GoDaddy Hosting Review: Solid allt-i-ett webbhotell

godaddy logotyp


Helhetsbetyg

4 av 5 stjärnor

GoDaddy är en väl avrundad webbhotell som erbjuder fyra olika typer av värd (delad, VPS, dedikerad och WordPress) och en rad lysande funktioner. Prissättningsplanerna är inte billiga, men alla extrafunktioner gör GoDaddy lite speciell. Förutom hosting har den en webbplatsbyggare och är världens största domänregistrator.

I decennier nu, Kör pappa har varit på topp som ett av de största namnen inom webbhotell, domänregistrering och marknadsföring online. GoDaddy erbjuder massor av tjänster och syftar till att vara en enda butik för alla dina Internet-behov.

Webbhotell och registrering av domännamn gör det inte’det låter som en spännande verksamhet, det låter faktiskt rent tamt. Trots det har GoDaddy lyckats hålla sig i det offentliga ögat med sina beryktade Super Bowl-reklam och rekreationsvanor från grundaren.

Men vad med dess värd? GoDaddy kom på 6: e plats i vår webbhotellforskning med en rating på 77%. Medan GoDaddy inte är det’t det billigaste företaget runt, du får verkligen mycket för dina pengar med sina tjänster.

I själva verket kan nybörjare hitta en viss fördel med att välja GoDaddy, eftersom du enkelt kan hantera din domän med en dedikerad domänregistrator, samt få dina webbhotellbehov uppfyllda med en kapabel tjänst.

Högre priser don’t betyder alltid dig’återförs och GoDaddy är ett bra exempel. Dess värdtjänster är lika bra som någon annan’s, och deras gratis tillägg är bland de bästa i branschen. den’det är en fråga om att hitta en plan som passar bra efter dina behov. Bekvämlighet och sinnesfrid har dess värde också, och det’där GoDaddy lyser.

GoDaddy Hosting-priser

Kör pappa’s prissättning börjar på bara $ 2,99 per månad för dess delade värd. WordPress-värd kostar $ 4,99 per månad, och VPS-värd börjar på $ 19,99 per månad. Den dyraste GoDaddy-planen är för dedicerad värd, som kostar minst $ 89.99 per månad.

Vidare information:

Toppleverantörer av webbhotell – vår jämförande granskning av marknadens bästa värdleverantörer, inklusive GoDaddy.

GoDaddy För- och nackdelar

Fördelar

  • Utmärkt mallbaserad webbplatsbyggare
  • Gratis Office 365-e-post med delad hosting

Nackdelar

  • Prissättningen är högre än andra stora webbhotellföretag
  • Kör pappa’s obegränsade erbjudanden kräver en noggrann avläsning av det finstilta

GoDaddy Hosting i korthet

GoDaddy grundades 1997 som Jomax Technologies och är världens största domänregistrator. den’är inte klart hur många webbplatser det är värd, men företaget hanterar mer än 76 miljoner domäner. Det har 14 anläggningar runt om i världen och mer än 17,5 miljoner kunder över hela världen.

Innan de flesta över hela världen ens förstod vad ett domännamn var eller varför du’Jag vill ha en, GoDaddy blev ett hushållsnamn. Detta berodde till stor del på Super Bowl-reklam som började 2005. Under de senaste åren har GoDaddy gett upp sina Super Bowl-annonser.

Utöver sina minnesvärda annonser fortsatte GoDaddy att växa och erbjuda fler och fler tjänster tills det blev den fullservicewebben den är idag. Prissättningen är inte lika konkurrenskraftig som vissa andra webbhotell; Men du får några trevliga förmåner som Office 365-e-post, en webbplatsbyggare och stark kundsupport.

Om allt du behöver är en nybörjare WordPress-webbplats, vi’d föreslå att prissättning bör vara ditt främsta problem. Att inte vara för flippant om det, men WordPress användarupplevelse är ganska samma när du’åter i bloggplattformen’s content management system (CMS).

Vidare information:

WordPress-granskning – vår fullständiga uppdelning av WordPress.org och hur du får ut det mesta.

Pålitlighet & Prestanda

GoDaddy säger att det lovar drifttid på 99,99 procent, vilket motsvarar mindre än en dag av driftstopp per år. Huruvida GoDaddy faktiskt presterar på den nivån är en annan fråga. Ett nyligen testat av Down.com, en webbplats som kör uppetidstest på webbhotell säger GoDaddy har en genomsnittlig drifttid på 99,97 procent. Det motsvarar lite mindre än tre dagar av driftstopp per år, vilket fortfarande är utmärkt.

En uppehållstid på 100 procent är helt enkelt inte’t möjligt på grund av oundvikliga tekniska problem som kan uppstå. Men nära 100 procent, som GoDaddy erbjuder, är vad du realistiskt borde förvänta dig.

GoDaddy-funktioner

GoDaddy har alla grundläggande funktioner du behöver i en webbhotell. Dess grundläggande plan erbjuder en gratis domän när du registrerar dig för ett år eller längre. GoDaddy begränsar sitt gratiserbjudande till specifika toppdomäner inklusive .CLUB, .COM, .NET, .XYZ, .ORG, .CO och .CN.

den’Det är värt att notera att du också måste betala ICANN-avgiften på 18 cent per domän per år för längden på ditt åtagande.

På den grundläggande delade värdplanen erbjuder GoDaddy ett gratis år’s prenumeration på Microsoft Office 365-affärsmail, vanligtvis en $ 60 årlig kostnad. GoDaddy-värden erbjuder också obegränsad bandbredd, som inkluderar obegränsad lagring och bandbredd på webbplatsen. Även om obegränsad bandbredd är typisk för grundläggande webbhotelltjänster, är obegränsad lagring mindre vanligt.

Som sagt, GoDaddy har vissa specifika gränser för sina obegränsade planer. Om du’Om du använder sin Linux-värd är du begränsad till 250 000 inoder – filer, kataloger och så vidare – per konto. På Windows-baserad värd är gränsen 500 000 filer och mappar per konto.

Om det låter komplex för dig, du’det är inte troligt att det påverkas. GoDaddy erbjuder mycket lagring som det kommer att ta lite tid att fylla på för de flesta webbplatser.

Utöver den grundläggande ekonomiplanen finns det flera högre priser. Deluxe har alla grunderna i ekonomi, men det ger dig ett obegränsat antal webbplatser och underdomäner. Den ultimata planen ökar serverns bearbetningskraft plus att du får gratis HTTPS under ett år, och utöver detta ger delad webbhotell fler datorresurser.

Är GoDaddy Hosting lätt att använda?

Att välja din värdplan är mycket enkelt med GoDaddy. Du väljer den plan du vill ha och sedan finns det väl markerade erbjudanden för flera tillägg. Det enda tillägg som väljs som standard är säkerhetskopiering av webbplatsen. De andra möjliga tilläggen inkluderar webbplatssäkerhet och ett SSL-certifikat för HTTPS.

När paketet är konfigurerat kommer du fram till ett förenklat gränssnitt. Härifrån kan du ställa in din e-post, bygga en webbplats och komma åt din webbplats’s cPanel-kontrollpanelen. Allt i detta avsnitt på webbplatsen är mycket rent och enkelt – perfekt för nya användare.

När du väl kommer in i cPanelsektionen kan saker och ting bli lite mer förvirrande, men designen är fortfarande mycket tydlig. Till vänster ser du statistiken för din webbplats, till exempel filanvändning, lagring och så vidare. Detta kan vara till hjälp om du vill se vilka krav din webbplats ställer på servern och om du’re max ut dina utsläpp.

Huvuddelen av fönstret med de olika kategorierna cPanel, t.ex. filer, Inställningar, databaser, Webbapplikationer, domäner, E-post, Metrik, säkerhet, programvara, och Avancerad.

GoDaddy instrumentbrädaGoDaddys instrumentpanel är ren och enkel att använda. Det är idealiskt för oerfarna användare

Om du’kör en WordPress-webbplats eller ett annat dedikerat innehållshanteringssystem sedan vann cPanel’t vara en enorm oro. Men om du’kommer du att spendera mycket tid i cPanel så kan du jämföra GoDaddy med Bluehost för att se vilken förenklad design du föredrar.

GoDaddy har sin egen drag-and-drop webbplatsbyggare. Det börjar med att be dig välja en kategori och namn på din webbplats. Sedan väljer den automatiskt en grundmall för att komma igång. Webbplatsbyggaren guider dig sedan genom skapelseprocessen inklusive möjligheten att ändra det automatiskt valda temat.

Vidare information:

GoDaddy webbplatsbyggmanskontroll – vår recension av GoDaddy’s egen webbplats byggare och dess behov-att-veta funktioner.

den’är ett utmärkt verktyg för nybörjare som vill bygga en egen webbplats men är’t säker på var du ska börja. I vår test med verktyget låtde vi välja mellan åtta grundmallar och gav oss sedan friheten att justera färger och teckensnitt. Därifrån kunde vi anpassa allt och att ändra alla element var så enkelt som att klicka på det och sedan göra ändringen i den högra sidofältet.

Medan detta inte är’det är gratis med den grundläggande planen, det’är ett bra alternativ om du’letar efter att bygga en webbplats snabbt och enkelt.

Kundsupport

Om du har problem med din GoDaddy-webbplats finns det många officiella och inofficiella alternativ som är öppna för dig för att hitta en fix.

Kör pappa’s kunskapscenter bör vara ditt första stopp. den’Det är troligt att ditt problem inte är så unikt och att en vanlig fixering är tillgänglig. Överraskande sparar detta ofta mer tid än att vänta på en supportrepresentant.

Kör pappa’s hjälpsajt är välorganiserad med de vanligaste problemkategorierna representerade av stora ikoner; dessa inkluderar frågor om domäner, cPanel, Windows Hosting, SSL-certifikat, Office 365-e-post och kontohantering. Klicka på Fler produkter länk avslöjar ytterligare potentiella problemkategorier i en textlista.

Efter att du har valt ett problem, hjälper GoDaddy dig att gå ner tills du hittar en artikel där’är specifika för din fråga. De flesta av lösningarna finns dock i forumposter där kunder hjälper varandra.

GoDaddy värd granskning kunskapsbasGoDaddy kunskapscenter är välorganiserat, men för djupgående svar kan du vara bättre på att titta i forumen

Det finns några grundläggande tips högst upp på varje specifik frågesida, men GoDaddy gör vanligtvis inte’t har de långa supportartiklar som vissa webbhotell skapar på egen hand. Den där’Det är inte nödvändigtvis dåligt eftersom foruminlägg tenderar att hålla problemlösningarna mer aktuella, men det’s inte för alla eftersom det vanligtvis kräver lite mer forskning.

Om kunskapsbasrutten misslyckas, kom ihåg att en vanlig gammal Google-sökning också kan hjälpa. GoDaddy är så stort och populärt att många webbplatser och YouTube-kanaler skriver artiklar med korrigeringar för specifika problem för GoDaddy.

När den typen av forskning inte är’I korten erbjuder GoDaddy också livechatt, telefonsupport dygnet runt och svar på supportfrågor på sociala medier.

Prissättning & Värde för pengar

GoDaddy har ofta försäljning, där priserna för delad hosting med Ekonomiplanen börjar så lågt som 2,99 $ per månad när du registrerar dig för 3 år. Efter den första perioden går priset upp till $ 7,99 per månad. Deluxe-planen har ett introduktionspris på $ 4,99 per månad och Ultimate är $ 5,99.

Den där’är ganska lite dyrare än Bluehost eller HostGator, där priserna börjar under $ 3. Den extra kostnaden kan dock vara värt det för alla som vill använda GoDaddy’s användarvänliga webbplats byggare.

Kör pappa’s dedikerade WordPress-värd för högre trafikbloggar har ett introduktionspris på $ 4,99 per månad ($ 9,99 efter den inledande perioden), och Deluxe- och Ultimate-planer med startpriser till $ 7,99 respektive $ 9,99. där’s också en Ultimate plan för två webbplatser som börjar på $ 9,99 per månad, och Pro 5+ planen för 5 till 50 webbplatser som börjar på bara $ 24,99 per månad.

Virtuell privat server (VPS) värd börjar på $ 19,99 per månad för en VPS med 1 GB minne, 40 GB lagring, obegränsad bandbredd, 3 dedikerade IP-adresser och ett gratis SSL-certifikat under ett år. Förnyelsepriset går upp till $ 30 per månad efter den inledande perioden. Det finns tre andra VPS-planer med priser som sträcker sig från $ 24.99 per månad till $ 74.99 per månad till den inledande kursen.

Dedikerad webbhotell, där du i princip hyr en server från GoDaddy, börjar på $ 89,99 per månad och går upp till $ 179,99. Det är dock de inledande priserna. Efter den initiala perioden går priserna upp mellan 169,99 dollar till 349,99 dollar per månad. Den där’s några allvarliga pengar och bara värt det för små företag och bloggar med trafik och företag att stödja det.

Slutsats: Är GoDaddy Hosting rätt för dig?

GoDaddy är ett bra val för webbhotell, men du’Jag måste betala lite mer än du skulle göra med andra stora värdföretag. Det kan vara värt det att få några av dessa freebies GoDaddy-erbjudanden, som gratis Microsoft Office 365-e-post, ett gratis SSL-certifikat på större planer och en mestadels gratis domän.

GoDaddy vann’Det ska vara för alla som de som är prissatta för en budget. Fortfarande, med flera datacenterregioner att välja mellan, ett mycket lättanvänt gränssnitt och alla typer av supportmöjligheter, GoDaddy är väl värt att leta efter nya användare och erfarna webbplatsägare. När en GoDaddy-plan passar, passar den verkligen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me