verkkosivuston rakentaminen WordPressin avulla?

Sinä’Sinun on selvitettävä hosting (5–10 dollaria / kk) ja verkkotunnus (noin 10 dollaria vuodessa). Sinä’Ll myös todennäköisesti haluaa sijoittaa maksettuun teemaan (30–80 dollaria) sekä ylimääräisiin laajennuksiin (15–50 dollaria). Alkuperäinen sijoitus maksaa sinulle todennäköisesti noin 200 dollaria.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me