Hvor mye koster det å være vert for et nettsted?

Sammenlign priser fra de beste webhotellleverandørene

Så hvor mye koster det å være vert for et nettsted? Delt hosting (den billigste typen) koster $ 2,75 – $ 15 / month, og dedikert hosting (den dyreste typen) koster $ 80 – $ 730 / måned.


Men det er mange alternativer i mellom. Det er flere forskjellige typer hosting å velge mellom, og mange forskjellige variabler å spille. Vi’Jeg går gjennom kostnadene for hver av de fem mest populære typene hosting i detalj.

koster å være vert for et nettsted

Mot slutten av denne artikkelen kan du forvente å vite:

 • Hvilken type hosting du trenger (hvis du ikke har det’t allerede vet)
 • Hvor mye denne typen hosting vil koste
 • Hvilke er de billigste leverandørene

La’s komme i gang.

1

Webhotellkostnader forklart

Nettstedets hostingkostnader kan variere, med priser som starter så lave som $ 2,75 per måned og eskalerer helt opp til $ 729 – eller enda høyere. Kostnaden avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hvilken type nettsted du har, hvor mange månedlige besøkende du forventer å ha, og om du trenger ekstra tjenester som automatiserte sikkerhetskopier og en e-postkonto.

Når du kjenner til hvilken type nettsted du vil kjøre – eller for tiden kjører – gjør det lettere å finne ut hva slags hosting du trenger. Du’Du må også finne ut hvilket servicenivå du trenger.

En enkel WordPress-blogg, for eksempel, kan starte med en billig delt hosting-tjeneste. Når den bloggen har oppnådd en høy popularitet, vil den imidlertid uunngåelig kreve en mer robust type hosting med ubegrensede båndbreddegrenser eller lagring.

Det er fem typer hosting vi’kommer til å diskutere i denne artikkelen, ettersom de er de mest brukte av nettstedseiere.

Delt hosting

Dette er nybegynner-webhotell. Hvis du har et nettsted med veldig lite trafikk med en statisk side, eller en WordPress-blogg, er dette det beste alternativet. Delt hosting er ofte den billigste formen for webhotell, men også den minst robuste, siden nettstedet ditt er et av mange nettsteder som deler ressursene til en enkelt server.

VPS Hosting

Virtual virtual server hosting, eller VPS hosting, er neste steg opp fra delt hosting. Den store forskjellen er at for alle formål ser det ut som om du’kjører din egen server. I virkeligheten er nettstedet ditt fremdeles et av flere nettsteder som deler en enkelt server, men det er færre nettsteder som deler ressurser – noe som betyr at nettstedet ditt’ytelsen bør være bedre.

Dedikert hosting

Med dedikert hosting betaler du for din egen server. Disse tjenestene er vanligvis lagdelt basert på hvor kraftig serveren din vil være, så vel som om webhotellet administrerer tjenesten eller virksomheten administrerer den internt. Ikke alle dedikerte hostingleverandører tilbyr administrerte tjenester, selv om noen gjør det.

Cloud Hosting

Du’har sikkert hørt snakk om “skyen,” et nebulous begrep ment å beskrive online tjenester som Dropbox eller OneDrive. Hva det faktisk betyr er en klynge av servere som jobber sammen, slik at en webtjeneste aldri går ned (eller går veldig sjeldent ned). Cloud hosting er da en gruppe servere som jobber sammen for å holde nettstedet oppe og går. Hvis en server går ned, henter en annen slakken, og så videre. Som du kanskje forestiller deg, gjør cloud hosting ikke det’t kommer billig – men hvis du kan’Har du ikke råd til noen timer nedetid, kan det være det beste alternativet for deg.

WordPress Hosting

Før vi begynner, la’s være tydelig på en ting: du kan drive et WordPress-nettsted på omtrent hvilken som helst webhotell-tjeneste. Administrert WordPress-hosting handler ikke om å drive et WordPress-nettsted i seg selv’handler om å få en tjeneste som’er innstilt for å imøtekomme behovene til WordPress-nettsteder. Det inkluderer viktige funksjoner som 24/7 support og automatiserte sikkerhetskopier, eller andre elementer du kanskje ikke får med vanlig delt hosting.

Ikke sikker på hvilken hostingtype som er best for deg? Du kan lese sammenligningene våre av:

 • VPS vs delt hosting
 • VPS vs dedikert hosting
 • WordPress vs sky hosting

At’er fordelingen av alle våre webhotelltjenester. Før vi går inn på detaljene i kostnadene for webhotell, må du huske at når webhotellplanen din øker i funksjonene, vil den vanligvis øke i kostnadene.

Ta en titt på HostGator’er delt hostingplan, for eksempel. Hvis du starter med den billigste planen, kan du bare bruke den planen for et enkelt domene (nettadresse). De to planene med høyere nivå gir imidlertid ubegrensede domener. Det høyeste nivået har også fordeler, som gratis verktøy for optimalisering av søkemotorer og en dedikert IP-adresse.

hostgator delte hostingpriserJo dyrere den delte hostingplanen du tar ut med HostGator, jo flere funksjoner får du. Hvis du’ønsker å finne ut mer om hvilke leverandører vi anbefaler for hver type hosting, ta en titt på guidene nedenfor.

 • Beste delte hostingtjenester
 • Beste leverandører av VPS-hosting
 • Beste dedikerte serververt
 • Beste leverandører av cloud hosting
 • Beste WordPress verter

2

Hvor mye koster webhotell?

Nå la’s se nærmere på kostnadene for forskjellige typer hosting. Mye av prisene du’Jeg ser her er den første kampanjeprisen, der du betaler en spesifikk pris for et visst antall måneder eller år med service. Når kampanjeperioden er over, kan den månedlige kostnaden øke.

Delt hosting

$ 2,75 – $ 15 per måned

Delt hosting er der folk flest starter sin webhotellreise.

Av de fem delte hostingleverandørene tilbyr DreamHost den billigste delte hostingplanen til bare $ 2,59 / måned. HostGator kommer på et nært sekund med $ 2,75, mens Bluehost og InMotion’De to delte hostingplanene for toppnivå er begge på prisets slutt, koster henholdsvis $ 13,95 / måned og $ 14,71 / måned.

Vertsinngangsplan Midtplan Plan Høyeste plan
I bevegelse $ 6.39 $ 8.49 $ 14.71
HostGator $ 2.75 $ 3.95 $ 5.95
A2 Hosting $ 3.92 $ 4.90 $ 9.31
Dreamhost $ 2.59 $ 5.95
Bluehost $ 3.95 $ 5.95 $ 13.95

VPS Hosting

$ 5 – $ 80 per måned

VPS-hosting er neste steg opp fra delt webhotell når trafikken begynner å øke på et nettsted.

Blant de fem beste VPS-hostingleverandørene tilbyr Bluehost og iPage de billigste VPS-hostingplanene til $ 19.99 / måned hver for planer på inngangsnivå, mens iPage også tilbyr den dyreste VPS-planen for topp nivå, til $ 79.99 / måned. I gjennomsnitt er Bluehost billigst på tvers av de tre planene.

Vertsinngangsplan Midtplan Plan Høyeste plan
I bevegelse $ 29.19 $ 47.39 $ 69.34
A2 Hosting $ 32.99 $ 46.19 $ 65.99
Bluehost $ 19.99 $ 29.99 $ 59.99
iPage $ 19.99 $ 47.99 $ 79.99
HostGator $ 29.95 $ 39.95 $ 49.95

Dedikert hosting

$ 80 – $ 730 per måned

Hvis du’Vi har bestemt deg for å betale for din egen server. Trafikken må bli ganske alvorlig, og behovene dine vokser ut av de lavere planlagde hostingplanene..

Dedikert hosting er det mest varierende priset. Av de fem beste dedikerte hostingleverandørene kommer den billigste planen fra Bluehost til $ 79.99 / month. Midtplan planer er priset mellom $ 99,99 / måned og $ 349 / måned. Den dyreste planen er Siteground’s 729 dollar / måned toppnivåplan.

Vertsinngangsplan Midtplan Plan Høyeste plan
HostGator $ 118,99 $ 138,99 $ 149.00
Bluehost $ 79.99 $ 99.99 $ 119.99
I bevegelse $ 105,69 $ 166,59 $ 238,99
A2 Hosting $ 141,09 $ 207,49 $ 290,49
Siteground $ 269 $ 349 $ 729

Cloud Hosting

$ 4,50 – $ 240 per måned

Cloud hosting er det du henvender deg til når nedetid kan vise seg å være dødelig for virksomheten din. Denne formen for hosting sørger for at det’er alltid en server for hånden, klar til å tilby nettstedet ditt til verden.

Cloud hosting er relativt billig. Av de fem beste leverandørene kommer den rimeligste planen fra DreamHost til bare $ 4,50 per måned. Det kan være en ganske variasjon i hva du får med en skyvertplan, og dette gjenspeiles i kostnadene; HostGator’den dyreste skyhotellplanen koster bare $ 9,95 per måned, mens SiteGround’s er $ 240 / måned.

Vertsinngangsplan Midtplan Plan Høyeste plan
A2 Hosting $ 5 $ 10 $ 15
Siteground $ 80 $ 160 $ 240
I bevegelse $ 21.04 $ 42.24 $ 69.34
HostGator $ 4.95 $ 6.57 $ 9.95
Dreamhost $ 4.50 $ 12 $ 48

WordPress Hosting

$ 4.99 – $ 290 per måned

Disse planene er for deg som trenger dedikerte og spesialiserte tjenester designet bare for WordPress-nettsteder og blogger.

Igjen, det kan være ganske stor forskjell i hva du får fra en WordPress-hostingplan til en annen, og dette gjenspeiles i prisen. Av de fem beste leverandørene av WordPress-hosting tilbyr SiteGround faktisk den billigste planen til $ 3,95 per måned. WPEngine’den øverste nivå planen er den dyreste til $ 290 / måned.

Vertsinngangsplan Midtplan Plan Høyeste plan
Bluehost $ 19.95 $ 29.95 $ 49.95
A2 Hosting $ 11.99 $ 18.99 $ 36.98
I bevegelse $ 4.99 $ 8.99 $ 11.99
WPEngine $ 35 $ 115 $ 290
Siteground $ 3.95 $ 5.95 $ 11.95

3

Ekstra webhotellkostnader du må vurdere

En hostingpakke er en ting, men det er ofte noen “skjult” avgifter som du kanskje ikke virkelig tenker på før du’er allerede i gang. Utover hostingpakken må du for eksempel eie et domenenavn. Noen ganger er domenenavnsregistreringen inkludert i hostingpakken, mens andre ganger henvender du seg til en domeneregistrator.

Her’er en oversikt over noen av de ekstra kostnadene du bør vurdere.

Domenenavnsregistrering

Vanligvis koster $ 10 til $ 15 per år

Når du driver et nettsted, trenger du et domenenavn. Dette er nettadressen du legger på visittkort, handleposer og annet markedsføringsmateriell. De fleste velger et .com-domenenavn, men du kan også velge mellom .net, .biz eller landsspesifikke suffikser som .ca eller .us.

Domenenavnsregistrering har noen ekstra avgifter for seg, for eksempel personvern, som holder navnet ditt og adressen utenfor offentlig WHOIS-oppføringer.

Den’Det er også verdt å påpeke at det ikke alltid er det beste valget å holde domenenavnsregistreringen hos din webhotellleverandør. Hvis du noen gang skulle ønske å forlate webhotellet ditt, er det lettere å ha domenet ditt registrert med tjenester som Domain.com eller GoDaddy.’Du vil unngå bryet (og potensielle kostnadene) ved å overføre domenet ditt til en ny registrator.

godaddy domeneregistreringskostnadDu kan kjøpe et tilpasset domenenavn for nettstedet ditt fra hostingleverandøren, eller fra domeneregistratorer som GoDaddy. Sjekk ut vår fulle oversikt over domenenavn koster for mer informasjon.

Office 365 eller G Suite

Å legge til forretningsadresse og produktivitetssuiter koster vanligvis $ 6 til $ 15 per måned

Ikke alle verter tilbyr denne tjenesten, men mange av dem lar deg kjøpe bedriftskontoer for G Suite eller Office 365 til gode priser. Sluttresultatet er at du kan ha e-posten din i Gmail eller Outlook.com.

SSL-sertifikater

Varier fra gratis til $ 450 per år, med gjennomsnittsprisen rundt 50 dollar

Når du har et SSL-sertifikat, får nettstedet ditt den lille grønne låsen i nettadresselinjen i nettleseren. Dette er et must for enhver webside som håndterer økonomiske transaksjoner, eller der brukere trenger å logge seg inn på nettstedet. Mange nettsteder velger å bruke SSL selv når de’er bare enkle sider som viser informasjon, fordi Google ofte favoriserer nettsteder som bruker SSL fremfor de som ikke gjør det’t.

I disse dager leverer de fleste webverter gratis SSL-sertifikater med sine mellom- til høyt nivå planer; husk imidlertid at hvis du har teknisk kunnskap for å håndtere kommandolinjen, kan du få et gratis SSL-sertifikat via Let’s Krypter.

a2 hosting ssl sertifikat kosterDu kan kjøpe en rekke premium SSL-sertifikater fra A2 Hosting som sikrer nettstedet og besøksdataene dine. Vil du spare på sikkerhet? Sjekk ut rangeringen vår av 10 beste leverandører av gratis SSL-hosting.

Sitelock

Vanligvis koster omtrent $ 24 per år

Ikke alle webhoteller tilbyr SiteLock ekstra sikkerhet som en del av tjenestene deres, men de som vanligvis belaster omtrent $ 2 per måned. SiteLock tilbyr funksjoner som daglig skanning av skadelig programvare, brannmurer i nettapplikasjoner og DDoS angrepsbeskyttelse. Om SiteLock er verdt pengene er noe av en debatt på nettet, men vi vant’t komme inn på det her. Noen webhoteller tilbyr også SiteLock-tjenester gratis som en del av pakkene sine.

Automatisert sikkerhetskopiering og gjenoppretting av nettsteder

Sikkerhetskopiering av nettsteder med webverter er ofte gratis, men kan koste $ 2 per måned eller mer

Akkurat som din PC hjemme, lønner det seg å få filene på nettstedet ditt kopiert til et annet sted som ikke er din webhost-server i tilfelle det verste skulle skje. Noen planer inkluderer sikkerhetskopier gratis, mens andre vant’l tar for å lagre sikkerhetskopien, men kan belaste deg et restaureringsgebyr hvis dataene dine forsvinner.

Husk at du kan ta backup av nettstedet selv, men det tar vanligvis litt teknisk kunnskap. Du’Du må også administrere sikkerhetskopiene dine for å sikre at de gjør det’jobber og kopierer riktig.

Ønsker mer informasjon? Sjekk ut vår guide til kostnadene for vedlikehold av nettsteder for å se hvor webhotell passer inn med andre utgifter. 4

Hvor mye koster det å være vert for et nettsted: Sammendrag

Nå vet du hvor mye webhotell skal koste, basert på hvilken type hosting du trenger, fra tjenestene vi anbefaler. Det er absolutt et bredt spekter av prisalternativer, med hosting som koster fra så lite som $ 2,75 til mer enn $ 700 per måned.

Hvis du velger en rimeligere plan, eller i mange år til en lavere pris, tilbyr mange webhoteller en begrenset tids-tilbake-garanti. Disse varer ofte mellom 30 og 90 dager. På den måten kan du prøve ut tjenesten, og hvis du ikke gjør det’Hvis du liker det, kan du gå bort uten å miste investeringen.

For å gjennomgå, her er de fem typene webhotell vi så på, sammen med deres prisklasser:

Kostnad å være vert for et nettsted:

 • Delt hosting: $ 2,75 – $ 15 per måned
 • VPS Hosting: $ 5 – $ 80 per måned
 • Dedikert hosting: $ 80 – $ 730 per måned
 • Cloud Hosting: $ 4,50 – $ 240 per måned
 • WordPress Hosting: $ 4.99 – $ 290 per måned

Det viktige problemet å huske med webhotell er at typen nettsted du’Hvis du kjører, vil det ofte diktere hvilken type webhotell du trenger.

Nybegynnersider i nesten alle kategorier bør gå med delt hosting. VPS, Dedicated og Cloud hosting er for mer aktive nettsteder, der sistnevnte er viktigere for nettsteder som kan’har ikke råd til driftsstans. WordPress-hosting er i mellomtiden spesielt for WordPress-baserte nettsteder som ønsker spesialisert støtte og funksjoner som administrerte WordPress-hosting-tjenester gir.

Med en gang du’Vi har valgt vertsplanen din, don’glem å vurdere de ekstrautstyrene vi diskuterte. Du’Jeg er på vei til å drive et aktivt og godt vedlikeholdt nettsted på kort tid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map