Cum se creează un site web multilingv pe WordPress

Creați un site WordPress cu mai multe limbi în 11 pași

cum să faceți un site web multilingv pe wordpress


Buna! Sau ar trebui să spunem bonjour, hallo, hola, hej sau ciao? La urma urmei, de ce ar trebui să vă limitați site-ul dvs. la o singură limbă?

Crearea unui site multilingv este cheia pentru extinderea și atingerea unor noi audiențe – numai în SUA, cel puțin una din cinci persoane vorbește o altă limbă decât engleza acasă. Atunci când luați în considerare asta, adevărata întrebare este, de ce nu’Nu doriți să creați un site web multilingv?

Acestea fiind spuse, răspunsul este destul de clar – crearea unui site web multilingv este greu. Sau poate fi, mai ales dacă ești’reutilizați WordPress.

Aceasta ar fi de obicei o muncă pentru un dezvoltator, care ar putea depăși bugetul dvs.. Din fericire, există pluginuri care vă pot face visele multilingve.

Acest ghid vă va ghida prin crearea propriului dvs. site web WordPress multilingv, folosind pluginul WPML (WordPress Multilingual). Acest lucru este mult mai ușor decât să-l faci manual, dar doar o îndreptare în sus – vă recomandăm să urmați acești pași numai dacă’ești un utilizator WordPress destul de încrezător.

De ce recomandăm pluginul WPML?

Noi folosim singur pluginul WPML pentru a traduce pagini chiar aici la Website Builder Expert, așa că îl putem recomanda din experiența personală. Aceasta’este, de asemenea, cel mai avansat și bine rotunjit plugin de traducere!

Aici’este ceea ce a spus Fernando Paredes, dezvoltatorul nostru de la Full Stack, despre WPML:

“WPML este standardul industriei pentru site-urile multilingve WordPress – majoritatea plugin-urilor și temelor care au orice fel de integrare de pluginuri multilingve sunt concepute exclusiv pentru WPML. Acesta oferă integrări cu mai multe plugin-uri WordPress importante, inclusiv WooCommerce.

Avantajul folosirii unui plugin este că simplifică configurarea și centralizează totul într-un singur loc, ceea ce face mai ușor gestionarea.”

Informatii suplimentare

 • Începeți doar? Vezi ghidul nostru pe Cum să creezi un site WordPress.
 • Aveți nevoie de câteva sfaturi suplimentare? Al nostru 15 sfaturi WordPress pentru începători ar putea merita citit.
 • Hopa! WordPress nu pentru tine? Nu vă faceți griji – aruncați o privire asupra noastră Graficul de comparare a constructorilor de site-uri web pentru un început mai ușor.

1

Obține un domeniu

daca tu’v-ați deja construit site-ul WordPress și trebuie doar să faceți site-ul dvs. web multilingv, săriți direct la pasul 4 – Verificați: Este site-ul dvs. WPML gata?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți faci un nume de domeniu. Aceasta acționează ca site-ul dvs.’este adresa unică și este ceea ce oamenii vor folosi pentru a vă găsi – de exemplu, domeniul nostru este site-ul webbuilderexpert.com.

Puteți cumpăra domeniul dvs. de la un registrator ca GoDaddy, sau puteți alege un furnizor de hosting care include unul gratuit. Ambele sunt opțiuni bune, de încredere, așa este’este doar o chestiune de a decide ce’e cel mai bun pentru tine. Planurile de găzduire vă oferă de obicei un domeniu gratuit pentru un an, după care’Va trebui să plătesc anual.

domenii multilingve de configurare a site-urilor godaddyPuteți cumpăra cu ușurință un nou domeniu de la un registrator precum GoDaddy, unde prețurile de vânzare înseamnă că puteți plăti cu 0,99 USD pe an!

Costul anual al unui domeniu poate varia între 0,99 și 60 USD, în funcție de dacă doriți ca acesta să se termine în ceva comun (cum ar fi .com) sau o opțiune mai scumpă (cum ar fi .io).

Asigurați-vă că domeniul dvs. este scurt, snappy, unic și memorabil. Astfel, oamenii vor identifica site-ul dvs. web, astfel încât doriți ca acesta să reflecte site-ul dvs. web’conținut!

Pentru ca tu’Voi folosi pluginul WPML pentru a crea site-ul dvs. multilingv, nu’nu trebuie să creați tone de nume de domeniu diferite pentru site-uri separate. Lasă această problemă în urmă și trece la pasul următor – căutarea furnizorului perfect de găzduire.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Vino cu idei pentru numele tău de domeniu perfect
 • A decis să vă înregistrați la furnizorul dvs. de hosting sau la un registrator
 • Verificată că domeniul dvs. este disponibil
 • Ați securizat domeniul dvs. prin înregistrarea acestuia la un registrator oficial

2

Înscrieți-vă la un furnizor de găzduire

Gazduirea este esențială pentru rularea unui site de succes. Fără asta, poți’publică-ți site-ul pe internet. Pe deasupra acelui factor crucial, alegerea furnizorului greșit sau a planului de găzduire poate face ca site-ul dvs. să dureze vârste la încărcare sau chiar să se prăbușească.

Din fericire, avem tone de resurse pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun furnizor de hosting pentru site-ul dvs. web, de la recenzii la diagrame de comparație, pe care le puteți explora în timpul liber. Dar pentru a vă economisi timp, aici’este recomandarea noastră de top: Bluehost.

bluehost găzduiește un site wordpress multilingvBluehost este cel mai bun furnizor de hosting pentru site-urile WordPress și este recomandat oficial chiar de WordPress.

Bluehost este cel mai bun furnizor de hosting pentru site-urile WordPress și vine cu o recomandare oficială de la WordPress în sine. Acesta a triumfat în cercetarea noastră, depășindu-și concurenții atât pentru hostingul WordPress, cât și pentru cel administrat.

Puteți începe găzduirea partajată WordPress cu Bluehost pentru doar 2,95 USD pe lună (de obicei, 7,99 USD pe lună odată ce perioada dvs. promoțională este încheiată.) Aceasta vine cu o instalare automată a WordPress și actualizări automate, plus un certificat SSL gratuit și înregistrare gratuită a domeniului pentru un an.

Prețuri rezonabile, asistență WordPress expertă și tone de funcții adaptate – inclusiv actualizări automate și instalare cu un singur clic – toate se combină pentru a face Bluehost alegerea inteligentă pentru orice utilizator WordPress.

Pur și simplu alegeți-vă planul de prețuri, conectați-vă domeniul (puteți utiliza unul existent sau înregistrați unul nou gratuit) și înregistrați-vă pentru a începe găzduirea dvs..

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Cercetări diferite furnizori de găzduire pentru a găsi cel mai bun pentru site-ul dvs.
 • A decis ce tip de găzduire ai nevoie
 • Alegeți un plan de găzduire
 • Înregistrat pentru găzduire și conectat domeniul dvs.

Informatii suplimentare

 • Citiți-ne Bluehost Review pentru a afla de ce’este cea mai bună alegere pentru site-ul dvs. WordPress.
 • Nu vândut pe Bluehost? Găsește potrivirea ta perfectă în recenzia noastră despre Cele mai bune gazde WordPress.
 • Comparați cei mai buni furnizori de găzduire din cadrul nostru Diagrama de comparare a serviciilor de gazduire web.

3

Configurează-ți site-ul WordPress

Acum distracția începe! Chiar daca tu’refaceți acum un blog, un site de afaceri, un portofoliu sau chiar o combinație dintre toate trei’este timpul să transformați ideile în realitate. Noi’Voi prezenta rapid pașii cheie de mai jos pentru a vă ajuta să începeți.

Instalați WordPress

Poti’nu construiți un site WordPress fără WordPress. Dacă ați ales o gazdă WordPress de bună calitate, cum ar fi Bluehost, ar trebui să puteți utiliza o singură clic sau o instalare automată. Acesta este cel mai rapid, ușor și în general cel mai bun mod de instalare a WordPress.

Cu o instalare cu un singur clic, gazda dvs. face toate lucrările pentru dvs., așa că nu trebuie decât să faceți clic, așezați-vă, relaxați-vă și apoi să vă bucurați să construiți noul dvs. site WordPress fără stres. Pare frumos, nu?

Cealaltă opțiune este instalarea manuală a WordPress. Aceasta este o opțiune mai puțin relaxantă și poate provoca mult mai multe dureri de cap, lovirea capului și strigăte pentru ajutor. Vă recomandăm această opțiune doar dacă’sunt sigur din punct de vedere tehnic, deși există o mulțime de ghiduri prietenoase pentru începători online care vă ajută să vă parcurgeți procesul (noi’am legat de unul mai ales util mai jos!)

Indiferent dacă parcurgeți traseul lung sau scurt, până la sfârșit, ar trebui să aveți WordPress complet instalat și gata de plecare.

Informatii suplimentare

 • Vezi ghidul nostru la îndemână Cum se instalează WordPress cu Bluehost.
 • Instalați WordPress manual? Aici’este ghidul oficial WordPress pe Cum se instalează WordPress – mult noroc!

Alegeți o temă care’s Traducere gata

Alegerea unei teme pentru site-ul dvs. WordPress este una dintre cele mai plăcute părți ale procesului de construire. Aici trebuie să decideți cum ar trebui să arate site-ul dvs. Dar tema ta nu face asta’Nu trebuie să determinați doar site-ul dvs.’s estetica – afectează și site-ul dvs.’capacitățile s.

Găsirea temelor gata de traducere în WordPress

Pluginul WPML este compatibil cu majoritatea temelor, dar acesta’este încă o idee bună de a găsi o temă care’s traducere gata. Cum faci acest lucru? În primul rând, accesați directorul cu teme WordPress și accesați filtrul de caracteristici.

Sub ‘Caracteristici’ titlu, derulați în jos în josul listei și selectați caseta de lângă ‘Traducere gata’. De asemenea, puteți selecta orice alte filtre pe care doriți să le căutați, apoi faceți clic pe ‘Aplicați filtre’.

Filtru cu temă pregătită pentru traducere wordpressAceasta’este ușor să găsiți temele gata de traducere în WordPress, folosind setarea Filtrul de caracteristici.

Aceasta va trage automat toate temele enumerate ca fiind pregătite pentru traducere, pe care le puteți parcurge apoi pentru a găsi cea pe care o iubiți!

Puteți găsi teme gratuite și premium care sunt gata de traducere, așa că’Ține de tine care este mai bun pentru proiectul tău personal.

Sfat de top! Atunci când alegeți o temă comercială, fiți atenți – cu cât doriți mai multe caracteristici încorporate în tema dvs., cu atât aveți șansa mai mare’Voi încheia cu un site de încărcare lentă.

Verificarea dacă tema dvs. este gata de traducere

Acum, unele teme vor spune că’traducerea este gata când de fapt ei’nu sunt. Știm, obraznic nu? După cum am spus, WPML va funcționa cu cele mai multe teme, dar dacă doriți să verificați dacă tema dvs. este gata de traducere, aici’spectacol:

 1. Faceți clic pe tema pe care doriți să o verificați. Derulați în jos și căutați linkul care spune ‘Depozitul de subversiune’. (Don’nu vă faceți griji dacă nu aveți niciun indiciu despre ce înseamnă asta, am câștigat’nu te testez!) Tu’Voi vedea acum o listă de link-uri – faceți clic pe cel de jos, deoarece aceasta va fi cea mai recentă versiune a temei.
 2. Următorul tu’Voi vedea o altă listă de link-uri – click pe cel care spune “style.css” și nu ezitați să ignorați orice altceva de pe pagina respectivă. Acest link va deschide tema’s code (s-ar putea să fie nevoie să îl descarci.) Dacă’n-am mai văzut niciodată o pagină de cod, este posibil să te simți ca tine’tocmai am intrat în Matrix!
 3. Dar să nu vă faceți griji – tot ce trebuie să faceți acum este să căutați “domeniu text” pentru a vedea dacă tema dvs. este de fapt gata de traducere. Aceasta’în mod normal, este aproape de vârf și ușor de găsit, dar dacă puteți’Nu văd decât să apăsați Ctrl și F pentru a căuta în pagină.Dacă cuvintele “domeniu text” sunt în temă’s cod atunci tu’e bine să mergi’s traducere gata! Continuați și instalați-vă tema pentru a putea începe să vă alăturați site-ul.

Bine de stiut… daca tu’te grăbești sau pur și simplu don’Nu vă place să intrați în codificare încă, apoi utilizarea unui constructor de site-uri este o opțiune mult mai bună. Aceasta’este mult mai ușor să construiești un site web multilingv cu un constructor precum Wix. Dacă acest lucru vă sună aleea, voi’re la locul potrivit! Puteți citi despre cei mai buni producători de site-uri de pe site-ul nostru sau puteți compara mărcile de top pentru a găsi unul care vă place.

Adăugați conținutul dvs.

Aceasta este partea cu adevărat distractivă. Aceasta’este timpul să adăugați conținut pe site-ul dvs. web și să începeți completarea acestuia. Deocamdată, faceți acest lucru în limba dvs. primară sau implicită. Tu’suntem expertul în propriul proiect, deci noi’te las la ea!

Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a adăuga orice pluginuri de care aveți nevoie – vă recomandăm întotdeauna să instalați pluginul SEO Yoast cât mai curând posibil, dar este posibil să aveți nevoie de formulare de contact sau recenzii ale clienților pentru site-ul dvs. web. Pentru acestea, tu’Voi avea nevoie de plugin-uri, pe care le puteți găsi în Directory Plugin WordPress.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Instalat WordPress
 • Alegeți o temă – de preferință una care’s traducere gata
 • Ați adăugat conținutul dvs.
 • Ați instalat orice pluginuri de care aveți nevoie pentru site-ul dvs.

4

Verificați: Este site-ul dvs. WPML gata?

Înainte de a încerca să instalați pluginul WPML, trebuie să faceți mai întâi unele teme – pentru ca WPML să funcționeze, site-ul dvs. trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Asigurați-vă că aveți următoarele în loc sau altfel câștigat WPML’nu funcționează atunci când îl instalați:

 • WordPress 3.9 sau o versiune ulterioară
 • PHP 5.6 și mai sus
 • Limită de memorie de cel puțin 12 MB (deși este recomandat 256 MB)
 • MySQL 5.6 sau mai mare
 • Funcția PH (eval) trebuie să fie activată
 • Trebuie să puteți crea tabele în baza de date

Acestea sunt funcțiile esențiale de care aveți nevoie pentru a utiliza pluginul WPML. Există câteva alte cerințe dacă alegeți anumite suplimente, pe care noi’am evidențiat mai jos.

Dacă doriți să utilizați WPML String Translation (pe care vă recomandăm cu mare încredere), dumneavoastră’Am nevoie de extensia Multibyte String. De asemenea, pentru utilizarea fișierelor XLIFF în WPML Translation Management, dumneavoastră’Am nevoie de extensia SimpleXML.

Puteți vedea de ce recomandăm acest proces numai pentru utilizatorii destul de tehnici!

Știm că acest lucru nu este’Este la fel de distractiv ca proiectarea schemei de culori, dar este foarte important. Ai castigat’Nu puteți trece la pasul următor dacă site-ul dvs. nu face acest lucru’nu respecta aceste cerințe.

Puteți citi mai multe despre funcțiile de care are nevoie site-ul dvs. WPML’s Cerințe minime pagină.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Verificat dacă site-ul dvs. îndeplinește WPML’cerințele
 • A făcut toate actualizările site-ului dvs., așa că’e gata să ruleze WPML

Informatii suplimentare

 • Nu te simți destul de aproape de provocările de traducere ale WordPress? Acea’sunt bine! Vă puteți crește încrederea cu un constructor de site-uri – găsiți potrivirea perfectă în nostru Graficul de comparare a constructorilor de site-uri web.

5

Cumpărați și descărcați pluginul WPML

Acum că tu’v-ați creat site-ul WordPress, acesta’este timpul pentru a deveni multilingve!

Mai întâi, mergeți la WPML.org, apoi faceți clic pe butonul ‘Cumpărați și descărcați’ buton.

wpml plugin multilingv pentru wordpressWPML reprezintă WordPress Multilingual și vă oferă instrumentele pentru a vă traduce site-ul.

Aceasta vă va duce la pagina de prețuri, unde vă aflați’Va trebui să-ți alegi planul. WPML are trei planuri de preț: Blog multilingv, CMS multilingv și Agenție multilingvă.

Lăsa’aruncați o privire rapidă la fiecare plan, pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit pentru site-ul dvs..

 • Blog multilingv – Taxa anticipată: 29 dolari. Cost de reînnoire anuală: 21 dolari. Funcții de bază, cum ar fi traducerea meniurilor, postărilor, paginilor și categoriilor. Cel mai bun pentru bloggeri și site-uri foarte simple.
 • CMS multilingvă – Taxa inițială: 79 USD. Cost de reînnoire anuală: 59 USD. O gamă completă de funcții, incluzând suportul de comerț electronic multilingv și gestionarea de traduceri cu mai mulți utilizatori. Recomandat pentru majoritatea site-urilor WordPress.
 • Agenția multilingvă – Taxa anticipată: 159 USD. Cost de reînnoire anuală: 119 USD. Gama completă de funcții avansate, ceea ce înseamnă că puteți înregistra un număr nelimitat de site-uri web. Cel mai bun pentru agențiile care au nevoie să construiască un număr mare de site-uri multilingve.

planuri de prețuri pentru plugin-uri wpmlWPML are trei planuri de stabilire a prețurilor, fiecare având propriul set de funcții. Faceți clic pe imagine pentru a accesa WPML’pagina de prețuri și vedeți oferta completă.

Vă recomandăm să alegeți planul CMS multilingvă, pentru că are totul pe tine’Am nevoie de traducerea site-ului dvs. WordPress. Cel mai ieftin plan nu face’nu vă permit să traduceți widget-uri, de exemplu, ceea ce ar putea duce la frustrări.

Un lucru important de remarcat este că tu nu’nu trebuie să reînnoiesc în fiecare an. Dacă nu’nu plătiți costul de reînnoire, a câștigat pluginul dvs. WPML’nu se rupe, dispare sau nu mai funcționează. Tocmai ai câștigat’nu puteți obține asistență sau accesa orice descărcare.

WPML nu face’nu aveți o versiune gratuită – trebuie să alegeți un plan plătit pentru a putea începe să traduceți site-ul. Cu toate acestea, fiecare plan are o garanție de returnare a banilor de 30 de zile.

Odata ce tu’ați plătit pentru pluginul dvs. WPML, faceți clic pe Descărcare. Acest lucru salvează pluginul ca fișier, pe care îl puteți încărca apoi în contul WordPress.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • A vizitat site-ul web WPML.org
 • Vizualizați planurile sale de preț și l-ați ales pe cel mai potrivit pentru dvs.
 • Înregistrat și plătit pentru pluginul WPML
 • Descărcat pluginul WPML

6

Backup site-ul dvs. WordPress

Înainte de a face orice altceva, asigurați-vă că faceți backup pentru site-ul dvs. WordPress. Acesta este un pas esențial – dacă ceva nu merge bine, tu’Vă voi fi recunoscător că ați salvat o versiune recentă a site-ului dvs.!

daca tu’nu sunteți sigur cum să faceți backup pentru site-ul dvs., don’nu vă faceți griji – asta’e super ușor cu un plugin precum UpdraftPlus. Puteți crea o copie de rezervă completă a site-ului dvs. și o puteți descărca pe computer sau chiar o puteți stoca în Dropbox sau pe Google Drive.

Odata ce tu’ți-ai salvat backup-ul, tu’veți avea undă verde pentru a merge mai departe și instalați pluginul dvs. WPML recent descărcat.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • S-a făcut backup site-ul dvs. web

7

Instalați pluginul WPML

Tu’acum sunt gata să instalezi pluginul WPML. Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea Plugins din tabloul de bord WordPress și faceți clic pe Adăugare nouă. O listă de pluginuri va apărea din directorul WordPress, dar ignorați-le – în schimb, faceți clic pe Încărcare plugin în partea de sus a paginii.

instalați noul plugin wordpressAceasta’e simplu să instalezi pluginul WPML – trebuie doar să te asiguri’Ați descărcat deja fișierul, astfel încât să îl puteți încărca cu ușurință în WordPress.

Apoi, faceți clic pe Alegeți fișier și selectați fișierul WPML pe care l-ați descărcat mai devreme. Trebuie doar să faceți clic pe Instalare acum și să permiteți WordPress să își funcționeze magia în timp ce vă încărcă pluginul pentru dvs..

Don’nu uitați să faceți clic pe Activare – ar trebui să vedeți o nouă opțiune WPML să apară în meniul din stânga.

Înainte de a continua, rămâneți în zona de plugin-uri a tabloului de bord și selectați încă trei pluginuri din lista WPML din fața dvs. Cel mai de sus ar trebui să spunem deja ‘instalat’, dar trebuie să bifați căsuțele pentru următoarele pluginuri:

 • String Translation
 • Managementul traducerilor
 • Traducere media

Instalarea pluginului wpmlSelectați cele trei pluginuri suplimentare: String Translation, Translation Management și Media Translations.

Derulați în jos și bifați butonul ‘Activați după descărcare’ înainte de a face clic pe butonul ‘Descarca’ buton chiar lângă el.

Odata ce tu’ai făcut asta, tu’ești gata să începi să te joci cu noul tău plugin! Rămâi pe pagina ta’suntem în prezent, și noi’Vă voi arăta cum puteți configura totul în secțiunea următoare.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • A fost instalat pluginul WPML în tabloul de bord WordPress
 • Activarea pluginului
 • Instalat traducere cu șiruri, gestionare a traducerilor și traducere media

8

Configurați-vă pluginul WPML

Înainte de a începe să creați postări într-o multitudine de limbi, trebuie să faceți mai întâi câteva bucăți de menaj. Trebuie să configurați pluginul’setări, astfel încât să funcționeze exact așa cum doriți.

Mai întâi, faceți clic pe butonul albastru din partea de sus a ecranului care spune ‘Configurați WPML’. Acest lucru vă va duce la asistentul de configurare, pe care noi’Te voi plimba acum.

Setați-vă limba implicită

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să setați limba dvs. implicită. Acesta ar trebui să fie limba în care este deja conținutul actual.

instalare wpml etapă o limbă primarăSelectați limba dvs. primară sau implicită.

Odata ce tu’v-ați selectat limba de conținut curent, faceți clic pe Următorul.

Alegeți-vă Limbile

Acum puteți selecta limbile pe care doriți să le adăugați pe site-ul dvs. web!

Există tone din care să alegeți, așa că uitați-vă prin ele cu atenție pentru a vă asigura’Am toate opțiunile pe care le dorești.

etapa de configurare wpml două limbi aleseExistă tone de limbi din care să alegeți – pur și simplu bifați pe cele dorite și faceți clic pe ‘Următor →.’

Pur și simplu bifați caseta de lângă limba pe care doriți să o adăugați pe site-ul dvs. Dacă nu’bifează italiană, de exemplu, tu’Voi lupta pentru a traduce orice conținut în limba respectivă!

Sfat de top! Don’panicați dacă doriți să începeți mic – puteți întotdeauna să vă întoarceți și să modificați aceste opțiuni mai târziu.

Adăugați un comutator de limbă

După selectarea noilor limbi, trebuie să adăugați un comutator de limbi. Ce’e un comutator de limbă? Acesta este modul în care vizitatorii dvs. se vor muta între diferitele limbi pe care le aveți’ai pe site – tu’l-ar recunoaște ca un rând de steaguri sau o listă derulantă, unde puteți alege limba dvs..

Pluginul WPML vă va solicita să adăugați un comutator de limbă.

comutator wpml treapta de comutare trei limbiAcesta este ecranul pe care îl aveți’Voi vedea să adăugați comutatoare de limbă pe site-ul dvs..

După aceasta, tu’Va trebui să aleg dacă doriți un meniu derulant sau o listă de limbi. Puteți gestiona aceste setări în secțiunea Style Switcher Language.

Aceasta este, de asemenea, etapa în care trebuie să alegeți aspectul meniurilor dvs. – de exemplu, doriți să apară steaguri?

Puteți avea chiar afișarea numelui de limbă în limba utilizată pentru a vizualiza pagina. Așadar, dacă pagina era vizualizată în germană și utilizatorul dorea să treacă la engleză, numele limbii ar apărea ca “Rumänisch.”

Aceste setări sunt în totalitate, alegeți propriile preferințe, apoi treceți la pasul următor.

Opțiunile comutatorului de configurare wpml salvateAșa vor arăta setările comutatorului dvs. de limbă odată ce sunteți’ți-ai salvat setările. Previzualizarea va depinde de setările pe care le setați’am ales.

Inregistreaza-te

Nu în ultimul rând, pentru a termina configurarea pluginului WPML, dumneavoastră’Va trebui să o înregistrez. Tu’Voi avea nevoie de cheia site-ului din contul WPML – pur și simplu copiați și lipiți-l în caseta care vă așteaptă în tabloul de bord WordPress.

Va fi existat o opțiune pentru a face acest lucru mai devreme, deci dacă tu’Ți-am introdus deja codul, don’nu vă faceți griji – puteți doar să faceți clic ‘finalizarea.’

configurare wpml înregistrare în ultima etapă

Înregistrarea înseamnă că’Voi primi actualizări automate pentru WPML pe site-ul dvs. WordPress.

Acea’este! Tu’sunteți gata să începeți traducerea site-ului dvs.’conținut.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Configurat complet pluginul WPML’setările s
 • Alegeți limba dvs. principală sau actuală
 • Au fost selectate limbile pe care doriți să le adăugați pe site-ul dvs.
 • A fost adăugat un comutator de limbă
 • Setați stilurile dorite pentru comutatorul de limbi
 • Ați înregistrat site-ul dvs. WordPress cu contul WPML

9

Traduceți conținutul dvs.

O greșeală obișnuită este aceea că pluginul WPML vă va traduce automat site-ul’conținut pentru tine. Ne place acest plugin, dar’nu ești atât de isteț – tu’Va trebui să vă traduceți singur conținutul.

Aceasta’e ușor să adaugi limbi noi pe site-ul tău. Accesați pagina dvs. de postări și ar trebui să vedeți steaguri pentru fiecare dintre dvs. ‘suplimentar’ limbi. Lăsa’spun site-ul tău’Limba originală este engleza, iar dumneavoastră’Am adăugat Frech și Germană.

postări multilingve wordpressTu’Voi vedea opțiunile de limbă deasupra fiecărei postări – trebuie doar să faceți clic pe butonul albastru plus pentru a începe traducerea.

Tu’Voi vedea un steag francez și german în antetul de deasupra postărilor. Sub acestea, lângă fiecare postare, vor fi albastre ‘la care se adauga’ pictograme. Pentru a adăuga o traducere, trebuie doar să faceți clic pe butonul plus. Aceasta va deschide o pagină cu conținutul dvs. în engleză pe o parte, împărțită în secțiuni. În partea dreaptă vor exista căsuțe corespunzătoare pentru a introduce conținutul tradus.

editor de traduceri clasic wpmlAșa va arăta pagina dvs. de traducere cu WPML’s editor de traduceri clasice.

Pentru fiecare secțiune, trebuie să bifați caseta de traducere completă o dată’am completat traducerea. Asta înseamnă că ai câștigat’să nu pierdeți accidental niciun conținut original.

Rețineți – asta înseamnă că trebuie doar să scriu manual întregul conținut în limbi noi? Ei bine, nu chiar. Don’nu vă faceți griji dacă’nu mai vorbești în cinci limbi diferite – există o mulțime de modalități de a adăuga conținut multilingv pe site-ul tău.

Fă-o singur

Ești bilingv? Trilingual chiar? Don’nu trebuie să folosiți aplicații inteligente de telefon pentru a comanda băuturi atunci când sunteți’ești în vacanță? Probabil poți merge mai departe și să începi să tradui, pur și simplu folosind puterea creierului tău – impresionant!

Google Translate

Dacă puteți’Nu traduceți tone de propoziții din partea de sus a capului, puteți utiliza Google Translate în schimb și pur și simplu copiați și inserați traducerea în pagina dvs..

Cu toate acestea, ca și noi’asigurați-vă că profesorul de franceză din liceu v-a spus de multe ori, Google Translate isn’nu sunt întotdeauna prosti. Înainte de publicare, verificați întotdeauna conținutul tradus.

Traducere automată

Dacă nu’ați plătit pentru planul de bază pentru bloguri multilingve, puteți utiliza WPML’s traducere automată.

Aceasta este ca Google Translate, cu excepția faptului că vă traduce conținutul pentru dvs., fără a fi necesar să părăsiți WordPress.

editor de traduceri avansat wpmlWPML’s Editor de traducere avansată traduce conținutul dvs. pentru dvs., dar trebuie să aprobați fiecare secțiune.

Aceasta’este un mod mai rapid de a traduce site-ul dvs. decât să îl faceți manual, mai ales dacă aveți’nu sunt atât de înzestrat în departamentul de limbi străine. Când deschideți o pagină pentru traducere, WPML arată limba dvs. implicită în partea stângă și o traducere a conținutului respectiv în partea dreaptă.

Tu’Va trebui totuși să parcurgeți pagina și să bifați casetele verzi pentru a marca fiecare secțiune tradusă. Odata ce tu’asigurați-vă că întreg conținutul a fost tradus corect, trebuie doar să faceți clic pe Finish.

Pentru a utiliza această caracteristică, dumneavoastră’Mai întâi va trebui să îl activați în setările WPML.

Traduceri externe

În timp ce instrumentele de traducere precum Google Translate sunt utile, acestea’nu sunt foarte de încredere când vine vorba de traducerea unor corpuri mari de text. Greșelile și traducerile greșite se vor încurca – dar cum vei ști dacă poți’nu vorbești singur limba?

Pentru traducerile antiglonț, cea mai fiabilă metodă este să trimiteți conținutul dvs. către un traducător!

Aceasta’este ușor să căutați traducători independenți pe site-uri precum Fiverr și People Per Hour. În acest fel, puteți vedea evaluări și prețuri și puteți compara diferite servicii de traducere până când veți găsi unul singur’sunt fericit să folosească.

autoservitor independentSite-uri precum Fiverr sunt perfecte pentru a găsi freelanceri care să traducă conținutul dvs. pentru dvs..

WPML are de asemenea un serviciu de gestionare a traducerilor, care este un supliment care vă permite să lucrați cu o echipă de traducători. Selectați paginile pe care doriți să le traduceți, alegeți limba în care le doriți, setați un termen limită, apoi le trimiteți pentru a fi traduse!

Ar trebui să știți că acest serviciu nu este’nu este inclus în costul pluginului dvs. Aceasta’este un supliment, ceea ce înseamnă că va trebui să plătiți suplimentar pentru aceste traduceri. Majoritatea costurilor de traducere sunt calculate pe cuvânt, astfel încât numărul dvs. de cuvinte va avea un impact direct asupra prețului pe care îl plătiți pentru traducere.

Din fericire, WPML are un instrument care vă poate ajuta în acest sens!

Când accesați pagina dvs. de gestionare a traducerilor, WPML își actualizează automat numărul de cuvinte. Aceasta înseamnă că vă puteți face o idee exactă despre cât va costa traducerea dvs..

Aduceți traducători

Dacă nu’Nu vreau să expediați conținutul dvs. pentru traducere, există o altă opțiune. Cu WPML’administrarea traducerii, puteți transforma utilizatorii WordPress obișnuiți ‘Traducătorii’. Acești utilizatori pot accesa numai lucrările de traducere oferite de ei ‘Managerii de traduceri’.

Tu’Va trebui să vă faceți sursa propriilor dvs. traducători, dar acesta este un mod ușor de a vă gestiona site-ul. Aceasta’este deosebit de util dacă’Am construit site-ul, dar lucrează cu parteneri, clienți sau freelanceri pentru a rula și gestiona site-ul odată cu acesta’sunt vii.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Traduceți conținutul principal al site-ului dvs.
 • Verificați dublu calitatea traducerilor dvs.
 • Verificat formatarea paginilor dvs.

10

Traduceți categoriile și etichetele

Conținutul dvs. principal este tradus, arată frumos și abia așteaptă să fie citit. Dar ceva familiar vă atrage atenția. Ce’e asta? Ai devenit fluent în limba germană? Nu, așteptați – etichetele de pe site-ul dvs. au rămas în engleză!

Trebuie să vă traduceți taxonomiile, cum ar fi categoriile și etichetele. De exemplu, dacă aveți un blog care’Sunt împărțite în categorii precum Fotografie, Film, Artă și Știri, aceste etichete vor rămâne în engleză decât dacă le traduceți.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu accesați fila WPML din tabloul de bord WordPress și accesați ‘Traducere taxonomică’ în meniu. Selectați oricare dintre taxonomiile pe care doriți să le traduceți – categorii, de exemplu.

pagina de traducere a taxonomieiAceasta este pagina dvs.’Voi vedea să vă traduc categoriile. Pur și simplu faceți clic pe butoanele albastru plus pentru a adăuga traducerile.

Aceasta va aduce toate categoriile de pe site-ul dvs. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul albastru plus sub limba relevantă pentru a le traduce pe fiecare.

Exemplu de traducere pentru categoria wpmlPentru a traduce o categorie, introduceți pur și simplu traducerea din partea dreaptă și faceți clic pe ‘Salvați’ Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • A tradus toate categoriile, etichetele și orice alte taxonomii

11

Traduceți meniuri, teme și pluginuri

Don’nu uitați de tot conținutul suplimentar de pe site-ul dvs., care are nevoie și de traducere. Cum vor găsi utilizatorii dvs. în jurul site-ului dvs. dacă meniul dvs. este într-o altă limbă?

Mergeți la secțiunea Aspect și meniuri din tabloul de bord WordPress. Ar trebui să vedeți meniul dvs. afișat în partea dreaptă, cu link-uri către limbile dvs. suplimentare.

meniuri setări pagina wordpressAceasta este pagina cu setările meniurilor. Pentru a traduce, faceți clic pe legăturile de limbi mici din partea dreaptă a ecranului.

Faceți clic pe limba în care doriți să traduceți meniul dvs., iar acest lucru va crea un nou meniu doar pentru acea limbă.

Sfat de top! Asigurați-vă că introduceți aceleași opțiuni de meniu în limba nouă ca și cele care apar în limba primară. De exemplu, Pagina de pornire, Contactați-ne și Blogul ar avea nevoie de echivalenți francezi.

Atâta timp cât v-ați tradus deja postările și paginile, puteți să le adăugați pur și simplu în noul dvs. meniu de navigare din partea stângă a ecranului.

Traducerea de teme, pluginuri și widget-uri

În timp ce unele fragmente de text – cum ar fi categoriile și meniurile – sunt ușor de editat pentru tine, alt conținut este de fapt încorporat pe site-ul tău. Din fericire, există încă o modalitate de a traduce în totalitate site-ul dvs. Îți amintești acel String Translation pe care l-ai instalat mai devreme? Ei bine, acum noi’o voi folosi!

Accesați secțiunea WPML din tabloul de bord WordPress, apoi mergeți la ‘Localizarea temelor și a pluginurilor’ pagină.

Tu’Voi vedea că o opțiune este deja selectată implicit. Aceasta va fi de obicei “Don’nu folosiți String Translation pentru a traduce tema și pluginurile” setare. Dacă v-ați confruntat cu problema de a vă asigura că tema dvs. poate fi tradusă 100%, puteți bifa caseta de mai jos, care spune: “Încărcați automat tema’s. fișier .mo folosind ‘load_theme_textdomain.”

Cu toate acestea, vă recomandăm să marcați opțiunea de top: “Traduceți tema și pluginurile folosind WPML’s Traducere cu coarde.” Acest lucru vă permite să traduceți tema, plugin-uri, text de administrare și chiar conținut widget!

Setări pentru traducerea șirului wpmlBifează caseta care activează String Translation – it’vă place dacă doriți sau nu fișierele de rezervă.

Pur și simplu bifați caseta, faceți clic pe Salvați și pe dvs.’Voi putea termina traducerea site-ului dvs. acum multilingv.

Înainte de a trece la pasul următor, asigurați-vă că’ve:

 • Traduceți meniurile
 • Activat Traducerea șirurilor în setările dvs.
 • Conținut tradus, cum ar fi widget-uri, plugin-uri și tema dvs.’text

Cum se creează un site web multilingv pe WordPress: rezumat

Tu’sunt gata de plecare!

Noi’v-am arătat cum să vă construiți propriul site web WordPress multilingv de la zero, folosind pluginul WPML. De la alegerea unui domeniu, până la diferitele moduri în care îți poți traduce conținutul, noi’Am acoperit tot ce ai putea avea nevoie.

Lăsa’am o recapitulare a pașilor pe care i-ai făcut’am luat să ajung aici:

 1. Obține un domeniu
 2. Înscrieți-vă la un furnizor de găzduire
 3. Configurează-ți site-ul WordPress
 4. Verificați: Este site-ul dvs. WPML gata?
 5. Cumpărați și descărcați pluginul WPML
 6. Backup site-ul dvs. WordPress
 7. Instalați pluginul WPML
 8. Configurați-vă pluginul WPML
 9. Traduceți conținutul dvs.
 10. Traduceți categoriile și etichetele
 11. Traduceți meniuri, teme și pluginuri

Unii pași vor dura mai mult timp și efort decât alții. Nu donăm’Nu mă aștept să faci toate acestea într-o singură ședință! Începeți azi, dar don’t rush – acest ghid va fi aici pentru a reveni la crearea site-ului dvs. multilingv.

Deși WPML face ca traducerea site-ului dvs. WordPress să fie cât mai ușoară posibil, acesta este încă un proces destul de complet și uneori tehnic. Nu avem nicio îndoială că o puteți face cu ghidul nostru la îndemână, dar dacă vă’te gândești că acest lucru nu ar putea fi tocmai pentru tine, don’nu vă faceți griji.

Există alternative la utilizarea WordPress și WPML pentru a crea site-ul dvs. multilingv.

Constructorii de site-uri web sunt o opțiune mult mai prietenoasă pentru începători, care vă permite, de asemenea, să vă traduceți conținutul, fără a avea probleme. Noi’nu spun ei’ești pentru toți, dar dacă un constructor de site-uri sună ca și cum ar putea fi pentru tine, te putem indica în direcția corectă. Începeți cu linkurile pe care le avem’am inclus mai jos!

Pentru aceia dintre voi care sunt pregătiți și care fac rari să înceapă cu pașii din ghidul nostru, vă putem oferi și o mână de ajutor. O găzduire bună este esențială pentru site-ul dvs.’succes, de aceea vă recomandăm să vă înscrieți la Bluehost, ca atare’este cel mai bun furnizor de hosting WordPress.

Cu acele cuvinte de înțelepciune, noi’Vă voi lăsa să începeți să vă construiți propriul site multilingv – reveniți și anunțați-vă cum vă prezentați în comentarii!

Informatii suplimentare

 • Găsiți constructorul de site-uri web perfect pentru dvs. Graficul de comparare a constructorilor de site-uri web.
 • Noi’Am testat peste 50 de producători web până acum. Citiți recenzia noastră despre 10 cei mai buni producători de site-uri web pentru a-ți găsi potrivirea perfectă.

Întrebări frecvente

Traduce automat WPML site-ul meu pentru mine?

Din păcate, WPML poate’nu traduc site-ul dvs. pentru dvs. În schimb, vă oferă instrumentele pentru a vă traduce propriul conținut. Puteți activa WPML’s caracteristica automată de traducere automată, care traduce pagini individuale pentru dvs. – dar trebuie să aprobați singuri fiecare secțiune a paginii!

De ce ar trebui să folosesc WPML în loc de alt plugin?

Pluginul multilingv WordPress (WPML) este cel mai aprofundat și avansat plugin multilingv, motiv pentru care îl recomandăm atât de puternic. Acesta oferă o gamă impresionantă de funcții care se aplică site-urilor web mici și mari și are peste 40 de limbi din care puteți alege. Noi’L-am folosit singuri și am simțit beneficiile de primă mână!

Va trebui să știu cum să codez pentru a-mi traduce site-ul WordPress?

Deloc! Tu nu’nu aveți nevoie de cunoștințe de codare pentru a crea un site web multilingv WordPress – WPML poate fi folosit de oricine, nu doar de tehnologii. Cu toate acestea, există mulți pași, iar unele etape au nevoie de o încredere tehnică puțin mai mare – deci asigurați-vă că’am avut destul timp înainte de a aborda acest proiect!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map