Hoe maak je een meertalige website op WordPress

Maak een meertalige WordPress-website in 11 stappen

hoe je een meertalige website maakt op wordpress


Hallo! Of moeten we bonjour, hallo, hola, hej of ciao zeggen? Waarom zou u uw website immers beperken tot slechts één taal??

Het creëren van een meertalige site is de sleutel tot het uitbreiden en bereiken van een nieuw publiek – alleen al in de VS spreekt minstens een op de vijf mensen thuis een andere taal dan Engels. Als je daar rekening mee houdt, is de echte vraag, waarom niet’t u een meertalige website wilt maken?

Dat gezegd hebbende, is het antwoord vrij duidelijk – een meertalige website maken is moeilijk. Of het kan zijn, vooral als jij’opnieuw WordPress gebruiken.

Dit is meestal een baan voor een ontwikkelaar, die mogelijk buiten uw budget valt. Gelukkig zijn er plug-ins die je meertalige dromen kunnen laten uitkomen.

Deze gids begeleidt u bij het bouwen van uw eigen meertalige WordPress-website met behulp van de WPML-plug-in (WordPress Multilingual). Dit is veel gemakkelijker dan het handmatig te doen, maar alleen ter informatie: we raden u aan alleen deze stappen te volgen als u dat doet’ben een redelijk zelfverzekerde WordPress-gebruiker.

Waarom raden we de WPML-plug-in aan?

We gebruiken de WPML-plug-in zelf om pagina’s hier bij Website Builder Expert te vertalen, zodat we het uit persoonlijke ervaring kunnen aanbevelen. Het’is ook de meest geavanceerde en meest complete vertaalplug-in!

Hier’s wat onze Full Stack WordPress Developer, Fernando Paredes, te zeggen had over WPML:

“WPML is de industriestandaard voor meertalige WordPress-sites – de meeste plug-ins en thema’s met elke vorm van meertalige plug-inintegratie zijn uitsluitend ontworpen voor WPML. Het biedt integraties met verschillende grote WordPress-plug-ins, waaronder WooCommerce.

Het voordeel van het gebruik van een plug-in is dat het de installatie eenvoudiger maakt en alles op één plek centraliseert, waardoor het gemakkelijker te beheren is.”

Verdere informatie

 • Net begonnen? Bekijk onze gids op Hoe een WordPress-website te maken.
 • Extra tips nodig? Onze 15 WordPress-tips voor beginners zou het lezen waard zijn.
 • Oeps! WordPress niet voor jou? Maak je geen zorgen – bekijk onze Website Builder-vergelijkingstabel voor een gemakkelijkere start.

1

Koop een domein

als jij’je hebt je WordPress-site al gebouwd en je hoeft alleen maar je bestaande website meertalig te maken, ga direct naar stap # 4 – Controleer: is uw site klaar voor WPML?

Het allereerste dat u hoeft te doen, is een domeinnaam aanschaffen. Dit fungeert als uw site’uniek adres, en is wat mensen zullen gebruiken om u te vinden – ons domein is bijvoorbeeld websitebuilderexpert.com.

U kunt uw domein kopen bij een registrar zoals GoDaddy of een hostingprovider kiezen die er gratis een heeft. Beiden zijn goede, betrouwbare opties, dus het is’het is gewoon een kwestie van beslissen wat’is het beste voor jou. Hostingplannen geven u meestal een gratis domein voor een jaar, waarna u’Ik moet jaarlijks betalen.

meertalige site-instelling godaddy-domeinenU kunt eenvoudig een nieuw domein kopen bij een registrar zoals GoDaddy, waar verkoopprijzen betekenen dat u slechts $ 0,99 per jaar kunt betalen!

De jaarlijkse kosten van een domein kunnen variëren van $ 0,99 tot $ 60, afhankelijk van of je wilt dat het eindigt op iets algemeens (zoals .com) of een duurdere optie (zoals .io).

Zorg ervoor dat uw domein dat is kort, pittig, uniek en gedenkwaardig. Dit is hoe mensen uw website zullen identificeren, dus u wilt dat deze uw website weerspiegelt’s inhoud!

Omdat jij’Ik gebruik de plug-in WPML om uw meertalige website te maken, u niet’Het is niet nodig om tonnen verschillende domeinnamen te maken voor afzonderlijke sites. Laat dat gedoe achter u en ga verder met de volgende stap – de zoektocht naar de perfecte hostingprovider.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Bedenk ideeën voor uw perfecte domeinnaam
 • Besloten tussen registratie bij uw hostingprovider of een registrar
 • Gecontroleerd dat uw domein beschikbaar is
 • Beveilig uw domein door het te registreren bij een officiële registrar

2

Meld u aan bij een hostingprovider

Hosting is essentieel voor het runnen van een succesvolle site. Zonder dat kan je’t publiceer uw website op internet. Naast die cruciale factor, kan het kiezen van de verkeerde provider of het hostingplan ertoe leiden dat het lang duurt voordat uw site is geladen of zelfs vastloopt.

Gelukkig hebben we heel veel bronnen om u te helpen bij het kiezen van de beste hostingprovider voor uw website, van recensies tot vergelijkingsgrafieken, die u op uw gemak kunt verkennen. Maar om u tijd te besparen, hier’s onze topaanbeveling: Bluehost.

bluehost host meertalige WordPress-siteBluehost is de beste hostingprovider voor WordPress-websites en wordt officieel aanbevolen door WordPress zelf.

Bluehost is de beste hostingprovider voor WordPress-websites en wordt geleverd met een officiële aanbeveling van WordPress zelf. Het triomfeerde in ons onderzoek en presteerde beter dan zijn concurrenten voor zowel gedeelde als beheerde WordPress-hosting.

U kunt uw gedeelde WordPress-hosting starten met Bluehost voor slechts $ 2,95 per maand (meestal $ 7,99 per maand als uw promotieperiode voorbij is.) Dit wordt geleverd met een automatische installatie van WordPress en automatische updates, plus een gratis SSL-certificaat en gratis domeinregistratie voor een jaar.

Redelijke prijzen, deskundige WordPress-ondersteuning en tal van op maat gemaakte functies – inclusief automatische updates en installatie met één klik – maken van Bluehost de slimme keuze voor elke WordPress-gebruiker.

Kies eenvoudig uw tariefplan, koppel uw domein (u kunt een bestaand domein gebruiken of gratis een nieuw registreren) en meld u aan om uw hosting te starten.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Heeft verschillende hostingproviders onderzocht om de beste voor uw site te vinden
 • Besloten welk type hosting u nodig heeft
 • Een hostingplan gekozen
 • Heeft u aangemeld voor hosting en uw domein verbonden

Verdere informatie

 • Lees onze Bluehost Review om erachter te komen waarom’s de beste keuze voor uw WordPress-site.
 • Niet verkocht op Bluehost? Vind jouw perfecte match in onze review van de Beste WordPress-hosts.
 • Vergelijk de beste hostingproviders in onze Web Hosting Services vergelijkingstabel.

3

Stel uw WordPress-website in

Nu begint het plezier! Of je’bouwen nu een blog, bedrijfssite, portfolio of zelfs een combinatie van alle drie’is het moment om uw ideeën om te zetten in realiteit. Wij’Ik zal snel de belangrijkste stappen hieronder beschrijven om u op weg te helpen.

Installeer WordPress

Jij kan’t bouw een WordPress-site zonder WordPress. Als u een WordPress-host van goede kwaliteit kiest, zoals Bluehost, zou u een automatische installatie met één klik moeten kunnen gebruiken. Dit is de snelste, gemakkelijkste en over het algemeen beste manier om WordPress te installeren.

Met een klik-installatie doet uw host al het werk voor u, dus u hoeft alleen maar te klikken, achterover te leunen, te ontspannen en vervolgens zonder stress uw nieuwe WordPress-site te bouwen. Klinkt goed, toch?

De andere optie is om WordPress handmatig te installeren. Dit is een minder ontspannende optie en kan veel meer hoofdpijn, bonzen met het hoofd en hulpgeroep veroorzaken. We raden deze optie alleen aan als u’re technisch zeker, hoewel er tal van beginnersvriendelijke gidsen online zijn om u door het proces te helpen (wij’zijn gekoppeld aan een bijzonder nuttige hieronder!)

Of je nu de lange of de korte route neemt, aan het einde moet je WordPress volledig geïnstalleerd en klaar voor gebruik hebben.

Verdere informatie

 • Bekijk onze handige gids op Hoe WordPress te installeren met Bluehost.
 • Installeer je WordPress handmatig? Hier’s de officiële WordPress-gids op Hoe WordPress te installeren – succes!

Kies een thema dat’s Klaar voor vertaling

Het kiezen van een thema voor uw WordPress-site is een van de leukste onderdelen van het bouwproces. Dit is waar u kunt beslissen hoe uw site eruit moet zien. Maar jouw thema doet dat niet’bepaal niet alleen uw site’s esthetiek – het heeft ook invloed op uw site’s mogelijkheden.

De vertaalklare thema’s vinden in WordPress

De WPML-plug-in is compatibel met de meeste thema’s, maar wel’het is nog steeds een goed idee om een ​​thema te vinden dat’s vertaling klaar. Hoe doe je dit? Ga eerst naar de WordPress Theme Directory en ga naar het Feature Filter.

Onder de ‘Kenmerken’ kop, scrol omlaag naar de onderkant van de lijst en selecteer het vak naast ‘Klaar voor vertaling’. U kunt ook andere filters selecteren waarop u wilt zoeken en vervolgens klikken ‘Filters toepassen’.

wordpress vertaling klaar thema filterHet’Het is gemakkelijk om de vertaalklare thema’s in WordPress te vinden met behulp van de functie Functiefilter.

Hiermee worden automatisch alle thema’s weergegeven die als klaar voor vertaling zijn vermeld, die u vervolgens kunt doorbladeren om degene te vinden die u leuk vindt!

U kunt zowel gratis als premium-thema’s vinden die klaar zijn voor vertaling, dus het is’is aan jou welke het beste is voor jouw persoonlijke project.

Top Tip! Wees voorzichtig bij het kiezen van een commercieel thema – hoe meer functies u in uw thema wilt inbouwen, hoe groter de kans dat u’Ik krijg een langzaam ladende site.

Controleren of uw thema klaar is voor vertaling

Sommige thema’s zullen dat nu zeggen’re vertaling klaar wanneer ze eigenlijk’re niet. We weten het, brutaal toch? Zoals we al zeiden, werkt WPML met de meeste thema’s, maar als u wilt controleren of uw thema klaar is voor vertaling, hier’laten zien:

 1. Klik op het thema dat je wilt controleren. Scroll naar beneden en zoek naar de link die zegt ‘Subversion Repository’. (Don’maak je geen zorgen als je geen idee hebt wat dat betekent, we hebben gewonnen’test je niet!) Jij’Ik zie nu een lijst met links – klik op de onderste, aangezien dit de meest recente versie van het thema zal zijn.
 2. Volgende jij’Ik zie een andere lijst met links – klik op degene die zegt “style.css” en voel je vrij om al het andere op die pagina te negeren. Deze link opent het thema’s-code (u moet deze mogelijk downloaden.) Als u’Heb je nog nooit een pagina met code gezien, dan voel je je misschien net zo’ben zojuist de Matrix binnengekomen!
 3. Maar maak je geen zorgen – het enige wat u nu hoeft te doen is zoeken “tekstdomein” om te zien of uw thema daadwerkelijk klaar is voor vertaling. Het’s normaal gesproken bovenaan en gemakkelijk te vinden, maar als je kunt’t zie het gewoon druk Ctrl en F om de pagina te doorzoeken. Als de woorden “tekstdomein” zitten in het thema’s code dan jij’re klaar om te gaan – het’vertaling klaar! Ga je gang en installeer je thema, zodat je kunt beginnen met het samenstellen van je site.

Goed om te weten… als jij’heb haast, of gewoon don’Heb je nog geen zin om te coderen, dan is het gebruik van een websitebouwer een veel betere optie. Het’is het een stuk eenvoudiger om een ​​meertalige website te bouwen met een bouwer als Wix. Als dit jouw steegje klinkt, jij’bent op de juiste plaats! U kunt op onze site lezen over de beste websitebouwers of de topmerken vergelijken om er een te vinden die u bevalt.

Voeg uw inhoud toe

Dit is echt het leuke deel. Het’Het is tijd om inhoud aan uw website toe te voegen en deze in te vullen. Voor nu, doe dit gewoon in uw primaire of standaardtaal. U’re de expert in uw eigen project, dus wij’Ik laat het aan jou over!

Dit is ook een goed moment om plug-ins toe te voegen die u nodig heeft – we raden altijd aan om de Yoast SEO-plug-in zo snel mogelijk te installeren, maar u heeft mogelijk ook contactformulieren of klantrecensies nodig voor uw website. Voor deze, jij’Ik heb plug-ins nodig, die u kunt vinden in de WordPress Plugin Directory.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Geïnstalleerde WordPress
 • Een thema gekozen – bij voorkeur een dat’s vertaling klaar
 • Je inhoud toegevoegd
 • Installeer alle plug-ins die u nodig heeft voor uw site

4

Controleer: is uw site klaar voor WPML?

Voordat u de WPML-plug-in probeert te installeren, moet u eerst wat huiswerk maken – om WPML te laten werken, moet uw site aan bepaalde vereisten voldoen. Zorg ervoor dat je het volgende hebt, anders heeft WPML gewonnen’t werkt wanneer u het installeert:

 • WordPress 3.9 of hoger
 • PHP 5.6 en hoger
 • Geheugenlimiet van minimaal 12 MB (hoewel 256 MB wordt aanbevolen)
 • MySQL 5.6 of hoger
 • De eval () PHP-functie moet zijn ingeschakeld
 • U moet tabellen in uw database kunnen maken

Dit zijn de essentiële functies die u nodig heeft om de WPML-plug-in te gebruiken. Er zijn een aantal andere vereisten als u voor bepaalde add-ons kiest, die wij’zijn hieronder gemarkeerd.

Als je WPML String Translation wilt gebruiken (wat we ten zeerste aanbevelen), dan’Ik heb de extensie Multibyte String nodig. Evenzo, voor het gebruik van XLIFF-bestanden in WPML Translation Management, u’Ik heb de extensie SimpleXML nodig.

U kunt zien waarom we dit proces alleen aanbevelen voor redelijk technisch onderlegde gebruikers!

We weten dat dit niet zo is’t is net zo leuk als het ontwerpen van uw kleurenschema, maar het is erg belangrijk. Jij hebt gewonnen’t kan doorgaan naar de volgende stap als uw site dat niet doet’t voldoen aan deze eisen.

U kunt meer lezen over de functies die uw site nodig heeft WPML’s Minimumvereisten bladzijde.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Gecontroleerd of uw site voldoet aan WPML’s vereisten
 • Eventuele updates op uw site aangebracht’s klaar om WPML uit te voeren

Verdere informatie

 • Heb je niet echt zin in de vertaaluitdagingen van WordPress? Dat’Het is goed! U kunt uw zelfvertrouwen vergroten met een websitebouwer – vind uw perfecte match in onze Website Builder-vergelijkingstabel.

5

Koop en download de WPML-plug-in

Nu jij’hebben uw WordPress-site opgezet’s tijd om meertalig te worden!

Ga eerst naar WPML.org en klik vervolgens op ‘Koop en download’ knop.

wpml meertalige plug-in voor wordpressWPML staat voor WordPress Multilingual en biedt u de tools om uw site te vertalen.

Dit brengt u naar de prijspagina, waar u zich bevindt’Ik moet je plan kiezen. WPML heeft drie tariefplannen: meertalige blog, meertalige CMS en meertalig bureau.

Laat’s bekijk elk plan snel om u te helpen de beste voor uw site te kiezen.

 • Meertalige blog – Vooruitbetaling: $ 29. Jaarlijkse verlengingskosten: $ 21. Basisfuncties zoals het vertalen van menu’s, berichten, pagina’s en categorieën. Beste voor bloggers en zeer eenvoudige sites.
 • Meertalig CMS – Vooruitbetaling: $ 79. Jaarlijkse verlengingskosten: $ 59. Volledige reeks functies, waaronder meertalige ondersteuning voor e-commerce en vertaalbeheer voor meerdere gebruikers. Aanbevolen voor de meeste WordPress-sites.
 • Meertalig bureau – Vooruitbetaling: $ 159. Jaarlijkse verlengingskosten: $ 119. Volledige reeks geavanceerde functies, wat betekent dat u een onbeperkt aantal websites kunt registreren. Het beste voor bureaus die een groot aantal meertalige sites moeten bouwen.

wpml plugin-tariefplannenWPML heeft drie tariefplannen, elk met zijn eigen set functies. Klik op de afbeelding om WPML te bezoeken’s prijspagina en bekijk het volledige aanbod van functies.

We raden u aan het meertalige CMS-plan te kiezen, omdat het alles heeft wat je hebt’Ik heb uw WordPress-site nodig. Het goedkoopste plan doet dat niet’Zo kunt u bijvoorbeeld geen widgets vertalen, wat later tot frustratie kan leiden.

Een belangrijk ding om op te merken is dat je don’t moet elk jaar vernieuwen. Als je dat niet doet’om de verlengingskosten te betalen, heeft uw WPML-plug-in gewonnen’niet breken, verdwijnen of stoppen met werken. Je hebt net gewonnen’geen ondersteuning krijgen of toegang krijgen tot downloads.

WPML doet dat niet’geen gratis versie hebben – u moet een betaald abonnement kiezen, zodat u aan de slag kunt met het vertalen van uw website. Elk plan wordt echter geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Als je eenmaal’Heb je voor je WPML-plug-in betaald, klik dan op Downloaden. Dit slaat de plug-in op als een bestand, dat u vervolgens kunt uploaden naar uw WordPress-account.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • De WPML.org-website bezocht
 • De prijsplannen bekeken en de beste voor u gekozen
 • Aangemeld en betaald voor de WPML-plug-in
 • De WPML-plug-in gedownload

6

Maak een back-up van uw WordPress-website

Voordat u iets anders doet, moet u een back-up van uw WordPress-site maken. Dit is een essentiële stap – als er iets misgaat, jij’Ik ben dankbaar dat u een recente versie van uw site heeft opgeslagen!

als jij’Weet u niet zeker hoe u een back-up van uw site moet maken, don’maak je geen zorgen – het’s super eenvoudig met een plug-in zoals UpdraftPlus. U kunt een volledige back-up van uw site maken en deze naar uw computer downloaden of zelfs opslaan in Dropbox of uw Google Drive.

Als je eenmaal’Je hebt je back-up bewaard, jij’we hebben groen licht om door te gaan en uw nieuw gedownloade WPML-plug-in te installeren.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Maak een back-up van uw website

7

Installeer de WPML-plug-in

U’bent nu klaar om de WPML-plug-in te installeren. Ga hiervoor naar het gedeelte Plug-ins in uw WordPress-dashboard en klik op Nieuw toevoegen. Er verschijnt een lijst met plug-ins uit de WordPress-directory, maar negeer deze – in plaats daarvan, klik op Upload Plugin bovenaan de pagina.

installeer nieuwe plugin wordpressHet’Het is eenvoudig om de WPML-plug-in te installeren – zorg er gewoon voor dat u’Je hebt het bestand al gedownload, zodat je het gemakkelijk kunt uploaden in WordPress.

Klik vervolgens op Bestand kiezen en selecteer het WPML-bestand dat u eerder hebt gedownload. Klik gewoon op Nu installeren en laat WordPress zijn magie bewerken terwijl het uw plug-in voor u uploadt.

Don’vergeet niet op Activeren te klikken – u zou een nieuwe WPML-optie moeten zien verschijnen in uw linkermenu.

Voordat je verder gaat, blijf in het gebied Plug-ins van je dashboard en selecteer nog drie plug-ins uit de WPML-lijst voor je. De bovenste zou al moeten zeggen ‘Geïnstalleerd’, maar je moet ook de vakjes aanvinken voor de volgende plug-ins:

 • String vertaling
 • Vertaalbeheer
 • Media vertaling

wpml plugin installatieSelecteer de drie extra plug-ins: String Translation, Translation Management en Media Translations.

Scroll naar beneden en vink de aan ‘Activeer na het downloaden’ optie, voordat u op ‘Downloaden’ knop ernaast.

Als je eenmaal’dat heb je gedaan, jij’bent klaar om te spelen met je nieuwe plug-in! Blijf op de pagina jij’zijn momenteel aan en wij’In de volgende sectie laat ik je zien hoe je alles instelt.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • De WPML-plug-in in uw WordPress-dashboard geïnstalleerd
 • Activeerde de plug-in
 • Geïnstalleerde stringvertaling, vertaalbeheer en mediavertaling

8

Stel uw WPML-plug-in in

Voordat u begint met het maken van berichten in een groot aantal talen, moet u eerst een paar huishoudelijke taken uitvoeren. U moet de plug-in configureren’s instellingen, zodat het werkt zoals u dat wilt.

Klik eerst op de blauwe knop bovenaan het scherm met de tekst ‘Configureer WPML’. Dit brengt u naar de installatiewizard, die we’Ik zal je er nu doorheen leiden.

Stel uw standaardtaal in

Het allereerste dat u hoeft te doen, is uw standaardtaal instellen. Dit zou de taal moeten zijn waarin je huidige inhoud al staat.

wpml setup fase één primaire taalSelecteer eerst uw primaire of standaardtaal.

Als je eenmaal’Als u uw huidige inhoudstaal heeft geselecteerd, klikt u op Volgende.

Kies uw talen

Nu kunt u de talen selecteren die u aan uw website wilt toevoegen!

Er zijn tonnen om uit te kiezen, dus bekijk ze zorgvuldig om er zeker van te zijn dat je er zeker van bent’hebben alle opties die je wilt.

wpml setup fase twee kies talenEr zijn talloze talen om uit te kiezen – vink gewoon de gewenste talen aan en klik erop ‘De volgende.’

Vink het vakje aan naast de taal die u aan uw site wilt toevoegen. Als je dat niet doet’vink bijvoorbeeld Italiaans niet aan’Ik heb moeite om inhoud in die taal te vertalen!

Top Tip! Don’raak niet in paniek als u klein wilt beginnen – u kunt altijd terugkomen en deze opties later wijzigen.

Voeg een taalwisselaar toe

Nadat u uw nieuwe talen heeft geselecteerd, moet u een taalwisselaar toevoegen. Wat’is een taalwisselaar? Op deze manier bewegen uw bezoekers tussen de verschillende talen die u gebruikt’hebben op uw site – u’herken het als een rij vlaggen of een vervolgkeuzelijst, waar u uw taal kunt kiezen.

De WPML-plug-in zal u vragen om een ​​taalwisselaar toe te voegen.

wpml setup stage three language switcherDit is het scherm dat je’Ik zal ervoor zorgen dat taalschakelaars aan uw site worden toegevoegd.

Hierna, jij’Ik moet kiezen of je een vervolgkeuzemenu of een lijst met talen wilt. U kunt deze instellingen beheren in het gedeelte Taalwisselstijl.

Dit is ook het stadium waarin u het uiterlijk van uw menu’s kunt kiezen – u wilt bijvoorbeeld dat vlaggen worden weergegeven?

U kunt zelfs de taalnaam weergeven in de taal die wordt gebruikt om de pagina te bekijken. Dus als de pagina in het Duits werd bekeken en de gebruiker naar Engels wilde overschakelen, zou de taalnaam er als volgt uitzien “Engels.”

Deze instellingen zijn helemaal aan jou – kies je eigen voorkeuren en ga verder met de volgende stap.

wpml setup-opties voor taalwisseling zijn opgeslagenDit is hoe de instellingen van uw taalwisselaar er eenmaal uit zullen zien’heb je instellingen opgeslagen. De preview hangt af van welke instellingen je maakt’heb gekozen.

Registreren

Last but not least, om het instellen van uw WPML-plug-in te voltooien, u’Ik moet het registreren. U’Ik heb de sitesleutel van uw WPML-account nodig – kopieer en plak deze in het vak dat op u wacht in uw WordPress-dashboard.

Er is een mogelijkheid geweest om dit eerder te doen, dus als je’heb je code al ingevoerd, don’maak je geen zorgen – je kunt gewoon klikken ‘Af hebben.’

wpml setup laatste fase registratie

Registreren betekent jou’ll ontvangt automatisch updates voor WPML op uw WordPress-website.

Dat’zitten! U’bent klaar om te beginnen met het vertalen van uw site’s inhoud.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • De WPML-plug-in volledig geconfigureerd’s instellingen
 • Gekozen uw primaire of huidige taal
 • De talen geselecteerd die u aan uw site wilt toevoegen
 • Een taalwisselaar toegevoegd
 • Stel de gewenste stijlen in voor de taalwisselaar
 • Registreer uw WordPress-site met uw WPML-account

9

Vertaal uw inhoud

Een veelgemaakte fout is te denken dat de WPML-plug-in uw website automatisch zal vertalen’s inhoud voor u. We houden van deze plug-in, maar het’is niet zo slim – jij’Ik moet uw inhoud zelf vertalen.

Het’Het is gemakkelijk om nieuwe talen aan uw site toe te voegen. Ga naar je berichtenpagina en je zou vlaggen voor elk van je moeten zien ‘extra’ talen. Laat’s zeggen uw site’s oorspronkelijke taal is Engels, en jij’heb Frech en Duits toegevoegd.

meertalige berichten in WordPressU’Boven elk van je berichten zie je de taalopties – klik gewoon op de blauwe plusknop om te beginnen met vertalen.

U’Ik zie een Franse en Duitse vlag in de koptekst boven je berichten. Daaronder, naast elke post, zal er blauw zijn ‘plus’ pictogrammen. Klik op de plusknop om een ​​vertaling toe te voegen. Dit opent een pagina met uw Engelse inhoud aan de ene kant, opgesplitst in secties. Er zullen overeenkomstige vakjes aan de rechterkant zijn om uw vertaalde inhoud in te voeren.

wpml klassieke vertaaleditorZo ziet uw vertaalpagina eruit met WPML’s klassieke vertaaleditor.

Voor elke sectie moet u eenmaal het vak Vertaling voltooid aanvinken’heb de vertaling ingevuld. Dit betekent dat je hebt gewonnen’mis niet per ongeluk uw originele inhoud.

Wacht even – betekent dat dat ik gewoon al mijn inhoud handmatig in nieuwe talen moet typen? Nou, niet helemaal. Don’maak je geen zorgen als je’zijn niet vloeiend in vijf verschillende talen – er zijn tal van manieren om meertalige inhoud aan uw site toe te voegen.

Doe het zelf

Ben je tweetalig? Drietalig zelfs? Don’Je hoeft geen slimme telefoonapps te gebruiken om drankjes te bestellen wanneer je dat wilt’bent u op vakantie? Je kunt waarschijnlijk doorgaan en beginnen met vertalen, gewoon door de kracht van je hersenen te gebruiken – indrukwekkend!

Google Vertalen

Als je kunt’t tonnen zinnen uit uw hoofd vertalen, in plaats daarvan kunt u Google Translate gebruiken en de vertaling eenvoudigweg in uw pagina kopiëren en plakken.

Echter, zoals wij’Weet zeker dat je docent Frans op de middelbare school het je vaak heeft verteld, Google Translate isn’niet altijd waterdicht. Zorg ervoor dat u uw vertaalde inhoud altijd dubbel controleert voordat u publiceert.

Automatische vertaling

Tenzij je’Heb je betaald voor het basis Meertalig Blog-abonnement, dan kun je WPML gebruiken’s automatische machinevertaling.

Dit is vergelijkbaar met Google Translate, behalve dat het uw inhoud voor u vertaalt, zonder dat u WordPress hoeft te verlaten.

wpml geavanceerde vertaaleditorWPML’s Advanced Translation Editor vertaalt uw inhoud voor u, maar u moet nog steeds elke sectie goedkeuren.

Het’is een snellere manier om uw site te vertalen dan handmatig te doen, vooral als u’re niet zo begaafd in de taalafdeling. Wanneer u een pagina opent voor vertaling, toont WPML uw standaardtaal aan de linkerkant en een vertaling van die inhoud aan de rechterkant.

U’Ik moet nog steeds de pagina doorlopen en de groene selectievakjes aanvinken om elke sectie als vertaald te markeren. Als je eenmaal’Zorg ervoor dat alle inhoud correct is vertaald, klik gewoon op Voltooien.

Om deze functie te gebruiken, moet je’Ik moet het eerst inschakelen in uw WPML-instellingen.

Vertalingen uitbesteden

Hoewel vertaaltools zoals Google Translate nuttig zijn, zijn ze dat wel’re niet super betrouwbaar als het gaat om het vertalen van grote hoeveelheden tekst. Fouten en verkeerde vertalingen zullen binnensluipen – maar hoe weet je of je kunt’u spreekt de taal niet zelf?

Voor kogelvrije vertalingen is de meest betrouwbare methode om uw inhoud naar een vertaler te sturen!

Het’Het is gemakkelijk om freelance vertalers te zoeken op sites als Fiverr en People Per Hour. Op deze manier kunt u beoordelingen en prijzen zien en verschillende vertaaldiensten vergelijken totdat u er een vindt die u vindt’zijn blij om te gebruiken.

freelance dienst fiverrSites zoals Fiverr zijn perfect om freelancers te vinden om uw inhoud voor u te vertalen.

WPML heeft ook een service voor vertaalbeheer, een add-on waarmee u met een team van vertalers kunt werken. U selecteert de pagina’s die u wilt laten vertalen, kiest in welke taal u ze wilt hebben, stelt een deadline in en stuurt ze vervolgens op om te worden vertaald!

U moet weten dat deze service dat niet is’t inbegrepen in de kosten van uw plug-in. Het’is een add-on, wat betekent dat u voor deze vertalingen extra moet betalen. De meeste vertaalkosten worden per woord berekend, dus uw aantal woorden heeft direct invloed op de prijs die u betaalt voor uw vertaling.

Gelukkig heeft WPML een tool om je hierbij te helpen!

Wanneer u naar uw Vertaalbeheer-pagina gaat, werkt WPML automatisch uw aantal woorden bij. Dit betekent dat u een goed idee krijgt van hoeveel uw vertaling kost.

Breng vertalers binnen

Als je dat niet doet’Als u uw inhoud niet wilt verzenden voor vertaling, is er nog een optie. Met WPML’s vertaalbeheer, waar u gewone WordPress-gebruikers van kunt maken ‘Vertalers’. Deze gebruikers hebben alleen toegang tot de vertaalopdrachten die hun zijn gegeven door ‘Vertaalmanagers’.

U’Ik heb uw eigen vertalers nodig, maar dit is een gemakkelijke manier om uw site te beheren. Het’is vooral handig als je’hebben de site gebouwd, maar werken samen met partners, klanten of freelancers om de site eenmaal te beheren en te beheren’s leven.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Vertaalde de belangrijkste inhoud van uw site
 • Controleer de kwaliteit van uw vertalingen dubbel
 • Controleer de opmaak van uw pagina’s

10

Vertaal categorieën en tags

Je belangrijkste inhoud is allemaal vertaald, ziet er prachtig uit en wacht erop om gelezen te worden. Maar iets bekends valt je op. Wat’is dit? Bent u vloeiend Duits geworden? Nee, wacht – de labels op uw site zijn in het Engels gebleven!

U moet uw taxonomieën nog steeds vertalen, zoals categorieën en tags. Als je bijvoorbeeld een blog hebt’Omdat ze zijn onderverdeeld in categorieën zoals Fotografie, Film, Kunst en Nieuws, blijven deze labels in het Engels, tenzij u ze vertaalt.

Om dit te doen, gaat u gewoon naar het WPML-tabblad in uw WordPress-dashboard en gaat u naar ‘Taxonomie vertaling’ in het menu. Selecteer welke taxonomieën u wilt vertalen – categorieën bijvoorbeeld.

taxonomie vertaalpaginaDit is de pagina die je hebt’Ik zal je categorieën vertalen. Klik gewoon op de blauwe plus-knoppen om uw vertalingen toe te voegen.

Hiermee worden alle categorieën van uw site weergegeven. Het enige dat u hoeft te doen, is op de blauwe plusknop onder de relevante taal klikken om ze allemaal te vertalen.

Voorbeeld van vertaling van wpml-categorieOm een ​​categorie te vertalen, typt u de vertaling aan de rechterkant in en klikt u op ‘Opslaan’ Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Vertaalde al uw categorieën, tags en andere taxonomieën

11

Vertaalmenu’s, thema’s en plug-ins

Don’vergeet alle extra inhoud op uw site die ook vertaald moet worden. Hoe vinden uw gebruikers hun weg op uw site als uw menu in een andere taal is opgesteld?

Ga naar het gedeelte Uiterlijk en menu’s van uw WordPress-dashboard. Je zou je menu aan de rechterkant moeten zien, met links naar je extra talen.

menu's instellingen pagina wordpressDit is de pagina met menu-instellingen. Om te vertalen, klikt u op de kleine taallinks aan de rechterkant van het scherm.

Klik op de taal waarin u uw menu wilt vertalen, en dit zal een nieuw menu creëren alleen voor die taal.

Top Tip! Zorg ervoor dat u in de nieuwe taal dezelfde menu-opties invoert als in de primaire taal. Startpagina, Contact opnemen en Blog hebben bijvoorbeeld allemaal Franse equivalenten nodig.

Zolang je je berichten en pagina’s al hebt vertaald, kun je deze eenvoudig toevoegen aan je nieuwe navigatiemenu aan de linkerkant van het scherm.

Thema’s, plug-ins en widgets vertalen

Hoewel sommige stukjes tekst – zoals categorieën en menu’s – gemakkelijk zelf te bewerken zijn, is andere inhoud eigenlijk in uw site ingebouwd. Gelukkig is er nog steeds een manier om je site volledig te vertalen. Herinner je je die String Translation die je eerder hebt geïnstalleerd? Nou, nu wij’gaan het goed gebruiken!

Ga naar het WPML-gedeelte van uw WordPress-dashboard en ga vervolgens naar de ‘Lokalisatie van thema’s en plug-ins’ bladzijde.

U’Ik zie dat één optie standaard al is geselecteerd. Dit is meestal de “Don’Gebruik geen String Translation om het thema en de plug-ins te vertalen” instelling. Als je de moeite hebt genomen om ervoor te zorgen dat je thema 100% vertaalbaar is, kun je het onderstaande vakje aanvinken, dat zegt: “Laad het thema automatisch’s .mo-bestand met ‘load_theme_textdomain.”

We raden u echter aan om in plaats daarvan de bovenste optie aan te vinken: “Vertaal het thema en de plug-ins met WPML’s String Vertaling.” Hiermee kunt u uw thema, plug-ins, admin-tekst en zelfs widget-inhoud vertalen!

wpml string vertaalinstellingenVink het vakje aan dat String Translation – it mogelijk maakt’het is aan jou of je de back-upbestanden wilt of niet.

Vink het vakje aan, klik op Opslaan en u’Ik ben in staat om uw nu meertalige website te vertalen.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, moet u ervoor zorgen dat u’ve:

 • Vertaalde uw menu’s
 • Enabled String Translation in uw instellingen
 • Vertaalde inhoud zoals widgets, plug-ins en uw thema’s tekst

Hoe maak je een meertalige website op WordPress: Samenvatting

U’bent klaar om te gaan!

Wij’We hebben u laten zien hoe u uw eigen meertalige WordPress-website helemaal opnieuw kunt bouwen met behulp van de WPML-plug-in. Van het kiezen van een domein tot en met de verschillende manieren waarop u uw inhoud kunt vertalen, wij’hebben alles behandeld wat je nodig zou kunnen hebben.

Laat’s een samenvatting van de stappen die u’heb genomen om hier te komen:

 1. Koop een domein
 2. Meld u aan bij een hostingprovider
 3. Stel uw WordPress-website in
 4. Controleer: is uw site klaar voor WPML?
 5. Koop en download de WPML-plug-in
 6. Maak een back-up van uw WordPress-website
 7. Installeer de WPML-plug-in
 8. Stel uw WPML-plug-in in
 9. Vertaal uw inhoud
 10. Vertaal categorieën en tags
 11. Vertaalmenu’s, thema’s en plug-ins

Sommige stappen kosten meer tijd en moeite dan andere. We don’verwacht niet dat je dit allemaal in één keer doet! Ga vandaag nog aan de slag, maar don’t haast – deze gids zal er zijn om naar terug te keren terwijl je je meertalige website bouwt.

Hoewel WPML het vertalen van uw WordPress-site zo eenvoudig mogelijk maakt, is dit nog steeds een behoorlijk grondig en soms technisch proces. We twijfelen er niet aan dat je het kunt doen met onze handige gids, maar als je dat doet’denk dat dit misschien niet helemaal voor jou is, don’maak je geen zorgen.

Er zijn alternatieven voor het gebruik van WordPress en WPML om uw meertalige website te maken.

Website-builders zijn een veel meer beginnersvriendelijke optie waarmee u ook uw inhoud kunt vertalen, zonder al het gedoe. Wij’zeggen ze niet’re voor iedereen, maar als een websitebouwer klinkt zoals het voor jou zou kunnen zijn, kunnen we je in de goede richting wijzen. Begin met de links die we’heb hieronder opgenomen!

Voor degenen onder u die klaar en enthousiast zijn om aan de slag te gaan met de stappen in onze gids, kunnen wij u ook een helpende hand bieden. Goede hosting is essentieel voor uw site’s succes, dus we raden je ten zeerste aan om je aan te melden bij Bluehost’s de beste WordPress-hostingprovider.

Met die scheidende woorden van wijsheid, wij’Ik laat je beginnen met het bouwen van je eigen meertalige site – kom terug en laat ons weten hoe je verder komt in de reacties!

Verdere informatie

 • Vind de perfecte websitebouwer voor u in onze Website Builder-vergelijkingstabel.
 • Wij’We hebben tot nu toe meer dan 50 webbouwers getest. Lees onze recensie van de 10 beste website-bouwers om je perfecte match te vinden.

FAQs

Vertaalt WPML mijn site automatisch voor mij?

Helaas kan WPML dat wel’t vertaal uw site voor u. In plaats daarvan geeft het u de tools om uw eigen inhoud te vertalen. U kunt WPML inschakelen’s automatische machinevertalingsfunctie, die individuele pagina’s voor u vertaalt – maar u moet nog steeds elk gedeelte van de pagina zelf goedkeuren!

Waarom zou ik WPML gebruiken in plaats van een andere plug-in?

De WordPress Multilingual Plugin (WPML) is de meest diepgaande en geavanceerde meertalige plug-in, daarom raden we deze zo sterk aan. Het biedt een indrukwekkend scala aan functies die van toepassing zijn op kleine en grote websites en heeft meer dan 40 talen waaruit u kunt kiezen. Wij’we hebben het zelf gebruikt en hebben de voordelen uit de eerste hand gevoeld!

Moet ik weten hoe ik moet coderen om mijn WordPress-site te vertalen??

Helemaal niet! Jij niet’Er is geen codeerkennis nodig om een ​​meertalige WordPress-website te maken – WPML kan door iedereen worden gebruikt, niet alleen door techneuten. Er zijn echter veel stappen en sommige fasen hebben wat meer technisch vertrouwen nodig – dus zorg ervoor dat u’heb ruim de tijd om dit project te benaderen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map