Hogyan indítsunk el egy WordPress Blogot?

Contents

Hozzon létre egy blogot a WordPress-en 10 egyszerű lépésben

hogyan lehet elindítani a wordpress blog kiemelt képétA WordPress lehet a tökéletes platform a blogok készítéséhez, de az indulás félelmetes lehet – pontosan ezért’itt vagyok. Hagyja aggódását, mivel megmutatjuk, hogyan állíthatja be és futtathatja a WordPress blogját.


Miért olyan ideális a WordPress minden formájú, méretű és témájú bloghoz? Azt’s an nyílt forráskódú platform, ami azt jelenti, hogy teljes ellenőrzést gyakorol webhelye felett – a testreszabás, a kód, a beállítások és még sok más a kezedben van.

Nem csak a WordPress volt eredetileg blogolásra tervezték, és nem is’még akkor sem veszítette el ezt a fókuszt’az interneten az egyik legerősebb platformmá nőtte ki magát. Ott’Nem tagadjuk a WordPress népszerűségét’ az erő és a rugalmasság generált – valójában, A WordPress mostantól az internetes oldalak több mint 30% -át birtokolja!

A hatalom nagy fejfájással és csalódott ordítással járhat, de mi’újra itt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem’t nem történik meg – te’szeretni fogja a WordPress blog beállítását, mert te’a szakértőidet az Ön oldalán találta meg!

Ha te’Idővel rövid idővel azonban a blog felépítése a WordPress-en nem valószínűleg a legjobb megoldás az Ön számára. A weboldal-készítő segítségével néhány órán belül élőben lehet megjeleníteni egy webhelyet, tehát ha ez jobban hangzik az utcán, akkor nézd meg a Legjobb blogplatformok áttekintését.

Ez az útmutató végigvezet minden lépésen, amelyet meg kell tennie könnyen elkészítheti saját blogját a WordPress-en.

enged’kezdjünk, fogjuk?

1

Vásároljon domainnevet a blogjához

Ha már rendelkezik domainjével, akkor gratulálok – ugrálhat a második lépésre: Regisztráljon egy WordPress tárhelyszolgáltatóhoz. Jó olvasást!

A legelső lépés, hogy megragad egy domain nevet. A domainek fontosak, mivel az emberek ezt használják az Ön blogja keresésére – például a domain név a websitebuilderexpert.com.

Szüksége van egy domain névre, mert webhelyeként működik’egyedi identitása – egyetlen webhelynek sem lehet azonos domainje. Gondolj úgy, mint a blogod’ujjlenyomata vagy telefonszáma, így könnyű megtalálni és felismerni, és segít abban, hogy kitűnjön az összes többi blog közül.

Ez egy szórakoztató első lépés, de az’Ez is nagy döntés – ha a blogod a baba, akkor nevének kiválasztása nagyon fontos! Ha te’Ha arra törekszel, hogy a blogolást online üzleti vállalkozássá tegye, akkor te is’Gondolkodnom kell egy olyan szakmai névre, amely vonzza az olvasókat.

Az alábbiakban néhány szabályt követünk, amelyekkel ellenőrizheti, hogy domainje sikeresen van-e beállítva:

Legfontosabb tippek a domain kiválasztásához

 • Ne komplikáld túl – azt akarja, hogy domainneve könnyen megtalálható legyen. Don’t túl bonyolítja annak érdekében, hogy létezzen “különböző.”
 • Legyen rövid és elegáns – a domain névnek emlékezetesnek kell lennie!
 • Don’Ne használjon számokat és kötőjeleket, ha tudsz segíteni – Kerülje el minden, amit félreérthet vagy megtéveszthet. Amikor az emberek ajánlja az Ön webhelyét, valóban ki fogják mondani azt a barátaiknak? Don’t kockáztathatja az olvasók kimaradását, mert kihagytak egy kötőjelet.
 • Tükrözze a blogját – te’Megfigyeljük, hogy domainünk megegyezik a webhelyünkkel’a neve, akárcsak a legtöbb webhely odakint. Ez elősegíti a webhely cementálását’személyazonossága, megkönnyíti a keresést, és általában elkerüli a zavart!
 • Egyedinek kell lennie – ha a kívánt domain már meg van adva, akkor ne’Ne ragasszon egy második számot a végére, és hagyja ott. Rajzoljon néhány változatot a csalódás elkerülése érdekében.
 • Cselekedj gyorsan! – Amint egy domain eltűnik, akkor is’elment – tehát egyszer’Ha elhatározta a domain nevet, akkor meg kell biztosítania azt, mielőtt valaki más megkapja a kezét. Így van’készen áll, és vár, amikor eljön az ideje a blog közzétételéhez.

Szóval te’van egy ötleted a tökéletes domain nevedről, de merre biztonságosítani? tudsz’Csak sétáljon be a helyi áruházba, és vegye fel egyet – ehelyett a domainjét regisztrátornak kell vásárolnia.

Két fő választási lehetősége van:

 1. Keressen olyan host szolgáltatót, amely vagy domaineket árusít, vagy ingyenes hostot foglal magában a tárhelyi terveiben. (Mi’A következő lépésben részletesebben választhat a host szolgáltatót.)
 2. Vásárolja meg domainjét olyan regisztrátoroktól, mint például a GoDaddy, majd irányítsa a domainjét a WordPress blogjára.

Ha a tárhely szolgáltatója ingyenes domainbe helyezi a tárhelyi tervet, akkor ez a legjobb megoldás. Az ingyenes domain általában egy évig tart, majd Ön’Meg kell újítanod, hogy neked maradj.

Ha a szolgáltatója nem’Nem kínáljuk ezt a perkát, javasoljuk a használatát olyan nyilvántartó, mint a GoDaddy. Ez azért van, mert te’valószínűbb, hogy sokat kap, mint ha egy host szolgáltatón keresztül vásárol.

godaddy domainekA GoDaddy a világ’a legnagyobb domain regisztrátor, és megkönnyíti a saját domain nevével történő kezdést

Don’Ne aggódjon amiatt, hogy a domainjét a webhelyére irányítja – ez’Elég egyszerű, és lépésről lépésre vannak online útmutatók, amelyek segítenek kihívásokkal, például ez a GoDaddy Forward My Domain súgócikk..

Várható, hogy egy domainért évente 0,99 és 60 dollár között fizet. Az ár attól függ, hogy miként szeretné befejezni az URL-t – például .online, .net vagy .io. Hogy az említett, a szokásos ár általában 10 és 20 dollár között esik egy .com domain esetében évente.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Tegyen fel ötleteket blogjához’domain név – próbáljon meg gondolni néhány változatra
 • Ellenőrizte az ideális domainjét’elérhetőségét, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy senki másnak sincs ugyanaz
 • Fizetett és regisztrálta domainjét egy hivatalos regisztrátornál, például a host szolgáltatónál vagy a GoDaddynél.

További információ

 • Olvassa el Mi az a domain név? Kezdő’s Útmutató a domainekkel kapcsolatos további információkért.

2

Iratkozzon fel egy WordPress tárhely szolgáltatóra

A tárhelyszolgáltatók alapvetően olyan helyet adnak az Ön webhelyének az interneten, ahol elérhetővé válik. Hosting nélkül senki sem fogja látni a gyönyörű blogját, tehát az’Fontos, hogy regisztráljon egy szolgáltatónál, mielőtt bármit közzétesz.

Rengeteg szolgáltató van odakinn, és rengeteg különféle típusú fogadási terv is. Meg kell találnia azt’neked igaz – ha a rossz hostolási terv látja, hogy webhelye szenved, és akár blogot is összeomolhat!

Azt’Jó ötlet választani WordPress-specifikus tárhely, mivel ezeket a terveket kifejezetten a WordPress webhelyek támogatására tervezték, és olyan funkciókkal vannak ellátva, amelyek megkönnyítik az életét. A WordPress tárhelyének két fő típusa létezik: megosztott és kezelt.

Megosztott vs kezelt WordPress tárhely

Közös tárhely a tárhely legalapvetőbb típusa. Ez azt jelenti, hogy megoszt egy szervert más webhelyekkel, így az erőforrások (például a tárolás) elosztódnak köztetek. Használd ezt, ha te’megtartja a dolgokat kicsivel, vagy nem’nem tervez pénzt keresni a blogodból.

A megosztott tárhely gondolkodásának jó módja az, hogy elképzelje, mintha megosztott házban élne – mindegyik rendelkezik saját hálószobával, de megosztja az erőforrásokat közte. Ha valaki folyamatosan hagyja világítását, és lefut az elektromos fogyasztásmérőn, akkor ott van’senki sem hagyta el a többit.

Kezelt WordPress tárhely fejlettebb – jobb funkciókat kap, például a WordPress szakértői támogatást és az automatikus frissítéseket. Ez a fajta tárhely támogathatja sokkal nagyobb WordPress-oldalak mint megosztott tárhely, és a népszerű választás a vállalkozások számára – valamint a nagy blogokat!

A kezelt WordPress tárhely jobb, mint a megosztott tárhely, és tökéletes, ha van’van egy kicsit tágabb költségvetés vagy te’egy nagy projekt újratervezése. Jobb tulajdonságai vannak, és sokkal könnyebbé teszi a webhely futtatását.

Mit kell keresnie a tárhely szolgáltatójánál?

A WordPressnek három követelménye van a tároláshoz. Bármelyik szolgáltatót választja, ellenőrizze:

 • A PHP 7.2 vagy újabb verziója
 • MySQL 5.6 vagy újabb verzió, VAGY MariaDB 10.0 vagy újabb verzió
 • HTTPS támogatás

Legjobb tipp! Vigyázzon a szolgáltatókra, amelyek egyetlen kattintással telepítik a WordPress telepítést – ez sokkal könnyebbé teszi az életed, amikor az útmutatónk következő lépésére lépsz!

Nem tudja, hol kezdje? Don’ne aggódj – mi’Már kutattam a legjobb WordPress-tárhely-szolgáltatókat a környéken, és van néhány legjobb házigazda, akik ajánlják:

 • Bluehost: Kétségkívül a legjobb WordPress tárhely-szolgáltató a piacon, a Bluehost a legjobb hely a kezdéshez. Egy kattintással történő telepítést kínálva mind a megosztott, mind a kezelt WordPress tárhelyen, ingyenes biztonsági mentésekkel, automatikus szoftverfrissítésekkel és egy ingyenes domain bónuszával együtt, a Bluehost valóban a teljes csomaggal rendelkezik.
 • A2 tárhely: Ez a szolgáltató mind megosztott, mind kezelt WordPress-tárhelyet kínál, bár a kezelt WordPress-terveket különösen jónak tudjuk ajánlani. A szoftver és a bővítmény frissítéseivel, valamint az ingyenes biztonsági mentésekkel még lépést tart a Bluehost-rel – bár nem’nem biztosít ingyenes domain-t.
 • HostGator: Ha te’újra csak a megosztott WordPress tárhely után, de ne’Ha nem látja a Bluehost fellebbezését, akkor ajánlhatjuk a HostGator alkalmazást’s Ehelyett a WordPress tervez. te’Ingyenes domain, korlátlan tárhely, valamint szoftver- és plugin-frissítések kaphatók (ami szokatlan a megosztott tárhely-terveknél.) Hihetetlenül lenyűgöző 99,99% -os rendelkezésre állási pontszámot ad, és’s szilárd választás!

További információ

 • Keresse meg tökéletes szolgáltatóját – olvassa el a a legjobb WordPress tárhely-szolgáltatók a megosztott és a kezelt WordPress-állomások részletes áttekintésére.
 • Szüksége van-e a blogodra a legjobb szolgáltatás? Olvassa el a a legjobb menedzsment WordPress tárhely-szolgáltatók a teljes listához.

Míg ezeknek a szolgáltatóknak lenyűgöző pontszáma volt a kutatásunkban, a kiemelkedő győztes tagadhatatlan Bluehost. Nemcsak az első helyet foglalta el a megosztott és a kezelt WordPress tárhely számára, hanem’Szintén maga a WordPress javasolta a legjobb szolgáltatót.

Láthatja, miért nyújtja a Bluehost a WordPress felhasználók számára a legjobban ajánlott szolgáltatót. Ha fel akar iratkozni, mi’alább vázolt néhány hasznos lépést az induláshoz.

Legjobb tipp! Ha a tárhely jelenleg túlságosan kihívásoknak hangzik, akkor az’rendben van – előbb elindíthatja blogját egy weboldal-készítőn. A weboldal készítői az Ön számára üzemeltetik a webhelyet, így csak annyit kell tennie, hogy feliratkozik és megkezdi a közzétételt. Ez egy egyszerű módja annak, hogy megnövelje önbizalmát, mielőtt a WordPress-hez költözne.

Válasszon egy tervet

Az első dolog, amit meg kell tennie, a megfelelő terv kiválasztása az Ön számára. A Bluehost számára’a megosztott WordPress tárhely, az árak csak a kezdődik Havonta 2,75 USD az első ciklusra. A terv ezután rendszeresen, 7,99 USD havonta megújul.

Összesen három terv közül választhat, amelyek tól: Havonta 2,75–5,45 dollár.

A bluehost megosztotta a WordPress áratA Bluehost három megosztott WordPress-tárhely-tervvel rendelkezik, és engedményt kínál az első alkalommal vásárló ügyfelek számára.

A Bluehost regisztrációjának fő oka’Az ajánlott terv az, hogy biztosítja az Ön számára ingyenes biztonsági mentések. Másképp, az alaptervnek jól kell szolgálnia – mindaddig, amíg a webhelyed nagyon alapvető.

Ha te’d inkább van kezelt WordPress tárhely, a legolcsóbb terv lesz Havonta 19,95 USD (ez havi 29,99 dollárra megújul, miután lejárt az első ciklus). Három terv közül választhat, ezúttal 19,95 és 49,95 USD között lehet.

bluehost kezelt WordPress terveketBluehost’A kezelt WordPress tárhely havi 19,95 dollárra indul, és fejlett funkciókkal, például prémium témákkal és napi biztonsági másolatokkal érkezik.

Akkor javasoljuk ezeket a terveket’megpróbál növekszik a blogod, és hogy még több legyen szakmai. Ennek ellenére’nagyon valószínűtlen’Szüksége van a legdrágább tervre – vagy akár a Grow tervre – tehát ne’Nem érzik nyomást a drágább lehetőségek bejelentésére.

Ha te’komolyan gondolod a blogodra Kezdje a havi 19,95 dollárral, ahelyett, hogy a megosztott tárhelyet választaná. Ennek oka az, hogy kifinomultabb funkciókat kap, például a rosszindulatú programok elleni védelmet, a napi biztonsági mentéseket és még egy marketing központot is.

Csatlakoztassa a domainjét

Ha egyszer’feliratkozott, csatlakoztathatja domainjét. A Bluehost biztosítja egy ingyenes domain az első évben minden tervében, tehát ha nem’Még nincs domain név, ez a regisztráció egyszerű (és ingyenes) módja.

Amikor kiválasztja a tervét, akkor te is’Egyenesen eljutunk egy oldalra, ahol kereshetünk új domain nevére, vagy beírhatunk egy meglévőt. Egyszerűen kövesse az utasításokat – kevesebb, mint egy percig tart!

bluehost setup domain regisztrációA Bluehost megkönnyíti az indítást, akár te is’új domain létrehozása vagy meglévő összekötése.

Hozzon létre egy fiókot

Ha egyszer’Ön választott egy domaint, te’A fiók oldalra kerül. Itt megadja az adatait, kiválasztja a terv beállításait, és kiválaszthatja a kívánt extrákat. Itt adhatja meg fizetési adatait, tehát így is’Jó ötlet, ha készen áll a hitelkártyájára!

bluehost fiók beállításaEz az oldal te’Látni fogod, amikor feliratkozol a Bluehost tervre.

Gondosan lépjen át ezen az oldalon, hogy megbizonyosodjon róla’örülök minden részletnek – fordítson különös figyelmet a szerződés időtartamára (az alapértelmezett beállítás 36 hónap lesz) és a csomag extráira.

bluehost csomag feliratkozás extráiKiválaszthatja a csomag extráit, ha további szolgáltatásokat, például SEO eszközöket szeretne belefoglalni a tervbe.

A tárhelyszolgáltatók néha automatikusan megjelölik az extrák négyzeteit – ha ez a helyzet, egyszerűen eltávolíthatja a jelölőnégyzetét, bármit is ad’t kell.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Úgy döntött, hogy milyen típusú tárhelyre van szüksége
 • Kutatta a legjobb webhely-szolgáltatót
 • Választott egy hostolási tervet’az Ön webhelyének megfelelő
 • Regisztrált, csatlakoztatta a domainjét, és létrehozott egy fiókot a szolgáltatójánál

További információ

 • Olvassa el a részletes oldalt Bluehost Review hogy megtudja, miért’ez a legjobb WordPress tárhely-szolgáltató.
 • Szeretné, hogy blogja a költségvetésen belül maradjon? Olvassa el Bluehost árképzés a tervek és az árak teljes körű áttekintése érdekében.
 • Hasonlítsa össze a legjobb webhely-szolgáltatókat Web hosting szolgáltatások összehasonlító táblázata.

3

Telepítse a WordPress alkalmazást

Most, hogy te’Minden, amit a host szolgáltatóval beállítottál, te’valószínűleg körülnézett, dörzsöli a kezét, készen áll a blog elkészítésére. Ehhez te’Építőelemekre lesz szükséged – ideje telepíteni a WordPress-t így eljuthat a szórakoztató dolgokhoz!

Kétféle módon telepítheti a WordPress-t: kézi és egy kattintással történő telepítés. Az Ön által választott szolgáltatótól a szolgáltatótól függ – ha nem’Válasszon egy WordPress-specifikus tervet, akkor nyert’t egyetlen kattintással telepíthet.

Azt’Nem lesz meglepő, hogy ez erősen ajánljuk az egy kattintással történő telepítést – ez’könnyebb, gyorsabb és sokkal kezdőbarátabb, mint manuálisan elvégezni. A Bluehost, az A2 tárhely és a SiteGround csak három szolgáltató, amelyek automatizált vagy egyszerű WordPress telepítést kínálnak.

Például a Bluehost automatikusan telepíti a WordPress legújabb verzióját’létrehozta a fiókját, azaz nem kell’fel kell emelni az ujját. Olvassa el a WordPress és a Bluehost telepítésének útmutatóját, amelyről bővebben olvashat erről a rendkívül egyszerű folyamatról.

bluehost automatikus telepítés wordpress blogA Bluehost automatikusan telepíti az Ön számára a WordPress programot, ezáltal valóban gyors és kezdőbarát tárhely-szolgáltatóvá válik. Legjobb tipp! A kézi telepítésekhez jó referenciaforrás a WordPress telepítése útmutató, amely megtalálható a hivatalos WordPress webhelyen. Azt’Érdemes megnézni, hogy a tárhelyszolgáltató rendelkezik-e hasonló cikkekkel a súgóban.

Ha te’már feliratkozott egy olyan szolgáltatóra, amely ezt nem teszi meg’Nem ajánljuk a WordPress telepítését’t pánik – manuálisan is telepítheti, de az’Csak több időt és erőfeszítést igényel. Szerencsére rengeteg kezdőbarát útmutató található odakint, amelyek végigvezetik az egyes lépéseket.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Megtudta, hogy a tárhely szolgáltatója kínál-e egyetlen kattintással a telepítést
 • A kézi vagy az egy kattintással történő WordPress telepítésről határozott
 • Telepített WordPress

4

Válasszon témát a blogjához

te’telepítettük a WordPress-t, ami azt jelenti most elkezdheti a blog létrehozását. Az első dolog, amit meg kell választani, a téma kiválasztása. És mi’nem beszélsz ‘könyvismertetők’ vagy ‘pékség’ – sablon alatt értjük, amely meghatározza blogod megjelenését.

Hol található a téma

Hol találhatók ezek a témák? Nos, ezrek vannak a WordPress témakönyvtárában – kulcsszavakat kereshet, vagy eredményeket szűrhet népszerűség, legfrissebb, vagy akár szolgáltatások, elrendezés vagy tárgy alapján.

tudsz ‘demó’ a legtöbb téma, hogy megnézhesse, hogy néz ki a formatervezés egy élő oldalon, míg mások akár a minta tartalmának szerkesztését is lehetővé teszik, hogy megismerje a téma működését.

WordPress blog témakönyvtárEzer témát találhat a hivatalos WordPress webhelyen, és a szűrési lehetőségek segítségével kereshet rajta.

A WordPress témákat a következő oldalon is megtalálhatja harmadik fél webhelyei mint például a ThemeForest és a Themify, azaz Ön’hatalmas mennyiségű választást kapott. Akár ragaszkodik a WordPresshez, akár más webhelyeket fedez fel’Megtalálhatja az ingyenes és a prémium témák keverékét.

Minőségi téma kiválasztása: Ingyenes vs prémium

A WordPress témákat bárki építheti, a WordPress fejlesztőitől a szomszéd szomszédaiig. Ez azt jelenti, hogy rengeteg fajta változik, de azt is jelenti, hogy a minőség szintjén is várnia kell bizonyos eltéréseket.

Legjobb tipp! Ügyeljen arra, hogy minőségi témát választott. Olvassa el az ismertetőket, tekintse meg a téma legutóbbi frissítésének időpontját, tekintse meg a téma telepítését megelőzően, és ragaszkodjon a fent említett hivatalos üzletekhez..

Ez azt jelenti, hogy távol kell tartanom az ingyenes témákat? Nos, a nem ingyenes témák lehetnek korlátozottabbak és kevésbé egyediek, mint a prémium témák, de ez nem így van’Ez azt jelenti, hogy nem kellett volna’ne használja őket.

Rengeteg jó minőségű ingyenes téma található odakint – ha ismer téged’különböző stílusokat kipróbál és sokat átalakít, vagy csak meglehetősen egyszerű blogot szeretne, akkor egy ingyenes téma ésszerű választás. Ők is általában kezdőbarátak, ami nagy bónusz az új bloggerek számára!

A szabad témák hátránya, hogy ők’hosszú távon nem olyan nagy. Nem adnak’Ne vegyen részt senkivel, akihez segítségért fordulhat, ha problémák merülnek fel, és a funkciók hiánya visszatartja webhelyét, ha erősebb blogmá nősz.

Azoknak a legtöbbnek, akik ezt az útmutatót elolvasják, egy ingyenes téma megfelel az új blogjának – te’Elegendő alapfunkciót kap az egyszerű webhely támogatásához. Ha azonban’miután valóban egyedi vagy szolgáltatáscsomaggal ellátott oldalakat keres, vagy ha blogját egyesíti egy üzleti webhellyel, akkor inkább prémium témákat kell megnéznie.

A prémium témák árától függően változnak, de általában 20 és 80 dollár között vannak.

A legfontosabb dolog tudni, mikor’a téma kiválasztása az azt’nincs kőbe rakva. Először is testreszabhatja, hogy a formatervezés inkább saját legyen – és ha később újra akarja jelölni a sort, bármikor válthat a témák között.

Legjobb tipp! A témák váltása előtt mindig készítsen biztonsági másolatot webhelyéről.

A téma telepítése

Ha egyszer’kiválasztotta a témáját, telepítenie kell. Ennek elég egyértelműnek kell lennie.

Téma telepítése a WordPress témakönyvtárból

Egyszerűen lépjen a WordPress irányítópultjának Megjelenés elemébe, és lépjen a Témák szakaszba. Kattintson az Új hozzáadása gombra, és te’Böngészhet a WordPress témakönyvtárában, és telepítheti a kívántt. Ne felejtse el kattintani az Aktiválás gombra a folyamat befejezéséhez!

wordpress blog téma telepítéseÚj téma telepítéséhez egyszerűen lépjen a Megjelenés szakaszba, és kattintson az Új hozzáadása elemre, hogy új témát válasszon a WordPress könyvtárból.

Téma telepítése külső gyártótól

Ha te’Ha egy prémium témát választottunk harmadik fél webhelyéről, a folyamat kicsit más lesz, de mégis egyszerű.

Először töltse le a témáját (ez’Mentés fájlként letölthető.) Ezután keresse meg a WordPress beállításait, és lépjen az irányítópult Témák szakaszába. Kattintson az Új hozzáadása gombra. Innentől egyszerűen feltöltheti a korábban letöltött témafájlt, és a telepítés befejezéséhez kattintson az Aktiválás gombra.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Böngészett a különböző WordPress témákban
 • Úgy döntött, hogy ingyenes vagy prémium témára van szüksége
 • Ellenőrizte, hogy a témája naprakész és jó minőségű-e
 • Telepítette a témát

További információ

 • Olvassa el útmutatónkat Hogyan készítsünk egy weboldalt hogy segítsen az indulásban.
 • Nézze meg ezeket Félelmetes kezdőlap-elrendezés néhány inspirációt.

5

Adja hozzá blogját’s Tartalom

Ez a szakasz te’vártam már!

Azt’Ideje megírni az írást – talán már van egy világos elképzelése arról, hogy a blogodra fog összpontosítani, vagy talán ön’Még mindig játszanak különböző ötletekkel. Akárhogy is, most’s ideje van ragyogni, és mi’kaptam néhány alapvető tippet arra az esetre, ha szüksége van egy kézre az induláshoz.

Előre tervez

Azt’s jó ötlet a tartalmi terv. Gondoljon a hosszú és rövid távú céljaidra, és arra, hogy mit szeretne az olvasóinak kikerülni a blogjából. Hogyan fogod ezt megtenni??

Amíg nem kellene’Nem túlságosan belemerül a részletekbe, ezekre a dolgokra gondolva segít a blog sikerében. Próbáld meg eldönteni, hogy milyen gyakran’Feltesz tartalmat, majd ragaszkodsz hozzá. Érdemes lehet néhány cikket írni, mielőtt bármit közzétenne, mint akkor’Nagyon sok tartalom van, amelyet kioszthatsz, ha száraz varázslatot írsz az írásodban.

Álljon ki a tömegből

Mi teszi egyedivé téged és blogját? Ez az életstílusa, az Ön szempontja a témákban, vagy bizonyos készségei vannak? Mint tudod, már rengeteg blog van online, de nem’Ne hagyja, hogy ez megfélemlítsen – ehelyett hagyja, hogy inspirálja!

Vessen egy pillantást a csodált blogokra, és derítse ki, hogy mi’megtették, hogy másképp váljanak magukba – hogyan lehet ezt megtenni a blogoddal?

Get Visual

Bár mi’Ne felejtsd el, hogy blogod tartalma ékesszóló és magával ragadó lesz’csak támaszkodjon a csodálatos prózára. Bontja el a blogbejegyzéseit címsorokkal, videókkal, képekkel, és bármi mással gondolhat hozzáadott értéket a darabhoz.

Don’t Túl bonyolult dolgok

Írjon rövid mondatokban, rövid bekezdésekben és meglehetősen egyszerű nyelven. Természetesen hagyd, hogy a stílusod ragyogjon, de ez a taktika szélesebb online közönség számára nyitja meg írásaidat!

Hagyja, hogy a szavak folynak

Ha te’van valami mondani… akkor mondd el! Ha hosszabb ideig ír, a jó minőségű tartalom boldogabb olvasókat nyújt, és segít megtalálni a Google-ban’keresési eredményei. Hirdesse a bejegyzését is a közönség bővítése érdekében (mi’Ezt később részletesebben ismertetjük.)

Legjobb tipp! Don’Ne légy félénk – a kapcsolat más bloggerekkel felbecsülhetetlen értékű lehet a blogok világában. Keressen más hasonló érdeklődésű blogokat, és keresse fel. Beszélhet a blogjukról a bejegyzésükben, megoszthatja tartalmát, és megjegyzéseket vagy kedvelt kommentárokat tehet webhelyén.

Most, hogy mi’adtál neked néhány módot a tartalom valóban fantasztikusvá tételére’Vessen egy pillantást néhány gyakorlati tippre, amelyekkel felszabadíthatja a blogbejegyzéseket, mint egy profi.

Először lépjen a WordPress irányítópultjába, a Bejegyzések szakaszba. Ezután kattintson az Új hozzáadása gombra a bal felső sarokban. Ezzel új blogvázlat nyílik meg. Írjon be egy új címet a felső mezőbe, majd kattintson a Jobbra mentés gombra a jobb oldalon.

hozzon létre wordpress blogbejegyzéstÍgy fog kinézni a blogbejegyzés, amíg szerkeszted. Hozzáadhat fejléceket, képeket vagy egyéb elemeket – mindig emlékezzen rá, hogy egyszer kattint a Vázlat mentése gombra’változtatásokat hajtott végre!

Ez alatt a szakasz alatt felveheti fő blogtartalmát. Nem kellett volna’t túl nehéznek találni – csak vegyen fel szekciókat abban a sorrendben, ahogyan azok megjelennek az oldalon. A szövegmezők rendkívül egyszerűek, és így a képek hozzáadása is.

Legjobb tipp! A hozzászólások és az oldalak különböznek, annak ellenére, hogy hangzik nagyon hasonló! Mi’Beszélnék még néhányat a következő szakasz oldalairól.

Vagy közvetlenül a WordPress-be írhatja bejegyzését, vagy máshova is írhatja, majd egyszerre másolhatja szövegblokkokba’készen áll. Győződjön meg róla, hogy előzetesen megtekinti a bejegyzését, miközben megy, és ellenőrizze, hogy minden ott van-e.

Amikor te’készen áll a megosztására, nyomja meg a Közzététel gombot!

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Gondolkodtam azon, mi teszi egyedivé a blogját
 • Készített egy követendő tervet, amely segít a blogod nyomon követésében
 • Megkezdte a blog tartalmának írását

6

Testreszabhatja blogját’s Beállítások

Annak ellenére, hogy utálom, hogy elhárítsuk mindazt a fantasztikus tartalmat, amire szüksége van, még néhány feladat van hátra, mielőtt a blog teljesen kész. A következő, amire felhívja a figyelmét, a blog testreszabása’s beállításai.

A testreszabás messze túlmutat a téma finomításán’tervezése. te’újra beállíthatja saját blogját’honlapja a megjegyzéseihez. Elég fontos dolgok, igaz? enged’eljuthat hozzá.

Navigációs menü hozzáadása

Azok az emberek, akik első alkalommal látogatják meg a blogját, olyanok, mint a nyaralás alatt álló turisták – jó időt akarnak tölteni, és ehhez szükségük van néhány jelzőtáblára és térképre, amelyek segítenek nekik. Navigációs menüre van szükségük a blog feltárásához!

Lépjen az irányítópultra, menjen a Megjelenés szakaszba, majd a megjelenő listából kattintson a Menük lehetőségre. Ezzel az oldalra jut, ahol kezelheti a menübeállításokat. Először adjon nevet a menünek – a látogatói nyertek’ezt nem látom’s csak saját referenciaként – és kattintson a Létrehozás menüre.

Most már tudod a menübeállítások szerkesztése, amely megmondja a WordPressnek, hogy hol jelenjen meg a navigációs menü. A legtöbb navigációs menü az oldal fejlécében jelenik meg – ennek beállításához válassza az Elsődleges lehetőséget. Ha tudod’Ehhez próbáljon ki olyan lehetőségeket, mint a Main vagy a Top.

hozzáadása navigációs menü wordpress blogItt láthatja, hogy hogyan jelenik meg a navigációs menü létrehozása az irányítópulton.

Ezután csak annyit kell tennie, hogy néhány oldalt felvesz a menübe!

Ez elég egyértelmű – használja a bal oldali oldalsávot jelölje be a hozzáadni kívánt oldalak négyzetét, majd kattintson a Hozzáadás a menübe elemre. Linkeket adhat hozzá oldalakhoz, hozzászólásokhoz, egyedi linkekhez és kategóriákhoz.

Testreszabhatja az oldalak nevét a menüben, és más sorrendbe húzhatja őket.

Honlap hozzáadása

A WordPress megjeleníti a webhely legutóbbi blogbejegyzéseinek listáját’honlapja. Te nem’Ennek az oldalnak a létrehozásához nem kell tennie semmit A WordPress automatikusan létrehozza és frissíti azt az Ön számára.

Ha azonban szeretne egy statikus honlap – egy, ami nem’Ne változtasson minden egyes alkalommal, amikor új hozzászólást ad hozzá te’Ezt magának kell hozzáadnia. Ez a legjobb, ha te’újból összekapcsolja a blogot egy üzleti webhellyel, és szüksége van egy beállított honlapra, amely elmagyarázza az Ön webhelyének lényegét.

A statikus kezdőlap létrehozásához egyszerűen lépjen az irányítópult Oldalak szakaszába, és kattintson az Új hozzáadása elemre. Adja meg az oldalának címét és tartalmát, majd nyomja meg a Közzététel gombot.

új oldal hozzáadása a wordpress bloghozÚj oldal hozzáadása rendkívül egyszerű. Csak kattintson az Új hozzáadása elemre, hozza létre a tartalmát, majd kattintson a Közzététel gombra. Legjobb tipp! Ha olyan oldalt szeretne felvenni, amely továbbra is megjeleníti a blogbejegyzéseit, valamint a statikus kezdőlapot, akkor csak adjon hozzá egy új oldalt. Nevezze úgy, mint valami ‘blog’, és don’Ne aggódjon amiatt, hogy kitölti tartalommal – csak nevezze el, és nyomja meg a Közzététel gombot.

Most keresse meg az olvasási beállításokat az irányítópulton. Hol mondja ‘Megjelenik az Ön honlapja’, kattintania kell ‘Statikus oldal’ – Két lehetőség lesz alatta, ahol beállíthatja az oldalait. Ki kell választania az éppen létrehozott új statikus oldalát, és kezdőlapként kell beállítania.

wordpress blog statikus honlap beállításaEz az Olvasási beállítások oldal, ahol ki kell választania a blogjához kívánt statikus honlapot!

Ha új blogoldalt is létrehozott a legújabb blogbejegyzéseinek megjelenítéséhez, ugorjon az alatta található címkézési lehetőségre ‘Bejegyzések oldal’, és válassza ki ezt az új blogoldalt.

Ez felváltja a régi honlapot egy új, statikus verzióra, valamint hozzon létre egy új oldalt, ahol új blogbejegyzéseket jeleníthet meg. Ne felejtsen el kattintani a Mentés gombra, és te’újra kész!

Megjegyzések hozzáadása / letiltása

Amikor te’A gyilkos tartalom újbóli közzétételekor azt akarja, hogy az emberek megosszák gondolataikat és válaszokat az Ön írásaira. Az egyik legjobb módszer annak ösztönzésére, ha megjegyzéseket fűz a webhelyéhez!

A megjegyzés beállításait a WordPress irányítópultján kezelheti – lépjen a Beállítások, majd a Vita oldal megnézheti, hogyan állítják be észrevételeidet.

A WordPress blog hozzászólásainak beállításaiA Megbeszélések oldalon kezelheti webhelyét’megjegyzések beállításai.

te’Megtalál egy sor jelölőnégyzetet különféle lehetőségekkel, amelyek lehetővé teszik az alapértelmezett cikkbeállítások, valamint az egyéb megjegyzésbeállítások kezelését. Itt döntheti el, hogy az embereknek meg kell-e adniuk a nevüket és az e-maileket, amikor kommentálnak, vagy ha e-mail értesítéseket akarnak adni, amikor valaki megjegyzést fűz.

Beállíthatja, hogy a megjegyzések jóváhagyását megkívánja-e, mielőtt megjelenik a blogjában, vagy ha az emberek közzétehetik gondolataikat közvetlenül az Ön cikkeiben. Azt’Általában jó ötlet szűrni a megjegyzéseket, mivel segít megakadályozni, hogy a spam ne zavarja meg webhelyét.

Megállíthatja az új cikkeket kommentáló embereket is a Vita szakaszban, de ha meg akarja törölni a meglévő oldalakon található megjegyzéseket, akkor’Mennem kell az irányítópult megjegyzésének szakaszához.

megjegyzések oldal wordpress blogA Megjegyzések oldal könnyen megtalálható a WordPress irányítópultján. Ez a példa nem’Még nincs hozzászólása, de láthatja, hol vannak’d jelenik meg!

Itt vannak az emberek’Megjegyzések jelennek meg – akár ők’jóváhagyásig várva vagy már megjelent – és hol törölheti, vagy válaszolhat az embereknek’üzenetét. Elég jó!

Nagyon sok hozzászólás egyszerre történő törléséhez, jóváhagyásához vagy jóváhagyásához kattintson az oldal bal felső sarkában lévő Tömeges műveletek lehetőségre. Ez nagyon hasznos, ha te’újra takarítás túl sok hozzászólás lassíthatja az oldalakat, ezért tartsa szemmel a népszerű hozzászólásait!

Általános beállítások

Általános beállításai az, ahol alapvető információkat tárol a blogodról. Ide tartoznak például a webhely címe, az Ön időzóna’re in, és hogyan szeretné megjeleníteni az időt és a dátumot.

Azt’Érdemes megismerkedni ezzel a szakaszgal, és ellenőrizni, hogy minden pontosan úgy van kitöltve, ahogy szeretné.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Hozzáadott egy navigációs menüt, hogy segítsen a felhasználóknak megtalálni az Ön blogját
 • Hozzáadott egy statikus honlapot (ha szüksége van rá)
 • Kezelte a megjegyzés beállításait
 • Ismerkedjen meg az általános beállításokkal, és győződjön meg róla’minden pontos

7

Telepítse a Blogging bővítményeket

Most te’befejezte az összes beállítás elsajátítását, visszatérhet a blogolás néhány szórakoztató részéhez. Ezután ez’Itt az ideje, hogy beszerezzen néhány plugint, hogy valóban pop-upvá tegye a blogját!

Mik azok a bővítmények??

A beépülő modulok olyanok, mint az alkalmazások – a beépülő modulokat telepíti olyan extra funkciók hozzáadására, amelyek hiányoznak a blogjából. Telepíthet például egy plugint, hogy kapcsolattartási űrlapot adjon hozzá egy oldalhoz, vagy kiválaszthat egy plugint’Segít a SEO kezelésében.

WordPress blog pluginsBeépülő modulokat kereshet a WordPress beépülő modul könyvtárában.

Mennyibe kerülnek a bővítmények?

Míg néhány plugin ingyenes, néhány áron 5 és 100 dollár között változhat. Egyes beépülő modulok egyszeri díjat fizetnek, míg mások előfizetéses alapon működnek. Ez azt jelenti’Nagyon nehéz meghatározni egy adott árat, mivel ez attól függ, hogy mit választ.

Ajánlott bővítmények

Több száz (ha nem több ezer) blogbeépítés található odakint, de itt csak néhány a népszerű közül, amelyeket érdemes megvizsgálni:

 • Yoast SEO: Ez a legjobb bővítmény a blog rangsorolásához a keresőmotorokban, mivel ez nagyjából kezeli az Ön SEO-ját, és rendkívül egyszerűvé teszi a kezelését. Ingyenesen indulhat, vagy 89 dollárért feliratkozhat.
 • Jetpack: Egy újabb bővítmény’mindenféle webhelyen használható, a Jetpack kezeli a biztonságot, a teljesítményt és a webhelykezelést. Az Automattic építette, tehát tudja’Kiváló minőségű lesz. Ingyenesen használhatja, vagy havi 3,50 USD-tól választhat fizetett tervet.
 • Everest űrlapok: Ez egyszerű módszert kínál mindenféle űrlap létrehozására a blogjába – a legvonzóbb a kapcsolatfelvételi űrlapok, így az olvasók kapcsolatba léphetnek veled! Még jobb, ha’teljesen ingyenesen használható.

Legjobb tipp! Annak ellenére, hogy több ezer bővítmény közül lehet választani, Don’t túl sok telepít a webhelyére, mivel ez lelassíthatja a betöltési sebességet. Ez nyert’nem részesíti előnyben az olvasóival vagy a Google-lal. Ott’Nincs beállított szabály a telepítendő hányadról, de legfeljebb 20 tűnik ésszerűnek.

Bővítmények telepítése

Szóval, hogyan telepíti ezeket a plugineket? A legegyszerűbb módja egyenesen a WordPress műszerfal felé fordulni, majd menjen a Plugins szakaszhoz. Kattintson az Új hozzáadása elemre, majd egyszerűen írja be a telepíteni kívánt bővítményt.

plugin telepítése a wordpress-bőlMiután rákattintott az Új hozzáadása elemre, te’Látom ezt az oldalt, ahol megkeresheti a telepíteni kívánt bővítményt.

Miután megtalálta a plugin-t’utána kattintson a Telepítés most elemre, és várja meg, amíg a WordPress letölti a bővítményt. Ezután csak annyit kell tennie, hogy kattintson a Beépülő modul bekapcsolása linkre, és élvezze az új beépülő modult!

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Kutatta, hogy melyik plugins lesz a legmegfelelőbb a blogodhoz
 • Ellenőriztük, hogy vannak-e’ingyenes vagy prémium
 • Telepítette a kiválasztott bővítményeket

8

A Google Analytics beállítása

Azt’Mindannyian nagyon büszkélkedhet barátainak azzal, milyen jól működik a blogod, de nem’t nagyszerű, ha van tényleges bizonyítéka blogod biztonsági másolatának készítésére’félelmetes?

A Google Analytics a legjobb módja a blog sikerének nyomon követésére. Jelentéseket ad arról, hogy az emberek miként lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével, és adatokkal szolgál arról, hogy hány ember látogat el minden oldalt, mennyi időt tölt az Ön webhelyén, és még sok minden mással.

Ez az információ felbecsülhetetlen értékű annak mérésében, hogy mit teszel’jól csinálsz, és mit tudnál jobban csinálni – Ha azt szeretné, hogy blogod hosszú távon sikeres legyen, elengedhetetlen a Google Analytics használata.

Szóval, hogyan fogod beállítani? Ha a Google Analytics jelentéseit közvetlenül a WordPress irányítópultjába szeretné juttatni, akkor te’Telepítenie kell. A legjobb és gondtalan módszer erre a MonsterInsights plugin használata, amely végigvezeti Önt a folyamaton. (És Don’ne aggódjon: a Google Analytics és a MonsterInsights ingyenes verziókkal is rendelkezik.)

Először hozzon létre egy Google Analytics-fiókot – te’Megkap egy nyomkövetési azonosítót, amelyet fel kell jegyeznie. Ezután csak kövesse a MonsterInsights (ez’magában foglalja a követési azonosító megadását), és te’A Google Analytics azonnal kéznél lesz.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Létrehozott egy Google Analytics-fiókot
 • Megjegyezte a követési azonosító kódját
 • Telepítette a Google Analytics-t a blogjába (a MonsterInsights-hez hasonló plugin használata a legegyszerűbb módszer!)

9

Folyamatban lévő frissítések

Noha a tartalom rendszeres frissítése a sikeres blog futtatásának egyik fő tényezője, van néhány más, a színfalak mögött álló munka is, amely a tetején marad.

Frissítés

A legfontosabb dolog, amire figyelemmel kell kísérnie, a WordPress frissítései. Ez rendkívül fontos – ne hagyja figyelmen kívül a frissítéseket!

A WordPress rendszeresen frissíti a platformját, hogy zavartalanul működjön, hibáktól mentes és technikai játékának csúcsán teljesítsen.. Ha nem’Ha nem frissíti a webhelyet, hogy lépést tartson ezekkel a frissítésekkel, a blogod elavulttá válik, és érzékeny a biztonsági szabálysértésekre és a bosszantó hibákra..

Különböző típusú frissítések vannak – szoftver frissítések a legfontosabb, amire szüksége van, hogy tetején maradj’Azt is meg kell tennie frissítse a beépülő modulokat és a témát időről időre. te’Figyelmeztetést kap a WordPress irányítópultján, amikor ezekre a frissítésekre van szükség.

Tárhely

Egy másik fontos terület, amelyet szem előtt kell tartani, a blogod’tárhely. Ha nem’t az automatikus megújítás be van kapcsolva, feltétlenül időben megújítja a tervet, vagy kockáztatja, hogy webhelye lemegy.

Kövesse nyomon a blogját’haladás – ez továbbra is a megfelelő hostolási terv az Ön számára? Szüksége van egy fejlettebb tervre, jobb tulajdonságokkal? Ha felteszi ezeket a kérdéseket, akkor biztosítania kell, hogy a blogod nem’nem lesz túl nagy a csizmájához, és megnyerte’nem kezd összeomolni, mert az’egy korlátozó tárhely-tervre vonatkozik.

mentések

Azt’ez is jó ötlet rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a blogjáról. Lehet, hogy a host szolgáltatója ingyenes biztonsági másolatot készít a tervébe, de mi’d mindig ajánlom, hogy készítsen biztonsági másolatot magadnak, minden esetre.

A témák átváltása vagy a WordPress legújabb verziójára való frissítés előtt mindig készítsen biztonsági másolatot a webhelyről – Jobb félni, mint megijedni!

Az egyszerű opció

Ha nem’Ha nem tartja fenn a folyamatban lévő karbantartás tetejét, a blogja megbomlik és leesik, mielőtt sikerül esélye. Azt’szomorú, de igaz!

Szerencsére a weboldal készítői egy könnyebb lehetőség, mert gondoskodnak a tárhelyről, a biztonságról és az Ön frissítéséről. Mi’nem mondtam ezt’Mindenkinek joga van, de ez egy lehetőség, ha egyszerűbb blogzási életet szeretne.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Ellenőrizte, hogy van-e frissítés a telepítéshez
 • Jegyezte fel tárhely-tervét’megújítási dátumot, vagy bekapcsolta az automatikus megújítást
 • Biztonsági másolatot készített a blogodról

További információ

 • Találsz valamit egy kicsit könnyebben? Olvassa el a A legegyszerűbb weboldalkészítők a blog elindításának gyorsabb módja.
 • Hasonlítsa össze a legjobb weboldal-készítőket Weboldalkészítő összehasonlító diagram.

10

Növekszik a blogod

Csodálatos érzés az első bejegyzés közzététele. Az ideges rohanás és a felfrissülés során eltalálta a Publish-t, és úgy gondolja, hogy ez a legjobb érzés valaha. Elég hamar’megvan a hiba – és tudni akarod, hogyan tudom ezt a következő szintre vinni?

Azt’Ideje feltölteni a blogját, és a virtuális csillagok felé fordulni.

SEO

Itt vagyunk, visszatekintve a néha idegesítő Search Engine Optimization-ra. Az igazság az, SEO nélkül, a blogod nem’nincs esélye arra, hogy bárki megtalálja, kivéve a legjobb barátját és a nagymamáját. Persze, ők lehetnek a legnagyobb rajongói, de te nem’Nem akarjuk, hogy csak az legyenek rajongói.

Hogy’ahol a SEO jön be. Azonnal telepítse a Yoast SEO bővítményt – több mint 5 millió ember töltötte le már ezt, ezért lépést kell tartania ezzel a versennyel!

yoast seo wordpress blog pluginA Yoast SEO plugin elengedhetetlen a blog maximális kihasználásához’S SEO potenciál.

Azonosítsa azokat a kulcsszavakat, amelyekben rangsorolni szeretné, majd linkeljen a blog többi oldalához, valamint más releváns, minőségi tartalommal rendelkező webhelyekhez. Ott’Túl sok ahhoz, hogy itt tudjunk foglalkozni, de vannak kiváló ellenőrző listák és SEO útmutatók is – mi’Link az alábbiakhoz az első lépésekhez!

További információ

 • Nézze meg ezt a Backlinko cikket, amely felvázolja Google’s 200 rangsorolási tényező a teljes SEO bevezetésért.
 • Hallott már pletykákról a WordPressről’ SEO készségek? Olvassa el Webhelykészítő SEO vs. WordPress SEO összehasonlítás a mítoszok igazságból való rendezéséhez.

Levelező listák

A levelezőlista létrehozása az olvasókkal való kapcsolattartás érdekében nagyszerű módszer az elkötelezettség fenntartása, és újra és újra visszahozza az olvasókat a blogjába. Az e-mail elavultnak tűnhet, de az’Ez továbbra is nagy hatékonyságú módszer az olvasók érdeklődésére és naprakészen tartására az Ön webhelyén.

A legjobb módszer erre egy plugin, például a Thrive Leads telepítése, amely testreszabható űrlapokkal, elemzésekkel, animációkkal és rengeteg más funkcióval érkezik.

Ösztönözze az embereket, hogy iratkozzanak fel a levelezőlistájára – sokféleképpen fel lehet hívni az embereket a regisztrációra, ideértve a cselekvésre ösztönzőket, felbukkanó képernyőket és a kapcsolatfelvételi űrlapokat.. Vigyázzon, ne bombázzák az olvasókat, ellenkező esetben bosszanthatnak és távozhatnak!

Az e-mail marketing segítségével figyelmeztetheti az olvasókat az új tartalmakra, promóciós promóciókat, eseményeket vagy híreket hirdethet, és akár speciális tartalmat bocsáthat ki’kizárólag az e-mail címzettek számára.

Közösségi média

A közösségi média egy erőteljes platform a blogja növekedéséhez – feltéve, hogy helyesen használja!

Don’Ne próbálja megosztani a hozzászólásait a lehető legtöbb közösségi platformon – ehelyett válasszon néhányat, amelyek véleménye szerint megfelelnek a blogodnak. Gondoljon a célközönségre és annak társadalmi platformjára’valószínűleg a legjobban használja.

Mint mindig, telepíthet egy plugint, amely segít a közösségi média megosztásával – akár automatikus új megosztást is beállíthat az új hozzászólásokhoz, így több idő marad az írásra.

Beágyazzon linkeket a közösségi média-fiókokba a blogodba, mivel ez lehetővé teszi az olvasók számára, hogy kövessenek téged, és interakcióba lépjenek a blogoddal, ha megosztják azt saját közösségi oldalakon. Még egy élő közösségi csatornát is beágyazhat a blogjába, hogy az emberek ne adhassanak’Valójában el kell hagynia a webhelyet, hogy megnézze, mi vagy’felváltottam!

Legjobb tipp! Ne felejtsen el minden olyan fiókot megőrizni, amelyet hivatásos és releváns csatol – ehhez’érdemes külön fiókot létrehozni a blogjához, ahelyett, hogy személyes fiókot használna.

Hálózat

Emlékszel, amikor megemlítettük a kapcsolatot más bloggerekkel? Nos, bocsáss meg nekünk, hogy megismételtük magunkat, de mi’újra meglátogatom ezt a pontot!

Vegye fel a kapcsolatot más blogírókkal a rést, és használja ezeket a kapcsolatokat, hogy segítsenek egymásnak. Beszélhet ezekről a blogokról a saját bejegyzésében, például a cikkekben, vagy akár meg is oszthatja kedvenc hozzászólásait a közösségi médiában. Remélhetőleg ők’Visszaadom a szívességet!

Ez nagyszerű módszer új olvasók felkutatására és a megfelelő blogkörökben való megismerésére.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Telepített egy SEO bővítményt
 • Létrehozott egy levelezőlistát
 • Megosztotta a blogját a közösségi médiában
 • Elkezdett kapcsolatot létesíteni más bloggerekkel

Hogyan indítsunk el egy WordPress Blogot: Összegzés

Hogy’s it – te’újra készen állsz!

Tudjuk’Nagyon sok információ szükséges, ezért engedje el’gyorsan áttekintheti az Ön által elvégzett lépéseket’ide jöttem:

 1. Vásároljon domainnevet a blogjához
 2. Iratkozzon fel egy WordPress tárhely szolgáltatóra
 3. Telepítse a WordPress alkalmazást
 4. Válasszon témát a blogjához
 5. Adja hozzá blogját’tartalma
 6. Testreszabhatja blogját’s beállításai
 7. Telepítse a blogbeépülő modulokat
 8. Állítsa be a Google Analytics szolgáltatást
 9. Folyamatos frissítések
 10. Növeld a blogod

te’Választhatja a legfontosabb tippeket, trükköket és készségeket, ahogyan megy, ám ez az útmutató az ugródeszkaként szolgál a blogos utazáshoz. Mi’bebizonyítottam, hogy egy blog indítása a WordPress-en nem jelent meg’Kemény munkának kell lennie – természetesen ott is’Sokat kell gondolkodni, de ha te’ismételje meg a kihívást, ismerjük’Élvezni fogom minden lépést.

Ha elegendő a blog elindításának kihívása, hostolás, beépülő modulok telepítése és frissítések futtatása nélkül elegendő, akkor ne’ne aggódj. A WordPress nagyszerű, de az’Nem mindenkinek. Miért nem próbálja ki egy webhely-készítőt? Akkor csak regisztrálnia kell és el kell kezdenie írni.

Mindenkinek lehetősége van arra, hogy saját blogot indítson, és mi’itt van, hogy megkönnyítse az ötletek online elérését. Nyertünk’nem úgy teszel, mint te’Egy délután közzéteszi blogját, de remélhetőleg te’Szeretem minden percben elkapni a WordPress blogját.

Gyere vissza, hogy tudassa velünk, hogyan állsz tovább!

Létrehozott egy blogot a WordPress-en? Az alábbi megjegyzésekben ossza meg velünk gondolatait, tippeit és trükköit!

GYIK

Hogyan lehet kezdőknek pénzt keresni a blogolással??

A webhely bevételszerzése nem’csak a már megalapozott bloggerek számára – miért nem kellene?’A kezdők is bejutnak az akcióba? Az egyik legjobb módszer a kezdőknek, hogy blogjuk révén pénzt keressenek, az affiliate marketinggel, ahol egy másik társaság fizet a szolgáltatások elősegítésére. Egyéb lehetőségek lehetnek termékek értékesítése, tanfolyamok futtatása és hirdetéseinek megjelenítése a webhelyen.

Tudjon meg többet arról, hogyan lehet pénzt keresni egy weboldalról, a részletes útmutatónkban.

Én nem’olyan, mint a tárhelyszolgáltatóm. Cserélhetek??

Igen! Azt’Ez nem mindig szuper egyszerű, de ha Ön válthatja a tárhely szolgáltatóit’nem vagy elégedett a jelenlegi szolgáltatással. Számos szolgáltató akár ingyenes migrációs szolgáltatást is kínál, hogy a lehető legkönnyebb legyen a váltás. Akár ezt a módszert, akár a kézi átvitelt választja, mindig először készítsen biztonsági másolatot a webhelyről.

Gondolsz a váltásra? Nézze meg a Webtárhely-szolgáltatási összehasonlító táblázatot, hogy megtalálja az Ön számára a legjobb szolgáltatót.

Gyorsan el akarok kezdeni a blogolást – ajánlana helyette webhely-készítőt?

Természetesen! Ha te’Még nem igazán készen áll a blog elindítására a WordPress segítségével, rengeteg alternatíva közül választhat. Kezdje azzal, hogy felfedezi a WordPress.com webhelyet, amelyet pusztán blogok készítéséhez terveztek, majd nézd meg a Weebly és a Wix oldalt. Ők’A WordPress.org-nál sokkal könnyebben használható, ingyenes tervekkel és nagyszerű beépített blogszerző eszközökkel rendelkezik.

Olvassa el a Legjobb blogplatformok áttekintését, hogy megtudja, hogyan hasonlítanak ezek az építők a WordPress.org-hoz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map