6 asiaa, jotka sinun on tiedettävä Wix-koodista

Wix-koodiWix-koodi on Wixin ja sen lanseeraama jännittävä uusi tuote’autamme sinua räätälöimään verkkosivustosi enemmän kuin koskaan ennen.


Utelias?

Lue lisää saadaksesi lisätietoja tästä jännittävästä uudesta kehityksestä.

Wix-verkkosivustoasi rakentaessasi oletko koskaan huomannut kohtaavasi yhden seuraavista tilanteista…?

 • “Jotkut verkkosivustojen rakentajat tarvitsevat minua rakentamaan jokainen tuotesivu erikseen, uudestaan ​​ja uudestaan. Minulla on yli 50 tuotetta… WHO’sillä on aikaa siihen??”
 • “Onko tapa kerätä automaattisesti kommentteja tai käyttäjän arvosteluja, jotka ihmiset ovat jättäneet verkkosivustolleni? Kuten ilman, että minun on tehtävä se manuaalisesti? Se vie ikuisesti!”
 • “Toivoin, että olisi olemassa tapa, jolla ihmiset voisivat lähettää minulle verkkosivustoni kautta tietoja, jotka kerätään, lajitellaan ja hallitaan automaattisesti – aivan kuten tietokannassa. voin’t tehdä niin kaikkien verkkosivustojen rakentajien ja donien kanssa’ei halua palkata kooderia!”
 • “Tarvitsen enemmän kuin yksinkertaisen verkkosivuston, jolla on muutama perussivu. Minun on kyettävä keräämään tietoja ja säilyttämään tiedot minulle. Kaikkia tätä mahdollistavia verkkosivustojen rakentajia on niin vaikea käyttää. minä’En ole lainkaan tekninen!”

Entä jos kerroin sinulle tuon Wixin’Uuden tuotekehityksen Wix-koodi voi auttaa sinua saavuttamaan kaikki edellä mainitut – ja enemmän – ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa yhtä koodiriviä?

Entä jos sanoin myös, että Wix-koodi voi auttaa sinua säästää kolme arvokkainta resurssiasi: Aika, rahasi ja vaivasi!?

No, Wix-koodi on erityisesti luotu auttamaan sinä ja minä, kuten ei-teknisiä, ei-koodaavia web-rakentajia, luomaan verkkosivustoja, joita emme’Aikaisemmin olemme pystyneet ilman omistautuneen kehittäjän kallista apua.

Avaamalla oven aivan uudelle verkkosivustojen rakennusareenalle – jota aiemmin ei ollut saatavana Wix-käyttäjille, joita voi olla peloteltu jostakin liian tekniseltä kuulostavalta – Wix antaa meille mahdollisuuden ajaa verkkosivustomme parhaimmaksi, mitä he voivat olla..

“Mutta miten Wix Code hyötyy minusta??” Kuulen sinun kysyvän…

No, jos sinä’Olen niin utelias, kun löysin kuinka Wix Code aikoo antaa kaikille verkkosivustoillemme vauhtia’hyppää oikealle sisään!

YLEISKATSAUS NÄKYMÄT

Napsauta seuraavia linkkejä lukeaksesi tietyt osiot:

 1. Mikä on Wix-koodi?
 2. Miksi Wix on tehnyt Wix-koodin?
 3. Wix-koodi: Voinko käyttää sitä, vaikka voin’t koodi?
 4. Mitä voit tehdä Wix-koodilla?
 5. Minkä tyyppisistä verkkosivustoista Wix-koodi on hyödyllinen?
 6. Wix-koodikustannukset
 7. johtopäätös

1.Wix-koodi – mikä se on?

Antaa’Ole etukäteen ja hanki “tekninen” selitys ensinnäkin tieltä.

Wix-koodi on Wixin uusi tuotekehitys, joka tuo Wix Editoriin edistyneempiä toimintoja, jotta voit luoda nopeasti ja helposti tietopohjaisia, verkkovalmiita sovelluksia.

Lisätoiminnot? Tieto-ohjautuva? Web-sovellukset? Loistava. Tämä kuvaus on todella hyödyllinen ei-teknisille henkilöille kuten minä ja sinä, huh?!

No, anna’S kestää hetki katsoaksesi konepellin alla ja selvittääksesi, mistä Wix-koodilla oikeasti on kyse.

Selkeästi englanniksi, Wix-koodi on Wixin kehittämä tuote, jonka sinä itse’Voin kytkeytyä päälle editorissa. Sen avulla voit luoda ja käyttää valtavia tietokantoja (tekstiä, kuvia jne.), Joita käytetään sitten täyttämään verkkosivustosi automaattisesti sivuilla ja sisällöllä.

Kuvittele esimerkiksi, että ylläpidät catering-yritystä, jossa myyt laajan valikoiman herkullisia herkkuja, joita voi tilata verkosta. Yrityssuunnitelmassasi’Olemme päättäneet, että olisi erittäin hyvä idea esitellä herkullisia herkkujasi verkkosivustollasi houkutellaksesi lisää asiakkaita, lisäämään myyntiä ja kasvattamaan tulojasi.

Nyt voit luoda sivun jokaiselle myymällesi tuotteelle itse, mutta se vie aikaa ja on erittäin vaikeata varmistaa johdonmukaisuus jokaisella sivulla – ja jos asiat eivät’t johdonmukainen tämä voi saada sinut näyttämään epäammattimaiselta.

Joten mitä sinä teet?

Voit käyttää Wix-koodia luodaksesi tietokantakokoelman – lähinnä laskentataulukon -, joka on täynnä myymiäsi tavaroita, sekä kaikki muut asiaankuuluvat tiedot, kuten hinta, kuvaus, valokuvat jne..

Voit sitten luoda Wix Editor -sovelluksessa verkkosivun, joka toimii mallina, ja sitten kertoa tietokannalle käyttää tätä mallia luomaan ainutlaatuinen verkkosivu jokaiselle myymällesi tuotteelle.

Kuvat ovat samassa paikassa jokaisella sivulla. Otsikot ovat samassa paikassa. Sivun teksti on samassa paikassa. Kaikki suunnittelusta tulee identtisiä – mutta sisältö ja URL-osoitteet eivät ole.

Tämä tarkoittaa, että olet luonut hyvyyden, tietää kuinka monta verkkosivua murto-osassa ajasta se tekisi’olet ottanut sinut toisin.

Ja et vain säästät todella paljon aikaa ja vaivaa, mutta olet myös luonut suuren määrän uusia myynti- ja liikennemahdollisuuksia verkkosivustollesi.…uskaltaisi’t, jotka auttavat sinua kasvattamaan yritystäsi merkittävästi?

Koska Wix Code antaa sinulle mahdollisuuden luoda kaikki tämä itse, parasta on se sinä voitit’Sinun ei tarvitse tyhjentää jopa elämäsäästöjäsi palkataksesi koodigurun, joka saattaa lopulta hämmentää sinua vielä enemmän. Kuinka se kuulostaa sinulle? Toki kuulostaa melko hyvältä minulle.

Nyt et ehkä päädy käyttämään kaikkia Wix-koodin ominaisuuksia heti, mutta tosiasia, että sinulla on pian kyky käyttää niitä tarvittaessa – että’s jännittävä osa.

Kokeile Wix-koodia nyt

2.Miksi Wix on tehnyt Wix-koodin?

Kaikista verkkosivustojen rakentajista minä’olen käyttänyt vuosien varrella, minä’Wix on aina vaikuttunut minuun’kyky innovoida ja tuoda pelinmuutosta ideoita, jotka muuten voisi olla melko staattinen markkinoilla.

Wixin suosikkiinnovaatio’se oli Wix ADI, maailma’Ensimmäinen verkkosivustojen rakennustyökalu, jonka käyttö perustuu tekoälyyn, jonka ansiosta verkkosivuston tekeminen on helppoa kuin helppoa Aix-suunnittelijan Wix-verkkosivuston älykkyyden ansiosta.

Minulla on kuitenkin erittäin kiusaus sanoa, että mielestäni Wix-koodi saattaa olla Wixin suosikki tuotekehitykseni pitkään…jos ei koskaan!

Pelkkä Wix-koodin tarjoamien mahdollisuuksien ajattelu tekee tästä kehitystyöstä Wixin kanssa’Missio auttaa sinua luomaan paras mahdollinen verkkosivusto.

Jos mietit suosikkisivustojesi suunnittelusta, niin suurin osa näistä sivustoista on saatu tietokannoista ja ainakin osittain luotu ammattimaisella kehittäjällä’apua – mikä tarkoitti, että et voinut’t luoda jotain teknistä nykyiseen Wix Editoriin.

Mutta Wix-koodin kanssa tuntuu rehellisesti, että Wix pyrkii tietoisesti tarjoamaan käyttäjillesi saman verkkosivustojen selaamiskokemuksen, jonka he saattavat löytää räätälöityyn verkkosivustoon tai ammattisuunnittelijan alusta alkaen rakentamaan..

Ja mikä parasta, suurin osa Wix-koodin ominaisuuksista ei vaadi teknistä tai koodaustietoa.

Siksi Wix on tehnyt Wix-koodin – he haluavat, että Wixissä tehdyt verkkosivustot ovat parhaiden Internet-sivustojen joukossa ja tasoittavat toimintaedellytyksiä auttaaksesi sinua luomaan niitä. Wix-koodi todella tarjoaa kyvyn ‘luoda ilman rajoituksia’.

3.Wix-koodi: Voinko käyttää sitä, vaikka voin’t koodi?

Nyt tämä on luultavasti kohta, joka huolestuttaa sinua eniten – kun kyse on Wix-koodin tarjoamista eduista, olisi turhauttavaa, jos et pystyisi’t käytä sitä verkkosivustosi parantamiseen.

No, siellä’s ei tarvitse pelätä!

Tyypillisessä Wix-muodossa Wix-koodi on kehitetty erityisesti ei-teknisille henkilöille ja ei-kooderille (kuten minä ja ehkä jopa sinä). minä’olet jopa testiohjattu Wix-koodi nähdäksesi mitä se’kaikesta ja voin vahvistaa, että sitä on intuitiivinen käyttää, helppo noutaa ja liukuu saumattomasti olemassa olevaan Wix Editor -liitäntään – mikä on erittäin rauhoittavaa.

Monien ominaisuuksien käyttö perustuu tietokantakokoelmiin, mikä on hieno tapa sanoa ‘tietotaulukoita’, että kirjoitat manuaalisesti Wix-koodijärjestelmään. Tätä tietoa käytetään sitten luomaan mitä tahansa räätälöityistä lomakkeista satoille samanlaisille – mutta erilaisille – verkkosivuille. Se on todella helppoa.

Esimerkiksi, jos johtaisin verkkosivustoa, jolla mainostin ja myyn taideteoksiani, voisin luoda tietokannan sarakkeilla, joiden otsikko on:

 • ‘Kuva maalauksesta’
 • ‘Maalauksen nimi’
 • ‘Taidekuvaus’
 • ‘Käytetyt materiaalit’
 • ‘Hinta’

Sitten kirjoitan merkitykselliset tiedot jokaisen sarakkeen alle, ja jokainen rivi toimii yhtenä luettelona:

 • ‘Kuva maalauksesta’
 • ‘Aurinkoinen päivä rannalla’
 • ‘Malibun laguunin maisemakuvaus, maalattu aurinkoisena aamuna elokuussa’
 • ‘Öljyvärimaalit ja liidut’
 • ‘$ 120.00’

Kun tietokantakokoelma on valmis ja laskentataulukko sisältää kaikki haluamani tiedot, voin sitten suunnitella mallisivun Wix Editorissa täsmälleen samalla tavalla kuin luon minkä tahansa muun sivun. minä’d lisää kuvalaatikko taidetta varten ja tekstikenttät taidetta koskevia tietoja ja hintaa jne.

Kun tyytyväinen mallisuunnitteluun, vedän sitten tietokantakokoelman editoriin, missä se istuu sivulla pienenä kuvakkeena – näkymätön verkkosivustollasi, mutta näkyvä editorissa.

minä’d sitten täytyy ‘kytkeä’ tietokannan kokoelma taidetta koskevia tietoja sivun eri osille. Nämä ‘liitännät’ tai ‘linkit’ on tärkeä vastuu kertoa verkkosivulle, mitä tietokantakokoelman tietoja on käytettävä jokaisen sivun elementin asuttamiseen:

 • Kuvan esto -> linkitetty sarakkeeseen A (‘Kuva maalauksesta’)
 • Tekstikehys 1 -> linkitetty sarakkeeseen B (‘Maalauksen nimi’)
 • Tekstikehys 2 -> linkitetty sarakkeeseen C (‘Taidekuvaus’)
 • Tekstikehys 3 -> linkitetty sarakkeeseen D (‘Käytetyt materiaalit’)
 • Tekstikehys 4 -> linkitetty sarakkeeseen E (‘Hinta’)

Tietokantakokoelman laskentataulukossa olevien rivien määrä määrittää, kuinka monta ainutlaatuista verkkosivua luodaan kerralla’olet tyytyväinen siihen, kuinka kaikki näyttää.

Että’oikealla – täytät yhden laskentataulukon ja suunnittelet yhden verkkosivumallin ja sitten Wix Code luo ainutlaatuisen verkkosivun jokaiselle taulukon riville..

Se on todella niin kivutonta ja helppoa.

Tämä tarkoittaa, että jokaisella tuotteella on oma yksilöllinen verkkosivu, joka sisältää tietokantataulukkoon syöttämämme tiedot. Jokaisella näistä sivuista on ainutlaatuinen sisältö ja ainutlaatuinen URL, mutta ne näyttävät melkein identtisiltä paitsi sisältöä – nämä dynaamiset mallit säästävät sinulta valtavasti aikaa, jonka voit käyttää parantamalla sivustosi muilla tavoilla tai omistautumalla yrityksellesi.

Jos sinä’Vaikka et ole vieläkään 100-prosenttisesti vakuuttunut ja tunnen olevani hieman huolestunut asioiden teknisistä puolista, voin myös vahvistaa, että Wix kehittää laajan valikoiman tukimateriaaleja helpottaaksesi huolestasi ja saadaksesi sinut nopeasti.

Tähän tukikirjallisuuteen kuuluvat:

 • Omistettu Wix Code -tukifoorumi
 • Laaja-alaiset oppaat ja ohjeet
 • YouTube-videot, joissa tutkitaan ominaisuuksien käyttöä
 • Kokoelma Wix-koodin esittelyesimerkkejä, joilla voit kokeilla ja pelata

Että’Paljon apua ja tukea juuri siellä! Tiedän, että se varmasti auttoi minua levittäytymään, kun ensi kerran katsoin Wix-koodia ja minä’Olen varma siitä’Autan helpottamaan kaikkia huolenaiheitasi.

Wix-koodi on joko joko koodata vai ei mitään pelättävää. Se’S on kehitetty auttamaan sinua luomaan isompi ja parempi verkkosivusto ilman vaivaa. Toivon vain, että se olisi ollut olemassa, kun aloin käyttää web-rakentajia kaikkia niitä vuosia sitten!

Hanki Wix-koodi verkkosivustollesi nyt
wix-koodiesimerkkejäWix-koodi auttaa sinua luomaan mukautettuja vuorovaikutuksia, jotka tekevät sivustostasi ammattimaisemman ja pitävät käyttäjät selaamassa pidempään.

4.Mitä voit tehdä Wix-koodilla?

Usko minua’Minulla on erittäin houkutus sanoa ‘mitä voi’teet sen Wix-koodilla?!’ – mutta en’t ajatella, että se tekisi tuotteelle tai Wixille minkäänlaista oikeudenmukaisuutta.

Kuten keskustelin yllä olevissa esimerkeissä, sen ansiosta “koodittoman” koodausmahdollisuudet Wix-koodilla on laaja käyttöalue – joista monia en ole saanut’En edes kokeillut itseäni vielä. Joten sen sijaan että ajaisin toisen skenaarion ohi sinun, anna’s sen sijaan, katsokaa nopeasti Wix-koodin tärkeimmät ominaisuudet ja niiden merkitys yrityksellesi.

Wix-koodilla voit käyttää esimerkiksi:

Tietokantakokoelmat

Selkeästi englanniksi tietokantakokoelma on laskentataulukko, joka sisältää tietoja ja mediaa, mukaan lukien kuvat ja teksti, jota Wix-alusta voi käyttää sisällön luomiseen verkkosivustollesi.

Tietokantakokoelmat ovat Wix-koodikokemuksesi perusta ja sinä’Tulen nopeasti näkemään, kuinka kätevä ne ovat, kun luot yhden laskentataulukon luodaksesi automaattisesti luodun hakemiston, jossa on vedetyt esillä olevat sivut tai tuotteet, jotka linkittävät jokaiselle automaattisesti luotuihin sivuihin.

Wix-kooditietokantakokoelmaTietokantakokoelman laskentataulukot on helppo täyttää, ja niiden avulla voit luoda satoja ainutlaatuisia verkkosivuja vain muutamalla napsautuksella.

Dynaamiset sivumallit

Aivan kuten esimerkeissä sivua ylöspäin, dynaamiset sivumallit säästää paljon aikaa ja vaivaa eteenpäin.

Kun olet luonut tietokantakokoelman laskentataulukon, voit luoda yhden verkkosivun Wix Editorissa, linkittää jokaisen osan tietokantakokoelman laskentataulukon asiaankuuluvaan sarakkeeseen ja antaa Wixin sitten luoda sivun jokaiselle taulukon riville. Jokainen perustuu samaan malliin, mutta vetää sisään ainutlaatuista sisältöä.

Se’Se on peliä muuttava kehitys ja tekee monista verkkosivustojen valmistajista erittäin onnellisia!

wix-koodin dynaamiset sivutMuuta tyhjä sivumalli rikasksi, kiinnostavaksi sivuksi, jonka avulla voit korostaa nopeasti parasta sisältöäsi tai tuotteitasi.

Mukautetut käyttäjän syöttömuodot

Oletko koskaan halunnut kerätä käyttäjiltäsi tietoja, kuten arvosteluja tai palautetta, tai ehkä sinäkin’olemme halunneet heidän lähettävän sinulle jotain, kuten gallerian tai kilpailun sisältöä?

Wix-koodin avulla tietojen kerääminen on helppoa. Se’on sama periaate kuin sivusisällön tai dynaamisen mallisivun luominen, paitsi tässä tapauksessa sinä’Luo tyhjä tietokantakokoelma ja sitten editorissa sinä’Suunnittelen tyhjän lomakkeen, linkitä tekstikenttät laskentataulukon asiaankuuluviin tyhjiin sarakkeisiin ja aseta tila tilaan ‘kirjoittaa’ sijasta ‘lukea’ ja voila, käyttäjät voivat nyt kirjoittaa näihin tyhjiin tekstiruutuihin!

Kun he napsauttavat lähetä vastaukset, ne lisätään automaattisesti tyhjään taulukkoosi. Erittäin helppo tiedon ja tiedonkeruu parantaaksesi näkemyksiäsi ja auttaa pitämään asiakkaitasi tyytyväisinä.

Wix-koodin mukautettu muotoMukautettujen lomakkeiden luominen on hieno tapa kerätä käyttäjiltä lisätietoja, joita voit käyttää verkkosivustosi parantamiseen

Muokatut vuorovaikutukset

Wix-koodin avulla voit myös lisätä yksinkertaisen javascriptin verkkosivuillesi (joka on tietokonekieli, jota käytetään toimintojen luomiseen verkkosivulle) ja lisätä mukautettuja sivukäyttäytymistä. Näin verkkosivustosi reagoi, kun ihmiset käyttävät sitä.

Joten tämä tarkoittaa, että voit lisätä pienen animaation, joka kiinnostaa käyttäjiä sivusi lataamisen aikana, tai voit määrittää erilaisia ​​toimintoja sen mukaan, miten ihmiset vastaavat lomakkeeseen sinulle’olen tehnyt.

Ehkä haluat esitellä valokuvia samasta sijainnista eri näkökulmista, eikä diaesityksen tai gallerian sijaan käyttää jotain hieman älykkäämpää ja dynaamisempaa – Wix-koodilla voit luoda painikkeen, joka napsauttamalla muuttaa sivun valokuvaa sarjan seuraavaan.

Tämä auttaa tekemään verkkosivustostasi interaktiivisemman ja houkuttelevamman käyttäjien kannalta.

API

…P..what ?! Sinä’oikein, se auttaisi, jos tietäisit, mikä sovellusliittymä on! Oikein, API – tai ‘Sovellusohjelman käyttöliittymä’ – on eräänlainen javascript, joka kertoo eri ohjelmistoille, kuinka heidän tulisi toimia yhdessä.

Tämä tarkoittaa, että pystyt integroimaan saumattomasti paljon enemmän 3. laajennuksia – kuten Facebook tai Vimeo tai mikä tahansa määrä muita – verkkosivustollesi..

Nyt rehellisesti sanottuna tämä API-integrointitoiminto on Wix-koodin teknisesti vaativin alue, koska tarvitset olemassa olevan Java-kirjoitustiedon saadaksesi siitä kaiken irti..

Mutta se’s ei tarkoita, että vähän online-tutkimusta sinun ei pitäisi’t kykene käsittelemään API-integraatiota, itse asiassa minä’d ehdottaa katsomista Wixiin’omat resurssit aiheesta, koska ne auttavat sinua saamaan kaiken hyödyn tästä erittäin kätevästä ominaisuudesta.

Etkö ole vielä täysin tyytyväinen? Löydät lisätietoja alla olevasta Wix-koodin esittelyvideosta…

Säästä aikaa ja rahaa Wix-koodilla tänään

5.Millaisilla verkkosivustoilla Wix-koodi on hyödyllinen?

Maailma on todella osteri, kun käytät Wix-koodia.

Jos otat aikaa katsoa joitain opetusohjelmia ja pääset käsiksi sen ominaisuuksiin, pystyt todella luomaan todella ainutlaatuisen verkkosivuston, joka on erilainen kuin mitä nykyisin voisit rakentaa.

Työskenteletkö elintarviketeollisuudessa ja haluatko esitellä valikoita, reseptejä tai ostettavia tuotteita…

Tai työskentelet taidegalleriassa ja haluat hyväksyä taidetta koskevat ehdotukset…

Tai ehkä haluat hyväksyä varaukset sängylle & Aamiainen verkkosivustosi kautta…

Tai ehkä työskentelet koulutuksessa ja haluat mainostaa koulusi tai yliopistosi tarjoamia kursseja…Wix-koodi voi auttaa sinua saavuttamaan tämän.

Mutta se’ei tarkoita, että Wix-koodi on rajattu vain muutamiin kapeisiin kohtiin ja kiinnostuksen kohteisiin. Wix-koodi on monipuolinen lisä Wix Editoriin ja voi avata verkkosivustosi joukolle uusia mahdollisuuksia ja suunnitteluominaisuuksia – Tarvitaan vain mielikuvitus ja halu nähdä ne läpi ja saavuttaa ne.

“Wix Code Beta -sovelluksen käytön jälkeen uskon todella, että tämä tuotekehitys avaa paljon ovia Wix-käyttäjille, etenkin verkkokauppasivustoilla työskenteleville.”

Helppokäyttöiset tietokannat tekevät tuotteiden listaamisesta ja varastoinnista paljon helpompaa. Dynaamiset sivumallit auttavat luomaan nopeasti ainutlaatuisia sivuja jokaiselle tuotteelle, ja päivittävät luettelot automaattisesti sadoille tuotteille muutamalla yksinkertaisella mukautuksella Wix Editorissa.

Niin on Wix-koodi sinulle ja verkkosivustollesi?

Jos haluat työskennellä tehokkaammin, säästää aikaa ja vaivaa, luoda yksilöllisempää sisältöä verkkosivustollesi, säästää rahaa EI palkkaamalla kehittäjää ja saada mahdollisuus luoda ilman rajoituksia, kyllä, Wix-koodi on sinulle.

Näen Wix-koodissa hirveän paljon potentiaalia, mutta sinun on vietettävä vähän aikaa perehtyäksesi alustaan ​​ja ymmärtääksesi miten se toimii.

Että’siksi, suosittelen katsomaan ja lukemaan opetusohjelma tai kaksi Wix-verkkosivustolta ennen sisään hyppäämistä’Autan sinua nopeasti ymmärtämään, kuinka Wix-koodia voidaan parhaiten käyttää, mitä voit tehdä sillä ja ehdottomasti kannattava aikainvestointi.

6.Wix-koodikustannukset

Jos sinulla on premium-tilauksesi Wixiin, hyvä uutinen on, että Wix Code voitti’t maksaa penniäkään!

Kun se lopulta julkaistaan ​​koko yhteisölle, Wix-koodi on jälleen yksi työkalu arsenaalissasi, jonka kattaa tilaamasi Wix-premium-suunnitelma. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on kytkeä se päälle Wix Editorissa ja sinä’re hyvä mennä.

johtopäätökset

Tämä artikkeli on hyödyllinen?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me