Evaluarea prețurilor Shopify – Cât costă Shopify?


Contents

Evaluarea prețurilor la Shopify

Analiza prețurilor Shopify


evaluare

4,5 din 5 stele

Consultați Planurile de prețuri Shopify

Alegerea constructorului corect de comerț electronic poate fi confuză, mai ales atunci când încercați să navigați taxe ascunse pentru tranzacții sau rate de carduri de credit..

În această revizuire a prețurilor Shopify, noi’Vom cerceta conceptul neînțeles frecvent al tarifelor de tranzacție, cum le puteți elimina și cum puteți economisi din comisioanele de pe cardul de credit.

Recenzie de Jeremy

Actualizată ultima dată la 15 aprilie 2020

Lăsa’să fim sinceri, cu toții ne dorim o afacere bună, obținând cât mai mult din cumpărături, în timp ce plătim cât mai puțin. Timpurile sunt grele și fiecare dolar contează.

Dar când vine vorba de alegerea unui instrument pentru a vă dezvolta afacerea, considerarea prețurilor este doar un factor din mulți, iar eu’Ați argumenta că acest factor nu ar trebui să fie cel mai important. La urma urmei, ce vă va ajuta să vă atingeți obiectivele – optați automat pentru cele mai ieftine instrumente din jur sau selectați cele mai bune instrumente disponibile, chiar dacă costă mai mult pe lună.?

Planuri Shopify

Shopify oferă trei planuri de prețuri:

 • Shopify Basic costă 29 USD pe lună, cu 2,9% + 30¢ per tranzacție online.
 • Planul principal Shopify costă 79 USD pe lună, cu 2,6% + 30¢ per tranzacție.
 • Magazinul avansat costă 299 USD pe lună, cu 2,4% + 30¢ per tranzacție.

Platforma Shopify Plus găzduită complet începe de la 2.000 USD pe lună.

Sfat de sus! Economisiți 10% din toate planurile Shopify dacă vă înscrieți la un plan anual sau 20% dacă vă înscrieți doi ani.Cumpărați prețurile în comparație cu prețul pizzaDeși nu ar trebui să te bazezi pe prețul Shopify (da, nu este cel mai ieftin instrument de acolo), totuși nu-ți va costa un braț și un picior pentru a pune în funcțiune și a administra un magazin online care funcționează complet, cu o mulțime de ajutor caracteristici.

În timpul testării noastre interne, Shopify a obținut 3,5 / 5 stele în cadrul nostru “valoare pentru bani” categorie. Acordat, Shopify nu este cel mai ieftin producător de comerț electronic de pe piață. În opinia mea, este una dintre cele mai bune și’e din ce în ce mai bine în fiecare an.

Ce’s Shopify face ca răspuns la pandemia Covid-19?

Aceasta’este un moment incert pentru a începe sau crește orice afacere, dar don’nu vă faceți griji – Shopify primește în totalitate asta. De fapt, a introdus o serie de măsuri noi și minunate pentru a sprijini întreprinderile mici în următoarele luni. Acestea includ:

 1. Punerea la dispoziție a cardurilor cadou fizice și digitale pe toate planurile. În acest fel, clienții dvs. vă pot sprijini fără să cumpărați produse fizice chiar acum.
 2. 200 milioane USD disponibili pentru finanțarea întreprinderilor mici (numai în SUA). Ca parte a unui parteneriat guvernamental, Shopify Capital oferă finanțare pentru a ajuta întreprinderile mici să se dezvolte într-un moment în care acestea ar putea avea un numerar redus.
 3. Extinderea procesului său gratuit la 90 de zile. Shopify și-a prelungit proba gratuită de la 14 zile la 90, oferind comercianților și mai mult timp pentru a încerca serviciul fără riscuri.
 4. Suport comunitar și webinete live. Virtual ‘meetups’ cu comunitatea Shopify pentru a împărtăși înțelepciune și sprijin.

Kudos mari pentru Shopify pentru răspunsul său rapid și angajamentul său de a sprijini întreprinderile mici acum și mereu.

1

Cât de mult este Shopify?

Costul Shopify’planurile de preț pe lună sunt:

 • Shopify de bază: 29 USD
 • Shopify: 79 USD
 • Magazin avansat: 299 USD

magazin de prețuriPlanurile lunare ale magazinului Shopify sunt cuprinse între 29 și 299 USD pe lună.

Comparația planurilor Shopify

Planurile diferite aduc cu ele caracteristici și abilități diferite. Aici’este capătul exact a ceea ce oferă fiecare plan.

CaracteristiciBasic ShopifyShopifyAdvanced ShopifyPreț lunar

Tarife de credit online

Tarife de credit în persoană

Taxe de tranzactie

Nr. Produse

Suport 24/7

Coduri de reducere

Blogging

SSL gratuit

Carduri cadou

Raportare detaliată

Recuperarea coșului abandonat

Raportare avansată

Transport în timp real

CaracteristiciBasic ShopifyShopifyAdvanced Shopify
$ 29.00$ 79.00$ 299.00
2,9% + 0,30 USD2,6% + 0,30 USD2,4% + 0,30 USD
2,7% + 0 $2,5% + 0 $2,4% + 0 USD
Plăți din Shopify = 0,0%

Alte procesoare = 2,0%

Plăți din Shopify = 0,0%

Alte procesoare = 1,0%

Plăți din Shopify = 0,0%

Alte procesoare = 0,5%

NelimitatNelimitatNelimitat
dadada
dadada
dadada
dadada
Nudada
Nudada
Nudada
NuNuda
NuNuda

Puteți face clic aici pentru a vedea tabelul de prețuri real pe Shopify’site-ul web.

Shopify de bază (29 USD / lună)

Începeți o afacere mică sau încercați să construiți un magazin online pentru unul existent? Dacă magazinul dvs. este micuț și aveți nevoie doar de puțină funcționalitate de comerț electronic, acesta este planul pentru dvs. Dar dacă produsele dvs. sunt scumpe sau le vindeți multe, acel preț scump este de 2,9% + 30¢ taxa de tranzacție se va adăuga rapid.

Shopify (79 USD / lună)

Dacă afacerea dvs. mică crește rapid, voi’Am nevoie de un site web robust. Acest plan include mai multe date de raportare și caracteristici granulare precum cardurile cadou și recuperarea coșului abandonat.

O afacere mică poate să nu rateze aceste caracteristici, dar cu cât crești mai mare, cu atât vei câștiga mai multe venituri’adaug. Dacă site-ul dvs. returnează în prezent aproximativ 5000 de dolari în venituri lunare, atunci acesta este planul pentru dvs..

Magazin avansat (299 USD / lună)

O afacere online medie până la mare poate crește întotdeauna mai mult. Dacă obiectivul tău este să crești de zece ori mai mare, acest plan este livrat cu transporturi stelare, taxe de tranzacție în partea de jos și chiar mai multe raportări avansate..

Această opțiune este destinată companiilor cu venituri lunare de peste 10.000 USD. Sigur, asta’este scump, dar întreprinderile care folosesc acest plan își pot recupera o parte sau toate costurile lunare datorită caracteristicilor suplimentare și taxelor mai mici.

Pe lângă diferențele evidente de preț lunar, iată câteva alte diferențe la care ar trebui să acordați atenție și:

 • Tarifele cardului de credit – scade marginal pentru planurile superioare
 • Taxe de tranzactie – scade semnificativ pentru planurile superioare
 • Recuperarea coșului abandonat – instrument foarte util pentru a vă ajuta să obțineți mai multe profituri în mod automat. Discuție detaliată aici.

Ce spuneți despre Shopify Lite și Shopify Plus?

În cazul în care prețul pentru Shopify’s trei planuri câștigate’nu lucrez pentru tine, don’disperarea. Shopify are o opțiune super ieftină și una la nivel de întreprindere – chiar dacă niciunul nu vă oferă un site web, exact. Aici’este ceea ce oferă aceste planuri.

Shopify Lite

Planul Shopify Lite a fost câștigat’nu vă ofer un magazin online complet. În schimb, se integrează cu un site web preexistent sau cu o pagină de socializare, permițându-vă să discutați cu clienții, să acceptați cărți de credit și să creați facturi.

Această opțiune este excelentă pentru un pasionat care are deja un colț stabilit al internetului și nu intenționează să se extindă. Costă doar 9 dolari / lună.

Shopify Plus

Shopify Plus este un plan de comerț electronic la nivel de întreprindere care se adresează marilor companii: Dvs.’Vă plătiți pentru funcții mai puternice și pentru găzduirea site-urilor web, asigurându-vă că site-ul dvs. nu se prăbușește niciodată când traficul crește.

Planul vizează operațiuni cu un milion de dolari sau mai mult în venituri anuale și costă 2.000 USD sau mai mult pe lună. Pentru a obține o ofertă personalizată pentru Shopify Plus (care nu este listată în tabelul de mai sus), trebuie să discutați direct cu Shopify.

Acum că tu’v-am comparat opțiunile, nu ezitați să faceți clic pe butonul de mai jos și să începeți să testați planul care’e cel mai bun pentru tine!

2

Cum să economisiți 20% pe Shopify

Un lucru pe care trebuie să îl remarcați este că pe Shopify’s pagina de prețuri, prețul lunar pentru fiecare plan presupune că plătiți pentru un plan lunar.

Ceea ce înseamnă asta este că dacă decideți să anulați, nu mai plătiți decât să plătiți. Perioadă.

Dacă decideți să mergeți pe planuri de un an sau 2 ani, economisiți 10%, respectiv 20%.

Costuri lunare și anuale

Prețurile magazinelor:

Planuri de prețuri ShopifyShopify BasicShopifyAdvanced ShopifyLunar

1 an
$ / Luna

Economii (%)

2 ani
$ / Luna

Economii (%)

$ 29.00$ 79.00$ 299.00
$ 26.10$ 71,10$ 269.10
10%10%10%
$ 23.20$ 63.20$ 239,20
20%20%20%

De prea multe ori, întreprinderile se încadrează în capcana de a se stabili într-un plan de la o lună la lună și nu îi oferă prea mult de gândit. Acordat, cu un plan lunar, dumneavoastră’am multă flexibilitate. Dar când iei în considerare asta puteți economisi până la 1.435,20 USD peste doi ani, înregistrându-vă în avans, plătește să fii puțin mai avansat.

Shopify a avut cel mai mare scor al clienților din orice platformă de comerț electronic în testarea utilizatorilor noștri. Și amintiți-vă, voi’Mai am o probă gratuită de 14 zile pentru a o testa mai întâi.

3

Shopify Tarifele de card de credit explicate

Pe Shopify’tabelul de prețuri, secțiunile Tarifele cardului de credit se referă la ratele pe care le veți percepe dacă decideți să utilizați Payify Payments pentru a vă gestiona procesarea plății.

Costul Shopify

Atunci când utilizați un card de credit pentru a cumpăra online sau offline, există o taxă pe care o veți plăti indiferent ce este – o taxă de procesare a plăților.

Când mergeți la magazinul local pentru a cumpăra ceva cu cardul dvs. de credit, magazinul alimentar plătește o taxă de procesare procesatorului de plată pentru a colecta plata de la banca dvs. și a o depune în banca lor. Acea’este doar modul în care funcționează lumea comerțului. Toți comercianții plătesc această taxă.

Acestea fiind spuse, singurul lucru pe care îl puteți controla sunt ratele cărților de credit și acesta este determinat de procesorul de plată pe care alegeți să-l utilizați.

Cu Payify Payments, ratele cardului de credit / ratele de procesare a plăților pentru tranzacțiile online sunt următoarele:

 • Plan de bază Shopify – 2,9% + 30 cenți pe tranzacție
 • Planul Shopify – 2,6% + 30 cenți pe tranzacție
 • Plan avansat Shopify – 2,4% + 30 centi pe tranzacție

Cumpărați planurile de prețuri

Aceste taxe sunt pe bază de tranzacție, nu pe bază de articol vândut. Așadar, dacă cineva cumpără 10 widget-uri de la dvs. într-o singură tranzacție, cei 30 de centi sunt încasați o singură dată și nu pe fiecare articol.

(Notă: Dacă vindeți produse în persoană folosind Shopify’s Sistem de punct de vânzare, tarifele cardului de credit sunt mai mici)

Cum funcționează Stripe cu Shopify

Payify Payments este disponibil în prezent pentru magazinele din Statele Unite, Puerto Rico, Canada, Regatul Unit, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă, Hong Kong și Singapore.

daca tu’nu sunt localizat în aceste țări, Shopify este complet integrat cu peste 70 de procesoare de plată diferite pentru a accepta cărți de credit din întreaga lume. Puteți vedea lista lor de procesoare de plată aici.

4

Cum să evitați taxele de tranzacție pentru magazin

Văd reclamații cu privire la Shopify’s comisioane de tranzacție destul de des, de obicei de la comercianți preocupați de impactul asupra profiturilor lor.

Shopify de bază percepe 2,9% + 0,30 USD pe tranzacție, în timp ce Advanced Shopify scade doar jumătate de punct la 2,4% + 0,30 USD.

Dar Shopify’comisioanele de tranzacție nu sunt’nu este singura dvs. opțiune și acest Q&A ar trebui să arunce puțină lumină asupra alternativelor.

Costul Shopify

Desigur, nimănui nu îi place să plătească mai multe taxe, mai ales dacă nu’nu cred’este necesar. Cu toate acestea, consider că conceptul de Shopify’comisionul de tranzacție este înțeles greșit.

Lăsa’Petrec câteva minute cercetând de ce există comisioane de tranzacție în plus față de comisioanele lunare ale planului’sunt unice pentru Shopify (sau dacă sunt)’ești doar o grămadă de oameni lacomi) și ce poți face.

Cum funcționează taxele de tranzacție?

De fiecare dată când un client cumpără de la dvs. (o tranzacție), în funcție de planul Shopify la care v-ați abonat, se va percepe o taxă de tranzacție. Taxele sunt de 2% pentru planul Shopify de bază, 1% pentru planul Shopify și 0,5% pentru planul Advanced Shopify.

Pentru ce sunt taxele de tranzacție?

Când cumpărătorii vizitează magazinul dvs. online, aceștia răsfoiesc înainte de a lua o decizie de cumpărare. Este nevoie de resurse pentru Shopify pentru a alimenta site-ul dvs. de comerț electronic pentru a vă asigura că rămâne în funcțiune și nu face acest lucru’să te prăbușesc.

Așadar, ideea este că taxele de tranzacție ajută Shopify să-și păstreze magazinul deschis și să funcționeze la niveluri optime, indiferent de câți vizitatori ai pe site-ul tău la un moment dat (10 vizitatori sau un milion de vizitatori).

doesn’t taxa lunară pentru plan acoperă deja acest lucru?

Da și nu. Taxa lunară vă oferă în principal accesul la platforma Shopify și la instrumentele de vânzare pentru ca magazinul dvs. online să fie publicat și funcționat. Taxele de tranzacție există pentru a vă menține continuu magazinul alimentat și sunt percepute numai atunci când cineva cumpără produsul dvs..

Cum rămâne cu alți constructori similari de comerț electronic? Încasează taxe de tranzacție?

Da, dar în diferite forme.

 • Pentru BigCommerce (Shopify’cel mai apropiat concurent), chiar dacă nu donează’nu percepeți comisioane de tranzacție pentru fiecare vânzare pe care o faceți, dacă generați mai mult de un anumit dolar de vânzări pe 12 luni, acestea vă creează automat până la un plan mai mare, astfel încât’Voi sfârși prin a plăti mai mult pe lună. Shopify nu face’T “forta” te treci la un plan superior, indiferent de vânzări pe lună.
 • Pentru Wix (un constructor ideal de comerț electronic pentru nou-veniți), ai castigat’nu trebuie să plătiți nicio taxă de tranzacție. Cu toate acestea, pentru a vinde produse pe Wix, trebuie să fiți fie pe planul de comerț electronic sau VIP, care sunt puțin mai scumpe pe lună. Fiți conștienți că va trebui să plătiți un procent pe tranzacție furnizorului dvs. de gateway de plată, care își percepe fiecare propria rată (toți furnizorii de gateway de plată percep aceste taxe).
 • Pentru Volusion, acestea limitează lățimea de bandă pe care o aveți pe lună (gândiți-vă și la lățimea de bandă ca și “putere” care menține site-ul dvs. public. Cu cât mai mulți cumpărători vizitează magazinul dvs., cu atât este mai mare lățime de bandă), în timp ce Shopify vă oferă o lățime de bandă nelimitată. Odată ce depășiți limita de lățime de bandă cu Volusion, voi’Va trebui să achiziționeze o lățime de bandă suplimentară de la ei (pe care o donează’Enumerați cât costă, deci’va fi o surpriză plăcută.)

Deci taxele de tranzacție apar sub diferite forme pentru platformele de comerț electronic similare cu Shopify.

Există vreun fel de a elimina Shopify’s comisioane de tranzacție?

Da. Dacă utilizați Shopify Payments, acestea’Voi elimina toate taxele de tranzacție.

Ce’e captura? Presupunând că dacă folosesc Shopify Payments și Shopify elimină toate taxele de tranzacție, cum pot să îmi funcționeze site-ul de comerț electronic?

Plățile Shopify vă ajută să procesați plățile de la clienți (colectați bani de la client și depuneți-le în contul dvs. bancar). Aceasta este taxa pentru cardul de credit, așa cum am discutat în detaliu mai sus.

Dacă utilizați Shopify Payments, atunci Shopify va câștiga comisioanele cu cardul de credit.

Acest lucru le permite să renunțe la taxele de tranzacție. Așadar, în loc să plătiți comisioane de tranzacție plus taxe cu cardul de credit, trebuie doar să plătiți comisioane cu cardul de credit dacă utilizați Shopify Payments. Tu’ar trebui să plătesc acest lucru indiferent dacă utilizați un alt procesor de plată (cum ar fi PayPal).

Folosirea Shopify Payments mă va costa mai mult?

Nu. Shopify va renunța la comisioane de tranzacție (economisindu-vă bani), iar ratele cardului de credit sunt de fapt mai mici decât procesoarele de plată, cum ar fi PayPal (economisind bani). Taxa pe tranzacție este fixă, nu există taxe internaționale (dacă vindeți clienților din afara țării dvs.) și nu există taxe lunare.

Utilizarea Shopify Payments va economisi mai mulți bani în comparație cu utilizarea altor constructori similari de comerț electronic?

Da. După cum s-a discutat, dacă utilizați BigCommerce, acestea vă obligă să treceți la un plan superior dacă depășiți anumite niveluri de vânzări. Shopify nu face’nu vă cere deloc să faceți upgrade. Deci, teoretic, puteți vinde produse în valoare de 1 milion USD și puteți rămâne abonat la Shopify’s cel mai mic plan la 29 USD pe lună.

Cu BigCommerce, dumneavoastră’Va trebui să trec la un plan mai mare și să plătesc mai mult. Dacă utilizați Volusion, acestea limitează lățimea de bandă și dacă depășiți limita, voi’Va trebui să cumpăr mai multe de la ei.

Shopify vă oferă o lățime de bandă nelimitată.

Mulți utilizatori Shopify utilizează plăți Shopify?

Da. Potrivit Shopify, 85% dintre utilizatorii utilizează Payify Payments atunci când este disponibil (pentru utilizatorii aflați în SUA, Puerto Rico, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă, Hong Kong și Singapore) la sfârșit. din 2017.

Acest lucru nu ar trebui’nu va fi deloc surprinzător, deoarece utilizatorii ajung să economisească taxe de tranzacție, să aibă comisioane mai mici de procesare a cărților de credit și să poată începe să primească fonduri după 2 zile.

Întrebări frecvente

Când vine vorba de taxe pe tranzacție de vânzare, acesta’este cel mai bine să utilizați plăți Shopify. Nu numai că Shopify va renunța la toate taxele de tranzacție, taxele de procesare a cardului de credit sunt, de asemenea, mai mici decât PayPal (și majoritatea celorlalte procesoare de plată).

Nu face asta’nu te mai costă nimic să folosești Payify Payments ca tine’Oricum, am nevoie de un procesor de plăți pentru a gestiona plățile.

5

Costuri suplimentare pentru a fi conștienți de magazin

Administrarea unei afaceri de comerț electronic vine cu câteva costuri suplimentare dincolo de planul de bază al site-ului web. Iată suplimentarile și taxele pe care ar trebui să le luați în considerare.

Aplicații

O varietate de furnizori terți oferă aplicații destinate să funcționeze cu site-urile Shopify din magazinul online de aplicații Shopify, care acasă la peste 1.400 de aplicații.

Prețurile și funcțiile pot varia în mod sălbatic: O aplicație gratuită permite clienților să discute direct cu o afacere, deși aplicația de mesaje Apple, în timp ce o altă aplicație oferă aprovizionare de produse la nivel de întreprindere și gestionarea lanțului de aprovizionare și percepe 299 USD pe lună..

Numele domeniului

Puteți înregistra un nume de domeniu prin intermediul Shopify: Serviciul începe de la 14 dolari pentru o înregistrare de un an. Accesați Shopify’s nume de domeniu pagina pentru a căuta numele companiei dvs. pentru a vedea dacă este’e încă liber.

Gazduire prin e-mail

Shopify nu face’nu oferiți găzduire prin e-mail în sine, dar dacă dețineți un domeniu Shopify, voi’Voi putea să setați o redirecționare gratuită și nelimitată de e-mail către domeniu de la un serviciu de găzduire prin e-mail terță parte. Costul suplimentar începe în momentul în care’plătiți pentru acel serviciu de găzduire: taxele tipice de găzduire prin e-mail variază de la 1 $ la 5 $ pe lună.

Tu nu’nu trebuie să plătiți pentru aceste suplimente pentru a încerca probele gratuite Shopify de 14 zile! Nu ezitați să faceți clic pe linkul de mai jos.

6

Prețuri Shopify: Rezumat

Sper ca această discuție să abordeze aspectele mai des înțelese despre ce te costă lunar să folosești Shopify.

Shopify este unul dintre cei mai buni producători de comerț e-commerce disponibile pe piață astăzi (consultați recenzia noastră completă aici). ei’nu sunt cele mai ieftine, dar oferă cea mai bună valoare pentru bani.

Au o gamă foarte largă de instrumente de comerț electronic, vă oferă acces la App Store (peste 1.400 de aplicații) și la un ecosistem de designeri și experți tematici. Shopify este un constructor de magazine online foarte puternic și în creștere rapidă.

daca tu’căutați un constructor de comerț electronic ieftin, atunci Shopify nu este platforma potrivită pentru dvs. (consultați graficul nostru de comparație pentru comerțul electronic pentru alternative).

Dar, daca tu’sunteți serios despre construirea unui magazin online de succes, Shopify este o platformă excelentă care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Planurile lor nu sunt scumpe și sunt de fapt destul de accesibile, oferindu-vă instrumentele și infrastructura pentru a începe. Imaginează-ți dacă ai reușit să câștigi 1.000 de dolari pe lună din afacerea ta, planul de 29 de dolari pe lună este destul de gestionabil.

Atunci, dacă ai crește vânzările la 5.000 de dolari pe lună în timp, costul lunar începe să devină neglijabil.

Așadar, în timp ce 29 de dolari sau 79 de dolari pe lună sună scump când începeți prima dată, rețineți care sunt obiectivele dvs. de vânzări pe termen mediu-lung. Dacă doriți doar să generați 200 de dolari pe lună, Shopify nu este probabil pentru dvs..

Dar dacă doriți să generați mii de dolari pe lună în timp, Shopify este o platformă puternică care vă va ajuta să faceți exact asta.

7

Întrebări frecvente

Am nevoie de o licență de afaceri pentru o afacere Shopify?

Este posibil să aveți nevoie de o licență de afaceri pentru o afacere operată pe un site web Shopify, dar depinde de statul sau orașul dvs.’politica lui. Dacă statul tău folosește impozitul pe vânzări, totuși’Probabil că va trebui să obțineți un certificat de impozitare pe vânzări, care de obicei necesită o cerere și o taxă nominală.

Shopify percepe rambursări?

Nu, Shopify nu percepe nicio taxă pentru o tranzacție rambursată integral. Shopify elimină automat taxa sau, dacă v-a facturat deja, vă va emite un credit la următoarea factură.

Cu toate acestea, dacă o achiziție a fost rambursată doar parțial, Shopify permite totuși să rămână taxa inițială de tranzacție.

Shopify are taxe ascunse?

Shopify nu face’nu aveți taxe ascunse: Dvs.’Voi plăti pentru planul dvs. specific, și apoi pentru dumneavoastră’Vă plătiți o taxă de tranzacție suplimentară pentru fiecare tranzacție făcută în magazinul dvs. În timp ce puteți cumpăra și alte aplicații sau nume de domeniu pe care doriți, nu ar trebui’nu va fi surprins de nimic din factura dvs..

Acest Ghid a fost util?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me