Wix SEO gjennomgang: Hvordan rangere med Wix

Wix SEOSøkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for å lykkes på nettet. Det er nesten 200 millioner aktive nettsteder der ute (og teller), og bare så mange av dem kan skille seg ut. Det vakreste stedet i verden er ikke’Det er veldig verdifullt hvis ingen kan finne det. Wix har dekket på vakre nettsteder, men er det noe bra for SEO?


Det korte svaret er, “Ja”.

Wix har jobbet hardt for å få tak i rivalene WordPress og Weebly de siste par årene. I dag kan det skilte med et bredt spekter av SEO-funksjoner som er praktiske og enkle å bruke.

Nettsteder som bruker Wix har ingen problemer med å komme til toppen av resultatene fra søkemotoren.

Selv om det er andre utbyggere med sterkere avanserte funksjoner, er Wix en fin passform for små bedrifter, blogger og personlige nettsteder.

Vi’Vi har testet funksjonene for å se hvordan de samsvarer med andre nettstedbyggere, og sporet opp de beste tipsene for suksess med Wix SEO. Vi har all informasjonen du trenger for å bestemme selv om Wix er riktig for deg og nettstedet ditt.

Sjekk ut øyeblikksbildet vårt av Wix i denne sammendragstabellen nedenfor for å få en rask følelse av hvordan vi vurderer det.

Vi’har skissert fordeler og ulemper, med en grundigere oppdeling nedenfor. Hvis du allerede har Wix og leter etter informasjon om hvordan du kan forbedre rangeringen, er vi det’Vi har også satt sammen topp tipsene våre.

På et øyeblikk: Fordeler og ulemper ved Wix SEO

En av Wix’De viktigste salgsargumentene som en nettstedbygger er brukervennligheten, og det samme gjelder SEO-funksjonaliteten. Wix har alle de grunnleggende SEO-funksjonene innebygd, og de fleste av de avanserte også.

Pros

 • Ingen koding kreves. Du don’Trenger noen kodingsferdigheter for å bruke Wix SEO, som er fantastisk. SEO kan være litt skremmende for nykommere, men Wix holder det enkelt og intuitivt.
 • SEO er innebygd. Der’er ikke nødvendig å rote med plugins og widgets. SEO-funksjonalitet er innebygd i Wix-dashbordet, noe som betyr at du kan fokusere på innholdet.
 • Google-integrasjon. Det er veldig, veldig enkelt å koble Wix-nettsteder til Google Analytics og Google Search Console (som begge er super nyttige for SEO).

Wix SEO 301 omdirigeringsgrensesnittWix holder potensielt vanskelig SEO-arbeid som 301 omdirigerer enkelt

Ulemper

 • Avansert SEO er vanskeligere. Wix er utmerket for core SEO, men det er ikke’Det er bra for de mer fancy tingene. Marginalene kan være ganske fine når det gjelder søkeresultater, og Wix gjør det ikke’t utover det grunnleggende.

Wix’s SEO passer utmerket for små bedrifter og bloggere. Det dekker alle de grunnleggende, med en brukervennlighet som lar deg fokusere på innhold. SEO er ikke’t bare for teknologier lenger. Med Wix kan hvem som helst gjøre det.

Sjekkliste for Wix SEO-funksjoner

Funksjon Hva er det? Er det inkludert?MetatittelMeta beskrivelseTilpassede nettadresseroverskrifterBilde alt tekstBra hastighet & oppetidMobilvennlig301 omdirigeringerSSL-kryptering (HTTPS)SitemapGoogle AnalyticsGoogle Search ConsoleIntegrasjon av sosiale medierInstruksjoner for søkemotorenKanoniske taggerStrukturerte data
Forteller søkemotorer og brukere hva siden handler om.Ja… Hver side og innlegg har sin egen SEO-seksjon. Der kan du fylle ut viktig info og forhåndsvise hvordan siden skal vises i søkeresultatene.
En sjanse til å utvide innholdet i tittelen, oppsummere hva brukerne kan forvente og hvorfor de bør klikke på siden din.Ja
Lar deg lage webadresser som gjenspeiler innholdet, i stedet for et tilfeldig virvar av tall og bokstaver. example.com/article/wix-seo-guide er mye mer informativ enn website.com/hds73tghaJa
Underoverskrifter som viser søkemotorer (og lesere) hvordan du’har strukturert innholdet.Ja
Google er smart, men det’er ikke (ennå) smart nok til å vite helt sikkert hva et bilde viser eller hvorfor’er relevant. Alt-tekst beskriver bildene på nettstedet ditt.Ja… Klikk på et bilde, gå til innstillingene, og det’er en av seksjonene du kan fylle ut.
Nettsteder er raske å laste og er pålitelig ‘bo’ mer enn 99% av tiden.Ja
Nettsteder er enkle å bruke på mobil og lett gjennomgått (forstått) av søkemotorer.Ja… Dra-og-slipp-redigereren lar deg redigere nettstedet ditt både på mobil og på skrivebordet. Det er ‘Side Layout Optimizer’ gjør sider mobilvennlige med ett klikk.
Hvis du endrer en sidens URL fra X til Y, betyr 301 viderekoblinger at folk vil bli ledet til den nye siden selv om de bruker den gamle adressen.Ja… Dette er bygget rett inn i dashbordet. Du legger den gamle URL-en i en boks, og den nye URL-en i en annen. Enkel.
SSL (Secure Sockets Layer) etablerer en sikker, kryptert kobling mellom en webserver og en nettleser. Søkemotorer begynner å straffe nettsteder uten SSL, så dette er viktig. Pluss det’er bare god praksis.Ja… Alle Wix-nettsteder har HTTPS og er utstyrt med SSL-sertifikater.
En komplett liste over sider på nettstedet ditt som forteller søkemotorer hvordan det er’er strukturert. Prøv å legge til ‘/sitemap.xml’ til slutten av et nettsted’s URL for å se selv!Ikke helt… Wix-nettstedet ditt har et nettstedskart, men du’Jeg må gå til Google Search Console for å administrere det.
Et freemium Google-verktøy som lar deg se data om nettstedet ditt, fra sidespesifikk trafikk til brukerdemografi.Ja… Du klikker ganske enkelt ‘+ Nytt verktøy’ i Wix Site Manager og skriv inn Google Analytics-koden.
Et gratis Google-verktøy som viser hvordan nettstedet ditt presterer i søkeresultater.Ja… Koble til Google Search Console er et av trinnene i Wix SEO Wiz-verktøyet.
Innebygd funksjonalitet for brukere å dele innholdet ditt på sosiale medier.Ja
Noen ganger må et nettsted ‘snakke’ til søkemotorer og ber dem om ikke å indeksere bestemte sider.Ja… Hver side har sine egne SEO-innstillinger. Hvis du ikke gjør det’Hvis du vil at en side skal vises i søkeresultatene, merker du bare ‘Gjemme seg’ alternativ.
Hvis du har flere versjoner av samme side, kanoniske koder lar deg velge hvilken søkemotor som skal fokusere på. Dette hindrer dem i å konkurrere med hverandre.Ja
En måte å gi søkemotorer mer informasjon om sidene dine. Du kjenner stjernevurderingene du ser i søkeresultatene? At’s strukturerte data. Og det’er bare en type tusenvis. Søkemotorer elsker strukturerte data fordi det hjelper å matche brukere med relevant informasjon.På en måte… Strukturerte data er ikke’t innebygd i Wix så glatt som du forventer. Du kan legge det til selv, men det kan være vanskelig. Med de rette pluginene’er faktisk lettere å legge til strukturerte data i noe som WordPress.

7 tips for å få mest mulig ut av Wix

Hver nettstedbygger har styrker og svakheter… og quirks. En Ferrari’Det er ikke så bra hvis du ikke gjør det’Jeg vet hvordan jeg får det ut av første gir. Med det i tankene, her er våre tips for å få mest mulig ut av Wix SEO.

 1. Dra nytte av Wix SEO Wiz. Den vil sette opp en tilpasset SEO-plan for deg basert på bare et par spørsmål. Den’er ikke den mest grundige planen, men den’er en utmerket introduksjon hvis du’er ny på SEO. Det gir deg til og med prestasjoner når du oppfyller dine mål. Vi’er ikke sikker på at vi’Jeg noensinne ring SEO moro, men Wix gir det en beundringsverdig gå.
 2. Få det grunnleggende riktig. Du’d bli overrasket over hvor mange nettsteder som ikke har det’til og med gjøre core SEO riktig. Se på resultatene på side to neste gang du søker etter noe, du’Jeg får se hva vi mener. Wix gir deg alt du trenger for å snakke med søkemotorer. Don’t kutt hjørner. Noen ganger er alt det som trengs for å rangere rangeringen konsistens.
 3. Fokuser på mobil. Wix er utmerket for å lage mobilvennlige nettsteder, og Google belønner mobilvennlige nettsteder. Lekse? Ta deg ekstra tid til å gjøre nettstedet ditt så bra som det kan være på mobil. Søkemotorer vil elske det, og like viktig, det vil også brukerne dine.
 4. Benytt deg av metabeskrivelsene dine fullt ut. Den anbefalte karaktergrensen til er 160 (130 for mobil) – bruk den. Den’det er din eneste mulighet til å forklare hvorfor søkere bør klikke på deg. Bruk det. Tester antyder at lengre beskrivelser forbedrer brukerengasjementet.
 5. Send inn et nettstedskart. Sitemaps er avgjørende for SEO. De forteller søkemotorer hva’er på nettstedet ditt, hvordan det’er strukturert, og hvor du finner den. Sitemaps er en av få ting Wix vant’t ta vare på for deg, så det’er ekstra viktig at du setter opp en Google Search Console-konto og sørger for at alt er i orden’er i orden.
 6. Koble til Google Analytics. Ingen nettstedsbygger kan gi trafikkinnsikten Google kan. Google Analytics er gullstandarden for webanalyse, og det’er gratis! Koble Wix-kontoen din til Google Analytics og deg’Jeg åpner en helt ny verden med nyttige data om hvordan du kan forbedre nettstedet ditt.
 7. Fortsett å lære om SEO. Wix er flott for ‘jump-start’ resultatene dine i søkemotoren, men for langsiktig suksess lønner det seg å lære mer om SEO mer. Det er mange gode ressurser der ute, men vi anbefaler The Beginner’s Guide til SEO av Moz for å komme i gang.

En viktig styrke ved Wix er at den lar deg bygg nettstedet ditt rundt innholdet ditt. Uansett nettstedbygger du’Når du bruker, er den beste måten å prestere godt i søkeresultatene å være interessant og / eller nyttig. Google er ikke’t interessert i nettsteder som prøver å spille systemet. Fokuser på nettstedet ditt, gjennomfør smart SEO, og resultatene vil komme.

Wix SEO: Vi spør en ekspert

Mark Preston, en SEO-ekspert, flyttet sitt meget vellykkede nettsted fra WordPress til Wix. Til stor overraskelse så nettstedet hans a stor løft som et resultat.

Vi fanget opp ‘rett snakkende SEO’ guru for å diskutere Wix’s SEO-funksjonalitet, finn ut hvordan han gikk fra Wix-skeptiker til Wix-fan:

Wix SEO ifølge Mark Preston (SEO Trainer, høyttaler og konsulent)

Q: Hvilke nylig utgitte (siste 6 måneder) Wix SEO-funksjoner har du funnet mest verdifulle?

EN: Wix ga ut ‘Avansert SEO-funksjon’ som lar deg endre den kanoniske koden og legge til strukturerte data på individuelle sider. For å bli rangert i den kjente kodebiten (posisjon 0), er det en enorm bonus å kunne legge til skjema på siden.

Q: Hvilke SEO-evner mangler Wix fortsatt? Hvordan har dette holdt deg tilbake fra å optimalisere ytelsen til nettstedet ditt?

EN: Jeg vil si at jeg er vert for bilder tilknyttet domenet. Jeg vet imidlertid at Wix har dette på sitt veikartutvikling.

Q: Basert på din erfaring, hva er de vanligste misoppfatningene av Wix’s SEO evner?

EN: Oppfatning av WIX er basert på utdatert kunnskap og informasjon. SEO-er prøvde Wix for noen år siden, og det var søppel, så de tror fortsatt det er søppel. Wix har gjort enorme forbedringer de siste 18 månedene som folk utenfor Wix-samfunnet ikke er klar over.

Den største misforståelsen må være – “WIX er ikke bra for SEO”. Det er ikke sant som jeg har bevist i mitt Wix SEO case study, noe som forårsaket en viss oppsving i SEO-samfunnet.

Wix suksesshistorier

Beviset ligger i puddingen. Den’Det er bra og bra å snakke om SEO-teori, men det som betyr noe er resultater. Her er noen eksempler på at Wix nettsteder overgår sine konkurrenter i søkeresultatene.

De cuts & Bruises Barbershop i London. Type ‘barbers stoke Newington’ og der er de helt øverst. De har til og med funksjoner i Google Maps! cuts & Blåmerker er et utmerket eksempel på rangering for Ikke sant søkeord, snarere enn de mest populære.

rangere toppen på google med wix seoTopplassering på Google er uvurderlig

Marine Corps Aviation Association. Denne nettsiden ble satt sammen om to dager! Den rangerer nå for over 190 nøkkelord, slik at de som leter etter nettstedet lett kan finne det. Avhengig av hva nettstedet ditt er til for, noen ganger det’er bare et tilfelle av prikking av i’s og krysser t’s.

Long John Silver’s kjører på Wix, vises når folk i USA søker etter en lokal fiskeavhenting. Ser bra ut, som ikke’t vondt.

Dette er alle veldig forskjellige nettsteder, og der’tusenvis mer der de kom fra. Wix tilbyr alle verktøyene du trenger for vellykket SEO. Fokuser på innholdet / tjenesten din, gjør SEO beste praksis, og rangeringen vil komme.

Wix SEO Battle

I fjor bestemte Wix seg for å avgjøre Wix SEO-debatten en gang for alle ved å velge to byråer for å prøve å rangere høyest for søkeordet ‘Wix SEO’ over en seks måneders periode. Ett byrå – the ‘Wix elskere’ – konkurrerte med et Wix-bygget nettsted, mens det andre – ‘Wix Haters’ – sto fritt til å bruke hvilken som helst plattform.

Wix SEO Battle

De ‘Wix elskere’, Marie Haynes Consulting, kom på topp. Til tross for at det er noen alvorlige kontroverser om gyldigheten av eksperimentet, til og med ‘Wix Haters’ innrømmet:

[Wix har] forbedret verktøyene sine enormt og har løst noen av de viktigste SEO-problemene som tidligere plaget brukerne.

Endelig dom: Er Wix for deg?

Wix er utmerket hvis du’er ikke helt komfortabel med SEO. Den innebygde støtten og rådene gjør det til en fantastisk måte å lære det grunnleggende, og avanserte teknikker kan fortsatt brukes når du føler deg mer komfortabel med prosessen.

Hvis du anser deg som en SEO-whiz, Wix’konstant håndholding kan komme på nervene etter en stund. For mer kontroll gjennom et litt clunkier grensesnitt, kan leverandører som Squarespace eller WordPress være en bedre passform for deg.

Forsikre deg om at du kan rangere med Wix, og rangere godt.

Det virkelige spørsmålet er om du føler deg komfortabel med SEO-verktøyene, og den eneste måten å vite det på er å prøve det selv.

Wix’s gratis prøveversjon inkluderer de fleste av SEO-funksjonene, slik at du kan få en følelse av funksjonene uten å overlate en cent. Gi den en snurr.

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map