9 skäl till varför du ska använda WordPress (och när du borde inte)

WordPress är den överlägset mest populära webbplatspubliceringsplattformen i världen, och det finns många anledningar till att du bör överväga att använda den för din nästa webbplats. Kraft 32% av världen’s webbplatser, WordPress’ dominans är ett resultat av dess anpassningsförmåga, och det faktum att det kan tjäna som backend för standardbloggar, e-handelswebbplatser och till och med statiska webbsidor.


WordPress är gratis, öppen källkodsprogram som alla kan ladda ner och använda. Det ger bara ben för alla typer av webbplatser du kan drömma om – men är WordPress rätt för dig? Om du är värd för din egen webbplats, är det antagligen.

WordPress är inte särskilt svårt att hantera, men om något skulle gå fel kan nybörjare uppleva förvirring när det gäller att ta hand om plattformen’s beståndsdelar. De som redan är bekanta med att hantera sin egen webbplats kommer dock att vara bra.

För erfarna webbplatsägare är här 9 skäl till varför WordPress ska vara den motor som driver ditt nästa onlineprojekt.

 1. WordPress stöds allmänt
 2. Du kan välja din egen webbhotell
 3. Plugins lägger till funktionalitet och förbättringar
 4. WordPress är byggt för SEO
 5. Anpassningsbara teman
 6. WordPress är gratis
 7. De flesta webbhotell erbjuder installationer med ett klick
 8. Flera användare kan bidra till din blogg
 9. De coola barnen använder det

Bra att veta: För absoluta nybörjare som är intresserade av WordPress, vi’Jag rekommenderar att du försöker WordPress.com först. Med den här tjänsten kan du skapa en WordPress-webbplats gratis utan att hantera några av webbplatshanteringsfrågorna som säkert kommer upp. 1

WordPress stöds mycket

Om du’om du har problem med WordPress, är chansen stor att någon annan har hanterat samma problem. Det finns många ställen att vända sig till för att få stöd när du behöver hjälp, inklusive både det officiella forumet och WordPress hjälpsajt, som är full av användbar information. Det finns också massor av bloggar, YouTube-videor och företag som erbjuder anpassat stöd för att hjälpa dig på din WordPress-resa.

Många webbhotell har också användbara WordPress-stödsidor, som innehåller specifika tips om hur du hanterar de delar av WordPress som interagerar med webbhotellen.’s infrastruktur.

2

Du kan välja en webbhotell

Som du’har förmodligen räknat ut nu, Med WordPress kan du vara värd för din egen webbplats. Detta är en viktig fördel för avancerade användare som inte gör det’t vill ha begränsningarna av WordPress.com, vilket begränsar anpassningar av webbplatser.

Att välja din egen värd innebär också att du kan flytta leverantörer och / eller värdplaner när trafik- och lagringskraven på din webbplats ökar.

Medan någon webbhotellplan kommer att göra för att starta, erbjuder många av de stora webbhotellarna skräddarsydda planer för WordPress-webbplatser. Dessa planer har vanligtvis funktioner som automatiserade WordPress-uppdateringar, och ibland extrafunktioner som e-postmarknadsföring. Om du vill ha en WordPress-värdplan betalar det att shoppa runt.

Vi rekommenderar Bluehost för webbplatser byggda med WordPress. Det kom ut i vår forskning för sina WordPress-värdplaner och rekommenderas faktiskt av WordPress själv. A2 Hosting och HostGator är också fantastiska alternativ.

Mer information

Ta en titt på vårt jämförande diagram för webbhotell för att upptäcka våra högst rankade värdleverantörer.

Vill du veta mer om Bluehost-värd för WordPress? Kolla in vår Bluehost-granskning för att lägga ner alla fördelar och nackdelar.

3

Plugins Lägg till funktionalitet och förbättringar

Juvelen i WordPress’ kronan är rikedomen med plugins som den erbjuder, vilket förbättrar användarnas funktionalitet’ webbplatser. De flesta WordPress-installationer har ett anti-comment spam-plugin som redan är installerat, medan du kan lägga till funktioner som Jetpack för webbplatsprestanda och statistik.

Andra favoriter inkluderar plugins för att lägga till användarregistrering (för webbplatser som vill inkludera besökare medlemskap), support för e-handel för att sälja objekt online, VaultPress för automatiserade säkerhetskopior och MailChimp för att lägga till ett prenumerationsformulär för nyhetsbrev till din webbplats. Det finns tusentals gratis och freemium WordPress-plugins, samt betalade plugins från privata företag och oberoende utvecklare.

mest populära wordpress-pluginsDu kan bläddra i WordPress-plugins efter popularitet och se deras användarbetyg och hur många gånger de har installerats. 4

WordPress är byggt för SEO

WordPress är redan grundat för sökmotoroptimering (SEO). Plugins kan dock förbättra din webbplats ytterligare’s chans för sökmotorer. Ett populärt val är Yoast, som kan analysera ett nytt inlägg’s SEO och hjälper dig att förbättra sannolikheten för bättre resultat från Google och andra sökmotorer. Yoast har till och med en omfattande guide på sin webbplats som guidar dig genom processen att förbättra hela WordPress-webbplatsen’s SEO.

Det finns också många andra plugins som du kan använda förutom Yoast för att uppgradera ditt SEO-spel. Google XML-webbplatskartor skapar till exempel en webbplatskarta på XML-markeringsspråk för att göra din webbplats mer läsbar av Google.

5

Anpassningsbara teman

En ny WordPress-installation kommer att börja med en tom webbplatsdesign. Den har en enkel sidtitel, ett exempel på blogginlägg, ett kommentaravsnitt, ett postarkivavsnitt och några andra delar. Det räcker med att säga att mycket få människor lämnar sin WordPress-webbplats som den är, för den är det’är för generisk.

Den där’s där teman kommer in. Teman är lösningar med ett klick som helt granskar utseendet på din webbplats. De kan också anpassas, vilket innebär att du kan anpassa ditt valda tema för att skilja det från horder av andra användare som gillade samma design.

Det finns många gratis teman, och en ny WordPress-installation kommer med några grundval. WordPress har också en temamarknad precis inuti CMS, medan många webbdesigners kommer att erbjuda sina tjänster för att skapa ett anpassat tema som’s till dina specifikationer.

themeforest populära wordpress temanWordPress temabibliotek, som ThemeForest, låter dig köpa, ladda ner och helt anpassa WordPress-teman utan några begränsningar. 6

WordPress är gratis

WordPress erbjuder massor av supportalternativ, mer anpassningsbarhet än du kan hoppas på, och massor av webbplatsverktyg via plugins. den’är ett otroligt system, och den grundläggande plattformen är hundra procent gratis på två mycket viktiga sätt.

Först är WordPress programvara med öppen källkod, vilket innebär att vem som helst kan titta på dess källkod. I själva verket kan alla som har kunskap och förmåga också ändra den om de ville och omfördela källkoden på egen hand. Medan de flesta vann’jag bryr sig inte ens om att titta på koden, det faktum att vem som helst kan läsa och upptäcka brister hjälper till att göra WordPress säkrare och uppmuntrar plattformen att lägga till nya funktioner.

Dessutom vann WordPress’t kostar dig ett öre utan några engångs- eller månadsavgifter för att installera plattformen. Du laddar bara ner det och det’är din.

7

De flesta webbhotell erbjuder installationer med ett klick

De flesta webbhotell (som Bluehost och HostGator) erbjuder installation med ett klick, vilket gör det mycket enkelt att komma igång med din nya webbplats. Du’Jag måste fortfarande spendera tid på att finjustera ditt tema och installera plugins, men att komma igång är relativt snabbt och enkelt.

Du kan hitta ett klick på WordPress-installationer på de flesta större webbhotell, såväl som specialiserade VPS-leverantörer som Digital Ocean. Innan du registrerar dig måste du dock se till att ett klick på WordPress är tillgängligt. Annars, du’Jag kommer att fastna före din egen LAMP-stack, samt ställa in din egen MySQL-databas.

8

Flera användare kan bidra till en webbplats

Om du vill att flera användare ska uppdatera en webbplats, att lägga till nya användare är enkelt som paj. Du öppnar bara WordPress CMS, går till avsnittet Användare och lägger till en ny användare. Dessa människor får sedan sitt eget användarnamn och lösenord, som administratörer kan stänga av eller ta bort vid behov. Du kan också tilldela användare specifika roller, till exempel bidragsgivare, författare, redaktör eller administratör.

För de flesta är medarbetare förmodligen det bästa alternativet att använda. Det gör att andra kan bidra med sina egna inlägg, men de kan inte ta bort dem och inte heller kunna publicera dem. Det kommer att innebära extra arbete för administratören eller redaktören, men det’är bättre än att ge folk behörigheter de inte gör’behöver inte.

9

De coola barnen använder det

WordPress är inte’t bara för personer som försöker starta en fanfic webbplats eller en Etsy-sida. den’är också ett populärt val för kändisar – superstjärnor inklusive Katy Perry, Snoop Dogg och Chris Brown är alla rocka WordPress-webbplatser, medan om musikstjärnor arenan’din sak, schacklegenden Garry Kasparov är också ett fan.

Men allvarligt. Att kopiera superstjärnor är inte en anledning att välja WordPress, men det visar att även människor med stora målgrupper gärna använder det.

walt disney wordpress webbplatsDet är inte bara kändisar som gillar WordPress; enorma företag, som Walt Disney, använder också WordPress för att designa och bygga sina webbplatser.

Nackdelarna med WordPress

WordPress är ganska bra, men det’är inte perfekt av någon sträcka. Här är några nackdelar med att köra WordPress.

den’är ett stort mål

WordPress har en enorm användarbas, vilket är viktigt för support, hitta tredjeparts plugins och teman. Men det betyder också det WordPress är ett stort mål för hackare. Om en dålig kille hittar en okänd sårbarhet utsätts ett stort antal webbplatser. Av den anledningen får WordPress regelbundna uppdateringar, och du måste hålla dig uppe på dem för att säkerställa att din webbplats förblir så skyddad som möjligt.

Dessutom använder de flesta webbplatser med WordPress en version av Linux som Ubuntu som underliggande operativsystem. Du’Jag måste hålla dig uppdaterad också, vilket kräver några minuter på kommandoraden då och då.

Vissa webbhotell tar hand om uppdateringar åt dig beroende på vilken typ av plan du har.

Originalitet kommer att kosta dig

WordPress är gratis, och det finns många förbyggda teman du kan få gratis – men om du vill ha något som ser originalt ut, det’Jag kostar dig. Det kan betyda att du köper ett betalt tema som få människor använder, eller anställer en designer för att få ett originellt utseende. Om du har lite kodningskunskaper kan du kanske göra det själv – men om du inte gör det’t har rätt öga för design, det kanske inte fungerar.

Plugins och tillbehör kräver en fin balans

WordPress-plugins är bra, men installation av för många kan påverka din webbplats’s prestanda. Det sista du vill är att besökare måste vänta på att ditt senaste blogginlägg laddas på grund av plugins som slitar bort i bakgrunden. Detta är inte ett oöverstigligt problem, men det kräver testning för att lägga till de plugins du behöver och bestämma vilka du kan göra utan.

Det finns alternativ

Om WordPress inte gör det’Det låter rätt för dig, det finns alternativ tillgängliga. Till exempel, webbplatsbyggare är verktyg som låter dig designa en webbplats genom att bara ändra och redigera element med musen (utan att behöva göra någon manuell kodning). Webbplatsbyggare är oerhört enkla att använda, så att du kan skapa och publicera en webbplats på några timmar. Två av de största namnen i detta utrymme är Squarespace och Wix.

squarespace webbplats byggareWebbplatsbyggare, som Squarespace, låter dig skapa en webbplats snabbt och enkelt utan att behöva någon teknisk kunskap.

Mer information

Kolla in vår jämförelsediagram för webbplatsbyggare och vår sammanfattning av de bästa webbplatsbyggarna för att hitta vilka byggare vi rekommenderar.

Är du intresserad av att använda Squarespace för att bygga din webbplats? Ta en titt på vår Squarespace-granskning för att ta reda på om det’är rätt webbplatsbyggare för dig.

Vill du ha nedsänkt på Wix? Läs vår Wix-recension för att få reda på vad vi verkligen tycker om det.

Varför använda WordPress: Roundup

Visst finns det några nackdelar, men totalt sett, WordPress är ett bra verktyg för att skapa din nästa webbplats. den’är ett oerhört användbart verktyg, och det gör publiceringen av din webbupplevelse lätt. Du kommer att ha lite arbete att göra innan du kan visa din webbplats till världen, men för avancerade användare borde detta inte’t vara ett problem.

För att sammanfatta, här’varför vi älskar WordPress:

 1. WordPress stöds allmänt
 2. Du kan välja din egen webbhotell
 3. Plugins lägger till funktionalitet och förbättringar
 4. WordPress är byggt för SEO
 5. Anpassningsbara teman
 6. WordPress är gratis
 7. De flesta webbhotell erbjuder installationer med ett klick
 8. Flera användare kan bidra till din blogg
 9. De coola barnen använder det

Kom bara ihåg att om du kan’t hantera regelbundna uppdateringar, kan’t lösa prestandaproblem eller inte’t har förmågan (eller fonderna) att utforma en webbplats, då kan ett bättre alternativ vara en webbplatsbyggare som Squarespace eller Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map