1 & 1 IONOS Hosting Review: Är det rätt webbhotell för dig?


Bäst för

Cloud Hosting


1 & 1 IONOS

Helhetsbetyg

4 av 5 stjärnor

1&1 IONOS är en pålitlig webbhotell. Det har en imponerande drifttid på 99,8%, medan dess värdpaket har dagliga säkerhetskopior av webbplatser, anti-spam-skydd och många andra användbara funktioner. Vissa av dess erbjudanden är dock starkare än andra. Läs vidare för att ta reda på om det’är rätt leverantör för dina behov.

Vad är för- och nackdelarna med 1&1 IONOS?

Fördelar

 • En av de billigaste värdleverantörerna på marknaden
 • Varje kund får en dedikerad supportassistent

Nackdelar

 • Daterad och ointuitiv backend-kontrollpanel
 • Inte väldigt nybörjare
 • Några dolda / oväntade kostnader
 • Online recensioner tyder på att hjälp och support ofta saknas

Översikt över 1&1 IONOS

1&1 har handlat sedan 1988. Det blev 1&1 IONOS 2018, fortsätter med sitt uppdrag att stärka företag genom kraftfull teknik.

Det erbjuder fem olika typer av webbhotell:

 • Delad (webbhotell)
 • VPS
 • Tillägnad
 • WordPress
 • Moln

Med ett så brett utbud av värd som erbjuds, är det inte förvånande att 1&1 IONOS hanterar 12 miljoner domäner och håller 8 miljoner kundkontrakt över hela världen.

Den där’s många människor. Men 1&1 IONOS är inte’det är rätt för alla. Så är det rätt för dig?

Vi rekommenderar denna webbhotell för små vit krage företag. Detta är på grund av dess allround-paket, relativt billig prissättning och starkt fokus på säkerhet och tillförlitlighet.

Som sagt, 1&1 IONOS’ online recensioner är en blandad väska. Många människor sjunger sina beröm, men ett oroande antal klagar över dålig kundservice, smyga tillägg och svårt att avboka direktdebiteringar.

Låta’gräva lite djupare för att ta reda på om 1&1 IONOS’ svagheter uppväger dess styrkor, och om en annan leverantör kan passa dig bättre:

Vidare information

 • Vill du veta mer om molnvärd? Läs vår artikel om Bästa leverantörer av molnhotell för att hitta de bästa alternativen för dig
 • Söker du precis efter det bästa av det bästa? Kolla in vår recension av Bästa webbhotellleverantörer, där vi jämför de tre bästa leverantörerna på marknaden

Pålitlighet och prestanda

Du gör inte’Jag vill ha en bil som’s bryter ständigt – särskilt om du måste använda det varje dag för att komma till och från jobbet. Detsamma gäller för din webbhotell. Du behöver en pålitlig tjänst som gör att din webbplats fungerar smidigt.

Det är här som upptid och driftstopp kommer in. Uptime visar hur mycket av tiden en webbplats är live och kör, och stillestånd är hur ofta webbplatser går “ner” och är otillgängliga för besökare.

Det första att säga är där’Det finns inget sådant som 100% drifttid. Uppdateringar och korrigeringar innebär att det alltid kommer att finnas fall då driftstopp är oundvikligt. Men du vill ha din leverantör’är upptid att vara så nära den perfekta poängen som möjligt.

1&1 IONOS har fantastiska drifttider. På sin webbplats hävdar den ha “nästan 100% drifttid”, och när vi testade det själv visade det sig rätt: 1&1 IONOS kom ut med 99,98% drifttid.

1 & 1 jonos tillförlitlighet1&1 IONOS erbjuder hastighet plus säkerhet för sina användare, som kombinerar flera datacenter med säkerhetskopior och brandväggsskydd.

Så det’har stabiliteten, men hur är det med hastigheten? Idag’i världen är webbplatsens hastighet enormt viktigt – särskilt på mobil. Om din webbplats tar mellan bara en och tre sekunder att ladda på mobil, där’är 32% chans av den besökaren som ger upp!

Besökare är otåliga och sidbelastningstider kan göra eller bryta din webbplats. där’Det är bara ingen mening med fantastiskt innehåll om ingen hänger länge nog för att se det. 1&1 IONOS är inte’t är den snabbaste värdleverantören i väst, men det gör det inte’t gör heller för dåligt.

1&1 IONOS har 15 datacenter – du’du får vanligtvis den som ligger närmast dig om du inte’har en plan där du kan välja ditt datacenter. Prestanda kommer att variera beroende på vilket av de 15 datacentren som används.

Totalt sett 1&1 IONOS gör inte’Jag ska gå snabbare ränder av en rival som HostGator. Men det’är inte helt kvar i dammet. Din webbplats bör laddas ganska snabbt och inte lämna besökare att knacka på sina fötter och räcka till bakåtknappen.

Vidare information

 • Tillförlitlighet och prestanda är särskilt viktiga för företag: Läs vår recension av bästa webbhotell för småföretag för att se en fördelning av de tre bästa värdarna för småföretag

Hosting-funktioner

När det gäller funktioner, 1&1 IONOS är en blandad påse; dess molnvärd och dedikerade värdplaner är ganska starka, medan dess delade värd och VPS-värd båda är ganska dåliga. I vår forskning, 1&1 IONOS fick 3/5 för funktioner och rankade som 11: e av 12 leverantörer som vi analyserade i detalj.

Nedan ser du några av de viktigaste funktionerna – inklusive lagring – för värdplanerna för delade, moln och VPS:

Hosting Plan Shared Cloud VPS Linux eller Windows SSL Lagring Trafik E-postkonton Domän
Linux-värd Linux-värd Linux-värd, Windows-värd valfritt
SSL Wildcard Certificate SSL Wildcard Certificate SSL Wildcard Certificate
100 GB till 500 GB webbutrymme 50 GB till 160 GB SSD-lagring 50 GB till 160 GB SSD-lagring
Obegränsad trafik Obegränsad trafik Obegränsad trafik
25 till 500 e-postkonton 10 000 e-postkonton 250 e-postkonton
1 gratis domän i 12 månader 1 gratis domän i 12 månader

Delad värdefunktion Fördelning

När det gäller delade värdfunktioner, 1&1 IONOS bombar i princip. För det första gör det inte’t har branschstandarden cPanel-instrumentbrädan och använder sitt eget klumpiga alternativ istället. Eftersom många börjar med delad hosting gör detta hela upplevelsen svårare för dem som behöver det för att vara enklast. Vi’Vi har täckt detta mer detaljerat i avsnittet användarvänlighet.

1&1 IONOS’ delade värdplaner är billiga, men du får det du betalar för. Lagring, trafikbidrag och kraft (CPU-kärnor) är en blandning av typ okej och ganska nedslående. Det låga priset kan vädja, men ärligt talat, för $ 3,99 extra per månad’är mer än värt att springa efter en InMotion-plan (vår största delade värdleverantör).

VPS Hosting Funktionsuppdelning

Vår viktigaste avhämtning från VPS-värdplanerna är att de’är bara lite… svag. De har i genomsnitt färre CPU-kärnor (ström) och mindre RAM (minne) än konkurrenter, så du kanske tycker att din webbplats är långsammare än om den var värd hos en annan leverantör. Återigen, de’är billiga planer, och det’s avvägningen. För stark VPS-värd rekommenderar vi att du tittar på InMotion istället, eller Bluehost om du har en WordPress-webbplats.

Cloud Hosting-funktioner Fördelning

Cloud hosting är något 1&1 IONOS klarar sig riktigt bra. Dess styrka ligger i dess skalbarhet; med åtta olika planer tillgängliga, det’är superlätt att uppgradera när och när du behöver. Börja litet med Cloud M-planen för bara $ 10 / månad, och sedan lätta upp till Cloud Flex-planen ($ 350 / månad) när trafiken tar sig upp.

1 & 1 jonos funktioner1&1 IONOSs molnvärd är den starkaste tjänsten

Fördelning av dedikerade värdfunktioner

den’är en liknande historia med 1&1 IONOS’ dedikerad värdplan. där’s massor av kraft erbjuds; om din webbplats får allvarlig trafik, det’s i mycket säkra händer. 1&1 IONOS har 15 datacenter över hela världen – mer än dubbelt så mycket som den närmaste konkurrenten. Att kunna välja ett datacenter som’s nära din publik är avgörande för att hålla din webbplats så snabb som möjligt.

Vidare information

 • Jämför de bästa värdleverantörerna och deras viktigaste funktioner i vårt jämförande diagram för webbhotell

Enkel användning

Hosting kan vara en skrämmande sak att närma sig, särskilt om du’är ny för det. Den goda nyheten är att det verkligen inte’t behöver vara! En bra webbhotell kommer att göra ditt liv så enkelt som möjligt. Så hur gör 1&1 IONOS stiger upp för att få sina kunder att känna sig som hemma?

En av de viktigaste sakerna att tänka på är kundgränssnittet. Kontrollpanelen är där du hanterar din webbplats och ditt konto, och gränssnittet är hur kontrollpanelen är utformad och hur du interagerar med den.

Kontrollpanelen är där du kan spåra analyser, ställa in marknadsföringskampanjer eller hantera dina e-postkonton. Men hur lätt är det att navigera? När allt kommer omkring det’är verkligen viktigt att gränssnittet inte är’t kommer att ge dig migrän varje gång du öppnar kontrollpanelen.

De flesta värdleverantörer, som HostGator och Bluehost, använder cPanel, som är en populär och pålitlig kontrollpanel. 1&1 IONOS bryter denna trend med sin egen anpassade installation.

den’Det är mycket bra att vara annorlunda, men sanningen är, 1&1 IONOS kunde göra med att uppdatera sin kontrollpanel. den’är ganska daterad, och inte det mest intuitiva gränssnittet där ute. Det kan vara förvirrande och ta lite att vänja sig vid.

Med tanke på 1&1 IONOS syftar till småföretagare och alla från nybörjare till tekniker, det kan göra mycket mer för att göra sin tjänst mer användarvänlig. För nybörjare eller nervösa nybörjare gör vi inte’t rekommenderar 1&1 IONOS.

Kundsupport

Bra kundsupport kan göra stor skillnad och det’är särskilt viktigt för värdföretag. Om något går fel med din webbplats vill du ha den tillbaka online så snabbt som möjligt.

1&1 IONOS erbjuder telefonsupport dygnet runt 365 dagar om året, samt en tydlig kunskapsbas där du kan hitta vanliga frågor och vägledningar. där’är ett livechattalternativ, men inte alltid en agent tillgänglig. Vissa planer, som dedikerad och VPS-värd, erbjuder också gratis e-poststöd.

Dessa tjänster är bra, men de kan bli ganska träffade. Ditt problem kanske inte alltid löses lika snabbt eller effektivt som du’d like, vilket är när användare hittar 1&1 IONOS mest frustrerande.

Lyckligtvis, sedan företaget blev 1&1 IONOS, där’är nu en extra supportfunktion. Du får nu en-mot-en support från din egen personliga konsult, kostnadsfritt.

1 & 1 jonosstödmedel1&1 IONOS ger dig nu din egen personliga konsult för att svara på eventuella frågor. Detta är särskilt användbart när du ställer in din webbplats

1&1 IONOS har uppenbarligen lagt mycket kundresurs på plats, men översätter det till en bra service? Inte alltid. Och det’det är inte bara en fråga om svarhastighet…

Som vi nämnde ovan, 1&1 IONOS har massor av bra recensioner – och låt’glöm inte, miljoner antagligen nöjda kunder som aldrig har lämnat en recension. Det finns dock några återkommande teman i de negativa recensionerna som vi hittade lite angående.

För det första finns det flera omnämnanden av oförskämda kundserviceassistenter och kunder som hängs på. Don’t missar oss – många av oss har arbetat med kundservice och vi vet alltför väl att kunden isn’t alltid rätt. Men ändå, det’är en oroande trend.

Mycket av denna frustration för både konsumenter och assistenter verkar komma från vissa något skissartad Allmänna villkor för att säga upp ditt kontrakt, som vi’har täckts i avsnittet nedan.

Prissättningsplaner

Pengar får världen att gå runt. Det får också huvudet att gå runt och runt när du’försöker jämföra alla de olika priserna för delad hosting, Pro-paket och tillägg till e-post.

1&1 IONOS är en av de billigare byggarna där ute. Visst det’är inte den billigaste – i genomsnitt kostar den delade webbhotellplanen 36% mer än HostGator – men det har definitivt några priser för att vända dig (på ett bra sätt).

Prissättningsplaner nedbrutna

Här’s en fördelning av de olika värdprisplanerna som erbjuds av 1&1 IONOS. De flesta av planerna utom Cloud hosting har långsiktiga kampanjer som vi’har inkluderats nedan.

Delad värd

 • Grundläggande: $ 4 per månad
 • Företag: 8 $ per månad (Kampanj: $ 1 för den första månaden)
 • Expert: 14 $ per månad

VPS Hosting

 • VPS S: $ 2 per månad
 • VPS M: 10 $ per månad
 • VPS L: $ 20 per månad (Kampanj: $ 2 per månad i 6 månader)
 • VPS XL: $ 30 per månad
 • VPS XXL: 40 $ per månad

Dedikerad värd

SSD / NVMe-planer:

 • A8i SSD: 75 $ per månad (Kampanj: 55 $ per månad under 3 månader)
 • L-16 SSD: $ 90 per månad (Kampanj: 70 $ per månad under 3 månader)
 • XL-32 NVMe: 140 $ per månad (Kampanj: $ 120 per månad under 3 månader)
 • XL-64 NVMe: 170 $ per månad (Kampanj: $ 150 per månad under 3 månader)

HDD-planer:

 • A8i HDD: 70 $ per månad (Kampanj: 50 $ per månad under 3 månader)
 • L-16 HDD: $ 80 per månad (Kampanj: 60 $ per månad under 3 månader)
 • XL-32 HDD: 110 $ per månad (Kampanj: 90 $ per månad under 3 månader)
 • XL-64 HDD: 140 $ per månad (Kampanj: $ 120 per månad under 3 månader)

WordPress Hosting

 • Grundläggande: $ 9 per månad (Kampanj: $ 1 per månad i 12 månader)
 • Företag: $ 11 per månad (Kampanj: $ 5 per månad i 12 månader)
 • Proffs: $ 15 per månad (Kampanj: $ 9 per månad i 12 månader)

Cloud Hosting

 • Cloud Hosting M: $ 15 per månad
 • Cloud Hosting L: $ 25 per månad
 • Cloud Hosting XL: $ 35 per månad
 • Cloud Hosting XXL: 65 $ per månad

Dessa är extremt attraktiva erbjudanden. Med 1&1 IONOS, du kan komma igång för bara $ 1 per månad! Kom bara ihåg när kampanjen är över, kommer du att börja betala det vanliga priset, så se till att du vet hur mycket du’Jag kommer att debiteras längre ner.

Bästa valuta för pengarna

För de flesta är delad värd platsen att börja. I detta fall, 8 $ per månad affärsplan erbjuder bästa valuta för pengarna för vanliga webbplatser.

För bara $ 4 per månad extra per månad jämfört med Essential-planen får du en extra lagring på 90 GB och 15 databaser och e-postkonton till. På denna plan kan din webbplats hantera cirka 100 besökare per minut.

Affärsplanen är lämplig för upp till fem webbplatser. Om du’Om du driver ett seriöst företag och behöver mer än så, ger $ 14 per månad expertplanen dig riktigt bra för din pengar. Den här planen inkluderar 500 GB lagring, 500 databaser och 500 e-postkonton – du låser till och med SiteLock-skadlig programvara för att hålla otäcka hot i avstånd.

Medan affärsplanen endast är lämplig för cirka 100 besökare per minut kan Expertplanen hantera cirka 300. Det’är inte dåligt för en extra $ 6 per månad!

Dolda kostnader

1&1 IONOS är på förhand med sin prissättning. Så länge du är uppmärksam när du’om du väljer din plan bör du inte’Jag får inte några smyga kostnader.

Åtminstone i teorin. Vi hittade flera recensioner online som klagade över oförklarade avgifter. Efter att ha skurit 1&1 IONOS’ Allmänna villkor, vi måste anta att detta är felaktigt, snarare än något underordnat. Som sagt, det är ganska knepigt att säga upp ditt kontrakt – vi’Jag ska titta på det inom kort.

Det finns en 50 $ inställningsavgift för den dedikerade värdplanen. Om du vill använda 1&1 IONOS MyWebsite webbplatsbyggare eller e-postmarknadsföringsprogramvara måste du göra registrera dig för en plan och betala extra per månad. Vissa planer tar också ut ett litet belopp för säkerhetskopior.

Detta är den lilla nackdelen med 1&1 IONOS erbjuder så många olika tjänster under ett tak. Den stora delen är att de’alla är lätta att integrera och arbeta sömlöst tillsammans. Nackdelen är att människor förväntar sig att allt ska inkluderas i ett prispaket, och allt detta är inte så billigt som du först förväntar dig.

1&1 IONOS erbjuder också en ingen riskpolicy på det delade och VPS-planer som låter dig avbryt när som helst, så om du’du är inte nöjd med sin tjänst, du inte’t tappar ett cent.

Totalt sett 1&1 IONOS vann’t bryta ditt bankkonto. den’är en av de billigaste värdleverantörerna på marknaden, och kampanjerna är konsekventa och erbjuder anständigt värde. Det finns tillägg som du kan köpa, men de’tvingas inte på dig. Bara inte’t bli förvånad när förnyelsetiden kommer och priserna återgår till de vanliga priserna.

Avbryta ditt kontrakt

Som vi antydde i avsnitten ovan är det inte att avbryta ditt kontrakt’t alltid en enkel process med 1&1 IONOS. Här’är en direkt offert från företaget’s villkor:

“4.2 Du kan säga upp ditt avtal med oss ​​antingen via telefon, via din kontrollpanel, per brev och e-post. När vi accepterar din avbokningsförfrågan får du en skriftlig bekräftelse på avbokningen. Avbokningsförfrågningar per brev och e-post måste tas emot minst tre arbetsdagar före ditt förnyelsedatum. Avbokningsförfrågningar anses inte ha mottagits och accepterats förrän vi har utfärdat vår skriftliga bekräftelse till dig.”

Skriftlig bekräftelse’? Inga problem. ‘Minst tre arbetsdagar före ditt förnyelsedatum’? Rimligt nog. ‘Avbokningsförfrågningar anses inte ha mottagits och accepterats förrän vi har utfärdat vår skriftliga bekräftelse till dig’?

Håll upp – så jag gör det inte’vill du säga upp mitt kontrakt tills du bestämmer dig för att godkänna min begäran? Och där’finns det ingen tidsram för detta? Det verkar lite av, rätt?

Enligt dessa villkor kan ett e-postmeddelande om avbokning hypotetiskt sitta obesvarat – antingen felaktigt eller efter val – och kunden skulle ha noll officiell befogenhet att verkställa den.

Enes från Rancho Cordova, CA skrev:

“Jag begär en avbokning för tjänsten i februari. Jag ser att de fortfarande debiteras mig i mars och april. Jag kontaktade dem och de sa, “Ja du begärde avbokning men den avbryts inte.” Sedan avbröt de mitt konto men återbetalade inte fakturorna för mars och april.”

I praktiken hanteras de flesta avbokningsförfrågningar förmodligen på ett professionellt och snabbt sätt – låt’glöm inte att det här är ett företag med flera miljoner kunder. Men 1&1 IONOS har verkligen lämnat mycket utrymme för att täcka ryggen i dessa situationer, och det gör det inte’t fyller oss med massor av förtroende.

Vidare information

 • Såg’t hitta de priser du letade efter? Läs vår artikel om de bästa billiga webbhotellleverantörerna hitta kvalitetstjänster till överkomliga priser

1&1 IONOS vs dess konkurrenter

Den som letar efter en värdleverantör vet att det finns massor av företag där ute, allt kämpar för position och uppmärksamhet. 1&1 IONOS har funnits länge nog för att tjäna en plats i förpackningen – men precis där sitter den?

I vår forskning fann vi 1&1 IONOS ligger på nionde plats av de 12 värdleverantörerna som vi testade. Det kan göra bättre när det gäller användarvänlighet och kundservice, men det erbjuder ett stort utbud av värdstyper, såväl som bra valuta för pengarna.

Faktumet det ger mycket mer än bara värd gör verkligen 1&1 IONOS sticker ut från mängden.

När man överväger sina rivaler, 1&1 IONOS kunde lära sig några saker från HostGator om kundsupport. Vi’d rekommenderar också Bluehost för alla WordPress-användare.

HostGator fick full poäng för hjälp och stöd i vår forskning och blev totalt tvåa i våra betyg. Bluehost rekommenderas av WordPress själv som värdleverantör på grund av dess förstklassiga WordPress-värd. Bluehost blev den bästa leverantören i vår forskning, och är en väletablerad värdleverantör.

Vidare information

 • För en sida vid sida titta på varje webbhotell, kolla in vårt jämförande diagram för webbhotell
 • Vill du veta mer om HostGator? Läs vår fullständiga recension för att ta reda på varför vi rekommenderar det så mycket
 • Intresserad av Bluehost? Kolla in vår djupgående Bluehost Review och se om det’är det perfekta värdvalet för dig
 • Har du en WordPress-webbplats? Läs vår recension av den bästa leverantören av WordPress-webbhotell och upptäck ditt bästa alternativ idag

1&1 IONOS Hosting Review: Sammanfattning

Med sin mängd planer och extra programvara, som e-postmarknadsföring, domänregistrering och webbplatsbyggnadsplattform, 1&1 IONOS kryssar för många rutor.

Det har fortfarande saker att arbeta med – gränssnittet är föråldrat och förvirrande, medan dess kundsupport är hit and miss (särskilt jämfört med andra leverantörer, som HostGator.) 1&1 IONOS har visat det’s tar stora steg i rätt riktning sedan dess rebrand 2018.

Vi rekommenderar denna leverantör för småföretag och enskilda, men inte för nybörjare. Det har bra molnvärd och dedikerade värdplaner, men vem som helst efter delad eller VPS-värd bör titta någon annanstans.

1&1 IONOS har tillräckligt med funktioner och planer på att verkligen skala ett företag och erbjuder konkurrenskraftiga priser som är bra för dem som börjar på en budget. Men det’är olämpliga för nybörjare på grund av dess utmanande gränssnitt.

Kunde 1&1 IONOS vara den där du vilja? Prova det idag, eller titta på vårt jämförelsediagram för fler ledande leverantörer.

Hittade vår 1&1 IONOS-recension användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map