Hur man bygger en webbplats på GoDaddy

Skapa en webbplats på GoDaddy i 13 enkla steg

hur man bygger en webbplats på godaddy featured imageden’är lätt att känna sig lite förlorad när du’bygger din första webbplats. Du kan sitta där och tänka, hur bygger jag en webbplats på GoDaddy? Vår steg-för-steg-guide tar dig i handen och leder dig genom varje steg – destinationen? Din helt egen GoDaddy-webbplats!


GoDaddy bär många hattar i den digitala världen och tillhandahåller allt från domäner till värd, men en av de mest populära tjänsterna är dess webbplatsbyggare.

Vi testade GoDaddy’s webbplatsbyggare själva, tillsammans med de bästa märkena på marknaden. Sammantaget har vi haft att använda GoDaddy – det stod verkligen ut för det användarvänlig layout och designassisterad byggare.

den’är superlätt att använda, eftersom den använder ADI (Artificial Design Intelligence) för att faktiskt hjälpa dig att bygga din webbplats. När du anger den typ av webbplats du vill skapa skapar den automatiskt en exempelwebbplats som du kan redigera. Du kan föreställa dig hur mycket tid och teknisk ansträngning som sparar!

Detta gör GoDaddy bäst för totalt nybörjare, eller de som behöver en webbplats så snabbt som möjligt – den’är den snabbaste webbplatsbyggaren i väst (eller var som helst, verkligen.)

Där den föll ner var dess ganska vanliga utseende och dess brist på funktioner – du vann’t få en kraftfull eller komplex webbplats från GoDaddy, men du kommer att få en enkel, snabb webbplats live på några minuter. Kolla in stjärnorna nedan för hela bilden!

Om du vill ta reda på hur vi sätter GoDaddy genom dess steg, läs om vår testprocess i vår artikel: How We Conduct Our Website Builder Research. Om du tror att du kanske behöver något mer sofistikerat, ta vår frågesport för att hitta den bästa webbplatsbyggaren för dig.

GoDaddy kommer med en provperiod på en månad. Så oavsett om du’om du är nervös över att skapa din första webbplats, eller pratar om att komma igång kan du bygga utan att spendera en enda cent.

Med det sagt, låt’s tar vårt första steg längs webbplatsens byggande. Vi’Jag visar dig exakt hur du bygger en webbplats med GoDaddy. Vi’Låter dig genom installationsprocessen, hur du anpassar din webbplats och stegen du behöver vidta innan du publicerar. Vi’är med dig varje steg på vägen, så lägg din bästa fot framåt och låt’kommer igång!

Vidare information

 • Läs vår GoDaddy Website Builder Review för att lära sig mer om denna snabba byggare.
 • Se hur GoDaddy jämför i vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare.
 • Upptäck hur GoDaddy rankas i vår recension av Bästa webbplatsbyggare av 2019.

1

Välj din sajtyp

Det allra första du behöver göra är bestäm vilken typ av webbplats du vill bygga. Om du vill sälja online, du’Jag måste bygga en onlinebutik. Om du vann’t accepterar betalningar via din webbplats, bör du välja alternativet webbplatsbyggare.

godaddy webbplats byggare menyDu måste välja vilken typ av webbplats du vill bygga – en webbutik eller en webbplats.

Don’t oroa dig, detta beslut är inte’t set i sten – om du ändrar tanken längs linjen, Du kan alltid lägga till en onlinebutik på din webbplats senare.

I den här steg-för-steg-guiden, vi’Jag visar dig hur man bygger en webbplats snarare än en onlinebutik, även om många steg liknar.

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Bestämde vilken typ av webbplats du behöver
 • Valt rätt alternativ på GoDaddy’s webbplats

Vidare information

 • Vill du sälja online? Läs vår guide om Hur man bygger en onlinebutik.
 • Se hur GoDaddy jämför i vår översyn av Bästa e-handelsplattformar.

2

Påbörja din gratis provperiod

GoDaddy har en en månads gratis provperiod, vilket definitivt är värt att dra nytta av. Du kan öva på dessa steg och göra din webbplats redo för den kostnadsfria provperioden och sedan välja att uppgradera (eller inte) när rättegången slutar.

Det betyder att du kan lära dig att använda GoDaddy utan att spendera en enda cent!

godaddy webbplats byggare gratis rättegångKlicka bara på Start för gratis-knappen för att börja din kostnadsfria testversion med GoDaddy.

den’är lätt att starta din kostnadsfria testversion – klicka bara på någon av Börja gratis knappar på GoDaddy’s webbplats, skapa sedan ett konto. den’är helt gratis, och du inte’t måste ange alla kreditkortsuppgifter för att registrera dig.

Allt du behöver är ett e-postmeddelande och ett lösenord, och du’är bra att gå!

godaddy skapa gratis kontoden’är superenkelt att komma igång med GoDaddy. Allt du behöver är en e-postadress – inga kreditkortsuppgifter krävs.

Kör pappa’s kostnadsfria testversion är extremt generös och ger dig god tid att se till att det är’är den perfekta byggaren för dig. där’ingen risk och inget tryck för att registrera dig när rättegången är klar – betalar du bara om du älskade att använda GoDaddy!

När din rättegång är över har du fyra prisplaner att välja mellan, mellan $ 10 och $ 25 per månad (när faktureras årligen). Grundplanen är den billigaste och ger dig alla vanliga nödvändigheter, till exempel SSL-säkerhet och begränsade sociala delningsalternativ.

För SEO-verktyg du’Jag behöver $ 15 per månad standardplan och acceptera bokningar och betalningar för tjänster eller möten du’Jag behöver $ 20 per månad Premium-plan.

E-handelsplanen är den dyraste till 25 USD per månad – detta kommer med försäljningsverktyg som rabatter, frakt och lagerhantering.

Men för nu börjar du bara bygga gratis och komma tillbaka för att välja din prisplan när din rättegång är över – enkel!

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Klicka på Start gratis
 • Skapade ditt GoDaddy-konto

Vidare information

 • Vill du bygga och publicera gratis? Läs vår recension av Bästa gratis webbplatsbyggare.

3

Välj din bransch och webbplatsens titel

När du’har registrerat dig, du’Jag ser den här sidan framför dig och uppmuntrar dig att komma igång. Detta är det första steget att faktiskt bygga din webbplats – och den kunde inte’t vara lättare.

godaddy redaktör låter oss komma igångDet är enkelt att starta din webbplats – ange bara din webbplats’namn och branschen det faller under.

Allt du behöver göra är att gå in i branschen som din webbplats kommer under och namnet på din webbplats. När du gör det skapar GoDaddy automatiskt en exempelsida baserad på grundläggande information du’har kommit in.

godaddy webbplatsinställningsbransch och titelGoDaddy skapar en webbplats för dig baserad på den information du har’har kommit in.

Vi ville ha en webbplats under branschen “Författare”, betitlad “Lucy Loves Writing”. Kör pappa gav oss direkt detta enkla, eleganta tema, centrerad kring vad vi’d berättade det hittills. Du kan leka med olika branscher och sidtitlar för att hitta en du’är nöjd med – när du är’om du är nöjd klickar du bara på knappen Fortsätt.

Åh, och don’t oroa dig om du inte gör det’Jag älskar varenda sak om den här första webbplatsen – du’Jag kommer att anpassa det på ett ögonblick.

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Valde vilken bransch din webbplats kommer under
 • Tänkte på ett namn på din webbplats
 • Ange denna information på din webbplats
 • Klicka på Fortsätt för att fortsätta till nästa steg

Vidare information

 • Byggjer du en företagswebbplats? Kolla in vår guide på Hur man bygger en företagswebbplats för några användbara tips.

4

Börja redigera din webbplats: Välj ditt tema

Nu du’har fått din basmall, kan du börja redigera den så att den’är mer unik och i linje med ditt eget märke. Det första du ska göra är att välja ditt tema. Ditt tema ändrar design och layout för din webbplats, så det’är viktigt att välja en du gillar!

godaddy webbplats byggare hur man redigerarGoDaddy guidar dig genom din webbplats’s inställning, som uppmanar dig att välja ditt tema och lägga till din egen text.

den’är lätt att ändra ditt tema – klicka bara på den tema-knappen, och du’Jag hittar massor av olika teman som du kan förhandsgranska.

Det tema vi började med här hette Trade, men det finns många andra att bläddra igenom.

godaddy väljer ditt temaGoDaddy ger dig en rad olika teman att välja mellan, och till och med kan du ändra färger och teckensnitt i den här förhandsvisningen för att hjälpa dig att välja.

Grunderna för varje tema förblir desamma, men layouterna och stilarna varierar för varje.

Klicka på färgknapparna till höger för att se hur dessa teman ser ut med ett annat färgschema, eller prova olika teckensnitt för att få en uppfattning om vad som kan passa din webbplats.

förhandsgranskningsfärger för godaddy-temaden’är lätt att förhandsgranska teman i ett annat färgschema – klicka helt enkelt genom de olika färgknapparna på höger sida.

I slutändan valde vi ett tema som heter Spaces, med ett nytt teckensnitt och ett vitfärgtema för att göra texten verkligen sticker ut. När du’har valt ditt tema, klicka på Klar i det övre högra hörnet.

Detta vann’t vara den sista versionen av din webbplats, så don’t oroa dig om det’är inte 100% perfekt – du’Jag får chansen att lägga till egna bilder, text, sidor och mer innan du trycker på publicera.

den’Det är viktigt att känna till ditt tema’t set i sten – Med GoDaddy kan du gå tillbaka och ändra ditt tema när som helst, även efter att din webbplats har gått live!

godaddy väljer temafärg och typsnittNär du’har valt ditt tema, klicka på Klart för att verkligen börja anpassa din webbplats. Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Titta på ett bra utbud av teman – don’t bara hålla fast vid den första du ser!
 • Förhandsvisade olika färger och teckensnitt
 • Valt ett tema du älskar (men kom ihåg att du kan gå tillbaka och ändra detta när som helst!)

Vidare information

 • Behöver du lite inspiration? Ta en titt på dessa Fantastiska layouter för hemsida!
 • Om du’är du osäker på vilka färger som fungerar bäst, kolla in vår guide om Hur man väljer ett bra färgschema för din webbplats.
 • Se till att du väljer rätt teckensnitt för din webbplats med vår guide på Hur man väljer den perfekta typsnittet för typsnitt för din webbplats.

5

Anpassa din design: Lägg till dina egna bilder

Bilder är oerhört viktiga för din webbplats’s framgång. Ditt tema kommer med lagerbilder redan på plats – men du vill antagligen lägga till dina egna!

Först och främst kan du ändra format eller passform för dina bilder genom att klicka på liten blå uppdateringsknapp, som är i det nedre högra hörnet av bilden du vill ändra. Du kan sedan förhandsgranska fyra olika passningar – i exemplet nedan valde vi “Fylla”.

godaddy hur man redigerar bilderHär kan du se de olika alternativen för att redigera bildens stil.

Men du kanske vill ersätta denna lagerbild med en annan – kanske till och med fotograferar du’har tagit dig själv! Att göra detta, Klicka på Ersätt-knappen på höger sida. Detta öppnar ditt mediebibliotek (ooh).

Här kan du ladda upp dina egna bilder, bläddra bland fria stockfoton eller till och med ansluta till sociala medier för att lägga till bilder med ett klick på en knapp.

godaddy mediebibliotekMediebiblioteket är där du hanterar, laddar upp och söker efter bilder att lägga på din webbplats.

Om du’Om du använder det fria lagerbilden kan du göra livet lättare genom att använda sökfunktionen. När du’har valt dina bilder, klicka på Infoga för att se dem visas på din webbplats.

Topptips! Don’glöm inte att lägga till alt-text när du’sätter bilder på din webbplats. Alt-text berättar för vad bilden handlar om, vilket är användbart om bilden inte gör det’t ladda, eller om någon använder en skärmläsare. den’är också mycket viktigt för SEO (Search Engine Optimization), vilket är viktigt om du vill att din webbplats ska rankas bra i Google.

Nedan ser du rutan där du skriver in din alt-text – se hur din alt-text också visas när du håller muspekaren över bilden.

godaddy hur man lägger till alt textKom alltid ihåg att lägga till alt-text för dina bilder – det här är texten som visas när du håller muspekaren över bilder och är viktig för SEO. Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Laddat upp dina egna bilder till ditt mediebibliotek
 • Lade till nya bilder till din webbplats
 • Formaterade dina bilder så att de passar din stil
 • Skriven alt-text för alla bilder du’har lagt till

Vidare information

 • Trött på lager? Läs vår guide om Var du kan hitta professionella bilder för din webbplats.

6

Lägg till din egen text

Detta är ett enkelt men avgörande steg för att anpassa din webbplats. Innehållet är kung i webbplatsvärlden, så du måste ersätta den aktieteksten och lägga in ditt eget mördareinnehåll!

godaddy hur man redigerar textKlicka på texten för att börja redigera den.

Lyckligtvis är det enkelt att lägga till din egen text. Klicka på texten som’är redan där, och du’Jag kan markera det, ta bort det och lägga till det. Det kunde inte’t vara lättare!

godaddy redigerade textDu kan uppdatera texten när du vill.

den’är lätt att redigera lagerteksten redan på din sida, men du’är mer begränsad när det gäller att flytta eller till och med lägga till nya textrutor. Du kan’t bara klicka och dra textrutor runt, och du kan’t lägg till en enda textruta på din sida.

Istället måste du lägga till ett nytt avsnitt (vi’Jag kommer till det nästa) och ändrar lagerteksten som medföljer.

Om du’om du skriver en blogg klickar du bara på Börja skriva knappen och GoDaddy öppnar upp ett bloggutkast för dig att börja skapa inlägg.

Topptips! Dina ändringar sparas automatiskt i GoDaddy, så du gör det inte’t behöver oroa dig för att förlora något arbete du’har gjort! den’det är en bra idé att fortsätt att förhandsgranska din webbplats när du går – Detta låter dig se hur din webbplats kommer att se levande, vilket hjälper till att undvika obehagliga överraskningar när du har gjort det’är redo att publicera. Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Ändrade lagertekst som följde med ditt tema
 • Lagt till ditt eget innehåll på din webbplats
 • Började skriva blogginlägg (om du’inkluderar en blogg)
 • Förhandsvisade din webbplats för att se dina ändringar träda i kraft

7

Lägg till nya avsnitt

Du’Jag kommer att märka att din webbplats redan har fyra avsnitt – Header, About Us, Contact Us och Footer. Ett av de bästa sätten att göra din webbplats unik är genom lägga till nya avsnitt – Med det här praktiska verktyget kan du lägga till fotogallerier, bloggar, videor, menyer och mer.

När du’redigerar din sida, du’Jag märker blå knappar med plustecken på dem – håll muspekaren över en av dessa och orden Lägg till avsnitt kommer att visas.

lägg till avsnitt Godaddy webbplatsbyggare

Klicka på den här knappen och välj sedan vilken typ av sektion du ska’Jag vill lägga till från den långa listan som dyker upp:

godaddy sida sektioner menyn

Du kan lägga till upp till 20 avsnitt på varje sida, vilket borde vara gott. De enda avsnitten du kan’t lägg till är fler sidhuvuden eller sidfötter, men annat än det du’kan du välja vad du vill från den imponerande menyn.

Om du vill lägga till massor av nytt innehåll, det’är bäst att lägga till ett innehållsavsnitt, eftersom det betyder att du kan skriva så mycket du vill!

Om du lägger till ett avsnitt av misstag eller beslutar att du inte längre behöver det, du kan enkelt ta bort avsnitt genom att klicka på dem och sedan slå på den röda radera-knappen längst ner i sidofältet som visas till höger.

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Lade till nya avsnitt till din webbplats
 • Raderade alla avsnitt du inte har’behöver inte

8

Lägg till sidor

Vissa webbplatsbyggare låter dig bara bygga webbplatser med en sida, medan andra låter dig skapa komplexa webbplatser med hundratals sidor. Så hur fungerar GoDaddy? Tja, GoDaddy sitter blygsamt mellan dessa ytterligheter – du kan lägga till upp till 50 sidor på din webbplats, eller håll det enkelt med en enda sida.

Att lägga till sidor är enkelt – helt enkelt gå till din hemmeny (genom att klicka på den lilla hussymbolen i det övre högra hörnet på skärmen) och välj Sidor.

Detta visar dig en lista över dina sidor och låter dig beställa, lägga till, duplicera eller ta bort dem. För de två sista alternativen klickar du bara på de tre punkterna bredvid sidan du vill kopiera eller radera.

För att lägga till en ny sida – ja, du gissade det – klicka på knappen Lägg till.

hur man lägger till sidor godaddy

Allt du behöver göra nu är att ge din nya sida en titel, välj de inställningar du vill ha – till exempel om den ska visas i navigationsmenyn – och klicka på Skapa sida.

Topptips! Håll din sidtitel kort, eftersom den kommer att visas i navigationsmenyn. Långa, komplicerade sidnamn gör din meny rörig och förvirrande.

När du’har skapat din blanka nya sida, kan du börja andas liv i den genom att lägga till sektioner för att fylla den. Oavsett om du vill ha videor, kontaktformulär eller till och med att bädda in anpassad kod på sidan, det’är en tom duk som du kan leka med.

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Lade till så många sidor du behöver (detta är valfritt – där’Det är inget fel på en webbplats med en sida!)
 • Raderade alla sidor du inte har tagit’behöver inte
 • Hållna sidtitlar korta och rena
 • Fyllt alla nya sidor med innehåll genom att lägga till nya avsnitt
 • Beställde dina sidor i en struktur du’är nöjd med

9

Hantera dina webbplatsinställningar

När du går in på dina webbplatsinställningar från hemmenyn, du’Jag hittar massor av saker du kan lägga till, redigera eller aktivera. Vi’Jag ska utforska fyra av de viktigaste funktionerna du kanske vill hantera.

Webbplatsprofil

Din webbplatsprofil är där du är’Jag hittar grundläggande information för din webbplats, till exempel din e-postadress, adress och webbplatsnamn. GoDaddy kommer automatiskt att använda e-postmeddelandet du använde för att registrera dig, men du kan ersätta detta med en annan adress om du vill.

Du kan också ändra din företagskategori här eller lägga till ett telefonnummer eller adress. Detta är särskilt värt att fylla i om du’re bygga en affärssida, eftersom det hjälper till att skapa förtroende hos potentiella kunder.

sökmotoroptimering

SEO är konsten att hitta online. Du kan optimera din webbplats för att hitta och gynnas av sökmotorer som Google – det finns alla möjliga sätt att göra detta, men GoDaddy håller det enkelt med sitt SEO-verktyg.

Gå till fliken SEO i inställningsmenyn och klicka på Börja optimera – detta tar dig till en ny sida, där du kan gå igenom GoDaddy’s SEO Wizard. Här kan du svara på frågor som om din publik är global eller lokal, förklara vad din webbplats handlar om och välja nyckelord från GoDaddy’s förslag.

godaddy seo optimeringKör pappa’s SEO Wizard är extremt enkel och nybörjarvänlig.

GoDaddy gör ett bra jobb med att göra SEO tillgängligt för alla och alla – du inte’t behöver förstå något av de tekniska sakerna för att börja optimera din webbplats. den’är inte det mest avancerade optimeringsverktyget runt, men för nybörjare’är perfekt.

Google Analytics

Om du’är allvarliga om din webbplats, sanningen är att du vill ha Google Analytics i ditt team. den’är ett populärt, kraftfullt verktyg som ger dig värdefull insikt om hur din webbplats presterar och hur människor interagerar med din webbplats.

Topptips! Se till att du’har registrerat dig hos Google Analytics innan du försökte utföra detta steg. den’är helt gratis och riktigt enkelt.

Gå först till dina inställningar och hitta menyfliken märkt Google Analytics.

När du registrerar dig hos Google Analytics, du’Jag får en SpårningsID – Om du har detta till hands, är allt du behöver göra att ange det i den märkta rutan i dina inställningar och låta GoDaddy sortera resten åt dig.

Om du inte gör det’Om du har det till hands kan du hitta ditt spårnings-ID i Admin-området på ditt Google Analytics-konto.

Cookie och Tracking Alert

Vi’är alla bekanta med pop-ups-klamrar om kakor, data och behörigheter och ger oss den bästa användarupplevelsen. Troligtvis accepterar du dem utan att ge dem en andra titt.

När du’bygger dock din egen webbplats, du’Jag måste tänka igenom de cookiepolitiken – det’s lagen!

GoDaddy ger dig ett standardkakemeddelande som fungerar bra för allmänna webbplatser. Se till att detta är aktiverat i dina inställningar innan du publicerar din webbplats, eller det vann’t visas för besökare.

Beroende på vilken typ av webbplats du’återgår, eller vilken bransch ditt företag sitter i, kan du behöva redigera detta för att vara ett mer specifikt och lagligt lufttätt meddelande.

Om du har en längre och mycket detaljerad policy kan du också lägga till en sekretesspolicy på din webbplats – du gör detta genom att lägga till ett nytt avsnitt på din sida och välja alternativet Integritetspolicy.

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Uppdaterad och anpassad din sajtprofil
 • Optimerad webbplats för sökmotorer för att öka din webbplats’s ranking när det är’s live
 • Registrerade dig för ett gratis Google Analytics-konto och lagt till det på din webbplats
 • Aktiverade cookie-varningsmeddelandet och anpassade det om du behöver
 • Lade till en sekretesspolicy om du behöver extra information i dina juridiska ansvarsfriskrivningar
 • Undersökte resten av dina inställningar för att se till att det var’är alla inställda på dina preferenser

Vidare information

 • Läs vår recension av Bästa webbplatsbyggare för SEO om du’är verkligen allvarliga om att hitta din webbplats.

10

Bli avancerad

Nu du’Vi har grunderna på plats, här är tre saker du kanske vill lägga till för att ge en extra nivå “Wow” och professionalism till din webbplats.

Lägg till en logotyp i din rubrik

Vem gör det inte’t älskar en logotyp? Varumärken är byggda på dem och de kan bli en viktig del av din webbplats’s identitet. Klicka på fliken Sidor i din redigeringssidefält, välj din hemsida och klicka sedan på alternativet Header.

Om du klickar på Header-etiketten öppnas dina Header-inställningar, där du kan välja att lägga till din logotyp. Klicka bara på knappen Logotyp, och ladda upp bilden du vill använda. Du kan ändra storlek på den och klicka sedan på Klar för att spara dina ändringar.

hur man lägger till logotyp i godaddyKlicka på Logo-knappen för att ladda upp, ändra storlek och spara din logotyp.

Din logotyp visas automatiskt i rubriken på varje sida på din webbplats och fungerar också som en länk till din hemsida – utan att du behöver lyfta så mycket som en finger!

Lägg till sociala medier på din webbplats

Håll kontakten genom att integrera sociala medier med din webbplats. Du kan lägga till knappar som länkar till dina olika sociala mediekonton, vilket gör det enkelt för besökare att hitta och följa dig. Helt enkelt lägg till ett nytt avsnitt och välj “Social”. Du kan sedan länka till dina sociala konton genom att ange lämpliga länkar.

godaddy integration i sociala medierDu kan ansluta till olika sociala mediekonton med GoDaddy, från Facebook till Yelp.

Lägg till online-möten

Business Plus- och eCommerce-kunder kan skapa avtalssektioner på deras GoDaddy-webbplats. Du kan dock fortfarande prova det gratis – klicka på Lägg till avsnitt och gå till “utnämningar & tjänster.”

Du’Jag måste ange information och prisinformation för dessa bokningar i instrumentpanelen på din webbplats, men GoDaddy kommer att vägleda dig genom processen.

godaddy online-mötenGoDaddy tar dig automatiskt till din instrumentpanel, där du kan hantera dina bokningar.

Denna funktion låter kunder boka möten och tjänster direkt via din webbplats. Detta ser riktigt professionellt ut och gör livet mycket enklare för både dig och dina kunder!

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Lade till en logotyp till din sidhuvud
 • Anslut dina sociala mediekonton till din webbplats
 • Skapade ett möte och tjänster på din webbplats (om du behöver den här funktionen)
 • Om du’har konfigurerat möten, hantera dina bokningar i din GoDaddy instrumentpanel

Vidare information

 • Skapa en professionell logotyp för din webbplats – läs vår användbara guide på Hur man gör en logotyp!

11

Anslut ett anpassat domän

Du’är nästan där! Det sista att göra innan du kan publicera din webbplats är att ansluta ditt helt eget domännamn.

GoDaddy ger dig en gratis domän som ser ut så här: www.lucyloveswriting.godaddysites.com. Säkert att säga det’är inte särskilt professionell eller ens minnesvärd!

Medan du kan publicera din webbplats med denna gratis domän, gör vi inte’t rekommenderar det. Istället kan du antingen ansluta ett befintligt domännamn om du redan äger ett eller köpa en ny domän från GoDaddy. Du kan se dessa tre alternativ nedan.

godaddy domäninställningarDu har tre val när det gäller att välja en domän för din webbplats.

Om du behöver köpa en ny domän ger GoDaddy dig några förslag baserade på namnet på din webbplats, eller så kan du söka efter en själv. Du måste betala för din nya domän, men den borde inte’t vara för dyra – de vi tittade på kostnaden 11,99 dollar för det första året.

Du kan låsa in din domän i upp till tio år om du vill!

exempel på godaddy-domänden’är lätt att söka efter ditt eget domännamn. Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Valt en domän för din webbplats – oavsett om det är’är gratisversionen, en befintlig eller en helt ny domän

Vidare information

 • Behöver du lite mer information? Kolla in vår Vad är ett domännamn? Nybörjare’s Guide för en grundlig introduktion till domännamn.

12

Förhandsgranska och publicera din webbplats

den’s tid! Du’är redo att publicera och dela din webbplats med onlinevärlden. För att undvika överraskningar bör du göra det förhandsgranska alltid din webbplats när du bygger – men nu det’det är dags för slutkontrollen. Få någon annan att titta runt på din webbplats som en testkörning innan du trycker på den stora gröna knappen.

Se upp för trasiga länkar, bilder som vann’t ladda, eller avsnitt du tänkte ta bort och glömde bort. När du’är helt nöjd med din webbplats, gå vidare och slå den ultraljudande Publicera-knappen.

Grattis – din webbplats är online!

Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Förhandsvisade din webbplats
 • Testade din webbplats för att se till att det inte finns det’t några misstag, brister eller trasiga länkar
 • Hit publicera!

13

Marknadsför din webbplats

En sista sak. Nu är din underbara hemsida live, du behöver människor att komma och förundras över den – och helst applådera (högt). Nu’det är dags att köra e-postmarknadsföringskampanjer och koppla dina besökare.

Helt enkelt lägg till ett prenumerationsavsnitt på din webbplats för att uppmuntra människor att registrera sig – du kan anpassa formuleringen, och till och med layouten, så att den verkligen sticker ut.

Om du’när det gäller Business Plus eller eCommerce-planen kan du också lista dina företag på Google. Detta gynnar din företagswebbplats eftersom det ökar din synlighet genom att visa dina öppettider, plats och kontaktinformation i sökresultaten.

Gå till din instrumentpanel för att lista ditt företag på Google, hantera dina e-postkampanjer och förbättra din SEO.

marknadsföra din webbplats med godaddyDu’Jag hittar användbara verktyg i din instrumentpanel för att hjälpa dig marknadsföra din webbplats. Innan du går vidare, se till att du gör det’ve:

 • Lade till ett prenumerationsavsnitt på din webbplats
 • Skapade din första e-postkampanj från din instrumentpanel
 • Om du’om du är ett företag, borde du’har listat ditt företag på Google för bättre synlighet
 • Förbättrad din SEO från din instrumentpanel

Hur man bygger en webbplats på GoDaddy: Sammanfattning

Den här artikeln har lett dig genom stegen att bygga din helt egen GoDaddy-webbplats, från att registrera dig till att skicka e-postkampanjer för att marknadsföra din glänsande nya webbplats.

Även om det kan verka som många steg, du kan bygga en webbplats med fantastisk hastighet tack vare GoDaddy’s designassisterad redaktör. Perfekt för nybörjare som bara vill ha en enkel webbplats eller för alla som behöver komma online snabbt. GoDaddy är en trevlig webbplatsbyggare att använda.

Nu vet du exakt hur man bygger en webbplats på GoDaddy, men det roliga gör det inte’t sluta där.

Din webbplatsbyggare resa slutar aldrig riktigt – du’Jag kommer ständigt att uppdatera, ändra och hantera din webbplats. Du kan spåra din webbplats’framgång från din GoDaddy-instrumentbräda såväl som via Google Analytics.

Om du behöver en snabb påminnelse om hur du bygger din webbplats på GoDaddy, här är stegen som beskrivs igen nedan:

 1. Välj din webbplatstyp
 2. Påbörja din gratis provperiod
 3. Välj bransch och webbplats
 4. Börja redigera din webbplats: välj ditt tema
 5. Anpassa din design: lägg till dina egna bilder
 6. Lägg till din egen text
 7. Lägg till nya avsnitt
 8. Lägg till sidor
 9. Hantera dina webbplatsinställningar
 10. Bli avancerad
 11. Anslut en anpassad domän
 12. Förhandsgranska och publicera din webbplats
 13. Marknadsför din webbplats

Du gör inte’Jag behöver inte engagera sig i en betald plan för att testa dessa steg – allt du behöver är GoDaddy’s gratis testversion, som låter dig prova innan du köper. På så sätt vet du exakt om GoDaddy är rätt för dig.

Om GoDaddy inte gör det’kryssa för alla dina rutor, din webbbyggnadskarriär är inte’t över. Testa Wix ADI, som fungerar på liknande sätt som GoDaddy genom att skapa en snygg webbplats för dig baserad på informationen du ger den. Skillnaden är att du kan välja att flytta din webbplats till dess vanliga redaktör om du bestämmer dig för att du vill ha mer kreativ frihet, vilket gör det till mindre begränsande än GoDaddy’s byggare.

Med en generös en månads gratis provperiod, där’Det är ingen skada att ge GoDaddy en go – vi’Vi har visat dig vägen, du’Vi har fått stegen ner, så vad väntar du på?? Bana din egen väg till online-framgång med GoDaddy’s webbplatsbyggare, och njut av resan!

Vidare information

 • Om GoDaddy inte är det’t helt rätt, läs vår recension av Enklaste webbplatsbyggare för nybörjarvänliga alternativ.
 • Läs vår jämförelse av Wix Editor vs Wix ADI att se vilken byggnad som är bäst för dig.
 • Läs vår Ultimate Guide to Building a Website för mer användbara tips.

Vanliga frågor

Jag vill bygga en onlinebutik – är stegen olika?

Ja, och nej – om du’bygga en butik från grunden, då måste du följa olika steg (du’Jag måste till exempel lägga till produkter på din webbplats och ställa in frakt). Men vår guide för hur du använder GoDaddy gäller fortfarande för grunderna för att bygga din webbplats.

Jag kanske vill sälja produkter i framtiden – måste jag betala för e-handelsplanen nu?

Nej! Bygg din webbplats som vanligt – när du vill börja sälja produkter lägg bara till en onlinebutiksektion på din webbplats. Du kan uppgradera till e-handelsplanen när du’är redo att börja tjäna pengar via din webbplats.

Kan jag redigera min webbplats från min mobil?

ja! Du kan uppdatera och hantera din webbplats på vilken enhet du vill’arbetar från din bärbara dator, telefon eller surfplatta. Detta gör det enkelt att köra din webbplats när du är på språng och är tillgänglig på alla GoDaddy’s planer.

Måste jag hitta värd för min webbplats innan jag kan publicera?

Nej! GoDaddy är värd för din webbplats för dig, vilket betyder att allt du behöver göra är att registrera dig, bygga och publicera din webbplats. Du gör inte’t behöver oroa dig för att hitta rätt värdplan eller leverantör för dina behov eller att ta in extra värdkostnader i din budget. Kör pappa’har du täckt.

Hur mycket kommer min webbplats att kosta när den kostnadsfria prövningen är över?

Om du väljer att registrera dig på GoDaddy och publicera den vackra webbplatsen du’har byggt, har du fyra prisplaner att välja mellan. Den billigaste personliga planen börjar på bara $ 5,99 per månad (faktureras årligen). Vi rekommenderar dock att du registrerar dig för affärsplanen för $ 9,99 per månad, eftersom den innehåller SEO, vilket är viktigt för att din webbplats ska hittas!

Vad händer om jag fastnar och bygger min GoDaddy-webbplats?

Att bygga din webbplats med GoDaddy är superenkelt, och det finns hjälpsamma popup-fönster som hjälper dig genom varje steg. Fortfarande behöver vi alla en hjälpande då och då – GoDaddy har ett supportteam dygnet runt tillgängligt via telefon. Du kan också använda livechatt-supporten från måndag till fredag ​​eller bläddra i GoDaddy Help Center för svar.

Webbplatsbyggare-expert syftar till att ge dig ärlig information. Den där’varför vi bedriver vår egen forskning och får direkt, personlig insikt. Klicka här för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map