6 неща, които трябва да знаете за Wix кода

wix кодWix Code е новият вълнуващ продукт, лансиран от Wix и то’ще ви помогне да персонализирате уебсайта си повече от всякога.


Любопитен?

Прочетете, за да научите повече за това вълнуващо ново развитие.

Когато изграждате уебсайта си Wix, някога сте се сблъсквали с един от следните сценарии…?

 • “Някои строители на уебсайтове се нуждаят от мен, за да съставя всяка отделна страница с продукти поотделно, отново и отново. Имам повече от 50 продукта… СЗО’Имам време за това??”
 • “Има ли начин за автоматично събиране на коментари или потребителски отзиви, които хората оставят на моя уебсайт? Като, без да се налага да го правя ръчно? Това ще отнеме завинаги!”
 • “Исках да има начин хората да могат да ми предоставят информация чрез моя уебсайт, която ще бъде автоматично събирана, сортирана и управлявана – точно както в база данни. аз мога’не правете това с всички създатели на уебсайтове и не го правите’не искам да наема кодер!”
 • “Имам нужда от нещо повече от обикновен уебсайт с няколко основни страници. Трябва да мога да събирам информация и да съхранявам данни за мен. Всички създатели на уебсайтове, които позволяват това, са толкова трудни за използване. аз’м изобщо не е технически!”

Ами ако ви кажа, че Wix’s разработка на нов продукт Wix код може да ви помогне да постигнете всичко по-горе – и повече – без да е необходимо да пишете един ред код?

Ами ако също ви кажа, че Wix Code може да ви помогне да спестите три от най-ценните си ресурси: Вашето време, парите и усилията ви!?

Е, Wix код е създаден специално, за да помогне на нетехнологични и некодиращи уеб строители като вас и мен да създадат уебсайтове, които не бихме искали’преди това са били в състояние без скъпа помощ на специализиран разработчик.

Отваряйки вратата към изцяло нова арена на изграждане на уебсайтове – преди това не е била достъпна за потребителите на Wix, които може би са били сплашвани от нещо твърде техническо звучене – Wix ни дава шанс наистина да прокараме нашите уебсайтове, за да бъдем най-доброто, което могат да бъдат.

“Но как Wix Code ще ми бъде от полза??” Чувам, че питаш…

Е, ако ти’толкова любопитно, колкото бях да открия как Wix Code ще даде тласък на всички наши уебсайтове, нека’s скочи право!

ПРЕГЛЕД НА МЕТОДА

Кликнете върху следните връзки, за да прочетете конкретните раздели:

 1. Какво е Wix код?
 2. Защо Wix направи Wix код?
 3. Wix код: Мога ли да го използвам, въпреки че мога’t Код?
 4. Какво можете да направите с Wix код?
 5. За какъв тип уебсайтове ще бъде полезен Wix кодът?
 6. Разходи за код на Wix
 7. заключение

1.Wix код – какво е това?

Позволявам’бъдете предварително и вземете “технически” обяснение на първо място.

За всички намерения и цели, Wix Code е нова разработка на продукт от Wix, която добавя по-разширена функционалност към вашия Wix Editor, което ви позволява бързо и лесно да създавате задвижвани от данни приложения, готови за уеб..

Разширена функционалност? Данни задвижвани? Уеб приложения? Страхотен. Това описание е наистина полезно за нетехнологични личности като мен и вас, а??!

Е, нека’Отделете малко, за да погледнете под капака и да разберете какво всъщност представлява Wix Code.

На обикновен английски, Wix Code е разработка от Wix, която вие’Ще мога да включа в редактора си. Той ви позволява да създавате и използвате огромни бази данни с информация (текст, изображения и т.н.), които след това се използват за автоматично попълване на уебсайта ви със страници и съдържание.

Например, представете си, че управлявате кетъринг бизнес, където продавате широка гама от вкусни лакомства, които можете да поръчате онлайн. Във вашия бизнес план вие’реших, че би било много добра идея да представите вашите вкусни лакомства на уебсайта си, за да привлечете повече клиенти, да увеличите продажбите и да увеличите приходите си.

Сега създаването на страница за всеки продукт, който продавате, е възможно да направите сами, но това ще отнеме време и ще е много трудно да се гарантира последователност на дизайна на всяка страница – и ако нещата не са’t последователно това може да ви накара да изглеждате непрофесионално.

Та какво правиш?

Е, можете да използвате Wix код, за да създадете колекция от бази данни – по същество електронна таблица – запълнена със стоките, които продавате, заедно с цялата друга подходяща информация като цена, описание, снимки и т.н..

След това можете да създадете уеб страница във вашия Wix Editor, която ще действа като шаблон и след това да кажете на базата данни да използва този шаблон за създаване на уникална уеб страница за всеки отделен продукт, който продавате.

Изображенията ще бъдат на едно и също място на всяка страница. Заглавията ще са на едно и също място. Текстът на страницата ще бъде на същото място. Всичко за дизайна ще бъде идентично – но съдържанието и URL адресите няма да бъдат.

Това означава, че ще сте създали доброта знае колко уеб страници за част от времето, което би’взех те по друг начин.

И не само ще спестите абсолютно огромно количество време и усилия, но и ще създадете голямо количество нови възможности за продажби и трафик в уебсайта си…нямаше’t, които ви помагат да развиете значително бизнеса си?

Тъй като Wix Code ви дава право да създавате всичко това сами, най-добрата част е това ти спечели’дори не е необходимо да изпразвате спестяванията си за живот, за да наемете кода-гуру, който може да ви обърка още повече. Как ви звучи това? Сигурно ми звучи доста страхотно.

Сега може да не използвате веднага всяка функция на Wix Code, но фактът, че скоро ще имате възможност да ги използвате, ако е необходимо – това’s вълнуващата част.

Изпробвайте Wix Code Out Now

2.Защо имат Wix Made Wix Code?

От всички създатели на уебсайтове аз’използвах през годините, аз’винаги съм бил впечатлен от Wix’способност за иновации и довеждане на променящи играта идеи до това, което в противен случай може да бъде доста статичен пазар.

Любимата ми иновация на Wix’s беше Wix ADI, света’първият инструмент за изграждане на уеб сайт, задвижван от изкуствен интелект, което направи правенето на уебсайт по-лесно от лесно благодарение на интелигентността на уебсайта Wix, проектиращ AI.

Въпреки това, много се изкушавам да кажа, че мисля, че кодът на Wix отдавна може да е любимият ми продукт от Wix…ако не и никога!

Само мисленето за всички възможности, които се предлагат с Wix Code, наистина превръща това развитие в синхрон с Wix’Изявление на мисията да ви помогне да създадете възможно най-добрия уебсайт.

Ако мислите за любимите си дизайни на уебсайтове, по-голямата част от тези сайтове ще бъдат захранвани от бази данни и поне частично създадени с професионален разработчик’помощ – което означаваше, че не можеш’не създадете нещо като техническо в текущия Wix редактор.

Но с Wix Code наистина се чувства, че Wix полага съзнателни усилия, за да ви помогне да предложите на потребителите си същото преживяване при сърфиране в уебсайта, което биха могли да намерят на уебсайт, създаден по поръчка, или такъв, създаден от нулата от професионален дизайнер.

И най-хубавото е, че по-голямата част от функциите в Wix Code не изискват технически или кодиращи познания.

Ето защо Wix направи Wix Code – те искат уебсайтове, направени в Wix, да са сред най-добрите сайтове в интернет и изравняват условията за игра, за да ви помогнат да ги създадете. Wix Code наистина ще предложи възможността да ‘създавайте без ограничения’.

3.Wix код: Мога ли да го използвам, въпреки че мога’t Код?

Вероятно това най-много ви притеснява – в края на краищата с предимствата, предлагани от Wix Code, би било супер разочароващо, ако не можахте’не го използвате, за да подобрите уебсайта си.

Е, там’няма нужда да се страхувате!

При типичната мода на Wix, Wix Code е специално разработен за нетехнически хора и некодиращи (като мен, а може би дори и вие). аз’Дори изпробвах управлявания Wix код, за да видите какво’Всичко за и мога да потвърдя, че е интуитивен за използване, лесен за вземане и безпроблемно се вмъква в съществуващия интерфейс на Wix Editor – което е много успокояващо.

Много от функциите се захранват от Database Collection, което е фантастичен начин да се каже ‘електронни таблици с информация’, които ръчно въвеждате в системата на Wix Code. След това тази информация се използва за генериране на каквото и да е от персонализирани формуляри до стотици подобни, но различни – уеб страници. Наистина е толкова лесно.

Например, ако заредих уебсайт, който използвах за популяризиране и продажба на произведения на изкуството, бих могъл да създам база данни с колони със заглавие:

 • ‘Снимка на живопис’
 • ‘Име на рисуване’
 • ‘Описание на произведението’
 • ‘Използвани материали’
 • ‘Цена’

Тогава бих въвел съответната информация под всяка колона, като всеки ред действа като един списък:

 • ‘Снимка на живопис’
 • ‘Слънчев ден на плажа’
 • ‘Пейзажна сцена на Лагуна Малибу, рисувана на слънчева сутрин през август’
 • ‘Маслени бои и тебешири’
 • ‘$ 120.00’

След като колекцията от бази данни е пълна и електронната таблица съдържа цялата информация, която искам, след това мога да проектирам страница с шаблони в Wix Editor по същия начин, по който бих създал всяка друга страница. аз’d добавете поле за изображение за произведенията на изкуството и текстови полета за информация и цена на произведението и т.н..

След като съм доволен от дизайна на шаблона, след това премествам колекцията от бази данни в редактора, където тя седи на страницата като малка икона – невидима на вашия уебсайт, но видима в редактора.

аз’d тогава трябва да ‘Connect’ моята база данни от колекция от произведения на изкуството към различните елементи на страницата. тези ‘връзки’ или ‘звена’ носят важната отговорност да кажат на уеб страницата коя информация от колекцията от база данни трябва да се използва за попълване на всеки елемент на страницата:

 • Блок на изображението -> свързана с колона A (‘Снимка на живопис’)
 • Текстово поле 1 -> свързана с колона Б (‘Име на рисуване’)
 • Текстово поле 2 -> свързан с колона C (‘Описание на произведението’)
 • Текстово поле 3 -> свързана с колона D (‘Използвани материали’)
 • Текстово поле 4 -> свързана с колона E (‘Цена’)

Броят на редовете, които имате във вашата електронна таблица за събиране на база данни, ще определи колко уникални уеб страници се генерират след като сте’доволен си от това как изглежда всичко.

Че’вдясно – попълвате една електронна таблица и проектирате един шаблон на уеб страница и тогава Wix Code ще създаде уникална уеб страница за всеки един ред в таблицата.

Наистина е толкова безболезнено и лесно.

Това означава, че всеки продукт ще има собствена уникална уеб страница, съдържаща информацията, която сме въвели в таблицата на базата данни. Всяка от тези страници ще има уникално съдържание и уникален URL адрес, но изглежда почти идентичен с изключение на съдържанието – тези динамични шаблони ще ви спестят огромни количества време, които можете да прекарате в подобряване на сайта си по други начини или посвещаване на вашия бизнес.

Ако ти’все още не съм 100% убеден и се чувствате малко притеснен от техническата страна на нещата, тогава мога да потвърдя, че Wix разработва широка гама от помощни материали, които да ви помогнат да облекчите притесненията ви и да ви накарат да достигнете скорост.

В тази литература за помощ са включени:

 • Специален форум за поддръжка на Wix Code
 • Широки ръководства и ръководства за употреба
 • YouTube видеоклипове, изследващи как да използвате функции
 • Колекция от демонстрационни примери за Wix код, с които можете да експериментирате и да играете

Че’е много помощ и подкрепа точно там! Знам, че със сигурност помогна да ме успокоя след първия ми поглед на Wix Code и аз’сигурен съм’Ще помогна за облекчаване на всички притеснения, които имате и вие.

Така или иначе, независимо дали можете да кодирате или не, Wix код е нищо, за което да се плашим. То’е разработен, за да ви помогне да създадете по-голям и по-добър уебсайт, без нито една излишна работа. Иска ми се само да беше, когато за първи път започнах да използвам уеб строители през всичките тези години!

Вземете Wix код за вашия уебсайт сега
Примери за wix кодWix код ви помага да създавате персонализирани взаимодействия, които правят сайта ви по-професионален и поддържат сърфирането на потребителите по-дълго.

4. Какво можете да направите с Wix код?

Повярвайте ми, аз’Много се изкушавам да кажа ‘какво може’t правиш с Wix Code?!’ – но аз го правя’не мисля, че това би направило продукта или Wix изобщо справедливост.

Както обсъдих в примерите по-горе, благодарение на него “от кодове” способности за кодиране Wix Code има широк спектър от приложения – много от които нямам’Дори не съм изпробвал себе си все още. Така че, вместо да пускам друг сценарий покрай теб, нека’Вместо това хвърлете кратък поглед върху основните характеристики на Wix Code и какво означават за вашия бизнес.

С помощта на Wix код ще можете да използвате неща като:

Колекции от бази данни

На обикновен английски език колекция от бази данни е електронна таблица, която съдържа информация и медии, включително изображения и текст, които платформата Wix може да използва за генериране на съдържание на вашия уебсайт.

Колекциите от бази данни са основни камъни на вашия Wix Code опит а ти’Ще дойда бързо, за да видите колко удобни са те, когато използвате една електронна таблица, за да създадете автоматично генериран индекс с издърпани подбрани страници или продукти, които се свързват към автоматично създадени страници за всяка една.

колекция база данни на wix кодовеЕлектронните таблици за събиране на база данни се попълват лесно и могат да ви помогнат да създадете стотици уникални уеб страници само с няколко кликвания.

Динамични шаблони на страници

Точно както в примерите по-нататък в страницата, динамичните шаблони на страници ще ви спестят огромно количество време и усилия напред.

След като създадете вашата електронна таблица за събиране на база данни, можете да създадете една уеб страница във вашия Wix Editor, да свържете всяка част към съответната колона в електронната си таблица за събиране на бази данни и след това да оставите Wix да създаде страница за всеки ред в таблицата. Всеки от тях се основава на един и същ шаблон, но притежава уникално съдържание.

То’е развитие на променящата се игра и ще направи много щастливи производители на уебсайтове!

динамични страници с код на wixПревърнете шаблона на празна страница в богата, ангажираща страница, която можете да използвате за бързо подчертаване на най-доброто съдържание или продукти.

Персонализирани форми за въвеждане на потребител

Искали ли сте някога да събирате информация от вашите потребители, като отзиви или отзиви, или може би от вас’исках те да ви изпратят нещо, като съдържание за галерия или конкурс?

Wix Code улеснява събирането на тази информация. То’s същия принцип като генериране на съдържание на страница или страници с динамичен шаблон, освен в този случай вие’Ще създам празна колекция от база данни и след това в редактора’Ще проектирам празен формуляр, свържете текстовите полета със съответните празни колони в електронната ви таблица, задайте режима на ‘пиши’ вместо ‘Прочети’ и voila, вашите потребители вече могат да пишат в тези празни текстови полета!

След като кликнат за изпращане, отговорите им автоматично ще бъдат добавени към вашата празна маса. Супер лесно събиране на информация и данни, за да подобрите представите си и да помогнете на клиентите да бъдат щастливи.

wix код персонализирана формаСъздаването на персонализирани формуляри е чудесен начин за събиране на повече информация от потребителите, които можете да използвате за подобряване на уебсайта си

Персонализирани взаимодействия

Wix Code също така ви позволява да добавяте прост javascript към вашите уеб страници (който е компютърен език, използван за създаване на действия в уеб страница) и добавяне на персонализирано поведение на страницата, което е начинът, по който вашият уеб сайт реагира, когато хората го използват.

Това означава, че можете да добавите малка анимация, за да поддържате интереса на потребителите, докато страницата ви се зарежда, или можете да настроите различни действия в зависимост от това как хората отговарят на формуляр, който сте’направен съм.

Може би искате да покажете снимки от едно и също място от различни ъгли и вместо слайдшоу или галерия, която искате да използвате нещо малко по-интелигентно и по-динамично – с Wix Code бихте могли да създадете бутон, който при щракване променя снимката на страницата до следващия в поредицата.

Това помага да направите уебсайта си по-интерактивен и привлекателен за потребителите.

APIs

А…P..what ?! Вие’правилно, ще помогне, ако знаете какво е API! Право, API – или ‘Интерфейс на приложната програма’ – е вид javascript, който казва на различни софтуерни програми как те трябва да си взаимодействат заедно.

Това означава, че ще можете безпроблемно да интегрирате много повече 3-ти плъгини – като Facebook или Vimeo или произволен брой други – в уебсайта си.

Сега, за да бъда честен, тази функция за интегриране на API е най-трудната техническа област на Wix Code, тъй като ще ви трябва съществуващо работно познание на Javascript, за да получите максимално полезно от него.

Но това’да не казвам, че с малко онлайн изследвания не би трябвало’не може да се справи с интеграцията на API, всъщност аз’d предлагам да разгледаме Wix’собствени ресурси по темата, тъй като те ще ви помогнат да извлечете максимума от тази много удобна функция.

Все още не сте напълно доволни? Ами можете да разберете повече във видеото за въвеждане на Wix Code по-долу…

Спестете време + пари с Wix код днес

5.Какъв тип уебсайтове ще използва полезен Wix код??

Светът наистина е твоята стрида, когато използваш Wix Code.

Ако отделите време да гледате някои уроци и да се запознаете с възможностите му, тогава наистина ще можете да създадете наистина уникален уебсайт, който е за разлика от всичко, което бихте могли да изградите в момента.

Независимо дали работите в хранително-вкусовата промишленост и търсите да покажете менюта, рецепти или стоки за закупуване…

Или работите за художествена галерия и искате да приемете изявления за изкуство…

Или може би искате да приемете резервации за легло & Закуска чрез вашия уебсайт…

Или може би работите в образованието и искате да промотирате курсовете, които вашето училище или колеж предлага…Wix код може да ви помогне да постигнете това.

Но това’Не трябва да казвам, че Wix Code е ограничен до няколко ниши и интереси. Wix Code е универсално допълнение към Wix Editor и може да отвори вашия уебсайт за множество нови възможности и дизайнерски функции – всичко, което е необходимо, е въображението и да ги накарате да ги видите и постигнете.

“Използвайки бета код на Wix, аз наистина вярвам, че тази разработка на продукти ще отвори много врати за потребителите на Wix, особено тези, които работят на сайтове за електронна търговия.”

Лесните за използване бази данни правят много по-лесно изброяването и складирането на продукти, като динамичните шаблони на страници помагат за бързото създаване на уникални страници за всеки продукт, като същевременно автоматично актуализират списъци в стотици продукти с няколко прости ощипвания в редактора на Wix.

Същият Wix код е за вас и вашия уебсайт?

Ако искате да работите по-ефективно, пестите време и усилия, създавате по-уникално съдържание за уебсайта си, спестявате пари, като НЕ наемате програмист и получавате възможността да създавате без ограничения, тогава да, Wix код е за вас.

Виждам страшно много потенциал в Wix Code, но ще трябва да отделите малко време, за да се запознаете с платформата и да разберете как тя работи.

Че’е, защо, препоръчвам да гледате и да прочетете урок или два на уебсайта на Wix, преди да скочите в него’Ще ви помогна бързо да разберете как най-добре да използвате Wix Code, какво можете да направите с него и определено си заслужава да инвестирате време.

6.Wix Разходи за код

Ако имате първокласен абонамент за Wix, добрата новина е, че Wix Code спечели’няма да ти струва стотинка!

Когато най-накрая бъде пуснат на цялата общност, Wix Code ще бъде още един инструмент във вашия арсенал, който е обхванат от Wix Premium Plan, за който се абонирате. Всичко, което трябва да направите, е да го включите в Wix Editor и вие’добре е да отида.

Заключения

Тази статия е полезна?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map