Kajian Harga Wix: Harga dan Kesalahan Umum yang Perlu Dielakkan


Kajian Harga Wix

Kajian Harga Wix


Penarafan

5 daripada 5 bintang

Lihat Pelan Harga Wix

Wix’rancangan harga menawarkan nilai yang sangat baik berbanding dengan tarikan lain & jatuhkan pembangun laman web. Kami merasakan bahawa Wix adalah pembangun laman web All-Around terbaik dan julat harga mereka lebih rendah daripada pesaing langsungnya.

Ulasan oleh Lucy Carney

Terakhir dikemas kini pada 22 April 2020

Wix memudahkan untuk membina laman web profesional tanpa kemahiran berteknologi. Tetapi bagaimana dengan belanjawan? Dalam artikel ini kita’Akan menyelami Wix lebih jauh’harga merancang untuk membantu anda mengelakkan kos tersembunyi dan membuat pilihan terbaik untuk laman web anda.

Pandangan Pantas pada Harga Wix

Harga Wix bermula dari $ 13 hingga $ 500 sebulan (ditagih setiap tahun) di lapan rancangan harga. Pelan Combo adalah yang paling murah dengan harga $ 13 sebulan, dan memberikan anda laman web tanpa iklan. Pelan tanpa had $ 17 sebulan adalah yang terbaik untuk freelancer, sementara penjual dalam talian boleh memulakan dengan rancangan Dasar Perniagaan $ 23 sebulan. Wix juga mempunyai rancangan percuma, yang merupakan cara yang baik untuk menguji perairan sebelum anda melakukannya.

Kami’telah menguji Wix secara menyeluruh di pelbagai bidang, termasuk reka bentuk, kemudahan penggunaan, dan ciri. Salah satu bidang yang kami uji adalah nilai untuk wang, di mana ia mencetak nilai yang mengagumkan 4.5 bintang daripada 5. Anda boleh melihat Wix’penilaian bintang di bawah:

Penafian: Harga yang ditunjukkan dalam artikel ini betul pada masa penulisan. Wix kini sedang melalui masa untuk menguji harganya, jadi rancangan yang anda dapati di halaman harga Wix mungkin berbeza dari yang dijelaskan dalam ulasan ini. Setelah Wix menyelesaikan harganya, angka akan dikemas kini untuk memastikan maklumatnya tepat.

Maklumat lanjut

 • Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Wix? Baca secara mendalam kami Kajian Wix untuk keterangan lebih lanjut.
 • Berita baik – anda tidak’Saya perlu membayar untuk laman web anda! Lihat senarai senarai kami Pembina Laman Web Percuma Terbaik.
 • Tidak dijual di Wix? Lihat bagaimana ia membandingkan atau pilih pembina lain di kami Carta Perbandingan Pembangun Laman Web.
 • Pastikan anda memilih pembangun berkualiti dengan memeriksa ulasan kami tentang Pembina Laman Web Terbaik.

1

Berapa Kos Wix?

Wix mempunyai lapan rancangan harga, mulai dari $ 13 hingga $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun), serta rancangan percuma, ditambah dengan penyelesaian perniagaan khusus yang disebut pelan Enterprise, yang harganya $ 500 per bulan. Anda boleh melihat semua Wix’rancangan harga di bawah:

 1. Pelan kombo: $ 17 / bulan ($ 13 / bulan dibayar setiap tahun)
 2. Pelan tanpa had: $ 22 / bulan ($ 17 / bulan dibayar setiap tahun)
 3. Pelan Pro: $ 27 / bulan ($ 22 / bulan dibayar setiap tahun)
 4. Pelan VIP: $ 47 / bulan ($ 39 / bulan dibayar setiap tahun)
 5. Pelan Asas Perniagaan: $ 28 / bulan ($ 23 / bulan dibayar setiap tahun)
 6. Pelan Perniagaan Tanpa Had: $ 33 / bulan ($ 27 / bulan dibayar setiap tahun)
 7. Pelan VIP perniagaan: $ 56 / bulan ($ 49 / bulan dibayar setiap tahun)
 8. Pelan perusahaan: $ 750 / bulan ($ 500 / bulan dibayar setiap tahun)

Harga ini tidak termasuk PPN, jadi pastikan untuk memeriksa harga akhir sebelum membayar untuk mengelakkan kejutan yang tidak diingini!

Selamat mengetahui… Semasa bercakap mengenai Wix’rancangan harga, kami menggunakan harga bulanan yang setara untuk rancangan tahunan, yang merupakan harga yang ditunjukkan di Wix’laman web s. Kerana ini adalah rancangan tahunan, anda membayar sepanjang tahun di muka, bukan bulan demi bulan sebagai Wix’halaman harga menunjukkan!

Wix cukup licik dengan memaparkan rancangan tahunannya dengan cara ini, tetapi ia’s tidak bersendirian. Ini adalah taktik biasa yang digunakan oleh banyak pembangun laman web, dan perlu diketahui sejak awal, agar anda’tidak terperangkap dengan kos pendahuluan yang besar!

Keuntungannya adalah anda menjimatkan banyak dengan mendaftar langganan 12 bulan bukannya membayar secara bulanan, yang kami’Akan ditutup dengan lebih terperinci di kemudian hari.

Namun, ia’patut dinyatakan di sini bahawa sementara membayar bulanan sedikit lebih mahal, ia’pilihan yang lebih fleksibel dan boleh lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai anggaran yang lebih ketat. Anda boleh membatalkannya bila-bila masa, yang bermaksud tidak’Saya harus membuat komitmen selama setahun lebih awal, dan anda’tidak menghadapi kos pendahuluan yang besar semasa anda mendaftar!

harga laman web wix sahajaPelan laman web Wix berkisar antara $ 13 hingga $ 39 sebulan (apabila dibayar setiap tahun, tidak termasuk PPN)wix harga e-dagang sahajaHarga e-dagang Wix berkisar antara $ 23 hingga $ 500 sebulan (apabila dibayar setiap tahun, tidak termasuk PPN)

Anda juga boleh membayar langganan Wix anda bulanan atau tahunan, dengan lapan rancangan premium untuk dipilih. Wix juga menawarkan rancangan percuma, yang merupakan cara permulaan yang hebat. Walau bagaimanapun, kami tidak’t mengesyorkannya untuk jangka masa panjang kerana ia’begitu terhad.

Untuk membuang iklan Wix dari laman web anda dan menggunakan domain peribadi anda sendiri, anda’Saya perlu menaik taraf ke pelan berbayar. Pelan premium paling murah adalah pelan Kombo $ 13 sebulan. Sampaikan storan 3GB, 30 minit video, lebar jalur 2GB, domain khusus percuma dan banyak lagi!

Pelan Combo adalah pelan termurah dan terbaik untuk kegunaan peribadi. Jika awak’menjalankan laman web yang lebih profesional, kami mengesyorkan $ 17 sebulan Pelan tanpa had, yang memberi anda lebih banyak ciri, termasuk storan 10GB dan lebar jalur tanpa had.

Untuk kedai dalam talian, kami mengesyorkan bermula dengan Pelan Dasar Perniagaan $ 23 sebulan, kerana ia mempunyai ciri-ciri hebat untuk kedai-kedai kecil dengan harga yang hebat.

Awas: jimat 10% untuk rancangan Wix!

Wix selalu menawarkan nilai wang yang besar, dan sekarang ada’lebih banyak peluang untuk disimpan. Masukkan kod AMBIL10 semasa checkout untuk menjimatkan 10% pada mana-mana Pelan Premium Tahunan, selain dari Combo dan Connect Domain. Pergi ke Wix sekarang untuk mula menyimpan!

Perbandingan Harga Wix: Pelan Bulanan vs Tahunan

Pelan Harga Wix Pelan Bulanan
($ / bulan) Rancangan Tahunan
Penjimatan ($ / bulan)
Kombo $ 17 $ 13 24%
Tanpa had $ 22 $ 17 23%
Pro $ 27 $ 22 19%
e-dagang * $ 28 $ 23 18%
VIP $ 47 $ 39 17%
Perusahaan $ 750 $ 500 33%

* Harga ini mencerminkan rancangan Dasar Perniagaan, yang merupakan yang termurah dari tiga premium e-dagang. Kami’Saya akan melihat lebih terperinci mengenai pilihan e-dagang yang berbeza sedikit kemudian.

Apabila anda memilih rancangan tahunan dan bukannya rancangan bulanan, anda boleh menyimpan dari mana sahaja 17% hingga 33%. Bukan itu sahaja, ada ciri-ciri tertentu yang timbul’termasuk dalam rancangan bulanan – misalnya, domain percuma, dan aplikasi dan baucar premium.

Dan ingat, anda tidak’Saya harus melompat terlebih dahulu untuk membayar laman Wix anda – Wix mempunyai rancangan percuma, dan anda semestinya 100% menggunakannya! Cubalah Wix out, lihat apakah ia sesuai untuk anda, bina laman web ujian, dan kemudian tentukan rancangan untuk mendaftar.

2

Pelan Penetapan Harga Laman Web Wix Dari Dekat

Wix mempunyai empat rancangan untuk orang yang hanya ingin membina laman web, dan bukannya kedai dalam talian. Bagi anda yang ingin membina blog peribadi, portfolio, atau bahkan laman web perniagaan, salah satu rancangan ini adalah untuk anda!

Pelan ini berharga dari hanya $ 13 sebulan hingga $ 39 sebulan.

Pelan KomboPelan Tanpa HadPelan ProPelan VIPHargaLebar jalurPenyimpananIklanVideo definisi tinggi
$ 13.00 / bulan$ 17.00 / bulan$ 22.00 / bulan$ 39.00 / bulan
2 GBTanpa hadTanpa hadTanpa had
3 GB10 GB20 GB20 GB
TiadaTiadaTiadaTiada
Sehingga 30 minitSehingga 1 jamSehingga 2 jamSehingga 2 jam

Gunakan pautan di bawah untuk melompat ke rancangan yang ingin anda ketahui lebih lanjut:

  • Pelan kombo: terbaik untuk kegunaan peribadi
  • Pelan tanpa had: terbaik untuk freelancer
  • Pelan Pro: terbaik untuk perniagaan kecil
  • Pelan VIP: terbaik untuk laman web besar

rancangan harga laman web wixWix mempunyai empat rancangan harga pembangun laman web, mulai dari $ 13 hingga $ 39 sebulan.

Pelan Kombo ($13.00 / bulan)

Pelan ini menawarkan ciri-ciri yang jauh lebih serba boleh dan mendalam daripada rancangan percuma, membuang iklan dan juga menawarkan domain percuma pada rancangan tahunan. Walaupun video yang disematkan selalu percuma, rancangan ini juga membolehkan anda memuat naik video sehingga 30 minit untuk dimainkan dalam definisi tinggi.

Pelan ini akan membuang semua iklan Wix dari laman web anda, sehingga pengunjung anda menang’t ketahui bahawa laman web anda dibina dengan pembina laman web.

Anda mendapat lebar jalur 2GB dan ruang simpanan 3GB di bawah rancangan ini.

Dengan hanya $ 13 sebulan, rancangan Combo sangat sesuai untuk laman web kecil dan peribadi, dengan ciri untuk memenuhi semua keperluan asas anda:

 • Lebar jalur 2G
 • Storan 3GB
 • Sambungkan domain anda
 • 30 minit video
 • Keluarkan penjenamaan Wix & iklan
 • Domain percuma selama satu tahun

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: kegunaan peribadi. Pelan Combo adalah pelan Wix asas terbaik untuk peningkatan pertama anda, menawarkan nilai wang yang besar sekiranya laman web anda berada pada tahap yang kecil.

Pelan Tanpa Had ($17.00 / bulan)

Wix’Pelan Tanpa Had sangat sesuai untuk perniagaan kecil dan usahawan. Lebar jalur tanpa had, storan 10GB, domain khusus percuma untuk tahun ini, dan aplikasi premium menjadikan rancangan ini bernilai tambahan $ 4 sebulan (berbanding dengan rancangan Kombo).

Dengan Wix’Dengan Pelan Tanpa Had, anda membuka Apl Penggalak Laman (nilai $ 60), yang membantu meningkatkan laman web anda’kemungkinan ditemui di Google (anda juga dapat melihat panduan kami mengenai Pembangun Laman Web SEO di sini).

Pelan tanpa had menghilangkan beberapa batasan rancangan harga yang lebih rendah. Dengan membuka kunci aplikasi premium dan lebih banyak kandungan video, anda dapat membuat laman web yang lebih mesra pengguna dan interaktif dengan peningkatan storan, lebar jalur, dan penggalak SEO.

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: perniagaan kecil, usahawan, dan pekerja bebas. Sekiranya anda tidak’Tidak perlu menjual melalui laman web anda, rancangan Tanpa Had sangat sesuai untuk memberi anda lebih banyak kebebasan untuk berinteraksi dengan pengunjung, dan untuk memberi ruang laman web anda untuk berkembang.

Pelan Pro ($22.00 / bulan)

Datang sebagai nilai terbaik untuk wang adalah rancangan Pro. Ia’adalah pilihan pintar untuk perniagaan yang belum berjaya mencipta jenama.

Titik penjualan utama rancangan Pro ialah mendapatkan logo percuma yang direka untuk anda. Ini biasanya bernilai $ 50 sahaja, jadi’adalah bonus besar untuk memasukkannya ke dalam kos bulanan anda.

Cabutan lain ialah mendapatkan akses ke Ascend – Wix’alat pemasaran yang dipesan lebih awal. Dengan Ascend, anda dapat mengatur sembang langsung anda sendiri, mengautomasikan pesanan dan pemberitahuan yang diperibadikan, memasarkan di seluruh media sosial, dan menerima sokongan SEO yang lebih besar.

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: perniagaan kecil yang memerlukan bantuan strategi penjenamaan dan pemasaran mereka. Dari mendapatkan logo yang disesuaikan, hingga alat pemasaran khusus, rancangan Pro adalah Wix dengan selesa’rancangan bernilai terbaik untuk laman web bukan e-dagang.

Pelan VIP ($39.00 / bulan)

Pelan Wix VIP juga dilengkapi dengan harga VIP – rancangan paling mahal daripada empat rancangan hanya laman web!

Pelan ini dilengkapi dengan semua ciri premium yang lebih rendah dan menggabungkannya dengan bonus tambahan yang hanya ada pada pelan VIP.

Anda mendapat semua ciri dari rancangan yang lebih murah, dan juga membuka kunci respons keutamaan dan sokongan VIP. Tindak balas keutamaan memberi anda perlakuan VIP yang sebenar, mendorong soalan anda ke barisan hadapan. Anda bahkan mendapat bantuan telefon eksklusif dengan sokongan VIP!

Jadi Wix’Pelan VIP adalah harga premium untuk perkhidmatan premium. Ini benar-benar untuk mereka yang mempunyai laman web yang lebih besar yang memerlukan lebar jalur tambahan itu, dan bagi mereka yang mempunyai anggaran lebih besar yang mampu mendapatkan perkhidmatan VIP itu.

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: laman web yang lebih besar. Pelan VIP adalah untuk sesiapa sahaja yang memerlukan sokongan tahap tinggi dan sebilangan besar kempen e-mel.

Pelan Mana Yang Kami Cadangkan?

Pelan Combo akan merangkumi keperluan kebanyakan laman web bukan e-dagang, terutamanya jika anda’baru bermula. Domain dan penghapusan iklan tersuai akan memberikan tampilan profesional kepada laman web anda, dan anda sentiasa dapat meningkatkan rancangan yang lebih maju seiring dengan perkembangan laman web anda.

3

Rancangan Penetapan Harga Perniagaan dan E-dagang Wix Dari Dekat

Bagi anda yang ingin menjual produk melalui laman web anda, anda’Saya memerlukan rancangan e-dagang. Wix mempunyai tiga rancangan e-dagang untuk anda pilih, mulai dari harga dari $ 23 hingga $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun).

Di sana’s juga Pelan perusahaan, penyelesaian perniagaan maju, yang berharga $ 500 sebulan (ditagih setiap tahun).

Asas PerniagaanPerniagaan Tanpa HadPerniagaan VIPHargaPenyimpananLebar jalurJam videoTerima pembayaran dalam talian
$ 23.00 / bulan$ 27.00 / bulan$ 49.00 / bulan
20 GB35 GB50 GB
Tanpa hadTanpa hadTanpa had
510Tanpa had
YaYaYa

Pelan e-dagang mana yang sesuai untuk anda? Gunakan pautan di bawah untuk melompat ke rancangan yang ingin anda ketahui lebih lanjut:

  • Pelan Asas Perniagaan: terbaik untuk kedai dalam talian kecil
  • Pelan Perniagaan Tanpa Had: terbaik untuk mengembangkan perniagaan
  • Pelan VIP perniagaan: terbaik untuk kedai dalam talian yang besar (dan anggaran besar)

wix rancangan harga e-dagang dan perniagaanWix mempunyai tiga rancangan e-dagang biasa mulai dari $ 23 hingga $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun).

Dasar Perniagaan ($23 sebulan)

Jika awak’membina semula kedai dalam talian standard, ini adalah pilihan terbaik untuk anda – dan yang paling murah! Ia memiliki semua ciri yang anda perlukan dari menerima pembayaran hingga membuat kupon menggunakan aplikasi Wix Stores. Jika awak’menjual semula perkhidmatan atau menawarkan janji temu anda boleh menggunakan aplikasi Wix Bookings untuk membuat tempahan, menetapkan peringatan e-mel dan banyak lagi.

Ini adalah tambahan yang hebat, tetapi apa sebenarnya yang anda dapat dengan rancangan Business Basic itu sendiri?

 • Storan 20GB
 • Lebar jalur tidak terhad
 • Penyulitan SSL
 • Domain percuma
 • Tiada iklan Wix
 • Kedai dalam talian – tiada komisen
 • Pembina Laman web & Aplikasi premium Form Builder
 • Analitis Google
 • Baucar Iklan $ 300

Pelan ini masih terbaik untuk dimulakan, dan ini semestinya lebih dari cukup untuk mengembangkan kedai dalam talian anda. Tetapi jika anda tahu bahawa anda memerlukan lebih daripada ini, lihatlah rancangan Business Unlimited.

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: kedai dalam talian kecil! Jika awak’menubuhkan kedai dalam talian atau ingin menerima pembayaran melalui laman web anda, rancangan Business Basic telah membuat anda dilindungi.

Perniagaan Tidak terhad ($27 sebulan)

Ini adalah Wix’rancangan e-dagang yang paling popular. Ini mempunyai semua ciri yang termasuk dalam rancangan Dasar Perniagaan, dengan tambahan!

10 jam video bermaksud anda boleh memuat naik kandungan video sehingga 10 jam ke laman web anda, tetapi storan dan kempen e-mel 35GB adalah titik kuat rancangan ini. Ini memberi anda alat untuk mempromosikan dan mengembangkan perniagaan dalam talian anda dengan hanya $ 4 tambahan sebulan!

Melainkan jika anda sudah mempunyai kedai dalam talian dan beroperasi,’mungkin paling sesuai dengan rancangan ini supaya anda dapat memanfaatkan wang anda sepenuhnya. Anda tidak’Saya ingin membayar untuk ciri-ciri laman web anda’Tidak bersedia – ia seperti membeli kereta dan hanya menggunakannya untuk mendengar radio dan bukannya memandu!

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: perniagaan dan kedai dalam talian yang berkembang. Dengan semua ciri rancangan Business Basic serta tambahan yang sangat berharga seperti kempen e-mel dan storan tambahan, rancangan Business Unlimited sangat sesuai untuk meningkatkan laman web anda’ukuran dan jangkauan.

VIP Perniagaan ($49 sebulan)

Ini adalah rancangan e-dagang termahal dengan harga $ 49 sebulan. Dengan respons keutamaan dan sokongan premium, ini adalah setara dengan e-dagang Wix’rancangan VIP biasa. Ia menawarkan:

 • Semua yang termasuk dalam rancangan perniagaan yang lebih rendah seperti lebar jalur tanpa had, Google Analytics, aplikasi premium, dan kempen e-mel
 • Storan 50GB
 • 30 jam video
 • Respons keutamaan
 • Sokongan VIP

Pelan premium Wix ini mempunyai simpanan paling banyak dari keenam-enam rancangan pada 50GB yang mengagumkan. Jadi jika ia’s ruang anda’sekali lagi, jangan jumpa lagi! Respons keutamaan dan sokongan VIP bermaksud anda tidak’Saya perlu membuang masa yang berharga menunggu jawapan untuk pertanyaan anda atau cuba menyelesaikan masalah dalam talian. Bercakap dengan sokongan pelanggan melalui telefon, melompat terus ke barisan barisan, dan teruskan – masa adalah wang!

Adakah Ia Sesuai untuk Saya??

Terbaik untuk: kedai dalam talian yang besar dan anggaran yang besar. Pelan VIP Perniagaan mempunyai sebilangan besar ciri, penyimpanan, dan ciri-ciri hebat dari mana-mana Wix’rancangan premium.

Pelan Mana Yang Kami Cadangkan?

Pelan Dasar Perniagaan adalah Wix’rancangan e-dagang termurah, tetapi anda mahu’Mengetahui berdasarkan pelbagai ciri yang disediakannya. Kami mengesyorkan bermula dengan rancangan ini. Jika awak’menjalankan laman web e-dagang yang lebih kecil, anda menang’Saya perlu menaik taraf dalam masa terdekat. Dengan harga $ 23 sebulan, anda’Akan dilengkapi dengan semua yang anda perlukan!

4

Rancangan Perusahaan Wix untuk Perniagaan Besar

Perusahaan adalah Wix’rancangan paling maju – dan mahal, di $ 500 sebulan (ditagih setiap tahun). Ini adalah penyelesaian perniagaan end-to-end yang melemparkan laman web anda ke liga besar.

rancangan harga perusahaan wixWix’Pelan perusahaan berharga $ 500 sebulan, ditagih setiap tahun, dan direka untuk perniagaan besar dengan keperluan maju.

Sudah tentu, ini bukan rancangan untuk mereka yang mempunyai anggaran yang ketat atau perniagaan berskala kecil. Walau bagaimanapun, jika anda’sebuah kedai besar yang memerlukan kerja penuh berjaya dan berkembang, ini boleh menjadi pilihan yang baik.

Rancangan Perusahaan tidak’t senarai ciri seperti storan dan lebar jalur. Anda dapat menikmati ciri-ciri dari rancangan VIP Perniagaan termasuk, tetapi tumpuan sebenarnya adalah pada perkhidmatan peribadi dan peribadi rancangan Enterprise memberi anda.

Tolong bertanya khabar mengenai onboarding dan persediaan dengan sokongan Wix Professionals – mereka’Saya akan membantu anda merancang, mengembangkan, dan kemudian melancarkan projek anda, atau meningkatkan perniagaan yang ada. Anda bahkan mendapat rakan penyelesaian pakar yang’khusus untuk akaun anda.

$ 500 sebulan memberikan anda kemampuan untuk memantau projek anda secara berterusan, berunding dengan pakar terkemuka industri, mengadakan audit keselamatan tahunan, dan banyak lagi. Di sana’Tidak dapat dinafikan bahawa rancangan Perusahaan membawa sokongan dan perkhidmatan pelanggan ke tahap yang baru – untuk berlaku adil, pada $ 500 sebulan, anda’d harap begitu!

Ya, rancangan Enterprise dilengkapi dengan yuran langganan yang besar. Tetapi, jika anda mempunyai anggaran untuk menyokong tanda harga, dan memerlukan perkhidmatannya, rancangan ini adalah cara terbaik untuk meningkatkan perniagaan anda ke tahap berikutnya.

5

Pelan Percuma Wix: Adakah Bagus?

Salah satu perkara yang paling menarik mengenai Wix adalah menawarkan pelan percuma. Dalam banyak cara, ia’hebat – di sana’tiada had masa, dan anda boleh membina dan menerbitkan laman web anda tanpa membayar satu sen.

Walau bagaimanapun, dengan cara lain ia’tidak begitu hebat, dengan ciri, iklan, dan lain-lain yang terhad – kita’Saya akan melihat perkara berikut.

Pelan percuma pastinya merupakan ciri menarik yang’menyeronokkan untuk bermain dengan, dan ia’adalah cara terbaik untuk merasakan Wix, sebelum mengeluarkan wang.

Anda tidak’memerlukan butiran pembayaran untuk mendaftar ke Wix’pelan percuma – semua yang anda buat adalah membuat akaun dengan alamat e-mel anda, dan anda boleh mula membina laman web anda. Tetapi kami memberi amaran kepada pengguna agar tidak berpegang pada rancangan percuma terlalu lama, kerana ia membatasi pertumbuhan dan tidak’terlalu profesional.

Jadi, apa sebenarnya yang anda dapat dengan rancangan percuma? Anda bangun untuk 500MB untuk simpanan dan lebar jalur, dan anda masih mendapat akses ke semua Wix’templat dan banyak ciri-cirinya.

5 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Pelan Percuma

1: Anda boleh’t menggunakan nama domain anda sendiri.

Ini adalah kelemahan utama untuk rancangan percuma, seperti anda’Saya mesti menggunakan domain yang diberikan kepada anda oleh Wix. Domain anda akan percuma, tetapi ia’Saya akan mengikuti format ini: myusername.wixsite.com/siteaddress. Anda’Saya setuju bahawa ia’sangat tidak dapat dilupakan!

format domain pelan percuma wixLihat format domain di salah satu laman Wix percuma kami – ia tidak betul-betul membantu anda menonjol dari orang ramai!

2: Anda’Saya akan memaparkan iklan Wix di laman web anda.

Kelemahan utama lain menggunakan Wix’Pelan percuma adalah bahawa anda’Saya akan memaparkan iklan Wix di laman web anda. Ini tidak kelihatan profesional atau bergaya, dan boleh membuat pengunjung anda tidak selesa.

contoh iklan laman web wixIklan sepanduk di bahagian atas laman web Wix percuma ini mengurangkan dari halaman yang kelihatan profesional.

3: Anda boleh’t menjual dalam talian.

E-dagang tidak termasuk dalam rancangan percuma, yang bermaksud anda boleh’t menjual produk melalui laman web Wix anda.

had e-commerce pelan percuma wixAnda boleh menyambungkan kaedah pembayaran pada rancangan percuma Wix, tetapi ini adalah janji kosong, kerana anda tidak dapat menerima pembayaran sebenar sehingga anda meningkatkan.

4: Anda hanya mendapat ciri terhad.

Walaupun Wix memberikan pengguna yang tidak membayar akses ke lebih banyak ciri daripada kebanyakan pembangun laman web, masih ada batasan pada alat yang boleh anda gunakan – sebagai contoh, anda tidak’dapatkan Google Analytics dalam rancangan percuma anda.

5: Anda mendapat sokongan pelanggan asas.

Anda masih mendapat akses ke saluran sokongan biasa, seperti Pusat Bantuan Wix, tetapi anda berjaya’menerima sebarang pilihan sokongan keutamaan untuk masa tindak balas yang lebih pantas.

Oleh itu, adakah kami mengesyorkan Wix’adakah rancangan percuma? Nah, semacam – tetapi hanya kerana itu’percuma. Anda boleh menerbitkan laman web tanpa membayar satu sen pun dan itu memerlukan kredit. Walaupun begitu, selain itu,’benar-benar mendorong anda untuk bertahan terlalu lama – awak’jauh lebih baik daripada memulakan rancangan bulanan untuk melihat apa sebenarnya Wix, dan memutuskan dari sana jika anda mahu bertahan dengannya dalam jangka masa panjang.

Sekiranya anda mahukan laman web yang berjaya, profesional, atau popular, anda memerlukan rancangan yang lebih baik daripada versi percuma. Faktor utama yang akan menjadikan laman web anda menggunakan pelan percuma adalah:

 • kekurangan domain tersuai
 • kehadiran iklan di laman web anda
 • ciri terhad – anda hanya mendapat penyimpanan dan lebar jalur 500MG!

Pelan percuma hanya sesuai untuk dimainkan – jika anda’sama sekali serius mengenai laman web anda maka untuk benar-benar membina apa-apa, memilih rancangan berbayar adalah langkah yang lebih bijak. Pelan percuma tidak’t mempunyai kekuatan untuk membawa laman web anda ke tahap seterusnya.

Bilakah Anda Perlu Meningkatkan?

Tetapi rancangan percuma adalah percuma!

Kami mendapatkannya – semua orang suka barang percuma (termasuk kami!) Dan sukar untuk membayangkan mengapa anda mahu membayar sesuatu yang anda dapat tanpa apa-apa. Jika awak’kembali pada rancangan percuma, mungkin anda’saya tertanya-tanya bila masa terbaik untuk menaik taraf adalah untuk memanfaatkan wang anda sepenuhnya. Adakah ia sangat berbaloi? Dalam banyak kes, jawapan yang jujur ​​adalah: ya, ya!

Berikut adalah beberapa contoh ketika menaik taraf adalah mustahak mutlak:

 • Apabila anda mahu mula menjual produk
 • Sekiranya laman web anda mewakili jenama, perniagaan, atau perkhidmatan profesional anda
 • Laman web anda semakin perlahan atau rosak (kerana had storan dan lebar jalur yang rendah)
 • Apabila anda ingin mula mempromosikan laman web anda
 • Sekiranya anda mempunyai domain tersuai (atau menginginkannya)

6

4 Kos Tersembunyi Yang Perlu Anda Ketahui Sebelum Mendaftar ke Wix

Selain membayar yuran langganan bulanan, ada kos lain yang harus anda pertimbangkan, termasuk:

 • Pembaharuan automatik Wix
 • Nama domain
 • Alamat e-mel tersuai
 • Aplikasi Wix Premium

# 1. Pembaharuan Auto Wix – Don’t Terlindung

Ini adalah sesuatu yang telah membuat marah banyak pelanggan Wix, jadi kami ingin segera memberi tahu anda tentangnya. Apa yang tidak banyak pelanggan’sedar bahawa itu Wix’langganan ditetapkan untuk diperbaharui secara automatik, pada akhir tempoh langganan anda.

Wix melakukan ini untuk mengelakkan gangguan pada laman web anda, tetapi pembaharuan automatik dapat difahami sebagai kejutan yang tidak menyenangkan jika anda melakukannya’sebenarnya merancang untuk memperbaharui keahlian Wix anda.

Sekiranya anda tidak’Jika mahu rancangan anda diperbaharui secara automatik, anda boleh mematikannya dalam tetapan anda. Di sini’bagaimana:

 • Pergi ke Pengebilan dan Pembayaran di akaun Wix anda.
 • Klik Rancang Tindakan.
 • Klik Batal Sekarang.

Don’jangan risau – mengklik ‘Batal Sekarang’ tidak’sebenarnya membatalkan rancangan anda di sana dan kemudian. Sebaliknya, ini bermaksud rancangan anda dimenangi’pembaharuan secara automatik apabila langganan anda tamat. Ia’kata-kata yang cukup kurang ajar pada Wix’bahagian, tetapi setelah anda mengetahui bagaimana ia’mudah.

Wix memberikan arahan yang jelas tentang cara mematikan pembaharuan automatik untuk rancangan premium, nama domain, perkhidmatan peti surat, dan aplikasi premium di Pusat Bantuannya, sehingga anda dapat mengatur tetapan anda sesuka hati.

# 2. Dolar untuk Anda Nama domain

$ 14.95 hingga $ 24.85 setahun

Apa’s nama domain? Ia’adalah alamat laman web peribadi anda sendiri yang dapat ditaip oleh pengguna ke pelayar web untuk menjangkau laman web anda.

Sebagai contoh, nama domain laman web kami adalah websitebuilderexpert.com

Sekiranya anda mendaftar ke salah satu Wix’s merancang tahunan anda’Saya akan mendapat nama domain khusus percuma selama satu tahun.

Domain Wix percuma untuk tahun pertama, selepas itu kebanyakan domain berharga $ 14.95 setahun. Domain yang lebih khusus boleh menelan belanja lebih banyak, sehingga sekitar $ 24.85 setiap tahun. Bayaran tahunan ini menjadikan nama domain didaftarkan kepada anda’berbaloi dengan kos tambahan.

Sekiranya anda tidak’t membayar, maka orang lain boleh mendaftarkan nama domain itu dan menggunakannya untuk dirinya sendiri. Anda harus tahu bahawa nama domain anda’pembaharuan berlaku secara automatik, sehingga anda tidak’kehilangan domain anda secara tidak sengaja – jangan’biarkan ini mengejutkan anda!

domain wixKlik untuk melihat tawaran nama domain Wix

Berbanding dengan Squarespace dan Weebly, Wix’yuran nama domain adalah berpatutan. Squarespace mengenakan bayaran $ 20 setahun dan Weebly mengenakan $ 19.95. Jadi Wix menawarkan kadar pembaharuan yang sangat kompetitif pada $ 14.95 setahun.

Ingin mengetahui lebih lanjut?

 • Kami mempunyai panduan nama domain lengkap yang akan menyelidiki ini.
 • Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkan nama domain anda dari Wix, berikut adalah halaman mereka yang akan memberi anda lebih banyak maklumat.

# 3. Kos sebanyak Alamat E-mel Tersuai

$ 4.08 sebulan setiap alamat e-mel

Wix telah bekerjasama dengan G Suite (pada dasarnya Google’s Gmail for Business) untuk membolehkan anda membuat alamat e-mel khusus langsung di dalam akaun Wix anda, yang bermaksud anda dapat membayar, mengatur dan mengkonfigurasi alamat e-mel anda tepat di dalam Wix’papan pemuka s.

Jadi apa yang anda dapat sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan G Suite? Anda mendapatkan:

 • Alamat e-mel yang diperibadikan
 • Peti masuk e-mel 30GB dan saiz storan pemacu
 • Kalendar Kolaborasi, Dokumen Google, Helaian & Slaid
 • Mesyuarat dan pesanan video dalam talian (Google Hangout)
 • Tiada iklan
 • Boleh diakses di telefon bimbit dan desktop
 • Sokongan 24/7

Semua ciri ini akan dikenakan biaya $ 4.08 jika anda mendaftar untuk rancangan tahunan, atau $ 5.00 jika anda memutuskan untuk mengikuti rancangan dari bulan ke bulan.

rancangan peti mel harga wixKlik untuk melihat tawaran perkhidmatan e-mel Wix

# 4. Tambah Tambahan untuk Aplikasi

Walaupun Wix mempunyai banyak aplikasi percuma di Wix App Market – 79 tepat – ia juga mempunyai sejumlah aplikasi premium yang dapat anda tambahkan ke laman web anda. Sebilangan besar aplikasi dilengkapi dengan versi percuma dan premium, jadi anda boleh memilih yang anda mahukan.

Aplikasi premium berbeza dari segi harga, biasanya antara $ 3 hingga $ 20 setiap aplikasi. Beberapa aplikasi disertakan dengan percubaan percuma, sementara yang lain dibayar dari hari pertama.

Anda boleh bermula dengan versi percuma, dan kemudian naik taraf ke aplikasi premium pada bila-bila masa. Wix’pembaharuan automatik berlaku untuk aplikasi premium, jadi jika anda tidak’Saya mahu terus membayar untuk aplikasi, pastikan untuk matikan ini dalam tetapan anda.

Harga Wix: Kesimpulannya

Wix adalah pembangun laman web yang paling popular dan harganya kompetitif. Pelbagai ciri, aplikasi premium, peningkatan lebar jalur dan penyimpanan, dan faedah seperti domain percuma menawarkan nilai yang besar untuk wang anda.

Kami tidak’t mengesyorkan rancangan percuma untuk kejayaan jangka panjang. Bila kamu’bersedia untuk menaik taraf, anda pasti yakin anda’memanfaatkan sepenuhnya wang tunai yang anda hasilkan dengan semua Wix’rancangan premium.

Harga Wix: Rekap

 1. Pelan percuma: $ 0 selama-lamanya! Pelbagai ciri, templat, dan aplikasi, tetapi mempunyai had di laman web anda’fungsi, penjenamaan dan iklan Wix di laman web anda, dan alamat laman web wix.com.
 2. Pelan kombo: $ 13 sebulan (ditagih setiap tahun). Dapatkan domain percuma selama satu tahun pada rancangan tahunan, lebih banyak storan, lebar jalur, dan buang iklan Wix. Terbaik untuk kegunaan peribadi.
 3. Pelan tanpa had: $ 17 sebulan (ditagih setiap tahun). Lebih banyak storan dan lebar jalur tidak terhad. Wix’rancangan paling popular, terutamanya untuk perniagaan.
 4. Pelan Pro: $ 22 sebulan (ditagih setiap tahun). Reka bentuk logo profesional anda dan akses ke Wix’alat pemasaran, Ascend.
 5. Pelan VIP: $ 39 sebulan (ditagih setiap tahun). Jual dalam talian, dapatkan lebar jalur tanpa had dan sokongan premium, perkhidmatan keutamaan, dan semakan laman web sekali sahaja. Wix’rancangan laman web termahal.
 6. Pelan Dasar Perniagaan: $ 23 sebulan (ditagih setiap tahun). Jual dalam talian, tanpa komisen, dapatkan aplikasi premium untuk menyokong kedai dalam talian anda, storan 20GB, lebar jalur tanpa had dan tanpa iklan Wix. Pelan termurah untuk menjual dalam talian.
 7. Perniagaan Tanpa Had: $ 27 sebulan (ditagih setiap tahun). Jual dalam talian, tanpa komisen, storan 35GB, dan 20 kempen e-mel sebulan. Terbaik untuk mengembangkan kedai dalam talian anda.
 8. VIP Perniagaan: $ 49 sebulan (ditagih setiap tahun). Jual dalam talian, tanpa komisen, storan 50GB, dan sokongan keutamaan. Pelan e-dagang termahal.
 9. Pelan perusahaan: $ 500 sebulan (ditagih setiap tahun). Jual dalam talian, dan dapatkan sokongan lanjutan dan perkhidmatan khusus. Rancangan perniagaan yang paling mahal dan kompleks.

Wix’Pelan percuma adalah kaedah terbaik untuk memulakannya, bina dan uji laman web anda sebelum menaik taraf. Anda kemudian boleh beralih ke salah satu Wix’s delapan rancangan berbayar: kami mengesyorkan meningkatkan terus ke pelan Kombo dengan harga $ 13 sebulan, kerana ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk laman web peribadi.

Untuk menjual secara dalam talian, kami mengesyorkan rancangan Dasar Perniagaan dengan harga $ 23 sebulan, kerana ia mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjayakan kedai dalam talian anda. Semasa perniagaan anda berkembang, anda boleh menaik taraf ke rancangan Business Unlimited pada $ 27 sebulan yang menyokong kempen e-mel dan mempunyai storan 35GB.

Kami menemui sebarang kos tersembunyi yang harus anda ketahui sebelum mendaftar – setelah anda mengetahui tentangnya, mereka akan membayarnya’kembali mudah ke sisi.

Jadi rancangan mana yang anda pilih akan bergantung pada keperluan dan pilihan anda serta anggaran anda. Tetapi sama ada anda’memulakan blog anda sendiri atau ingin menjual secara dalam talian, Wix memang mempunyai sesuatu untuk semua orang – dengan harga yang mampu dimiliki oleh semua orang!

Harga Wix: Soalan Lazim

Pakar Pembina Laman Web bertujuan untuk memberi anda data yang jujur. Itu’mengapa kita menjalankan penyelidikan kita sendiri dan mendapatkan pandangan langsung dan peribadi. Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

Panduan ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map