Hoe Weebly te gebruiken: een eenvoudige stapsgewijze handleiding

hoe weebeblikte afbeelding gebruikenWeebly beheert meer dan 40 miljoen websites wereldwijd. Zal de jouwe de volgende zijn? Het zou zo moeten zijn. En wij’Ik zal je laten zien hoe gemakkelijk het kan worden gedaan in slechts negen stappen.


Dus wat kunt u van deze gids verwachten? U’Ik zal elke stap een voor een doorlopen om een ​​Weebly-website te bouwen. Wij’Ik zal de basis behandelen, van tot begin (aanmelden) tot eindigen (publiceren) met alle creatieve dingen daartussenin.

We laten u zien hoe u het meeste uit Weebly haalt’s bewerkingsfuncties, jij’Ik zal snel zien waarom’s beoordeeld een van onze gemakkelijkst te gebruiken bouwers. U’Ik leer hoe u sjablonen bewerkt, een domein kiest, apps integreert en hoe u een online winkel opzet.

Dus leun achterover, ontspan en maak je klaar om te creëren.

Lees voordat u begint onze Weebly-recensie hier? 1

Aanmelden

Ga eerst naar Weebly.com. U kunt uw site volledig gratis bouwen en publiceren, dus daar’genoeg tijd om te kijken of je het met plezier gebruikt.

Klik op om de aftrap te geven ‘Begin’ – in de rechterbovenhoek of linkeronderhoek. Typ nu uw naam, e-mailadres en nieuw wachtwoord in. De Weebly-bal rolt.

weebly startpaginaAan de slag gaan met Weebly is eenvoudig, met twee duidelijke actieknoppen in zicht

Na het klikken ‘Aanmelden’, u’opnieuw naar een pagina gebracht met één vraag en twee opties: ‘Wat voor soort website wilt u maken?’

Kiezen van ‘Ik heb alleen een website nodig’ of ‘Ik heb een website nodig met een online winkel,’ afhankelijk van uw e-commerce ambities. Don’maak je geen zorgen – deze beslissing is dat niet’t definitief, aangezien u op elk gewenst moment een winkel aan uw Weebly-site kunt toevoegen.

hoe weebebly setup te gebruikenJe kunt op elk moment een online winkel opzetten met Weebly, wat de flexibiliteit laat zien

Weebly heeft een gratis abonnement waar je zo lang als je wilt kunt blijven. Daarom kunt u uw site maken, publiceren en bewerken zonder een cent te betalen.

U kunt op elk moment upgraden naar een betaald abonnement, maar wij’Ik zal je daar later mee helpen – geniet er voorlopig van om je website te bouwen!

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Maak een gratis Weebly-account aan
 • Gekozen voor het type website dat u nu wilt maken

2

Kies een thema

Weebly heeft ongeveer 50 thema’s, die allemaal helemaal gratis zijn! Er zijn tal van categorieën om uit te kiezen: ‘Bedrijf,’ ‘Portefeuille’, ‘Persoonlijk’, ‘Blog’, en meer. Naar keuze stelt Weebly vervolgens enkele meer specifieke thema’s voor.

hoe weebebly-keuzes gebruikeneen themaWeebly heeft een ruime keuze aan mobiel-responsieve thema’s, voor bijna elke branche

De Weebly-thema’s zijn modern, strak en mobiel responsief. Dit betekent dat ze er op elk scherm geweldig uitzien. En, in tegenstelling tot Wix, kunt u sjablonen op elk moment wijzigen, dus u’worden niet beperkt door uw keuze.

Kan’t beslissen? U kunt een voorbeeld bekijken door op de miniatuur te klikken om te zien hoe het eruitziet op een volledig scherm. Als je het leuk vindt, druk dan op ‘Begin met bewerken’ rechtsboven. Zorg ervoor dat je rond klikt voor je favoriete thema.

Leer hoe u Weebly-thema’s kunt kiezen en wijzigen met ons artikel hier.

Weebly biedt ook branchespecifieke opties. Het heeft heerlijke restaurantsjablonen, nieuwe ontwerpen voor schoonmaakdiensten, sterk ogende persoonlijke trainingsthema’s – je snapt het wel. Deze opties besparen u nog meer ontwerptijd – u hoeft alleen de tekstvakken en afbeeldingen te bewerken en u’re goed om te gaan.

De sjabloon is wat uw bezoekers als eerste zien, dus zorg ervoor dat er staat wat u wilt. Wil je een duidelijke CTA (Call To Action) knop, zoals ‘Boek nu’? Of zou een reeks afbeeldingen beter werken? Wat je ook kiest, daar’een passend Weebly-thema.

weebly voorbeeld van reissjabloonWeebly’s reisbranche-specifieke sjablonen worden geleverd met goed geplaatste actieknoppen Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Weebly doorzocht’s thema’s
 • Bekijk een voorbeeld van uw favoriete ontwerpen
 • Kies je perfecte thema

3

Kies je domein

Voordat je begint met bewerken, jij’Ik moet uw website een naam geven. De naam van uw website wordt weergegeven in uw websiteadres en wordt een domeinnaam genoemd. De onze is bijvoorbeeld websitebuilderexpert.com!

Dus, hoe gaat u om met het verkrijgen van een domein voor uw Weebly-website?

Het’gemakkelijk – Weebly zal u automatisch vragen een domeinnaam in te voeren!

U kunt een gratis domein krijgen door het Weebly-subdomein te kiezen. Dit betekent dat uw website-adres zal bevatten ‘.weebly.com’ – het’s niet erg aantrekkelijk of professioneel, maar het betekent dat je don’u hoeft geen cent te betalen voor uw domein.

Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld van een Weebly-subdomein en professionele of aangepaste domeinen.

weebly domeinkeuzesWeebly biedt een gratis subdomeinnaam, ideaal voor prijsbewuste gebruikers

Als u een aangepast domein (zoals het onze) wilt, kunt u er eenvoudig een registreren via Weebly. Gewoon klikken ‘Kiezen’ om uw favoriete domein te registreren. U moet hiervoor echter betalen en upgraden naar een betaald abonnement om uw domein daadwerkelijk te gebruiken.

Het voordeel van het gebruik van een aangepast domein is dat het’s professioneler, gedenkwaardiger en aantrekkelijker. Uw domein is uniek – beschouw het als uw site’s vingerafdruk – dus het’het is de moeite waard om de perfecte te vinden.

Hoeveel kost een aangepast domein echter? Is het het waard?

Domeinen variëren in prijs, maar vallen meestal tussen $ 14 en $ 20 per jaar. Weebly’s domeinprijzen vallen in drie opties:

 • 1 jaar ($ 19,95)
 • 2 jaar ($ 16,95 / jr)
 • 5 jaar ($ 14,96 / jr)

weebly domeinprijzenWeebly biedt domeinnamen met korting, waardoor u in de toekomst dollars bespaart

Er zijn elders goedkopere prijzen (ga naar Domain.com voor geweldige aanbiedingen – u kunt 25% korting krijgen met de code WBE25), maar het registreren van uw domein via Weebly is de gemakkelijkste en snelste optie.

Heeft u al een domein? Je kunt hem eenvoudig aansluiten door op te klikken ‘maak verbinding of zet nu over’ onderaan de pop-up – typ dan gewoon je URL in en druk op ‘Zoeken’.

Geen enkele handleiding voor het bouwen van een website zou compleet zijn zonder enkele tips voor het maken van het beste domein! Hier zijn onze toptips – voor een geweldig domein raden we u aan:

 • Houd de naam kort
 • Voeg populaire zoekwoorden toe
 • Richt op uw gebied
 • Maak het onvergetelijk

En voilà! Je hebt een prachtig domein dat erop wacht om gebruikt te worden – laat’s verder met het bouwen van uw site zodat u er goed gebruik van kunt maken.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Besloten of u een gratis of aangepast domein wilt
 • Creëer uw ideale domeinnaam
 • Registreerde uw domein door te betalen of door simpelweg te klikken ‘Gedaan’

Verdere informatie

 • Meer weten over domeinnamen? Onze domeinnaam beginner’s Gids vertelt u alles wat u moet weten.

4

Ontwerp uw Weebly-website

Na het kiezen van uw domeinnaam, u’opnieuw naar het Weebly website builder scherm gebracht. Dit is waar je bent’Ik laat je creatieve sappen stromen. Wij’Ik doorloop de menu’s en functies een voor een, maar hier’s hoe het er op het eerste gezicht uitziet:

weebly editor homepageDe Weebly-startpagina is gemakkelijk te navigeren en te gebruiken

Tekstvakken bewerken

Weebly is een ‘Wat je ziet is wat je krijgt’ (WYSIWYG) websitebouwer. Dit betekent dat u kunt klikken en bewerken en media kunt slepen en neerzetten zonder dat u code hoeft te kennen. Dus om de tekst bij te werken, klikt u gewoon op het vak en typt u.

weebly tekstvakHet bewerken van tekstvakken duurt slechts een paar klikken met Weebly

De achtergrond bewerken

Je kunt je thema nog meer aanpassen door de achtergrond te veranderen. Klik eenvoudig op de achtergrondafbeelding en selecteer ‘Achtergrond bewerken’. Van daaruit kunt u de afbeelding, het scrolleffect en de pagina-uitlijning wijzigen.

Elementen toevoegen

Hier voeg je de leuke dingen toe. De … gebruiken ‘Element Menu’, aan de linkerkant sleept u het door u gekozen mediapictogram ergens op de pagina. Je kunt overal tekst, video’s, knoppen en meer gooien. Bekijk de Elementbalk hieronder voor slechts enkele van de elementen waaruit u kunt kiezen:

weebly elementenbalkDe Weebly Elements Bar laat duidelijk zien wat u naar uw site kunt slepen en neerzetten

Elk element met het bliksemschichtsymbool ernaast kan’t worden gebruikt op het gratis abonnement – u’Ik moet upgraden om deze functies te gebruiken. Al het andere is echter gratis om mee te spelen!

Laat’s zeggen dat je een afbeelding wilt toevoegen. Sleep het pictogram naar de gewenste plek en klik vervolgens op ‘Afbeelding uploaden’. Een pop-up geeft u vervolgens enkele opties: u kunt uploaden vanaf uw computer of op drukken ‘Zoeken’ en vind een gratis Weebly-afbeelding.

weebly afbeeldingen zoekmenuWeebly biedt een ruime keuze aan gratis afbeeldingen om uw ontwerpkosten laag te houden

Om andere pagina’s op uw Weebly-website te bewerken, klikt u gewoon op ‘Pagina’s’ in het navigatiemenu bovenaan en kies een andere pagina. Elementen toevoegen is hetzelfde proces voor elke pagina – sleep, zet neer en klik op uw weg naar een prachtige website.

weebly navigatiemenuSchakelen tussen pagina’s is een fluitje van een cent met het Weebly-navigatiemenu

Vanuit het navigatiemenu kun je het beste uit Weebly halen’s flexibiliteit. Verander uw thema, bewerk uw site-instellingen, ga naar een andere pagina – het’is er allemaal.

Bekijk onze video hieronder over het gebruik van Weebly’s basiselementen.

Speel

Nieuwe pagina’s toevoegen

Het’Het is gemakkelijk om nieuwe pagina’s aan uw website toe te voegen. Ga gewoon naar het tabblad Pagina’s in uw menu en klik op het pluspictogram in de linkerzijbalk. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met verschillende soorten pagina’s.

weebly hoe pagina's toe te voegenWeebly biedt verschillende soorten pagina’s die u kunt maken

Selecteer het type pagina dat u wilt maken – bijvoorbeeld een blogpagina – en geef het een naam. Terwijl u dit doet, laadt Weebly automatisch de pagina voor u, met vooraf ingevulde afbeeldingen en inhoud die u zelf kunt maken.

Vergeet niet te klikken ‘Gedaan’ om uw nieuwe pagina op te slaan’s instellingen. Als je eenmaal’heb dit gedaan, keer terug naar de ‘Bouwen’ menutabblad om de pagina te bewerken zoals u dat normaal zou doen!

Het kleurenschema wijzigen

U kunt het kleurthema van uw pagina wijzigen door naar het thema-gedeelte van uw dashboard te gaan. Voor sommige thema’s heb je gewoon de opties licht of donker, terwijl andere je echte kleuren geven om tussen te wisselen.

Dit is vrij eenvoudig en je hebt gewonnen’u ziet geen enorme veranderingen in uw thema, maar u kunt desgewenst een aangepaste kleur toevoegen aan het keuzebereik.

hoe weebly kleurenschema te gebruikenHet is supereenvoudig om uw kleurenschema te wijzigen, hoewel het geen erg geavanceerde functie is

Nieuwe lay-outs toevoegen

Om uw website echt te personaliseren, u’Ik wil nieuwe secties toevoegen aan de pagina’s die u heeft’opnieuw bewerken. Afgezien van het toevoegen van nieuwe elementen’s ook de mogelijkheid om nieuwe secties toe te voegen.

Dit element bevindt zich bovenaan de linkerzijbalk boven alle andere elementen – sleep het eenvoudig naar de gewenste plek op de pagina en laat los.

hoe we de nieuwe sectie-indeling van Weebly gebruikenHet Sections-element bevindt zich boven alle andere in de linkerzijbalk

Het’Ik geef je een lijst met opties: Galerij, Contact, Menu, Uitgelicht en Team. Selecteer degene die je wilt toevoegen.

hoe weebly gebruiken, kies een nieuwe lay-outU kunt het type sectie kiezen dat u aan uw pagina wilt toevoegen

Weebly geeft je vervolgens een lijst met verschillende lay-outs om uit te kiezen, zodat je degene kunt kiezen die je het leukst vindt. Klik op de gewenste indeling en deze’Ik zal op uw pagina verschijnen. Klik op opslaan in het pop-upvenster en begin met bewerken!

hoe weebly gebruiken kies sectie-indelingU kunt de lay-out kiezen van de sectie die u wilt toevoegen

Secties verwijderen

We maken allemaal fouten, we veranderen allemaal van gedachten en we leren allemaal anders – wij’ben toch maar een mens! Dat’s waarom het’Het is belangrijk om te weten hoe u elementen op uw site verwijdert en hoe u ze toevoegt.

Misschien wilt u een galerij op uw startpagina uitproberen, maar besluit dan dat dit niet het geval is’t werkt. U’zit er niet eeuwig aan vast – klik gewoon op het element en zoek naar het kleine blauwe kruis dat in de rechterbovenhoek van het bewerkingsvak verschijnt.

Klik op dat kruis, het vak wordt rood en jij’Ik heb de mogelijkheid om dat element te verwijderen.

weebly hoe element te verwijderenElementen verwijderen is eenvoudig – klik gewoon op het kruis!

Zo verwijdert u kleine elementen zoals galerijen, tekstvakken, afbeeldingen, knoppen en meer.

Als u een groter gedeelte zoals een achtergrond wilt verwijderen, klikt u gewoon op het gebied dat u wilt verwijderen. U’Ik zie een paar opties verschijnen: Bewerken, Verplaatsen en Verwijderen. Klik op de knop Verwijderen en u’Ik zie een pop-up die je vraagt ​​of je’zeker dat u wilt verwijderen. Op dit punt kunt u annuleren of bevestigen – als u klikt ‘Verwijderen’ dan wordt die sectie en alles daarbinnen verwijderd.

weebly hoe sectie te verwijderenU kunt desgewenst hele secties van uw pagina verwijderen – klik gewoon op Verwijderen en bevestig uw beslissing!

Deze ‘Weet je het zeker?’ methode betekent dat je hebt gewonnen’U kunt per ongeluk geen stukjes van uw website verwijderen, wat een opluchting is!

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Bewerkte tekstvakken
 • Bewerkte de achtergrond
 • Nieuwe elementen toegevoegd
 • Nieuwe pagina’s toegevoegd
 • Experimenteerde met uw kleurenschema
 • Nieuwe lay-outs toegevoegd
 • Aangevinkt, u kunt ongewenste elementen verwijderen
 • Pas uw Weebly-site aan!

5

Voeg apps toe

Ook in de navigatiebalk is ‘Apps’. Je raadt het al – dit brengt je naar het Weebly App Center. Wat uw website ook is, Weebly heeft een applicatie om uw prestaties te verbeteren. We raden aan een aantal populaire apps toe te voegen, zoals ‘Site Booster’, en ‘Inhoud kleurvak’.

Het categoriseert niet alleen apps voor verkoop, verkeer, sociaal en Weebly-specifiek, maar het beveelt zelfs apps aan alleen voor uw website. Het’het is alsof je je eigen persoonlijke shopper hebt – de American Dream, juist?

weebly app centerWeebly heeft meer dan 300 apps om je website een boost te geven’s prestaties en uiterlijk

Weebly heeft een indrukwekkend aantal apps – meer dan 300 apps om (min of meer) precies te zijn. Meer dan 50 zijn gratis en er worden altijd nieuwe apps toegevoegd, dus je hebt gewonnen’t strijd om keuze.

Don’voel je niet overweldigd – je kunt sorteren op ‘Populair’, ‘Hoogst gewaardeerd’, ‘Nieuw’, en ‘Vrij’. Of zoek gewoon naar het gewenste type, of het nu is’s een FAQ-sectie, een countdown-timer of een sociale feed. Je kunt ze zelfs aan de linkerkant categoriseren.

weebly apps zoekbalkU kunt naar specifieke apps zoeken om het nog gemakkelijker te maken

Voordat u aankopen doet, kunt u ook de gebruikersbeoordelingen op elke miniatuur controleren. Kan’vind je er niet een die je leuk vindt? Scrol helemaal naar beneden en u kunt een nieuw app-idee indienen of zelfs uw eigen idee ontwikkelen (als u kunt coderen).

Om apps te installeren, klikt u op de gewenste app en zoekt u de ‘Toevoegen’ knop. Er verschijnt een pop-upvenster – u moet klikken ‘Aansluiten’ om de app te installeren en akkoord te gaan met eventuele voorwaarden.

hoe weebebly apps installerenIedereen kan apps op Weebly installeren – klik gewoon op Verbinden en Weebly doet de rest!

Zodra de app is geïnstalleerd, heb je’Ik word teruggebracht naar uw website. De app verschijnt automatisch onderaan de linkerzijbalk, onder de ‘Geïnstalleerde apps’ sectie.

weebly geïnstalleerde appsHier verschijnen je apps zodra je ze hebt geïnstalleerd

Zodra uw app is geïnstalleerd, sleept u deze naar uw pagina zoals elk ander element.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Het app-centrum verkend
 • Enkele apps geïnstalleerd
 • Apps toegevoegd aan uw website

6

Voeg een winkel toe

Bij stap 1 had je de keuze om een ​​online winkel op te zetten. Als u ervoor kiest om dit niet te doen en van gedachten bent veranderd, geen zorgen – u kunt er eenvoudig een instellen. Sluit voorlopig uw editor en ga naar uw accountdashboard. Open het menu in de linkerbovenhoek en klik op ‘Winkel.’ Dit brengt u naar de duidelijke en eenvoudige opstartpagina.

weebly dashboard hoe winkel toe te voegenDit is uw dashboard en de pagina waar u kunt beginnen met het toevoegen van een winkel aan uw site.

Een andere manier om een ​​winkel toe te voegen is door in de editor te blijven en de te selecteren ‘Producten’ element. Als je dat niet doet’Als je nog geen winkel hebt, zal Weebly je naar de winkelconfiguratiepagina leiden.

Don’Wil je geen winkel? Je kunt deze stap overslaan!

weebly online winkel opstartpaginaHet opzetten van een online winkel wordt duidelijk uitgelegd, met eenvoudige actieknoppen

Vanaf hier kunt u alle stappen zien die u nodig hebt om een ​​online winkel te maken, inclusief alles van het toevoegen van producten tot het instellen van belastingen. Vervolgens kunt u elke functie met slechts een paar klikken integreren. Gebruik gewoon de actieknoppen aan de rechterkant.

De opties volgen een natuurlijke volgorde voor het opzetten van een online winkel. Dus vanaf de bovenkant ziet het opzetten van een Weebly-online winkel er als volgt uit:

 1. Winkelinformatie toevoegen
 2. Voeg een product toe
 3. Begin met het accepteren van betalingen
 4. Stel verzending in
 5. Belastingen instellen
 6. Publiceer en accepteer bestellingen

Maar jij’ll moet upgraden naar het Professional-plan om toegang te krijgen tot premium tools zoals een verzendcalculator, of het Performance-plan om e-mails met verlaten winkelwagentje te verzenden en toegang te krijgen tot geavanceerde analyses. Bekijk de onderstaande tabel om te zien welke verkoopfuncties u bij elk Weebly-abonnement krijgt…

Gratis plan Persoonlijk plan Professioneel plan Prestatieplan Winkelmand Artikelen Artikelbadges Item opties Snelwinkel Voorraadbeheer Ophalen in de winkel Automatische belastingcalculator Coupons Vierkante cadeaubonnen Verzendcalculator Verzendetiketten Verzendkorting Verlaten winkelwagen-e-mails Item beoordelingen Accepteer betalingen via PayPal Geavanceerde e-commerce-inzichten
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;
&# 10060; &# 10060; &# 10060; &# 10004;&# 65039;

Onthoud dat het Professional-abonnement ook advertenties verwijdert en een gratis domein, onbeperkte opslag en met een wachtwoord beveiligde pagina’s ontgrendelt. Zoals u kunt zien, is het prestatieplan het meest robuuste plan om online te verkopen.

Bezorgd over het kiezen van het verkeerde plan? Nou, vrees niet – je kunt plannen overal wijzigen door op het strategisch geplaatste geel te klikken ‘Upgrade’ prompts. Zie hieronder (dat kan’mis ze niet).

weebly upgrade actieknoppenHet wijzigen van uw Weebly-prijsplan is eenvoudig met de ‘Upgrade’ prompts Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Een winkel toegevoegd aan je site
 • Weebly gevolgd’s stappen om uw winkel op te zetten
 • Toegevoegde producten
 • Upgrade uw plan indien nodig

Verdere informatie

 • Lees meer over verkopen met Weebly in onze Weebly Ecommerce Review

7

Kies een prijsplan

Tot nu toe hebben we’heb je aangenomen’bouwen graag verder op het gratis plan. Echter, zoals wij’We hebben gezien dat er gevallen zijn waarin u misschien wilt upgraden, bijvoorbeeld om geavanceerde functies te ontgrendelen of online te verkopen!

Laat’s kijk snel naar Weebly’s prijzen en hoe u kunt upgraden als u dat wilt.

Weebly-prijzenKlik om de prijsplannen van Weebly in detail te zien

Je weet al van Weebly’s gratis plan. Daar’er is geen tijdslimiet voor, en u kunt uw site daadwerkelijk publiceren zonder een cent te betalen. Het heeft echter zijn nadelen: geen aangepast domein, beperkte functies en Weebly-advertenties die op uw site worden weergegeven.

Het gratis abonnement is perfect voor kostenbewuste website-makers, maar gelukkig zijn de betaalde abonnementen ook behoorlijk budgetvriendelijk! U kunt kiezen uit drie tariefplannen:

 • Persoonlijk: $ 6 per maand (jaarlijks gefactureerd)
 • Professioneel abonnement: $ 12 per maand (jaarlijks gefactureerd)
 • Prestaties: $ 26 per maand (jaarlijks gefactureerd)

Hier’s waarvoor we elk plan opnieuw aanbevelen:

 • Persoonlijk: Het beste voor hobbysites en persoonlijke blogs of portfolio’s, het persoonlijke plan is om plezier mee te hebben. Het enige verschil tussen dit en het gratis abonnement is dat u een aangepast domein kunt verbinden – het heeft gewonnen’advertenties niet van uw site verwijderen, dus dat doen we niet’t aanbevelen voor professionele websites!
 • Professioneel: Het beste voor zakelijke sites, professionele portefeuilles of elke website die u serieus online wilt nemen. Dit is het goedkoopste plan om advertenties te verwijderen – je krijgt ook een gratis domein, onbeperkte opslag, wachtwoordbeveiliging en een verzendcalculator. Dit is het plan dat we aanbevelen aan de meeste Weebly-gebruikers!
 • Prestatie: Het beste voor online winkels en grote bedrijven, vooral als u’streven naar groei. Je ontgrendelt premium verkoopfuncties zoals verlaten winkelwagen-e-mails en verzendkortingen, evenals geavanceerde e-commerceanalyses.

We raden aan te upgraden naar het Professional-abonnement van $ 12 per maand, omdat het veel meer waar voor uw geld biedt dan het persoonlijke plan. Als je bedenkt hoeveel meer functies je krijgt in vergelijking met het persoonlijke abonnement, lijkt het betalen van $ 12 per maand voor het professionele plan een totale koop! Het’s het goedkoopste plan om een ​​echt professionele website te maken.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Weebly onderzocht en vergeleken’s prijzen
 • Besloten of u wilt upgraden
 • Een prijsplan gekozen
 • Ingeschreven

Verdere informatie:

 • Lees meer over Weebly’s prijzen en waar voor uw geld in onze Weebly Pricing Review.
 • Waarom raden we het Pro-plan aan? Is het het waard? Ontdek het in onze Weebly Pro Plan Features Review.

8

Publiceer uw Weebly-website

als jij’ben blij met wat je bent’ve gemaakt, kunt u nu publiceren. Super goed! als jij’ben niet helemaal gelukkig, don’maak je geen zorgen – je kunt de Weebly-website-editor opnieuw bezoeken om enkele wijzigingen aan te brengen nadat je hebt gepubliceerd.

Druk op het blauw om uw site te publiceren ‘Publiceren’ knop in de rechterbovenhoek. U ontvangt dan een pop-up die u dit vertelt’s gepubliceerd en hoe u een ‘Pro-tip’. Weebly wil echt dat uw site slaagt.

weebly publishing popupNa publicatie biedt Weebly een handige Pro-tip

U’heb nu uw Weebly-website gepubliceerd. Zoals we al zeiden, het’is op elk moment eenvoudig te updaten en te bewerken. Je kunt je abonnement ook upgraden als je dat wilt. Ga gewoon terug naar stap 1 om de plannen en hun voordelen te bekijken.

Als u uw site publiceert, maar van gedachten verandert, kunt u naar uw instellingen gaan en helemaal naar beneden scrollen. Daar jij’Ik vind een optie om de publicatie van uw site met een enkele klik ongedaan te maken. Gemakkelijk!

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Je site gepubliceerd!

9

Verbeter en laat uw website groeien

Zodra uw site live is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de groei en het succes te stimuleren. Don’laat het gewoon helemaal alleen wegkwijnen – breng in plaats daarvan regelmatig aanpassingen, bewerkingen en wijzigingen aan om uw site actueel en relevant te houden.

Inhoud bewerken

Ga terug en bewerk inhoud – werk oude informatie bij, schrijf nieuwe artikelen en voeg extra secties toe aan oude pagina’s. Nieuwe inhoud houdt uw bezoekers niet alleen tevreden, maar ook’Ik laat Google zien dat uw site relevant en actief is.

Optimaliseer voor Google

U wilt dat uw site in Google wordt gerangschikt’s zoekresultaten, toch? Rechtsaf. Het’is de beste manier om meer verkeer te genereren en uw online aanwezigheid te vergroten. De manier om door de gelederen omhoog te klimmen, is door SEO (Search Engine Optimization) onder de knie te krijgen..

SEO is het proces om uw site een boost te geven’s kansen om hoog te scoren in de zoekresultaten en er zijn veel factoren bij betrokken. Sommige zijn supereenvoudig, zoals het gebruik van koppen om uw inhoud te structureren, terwijl andere iets geavanceerder zijn.

Weebly heeft een groot aantal SEO-tools om uw site te helpen rangschikken, evenals beginnersvriendelijke gidsen om u bij elke stap te begeleiden. Begin met zijn ultieme SEO-gids en jij’Binnen de kortste keren ben ik een professional!

Promoot via sociale media

Iedereen is tegenwoordig op sociale media – en u wilt dat iedereen uw site ziet!

Kies een aantal sociale kanalen die bij uw site passen – Instagram is bijvoorbeeld perfect voor fotografen en Pinterest is ideaal voor het verkopen van handgemaakte items. Begin vervolgens met het delen van inhoudsfragmenten, blogposts, afbeeldingen en meer om uw bezoekers te betrekken en volgers te krijgen.

Krijg marketing

E-mailmarketing kan uw beste vriend zijn. Het’is een geweldige manier om nieuwe productinformatie vrij te geven, uw bezoekers op de hoogte te houden van nieuws en evenementen, of hen terug te lokken met verkopen en kortingen.

Weebly heeft zijn eigen e-mailmarketingsysteem genaamd Weebly Promote, waarmee u uw mailinglijst kunt samenstellen, gemakkelijk aangepaste e-mails kunt maken en uw e-mails kunt volgen’ prestatie. Dit is gratis te gebruiken voor uw eerste twee campagnes; daarna kost het $ 8 per maand.

Weebly heeft ook fantastische blogtools, dus je kunt blogposts combineren met e-mailcampagnes en nieuwsbrieven om je bezoekers op de hoogte en betrokken te houden.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u:

 • Je site geüpdatet
 • Maak uzelf vertrouwd met SEO
 • Heeft uw site gedeeld op sociale media
 • Stel blog- en e-mailcampagnes in

Hoe Weebly te gebruiken: conclusie

Nu jij’bent klaar om een ​​Weebly-website te maken. Het voelt goed, niet’t het? Wij’weet je zeker’ik heb de treden al vastgespijkerd, maar laat maar’s nog een keer de fasen doorlopen:

Hoe maak je een Weebly-website

 1. Meld u aan en begin gratis met bouwen
 2. Selecteer een thema dat aan uw behoeften voldoet
 3. Kies uw domeinnaam
 4. Bouw je Weebly-website met de Elements Bar
 5. Voeg apps toe om uw website een boost te geven
 6. Voeg een online winkel toe
 7. Kies een prijsplan
 8. Publiceren
 9. Verbeter en laat uw site groeien

Dus van aanmelden tot publiceren, dit zijn de negen stappen voor het maken van een Weebly-website. Zo simpel is het.

Laat het nu’s samenvatten wat we leuk vinden aan Weebly. In wezen wel’is heel gemakkelijk te gebruiken: met de functie voor slepen en neerzetten kunt u alles aanpassen, van tekstvakken tot video’s, wat betekent dat iedereen Weebly kan gebruiken (zelfs zonder codeerervaring).

Don’gelooft u ons niet? Lees enkele van de laatste Weebly succesverhalen.

Waar Weebly niet’Het gaat niet zo goed om je totale creatieve controle te geven. De sjablonen zijn stijlvol maar eenvoudig, dus als je’re na slanke verfijning u’ben beter af met een bouwer zoals Squarespace of Wix.

Over het algemeen is Weebly echter een solide websitebouwer. Het heeft alles wat u nodig heeft voor een strakke, professionele site, met minimale inspanning. U kunt ook gratis een website maken, hoewel we u aanraden een premium abonnement te kiezen voor een geavanceerdere, gepersonaliseerde Weebly-website die echt voor u werkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map