Slående webbplatsöversikt 2020


Slående recension

Slående recension


Betyg

4 av 5 stjärnor

Slående webbplatsbyggare

 • Bästa valuta för pengarna
 • Gratis plan
 • $ 0 – $ 49 per månad
 • Grundläggande en sida byggare
 • Gå snabbt online
 • Stor hjälp och stöd

Recension av Lucy Carney

Senast uppdaterad 2 januari 2020

Överblick

Vill du bygga en webbplats men inte’har du ingen teknisk erfarenhet? Du’är inte den enda!

Men de goda nyheterna är att världen för webbplatsskapande förändras. Vi tror att vem som helst kan skapa sin egen webbplats, och det gör vi också Slående.

Strikingly grundades 2012 och har dedikerat sin tjänst till att öppna upp internet för alla, oavsett deras förmåga eller tekniska kunskaper. Deras fokus är att få din webbplats billig och snabb, vilket är bra för både personliga och småföretags webbplatser.

Vi’har använts Slående och vi’Vi har fått människor precis som du att använda det också. I denna recension, vi’Jag berättar allt du behöver veta med mera! Men låt oss först’s titta på för- och nackdelarna…

Slående fördelar och nackdelar

Slående Pros# 1# 2# 3# 4# 5
Stort värde för pengarna
Lysande kundsupport
Perfekt för att blogga webbplatser
En av de billigaste byggare att sälja igenom
Omformatering av mallar är enkelt
Strikingly Cons# 1# 2# 3# 4# 5
E-handel är begränsad
Dåliga verktyg för att skala ett företag
Kan bara skapa webbplatser med en sida
Redigering och estetik är begränsade
Dålig mallanvändbarhet

Introduktion

Påfallande är en grundläggande webbplatsbyggare som erbjuder en rad mallar och eleganta, om enkla, mönster. Det riktar sig till totala nybörjare, och även om det kan’t verkligen tävla med de mer utvecklade märkena som Wix eller Weebly, det har vissa funktioner som kan göra det rätt val för dig.

den’är inte det största eller det bästa där ute, men det tar hand om sina kunder med strålande kundsupport och erbjuder riktigt överkomliga priser. De tillgängliga mallarna har eleganta mönster men erbjuder lite kreativ kontroll, vilket sätter hastigheten över komplex redigering.

Om du’Om du letar efter en enkel design med grundläggande funktioner kan Strikingly vara för dig!

Företagets etos återspeglas i detta citat från VD David Haisha Chen:

“Slående är verkligen snabbt och enkelt. På 15 minuter, från början till slut, kan du ha något vackert och funktionellt. Det finns verkligen ingen inlärningskurva eftersom vi gör mycket av jobbet för dig. Vi fokuserar främst på de genomsnittliga internetanvändarna – de människor som aldrig har byggt en webbplats tidigare.”

den’är en bra filosofi, men vad betyder det i praktiken? Hur enkelt att använda är Slående? Hur är dess prisplaner? Vem är det bästa valet för? Låta’s ta reda på det!

Hur lätt är slående att använda?

Användarvänlighet är så viktigt när du’väljer du en webbplatsbyggare, särskilt om du’är nybörjare. Du vill ha något du faktiskt kan använda – och ännu bättre, verkligen njuta av att använda – som också kommer att se bra ut för din webbplats.

Du gör inte’t klara ditt körtest och rusa ut direkt för att köpa den snyggaste superbil du ser, bara för att upptäcka att du kan’t ta det ner på vägen. (Vi hoppas ändå)!

Så, hur vet vi om en webbplatsbyggare är lätt att använda eller inte? Vi testar dem först! Vi får människor precis som du att prova dem och se hur de hittar det. Med poäng, anteckningar och praktisk erfarenhet vi’jag kan verkligen ta itu med hur enkelt att använda varje webbplatsbyggare är!

Men hur gjorde det påfallande?

Trots sitt fokus på enkelhet, tydlighet och tillgänglighet, påfallande’s poäng var ganska genomsnittliga när vi testade användarvänligheten. Detta är förvånande med tanke på deras fokus på nybörjare. Våra resultat visade att de flesta ville ha ett mer intuitivt system med mer kreativ kontroll över sin webbplats.

De tillgängliga mallarna har ren och attraktiv estetik, men den faktiska användbarheten fick dåliga resultat över varumärke, design och användarupplevelse.

Eftersom detta inte är’t ett bra första intryck, det’det är värt att säga här att det’är inte alla dåliga. Om något, de’Vi försökte göra mallarna för förenklade, i stället fokusera på hur snabbt du kan få din webbplats igång, och det’s där de faller ner.

Låt mig förklara. Mallarna lägger redan ut allt för dig, med stockbilder och text som du kan redigera, vilket är ganska enkelt. 80% av människorna tyckte det var lätt att skriva och redigera text, samt att bädda in funktioner som en karta eller ett kontaktformulär.

Men om du verkligen vill anpassa din webbplats och börja trycka på gränserna för mallen, det’s när du kan fastna. Det här är gränsen mellan det enkla att ha en webbplatsbyggare att göra mycket av jobbet för dig, och frustrationen över att inte ha den kreativa friheten.

Med detta sagt, det’Det är värt att notera att inte alla vill ha total kreativ kontroll. Du kan anpassa din webbplats inom mallen utan att spendera mycket tid eller (till och med) pengar.

Du kan få upp en webbplats riktigt snabbt som gör grunderna utan att det orsakar huvudvärk i veckor. Det vann’t vara något stort eller super fancy, men det’Jag får jobbet gjort och snabbt.

Detta är perfekt om du’har just börjat och vill ha en snygg webbplats utan stress för design eller omformatering. Här’s vad en av våra testare sa om att använda påfallande:

“Det var lätt att använda och estetiken var elegant, snygg och förenklad.”

Själva mallarna är lätta att spela med. Dessutom är de alla fullt mobila som lyckas vilket gör ditt liv så mycket lättare. Du kan också byta mallar så många gånger du vill och det kommer automatiskt att formatera allt åt dig. (I stället för att återställa det helt som vissa andra webbbyggare).

Så slående har några kontrasterande resultat här. Låta’s sammanfattar det.

Dess användarvänlighet är ganska genomsnittlig, och begränsningarna på mallarna kan vara frustrerande. Å andra sidan gör det mycket av jobbet för dig och det är väldigt enkelt att göra grundläggande redigeringar. Så om du’är nybörjare och vill ha en grundläggande webbplats snabbt’är formaterad för dig, då kommer Strikingly att göra jobbet.

Om du’är osäker på vad’Det bästa för dig, varför inte kolla in vårt jämförelsediagram eller gratis frågesport för att hjälpa dig att välja?

Vem är slående bäst för?

blogga

En av slående’s styrkor är dess bloggfunktioner. Den har allt du behöver för att få din blogg igång, inklusive analys, RSS-flöde, social bokmärke, ett kommentaravsnitt, sökfunktion samt visningskategorier.

Allt du behöver göra är att klicka “Lägg till nytt avsnitt” Välj i sidmenyn “Enkel blogg” och hej presto! Du’är redo att börja blogga. Detta finns också i gratisversionen, vilket är en bonus!

påfallande blogginställningarPåfallande har ett komplett utbud av bloggfunktioner som är lätta att hantera i dina inställningar.

Beskrivningen “Enkel blogg” är ganska mycket vad det står på tennet. den’s låtsas inte vara den ultimata bloggplattformen men det’s har definitivt verktyg och enkelhet för att skapa en grundläggande men väl fungerande blogg.

Om du’gör din egen blogg men vill börja enkelt, detta är ett smart val. Du kan stanna kvar på gratisversionen så länge du vill, eller uppgradera till en av deras planlagda prisplaner för extra funktioner.

Om du’Om du är mycket seriös när det gäller att blogga, kolla in vår lista över de högst rankade bloggplattformarna för mer information.

Företag

Om du har ett företag, du’Jag har olika behov från en webbplatsbyggare än till exempel en blogg eller personlig webbplats. Som du redan har gissat är Strikingly inte det bästa valet om du’är ett stort eller snabbt växande företag.

Men om du’är en frilansare som vill marknadsföra ditt varumärke, eller ett litet företag som är redo att få en online-närvaro då Strikingly kan vara för dig, särskilt om du’har en stram budget och vill ha något online snabbt.

påfallande platsexempelSlående har länkar till riktiga, framgångsrika webbplatser byggda med sina mallar, som du kan bläddra igenom och hämta inspiration från.

E-handel

E-handelsfunktionen är det som låter dig köpa och sälja produkter online. Påfallande har en “Enkel butik” -funktion som du kan lägga till på din webbplats. På gratisplanen kan du bara lägga till en produkt (med obegränsat lager), så du’Jag måste uppgradera för att lägga till fler produkter.

Du har olika uppgraderingsalternativ. Den begränsade versionen ger dig fem produkter du kan sälja via din webbplats. Detta går upp till 300 på Pro-planen och 500 produkter på VIP-planen. Vår forskning visade att Strikingly faktiskt är en av de billigaste webbplatsbyggarna du kan sälja genom.

Vad du än planerar’igen, det’är verkligen lätt att lägga till i e-handelsfunktionen och även om den är begränsad’Det är trevligt att åtminstone ha möjlighet. Det bör definitivt behandlas som en tilläggsfunktion snarare än det enda syftet med webbplatsen.

Om ditt företag helt eller delvis förlitar sig på att sälja produkter bör du överväga en av de mer e-handelsinriktade webbplatserna. Det finns andra webbplatsbyggare med mer omfattande e-handelsfunktioner inbyggda (som Wix), eller specifika e-handelssajter som Shopify eller BigCommerce.

Personlig

Utbudet av mallar Slående erbjudanden är i stort sett estetiskt tilltalande och stilfullt, med stora och högkvalitativa bilder. Med extra tilläggsalternativ som galleri och stora mediasektioner är Strikingly lämplig för en liten portfölj eller personlig webbplats.

Slående’s estetik är snygg och snygg, men mallens begränsningar begränsar hur kreativ du kan vara när du visar din portfölj på webbsidan.

Så om du’du letar efter en online närvaro, snabbt, för stort värde för pengarna och kreativ frihet är inte’t är en högsta prioritering då påfallande gör jobbet.

skalbarhet

Som vi redan nämnt, om du’När du startar en personlig portfölj eller en webbplats för ditt lilla företag kommer Strikingly definitivt att få dig online och börja växa din online-närvaro.

En annan förmån är det stora valuta för pengarna som Strikingly erbjuder, vilket definitivt kommer att hjälpa dig om du’hålla dig till en budget eller starta din webbplats ur din egen ficka.

Men påfallande är det inte’t idealiskt för större webbplatser eller stora e-handelsföretag.

Du vill att din webbplats ska hålla jämna steg med ditt företag när det växer. Du kanske börjar vill ha mer anpassning för din webbplats, en mer tungvikts e-handelsfunktion eller till och med en mer komplex sidstruktur. Att vara helt framme gör slående bara inte’t har de bästa verktygen för att skala ett företag.

Om du’om du är osäker på den bästa webbplatsbyggaren för ditt företag, kolla in vårt jämförelsediagram för en bra översikt över våra bästa val.

Strikingly’s Tools

Hjälp & Stöd

Hjälp och support är en av slående’s starkaste områden.

påfallande kunskapsbasStrikingly har omfattande hjälpresurser på sin kunskapsbas, som är lätt att navigera och söka igenom.

Den har en lysande kunskapsbas. Artiklarna innehåller ofta videor och skärmdumpar så du’Det är sannolikt att du hittar information snabbt och tydligt.

Men om du behöver extra hjälp finns support 24/7 dygnet runt om det blir svårt. De ‘Lyckligtjänstemän’ är alltid till hands för att svara på någonting.

Det finns också ett idéforum där du kan föreslå nya idéer för att förbättra slående och rösta på andra människor’s förslag. Om du har en specifik fråga eller vill ta upp en biljett kan du skicka dem direkt via e-post.

Integration av sociala medier

Nuförtiden är sociala medier som syre – det verkar som att människor, men särskilt företag, behöver det för att frodas och överleva.

Påfallande har en social feed-sektion som du kan lägga till och länka till dina sociala mediekonton. På så sätt kan dina besökare följa dina uppdateringar.

Det finns vissa funktioner som är’t tillgängligt i gratisversionen, till exempel importera inlägg från en Facebook-sida snarare än din personliga tidslinje (du måste vara med i Pro-planen för att komma åt detta). Med Pro-planen kan du också lägga till en livechattfunktion med Facebook Messenger.

Du kan välja att ansluta din webbplats till dina Facebook-, Twitter- och Instagram-konton, så att dina senaste inlägg visas på din webbplats. den’är inte det mest eleganta eller intuitiva sociala fodret, men det’är enkelt och gör jobbet, och på ett slående sätt kontrollerar ditt feed automatiskt efter nya inlägg var femte minut.

Analytics

Som de flesta webbplatsbyggare har Strikingly en inbyggd analysfunktion där du kan se hur många som har besökt din webbplats.

Detta inkluderar vilka länder de’har sett från, när människor besökte din webbplats, såväl som om de’har kommit från mobil eller stationär. Du kan se denna statistik över olika tidsramar: de senaste 24 timmarna, de senaste sju dagarna, de senaste 30 dagarna och de senaste 90 dagarna.

slående analyticsSlående’s inbyggda analysfunktion spårar automatiskt din webbplats’s trafik och ger tydliga resultat.

Denna standardanalysfunktion är den enda som finns på Strikingly och ger dig en tydlig, grundläggande översikt över din webbplats’s trafik. Men om du vill ha en mer detaljerad och omfattande analys av din webbplats föreslår Strikingly att använda Google Analytics och till och med ge en guide för hur du installerar detta i deras hjälpcenter.

SEO & marknadsföring

Om du’är det allvar med att få så många människor till din webbplats som möjligt, kan du behöva doppa tån i vattnet i Search Engine Optimization (SEO). den’Det är inte så skrämmande som det låter, vi lovar!

I princip finns det vissa saker du kan göra för att berätta för Google och andra sökmotorer vad din webbplats handlar om och hur användbar den kan vara för människor. Tänk på det som att sätta upp skyltar på din webbplats och peka människor i rätt riktning!

Om din webbplats till exempel är en blogg om matlagning, säger du till rätt skyltar till Google att inte visa din webbplats för någon som söker efter dubbla glas. Det hjälper också människor som söker matlagningsbloggar att veta att din webbplats är den att välja.

Detta är en helt ny värld för de flesta, men inte’t oroa dig. På ett slående sätt håller det ganska enkelt och ger en SEO-checklista för dig att följa.

slående seo checklistaPåfallande tillhandahåller en SEO-checklista som ger tips och ger länkar för att göra ranking på Google så enkelt som möjligt. Detta kan lätt hittas i Inställningar.

När det gäller marknadsföring har Strikingly mindre att erbjuda än andra webbplatsbyggare. Hittills är det enda tillgängliga e-postmarknadsföringsverktyget för Pro-användare, och det innebär att inbädda ett externt system som heter MailChimp på din webbplats.

Du kan lägga till olika former och kontaktsidor på din webbplats för att hålla kontakten med dina besökare, som alla är tillgängliga i gratisversionen. Det är ganska grundläggande funktioner, så huruvida du väljer Slående beror på hur viktig marknadsföring är för din webbplats.

domäner

Domäner – det’är allt i namnet!

Du kan köpa en domän på vilket som helst av Strikingly’s planer – till och med gratisplanen! Det här är bra eftersom det betyder att du först kan säkra ditt domännamn och sedan uppgradera till en betald plan när du vill’är redo. När du’har uppgraderat till endera den begränsade eller Pro-planen, Du kan sedan ansluta din domän till din webbplats.

Ännu bättre kan du registrera din domän för upp till 10 år – så oavsett om du vill låsa ner det på lång sikt eller förnya mer regelbundet har Strikingly fått dig täckt.

Slående erbjuder ett brett utbud av toppnivådomäner (TLDs). Dessa är domäner som slutar med tillägg som .boutique eller .shop, och ger dig en mer unik webbplatsadress som verkligen sticker ut från mängden.

Dessa toppnivådomäner kan kosta mer, men vanligtvis betalar du 24,95 $ per år för vanliga domäner som .com, .net eller .org.

Slående ansluter automatiskt domänen till din webbplats och domänens integritet ingår också när du registrerar dig. Det finns användbara guider på kunskapsbasen som berättar hur du registrerar och ansluter domäner.

Om du redan har en domän kan du överföra den till Slående från en annan registrator. Detta gör det enkelt för dig att hantera dina webbplatser och domäner på ett och samma ställe.

Om du inte gör det’t vill ha en anpassad domän eller don’t vill uppgradera för att kvalificera dig för en, kan du anpassa din webbplats’s URL i den kostnadsfria versionen utan att ta bort det påfallande varumärket. Till exempel kan du ha https://my-cooking-blog.strikingly.com/

säkerhet

Aktiverar på ett slående sätt Secure Sockets Layer (SSL) på alla anpassade domäner, vilket gör att besökare kan komma åt din webbplats via Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS).

Är du inte säker på vad det betyder? den’är faktiskt ganska enkelt! När en besökare går till din webbplats är anslutningen mellan dem och dig säker. Detta ger dina besökare förtroende och kan också förbättra din ranking på Google!

Detta konfigureras automatiskt för dig på alla anpassade domäner (så du måste vara antingen på Limited eller Pro-planen). Det gör det inte’Det spelar ingen roll om du köpte din domän från Strikingly eller överför den från någon annanstans.

Säkerhetskopior & Åter

När du’redigera din webbplats Spara dina förändringar automatiskt för dig, vilket verkligen är användbart!

Det finns dock ingen säkerhetskopiering, så det kan vara värt att göra en kopia av din webbplats för fall. Du gör detta genom att gå till din instrumentbräda, klicka på “fler alternativ” menyn och välja “klona”.

Detta skapar automatiskt en opublicerad kopia av din webbplats. Det gör det inte’t synkroniseras automatiskt när du gör ändringar så att det gör det’Det är värt att göra en ny kopia då och då för att hålla den uppdaterad.

Strikingly’s Prissättning & Värde för pengar

Du’Vi har hört oss nämna några gånger hur slående är stort värde för pengarna. Men hur mycket måste du betala och vad får du för din valda plan?

Påfallande har en gratis plan, som är gratis för alltid. Så vad får du det här? Svaret är obegränsade gratiswebbplatser, en domän som slutar på “strikingly.com”, 5 GB månatlig bandbredd, en produkt per webbplats i Simple Store och support dygnet runt. Inte illa alls!

Men om du’letar du efter en lite mer utvecklad eller professionell webbplats, det’det är värt att titta på de tre betalda prisplanerna de också har att erbjuda.

påfallande prisplanerSlående’s årliga fakturerade prisplaner inkluderar Limited, Pro och VIP med en rad funktioner och förmåner för varje, inklusive en 14-dagars gratis provperiod.

Dessa priser visar de årliga faktureringsplanerna, som gör att du kan komma åt den gratis domänen. Det finns också en månadsplan (detta inkluderar inte VIP-nivån eller en gratis domän) och en tvåårsplan där du’debiteras vartannat år (och innehåller samma funktioner som det årliga faktureringssystemet).

Gratis plan: $ 0 för alltid! Enkla funktioner som blogg, butik, bildgalleri, socialt flöde och kontaktsida, plus mer, gör detta till en fantastisk startnivå för att prova och bygga upp ditt självförtroende. 24/7 support och obegränsade gratis webbplatser hjälper bara till att försegla affären.

Begränsad: För 8 $ per månad du får fördelarna med en gratis domän, en ökning till fem produkter i din enkla butik och 50 GB månatlig bandbredd. Du kan ha två begränsade webbplatser samt ansluta din egen anpassade domän till din slående webbplats.

Pro: $ 16 per månad får du över dubbla funktionerna i den begränsade planen. Genom att hålla förmånerna till en fri domän och obegränsad gratis webbplatser ger Pro-planen dig också obegränsad bandbredd, 300 produkter i din enkla butik och tre Pro-webbplatser. Detta kommer med en hel rad andra förmåner som att kunna lägga till flera sidor, mobila actionknappar och ta bort det påfallande varumärket från din webbplats.

VIP:49 $ per månad detta är det högsta prisnivån, vilket ger dig allt i Pro-planen, plus fem Pro-webbplatser, 500 produkter i butiken, prioriterad kundservice och kontohantering.

Påfallande har ett billigare genomsnittspris över sina planer än någon annan byggare. Och med utbudet av funktioner som erbjuds, plus förmånerna för en gratis domän så länge som du’Det är påfallande att det gör det mycket för pengarna.

I vår forskning kom det faktiskt upp som bästa valuta för pengarna, vilket är perfekt för de av er som vill starta din webbplatsbyggare resa med minimal ekonomisk risk. De 14 dagars fria prövningarna för varje plan är ett bra sätt att prova vad som fungerar för dig utan att behöva åta dig långsiktigt.

Slående webbplatsgranskare – Sammanfattning

Slående har många kontrasterande för- och nackdelar. Så låt’s sammanfattar om du’re skrapar i huvudet om det’är rätt webbplatsbyggare för dig.

Slående’fokus på nybörjare innebär att det’s användarvänliga. Du kan glömma kodning, värd, webbdesign och all den jazz. Välj bara din mall och redigera den efter dina behov.

Men även om det är ganska enkelt är det inte alltid helt enkelt och lätt att använda. Ibland kan du till och med finna att du behöver lite hjälp. Lyckligtvis har Strikingly lysande kundsupport så att du aldrig behöver kämpa ensam!

Slående’fokus är att få dig online – snabb. Om du har behov av snabbhet framför design eller kreativ frihet, och bara behöver en grundläggande webbplats med en enkel och elegant estetik, är Strikingly ett utmärkt alternativ!

Sammantaget, om du’återupprättar en blogg, en personlig eller liten affärssida och vill ha en tydlig mall framför dig så att du kan få en webbplats billig och snabb, Slående är ett bra val. Det kan’t tävla med de stora namnen på branschen som syftar till att vara den bästa av de bästa, men dess utbud av funktioner och värde för pengarna gör det till det bästa av resten. Med sin gratis plan och 14 dagars fria försök, den’det är åtminstone värt ett besök för att se vad du kan skapa… du vet aldrig, du kan överraska dig själv!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map