Hostinger Review 2020: betaalbaar en rijk aan functies


Best voor

Beste voor gereduceerde prijzen


hostinger logo

Algemene beoordeling

4 van de 5 sterren

Hostinger staat vooral bekend om zijn betaalbare prijzen en de grote verscheidenheid aan functies, maar het heeft enkele nadelen die het overwegen waard zijn. Lees verder om te bepalen of Hostinger de juiste provider voor uw site is.

We wegen de voor- en nadelen van deze Europese hostingprovider af

Het zoeken naar een hostingprovider kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel opties die er zijn, en ze zien er allemaal vrij gelijkaardig uit aan de oppervlakte. Maar ons team van Website Builder Expert heeft diep onderzoek gedaan om de sterke en zwakke punten van elke provider te ontdekken. Wij’hebben uren besteed aan het onderzoeken en vergelijken van hun respectievelijke functies en helpen gewone mensen – niet technische experts – om 10 jaar online te gaan.

als jij’Als u overweegt Hostinger als uw hostingprovider te gebruiken, lees dan verder voor het deskundige oordeel. Maar eerst een korte samenvatting:

afbeelding met sterrenclassificatie

Hostinger Pros

 • WordPress-plannen: een sterke onboarding-ervaring op de meeste WordPress-abonnementen zorgt voor een groot gebruiksgemak
 • Zowel Windows- als Linux-hosting beschikbaar: Naast conventionele Linux-abonnementen biedt Hostinger ook Windows-hosting op VPS-abonnementen
 • Meertalige klantenondersteuning: Hostinger’De klantenondersteuningsagenten zijn beschikbaar in vele talen en zijn over de hele wereld gestationeerd

Hostinger Cons

 • Laag uptime-percentage: gehouden aan industriestandaarden, Hostinger’s uptime garantie kan gewoon’t concurreren
 • Geen specifiek plan: Hostinger niet’geen speciale hostingplannen aanbieden
 • Geen telefonische ondersteuning: terwijl de klantenondersteuning die Hostinger biedt doet hebben zijn robuust, deze provider niet’bieden nog geen telefonische ondersteuning

Hostinger in het kort

Hostinger werd in 2004 in Litouwen opgericht en bereikte in 2011 de mijlpaal van één miljoen gebruikers. Sindsdien is Hostinger uitgegroeid tot een aantal dochterondernemingen; aangedreven door datacenters in zeven landen, bedienen het bedrijf en zijn dochterondernemingen nu meer dan 29 miljoen gebruikers, met elke dag meer dan 10.000 nieuwe aanmeldingen.

Betrouwbaarheid en prestaties

Geen enkele webhost kan 100% uptime garanderen. Dat gezegd hebbende, jij’Ik wil streven naar iets in het bereik van 99,97-99,99%, wat neerkomt op 50 tot 150 minuten downtime per jaar.

Nu heeft Hostinger veel sterke punten, maar wij’Ik zal eerlijk zijn: uptime is dat niet’t een van hen. Deze provider garandeert een uptime van 99,9%, wat zich vertaalt naar ongeveer 7 uur en 53 minuten downtime per jaar. Dat cijfer vertegenwoordigt natuurlijk het worstcasescenario, maar idealiter jij’de mogelijkheid van meer dan 1-3 uur downtime per jaar wilt vermijden.

Terwijl je Hostinger afwegt’s sterke en zwakke punten, vraagt ​​u zich misschien af ​​in hoeverre een minder dan geweldige uptime van belang is voor jouw specifieke site. Uptime is vooral belangrijk als u’een e-commercesite hosten, want hoe meer downtime u ervaart, hoe minder u verkoopt’Ik zal kunnen maken. Een goede uptime is over de hele linie van belang, maar we zeggen dat het een make-or-break-factor moet zijn voor e-commercesites.

Meer e-commerce-advies nodig?

 • Gratis e-commerce websitesjablonen
 • Beste e-commerce software

Soorten hosting en functies

Hostinger biedt vier verschillende soorten hosting aan: gedeeld, WordPress, wolk, en VPS. Gedeelde en cloudhosting zijn de goedkoopste en meest beginnersvriendelijke opties, WordPress-hosting is uitstekend geschikt voor bloggen, terwijl VPS-hosting (Virtual Private Server) het meest geschikt is voor grotere sites die meer middelen nodig hebben.

Beschouw elk type hosting als een paraplu. Onder elk zijn er verschillende plannen waaruit u kunt kiezen om het beste bij uw site te passen’s behoeften. Functies variëren per abonnement, maar wij’hebben de hoogtepunten van elk hieronder opgesplitst.

Hostinger Shared Plan-functies

Gedeelde abonnementen zijn de goedkoopste en gemakkelijkste manier om een ​​website te hosten. Hostinger’s gedeelde plannen zijn veilig en gebruiksvriendelijk, en de meer geavanceerde elementen worden voor u geregeld.

Single gedeeld Premium gedeeld Zakelijk gedeeld
E-mail Eén account Onbeperkte accounts Onbeperkte accounts
Bandbreedte 100 GB Onbeperkt Onbeperkt
Back-ups Wekelijks Wekelijks Dagelijks
Gratis domein Nee Ja Ja
Toegang tot Secure Shell (SSH) Nee Ja Ja

Hostinger WordPress Plan-functies

Hostinger’s WordPress-abonnementen worden ook uitgevoerd op gedeelde servers en bieden hetzelfde gebruiksgemak en dezelfde betaalbaarheid.

Enkele WordPress Premium WordPress Zakelijke WordPress
E-mail Eén account Onbeperkt Onbeperkt
Bandbreedte 100 GB Onbeperkt Onbeperkt
Automatische back-ups Nee Wekelijks Dagelijks
Gratis domein Nee Ja Ja
SSH-toegang Nee Ja Ja

Wij’heb veel positieve opmerkingen over Hostinger gezien’s WordPress onboarding voor klanten, dus u kunt ook aanzienlijk gebruiksgemak verwachten wanneer u zich aanmeldt voor een WordPress-abonnement.

Hostinger Cloud Plan-functies

Terwijl gedeelde abonnementen betekenen dat meerdere websites één server delen, betekenen cloud-abonnementen dat uw site wordt gehost in de cloud – een service die op meerdere servers bestaat.

Heel Hostinger’s cloudhostingplannen omvatten een speciaal IP-adres, een gratis domein en onbeperkte bandbreedte. Hier’waar ze beginnen te verschillen:

Opstarten van bedrijven Zakelijke professional Cloud Global
Websites 300 300 300
SSD-opslag 40 GB 80 GB 200 GB
RAM 3 GB 6 GB 16 GB
CPU-kernen 2 4 8

Hostinger VPS Plan-functies

VPS-hosting creëert een virtuele omgeving die een dedicated server imiteert – wat betekent dat u veel van de voordelen van dedicated resources krijgt, maar voor een lagere prijs.

Hostinger’s VPS-abonnementen worden geleverd met een aangepast configuratiescherm, automatische installatieprogramma’s met populaire webscripts en besturingssysteemsjablonen en 128 GB RAM per server. Hostinger’s VPS-plannen worden gecategoriseerd op basis van de hoeveelheid CPU (Central Processing Unit) -vermogen die aan de server wordt gegeven, zoals weergegeven in de “vCPU” onderstaande vakjes. Plannen worden ook onderscheiden door toenemende hoeveelheden geheugen, opslag en bandbreedte:

1vCPU 2vCPU 3vCPU 4vCPU 6vCPU 8vCPU
Geheugen 1 GB 2 GB 3 GB 4GB 6 GB 8 GB
Opslag 20 GB 40 GB 60 GB 80 GB 120 GB 160 GB
Bandbreedte 1000 GB 2000 GB 3000 GB 4000 GB 6000 GB 8000 GB

Hostinger’s gedeelde, WordPress-, cloud- en VPS-abonnementen bieden allemaal een uitstekende reeks functies. Maar als jij’Heb je ervaring met andere hostingproviders, of ben je al een tijdje aan het shoppen, dan vraag je je misschien af ​​waar Hostinger is’s specifieke plannen zijn.

Dit is een groot nadeel van Hostinger: dat doet het niet’t biedt dedicated hosting aan, wat de meeste andere providers doen. Dit zal uw beslissing natuurlijk alleen maken of breken als u’bent op zoek naar een specifiek plan, maar het’s ook een belangrijke factor als u wilt beginnen met een gedeeld of VPS-plan, en toch de mogelijkheid om uiteindelijk op te schalen naar toegewijd.

Dedicated hostingplannen worden over het algemeen beschouwd als de volgende stap na VPS. Ze’zijn veel duurder en het meest geschikt voor zeer grote bedrijven en e-commerce sites. Als u denkt dat een speciaal abonnement iets voor u is, kunt u onze ranglijst van de beste toegewijde hostingproviders bekijken voor meer informatie.

Prijzen

32% van de mensen die we hebben ondervraagd, genoemd “Kenmerken” als doorslaggevende factor bij het kiezen van een provider, terwijl “prijzen” behaalde de tweede plaats met 27% van de stemmen. Dit is ideaal, aangezien Hostinger in beide categorieën uitblinkt.

Gezien het grote aantal hostingtypen en -functies, heeft elk Hostinger-abonnement een andere prijs. Hostinger’s prijzen zijn zeer concurrerend met de rest van de industrie, variërend van $ 0,80 tot $ 129,95 / maand.

We weten wat je’re denken – waarom zo’n groot bereik? Welnu, Hostinger verschilt niet van andere hostingproviders in het gebruik ervan verleidelijk lage introductieprijzen. Hoe meer tijd u besteedt tijdens uw eerste aankoop, hoe meer geld u bespaart, maar alleen bij die eerste aankoop. Dit is het overwegen waard bij het afrekenen.

Die initiële $ 0,80 / maand is bijvoorbeeld alleen van toepassing als u het Single shared plan vier jaar van tevoren koopt, wat betekent dat u in totaal 80 cent betaalt X 48 maanden = $ 38,40 bij het afrekenen.

Don’maak je geen zorgen – jij niet’t hebben vier jaar vast te leggen! U kunt ervoor kiezen om vooruit te betalen voor: vier jaar, twee jaar, één jaar of één maand, en de prijzen zullen dienovereenkomstig variëren. We raden aan om een ​​jaar van tevoren te kopen, omdat dit het geval is’is niet te veel een verplichting, en jij’Ik zal nog wat geld besparen.

Wij’heb Hostinger afgebroken’s varieert in de onderstaande tabel, die zowel de introductieprijs van een vooruitbetaald jaar toont als de verlengingsprijs van een vooruitbetaald jaar.

Hostinger-prijsoverzicht

Hostingtype Inleidende prijs Verlengt op
Gedeeld $ 1,95 – 5,85 / maand $ 7,99-15,95 / maand
WordPress $ 1,95 – 5,85 / maand $ 7,99-15,95 / maand
Wolk $ 12,95-59,99 / maand $ 29,00-100,00 / maand
VPS $ 4,95-45,95 / maand $ 9,95-129,95 / maand

Hostinger biedt ook een geld-terug-garantie van 30 dagen die van toepassing is op al zijn plannen. Dit is vrij standaard in de hele hostingindustrie, maar nog steeds een groot pluspunt.

Ook als je’ben een student, jij’komen in aanmerking voor Hostinger’s 15% studentenkorting. Je hebt toegang tot de kortingscode door je studentenstatus gratis te verifiëren via Student Beans.

 • Onze gids voor de goedkoopste webhostingproviders
 • Onze gids voor de beste webhostingproviders

Veiligheid

Hostinger’s Zakelijk gedeeld abonnement bevat een gratis SSL-certificaat, wat ideaal is voor kleine bedrijven die hun klanten willen behouden’ gegevens veilig. Als je dat niet bent’t op het zakelijk gedeelde plan, u’Ik moet apart een SSL-certificaat kopen.

Het is ongebruikelijk om SSL op basisniveau afzonderlijk van een hostingplan aan te schaffen. Als u echter wilt upgraden naar meer verbeterde beveiliging, verschilt Hostinger niet van concurrenten door extra kosten in rekening te brengen.

hostinger ssl prijzen

De SSL-certificaatactivering is het standaard SSL-certificaat dat gratis wordt geleverd bij sommige andere hostingproviders, terwijl het Comodo PositiveSSL-certificaat een verbeterde beveiligingsmaatregel is die bij elke hostingprovider een extra vergoeding zou kosten. Het Comodo-certificaat is het beste voor e-commerce, omdat het vertrouwen wekt bij klanten die persoonlijke informatie op uw site moeten invoeren. Wij’d adviseert de standaard SSL-certificaatactivering voor kleinere, meer persoonlijke sites.

Hostinger heeft onlangs ook tweefactorauthenticatie voor zijn gebruikers ingeschakeld, wat betekent dat u zowel uw e-mail kunt gebruiken en telefoonnummer om uzelf te identificeren als de eigenaar van uw account. Twee-factor-authenticatie voegt een extra, handmatige beveiligingslaag toe aan elk account.

Verdere informatie

 • Lees meer over het beveiligen van een website met onze gedetailleerde gids

Klantenservice

Hostinger biedt robuuste opties voor klantenservice, waaronder een kenniscentrum, 24/7 livechat, e-mail en supporttickets. Hostinger’Het klantenserviceteam is meertalig en uitgerust om vragen van over de hele wereld te beantwoorden.

hostinger opties voor klantenondersteuning

Maar Hostinger’Het meest opvallende aanbod is de uitgebreide bibliotheek met instructieartikelen. Deze omvatten alles, van het maken van een vervolgkeuzemenu tot het dupliceren van een pagina in WordPress.

hostinger tutorial-aanbiedingen

Maar hoe indrukwekkend deze tutorials ook zijn, Hostinger mist nog steeds een noodzaak als het gaat om klantenondersteuning: een telefoonnummer. Deze provider biedt geen telefonische ondersteuning, wat frustrerend kan zijn als je live chat een beetje onpersoonlijk vindt. Hostinger is van plan om ergens in 2020 interne telefonische ondersteuning te implementeren, maar tot die tijd is hun 24/7 livechat het beste alternatief.

Toch, als je denkt dat Hostinger een goede provider voor je site is, don’Laat je niet afschrikken door het gebrek aan telefonische ondersteuning. “Telefonische ondersteuning” eigenlijk gebonden voor laatste plaats toen we gebruikers vroegen hoe ze het liefst ondersteuning wilden ontvangen – live chat won met 32% van de stemmen, gevolgd door e-mail met 26%.

Hostinger-gebruikers zijn ook lovend over de ondersteunende diensten die het biedt doet aanbod. Een gebruiker genaamd Kay heeft het over zijn “echt onder de indruk van hoe snel het antwoord op mijn vraag was en hoe snel het werd opgelost,” terwijl een kleine bedrijfssite dat Hostinger concludeert’s ondersteuningsteam “is niet alleen bekend, maar oprecht geïnteresseerd en gemotiveerd om te helpen met de uitdagingen waarmee iedereen in deze branche wordt geconfronteerd.”

Sarah, een andere Hostinger-gebruiker, legt uit hoe de ondersteuning haar heeft geholpen haar freelance bedrijf te laten groeien:

“De online chat-klantenservice is ongelooflijk snel en efficiënt geweest om me te helpen met een paar eerste problemen in mijn nieuwe account. Ik waardeer echt het geweldige niveau van ondersteuning voor mij als nieuweling. Het is zeer geruststellend en positief om zo’n responsieve en vriendelijke ondersteuning te hebben, waardoor het leven van een nieuwe freelancer die zich in het bedrijfsleven vestigt, gemakkelijker wordt gemaakt met zoveel andere dingen om te organiseren, evenals een website. Heel erg bedankt, Hostinger Client Support Team!”

Aanvullende producten

Windows VPS-hosting

Windows-hosting is het beste (en vaak het vereiste) type hosting voor websites die andere Windows-tools of -talen gebruiken. Windows-servers zijn het belangrijkste alternatief voor populaire Linux-servers, die alle Hostinger-plannen hebben’ve eerder besproken worden uitgevoerd.

Het’Het is veel moeilijker om een ​​Windows-hostingprovider te vinden dan een Linux-hostingprovider, maar Hostinger biedt beide.

Voor meer informatie over Windows hosting leest u onze review van de 5 beste Windows-hostingproviders

E-mailhosting

E-mailhosting is de service die letterlijk e-mailservers beheert. Het werkt onafhankelijk van websitehosting en stelt uw site in staat domeinspecifieke e-mailadressen te gebruiken, zoals het hebben van domeingebaseerde e-mailadressen, geeft uw site geloofwaardigheid en als u’Als u een e-commercesite heeft, geeft dit klanten nog een reden om uw bedrijf te vertrouwen.

Minecraft-hosting

Deze laatste is misschien wel de meest niche. Hostinger biedt Minecraft-hosting, waarmee gebruikers het populaire videospel op een multiplayer-server kunnen spelen. Je kunt kiezen uit vijf verschillende abonnementen, die allemaal instant setup, een mobiele app en automatische off-site back-ups omvatten.

Hostinger Review: Final Thoughts

Grote waarde voor uw geld en een sterke selectie van functies maken Hostinger tot een concurrerende keuze op de markt. Een laag uptime-percentage en geen speciale hostingplannen zijn echter duidelijke nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u een beslissing neemt.

Als je dat niet doet’u geen compromis wilt sluiten op het gebied van uptime of als u u kent’heb je een speciaal plan nodig, probeer dan HostGator – het staat niet alleen op de eerste plaats in ons onderzoek voor uptime, maar het verdient ook de felbegeerde titel van beste toegewijde hostingprovider.

FAQs

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map