15 WordPress-tips

WordPress-tips for nybegynnere: Publiser som en proff

wordpress tips for nybegynnere bilde


Hvis du’om å bli med i den voksende WordPress-familien, sjekk ut listen vår over tips og triks for WordPress-nybegynnere. Den’Jeg vil gjøre livet ditt enklere og nettstedet ditt bedre.

WordPress gir 30% av internett. At’Det er ingen overraskelse – WordPress er en kraftig plattform som lar deg lage din helt egen webside, designe den akkurat slik du vil og legge til hva du trenger. Bloggere, bedrifter, online selgere: de’er alle velkomne på WordPress.

WordPress-familien venter, men først må du bygge og publisere nettstedet ditt. Kastet inn i en verden av hosting, SEO, koding, plugins og mer, trenger du kanskje noen få nyttige tips og triks underveis.

At’der vi kan hjelpe. Vi utnyttet vår erfaring, eksperter og utmerket WordPress-kunnskap til god bruk, og opprettet denne listen over 15 tips for WordPress nybegynnere.

1

Velg vertskapet ditt

Dette dekker et bredt spekter av tips i seg selv, men å finne riktig hostingleverandør for ditt WordPress-nettsted er helt essensielt for å lykkes. Uten hosting kan nettstedet ditt’t gå live på internett.

At’det er ikke den eneste grunnen til det’er viktig. Hostingleverandøren din må gi deg nok ressurser til å håndtere trafikken på nettstedet ditt, unngå krasjer og nedetid så mye som mulig og gi deg raske nettstedhastigheter.

Først må du finne riktig hostingplan for nettstedet ditt – det er flere forskjellige typer, med forskjellige nivåer av funksjoner. Det er WordPress-spesifikke hostingplaner, som vil gjøre det enklere å sette opp og kjøre nettstedet ditt – vi anbefaler å ta en titt på Bluehost, som det’s hendene ned den beste hostingleverandøren for WordPress.

wordpress tips bluehostBluehost er den beste hostingleverandøren for WordPress – det’Så bra, WordPress anbefaler det faktisk! 2

Se temademoer

Når du’re velge temaet ditt, det’det er lurt å benytt deg av temademonstrasjoner. På denne måten kan du vise et tema – og noen ganger til og med prøve det – før du forplikter deg til det.

Temaet ditt danner grunnlaget for nettstedet ditt’s design, så det’er viktig å velge en som du liker, som passer ditt prosjekt, og som du faktisk vil glede deg over å bruke. Ja, du kan tilpasse WordPress, men med mindre du gjør det’er dyktig på koding eller jobber med en utvikler’s fornuftig for starte med et passende tema.

WordPress tema demo eksempelForhåndsvisning av et tema lar deg se hvordan det ville se ut på nettet når det først var’er publisert, og med noen kan du faktisk redigere innholdet.

Bare finn et tema du liker utseendet på, klikk “Vis demonstrasjon” eller “Live Demo,” og du kan se hvordan det ville se ut på nettet. Hvis du liker temaet og bestemmer deg for å importere det, kan du redigere demoinnholdet for å gjøre temaet virkelig ditt eget!

3

Installer en SEO-plugin

SEO (Search Engine Optimization) er avgjørende for suksessen til ethvert nettsted. Uten SEO vant nettstedet ditt’t rangerer høyt i søkeresultatene – ikke ideelt for å vokse publikum! Med mindre du’er en ekte teknisk proff, og kanskje også du’Du trenger sannsynligvis en hjelpende hånd med SEO-en.

Å installere en SEO-plugin kan gjøre livet ditt mye enklere, og nettstedet ditt mye mer vellykket. Disse programtilleggene kan analysere innholdet og nøkkelordene dine, og administrere alt det tekniske som sitemaps og robots.txt for deg.

Bare gå til WordPress Plugin Directory og finn en SEO plugin som passer deg. Vi kan’Jeg anbefaler Yoast SEO høyt nok – den har over 5 millioner aktive installasjoner, og over 25 000 femstjerners anmeldelser. At’s mange glade kunder!

yoast seo plugin wordpressYoast SEO er en populær, kraftig plugin som hjelper deg med alle SEO-behovene dine.

Her’det er hva vår intern SEO-ekspert Josh Frisby hadde å si om Yoast SEO-pluginen:

“De fleste tror Yoast SEO tar seg av grunnleggende SEO-behov, men det gjør så mye mer. Faktisk vil den håndtere tekniske SEO-implementeringer, og gi nettstedet ditt et best mulig grunnlag for at Google kan gjennomsøke og forstå det.

Med Yoast SEO kan du angi rel = kanoniske verdier, opprette XML-sitemaps og bruke rel = next og rel = prev, for å nevne noen. Alle disse tingene er gjort enkle, spesielt hvis du’er nybegynner og don’t vet hvor jeg skal begynne. Bare la Yoast SEO gjøre jobben for deg – gratis!”

4

Installer Google Analytics

Google Analytics er et kjent verktøy for å spore ytelse, registrere data og gi innsikt i hvordan folk samhandler med nettstedet ditt. Dette gjør det til uvurderlig verktøy for å måle nettstedet ditt’suksess.

Den beste (og enkleste) måten å installere Google Analytics på er med plugin-enheten MonsterInsights. Både Google Analytics og MonsterInsights kommer med gratisversjoner. Du’Du trenger sporingskoden som er gitt deg når du oppretter din Google Analytics-konto, og MonsterInsights vil guide deg gjennom installasjonsprosessen.

monsterinsights plugin wordpressMonsterInsights er den anbefalte plugin-en for installering av Google Analytics på ditt WordPress-nettsted.

Ved å installere Google Analytics kan du se dataene dine direkte fra WordPress-oversikten, noe som betyr at du får øye på hvor mange som besøker nettstedet ditt, hvor lenge de blir værende på nettstedet ditt og mye mer. Med Google Analytics er all den saftige informasjonen for hånden.

5

Velg temaet nøye

Det er mange temaer tilgjengelig for deg å velge mellom, og det’det er lett å føle seg overveldet av mengden. Topptippet vårt er å være kresen, og bare se på kvalitetstemaer.

Wordpress tips temaeksemplerDet er tusenvis av temaer å velge mellom, så bruk av søkefunksjonen er en god måte å begrense alternativene på.

Les alltid anmeldelser, velg en som passer ditt prosjekt, og ikke gjør det’t være redd for å betale for et premiumtema. Den’Det er viktig at du velger et mobil-responsivt tema – hvis du ikke gjør det’t, du’Jeg får problemer med Google nedover linjen, og gi mobilbrukere en dårlig onlineopplevelse

Noen temaer er ferdige med funksjoner. Selv om dette kan være tiltalende, vær forsiktig – Disse temaene kan virkelig redusere hastighet på nettstedet ditt, noe som er et stort problem du virkelig vil unngå. Vær kresen, vær minimal, og til slutt skal du være fornøyd med temaet ditt. Hvis ikke, don’t bekymre deg – du kan enkelt bytte senere!

6

Komprimere bildene dine

Komprimering av et bilde reduserer filstørrelsen, hjelper nettstedet ditt å løpe raskere og sparer deg dyrebar lagringsplass.

Rask hastighet på nettstedet er som den hellige gral ved å drive et nettsted. Å få fart på lastetidene dine kan puste nytt liv på ellers døde sider, og både besøkende og søkemotorer elsker et raskt lastet nettsted. At’hvorfor du må komprimere alltid bilder og videoer.

Det er mange online verktøy der du kan komprimere bildene dine gratis, for eksempel Kraken.io, ImageResize og Optimizilla. Alt du gjør er å laste opp bildene du vil komprimere, og deretter laste ned de endelige versjonene når de først er’har blitt optimalisert. Den’er raskt, enkelt, og du gjør det ikke’trenger ikke engang å laste ned programvare.

kraken image optimaliseringKraken er et populært bildekompresjonsverktøy, enkelt å bruke, og kommer med en gratis versjon. 7

Begrens pluginsene dine

Plugins legger til funksjonalitet på nettstedet ditt. Med mindre temaet ditt har innebygde funksjoner, du’Du trenger plugins for å legge til funksjoner som kontaktskjemaer, nyhetsbrev eller direktesendinger på nettstedet ditt. derimot, å ha for mange plugins kan bremse nettstedet ditt, og til og med sette nettstedet ditt’s sikkerhet i fare.

Bare installer plugins du virkelig trenger, noe som vil være til nytte for brukerne dine og nettstedet ditt – don’ikke gi fristelsen til å velge så mange kule du kan finne. De ekstra kodepluginene du kan bringe kan veie nettstedet ditt, og senke lastehastighetene.

Fordi plugins kan opprettes av hvem som helst, der’s mye valg, og varierende nivåer av kvalitet. Plugins er offisielt vurdert for sikkerhet, men ikke for kvalitet den’er alltid best å les brukeranmeldelser også.

wordpress pluginsDu kan bla gjennom tusenvis av plugins i WordPress Plugin Directory. 8

Sett opp Gravatar

Gravatar? Hva’det er det?

Gravatar står for Globalt anerkjent Avatar. Den’er en tjeneste som integreres med WordPress for i utgangspunktet å gi brukerbildet knyttet til kontoen din.

wordpress tips gravatar eksempelBildet som vises knyttet til innleggene dine er Gravatar, og skaper en klar identitet – dette er spesielt nyttig hvis det er flere forfattere på ett nettsted.

Å ha et personlig, unikt bilde som dette hjelper folk til å gjenkjenne deg, og gir deg en klar identitet på tvers av forskjellige nettsteder. Når du legger ut, vil Gravatar-bildet ditt vises med forfatterens bio; når du legger igjen en kommentar, vil Gravatar-bildet sitte ved siden av.

Gravatar er allerede integrert med WordPress – du trenger bare å gå til din profilseksjon i WordPress og bla ned til profilbilde-delen. Klikk på lenken til Gravatar – en gang på Gravatar-siden, kan du laste opp hvilket bilde du vil bruke, og koble det til e-postmeldingen du registrerte din WordPress-konto med. Dette vil trekke bildet inn i WordPress-kontoen din.

gravatar innstillinger wordpress tipsDu kan legge til eller endre Gravatar-bildet ved å gå til din profil og finne ditt profilbilde, og deretter følge koblingen til Gravatar. 9

Hold deg oppdatert

Du’Vi har sikkert hørt om de berømte WordPress-oppdateringene, men hva handler de egentlig om? WordPress oppdaterer programvaren sin jevnlig for å holde plattformen sikker. Mindre oppdateringer skjer rundt annenhver uke, mens større oppdateringer skjer omtrent en gang i måneden.

Du don’Jeg trenger ikke å bekymre deg for de mindre oppdateringene’er bare WordPress som lager tweaks og fikser små feil. Men bør du se etter oppdateringer regelmessig, å sørge for at du ikke har det’Jeg savnet noe nytt – ellers kan nettstedet ditt bli utdatert og sårbart for ekle feil.

Bare gå til din WordPress dashbord, hvor det’Jeg vil fortelle deg om du trenger å oppdatere plugins, temaer eller versjon av WordPress. Der’Jeg vil være nyttig “Oppdater nå” knapper for å holde ting fint og enkelt.

Sørg alltid for å gjøre det ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du oppdaterer, og igjen etter deg’er ferdig.

10

Administrer kommentarene dine

Kommentarer er en fin måte for leserne dine å samhandle med deg og innholdet ditt, og kan skape et virkelig fellesskap på nettstedet ditt. Du kan administrere kommentarene dine via WordPress-administratoren din.

Du ønsker kanskje ikke å aktivere kommentarer for noen sider, eller for andre, kan det være lurt å moderere hvilke kommentarer som blir publisert på stedet. Google søker gjennom kommentarer så vel som innholdet ditt, så det’det er verdt å unngå spam-kommentarer.

For å administrere kommentarene dine, bare gå til Innstillinger, finn Diskusjonsdelen og velg alternativene du’d liker.

11

Hold innholdet ditt rot

Det kan være lett å bli revet med alle de smarte widgets, bannere, annonser og mer du kan plassere på nettstedet ditt. Men mens det kan være morsomt for deg, den’er ikke så morsom for leserne dine.

Rotete nettstedet ditt kan distrahere innholdet ditt – eller enda verre, gjøre folk motvillige til å være på siden i det hele tatt. Ta en titt gjennom sidefeltet og bunnteksten, og sørg for at det er noen widgeter som bidrar til siden – vanligvis er mindre mer!

12

Rediger WordPress Permalinks

Permalinks er bare permanente lenker (får du det?), For eksempel adressen til nettstedet ditt, eller adressene til dine individuelle blogginnlegg. WordPress oppretter automatisk permalinks når du oppretter et nytt innlegg, men standardinnstillingene er uoversiktlige og ikke veldig SEO-vennlige.

Hvis du lar permalinkinnstillingene være som de er, gjør du det’Jeg vil mest sannsynlig ende opp med datoen som er inkludert i permalink. Dette er mindre enn ideelt, spesielt for SEO. For å endre permalink-innstillingene, bare gå til oversikten, angi Innstillinger og velg Permalinks.

Du kan velge din nye permalinkstruktur fra en rekke alternativer, men Vi anbefaler innstillingen for postnavn, som den’er den mest SEO-vennlige. Forsikre deg om at du lagrer endringene nederst på siden!

1. 3

Sett sikkerhet først

Sikkerhet bør være en av hovedprioriteringene dine når det gjelder å drive WordPress-nettstedet ditt. Vi’har allerede nevnt oppdaterer nettstedet ditt for å holde ekle bugs eller hackere ute, men der’er mer enn det.

Don’la ikke vårt trettende tips være ditt uheldige nummer – her er noen konkrete handlinger du kan gjøre for å sikre at nettstedet ditt er skip og lufttett:

Få et SSL-sertifikat (Secure Sockets Layer)

 • Hvorfor? SSL-sertifikater krypterer informasjon som går gjennom nettstedet ditt, inkludert betalingsdetaljer og pålogginger. Besøkende blir advart mot å bruke ikke-sikre nettsteder, og Google vil avvise de uten SSL.
 • Hvordan? Gode ​​hostingleverandører som Bluehost vil inkludere gratis SSL-sikkerhet i planene sine, men hvis ikke, du’Jeg må gjøre dette selv. Du kan få en gratis SSL gjennom Let’s Krypter, eller betal for et mer avansert SSL-sertifikat hvis du vil ha mer avansert sikkerhet.

Sikkerhetskopier nettstedet ditt regelmessig

 • Hvorfor? Hvis noe går galt med WordPress-nettstedet ditt, har sikkerhetskopier bokstavelig talt fått ryggen – enten nettstedet ditt blir hacket eller du ved et uhell sletter halve koden,’Jeg sukker av lettelse over at du sikkerhetskopierte nettstedet ditt.
 • Hvordan? Gode ​​hostingleverandører vil ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt gratis som en del av hostingplanen din, men det’Det er alltid best å ikke stole på dem 100%. En effektiv og enkel måte å sikkerhetskopiere nettstedet ditt er ved å velge en sikkerhetskopi-plugin for å opprette og lagre sikkerhetskopier av nettstedet ditt. Et populært valg er UpdraftPlus, som brukes av over 2 millioner nettsteder.

Installer en sikkerhetsplugin

 • Hvorfor? Den’Det er alltid bedre å være trygg enn beklager – disse programtilleggene kan beskytte nettstedet ditt med brannmurer, malware skannere og mer.
 • Hvordan? Bare velg en pålitelig sikkerhetsplugin, og installer den på nettstedet ditt. WordFence er populært og høyt vurdert, med en helhetlig sikkerhetstjeneste.

14

Bruk tittelmerker og alt-tekst

Bilder kan lage et nettsted. De holder leserne engasjert, fremhever viktige punkter og løfter generelt en side ut av kjedelighet og inn i lyset. Men de gjør det ikke’t ser bare bra ut – de kan også jobbe hardt for nettstedet ditt bak kulissene.

Når du’legger du til et bilde på nettstedet ditt, sørg for å legge til en tittel og litt alt-tekst.

Disse høres kanskje rart ut til å begynne med, men det burde faktisk ikke’t være for vanskelig å få tak i. Alt-tekst forteller besøkende hva bildet viser hvis de av en eller annen grunn kan’t se bildet – kanskje hvis de’bruker du en skjermleser, eller bildet har rett og slett ikke’t lastet.

Både tittelen og alt-teksten skal være tydelig, ikke for lang, og gi nok detaljer til å gi leserne dine – og Google – nok informasjon om bildene dine. Huske, Google kan’t se bildene dine, så det’er avhengig av titlene og alt-teksten for å forstå hva bildene dine handler om.

alt og titteltekst wordpress tipsSelv om du kan velge om du vil legge til en overskrift for bildet ditt, bør du alltid legge inn en tittel og alt-tekst for bildet ditt, som det’er bra for SEO. 15

Angi utvalgte bilder

Den’det er en god ide å angi funksjoner for innleggene dine. Dette vises som miniatyrbildet ved siden av blogginnlegget ditt når det vises på en annen side, eller er lenket til på andre nettsteder eller via sosiale medier.

kjente bildeeksempel wordpress tipsBildet som vises, er bildet du kan se vedlagt koblingene til artiklene. Dette gjør innleggene dine mer visuelle og mer sannsynlig å tiltrekke lesere!

Den’det er enkelt å legge til et omtalt bilde – ta en titt i høyre sidefelt når du åpner et nytt innleggutkast i WordPress.

Det skal være en seksjon med en lenke som sier “Angi kjennetegnet bilde” – klikk på dette, last opp bildet du’Jeg liker å bruke, og du’det er godt å gå.

Du må fremdeles legge til en tittel og alt-tekst for bildet ditt, så ikke’t glem!

WordPress-tips: Roundup

Denne artikkelen har gitt deg 15 topp tips for å komme i gang med WordPress. Vi’Vi har dekket alt fra SEO-grunnleggende til bilder og innholdsroder, og du skal nå føle deg litt mer som en selvsikker WordPress-proff.

Selv proffer trenger påminnelser noen ganger, så her’er en rask oversikt over de 15 beste tipsene:

 1. Velg hosting
 2. Se temademoer
 3. Installer en SEO-plugin
 4. Installer Google Analytics
 5. Velg temaet nøye
 6. Komprimere bildene dine
 7. Begrens pluginsene dine
 8. Sett opp Gravatar
 9. Hold deg oppdatert
 10. Administrer kommentarene dine
 11. Hold innholdet ditt rot
 12. Rediger WordPress-permalinks
 13. Sett sikkerhet først
 14. Bruk tittelkoder og alt-tekst
 15. Angi funksjoner

Selv om alle disse er viktige for enhver WordPress-bruker, er vi det’d må velge ut følgende som de viktigste tipsene:

 • Velg den beste hosting for nettstedet ditt – Å plukke en lurvete leverandør er som å plante vegetabilske lappen i en jettegryte. Den’det kommer til å bli hardt arbeid, og du’kommer sannsynligvis ikke til å glede seg over resultatene.
 • Installer en SEO-plugin – SEO kan være en vanskelig ting å få tak i med det første, så gjør livet ditt enklere med en plugin som Yoast SEO. Selv SEO proffer bruker det fortsatt, og det’Jeg vil gjøre underverker for å hjelpe nettstedet ditt å lykkes.
 • Hold deg oppdatert – det’det er viktig at du ikke’t faller etter med WordPress-oppdateringer, siden nettstedet ditt raskt kan bli sårbart for alle slags nasties. Husk at du’Du må også oppdatere programtillegg og temaer for å beholde nettstedet ditt.

Rartet med WordPress er at det’s stadig endrer, utvikler og vokser, noe som betyr deg’re lærer, utvikler seg og vokser også. Du’Jeg vil dele kunnskapen din med førstegangs WordPress-brukere før du vet ordet av det – til da, følg disse tipsene, og ingen vil gjette deg’er en nybegynner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map