Ulasan Wix 2020: 7 Perkara Penting yang Perlu Diketahui


Terbaik untuk

Pembina Keseluruhan Terbaik


Kedudukan keseluruhan

5 daripada 5 bintang

Wix’s drag-and-drop editor memudahkan untuk membuat laman web profesional – tanpa perlu mengetahui sebilangan kod! Dengan ratusan templat dan alat hebat Wix membolehkan anda membina dan menjual melalui laman web anda. Mesra untuk pemula dan berskala, Wix sesuai untuk apa sahaja dari portfolio dalam talian peribadi hingga laman web perniagaan kecil.

Apa kebaikan dan keburukan Wix?

Kelebihan

 • Penyunting yang sangat intuitif dan senang digunakan
 • Nilai terbaik untuk wang dan ciri bantuan
 • Cadangan umum tertinggi bagi mana-mana pembangun laman web

Keburukan

 • Boleh’t menukar templat setelah laman web anda disiarkan secara langsung
 • Mungkin perlu membelanjakan lebih banyak untuk aplikasi pihak ketiga untuk meningkatkan laman web anda
 • Pilihan dan jumlah pilihan yang boleh disesuaikan boleh menjadi sangat banyak

Kajian WixMulakan perjalanan anda ke laman web baru dengan mengambil langkah pertama dan mencuba Wix secara percuma

Gambaran keseluruhan Wix

Wix digunakan oleh lebih daripada 100 juta orang di 190 negara yang berbeza. Ia’adalah cara yang berpatutan, mudah dan bebas dari membuat laman web anda sendiri dalam masa beberapa minit.

Membangun laman web anda sendiri adalah sesuatu yang hanya dapat dilakukan oleh pengekod whizkid. Atau orang yang cukup kaya untuk membayar coder whizkid untuk melakukannya untuk mereka!

Tetapi terima kasih kepada Wix, sekarang semua orang dapat membuat laman web mereka sendiri. Apa sahaja tahap kemahiran anda, Wix’penyunting templat yang kuat memberi anda kawalan kreatif sepenuhnya – tanpa perlu mengetahui perkataan kod.

Sekiranya anda melihat beberapa contoh laman web yang dibuat oleh Wix, contohnya’semula cantik dan profesional.

Wix isn’satu-satunya pembangun laman web drag-and-drop, tentu saja. Tetapi ia’s yang terbaik di dunia hari ini.

Mengapa kita berfikir demikian? Pertama, merangkumi beratus industri – lebih banyak daripada pembangun laman web lain. Lihat sahaja apa itu’s mendapat untuk…

 • Perniagaan kecil
 • Kafe dan restoran
 • Hotel dan perhotelan
 • Pemuzik
 • Jurugambar
 • Pereka grafik

Tidak kira apa niche anda, anda’Saya akan mencari Wix templat, alat dan aplikasi yang sesuai. Pejalan kaki anjing? Jurulatih yang berjaya? Bintang internet ?? Ia’lebih senang dinyatakan industri apa yang tidak dilakukan oleh Wix’t penutup!

Sejak dilancarkan pada tahun 2006, Wix dengan cepat memantapkan dirinya sebagai pasar’pembangun laman web terkemuka. Sebelum kita memasukkan kajian ini mengenai Wix ini, biarkan’mundur dan terangkan apa sebenarnya pembangun laman web:

Pembina laman web adalah platform dalam talian yang membantu anda membuat laman web anda sendiri, tanpa pengekodan.

Terdapat dua jenis pembangun laman web utama – platform berasaskan templat klasik, dan platform AI (Artificial Intelligence) yang lebih moden.

Pembina laman web klasik membolehkan anda memilih dari pelbagai templat yang telah dirancang sebelumnya. Anda kemudian dapat dengan mudah menyesuaikan templat dan mengisi dengan semua kandungan anda sendiri, menambah ciri berguna semasa anda pergi.

Pembangun laman web AI berfungsi dengan menanyakan beberapa siri soalan kepada anda, seperti jenis laman web anda’suka, dan pilihan reka bentuk anda. Selepas itu, ia membuat laman web untuk anda. Anda masih boleh membuat beberapa perubahan pada reka bentuk, tetapi pendekatan ini benar-benar untuk orang yang memerlukan laman web yang mudah dengan cepat.

Wix adalah pembangun laman web templat klasik dan platform AI digabungkan menjadi satu. Anda boleh memilih dari lebih daripada 500 templat khusus industri dan gunakan editor drag-and-drop yang luar biasa. Atau jika anda’lebih suka, gunakan Wix ADI dan biarkan Wix merancang laman web untuk anda!

Wix hadir dengan reputasi yang besar, tetapi di sini di Ahli Pembangun Laman Web, itu’tugas kita untuk menggaru di bawah permukaan dan memberitahu anda betul-betul alangkah baiknya. Tidak seperti banyak ulasan Wix, kami menjalankan kajian dan pengujian menyeluruh kami sendiri untuk membawa anda analisis pakar.

Sepanjang tinjauan Wix ini, anda’Saya akan mengetahui kelebihan dan kekurangannya, seberapa sesuai Wix untuk pelbagai jenis laman web, dan bagaimana keadaannya ketika kita melakukannya melalui langkahnya.

Video Kajian Wix

Sama ada awak’semula komputer atau hanya memahami asas-asasnya, Wix cepat dan senang digunakan untuk semua orang.

Untuk membuktikannya, kami menguji Wix:

Main

Ulasan Pengguna Wix

Kami menghubungi pelbagai pengguna Wix untuk mendapatkan gambaran mengenai pengalaman mereka menggunakan pembangun laman web untuk membuat dan mengembangkan perniagaan dalam talian mereka.

TINJAUAN PENGGUNA: CLOUD NINE KNITS

ulasan pengguna wix sara headshot

“Saya sangat mengesyorkan Wix kepada setiap pemilik perniagaan kecil yang saya temui, kerana kemudahan penggunaannya, fungsi perniagaan terpusat dan untuk kemudahan menguruskan semuanya dari telefon saya.”

Terinspirasi oleh minatnya untuk merajut, Sara memulakan perniagaan kecilnya, Cloud Nine Knits, untuk mengajar orang-orang di seluruh UK cara merenda dan merajut lengan menggunakan benang raksasa. Sara membuat laman webnya kerana dia memerlukan tempat dalam talian di mana dia dapat menguruskan tempahan untuk bengkelnya, dan juga menjual sedikit pilihan produk rajutan buatan tangan.

TINJAUAN PENGGUNA: NAZ & ELLA

ulasan pengguna ella wix

“Kami mendapati Wix sangat mudah untuk membina laman web kami. Ia’sangat sederhana dan banyak kerja untuk anda, seperti menyediakan templat dan skema warna yang telah dibuat sebelumnya.”

Ella memainkan gitar dan menyanyikan vokal sandaran dalam kumpulan indie-folknya, Naz & Ella. Duo ini mengadakan pertunjukan di dan sekitar London, termasuk majlis di pub dan bar, serta acara korporat. Ella mahukan tempat dalam talian di mana dia dapat mempromosikan muzik, video dan tarikh pertunjukannya kepada peminat.

TINJAUAN PENGGUNA: VEGAN Panggang

ulasan pengguna e-commerce e-commerce claudia headshot

“Saya suka betapa mudahnya menavigasi dan membuat laman web yang indah. Saya mahukan laman web yang minimum, moden dan profesional dan ini sangat senang dibuat di Wix.”

Claudia mengendalikan The Vegan Bakes dari dapurnya di rumah. Dia melancarkan perniagaannya setelah bertukar menjadi vegan dan berjuang untuk mendapatkan makanan vegan yang lazat. Percaya bahawa tidak ada orang yang harus kehilangan sedikit kesenangan, Claudia memilih untuk membuat kedai dalam talian Wix untuk menjual dan menghantar brownies, cookie, dan kuih-muihnya kepada pelanggan di seluruh UK..

Betapa Mudahnya Wix Digunakan?

Kami meminta banyak orang setiap hari untuk mencuba Wix dan memberitahu kami apa yang mereka fikirkan.

Maklum balas yang kami perolehi sendiri – orang menyukai Wix! Berikut adalah beberapa pemikiran mereka:

“Saya benar-benar terkejut bahawa membuat laman web dapat dilakukan dengan cepat. Saya tidak’Saya fikir semuanya akan selesai, tetapi dalam satu jam, saya’telah melakukan semuanya.”

“Sekali saya’dan saya dapat mengatasinya, ia menjadi sangat mudah. Saya dapat melihat diri saya menggunakan Wix untuk membuat laman web peribadi saya sendiri.”

Dengan Wix, anda mempunyai dua pilihan – Wix Editor atau Wix ADI. Wix Editor menggunakan fungsi drag-and-drop, yang bermaksud apa sahaja di laman web anda boleh diganti dengan hanya mengklik dan menahan item tersebut, kemudian memindahkannya ke tempat yang anda mahukan.

Penyunting Wix ADIWix menjadikan laman web anda sangat mudah. Anda boleh memilih antara Editor Wix, di mana anda mengedit templat, atau Wix ADI, yang membuat laman web yang diperibadikan untuk anda dalam beberapa minit.

Wix ADI akan merancang laman web anda untuk anda. Anda menjawab beberapa soalan mengenai jenis laman web yang anda’suka, dan sebelum anda mengetahuinya, laman web peribadi anda yang unik akan dibuat di depan mata anda. Anda boleh buat pengeditan pada reka bentuk akhir, tetapi proses ini tidak sesuai jika anda mahukan kawalan sepenuhnya.

Fikirkan seperti bermain permainan di telefon anda berbanding dengan konsol permainan. Anda masih boleh bermain permainan di aplikasi, dan ia’lebih mudah, tetapi anda’tidak mendapat tahap kawalan atau pengalaman yang sama seperti yang anda lakukan dari konsol permainan.

Bagi mereka yang sedikit lebih arif teknologi, anda juga boleh menggunakan Wix Code. Ini membolehkan anda mengakses dan mengedit HTML mentah di belakang templat anda untuk penyesuaian yang lebih besar. Menggunakan Wix Code sama sekali tidak mustahak, tetapi pilihannya’di sana jika anda mahu menggali lebih mendalam.

Kepuasan pelanggan

Setelah semua orang selesai menguji Wix, kami bertanya kepada mereka sama ada mereka’d mengesyorkannya .. Baiklah, hasilnya ada – dan mereka’kembali bercahaya.

Sebanyak 88% orang yang menggunakannya sangat mengesyorkan Wix kepada rakan.

Untuk meletakkan skor itu dalam beberapa konteks untuk anda, cadangan itu adalah:

 • 24% lebih tinggi daripada Weebly’s
 • 20% lebih tinggi daripada Squarespace’s
 • 12% lebih tinggi daripada GoDaddy’s.

Orang menyukai kebebasan yang diberikan Wix ketika mengedit, dan betapa mudahnya menyeret dan melepaskan barang di laman web mereka. Mereka juga kagum betapa cepatnya mereka dapat membuat sesuatu yang mereka buat’d dengan senang hati menerbitkan dalam talian.

Satu-satunya kritikan yang ada pada orang itu ialah sebagai permulaan, Wix dapat merasa luar biasa. Di sana’begitu banyak pilihan – dalam templat, ciri dan penyesuaian – sehingga memerlukan beberapa minit untuk memasuki platform.

Untuk kemudahan penggunaan dan kawalan kreatif, Wix tidak ada tandingannya.

Bacaan lanjut

Wix Editor vs Wix ADIPerincian terperinci mengenai perbezaan utama antara Wix’pilihan pembinaan laman web.

Siapa Wix Terbaik Untuk?

Kami’telah menentukan bahawa Wix adalah yang terbaik keseluruhannya pembina laman web, tetapi adakah ia sesuai untuk anda??

Jenis Laman Web Kajian WixDengan Wix anda boleh merancang laman web untuk keperluan yang dapat dibayangkan.

Bergantung pada keperluan anda, Wix adalah satu-satunya jawapan untuk anda’mencari semula. Namun, mungkin ada platform lain di luar sana yang lebih sesuai untuk pekerjaan itu. Di bawah ini, kami’Saya akan mencari tahu mengapa orang membina laman web, membincangkan apa yang Wix mampu, dan mencadangkan pilihan lain kepada Wix jika kami merasakan ada yang lebih baik di luar sana.

Perniagaan

Laman web perniagaan adalah Wix’roti dan mentega. Terdapat ratusan templat untuk dipilih, yang direka khas untuk industri yang berbeza. Dari perkhidmatan berguna untuk pengiklanan dan pemasaran, harta tanah hingga kewangan dan undang-undang, semuanya dilindungi.

Wix juga mempunyai pelbagai ciri perniagaan yang luar biasa – seperti borang langganan, tempahan janji temu dan pemasaran e-mel – dan pasaran aplikasi yang penuh dengan tambahan yang luar biasa.

Bacaan lanjut

Bagaimana Membangun Laman Web PerniagaanIngin mendapatkan perniagaan anda dalam talian? Ikuti 5 langkah mudah kami.

5 Pembangun Laman Web Perniagaan Kecil TerbaikLihat panduan kami untuk melihat platform terbaik di pasaran.

E-dagang

Jika awak’kembali ingin mula menjual secara dalam talian, Wix eCommerce telah anda lindungi. Buat kedai dalam talian anda yang menakjubkan dengan mudah dan pantas menggunakan Wix Editor atau Wix ADI.

Wix membolehkan anda menjual produk tanpa had – fizikal, digital, atau perkhidmatan. Anda juga boleh membuat kod diskaun dan promosi, mengawal pilihan penghantaran anda, dan bahkan menguruskan kedai anda dalam perjalanan melalui aplikasi mudah alihnya.

Sekiranya anda ingin membawa kedai dalam talian anda ke tahap seterusnya, kami’d mengesyorkan menggunakan aplikasi Wix yang dipanggil Ecwid. Ini memberi anda akses ke daftar masuk tetamu, penjejakan inventori, perdagangan sosial dan banyak lagi.

Wix juga telah menggunakan banyak tenaga untuk menjadikan analisis e-dagangnya lebih hebat. Melalui analitik papan pemuka, anda kini dapat mengakses data dalaman untuk menyaingi platform e-dagang khusus.

Yang mengatakan, jika anda’menjana semula keuntungan bulanan enam angka dan memerlukan platform hebat yang mampu menguruskan pesanan pukal dan membuat skala dengan anda, lihat di Shopify atau BigCommerce. Ini adalah pembangun laman web e-dagang yang direka khas untuk membina kedai dalam talian.

Bacaan lanjut

Kajian eCommerce WixUntuk melihat lebih terperinci mengenai Wix’keupayaan e-dagang, lihat ulasan khusus kami.

Shopify vs BigCommerceLihat bagaimana kedua-dua gergasi e-niaga ini saling bersaing.

Peribadi

Laman web peribadi adalah kekuatan lain dari Wix’s. Sama ada anda memerlukan laman web untuk acara (seperti perkahwinan anda), portfolio untuk mempamerkan karya anda, atau hanya rumum dalam talian, Wix telah anda lindungi.

Terdapat templat untuk hampir semua yang dapat dibayangkan, dan dengan Wix’Dengan editor yang intuitif, anda dapat mengenal pasti keperibadian anda.

Walau bagaimanapun, jika anda’kembali dalam bidang kreatif – seperti fotografi, seni atau grafik – anda mungkin lebih baik menggunakan Squarespace. Templatnya cantik, dan sesuai dengan kawasan tersebut.

Bacaan lanjut

9 Pembangun Laman Web Portfolio Terbaik – Lihat senarai pasti platform portfolio terbaik kami di luar sana.

Tinjauan Squarespace – 10 soalan yang perlu anda tanyakan kepada diri sendiri sebelum menggunakan Squarespace.

Blogging

Wix menyediakan lebih daripada cukup ciri untuk anda membuat blog yang hebat. Yang mengatakan, jika anda memerlukan laman web semata-mata untuk blogging, ada pilihan yang lebih baik di luar sana.

Wix membolehkan anda membuat catatan blog, memisahkannya ke dalam kategori, penanda buku sosial, dan bahkan menambah bahagian komen dan bar carian untuk pengguna anda. Sempurna jika anda memerlukan bahagian blog untuk laman web anda.

Untuk pengalaman yang lebih bulat, anda boleh’t melihat masa lalu Weebly. Weebly’ciri blogging sangat baik, dan mereka’digunakan semula oleh sebilangan blogger yang sangat mapan. Untuk maklumat lanjut mengenai Weebly, baca ulasan pakar kami di sini.

Skalabiliti

Semasa bercakap dengan pengguna kami, ada yang menyatakan kebimbangan mengenai sama ada anda dapat mengatasi laman web Wix. Walaupun begitu, kecuali laman web anda’Untuk menjadi nama rumah tangga global, Wix mempunyai lebih dari cukup banyak perkara untuk menyesuaikan diri dengan anda.

Wix’pasaran aplikasi s sangat bagus, dan selalu mengeluarkan tambahan baru yang menarik yang akan meningkatkan laman webnya – baik dari segi fungsi yang dapat dilakukannya, atau kualiti yang ada.

Seperti yang telah disebutkan, jika anda memerlukan laman web e-dagang yang besar dan kuat, Wix mungkin tidak sesuai. Jika tidak, Wix’pembangun sentiasa meningkatkan platform, dan ia mengikuti hampir setiap keperluan.

Betapa Baiknya Wix’s Templat?

Wix’templat s semuanya kelihatan seperti laman web pereka. Disana ada beratus-ratus untuk dipilih, dan reka bentuknya sesuai dengan trend terkini.

Mana-mana dari mereka dapat memberikan laman web anda penampilan yang bergaya dan profesional yang diperlukan – walaupun anda sama sekali tidak mempunyai kemahiran reka bentuk atau pengkodan.

Semua templat Wix dikategorikan ke dalam jenis laman web – seperti perniagaan, blog, fotografi dan lain-lain – dan benar-benar responsif mudah alih. Ini bermaksud laman web anda akan disesuaikan secara automatik agar sesuai dengan saiz skrin mudah alih dan tablet.

Wix mempunyai lebih daripada 510 templat yang dapat disesuaikan, merangkumi setiap industri yang boleh anda fikirkan.

Satu kelemahan menggunakan Wix adalah anda boleh’t beralih templat setelah laman web anda diterbitkan dalam talian. Pastikan anda tidak’tergesa-gesa untuk memilih templat kegemaran – jika anda menukar templat di kemudian hari, anda’Saya akan kehilangan kandungan dan penyesuaian anda.

Sekiranya itu’sebagai pemutus perjanjian untuk anda, anda mungkin lebih suka Squarespace. Ruang Squarespace’templat s kurang fleksibel daripada Wix’s, tetapi anda boleh beralih di antara mereka bila-bila masa yang anda mahukan.

Kami duduk bersama pakar reka bentuk web terkemuka industri untuk mendapatkan pendapat mereka mengenai Wix’templat berbanding platform popular lain di luar sana. Di sini’apa yang mereka katakan:

“Saya suka Wix kerana ia mempunyai ciri-ciri koheren yang merosot halaman. Ia’satu-satunya pembangun laman web yang mempunyai keperibadian, walaupun Weebly dan Squarespace mungkin mengikuti corak reka bentuk yang lebih konsisten”

Penyesuaian Reka Bentuk

Wix’templat adalah laman web siap pakai dengan sendirinya. Anda boleh menyimpan kandungan dummy dan segera menerbitkan jika anda mahu, tetapi untuk menjadikan laman web anda sendiri, anda’Saya perlu melakukan penyuntingan.

Wix menjadikan tweak asas sangat mudah. Contohnya, untuk mengedit teks, cukup klik teks palsu dan taip. Mengubah ukurannya juga merupakan perkara mudah untuk menyeret slider:

Wix menjadikan kerja mudah penyesuaian asas seperti menyunting teks dan mengubah saiz fon.

Ia’juga mudah memuat naik kandungan dari komputer riba atau akaun dalam talian anda yang lain, seperti Facebook atau Instagram.

Apabila anda mula menjadi lebih kreatif, Wix benar-benar muncul sendiri. Anda’Saya akan dapati templat itu menjadi sesuatu yang istimewa.

Butang animasi adalah contoh yang bagus. Anda boleh menghidupkan hampir semua ciri – tajuk, foto, menu atau apa sahaja – dengan menjadikannya zum, memudar, atau bahkan berputar ke halaman.

Animasi Editor WixBawa laman web anda’ciri kehidupan dengan menghidupkannya menggunakan Wix’s alat terbina dalam yang mudah

Wix juga mempunyai ratusan ciri laman web tambahan, yang boleh anda tambahkan dengan menyeretnya ke templat.

Anda boleh menambah blog, menu restoran, borang hubungan, pemain muzik, peta, tayangan slaid interaktif, latar belakang video… lebih daripada kita mempunyai ruang untuk disenaraikan di sini!

Sekali anda’telah menambahkan ciri tambahan, kebanyakan dapat disesuaikan dengan mengubah ukuran dan tingkah laku mereka, atau menambahkan kesan seperti animasi.

Wix Editor menambah ElemenTambahkan borang hubungan, peta, menu restoran dan banyak lagi – hanya dengan menyeret ke templat anda.

Wix menawarkan perpustakaan besar foto, grafik dan video profesional, semuanya percuma untuk digunakan di laman web anda. Wix’kandungan media percuma dapat menjimatkan banyak masa dan membuat keputusan.

Bacaan lanjut

Gambaran Keseluruhan Templat Wix – Klik di sini untuk melihat ulasan terperinci kami mengenai Wix’templat s.

Susun atur Halaman Utama yang Hebat yang Boleh Anda Salin – Memerlukan reka bentuk inspo? Berikut adalah beberapa petua.

Wix’s Alat dan Ciri

Walaupun templat dan ciri-cirinya mencuri pertunjukan itu’s Wix’alat-alat yang membuat perkara-perkara terus di belakang tabir.

Kami’d berada di sini sepanjang hari jika kami mahu menyenaraikan setiap satu dari Wix’alat s. Jadi, kita’telah memilih beberapa yang paling penting untuk anda pertimbangkan.

Pasar Aplikasi

Wix’alat terbina dalam sangat baik, tetapi mereka dapat’cukup buat semuanya. Nasib baik, jika ada’sesuatu yang mereka boleh’ada, di sana’mungkin aplikasi Wix yang boleh.

Wix App Market mengandungi beratus-ratus ciri laman web pihak ketiga yang menjadikan laman web anda lebih banyak, lebih baik.

Pada dasarnya, maksudnya ialah terdapat alat-alat tertentu yang tidak disediakan oleh Wix kepada anda sebagai sebahagian daripada perkhidmatan utamanya, jadi untuk mengisi kekosongan ini, Wix memberi anda pemasangan alat 1-klik, tanpa gangguan yang dibuat oleh penyedia perkhidmatan luaran.

Aplikasi Wix adalah seperti ‘pemalam’ anda boleh menambah ke WordPress, atau ‘sambungan’ anda boleh menambah ke Chrome; nama yang berbeza, pada dasarnya perkara yang sama.

Melayan pemilik laman web Wix adalah keutamaan nombor satu kami. Matlamat kami adalah untuk menawarkan pelbagai pilihan aplikasi yang menyediakan ciri popular dan khusus yang diminta pengguna Wix atau yang menangani trend pasaran semasa dan masa depan. – Avishai Abrahami, Ketua Pegawai Eksekutif Wix & Pengasas

Aplikasi Wix sangat popular. Pengguna Wix kini memasang aplikasi dengan kadar 44,000 aplikasi setiap hari – itu’s 16 juta pemasangan aplikasi setiap tahun!

Aplikasi terbang keluar dari Wix App Market pada kadar 44,000 setiap hari

Wix App Market merangkumi penyatuan yang berguna seperti keranjang belanja, widget sembang langsung dan alat pemasaran. Sebilangan besar aplikasi ini benar-benar percuma, walaupun ada yang menawarkan versi premium dengan bayaran bulanan yang kecil sehingga anda dapat mengakses lebih banyak fungsi.

Berikut adalah beberapa aplikasi yang sangat kami nilaikan:

123FormBuilder

123FormBuilder adalah perisian berasaskan awan yang direka untuk berfungsi untuk mana-mana perniagaan dan individu yang perlu mengumpulkan data dalam talian dan luar talian. Platform fleksibel mereka menawarkan pelbagai kemungkinan untuk membuat semua jenis bentuk, tinjauan, kuesioner, kuis, tinjauan pendapat, dan bahkan lembaran waktu.

Buku Balik

Sekiranya anda menghasilkan bahan bercetak (seperti brosur atau majalah) dan mahu memamerkannya dalam talian juga, ini adalah aplikasi untuk pekerjaan tersebut. Flip Books mencipta versi digital dari semua bahan bercetak terbaik anda. Pengguna boleh menghidupkan halaman maya tepat di laman web anda, tanpa perlu memuat turun PDF yang membosankan. Versi percuma dan Premium tersedia.

Jika awak’Tidak pasti apa yang dilakukan oleh aplikasi, aplikasi Wix App Market semuanya dilengkapi dengan penerangan, ulasan pengguna, dan demo video. Ini bermaksud anda’Saya akan mendapat idea yang bagus jika aplikasi’sesuai untuk anda sebelum memutuskan untuk menggunakannya.

Bacaan lanjut

Kajian Pasaran Aplikasi Wix – Salah satu daripada banyak ulasan Wix kami, yang memfokuskan pada pasaran aplikasinya.

Tolonglah & Sokongan

Butang tanda tanya tersebar di seluruh Wix’Editornya bersaiz kecil, tetapi berguna!

Setiap butang membuka kotak yang berisi petua pintar mengenai alat yang digunakannya’dilampirkan pada, diambil dari Wix’Pusat Bantuan yang besar. Beberapa kotak bahkan mempunyai tutorial video.

pusat bantuan editor ulasan wixWix’butang tanda tanya membimbing anda menggunakan editor – dan menjimatkan banyak masa pencarian.

Jika awak’mencari sentuhan yang lebih peribadi, anda boleh menghubungi Wix secara langsung melalui e-mel atau telefon dari Isnin hingga Khamis, 5 pagi hingga 5 petang EST.

Wix tidak’Pada masa ini tawarkan sokongan sembang langsung, tetapi anda dapat menjawab soalan anda dengan menghubungi Wix secara langsung di media sosial, atau oleh rakan pengguna di Wix’forum rasmi.

Domain dan Integrasi Media Sosial

Sekiranya anda mendaftar ke mana-mana Wix’rancangan premium, anda’Saya akan mendapat nama domain khusus untuk tahun pertama. Harga pembaharuan adalah $ 16.89 setiap tahun, dan anda juga boleh memindahkan domain yang ada dan menghubungkannya ke laman Wix anda setelah anda menaik taraf ke pelan berbayar.

Menyambungkan laman web anda ke akaun media sosial anda adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan penglibatan untuk kedua-duanya. Wix membolehkan anda menambahkan butang sosial, suka, perkongsian, suapan dan jumlah pengikut ke dalam laman web anda, sehingga orang dapat dengan mudah mencari dan mengikuti anda.

Satu perkara yang Wix hasn’t retak namun penjualan berbilang saluran. Pada masa ini, anda boleh’menjual produk secara langsung di media sosial atau pasar seperti yang anda boleh dengan Shopify dan BigCommerce.

SEO

Ketika datang ke SEO (Search Engine Optimization), Wix adalah salah satu pembangun laman web terbaik untuk membantu anda mendapat kedudukan tinggi di Google dengan alat SEO terbina dalam. Anda boleh mengedit tajuk dan deskripsi meta, menyesuaikan URL, dan bahkan mengubah kod header.

Di sana’juga terdapat banyak aplikasi SEO yang tersedia dari Wix’s app app jika anda memerlukan panduan atau sokongan kata kunci. Dari pengujian SEO kami sendiri, hanya Weebly yang mendekati Wix untuk seberapa baik persembahan SEOnya.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai SEO? Baca panduan hebat kami untuk petua pro:

 • Senibina Laman Web
 • Pautan Balik
 • Teks Jangkar

Keselamatan, Sandaran dan Pemulihan

Semua laman web Wix dilengkapi dengan sijil keselamatan SSL terbina dalam. SSL bermaksud ‘Lapisan Soket Selamat’, dan yang sebenarnya bermaksud pelawat anda akan mengetahui laman web mereka’hidup semula selamat berkat ikon gembok kecil yang muncul di sebelah URL anda.

Untuk menghentikan anda merobek rambut sekiranya ada yang tidak kena, Wix juga mempunyai ciri simpanan automatik yang berguna. Beberapa versi laman web anda akan disandarkan, jadi anda boleh mengembalikan laman web anda ke titik sebelumnya dalam hitungan klik. Phew!

Wix Ascend (Pemasaran)

Seperti namanya, Ascend by Wix membantu perniagaan anda mencapai tahap yang lebih tinggi. Ia’adalah penyelesaian all-in-one, yang membolehkan anda berhubung dengan pelanggan, mengautomasikan aliran kerja anda, dan secara amnya mempromosikan perniagaan anda.

Apa yang menjadikan Ascend begitu berbeza? Walaupun Squarespace dan Weebly telah memperkenalkan lebih banyak alat pemasaran, pakej Wix jauh lebih bercita-cita tinggi. Ia merangkumi 20 bidang produk di satu tempat, termasuk:

 • Sembang langsung
 • Automasi Wix (seperti mesej dan pemberitahuan yang diperibadikan)
 • Pemasaran e-mel
 • Siaran media sosial
 • SEO

Suka dengan suara itu? Ascend by Wix tersedia sebagai langganan berasingan, mulai dari hanya $ 9 hingga $ 45 sebulan. Biarkan’s lihat apa yang anda dapat pada setiap rancangan di bawah ini.

Pelan Harga Menaik

Profesional Asas Tanpa Had Penyumbang Borang Tangkap Lead Kempen Pemasaran E-mel Sebulan E-mel Sebulan Kempen Media Sosial Sebulan
1 5 Tanpa had
50 150 Tanpa had
5 20 Tanpa had
9,500 50,000 1,000,000
5 20 Tanpa had

Ini menunjukkan seberapa banyak Wix dapat membantu perniagaan anda berkembang, dan dengan tiga pilihan harga, ia sesuai untuk hampir semua orang. Adakah laman web anda akan meningkat pada tahun ini?

Wix Harga dan Nilai untuk Wang

Tiada ulasan mengenai Wix yang akan lengkap tanpa melihatnya’sebenarnya akan membebankan anda. Baiklah, sebagai permulaan, tidak’Saya perlu menanggung kos!

Wix mempunyai rancangan percuma serta sejumlah tujuh rancangan premium berbayar, antara $ 13 – $ 49 sebulan. Di sana’s juga penyelesaian perniagaan kelas atas yang disebut Wix Enterprise, yang berharga $ 500 sebulan. Semakin tinggi rancangan anda, semakin banyak ciri yang anda buka, seperti membuang iklan Wix dari laman web anda dan mendapatkan domain tersuai anda percuma selama satu tahun.

Wix juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama dua minggu, jadi jika anda tidak melakukannya’Seperti yang anda lihat, anda boleh meminta bayaran balik dengan segera.

Di sini’perhatikan lebih dekat apa yang anda dapat dengan setiap rancangan:

rancangan harga laman web dan e-commerce wix(Harga adalah bayaran bulanan apabila dibayar setiap tahun, tidak termasuk PPN)

Semakin tinggi rancangan yang anda jalankan, semakin banyak ciri yang anda dapat (dan templat, serta aplikasi, dan sokongan – lebih dari segalanya!) Selain itu, semakin lama anda mendaftar, semakin baik nilai rancangan anda..

Contohnya, jika anda membayar untuk rancangan satu atau dua tahun di muka, anda dapat menjimatkan antara 25% hingga 43% setahun.

Sekiranya nilai hebat adalah apa yang anda’selepas itu, kemudian Wix’Pelan Pro adalah untuk anda. Ia’direka untuk perniagaan kecil yang memerlukan penjenamaan syarikat untuk mereka. Anda mendapat logo percuma yang dirancang – biasanya bernilai $ 50 – dan akses ke Ascend, Wix’alat pemasaran.

Wix’Pelan yang paling popular adalah rancangan Business Unlimited. Tidak menghairankan, anda mendapat lebar jalur yang tidak terhad, serta akses ke semua Wix’perkhidmatan, ciri dan aplikasi bantuan utama. Anda juga boleh membina kedai dalam talian anda sendiri dengan Wix’alat e-dagang yang sangat baik.

Bacaan lanjut

Kajian Harga Wix – Lihat di sini untuk penjelasan mendalam mengenai apa’disertakan dalam setiap rancangan dan ketahui mana yang sesuai untuk anda.

Ulasan Wix: Ringkasan

Wix menjadikannya mudah untuk membuat laman web interaktif yang hebat dan hebat untuk sebarang projek, perniagaan atau idea yang mungkin anda bayangkan – dan anda boleh melakukan semuanya pada sebelah petang, tidak memerlukan pengekodan.

Templat pereka bentuknya memberi anda permulaan yang besar. Ini membolehkan anda menyesuaikan secara meluas menggunakan kawalan seret dan lepas, yang lebih hebat daripada yang anda’Saya akan dapati di mana-mana pembina laman web lain.

Wix’Ciri premium terbaik hanya berharga beberapa dolar sebulan. Mereka’semula nilai yang sangat baik – dan mereka’Akan membuatkan pelawat anda memikirkan anda’telah membayar ribuan dolar untuk laman web yang dibina khas.

Kami’d mengesyorkan Wix kepada sesiapa yang ingin membina perniagaan kecil atau laman web peribadi. Untuk perniagaan, Wix mempunyai templat yang hebat, SEO dan alat pemasaran, dan banyak aplikasi untuk membantu anda membuat skala. Untuk laman web peribadi, anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk blog, portfolio atau CV di hujung jari anda.

Wix tidak’mempunyai semuanya untuk semua orang, walaupun. Fungsi e-dagangnya muncul’sekuat Shopify’s, dan ia tidak’t membiarkan anda menukar templat atau mendapatkan bantuan melalui sembang langsung – kedua-duanya ditawarkan oleh Squarespace.

Tidak satu pun kekurangan itu adalah pemecah perjanjian bagi kami. Sebagai contoh, kami berpendapat kualiti Wix’sokongan lebih daripada sekadar fakta bahawa ada’tiada pilihan sembang langsung.

Ia’senang dimulakan, dan tidak’harganya sepeser pun. Ingat, semua rancangan premium Wix dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama dua minggu, tidak ada pertanyaan yang diajukan (walaupun anda boleh menggunakan Wix percuma selama-lamanya, jika anda mahu).

Wix perlu’memerlukan kos apa pun selain setengah jam masa anda, jadi berikanlah pusingan! Lagipun, itu’adalah kaedah terbaik untuk mengetahui sama ada ia’benar-benar pembina laman web yang tepat untuk anda.

Soalan Lazim Wix

Pakar Pembina Laman Web bertujuan untuk memberi anda data yang jujur. Itu’mengapa kita menjalankan penyelidikan kita sendiri dan mendapatkan pandangan langsung dan peribadi. Klik di sini untuk maklumat lebih lanjut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map