6 saker du behöver veta om Wix-kod

wix-kodWix Code är den spännande nya produkten som lanseras av Wix och den’kommer att hjälpa dig att anpassa din webbplats mer än någonsin tidigare.


Nyfiken?

Läs vidare för att lära dig mer om denna spännande nya utveckling.

När du bygger din Wix-webbplats har du någonsin stött på något av följande scenarier…?

 • “Vissa webbplatsbyggare behöver mig för att bygga varje produktsida individuellt, om och om och om igen. Jag har mer än 50 produkter… WHO’har tid för det??”
 • “Finns det ett sätt att automatiskt samla kommentarer eller användarrecensioner som folk lämnade på min webbplats? Som om jag inte behöver göra det manuellt? Det skulle ta evigt!”
 • “Jag önskade att det fanns ett sätt att folk kunde skicka information till mig via min webbplats som automatiskt skulle samlas in, sorteras och hanteras – precis som i en databas. jag kan’t gör det med alla webbplatsbyggare och don’Jag vill anställa en kodare!”
 • “Jag behöver mer än en enkel webbplats med några grundläggande sidor. Jag måste kunna samla in information och lagra data för mig. Alla webbplatsbyggare som möjliggör detta är sååå svåra att använda. jag’m inte tekniskt alls!”

Tänk om jag sa till dig att Wix’s nya produktutveckling Wix-kod kan hjälpa dig att uppnå alla ovanstående – och mer – utan att du behöver skriva en enda kodrad?

Tänk om jag också sa till dig att Wix Code kan hjälpa dig att spara tre av dina mest värdefulla resurser: Din tid, dina pengar och din ansträngning!?

Tja, Wix-kod har skapats specifikt för att hjälpa icke-tekniska, icke-kodiga webbbyggare som du och jag att skapa webbplatser som vi inte skulle’Tidigare har kunnat utan dyr hjälp av en dedikerad utvecklare.

Genom att öppna dörren till en helt ny arena för webbplatsbyggnad – tidigare inte tillgänglig för Wix-användare, som kan ha blivit skrämmas av allt för teknisk klingande – ger Wix oss chansen att verkligen driva våra webbplatser för att vara de bästa som de kan vara.

“Men hur kommer Wix Code att gynna mig??” Jag hör att du frågar…

Tja, om du’jag var lika nyfiken på att upptäcka hur Wix Code kommer att ge alla våra webbplatser ett uppsving, låt’hoppa rätt in!

ÖVERSIKT ÖVERSIKT

Klicka på följande länkar för att läsa de specifika avsnitten:

 1. Vad är Wix-kod?
 2. Varför har Wix gjort Wix-kod?
 3. Wix-kod: Kan jag använda den även om jag kan’t Kod?
 4. Vad kan du göra med Wix-kod?
 5. Vilken typ av webbplatser kommer Wix-kod vara användbara för?
 6. Kostnader för Wix-kod
 7. Slutsats

1.Wix-kod – Vad är det?

Låta’s vara på förhand och få “teknisk” förklaring först ur vägen.

För alla syften är Wix Code en ny produktutveckling från Wix som lägger till mer avancerad funktionalitet till din Wix Editor, vilket gör att du snabbt och enkelt kan skapa datadrivna, webbklara applikationer.

Avancerad funktionalitet? Data driven? Webbapplikationer? Bra. Den beskrivningen är verkligen användbar för icke-tekniska individer som jag och du, va?!

Tja, låt’Det tar en minut att titta under huven och ta reda på vad Wix Code egentligen handlar om.

På vanligt engelska, Wix Code är en utveckling från Wix som du’Jag kan slå på din redaktör. Det låter dig skapa och använda enorma databaser med information (text, bilder osv.) Som sedan används för att automatiskt fylla din webbplats med sidor och innehåll.

Föreställ dig till exempel att du driver en cateringverksamhet där du säljer ett brett utbud av läckra godsaker som kan beställas online. I din affärsplan planerar du’Vi har beslutat att det skulle vara en mycket bra idé att visa upp dina läckra godis på din webbplats för att locka fler kunder, öka försäljningen och öka dina intäkter.

Nu är det möjligt att skapa en sida för varje produkt som du säljer själv, men det kommer att vara tidskrävande och mycket svårt att säkerställa designkonsistens mellan varje sida – och om saker och ting fungerar’Det kan göra att du ser oprofessionell ut.

Så vad gör du?

Du kan använda Wix-kod för att skapa en databassamling – i huvudsak ett kalkylblad – fylld med varorna du säljer tillsammans med all annan relevant information som pris, beskrivning, foton osv..

Du kan sedan skapa en webbsida i din Wix Editor som fungerar som en mall och sedan säga till databasen att använda den här mallen för att skapa en unik webbsida för varje produkt du säljer.

Bilderna kommer att finnas på samma plats på varje sida. Titlarna kommer att finnas på samma plats. Texten på sidan kommer att finnas på samma plats. Allt om designen kommer att vara identisk – men innehållet och URL-adresserna kommer inte att vara.

Detta innebär att du har skapat godhet vet hur många webbsidor i en bråkdel av tiden det skulle göra’har tagit dig annars.

Och inte bara har du sparat en enorm enorm tid och ansträngning, utan du har skapat en stor mängd nya försäljnings- och trafikmöjligheter på din webbplats…wouldn’Det hjälper dig att växa ditt företag betydligt?

Eftersom Wix Code ger dig möjlighet att skapa allt detta själv, är det bästa du vann’Du behöver till och med tömma dina livsbesparingar för att anställa en kodguru som kan förvirra dig ännu mer. Hur låter det för dig? Visst låter det ganska bra för mig.

Nu kanske du inte slutar använda alla funktioner i Wix Code omedelbart men det faktum att du snart har kapacitet att använda dem om det behövs – det’det är den spännande delen.

Prova Wix-kod nu

2. Varför har Wix gjort Wix-kod?

Av alla webbplatsbyggare jag’har använts under åren, jag’har alltid varit imponerad av Wix’förmågan att förnya sig och ta med spelförändrade idéer till vad som annars kan vara en ganska statisk marknadsplats.

Min favorit innovation av Wix’s var Wix ADI, världen’s första webbplatsbyggnadsverktyg som drivs av Artificial Intelligence, vilket gjorde det enklare än enkelt att göra en webbplats tack vare intelligensen på Wix-webbplatsen som utformar AI.

Men jag är mycket frestad att säga att jag tror att Wix Code kan vara min favorit produktutveckling från Wix på länge…om inte någonsin!

Att bara tänka på alla möjligheter som erbjuds med Wix Code gör att denna utveckling verkligen klarar av med Wix’s uppdrag att hjälpa dig att skapa den bästa webbplatsen som möjligt.

Om du tänker på din favoritwebdesign kommer majoriteten av dessa webbplatser att ha drivits av databaser med information och åtminstone delvis skapats med en professionell utvecklare’s hjälp – vilket innebar att du inte kunde’t skapa något som tekniskt i den aktuella Wix Editor.

Men med Wix Code känns det ärligt att Wix gör en medveten ansträngning för att hjälpa dig att erbjuda dina användare samma webbläsarupplevelse som de kan hitta på en specialdesignad webbplats eller en byggd från grunden av en professionell designer.

Och det bästa är att majoriteten av funktionerna i Wix Code inte kräver teknisk kunskap eller kodningskunskap.

Det är därför Wix har skapat Wix-kod – de vill att webbplatser som är gjorda på Wix ska vara bland de bästa webbplatserna på internet och utjämnar spelplanen för att hjälpa dig att skapa dem. Wix Code kommer verkligen att erbjuda möjligheten att ‘skapa utan gränser’.

3.Wix-kod: Kan jag använda den även om jag kan’t Kod?

Nu är det förmodligen den punkt som mest berör dig. När allt kommer omkring, med de fördelar som erbjuds från Wix Code skulle det vara super frustrerande om du inte kunde’t använda den för att förbättra din webbplats.

Bra där’behöver inte rädsla!

På typiskt Wix-mode har Wix Code utvecklats specifikt för icke-tekniska personer och icke-kodare (som jag och kanske till och med dig). jag’Vi har till och med testdriven Wix-koden för att se vad den har’Det handlar om och jag kan bekräfta att det är intuitivt att använda, enkelt att hämta och glider sömlöst till det befintliga Wix Editor-gränssnittet – vilket är väldigt lugnande.

Många av funktionerna drivs av databassamlingar, vilket är ett fint sätt att säga ‘kalkylblad med information’, att du manuellt skriver in i Wix Code-systemet. Denna information används sedan för att generera allt från anpassade former till hundratals liknande – men olika – webbsidor. Det är verkligen så enkelt.

Om jag till exempel körde en webbplats som jag brukade marknadsföra och sälja mina konstverk kan jag skapa en databas med kolumner med titeln:

 • ‘Foto av målning’
 • ‘Måleri Namn’
 • ‘Konstverk Beskrivning’
 • ‘Material som används’
 • ‘Pris’

Sedan skulle jag ange relevant information under varje kolumn, där varje rad fungerar som en enda lista:

 • ‘Foto av målning’
 • ‘Solig dag på stranden’
 • ‘En liggande scen av Malibu lagunen målade på en solig morgon i augusti’
 • ‘Oljefärger och kritor’
 • ‘$ 120.00’

När databassamlingen är klar och kalkylbladet innehåller all information jag vill ha den, kan jag designa en mallsida i Wix Editor på exakt samma sätt som jag skulle skapa någon annan sida. jag’d lägga till en bildruta för konstverk och textrutor för information om konstverk och pris, etc..

När jag väl är nöjd med malldesignen drar jag sedan databassamlingen till redigeraren, där den sitter på sidan som en liten ikon – osynlig på din webbplats, men synlig i redigeraren.

jag’d då måste ‘ansluta’ min databassamling av konstverkinformation till de olika elementen på sidan. Dessa ‘anslutningar’ eller ‘länkar’ har det viktiga ansvaret att berätta webbsidan vilken information från databassamlingen som behöver användas för att fylla varje element på sidan:

 • Bildblock -> länkad till kolumn A (‘Foto av målning’)
 • Textruta 1 -> kopplad till kolumn B (‘Måleri Namn’)
 • Textruta 2 -> kopplad till kolumn C (‘Konstverk Beskrivning’)
 • Textruta 3 -> kopplad till kolumn D (‘Material som används’)
 • Textruta 4 -> länkad till kolumn E (‘Pris’)

Antalet rader du har i ditt katalogblad för databassamling kommer att avgöra hur många unika webbsidor som genereras en gång’är nöjd med hur allt ser ut.

Den där’s rätt – du fyller i ett kalkylblad och utformar en enda mall för webbsidor och sedan skapar Wix Code en unik webbsida för varje enskild rad i tabellen.

Det är verkligen så smärtfritt och enkelt.

Detta innebär att varje produkt kommer att ha sin egen unika webbsida som innehåller informationen vi skrev in i databastabellen. Var och en av dessa sidor har unikt innehåll och en unik URL, men ser nästan identiska förutom innehållet – dessa dynamiska mallar sparar dig enorma mängder tid som du kan spendera på att förbättra din webbplats på andra sätt eller ägna dig åt ditt företag.

Om du’jag är fortfarande inte 100% övertygad och känner mig lite orolig för den tekniska sidan av saker, då kan jag också bekräfta att Wix utvecklar ett brett utbud av supportmaterial för att underlätta dina bekymmer och få dig uppåt.

I denna supportlitteratur ingår:

 • Ett dedikerat Wix Code supportforum
 • Omfattande guider och instruktionshandböcker
 • YouTube-videor som utforskar hur man använder funktioner
 • En samling exempel Wix Code-demo som du kan experimentera och spela med

Den där’s mycket hjälp och stöd just där! Jag vet att det verkligen hjälpte mig att få det lugnt efter min första titt på Wix Code och jag’Jag är säker på det’Jag hjälper till att lindra alla problem du har också.

Hur som helst, oavsett om du kan koda eller inte, är Wix-kod inget att vara rädd för. den’har utvecklats för att hjälpa dig skapa en större och bättre webbplats utan problem. Jag önskar bara att det hade funnits när jag började använda webbbyggare för alla dessa år sedan!

Skaffa Wix-kod för din webbplats nu
exempel på wix-kodWix Code hjälper dig att skapa anpassade interaktioner som gör din webbplats mer professionell och gör att användare surfar längre.

4. Vad kan du göra med Wix-kod?

Tro mig, jag’Jag är mycket frestad att säga ‘vad kan’du gör med Wix Code?!’ – men jag gör det inte’t tror att det skulle göra produkten eller Wix någon rättvisa alls.

Som jag diskuterade i exemplen ovan, tack vare dess “kodfri” kodningsförmåga Wix Code har ett brett spektrum av användningsområden – av vilka många jag har’Jag testade till och med själv ännu. Så snarare än att jag kör ett annat scenario förbi dig, låt’s istället en snabb titt på nyckelfunktionerna i Wix Code och vad de betyder för ditt företag.

Med hjälp av Wix Code kan du använda saker som:

Databassamlingar

På vanlig engelska är en databassamling ett kalkylblad som innehåller information och media inklusive bilder och text som Wix-plattformen kan använda för att generera innehåll på din webbplats.

Databassamlingar är grundstenarna i din Wix Code-upplevelse och du’Jag kommer snabbt och se hur praktiska de är när du använder ett enda kalkylblad för att skapa ett auto-genererat index med utdragna sidor eller produkter som länkar till automatiskt skapade sidor för var och en.

wix-kod databassamlingKalkylblad för databasesamling är enkla att fylla i och kan hjälpa dig att skapa hundratals unika webbsidor med bara några klick.

Dynamiska sidmallar

Precis som i exemplen längre upp på sidan, dynamiska sidmallar kommer att spara en enorm mängd tid och ansträngning framöver.

När du har skapat ditt katalogblad för databassamling kan du skapa en enda webbsida i din Wix Editor, länka varje del till den relevanta kolumnen i kalkylbladet för databassamling och sedan låta Wix skapa en sida för varje rad i tabellen. Var och en bygger på samma mall men drar in unikt innehåll.

den’är en speländrande utveckling och kommer att göra många webbplatsframställare mycket glada!

wix-kod dynamiska sidorFörvandla en tom sidmall till en rik, engagerande sida som du kan använda för att snabbt markera ditt bästa innehåll eller produkter.

Anpassade användarinmatningsformulär

Har du någonsin velat samla in information från dina användare, till exempel recensioner eller feedback, eller kanske du’Vi ville att de ska skicka in något till dig, som innehåll för ett galleri eller tävling?

Wix Code gör det enkelt att samla in denna information. den’s samma princip som att generera innehåll på sidan eller Dynamiska mallsidor, utom i det här fallet du’Jag skapar en tom databassamling och sedan i redaktören du’Jag utformar ett tomt formulär, länkar textrutorna med de relevanta tomma kolumnerna i kalkylarket, ställ in läget till ‘skriva’ istället för ‘läsa’ och voila, dina användare kan nu skriva i dessa tomma textrutor!

När de klickar på skicka kommer deras svar automatiskt att läggas till din tomma tabell. Super enkel information och datainsamling för att förbättra dina insikter och hjälpa till att hålla dina kunder nöjda.

wix-kod anpassad formAtt skapa anpassade formulär är ett bra sätt att samla in mer information från användare som du kan använda för att förbättra din webbplats

Anpassade interaktioner

Med Wix Code kan du också lägga till enkelt javascript till dina webbsidor (som är ett datorspråk som används för att skapa åtgärder på en webbsida) och lägga till anpassade sidbeteenden, vilket är hur din webbplats reagerar när människor använder den.

Så det betyder att du kan lägga till en liten animation för att hålla användarna intresserade medan din sida laddas, eller att du kan ställa in olika åtgärder beroende på hur människor svarar på ett formulär du’har gjort.

Kanske vill du visa bilder med samma plats från olika vinklar och snarare än ett bildspel eller ett galleri du vill använda något lite smartare och mer dynamiskt – med Wix Code kan du skapa en knapp som när du klickar på ändrar fotografiet på sidan till nästa i serien.

Detta hjälper dig att göra din webbplats mer interaktiv och engagerande för användare.

API

EN…P..what ?! Du’jag har rätt, det skulle hjälpa om du visste vad ett API var! Rätt, ett API – eller ‘Applikationsprogramgränssnitt’ – är en typ av javascript som berättar för olika programvaror hur de ska interagera tillsammans.

Vad detta betyder är att du sömlöst kan integrera mycket fler tredje plugins – som Facebook eller Vimeo eller ett antal andra – på din webbplats.

För att vara ärlig är denna API-integrationsfunktion det mest tekniskt krävande området med Wix-kod, eftersom du behöver en befintlig kunskap om Javascript för att verkligen få ut det mesta av det.

Men det’s att inte säga att med lite online-forskning borde du inte’t kunna ta sig an API-integration, faktiskt jag’d föreslår att du tittar på Wix’egna resurser för ämnet eftersom de hjälper dig att få ut det mesta av denna mycket praktiska funktion.

Inte helt nöjd ännu? Du kan ta reda på mer i Wix Code introduktionsvideo nedan…

Spara tid + pengar med Wix-kod idag

5. Vilken typ av webbplatser kommer Wix-kod vara användbara för?

Världen är verkligen din ostron när du använder Wix Code.

Om du tar dig tid att titta på några tutorials och klara av dess kapacitet, kommer du verkligen kunna skapa en riktigt unik webbplats som är till skillnad från allt du för närvarande kan bygga.

Oavsett om du arbetar i livsmedelsindustrin och vill visa upp menyer, recept eller inköpbara varor…

Eller så jobbar du för ett konstgalleri och vill acceptera konstinlämningar…

Eller kanske du vill acceptera bokningar för en säng & Frukost via din webbplats…

Eller kanske du arbetar i utbildning och vill marknadsföra de kurser som din skola eller högskola erbjuder…Wix Code kan hjälpa dig att uppnå detta.

Men det’s att inte säga Wix Code är begränsad till bara några nischer och intressen. Wix Code är ett mångsidigt tillägg till Wix Editor och kan öppna din webbplats för en mängd nya möjligheter och designfunktioner – allt som krävs är fantasin och driva att se dem igenom och uppnå dem.

“Efter att ha använt Wix Code Beta tror jag verkligen att denna produktutveckling kommer att öppna många dörrar för Wix-användare, särskilt de som arbetar på e-handelswebbplatser.”

De lättanvända databaserna gör listor och lagringsprodukter mycket enklare, med dynamiska sidmallar som hjälper dig att snabbt skapa unika sidor för varje produkt, samtidigt som du automatiskt uppdaterar listor över hundratals produkter med några enkla tweaks i Wix Editor.

Så är Wix-kod för dig och din webbplats?

Om du vill arbeta mer effektivt, spara tid och ansträngning, skapa mer unikt innehåll för din webbplats, spara pengar genom att INTE anställa en utvecklare och få förmågan att skapa utan gränser, ja, Wix-kod är för dig.

Jag ser en enorm potential i Wix Code, men du kommer att behöva ta lite tid för att bekanta dig med plattformen och förstå hur den fungerar.

Den där’varför, jag rekommenderar att du tittar och läser en tutorial eller två på Wix webbplats innan jag hoppar in – det’Jag hjälper dig att snabbt förstå hur du bäst använder Wix-koden, vad du kan göra med det och definitivt vara en värdefull investering i tid.

6.Wix-kodkostnader

Om du har ett premiumabonnemang på Wix är den goda nyheten att Wix Code vann’t kostar dig ett öre!

När den äntligen släpps till hela gemenskapen kommer Wix Code att vara ytterligare ett verktyg i ditt arsenal som täcks av Wix Premium Plan du prenumererar på. Allt du behöver göra är att slå på den i Wix Editor och du’är bra att gå.

Slutsatser

Hittade den här artikeln användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map