PageCloud Review 2020: Vad gör vi av den nya byggaren på blocket?

Den kanadensiska webbplatsbyggaren PageCloud har bara funnits i några år, men det’har redan fått en lojal följd och en imponerande användarbetyg.


Vi trodde att det var dags att ta den nya byggaren på kvarteret för en provkörning.

PageCloud ‘Hall of Fame’ innehåller ett stort utbud av sajter, från kollegor och fitnessmärken till fotografer och designers i 130 länder.

Vi kom i kontakt med Philip Westfall, som arbetar på PageCloud, för att ta reda på vem han’d rekommenderar plattformen för. Här’vad han hade att säga:

Det här är helt klart en mycket ambitiös byggare, men försöker det vara för många saker för många människor? Den där’det vi ville ta reda på. Kolla in en sammanfattning av PageCloud’s fördelar och nackdelar nedan, eller läs vidare för vår fullständiga uppdelning.

PageCloud Fördelar och nackdelar

PageCloud en överblick: För- och nackdelar

Här’är en snabb titt på de viktigaste punkterna vi hittade under vår forskning:

FördelarNackdelar
 • Vackert utformade mallar
 • Stort utrymme för anpassning
 • Enkel ‘allt in’ enda pris
 • Tre personer kan arbeta på en webbplats när som helst
 • Mallar är’t automatiskt mobilkänsligt
 • De flesta tillägg kräver att du installerar konton med tredje parts webbplatser för att installera
 • Dyrt för dem som bara bygger en enkel webbplats

Enkel användning

Hur lätt hittade vi PageCloud att använda, från att registrera sig för att publicera och därefter?

Att ställa in en webbplats med PageCloud är supersnabb. Bläddra bara i din e-post, skapa ett lösenord och du’Jag kommer att bli ombedd att välja det huvudsakliga syftet med webbplatsen du’skapar:

Välja syftet med din PageCloud-webbplats

Vi väljer ‘främja ett företag eller sak’, och riktades till ett urval av teman som skulle vara en lämplig språngbräda. Än så länge är allt bra.

Skapa din webbplats

Precis som Wix och Weebly är PageCloud en drag-and-drop-webbplatsbyggare. Du kan enkelt plocka upp ‘element’ (text, bilder, knappar etc.) och flytta dem dit du vill att de ska sitta på din sida.

Lätt nog, ja – men efter att ha använt alla tre, vi’d säger det’är inte riktigt lika intuitivt som Wix, och kanske lite mer än Weebly.

Redigera en hemsida på PageCloud

den’Det är verkligen enkelt nog för att alla ska få tag på. Du kan till och med ha upp till tre personer som redigerar webbplatsen på en gång, alla använder sina egna inloggningar, vilket är ett stort plus för alla företag.

När du skapar din webbplats dyker användbara videor ut längs sidan för att vägleda dig genom ditt nuvarande steg. Du känner definitivt som hjälp är till hands – något vi’Jag täcker mer i avsnittet om hjälp och support.

En annan detalj som vi älskar är checklistan med steg som krävs för att få din webbplats live, som finns på din instrumentbräda och har en procentandel som visar hur långt du’vi har kommit. den’är en riktigt fin touch och en användbar också.

Checklista för slutförande av sidaCloud

Ett område som kan vara lite mer tidskrävande är processen att installera extra appar. Vi’Jag förklarar varför lite senare.

Malldesign och anpassning

Hur väl utformade är PageCloud-mallarna och vad’s utrymme för anpassning?

PageCloud erbjuder ett kuraterat urval av 40+ mallar, kategoriserade efter yrke och syfte. Detta kan låta som ett litet antal jämfört med de 500+ som Wix erbjuder, men där’här är en verklig kvalitet.

Ett urval av Här’s ett urval av mallar som föreslås för företagswebbplatser

PageCloud’s teman är riktigt coola. De’är modern, väl designad och elegant. Vi blev definitivt imponerade.

Med så högkvalitativ design och sådan flexibilitet, tänk på PageCloud som ett lyckligt medium mellan Squarespace och Wix.

Anpassa din webbplats

PageCloud är en dra-och-släpp-dröm. I webbplatsbyggmästarnas värld, det’är inget nytt.

Det vi älskar med PageCloud finns där’s verkliga utrymme för annonser och spirande designers att fastna i en djupare anpassning, tillsammans med de mer ytliga sakerna.

Om du’om en Photoshop-guide kan du skapa lager och sedan kopiera och klistra in dem på din webbplats. Och genom att använda ‘PageCloud-fördelar’, alla säkra kodare kan helt enkelt öppna sin webbinspektör och ändra sidan’s kod direkt. Wix erbjuder en ganska likartad tjänst, men detta är progressiva och imponerande grejer för en relativt liten byggare.

Kom bara ihåg, som det gamla talesättet (typ av) säger: med stor flexibilitet kommer stort ansvar. PageCloud’s mallar är designade av proffs – få också ‘klicka glad’ i anpassningsfasen och du riskerar att skapa en webbplats som’är unik av alla fel skäl.

Åh, och en sak till – medan jag är där’s praktiskt taget ingen gräns för Vad du kan anpassa, det finns en gräns för på vilket sätt du kan anpassa det, eller specifikt varifrån. Prova att redigera din webbplats från din telefon, som vi gjorde och du’Jag kommer att möta detta meddelande:

PageCloud mobilredigeringsfelmeddelande

Vi checkade in med supportteamet för PageCloud för att se om mobilredigering fanns på deras radar, och detta var deras svar:

Så se upp för detta i framtiden. Och kalla oss gammaldags, men ärligt talat, vi’d gör alltid snarare redigeringar från en bärbar dator eller dator.

Skapa en mobilversion

PageCloud’s mallar aren’t automatiskt mobil responsiv. Du måste skapa en mobilspecifik version av varje sida genom att slå på det här alternativet i inställningar:

PageCloud mobilversion

Mallar i sitt ursprungliga format bör sedan kondenseras till en mobilvänlig version. I vissa fall behövde vissa delar dock ändra storlek för att passa perfekt (till exempel Koda-temat). Om du’har ändrat storleken på alla element på skrivbordssidan, du’Jag måste definitivt leka med mobilversionen, eftersom dessa inte gör det’t justera automatiskt:

PageCloud mobillayout före och efterVänster sida visar hur den mobila versionen av vår hemsida såg ut innan vi spelade med den.

Du’Vi har mycket frihet att få den mobila versionen av din webbplats att se exakt hur du vill – se bara till att du kommer ihåg att skapa en mobilversion! Om inte, riskerar du några mycket frustrerade användare och en stor tumme ner från Google.

Funktioner

PageCloud-webbplatser ser bra ut, men har de kvalitetsfunktioner som matchar?

PageCloud har en omfattande lista över appintegrationer, inklusive stora namn som Shopify, MailChimp och Vimeo. där’s också ett alternativ till ‘Begär en integration’ om din favorit saknas, vilket bara bevisar plattformen’s åtagande att utvecklas.

PageCloud app store

Om du behöver bädda in formulär på din PageCloud-webbplats, gör du det’har tur: där’är ett stort urval av formtyper, från tävlingar och recensioner, till uppskattningar och nyhetsbrev. Naturligtvis de’är alla helt anpassningsbara också.

Om du vill lägga till en blogg på din webbplats, så är saker’t så enkelt. Du’Jag måste ha en befintlig blogg på en annan plattform, sedan importera den och bädda in den på din PageCloud-webbplats. den’är en smärta och ett vanligt tema som vi hittade bland PageCloud-appar och -integrationer – de flesta kräver att du ställer in ett konto med tredjepartssidan bakom appen först.

Att bädda in dem kan då vara lite knepigt, och det’s helt och hållet inte så enkelt som ‘ett klick installera’ finns med andra byggare. Som sagt är det faktum att alla appar och integrationer ingår i huvudpriset är en enorm bonus.

Hjälp och support

PageCloud erbjuder livechatsupport mellan 9 och 16.30. Lovande!

PageCloud chattruta

PageCloud svarar vanligtvis på några timmar’? Okej, mindre lovande…

Lyckligtvis vi’är bara restaurangägare som kliar för att få våra glödande recensioner live. Om vår affärssida faktiskt var nere, satsar du på oss’d riva ut håret vid den punkten.

Svaret vi fick hamnade dock ganska snabbt och verkligen användbart. Du kan också säga att det var skriven av en riktig människa, vilket alltid är trevligt.

Du kan också få support från PageCloud via e-post eller leta efter ditt svar i valet av ‘Hjälpartiklar’.

Prissättning

Vi’har sett vad PageCloud kan göra, men hur mycket kostar det?

PageCloud har en ganska unik strategi för prissättning.

För det första’är bara en plan. Det inkluderar allt (e-handel, appar, mallar, domän) och kostnader $ 20 / month faktureras årligen eller $ 24 / månad faktureras varje månad.

PageCloud-prissättning

Detta gör saker superenkla, säkra – men är det bra värde? Tja, det kommer verkligen allt ned på vad du planerar att använda PageCloud till.

Till exempel, om du’Jag vill bara göra en enkel blogg, portfölj, webbplats för små företag eller personlig webbplats, 20 $ känns lite brant. Du kan göra en fantastisk webbplats någon annanstans för mycket mindre:

WebbplatsbyggareCheapest betald plan (/ månad)Kör pappaSite123WixSquarespaceWeeblyPageCloud
$ 5.99
$ 10.80
$ 11
$ 12
$ 12
$ 20

Men om du’om du vill bygga en ganska stor eller komplex webbplats, integrera en hel del appar och sälja via din webbplats, börjar sakerna se mycket rimligare ut:

WebbplatsbyggareCheapest betald plan (/ månad)PageCloudWixWeeblySquarespaceKör pappa
$ 20
$ 20
$ 25
$ 26
$ 29.99

Som vi’vi har redan nämnt, men vi var’t blåst bort av PageCloud’s e-handelsfunktioner.

Hursomhelst, med en 14-dagars gratis provperiod som erbjuds, är din bästa insats att ge den en go och bestämma själv!

PageCloud Review: Vår bedömning

Så vad tycker vi om PageCloud, och vem skulle vi rekommendera det för?

Låta’s gör en kort sammanfattning av vad vi hittade när vi testade plattformen själva:

Enkel användning – Med tanke på hur mycket du kan ändra på PageCloud, tyckte vi att det var ganska lätt att använda. den’är inte riktigt lika intuitivt som Wix, men det gör ett bra jobb.

Malldesign och anpassning – Smala mallar och gott om utrymme för riktigt meningsfull anpassning som går utöver enkel dra-och-släpp. Den mobila lyhördheten är en fråga som vi’Men jag vill gärna se adresserad, och du kan’t redigera din webbplats när du är på språng.

Funktioner – Ett bra urval av appar, men väldigt få av dem är faktiskt en del av PageCloud. Du’Jag måste redan ha konton med partnerföretagen och sedan bädda in den här koden på din webbplats. den’är något långvarig och kan bli dyrt beroende på vad du behöver.

Hjälp och support – Många användbara videor finns tillgängliga för att guida dig genom processen att bygga din webbplats. Supportteamet är kunnigt, men svarstiden för livechatt kan vara långsam.

Prissättning – Bara den ‘allt in’ prisalternativ: $ 20 / månad (faktureras årligen) eller $ 24 / månad (faktureras varje månad). Dyrt om du’är bara efter en enkel webbplats, men konkurrenskraftig om du vill sälja saker och installera flera andra appar.

Det finns några kinks att träna, men PageCloud är definitivt en spännande att titta på, och vi ser fram emot att se hur det växer under de kommande åren..

Vem skulle vi rekommendera PageCloud för?

PageCloud-mallar är eleganta och det’är ett prisvärt (om än inte imponerande) alternativ för e-handel. Om du’om du till exempel är en artist som letar efter en väl utformad webbplats för att marknadsföra dig själv och sälja några produkter genom, kan PageCloud fungera riktigt bra. Om du’att vara ett litet företag, att kunna använda tre inloggningar för webbplatsen är ett riktigt plus och kan motivera de högre kostnaderna – det beror egentligen bara på din installation.

Har du redan använt PageCloud? Låt oss veta vad du tyckte om det genom att lämna en kommentar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map