SimpleSite Review 2020 – för enkelt?

simplesite recension med bildDe säger där’s skönhet i enkelhet – men hur enkelt är det för enkelt? Den där’det vi ville ta reda på.


SimpleSite gör exakt vad det står på tennet’är en enkel, enkel, grundläggande webbplatsbyggare som erbjuder ett enkelt sätt för icke-kodare att komma online.

Vi’Men jag måste vara ärlig – SimpleSite är inte’det är rätt för alla. den’är bäst för totala nybörjare som vill ha en väldigt grundläggande webbplats, utan att oroa sig för kvaliteten på deras design. Om du behöver en elegant eller kraftfull webbplats, vann SimpleSite’t kryssa i dina rutor.

SimpleSite-för- och nackdelar

Fördelar nackdelar
  • Mycket enkelt att använda
  • Nybörjare vänlig
  • Perfekt för mobiloptimering
  • Daterade mönster och begränsad anpassning
  • Begränsade funktioner
  • Minsta kundsupport
  • Betalda planer saknar värde för pengarna

Om du’tänker SimpleSite kanske är den bästa webbplatsbyggaren för dig eller dig’är osäker och vill ta reda på mer, sedan du’är på rätt plats. Vi’Vi har testat det själv, och nu vi’är redo att dela våra resultat med dig.

Är du redo att ta reda på om SimpleSite helt enkelt är den bästa byggaren för dig? Luta dig tillbaka och binda i när vi tar dig genom funktioner, användarvänlighet, prissättning och mer!

1

Enkel användning

Användarvänlighet är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du’väljer en webbplatsbyggare. den’är viktigt att din byggmästare matchar dina egna tekniska färdigheter – på så sätt kan du faktiskt njuta av att bygga din webbplats!

Det är inte förvånande att det här är där SimpleSite verkligen lyser. Det lever upp till sitt namn, vilket ger sina användare ett enkelt och enkelt sätt att bygga grundläggande webbplatser. SimpleSite värdesätter glädje över perfektion, vilket visar i sin enkla redaktör.

enkel användningSimpleSite gör det enkelt för nybörjare att bygga en grundläggande webbplats utan kodning eller teknisk kunskap.

Men bara en head up – om du vill ha massor av kreativ frihet, så du’Jag tycker SimpleSite är frustrerande snarare än lätt. den’det är inte särskilt intuitivt, vilket innebär att avvika från den inställda vägen kan orsaka huvudvärk.

Om du vill ha mer frihet är byggare som Wix eller Squarespace mycket bättre lämpade för dina behov. Men för de tekniskt utmanade bland oss, SimpleSite’s tydliga, otrevliga redaktör är en gud.

När du börjar väljer du om du’skapa en personlig eller affärssida – om så är fallet’s inte heller, du kan välja “Övrig.”

simplesite webbplatsinställning

SimpleSite då guider dig genom byggprocessen – du väljer helt enkelt ditt färgschema, lägger till bilder, en titel och domännamn och skapar sedan en inloggning. Detta sista steg publicerar automatiskt din webbplats, som du sedan kan gå tillbaka och avsluta redigeringen.

den’är superenkel och helt nybörjare vänlig. Som sagt, det var inte’t alltid det mest intuitiva – ibland blev dess enkelhet extremt restriktiv och gjorde det svårt att ta reda på hur man gör ganska grundläggande saker. I en testrunda tog det lång tid att bara reda på hur vi redigerar text innan vi publicerade vår webbplats, vilket borde vara enkelt!

SimpleSite hävdar att du kan bygga en webbplats inom några minuter. I våra tester fann vi att det i själva verket sannolikt kommer att förvandlas till två timmar (förutsatt att du vill ha en väl avrundad webbplats).

2

Temadesign och anpassning

SimpleSite kan vara enkelt att bygga, men hur ser din webbplats ut? Sanningen är att design är det pris du betalar för den enkla redaktören. SimpleSite’s design är ganska daterad och erbjuder mycket begränsad anpassning.

Medan de flesta andra byggare – som Wix, Weebly och Squarespace – ger dig ett val av mallar att basera din webbplats’med struktur och design på, SimpleSite fungerar lite annorlunda. Om du väljer “person- / blog” eller “Övrig” alternativ, du’re ges automatiskt ett förinställt tema att anpassa, som den i bilden nedan.

simplesite personliga temaNär du väljer en personlig, blogg eller “Övrig” Med SimpleSite ger du ett förinställt tema att anpassa.

Men om du väljer “företag” alternativet får du välja mellan några olika teman att redigera.

simplesite affärstemanDu kan välja mellan ett antal teman för att komma igång med din företagswebbplats.

Detta är ett ganska bisarrt sätt att göra saker – du kan ange vilken typ av affärssida du ska’konfigurerar du till exempel, men inte om din personliga webbplats är en portfölj, blogg eller CV.

På grund av detta, vårt topptips är att välja “företag” alternativ, oavsett vilken typ av webbplats du har’bygga igen. Detta låter dig bläddra i hela SimpleSite’s teman för att hitta ett som passar dina behov.

När du har ditt tema, anpassning är ganska grundläggande. Den goda nyheten är att trots det ganska rundkörningsformen att göra saker, gör SimpleSite det mycket lätt att lägga till element, som text och bilder.

simplesite designfunktionerden’är lätt att lägga till enkla element på din webbplats’s sidor, även om det kan vara svårt att anpassa dem när de placerats på sidan.

Men redigera eller justera dem när de’på din sida är en mer utmanande – och ofta omöjlig – uppgift.

den’är lätt att byta webbplats’s layout efter publicering, men du kan’t gå tillbaka och välj ett helt nytt tema – du kan bara ändra layouten för det tema du valt ursprungligen.

Tänk på SimpleSite som Playmobil – du kan enkelt bygga en snygg webbplats, men det’s inom de begränsningar som anges för dig. Wix och Squarespace, till exempel, är mer som Lego – fortfarande lätt för nybörjare, men med potential för mer frihet, fantasi och imponerande resultat.

3

Funktioner

Medan design är det första dina besökare kommer att märka, är det’s de funktioner som kan göra en långsiktig skillnad för din webbplats, vilket påverkar hur troligt det är att lyckas och växa.

Tyvärr har SimpleSite en vacker begränsat antal funktioner, vilket gör det mindre än perfekt för ambitiösa webbplatser.

Funktionerna innehåller dock en bra bas för hobbywebbplatser och spirande projekt. Gratisplanen är generös med vad den erbjuder, med e-handel och mobiloptimering båda kommer som standard.

simplesite-funktionerSimpleSite ger dig en rad grundläggande funktioner som hjälper dig att hantera din webbplats.

Generös e-handel

SimpleSite’Den viktigaste triumfen när det gäller funktioner är det faktum att det låter dig sälja upp till fem produkter på sin gratisplan. Den där’är verkligen värt att skrika om. E-handel kapacitet är vanligtvis reserverad för betalande kunder, så att erbjuda den gratis gör att SimpleSite sticker ut från sina konkurrenter.

Det här är perfekt om du vill sälja några få varor, men vi gör inte’t rekommenderar SimpleSite om du’kommer faktiskt att starta en e-butik. den’är inte särskilt skalbar och vann’t ger dig de verktyg du behöver för att hantera din butik på rätt sätt.

För att låsa upp obegränsade produkter för din onlinebutik måste du uppgradera till den dyraste e-handelsplanen för 30,49 dollar per månad. Till det här priset kan du lika gärna använda en bättre e-handelsplattform, till exempel Shopify eller BigCommerce – båda kostar under $ 30 per månad, och har otroligt kraftfulla e-handelsfunktioner.

Sammantaget är SimpleSite väldigt generös med sina fem e-handelsfunktioner i sin kostnadsfria plan, vilket gör det till en bra val för att tjäna pengar på din hobby. den’är ett sällsynt erbjudande och är definitivt värt att dra nytta av!

On-the-Go mobiloptimering

De flesta webbplatsbyggare erbjuder mobiloptimerade mallar, så att din webbplats automatiskt ser bra ut på vilken skärm som helst. SimpleSite är inte annorlunda, men där det verkligen skiljer sig är det med on-the-go mobilwebbplatsredaktör.

simplesite mobil redoHantera din webbplats när du är på språng med SimpleSite’s mobilredigerare.

Du kan redigera och hantera din webbplats direkt från din mobil utan att ladda ner en app eller fikla med plugins – bara några kranar på din telefon eller surfplatta, och du’är bra att gå!

Professionella e-postadresser

När du köper en domän via SimpleSite får du också fem personliga e-postadresser ingår. Så snarare än att använda din generiska e-post, som du istället kan ha Det här är en fantastisk funktion, eftersom det ger dig och din webbplats en mer professionell bild.

simplesite har e-postmeddelandenDu får fem personliga e-postadresser när du köper en domän via SimpleSite.

Dessa är de tre huvudsakliga förmånerna som följer med att använda SimpleSite. Det finns dock några viktiga funktioner som SimpleSite inte inkluderar, som du kan förvänta dig att se från en typisk webbplatsbyggare.

Dålig SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att din webbplats ska hittas – utan den gör din webbplats inte’Det finns en chans att ranka högt i Google’s sökresultat. De bästa SEO-webbplatsbyggarna innehåller automatiskt massor av SEO-verktyg och gör det så enkelt som möjligt för dig att optimera din webbplats ännu mer.

SimpleSite gör det bara inte’t öka nog när det gäller SEO.

Ja, det ger dig mobiloptimerade sidor, som Google älskar, och har guider som visar hur du använder nyckelord i dina rubriker. Men du’är mycket begränsad vad du kan göra för att optimera din webbplats – till att börja med kan du’t installera alla appar, sätt in Google Analytics eller komma åt sidorna.

När du jämför SimpleSite’s SEO-erbjudanden till Squarespace eller Weebly, du inser hur grundläggande det är. Om du’syftar till den första platsen, eller till och med den första sidan på Google’s sökresultat, SimpleSite är helt enkelt inte för dig.

Icke-befintlig appmarknad

SimpleSite gör det inte’t har en appmarknad, vilket betyder dig’är helt beroende av sina inbyggda funktioner. den’är inte den enda webbplatsbyggaren som gör detta – till exempel Squarespace’t har en appmarknad, men återigen har den också de bästa kvalitetsfunktionerna runt omkring. SimpleSite kan’Jag kan skryta med samma sak!

Föråldrad integration av sociala medier

Medan du kan bädda in sociala knappar så att besökare kan dela din webbplats över plattformar som Facebook eller Twitter, kan du göra det’t infoga levande sociala flöden på din webbplats. Detta är en verklig skam – sociala medier är en enorm del av modern marknadsföring, och din webbplats är den perfekta platsen att ge besökarna en chans att hålla sig uppdaterade med dina onlineprofiler.

Allt som allt, SimpleSite har mycket mindre att erbjuda än sina konkurrenter när det gäller funktioner. Visst, du’Jag får grunderna, med några fina förmåner som kastas in – men totalt sett är de svåra luckorna i dess funktionslista svåra att ignorera eller för att motivera.

Sanningen är, om du vill skala upp din webbplats, du’Jag känner att du kämpar.

4

Hjälp och support

Hjälp och support är lätt att förbise när du’väljer du en webbplatsbyggare, men det’är värt att kolla in innan du begår. Ingen vill tillbringa timmar med att gå runt i cirklar med en hjälpsam chattbot – så vad har SimpleSite att erbjuda i din timme med behov?

Svaret är – inte mycket. SimpleSite erbjuder bara en typ av support: e-post.

simplesite kundtjänstSimpleSite erbjuder e-poststöd för sina användare, plus ett FAQ-avsnitt på sin kundsupportsida.

Detta betyder åtminstone att din fråga hanteras av en människa, men nackdelen är att de bara kan arbeta i en mänsklig takt. Den genomsnittliga responstiden är två arbetsdagar, vilket är mindre än perfekt om du har en brådskande fråga.

där’Det finns inget telefonnummer på SimpleSite’s kundsupportsida – bara e-postadress, postadress och lista över vanliga frågor. Du kan gå till bloggen för mer allmän information, men för specifika eller tekniska problem, du’Jag måste kontakta supportteamet direkt.

5

Prissättning

SimpleSite har tre planer att välja mellan: Grundläggande, pro- och e-handel planer. Grundplanen är helt gratis; Pro-planen kostar $ 15,49 per månad, medan e-handelsplanen kommer in på $ 30,49 per månad. Om detta låter dyrt kan du spara pengar genom att betala årligen snarare än varje månad.

enkel prissättningSimpleSite har tre prisplaner, allt från gratis till $ 30,49 per månad. Du kan få ett billigare pris genom att välja att betala årligen istället.

Grundplanen låter dig bygga upp till 15 sidor, sälja upp till fem produkter och erbjuder ett begränsat urval av designalternativ. På den här planen, du’Jag har annonser som marknadsför SimpleSite på din webbplats – av den anledningen donerar vi’t rekommenderar gratisplanen för alla typer av affärswebbplatser. Istället, den’är idealisk för hobbywebbplatser eller personliga projekt.

Pro-planen tar bort dessa annonser, låter dig skapa obegränsade sidor, låser upp åtkomst till alla designalternativ och låter dig använda obegränsade bilder och videominuter. Du får också en gratis domän och fem e-postadresser. den’är utformade för professionella webbplatser, vare sig de är personliga eller affärsmässiga. Du’är fortfarande begränsad till fem produkter i din butik – om du vill sälja mer, du’Jag behöver e-handelsplanen.

E-handelsplanen kommer med allt från Pro-planen – den enda skillnaden är att du kan sälja ett obegränsat antal produkter via din webbplats. inte överraskande, denna plan är bäst för onlinebutiker. Alla betalade planer har 14-dagars pengarna tillbaka-garanti, så du kan prova dem utan risk!

Den fria planen är den vi’d rekommenderar mest, trots sina många begränsningar. den’är mycket generös när du tillåter dig att sälja på nätet, perfekt för mobilanvändare och ett bra alternativ för hobbywebbplatser.

På grund av den föråldrade designen och bristen på funktioner donerar de betalda planerna inte’t erbjuder mycket värde för pengarna, särskilt jämfört med andra byggare som Wix och Weebly. Om du’startar en affärssida, det’det är värt att överväga något av dessa alternativ istället.

WebbplatsbyggareCheapest betald plan (/ månad) *Weebly

Kör pappa

Site123

Wix

SimpleSite

Squarespace

$ 5
$ 5.99
$ 10.80
$ 11
$ 11,25
$ 12

* Priserna som visas i denna tabell återspeglar månatliga kostnader för årsplaner snarare än prenumerationer från månad till månad.

SimpleSite Review: Våra slutliga tankar

SimpleSite bevisar en gång för alla att du inte gör det’t behöver teknisk kompetens för att bygga en webbplats. Som sagt, det tar idén om enkelhet lite för långt, vilket resulterar i mycket grundläggande funktioner och ofta frustrerande begränsade redigeringsverktyg.

Vi’Vi har utforskat SimpleSite’s funktioner, användarvänlighet, design, hjälp och support, och prissättning, och det’s visst höll oss på tårna. Lätt att använda, men inte intuitivt; saknar grundläggande funktioner, men kompenserar det med gratis e-handel och sällsynt mobilredigering; SimpleSite är en påse med motsägelser.

SimpleSite’dolda ädelstenar gör det till ett bra val för nybörjare som vill starta en hobby eller personlig webbplats, och till och med sälja några saker på sidan.

Men om du vill ha mer snygga mönster eller skalbara funktioner, du’d ha det bättre med en annan webbplatsbyggare.

Wix är den bästa övergripande webbplatsbyggaren, och är verkligen nybörjarvänlig att starta. GoDaddy är det snabbaste om du bara vill ha något online snabbt, Squarespace har de bästa designen, medan Weebly är bäst för små företag.

SimpleSite kan’t konkurrera med dessa mer uppdaterade byggare, men det’försöker inte. Som det står på sin webbplats, “att använda vår produkt bör känna sig rolig – som att spela ett spel” – och det’s exakt vad det uppnår. den’är inte en seriös byggare – det’är lekfull, så njut av att använda den. Bara inte’t förväntar dig att din Playmobil-passion kommer att rulla i stora pengar när som helst snart.

SimpleSite-granskning: vanliga frågor

Behöver jag betala för värd med SimpleSite?

Nej! Din webbplats är helt värd för dig, så du inte’t behöver hitta en webbhotell eller betala extra för att få din webbplats online. Även om du’om det är gratisplanen’t behöver oroa dig för att betala för värd.

Får jag en domän med SimpleSite?

ja! Du får en gratis domän när du registrerar dig på en av SimpleSite’s betalade planer. När du registrerar dig för den kostnadsfria planen kan du välja att ha en gratis domän – till exempel www.yourname.simplesite.com – eller betala för en anpassad domän.

Är SimpleSite ett bra val för bloggning?

Vi skulle inte’t rekommenderar SimpleSite om du’du verkligen brinner för din blogg. Det finns gott om nybörjarvänliga, gratisbyggare där ute med mycket kraftfullare bloggverktyg som du kan njuta av – ta en titt på WordPress.com, Weebly, Wix eller Squarespace för att börja!

Om du’gärna blogga, titta på vår recension av de bästa bloggplattformarna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me