9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress (και πότε δεν πρέπει)

Το WordPress είναι μακράν η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημοσίευσης ιστότοπων στον κόσμο και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για τον επόμενο ιστότοπό σας. Τροφοδοτώντας το 32% του κόσμου’ιστοσελίδες, WordPress’ Η κυριαρχία είναι αποτέλεσμα της προσαρμοστικότητάς της και το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως το backend για τυπικά ιστολόγια, ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου και ακόμη και στατικές ιστοσελίδες.


Το WordPress είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει ο καθένας. Παρέχει τα γυμνά οστά για κάθε είδους ιστοσελίδα που μπορείτε να ονειρευτείτε – αλλά είναι σωστό το WordPress για εσάς; Εάν φιλοξενείτε τον δικό σας ιστότοπο, τότε μάλλον είναι.

Το WordPress δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διαχειριστεί, αλλά αν κάτι πάει στραβά, οι αρχάριοι μπορεί να αντιμετωπίσουν σύγχυση όταν πρόκειται για τη φροντίδα της πλατφόρμας’συστατικά μέρη. Όσοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη διαχείριση του δικού τους ιστότοπου, ωστόσο, θα είναι εντάξει.

Για έμπειρους κατόχους ιστότοπων, ακολουθούν 9 λόγοι για τους οποίους το WordPress πρέπει να είναι ο κινητήρας που ενισχύει το επόμενο διαδικτυακό σας έργο.

 1. Το WordPress υποστηρίζεται ευρέως
 2. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας web host
 3. Οι προσθήκες προσθέτουν λειτουργικότητα και βελτιώσεις
 4. Το WordPress είναι κατασκευασμένο για SEO
 5. Προσαρμόσιμα θέματα
 6. Το WordPress είναι δωρεάν
 7. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ
 8. Πολλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν στο ιστολόγιό σας
 9. Τα δροσερά παιδιά το χρησιμοποιούν

Καλό να ξέρω: Για απόλυτους αρχάριους που ενδιαφέρονται για το WordPress, εμείς’Συνιστώ να δοκιμάσετε πρώτα το WordPress.com. Αυτή η υπηρεσία σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress δωρεάν, χωρίς να ασχοληθείτε με κανένα από τα θέματα διαχείρισης ιστότοπων που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν. 1

Το WordPress υποστηρίζεται ευρέως

Αν εσύ’έχοντας πρόβλημα με το WordPress, πιθανότατα κάποιος άλλος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα. Υπάρχουν πολλά μέρη για να απευθυνθείτε για υποστήριξη όταν χρειάζεστε βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου τόσο του επίσημου φόρουμ όσο και του ιστότοπου βοήθειας του WordPress, ο οποίος είναι γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης τόνοι ιστολογίων, βίντεο YouTube και επιχειρήσεων που παρέχουν προσαρμοσμένη υποστήριξη για να σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας στο WordPress.

Πολλοί οικοδεσπότες Ιστού έχουν επίσης χρήσιμες σελίδες υποστήριξης του WordPress, οι οποίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση των τμημάτων του WordPress που αλληλεπιδρούν με τον οικοδεσπότη Ιστού’υποδομή.

2

Μπορείτε να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού

Όπως εσύ’Πιθανότατα έχω καταλάβει, Το WordPress σάς επιτρέπει να φιλοξενείτε τον δικό σας ιστότοπο. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για προχωρημένους χρήστες που δεν το κάνουν’Θέλω τους περιορισμούς του WordPress.com, που περιορίζει τις προσαρμογές ιστότοπων.

Η επιλογή του δικού σας κεντρικού υπολογιστή σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αλλάξετε τους παρόχους ή / και τα προγράμματα φιλοξενίας καθώς αυξάνεται η ζήτηση κίνησης και αποθήκευσης στον ιστότοπό σας.

Ενώ οποιοδήποτε πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων θα κάνει για να ξεκινήσει, πολλοί από τους σημαντικότερους οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν προσαρμοσμένα σχέδια για ιστότοπους WordPress. Αυτά τα σχέδια έχουν συνήθως λειτουργίες όπως αυτοματοποιημένες ενημερώσεις WordPress και μερικές φορές επιπλέον λειτουργίες όπως το μάρκετινγκ μέσω email. Αν θέλετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας WordPress, πληρώνει για αγορές.

Συνιστούμε το Bluehost για ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας WordPress. Βγήκε στην κορυφή της έρευνάς μας για τα προγράμματα φιλοξενίας WordPress και συνιστάται από το ίδιο το WordPress. Το A2 Hosting και το HostGator είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα σύγκρισης φιλοξενίας ιστοσελίδων για να ανακαλύψετε τους κορυφαίους παρόχους φιλοξενίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φιλοξενία Bluehost για WordPress; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Bluehost για το μειονέκτημα όλων των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων του.

3

Τα πρόσθετα προσθέτουν λειτουργικότητα και βελτιώσεις

Το κόσμημα στο WordPress’ Το στέμμα είναι ο πλούτος των προσθηκών που προσφέρει, τα οποία ενισχύουν τη λειτουργικότητα των χρηστών’ ιστότοποι. Οι περισσότερες εγκαταστάσεις WordPress διαθέτουν ήδη ένα πρόσθετο ανεπιθύμητου περιεχομένου κατά των σχολίων, ενώ μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες όπως το Jetpack για την απόδοση του ιστότοπου και τα στατιστικά στοιχεία.

Άλλα αγαπημένα περιλαμβάνουν προσθήκες για προσθήκη εγγραφής χρήστη (για ιστότοπους που θέλουν να συμπεριλάβουν συνδρομές επισκεπτών), υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση αντικειμένων στο διαδίκτυο, VaultPress για αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας και MailChimp για την προσθήκη φόρμας συνδρομής σε ενημερωτικά δελτία στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και δωρεάν plugin WordPress, καθώς και πρόσθετα επί πληρωμή από ιδιωτικές εταιρείες και ανεξάρτητους προγραμματιστές.

τα πιο δημοφιλή πρόσθετα wordpressΜπορείτε να περιηγηθείτε στις προσθήκες WordPress κατά δημοτικότητα και να δείτε τη βαθμολογία των χρηστών τους και πόσες φορές έχουν εγκατασταθεί. 4

Το WordPress είναι κατασκευασμένο για SEO

Το WordPress είναι ήδη έτοιμο για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Ωστόσο, οι προσθήκες μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τον ιστότοπό σας’s πιθανότητες μηχανών αναζήτησης. Μια δημοφιλής επιλογή είναι το Yoast, το οποίο μπορεί να αναλύσει μια νέα ανάρτηση’SEO και να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την πιθανότητα καλύτερων αποτελεσμάτων από το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης. Το Yoast έχει ακόμη έναν εκτενή οδηγό στον ιστότοπό του, που σας καθοδηγεί στη διαδικασία βελτίωσης ολόκληρου του ιστότοπού σας στο WordPress’s SEO.

Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα πρόσθετα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκτός από το Yoast για να ανεβάσετε το παιχνίδι SEO. Οι χάρτες ιστότοπων Google XML, για παράδειγμα, δημιουργούν έναν χάρτη ιστότοπου στη γλώσσα σήμανσης XML για να κάνουν τον ιστότοπό σας πιο αναγνώσιμο από την Google.

5

Προσαρμόσιμα θέματα

Μια νέα εγκατάσταση του WordPress θα ξεκινήσει με έναν γυμνό σχεδιασμό ιστότοπου. Περιλαμβάνει έναν απλό τίτλο ιστοτόπου, ένα δείγμα ιστολογίου, μια ενότητα σχολίων, μια ενότητα αρχειοθέτησης και μερικά άλλα μέρη. Αρκεί να πούμε, πολύ λίγοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον ιστότοπό τους στο WordPress ως έχει, γιατί’είναι πολύ γενικό.

Οτι’όπου μπαίνουν θέματα. Τα θέματα είναι λύσεις με ένα κλικ που αναθεωρούν πλήρως την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Είναι επίσης προσαρμόσιμα, που σημαίνει ότι μπορείτε να εξατομικεύσετε το θέμα που έχετε επιλέξει για να το διαχωρίσετε από τις ορδές άλλων χρηστών που τους άρεσαν το ίδιο σχέδιο.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν θέματα και μια νέα εγκατάσταση του WordPress συνοδεύεται από μερικές βασικές επιλογές. Το WordPress διαθέτει επίσης μια θεματική αγορά ακριβώς μέσα στο CMS, ενώ πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο θέμα που’s σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

τα πιο δημοφιλή δημοφιλή θέματα wordpressΟι βιβλιοθήκες θεμάτων WordPress, όπως το ThemeForest, σας επιτρέπουν να αγοράσετε, να πραγματοποιήσετε λήψη και να προσαρμόσετε πλήρως τα θέματα WordPress χωρίς περιορισμούς. 6

Το WordPress είναι δωρεάν

Το WordPress προσφέρει τόνους επιλογών υποστήριξης, περισσότερη δυνατότητα προσαρμογής από ό, τι θα μπορούσατε να ελπίζετε και σωρούς εργαλείων ιστότοπου μέσω προσθηκών. Το’είναι ένα απίστευτο σύστημα, και η βασική πλατφόρμα είναι εκατό τοις εκατό δωρεάν με δύο πολύ σημαντικούς τρόπους.

Πρώτον, το WordPress είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κοιτάξει τον πηγαίο κώδικα. Στην πραγματικότητα, όποιος έχει τη γνώση και την ικανότητα θα μπορούσε επίσης να το τροποποιήσει αν το επιθυμούσε, και να αναδιανείμει τον πηγαίο κώδικα από μόνο του. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι κέρδισαν’ακόμη και να ασχοληθείτε με τον κώδικα, το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να διαβάσει και να ανακαλύψει ελαττώματα βοηθά το WordPress να είναι πιο ασφαλές και ενθαρρύνει την πλατφόρμα να προσθέσει νέες δυνατότητες.

Επιπλέον, το WordPress κέρδισε’σας κοστίζει μια δεκάρα, χωρίς εφάπαξ ή μηνιαία τέλη που απαιτούνται για την εγκατάσταση της πλατφόρμας. Απλώς το κατεβάζετε και αυτό’δικός σου.

7

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν Εγκαταστάσεις με ένα κλικ

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού (όπως το Bluehost και το HostGator) προσφέρουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ, καθιστώντας πολύ εύκολο να ξεκινήσετε με τον νέο σας ιστότοπο. Εσείς’Θα πρέπει ακόμα να αφιερώσετε χρόνο για να τροποποιήσετε το θέμα σας και να εγκαταστήσετε πρόσθετα, αλλά το να ξεκινήσετε να λειτουργεί είναι σχετικά γρήγορο και εύκολο.

Μπορείτε να βρείτε εγκαταστάσεις WordPress με ένα κλικ στους περισσότερους σημαντικούς οικοδεσπότες ιστού, καθώς και εξειδικευμένους παρόχους VPS όπως το Digital Ocean. Ωστόσο, πριν εγγραφείτε, βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμη μια εγκατάσταση WordPress με ένα κλικ. Διαφορετικά, εσύ’Θα κολλήσω προετοιμάζοντας τη δική σας στοίβα LAMP, καθώς και τη δημιουργία της δικής σας βάσης δεδομένων MySQL.

8

Πολλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν σε έναν ιστότοπο

Εάν θέλετε πολλούς χρήστες να ενημερώσουν έναν ιστότοπο, Η προσθήκη νέων χρηστών είναι εύκολη ως πίτα. Απλώς ανοίγετε το WordPress CMS, μεταβείτε στην ενότητα Χρήστες και προσθέτετε έναν νέο χρήστη. Αυτά τα άτομα λαμβάνουν έπειτα το δικό τους όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, τα οποία οι διαχειριστές μπορούν να αναστείλουν ή να διαγράψουν εάν είναι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε στους χρήστες συγκεκριμένους ρόλους, όπως Συντελεστής, Συγγραφέας, Επεξεργαστής ή Διαχειριστής.

Για τα περισσότερα άτομα, το Contributor είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για χρήση. Επιτρέπει σε άλλους να συνεισφέρουν τις δικές τους αναρτήσεις, αλλά δεν μπορούν να τις διαγράψουν, ούτε να τις δημοσιεύσουν. Αυτό θα σημαίνει επιπλέον εργασία για τον διαχειριστή ή τον συντάκτη, αλλά αυτό’Είναι καλύτερα από το να δίνεις στους ανθρώπους άδειες’χρειάζομαι.

9

Τα δροσερά παιδιά το χρησιμοποιούν

Το WordPress δεν είναι’μόνο για άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο fanfic ή μια δευτερεύουσα επιχείρηση Etsy. Το’Είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για celebs – οι σούπερ σταρ, συμπεριλαμβανομένων των Katy Perry, Snoop Dogg και Chris Brown, είναι όλοι κουνισμένοι ιστότοποι WordPress, ενώ αν προέρχονται μουσικά αστέρια’Το πράγμα σας, ο θρύλος του σκακιού Garry Kasparov είναι επίσης οπαδός.

Σοβαρά όμως. Η αντιγραφή σούπερ σταρ δεν είναι λόγος να επιλέξει το WordPress, αλλά δείχνει ότι ακόμη και άτομα με μεγάλα είδη κοινού είναι χαρούμενα να το χρησιμοποιήσουν.

ιστότοπος walt disney wordpressΔεν είναι μόνο διασημότητες που τους αρέσει το WordPress. τεράστιες εταιρείες, όπως η Walt Disney, χρησιμοποιούν επίσης το WordPress για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν τους ιστότοπούς τους.

Τα μειονεκτήματα του WordPress

Το WordPress είναι πολύ καλό, αλλά είναι’Δεν είναι τέλεια με κανένα τέντωμα. Ακολουθούν ορισμένα μειονεκτήματα για την εκτέλεση του WordPress.

Το’είναι ένας μεγάλος στόχος

Το WordPress έχει μια τεράστια βάση χρηστών, η οποία είναι σημαντική για υποστήριξη, εύρεση προσθηκών τρίτων και θεμάτων. Αλλά αυτό σημαίνει επίσης Το WordPress είναι ένας μεγάλος στόχος για τους χάκερ. Εάν ένας κακός βρει μια άγνωστη ευπάθεια, εκτίθεται ένας τεράστιος αριθμός ιστότοπων. Για αυτόν τον λόγο, το WordPress λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και πρέπει να μείνετε ενημερωμένοι για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας θα παραμείνει όσο το δυνατόν πιο προστατευμένος.

Επιπλέον, οι περισσότεροι ιστότοποι που χρησιμοποιούν WordPress χρησιμοποιούν μια έκδοση Linux όπως το Ubuntu ως το υποκείμενο λειτουργικό τους σύστημα. Εσείς’Θα πρέπει επίσης να παραμείνω στην κορυφή αυτών των ενημερώσεων, κάτι που απαιτεί λίγα λεπτά στη γραμμή εντολών τώρα και ξανά.

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού θα φροντίσουν για ενημερώσεις για εσάς, ανάλογα με τον τύπο του προγράμματος που έχετε.

Η πρωτοτυπία θα σας κοστίσει

Το WordPress είναι δωρεάν και υπάρχουν πολλά προκατασκευασμένα θέματα που μπορείτε να λάβετε δωρεάν – αλλά αν θέλετε κάτι που φαίνεται πρωτότυπο, αυτό’θα σας κοστίσω. Αυτό μπορεί να σημαίνει την αγορά ενός επί πληρωμή θέματος που λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ή την πρόσληψη ενός σχεδιαστή για να παρουσιάσει μια αυθεντική εμφάνιση. Εάν έχετε κάποιες δεξιότητες κωδικοποίησης, ίσως μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας – αλλά αν δεν το κάνετε’Έχω το σωστό μάτι για σχεδιασμό, μπορεί να μην λειτουργεί.

Τα πρόσθετα και οι πρόσθετες απαιτήσεις απαιτούν πρόστιμο

Οι προσθήκες WordPress είναι χρήσιμες, αλλά Η εγκατάσταση πάρα πολλών μπορεί να επηρεάσει τον ιστότοπό σας’απόδοση. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι επισκέπτες να περιμένουν να φορτώσουν την πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου σας λόγω των προσθηκών που απομακρύνονται στο παρασκήνιο. Αυτό δεν είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, αλλά απαιτεί δοκιμές για να προσθέσετε τα πρόσθετα που χρειάζεστε και να αποφασίσετε ποια μπορείτε να κάνετε χωρίς.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις

Εάν το WordPress δεν το κάνει’ακούγεται σωστό για εσάς, υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι εργαλεία που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο απλά αλλάζοντας και επεξεργάζοντας στοιχεία με το ποντίκι σας (χωρίς να χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε χειροκίνητη κωδικοποίηση). Οι δημιουργοί ιστότοπων είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε έναν ιστότοπο μέσα σε λίγες ώρες. Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα σε αυτόν τον χώρο είναι οι Squarespace και Wix.

οικοδόμος ιστότοπων squarespaceΟι δημιουργοί ιστότοπων, όπως το Squarespace, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε έναν ιστότοπο γρήγορα και εύκολα, χωρίς να απαιτείται τεχνογνωσία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρίξτε μια ματιά στο γράφημα σύγκρισης δημιουργών ιστότοπων και στη λίστα των καλύτερων κατασκευαστών ιστότοπων για να βρείτε ποιοι κατασκευαστές προτείνουμε.

Ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το Squarespace για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας; Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας στο Squarespace για να μάθετε αν είναι’είναι το κατάλληλο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για εσάς.

Θέλετε το lowdown στο Wix; Διαβάστε την κριτική μας για το Wix για να ανακαλύψετε τι πραγματικά πιστεύουμε.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το WordPress: Roundup

Σίγουρα, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, αλλά συνολικά, Το WordPress είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία του επόμενου ιστότοπού σας. Το’Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο και καθιστά εύκολη τη δημοσίευση του διαδικτυακού σας βιώματος. Θα πρέπει να κάνετε κάποια εργασία για να μπορέσετε να εμφανίσετε τον ιστότοπό σας στον κόσμο, αλλά για προχωρημένους χρήστες, αυτό πρέπει’να είσαι πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, εδώ’γιατί αγαπάμε το WordPress:

 1. Το WordPress υποστηρίζεται ευρέως
 2. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας web host
 3. Οι προσθήκες προσθέτουν λειτουργικότητα και βελτιώσεις
 4. Το WordPress είναι κατασκευασμένο για SEO
 5. Προσαρμόσιμα θέματα
 6. Το WordPress είναι δωρεάν
 7. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ
 8. Πολλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν στο ιστολόγιό σας
 9. Τα δροσερά παιδιά το χρησιμοποιούν

Απλά θυμηθείτε ότι αν μπορείτε’ασχολείται με τακτικές ενημερώσεις, μπορεί’να λύσει ζητήματα απόδοσης ή να μην’Έχω την ικανότητα (ή κεφάλαια) να σχεδιάσουμε έναν ιστότοπο, τότε μια καλύτερη εναλλακτική λύση θα μπορούσε να είναι ένας δημιουργός ιστότοπων όπως το Squarespace ή το Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me