Hogyan készíthetünk többnyelvű webhelyet a WordPress-en

Contents

Hozzon létre egy többnyelvű WordPress webhelyet 11 lépésben

hogyan lehet többnyelvű webhelyet készíteni a WordPress-en


Szia! Vagy mondjuk bonjour, hallo, hola, hej vagy ciao? Végül is, miért kellene webhelyét csak egy nyelvre korlátozni??

A többnyelvű webhely létrehozása kulcsfontosságú az új közönség bővülése és elérése szempontjából – önmagában az Egyesült Államokban legalább ötödik ember otthon, az angolon kívül más nyelven beszél. Ha ezt figyelembe veszi, az igazi kérdés az, hogy miért nem’Többnyelvű weboldalt szeretne létrehozni?

Mindezek mellett a válasz elég egyértelmű – a többnyelvű weboldal létrehozása nehéz. Vagy lehet, különösen, ha te’újra használja a WordPress-t.

Ez általában egy fejlesztő feladata, amely meghaladhatja a költségvetését. Szerencsére vannak olyan bővítmények, amelyek valóra válthatják a többnyelvű álmait.

Ez az útmutató végigvezeti Önt a saját többnyelvű WordPress webhelyének felépítésében a WPML (WordPress Multilingual) plugin segítségével. Ez sokkal könnyebb, mint manuálisan elvégezni, de csak fejjel felfelé – csak akkor javasoljuk ezeket a lépéseket, ha te’meglehetősen magabiztos WordPress-felhasználó.

Miért ajánljuk a WPML beépülő modult??

Mi maguk használják a WPML plugin-t hogy oldalakat lefordítson itt a Website Builder Expertnél, így személyes tapasztalataink alapján ajánlhatjuk. Azt’Ez a legfejlettebb és lekerekített fordító plugin is!

Itt’Fernando Paredes, a Full Stack WordPress fejlesztõje mondhatta ezt a WPML-rõl:

“A WPML a WordPress többnyelvű webhelyek ipari szabványa – a legtöbb plugin és téma, amely bármilyen többnyelvű plugin-integrációt tartalmaz, kizárólag a WPML-hez készült. Integrációkat kínál számos fő WordPress-bővítménnyel, beleértve a WooCommerce-t.

A beépülő modul használatának előnye, hogy megkönnyíti a telepítést, és mindent egy helyre központosít, így könnyebben kezelhető.”

További információ

 • Csak kezdődik? Nézze meg útmutatóunkat Hogyan hozzunk létre egy WordPress webhelyet.
 • Szüksége van néhány tippre? a 15 WordPress tipp kezdőknek érdemes elolvasni.
 • Hoppá! Nem a WordPress? Ne aggódjon – nézzen meg minket Weboldalkészítő összehasonlító diagram a könnyebb indulás érdekében.

1

Szerezz be egy domaint

Ha te’Ön már készítette a WordPress-webhelyet, és csak meg kell változtatnia a meglévő webhelyét többnyelvűként, ugorjon egyenesen a 4. lépésre – Ellenőrzés: A webhely készen áll-e a WPML-re?

Az első dolog, amit meg kell tennie, az, hogy magának szerezz be egy domain nevet. Ez a webhelye’egyedi címe, és ezt fogják az emberek megtalálni – például domainünk a websitebuilderexpert.com.

Vagy megvásárolhatja domainjét olyan regisztrátoroktól, mint például a GoDaddy, vagy választhat egy host szolgáltatót, amely ingyenesen magában foglalja azt. Mindkettő jó, megbízható lehetőség, tehát igen’csak az a döntés, hogy mi legyen’a legjobb neked. A tárhely-tervek általában ingyenes domaint biztosítanak egy évre, ezt követően pedig Önnek’Évente fizetni kell.

többnyelvű webhely-beállítási godaddy domainekKönnyen megvásárolhat egy új domaint olyan nyilvántartóktól, mint a GoDaddy, ahol az eladási árak azt jelentik, hogy évi 0,99 dollárt fizethet!

A domain éves költsége 0,99 és 60 dollár között változhat, attól függően, hogy azt akarja, hogy valami közönséges (például .com) vagy drágább lehetőség (például .io) végződjön.

Győződjön meg arról, hogy domainje van rövid, elegáns, egyedi és emlékezetes. Így fogják az emberek azonosítani az Ön webhelyét, így azt szeretné, hogy az tükrözze a webhelyét’tartalma!

Mert te’A WPML plugin segítségével többnyelvű webhelyet hozhat létre’tonna különféle domain nevet kell létrehoznia külön webhelyek számára. Hagyja hátra ezt a gondot, és lépjen a következő lépésre – a tökéletes tárhely-szolgáltató keresése.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Tegyen fel ötleteket a tökéletes domain névhez
 • Úgy döntött, hogy regisztrál a host szolgáltatónál vagy a regisztrátornál
 • Ellenőrzött domain elérhető
 • Biztosította domainjét hivatalos regisztrátorral történő regisztrációval

2

Iratkozzon fel egy hosting szolgáltatónál

A tárhely elengedhetetlen a sikeres webhely futtatásához. Enélkül megteheted’t nem közzéteszi webhelyét az interneten. Ezen túl a kritikus tényező mellett, ha a rossz szolgáltatót vagy a tárhelyi tervet választja, webhelyének életkora betöltődhet, vagy akár összeomlik.

Szerencsére rengeteg erőforrás van, amelyek segítenek Önnek kiválasztani a webhelyéhez a legjobb tárhely-szolgáltatót, az áttekintésektől az összehasonlító diagramokig, amelyeket szabadidő alatt felfedezhet. De itt időt takaríthatunk meg’s legfontosabb ajánlásaink: Bluehost.

bluehost tárhely többnyelvű WordPress oldalonA Bluehost a WordPress webhelyek legjobb tárhelyszolgáltatója, és maga a WordPress hivatalosan is azt ajánlja.

A Bluehost a WordPress webhelyek legjobb tárhely-szolgáltatója, és maga a WordPress hivatalos ajánlásával jár. Ez a kutatásunkban diadalmaskodott, felülmúlva versenytársait mind a megosztott, mind a menedzselt WordPress tárhely tekintetében.

Elindíthatja a megosztott WordPress-tárhelyet a Bluehost segítségével, csupán havi 2,95 dollárért (Általában havonta 7,99 USD, miután a promóciós időszak lejárt.) Ehhez tartozik egy automatikus WordPress telepítés és automatikus frissítés, valamint egy ingyenes SSL tanúsítvány és ingyenes domain regisztráció egy évre.

Megfizethető árak, a WordPress szakértői támogatása és a rengeteg testreszabott szolgáltatás – beleértve az automatikus frissítéseket és az egy kattintással történő telepítést – mindezt kombinálva teszi a Bluehostot a WordPress bármely felhasználójának okos választássá..

Egyszerűen válassza ki az árazási tervet, csatlakoztassa domainjét (használhat már meglévőt, vagy regisztrálhat újat ingyen), és iratkozzon fel a tárhely elindításához.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Kutatott különféle tárhelyszolgáltatókat, hogy megtalálják webhelyéhez a legjobbat
 • Döntött, hogy milyen típusú tárhelyre van szüksége
 • Választott egy fogadási tervet
 • Feliratkozott a tárhelyre, és csatlakoztatta a domainjét

További információ

 • Olvassa el Bluehost Review hogy megtudja, miért’ez a legjobb választás a WordPress webhelyéhez.
 • Nem adják el a Bluehost-on? Találja meg a tökéletes egyezést a A legjobb WordPress-házigazdák.
 • Hasonlítsa össze a legjobb webhely-szolgáltatókat Web hosting szolgáltatások összehasonlító táblázata.

3

Állítsa be a WordPress webhelyet

Most kezdődik a móka! Vajon te’új blog, üzleti webhely, portfólió vagy akár mindhárom kombinációjának felépítése’Itt az ideje, hogy ötleteit valósággá változtassuk. Mi’Gyorsan felvázolja az alábbi kulcsfontosságú lépéseket az induláshoz.

Telepítse a WordPress alkalmazást

tudsz’Nem készíthetünk WordPress-webhelyet WordPress nélkül. Ha jó minőségű WordPress gazdagépet választott, mint például a Bluehost, akkor képesnek kell lennie arra, hogy egy kattintással vagy automatikusan telepítse. Ez a leggyorsabb, legegyszerűbb és általánosságban a legjobb módszer a WordPress telepítésére.

Az egyetlen kattintással történő telepítéssel a házigazda elvégzi az összes munkát az Ön számára, tehát csupán rá kell kattintania, hátradőlnie, pihenni és élvezni az új WordPress-webhely stresszmentes építését. Jól hangzik, igaz?

A másik lehetőség a WordPress kézi telepítése. Ez kevésbé pihentető lehetőség, és sokkal több fejfájást, fej dörzsölést és segítségkiabálást okozhat. Csak akkor javasoljuk ezt a lehetőséget, ha Ön’újra technikailag magabiztos, bár rengeteg kezdőbarát útmutatót találunk online, amelyek segítenek végigvezetni a folyamatot (mi’vele kapcsolatban egy különösen hasznos alábbival!)

Függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid útvonalon halad, a végére teljes mértékben telepítve kell lennie a WordPressnek és készen kell állni a futásra.

További információ

 • Nézze meg praktikus útmutatónkat Hogyan telepítsük a WordPress-t a Bluehost segítségével.
 • A WordPress-et manuálisan telepíti? Itt’s a WordPress hivatalos útmutatója Hogyan telepítsük a WordPress programot – sok szerencsét!

Válasszon egy témát’s Fordításra kész

A téma kiválasztása a WordPress webhelyhez az építési folyamat egyik legélvezetesebb része. Itt dönthet úgy, hogy hogyan kell kinéznie webhelye. De a témád nem’t csak meg kell határoznia a webhelyét’esztétika – ez a webhelyét is érinti’képességei.

A fordításra kész témák keresése a WordPress programban

A WPML plugin kompatibilis a legtöbb témával, de az’Még mindig jó ötlet találni egy témát’készen áll a fordításra. Hogy csinálod ezt? Először lépjen a WordPress témakönyvtárba, és lépjen a Feature Filter-re.

Alatt ‘Jellemzők’ címsort, görgessen le a lista aljára, és válassza a melletti négyzetet ‘Fordítás kész’. Kiválaszthat más keresőszűrőket is, majd kattintson az OK gombra ‘Alkalmazza a szűrőket’.

wordpress fordítás kész téma szűrőAzt’Könnyen megtalálhatja a fordításra kész témákat a WordPress-ben, a Feature Filter beállítás használatával.

Ez automatikusan felhívja az összes felsorolt ​​témát, amelyek készen állnak a fordításra, és ezt követően böngészhet, hogy megtalálja a kedvesét!

Ingyenes és prémium témákat is találhat, amelyek készen állnak a fordításra, tehát az is’rajtad múlik, melyik a jobb a személyes projektjéhez.

Legjobb tipp! Kereskedelmi téma kiválasztásakor legyen óvatos – minél több funkciót szeretne beépíteni a témához, annál nagyobb esélye van rá’Végül egy lassan betöltő helyet fogunk találni.

Annak ellenőrzése, hogy a téma készen áll-e a fordításra

Néhány téma most azt mondja’A fordítás készen áll, amikor valójában ők’újra nem. Tudjuk, pimasz, igaz? Mint mondtuk, a WPML a legtöbb témával fog működni, de ha itt szeretné ellenőrizni, hogy a témája készen áll-e a fordításra, itt’előadás:

 1. Kattintson az ellenőrizni kívánt témára. Görgessen le és keresse meg a linket, amely azt mondja ‘Subversion Repository’. (Don’Ne aggódjon, ha nincs fogalma, mit jelent ez, nyertünk’nem tesztelni téged!) Te’Most megnézem a linkek listáját – kattintson az aljára, mivel ez lesz a téma legújabb verziója.
 2. Ezután te’Látom egy másik linkek listáját – kattintson rá, amelyik azt mondja “style.css” és nyugodtan hagyhatja figyelmen kívül minden másat ezen az oldalon. Ez a link megnyitja a témát’kód (esetleg le kell töltenie.) Ha’Még soha nem láttam egy kódlapot, akkor jól érezheti magát’most lépett be a Mátrixba!
 3. De ne aggódjon – csak annyit kell tennie, hogy keres “szöveges domain” hogy megnézze, hogy a témája valóban kész-e fordításra. Azt’Általában a teteje közelében van, és könnyen megtalálható, de ha tudod’Ha látni szeretné, csak nyomja meg a Ctrl és az F gombot az oldalon való kereséshez. Ha a szavak “szöveges domain” vannak a témában’a kódot, akkor te’újra jó menni – ez’készen áll a fordítás! Folytassa és telepítse a témáját, így elkezdheti összeállítani webhelyét.

Jó tudni… Ha te’újra rohan, vagy egyszerűen nem’Ha még nem akar belemenni a kódolásba, akkor a weboldal-készítő használata sokkal jobb megoldás. Azt’Sokkal könnyebb többnyelvű weblapot létrehozni egy olyan építővel, mint a Wix. Ha ez megszólal a sikátorban, akkor te’újra a megfelelő helyen! Olvassa el a weboldal legjobb weboldal-készítőit, vagy összehasonlíthatja a legnépszerűbb márkákat, hogy megtalálja a kívánt terméket.

Adja hozzá tartalmát

Ez az igazán szórakoztató rész. Azt’Ideje hozzáadni tartalmat a webhelyhez, és elkezdeni kitöltését. Egyelőre csak ezt tegye meg az elsődleges vagy az alapértelmezett nyelven. te’a szakértő a saját projektjében, tehát mi is’hagylak benneteket!

Jelenleg jó ideje az esetlegesen szükséges bővítmények hozzáadásának is – mindig javasoljuk a Yoast SEO plugin telepítését a lehető leghamarabb, de webhelyére kapcsolattartási űrlapokra vagy vásárlói véleményekre is szükség lehet. Ezekért te’Szüksége lesz plug-inekre, amelyeket a WordPress plugin könyvtárban talál.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Telepített WordPress
 • Válasszon egy témát – lehetőleg egy’készen áll a fordításra
 • Hozzáadta a tartalmat
 • Telepítette a webhelyéhez szükséges bővítményeket

4

Ellenőrzés: A webhely készen áll-e a WPML-re?

A WPML-bővítmény telepítése előtt meg kell tennie néhány házi feladatot – a WPML futtatásához a webhelynek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek.. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a következővel, különben a WPML nyert’Nem működik a telepítéskor:

 • WordPress 3.9 vagy újabb
 • PHP 5.6 és újabb
 • Legalább 12 MB memóriahatár (bár ajánlott 256 MB)
 • MySQL 5.6 vagy újabb
 • Az eval () PHP funkciót engedélyezni kell
 • Táblákat kell létrehoznia az adatbázisában

Ezek a WPML plugin használatához szükséges alapvető funkciók. Van néhány további követelmény, ha bizonyos kiegészítőket választ, amelyeket mi’az alábbiakban kiemeltük.

Ha használni szeretné a WPML karakterlánc-fordítást (amit nagyon ajánlunk), akkor te’Szüksége lesz a többbyte String kiterjesztésre. Hasonlóképpen, ha XLIFF fájlokat használ a WPML Translation Management alkalmazásban, akkor te is’Szüksége lesz a SimpleXML kiterjesztésre.

Láthatja, miért javasoljuk ezt a folyamatot csak a meglehetősen tech hozzáértésű felhasználók számára!

Tudjuk, hogy ez nem’t annyira szórakoztató, mint a színséma megtervezése, de ez nagyon fontos. Ön nyert’nem tudunk lépni a következő lépésre, ha a webhelyed nem’t nem felel meg ezeknek a követelményeknek.

További információt olvashat arról a funkcióról, amelyre webhelyén szüksége van WPML’s Minimális követelmények oldal.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Ellenőrizte, hogy webhelye megfelel-e a WPML-nek’s követelmények
 • Bármilyen frissítést végzett webhelyén, így az’készen áll a WPML futtatására

További információ

 • Nem igazán érzi magát a WordPress fordítási kihívásaival? Hogy’rendben van! Növelheti önbizalmát egy weboldal készítőjével – megtalálhatja a tökéletes mérkőzést a mi webhelyünkön Weboldalkészítő összehasonlító diagram.

5

Vásárolja és töltse le a WPML plugin-t

Most, hogy te’létrehozta a WordPress webhelyet’Ideje többnyelvűvé válni!

Először lépjen a WPML.org oldalra, majd kattintson a ‘Vásárlás és letöltés’ gomb.

wpml többnyelvű plugin a WordPresshezA WPML a WordPress Multilingual kifejezést jelenti, és eszközöket ad a webhely lefordításához.

Ezzel eljuthat az árképzési oldalra, ahol Ön is található’Ki kell választania a tervét. A WPML-nek három árai vannak: Multilingual Blog, Multilingual CMS és Multilingual Agency.

enged’Vessen egy pillantást az egyes tervekre, hogy segítsen kiválasztani a webhelyéhez a legjobbat.

 • Többnyelvű blog – Előleg: 29 USD. Éves megújítási költség: 21 USD. Alapvető funkciók, például a menük, üzenetek, oldalak és kategóriák fordítása. A legjobb bloggerek számára és nagyon egyszerű webhelyek számára.
 • Többnyelvű CMS – Előleg: 79 USD. Éves megújítási költség: 59 USD. A szolgáltatások széles skálája, beleértve a többnyelvű e-kereskedelem támogatását és a több felhasználós fordításkezelést. A legtöbb WordPress-webhelyhez ajánlott.
 • Többnyelvű ügynökség – Előleg: 159 USD. Éves megújítási költség: 119 USD. A fejlett szolgáltatások teljes skálája, azaz korlátlan számú webhelyet regisztrálhat. A legjobb azoknak az ügynökségeknek, amelyeknek nagyszámú többnyelvű webhelyet kell felépíteniük.

wpml plugin árazási tervekA WPML-nek három árazási terve van, mindegyik saját funkcióval rendelkezik. Kattintson a képre a WPML megtekintéséhez’árazási oldalán, és megtekintheti a kínált szolgáltatások teljes skáláját.

Javasoljuk, hogy válassza a Többnyelvű CMS tervet, mert mindent tartalmaz’Szüksége lesz a WordPress webhely lefordítására. A legolcsóbb terv nem’t nem engedi például a kütyü lefordítását, ami frusztrációhoz vezethet a sorban.

Fontos dolog, amit meg kell jegyezni te nem’minden évben meg kell újulni. Ha nem’nem fizeti meg a megújítási költségeket, a WPML bővítmény nyerte meg’t megszakad, eltűnik vagy nem működik. Most nyertél’nem tud támogatást kapni, vagy bármilyen letöltést elérni.

A WPML nem’Nincs ingyenes verziója – ki kell választania egy fizetett tervet, így elkezdheti a webhely fordítását. Minden tervhez 30 napos pénz-visszafizetési garancia tartozik.

Ha egyszer’fizetett a WPML pluginért, kattintson a Letöltés gombra. Ezzel fájlként ment a beépülő modult, amelyet feltölthet WordPress-fiókjába.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Látogatta meg a WPML.org webhelyet
 • Megtekintette árterveit és kiválasztotta az Ön számára legmegfelelőbbet
 • Regisztrált és befizetett a WPML pluginért
 • Letöltötte a WPML-bővítményt

6

Biztonsági másolat készítése a WordPress webhelyről

Mielőtt bármi mást tenné, feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a WordPress webhelyről. Ez alapvető lépés – ha valami baj van, akkor te’Örülök, hogy elmentte webhelyének legújabb verzióját!

Ha te’nem biztos abban, hogyan készítsen biztonsági másolatot a webhelyről, Don’ne aggódj – ez’Rendkívül egyszerű olyan bővítménnyel, mint az UpdraftPlus. Készíthet teljes biztonsági másolatot webhelyéről, és letöltheti számítógépére, vagy akár tárolhatja a Dropboxban vagy a Google Drive-ban.

Ha egyszer’mentted a biztonsági mentést, te’Megkapta a zöld fényt az újonnan letöltött WPML-bővítmény telepítéséhez.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Biztonsági másolatot készített webhelyéről

7

Telepítse a WPML beépülő modult

te’Most már készen áll a WPML plugin telepítésére. Ehhez lépjen a WordPress irányítópultjának Bővítmények szakaszába, és kattintson az Új hozzáadása elemre. A pluginek listája megjelenik a WordPress könyvtárban, de ezeket figyelmen kívül hagyja – helyette, Kattintson az plugin feltöltése elemre az oldal tetején.

telepítse az új plugin WordPress programotAzt’A WPML beépülő modul telepítése egyszerű – csak győződjön meg róla’már letöltötte a fájlt, így könnyen feltöltheti a WordPress-ben.

Ezután kattintson a Fájl kiválasztása elemre, és válassza ki a korábban letöltött WPML fájlt. Csak kattintson az Install now (Telepítés most) elemre, és hagyja, hogy a WordPress a varázslaton mutasson, amikor feltölti az ön pluginját.

Don’ne felejtse el kattintani az Aktiválás gombra – látnia kell egy új WPML beállítást a bal oldali menüben.

Mielőtt továbbmenne, maradjon az irányítópult Plugins területén, és válassza ki még három plugint az ön előtt álló WPML listából. A tetejének már meg kellene mondania ‘telepített’, de meg kell jelölnie a következő bővítmények négyzetét is:

 • Húros fordítás
 • Fordításkezelés
 • Média fordítás

wpml plugin telepítéseVálassza ki a három kiegészítő plugint: karakterlánc-fordítás, fordításkezelés és médiafordítás.

Görgessen le és jelölje be a ‘Aktiválja letöltés után’ lehetőséget, mielőtt rákattint a ‘Letöltés’ gomb közvetlenül mellette.

Ha egyszer’megcsináltad, te’készen állsz, hogy elkezdj játszani az új pluginoddal! Maradjon az oldalon’újra vagyunk, és mi’Megmutatom, hogyan lehet mindent beállítani a következő szakaszban.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Telepítette a WPML beépülő modult a WordPress irányítópultjára
 • Aktiválja a beépülő modult
 • Telepített karakterlánc-fordítás, fordításkezelés és médiafordítás

8

Állítsa be a WPML-bővítményt

Mielőtt elkezdené hozzászólásokat létrehozni számos nyelven, először néhány darab háztartási munkát kell elvégeznie. Be kell állítania a plugint’beállításaival, úgy, hogy a kívánt módon működjön.

Először kattintson a képernyõ tetején lévõ kék gombra ‘Konfigurálja a WPML-t’. Ezzel eljut a telepítővarázslóhoz, amelyet mi is’Most végigvezetünk.

Állítsa be az alapértelmezett nyelvet

Az első dolog, amit meg kell tennie, az alapértelmezett nyelv beállítása. Ennek a nyelvnek kell lennie, amelyen a jelenlegi tartalma már szerepel.

A wpml első lépésének elsődleges nyelveElőször válassza ki az elsődleges vagy alapértelmezett nyelvet.

Ha egyszer’Ha kiválasztotta az aktuális tartalmi nyelvet, kattintson a Tovább gombra.

Válassza ki a nyelveit

Most kiválaszthatja azokat a nyelveket, amelyeket hozzáadni szeretne a webhelyéhez!

Rengeteg tonna közül lehet választani, ezért gondosan nézze át őket, hogy megbizonyosodjon róla’megkapta az összes kívánt lehetőséget.

A wpml második lépése a nyelvek kiválasztásaRengeteg nyelv közül lehet választani – egyszerűen jelölje be a kívánt nyelveket, és kattintson ‘Következő.’

Egyszerűen jelölje be a webhelyéhez hozzáadni kívánt nyelv melletti négyzetet. Ha nem’Jelölje be például olaszul’Minden erőfeszítést megpróbálok lefordítani erre a nyelvre!

Legjobb tipp! Don’ne essen pánikba, ha kicsivel szeretne kezdeni – bármikor visszatérhet, és később megváltoztathatja ezeket az opciókat.

Adjon hozzá egy nyelvváltót

Az új nyelvek kiválasztása után fel kell vennie egy nyelvváltót. Mit’s egy nyelvváltó? Így mozoghatnak a látogatók a különböző nyelvek között’megvan a webhelyén – te’d felismeri azt zászlósorként vagy legördülő listaként, ahol kiválaszthatja a nyelvet.

A WPML beépülő modul felszólít egy nyelvváltó hozzáadására.

wpml beállítási szakasz harmadik nyelvváltóEz a képernyő’Látni fogjuk, hogy felvesszük a nyelvváltókat az Ön webhelyére.

Ezt követően te’Ki kell választania, hogy legördülő menüt vagy nyelvek listáját szeretné-e használni. Ezeket a beállításokat a Nyelvváltó stílus részben kezelheti.

Ez az a szakasz, ahol kiválaszthatja a menük megjelenését – például szeretné, hogy a zászlók megjelenjenek?

A nyelv neve megjeleníthető az oldal megtekintéséhez használt nyelven is. Tehát, ha az oldalt németül nézték meg, és a felhasználó angolra váltani akart, akkor a nyelv neve így jelenik meg “Angol.”

Ezek a beállítások teljesen rajtad múlik – válassza ki a saját preferenciáit, majd lépjen a következő lépésre.

A wpml beállító nyelvváltó opciói mentveÍgy fognak kinézni a nyelvváltó beállításai’mentettük a beállításokat. Az előnézet az Ön beállításaitól függ’választottam.

Regisztráció

Végül, de nem utolsósorban, hogy befejezze a WPML plugin beállításait’regisztrálnom kell. te’Szüksége lesz a webhelykulcsra a WPML-fiókjából – egyszerűen másolja és illessze be a WordPress irányítópultján váró mezőbe.

Volt egy lehetőség arra, hogy ezt korábban megtegye, szóval ha te’már megadta a kódját, Don’Ne aggódjon – csak kattinthat ‘Befejez.’

wpml beállítása az utolsó szakasz regisztrációja

A regisztráció azt jelenti’Automatikus frissítéseket kapunk a WPML-hez a WordPress webhelyén.

Hogy’s it! te’készen áll a webhely fordításának megkezdésére’tartalma.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Teljesen konfigurálta a WPML beépülő modult’s beállításai
 • Választotta az elsődleges vagy a jelenlegi nyelvet
 • Kiválasztotta azokat a nyelveket, amelyeket fel szeretne venni a webhelyére
 • Hozzáadott egy nyelvváltót
 • Állítsa be a kívánt stílust a nyelvváltóhoz
 • Regisztrálta a WordPress webhelyet a WPML-fiókkal

9

Fordítsa le tartalmát

Gyakori hiba az a vélemény, hogy a WPML plugin automatikusan lefordítja webhelyét’tartalma az Ön számára. Szeretjük ezt a bővítményt, de az’Nem olyan okos – te’Önnek le kell fordítania a tartalmat.

Azt’könnyű új nyelveket felvenni a webhelyére. Nyissa meg a Bejegyzések oldalt, és látnia kell az összes zászlóját ‘külön-’ nyelven. enged’mondják a webhelyed’Eredeti nyelv angol, és te’ve hozzáadta Frech és német nyelvet.

WordPress többnyelvű hozzászólásokte’Látni fogja a nyelvi beállításokat az összes üzenet felett – kattintson a kék plusz gombra a fordítás megkezdéséhez.

te’A hozzászólások feletti fejlécben látni fog egy francia és német zászlót. Ezek alatt, minden üzenet mellett, kék lesz ‘plusz’ ikonok. Fordítás hozzáadásához egyszerűen kattintson a plusz gombra. Ez megnyit egy oldalt, amelynek angol tartalma az egyik oldalán lefelé oszlik. A jobb oldalon megjelenik a megfelelő négyzet, amellyel megadhatja a lefordított tartalmat.

wpml klasszikus fordítószerkesztőÍgy fog kinézni a fordítási oldal a WPML esetén’klasszikus fordítószerkesztője.

Minden szakaszhoz be kell jelölnie a Teljes fordítás négyzetet’kitöltöttem a fordítást. Ez azt jelenti, hogy nyertél’t véletlenül hagyja ki az eredeti tartalmat.

Tartsa fel – ez azt jelenti, hogy csak tartalmamat kell manuálisan kiírnom új nyelveken? Nos, nem egészen. Don’Ne aggódj, ha te’nem folyékonyan beszél öt különböző nyelven – sokféle módon adhat hozzá többnyelvű tartalmat webhelyéhez.

Csináld magad

Kétnyelvű? Még háromnyelvű is? Don’okos telefonos alkalmazásokkal kell italokat rendelnie, amikor Ön’újra nyaralni? Valószínűleg továbbléphet, és elkezdi fordítani, egyszerűen az agyad erejével – lenyűgöző!

Google Fordító

Ha tudod’Ha sok mondatot nem fordít le a fejedről, akkor a Google Fordítót is használhatja, és egyszerűen másolhatja és beillesztheti a fordítást az oldalára.

Ugyanakkor, mint mi’győződjön meg róla, hogy a középiskolai francia tanár sokszor mondta neked, hogy a Google Fordító nem’nem mindig bolond-biztos. A közzététel előtt mindig ellenőrizze lefordított tartalmát.

Automatikus fordítás

Hacsak te nem’fizetve az alapvető többnyelvű blog-tervért, használhatja a WPML-t’automatikus gépi fordítás.

Ez olyan, mint a Google Translate, azzal a különbséggel, hogy lefordítja az Ön tartalmát, anélkül, hogy el kellene hagynia a WordPress-t.

wpml fejlett fordítószerkesztőWPML’s Az Advanced Translation Editor lefordítja a tartalmat az Ön számára, de minden egyes részt még jóvá kell hagynia.

Azt’Ez gyorsabb módja a webhely fordításának, mint a kézi elvégzés, különösen ha Ön’nem vagyok annyira tehetséges a nyelvi osztályon. Amikor megnyit egy oldalt fordításra, a WPML az alapértelmezett nyelvet mutatja a bal oldalon, és a tartalom fordítását a jobb oldalon..

te’Még át kell mennie az oldalon, és be kell jelölnie a zöld jelölőnégyzeteket, hogy az egyes szakaszokat lefordítva jelölje meg. Ha egyszer’győződjön meg arról, hogy az összes tartalmat megfelelően lefordították, csak kattintson a Befejezés gombra.

Ennek a szolgáltatásnak a használatához te’Először engedélyeznie kell a WPML-beállításokban.

Fordítások kiszervezése

Bár a fordítóeszközök, mint például a Google Translate hasznosak, ők’Nem igazán megbízható, ha nagy szöveges szövegeket fordítunk. A hibák és a téves fordítások belecsúsznak – de honnan tudod, ha tudsz’ne beszélje meg a nyelvet?

Golyóálló fordítások esetén a legmegbízhatóbb módszer a tartalom küldése fordítónak!

Azt’Könnyen kereshet szabadúszó fordítókat olyan webhelyeken, mint a Fiverr és a People Per Hour. Ily módon megtekintheti a minősítéseket és az árakat, és összehasonlíthatja a különböző fordítási szolgáltatásokat, amíg meg nem találja’újra örömmel használom.

szabadúszó szolgáltatásAz olyan webhelyek, mint a Fiverr, ideálisak arra, hogy szabadúszókat találjanak az Ön tartalmának lefordításához.

A WPML rendelkezik egy Translation Management szolgáltatással is, amely egy kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy fordítókkal dolgozzon. Kiválasztja a lefordítandó oldalakat, kiválasztja, hogy melyik nyelven kívánja őket megjeleníteni, meghatározza a határidőt, majd elküldi őket fordításra!

Tudnia kell, hogy ez a szolgáltatás nem’t bele van foglalva a plugin költségébe. Azt’Ez egy kiegészítő, ami azt jelenti, hogy külön kell fizetnie ezekért a fordításokért. A legtöbb fordítási költséget egy szóra számolják, tehát a szavak száma közvetlenül befolyásolja a fordításért fizetett árat.

Szerencsére a WPML rendelkezik egy eszközzel, amely segít Önnek ebben!

Amikor belép a Fordításkezelő oldalra, a WPML automatikusan frissíti a szavak számát. Ez azt jelenti, hogy pontos képet kaphat arról, hogy a fordítás mennyibe kerül.

Hozz be fordítókat

Ha nem’Ha el akarod küldeni a tartalmat fordításra, van még egy lehetőség. A WPML használatával’fordítási menedzsmentje, a WordPress rendszeres felhasználóinak fordíthatja ‘Fordítók’. Ezek a felhasználók csak az általuk megadott fordítási feladatokhoz férhetnek hozzá ‘Fordítási menedzserek’.

te’Szüksége van saját fordítóinak beszerzésére, de ez a webhely kezelésének egyszerű módja. Azt’Különösen akkor hasznos, ha Ön’felépítettük a webhelyet, de partnerekkel, ügyfelekkel vagy szabadúszókkal együttműködve működtetjük és kezeljük a webhelyet’élnek.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Lefordította webhelyének fő tartalmát
 • Kétszer ellenőrizte a fordítások minőségét
 • Ellenőrizte az oldalak formázását

10

Kategóriák és címkék fordítása

Az összes tartalma lefordítva, gyönyörűnek tűnik, és csak olvasásra vár. De valami ismerős felhívja a figyelmét. Mit’s ez? Folyékonyan beszél németül? Nem, várjon – webhelyének címkéi angolul maradtak!

Még mindig le kell fordítania taxonómiáit, például a kategóriákat és a címkéket. Például, ha van blogod, akkor’Ha olyan kategóriákra oszlik, mint a fotózás, a film, a művészet és a hír, ezek a címkék angolul maradnak, hacsak nem fordítja le őket.

Ehhez egyszerűen lépjen a WordPress irányítópultjának WPML lapjára, és lépjen a következőre ‘Taxonómia fordítás’ a menüben. Válassza ki a lefordítandó taxonómiákat – például kategóriákat.

taxonómia fordító oldalEz az oldal te’Látni fogja a kategóriák lefordítását. A fordítások hozzáadásához egyszerűen kattintson a kék plusz gombra.

Ezzel megjelenik az összes kategória a webhelyén. Mindössze annyit kell tennie, hogy kattintson a kék plusz gombra a megfelelő nyelv alatt, hogy lefordítsa mindegyiket.

wpml kategória fordítási példaKategória lefordításához egyszerűen írja be a jobb oldali fordítást, majd kattintson a gombra ‘Megment’ Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Lefordította az összes kategóriáját, címkéjét és minden más taxonómiáját

11

Menük, témák és beépülő modulok fordítása

Don’ne felejtsd el a webhelyen található összes olyan tartalmat, amelyet szintén le kell fordítani. Hogyan találják meg a felhasználók a webhelyét, ha az Ön menüje más nyelven található??

Menjen a WordPress irányítópult Megjelenés és menü szakaszához. A menü jobb oldalán kell megjelennie, és hivatkoznia kell az extra nyelvekre.

menübeállítások oldal wordpressEz a Menük beállításai oldal. A fordításhoz kattintson a képernyő jobb oldalán található kis nyelvi hivatkozásokra.

Kattintson arra a nyelvre, amelyre le szeretné fordítani a menüjét, és ez létrehoz egy új menüt ehhez a nyelvhez.

Legjobb tipp! Ügyeljen arra, hogy ugyanazokat a menüopciókat adja meg az új nyelven, mint amelyek az elsődleges nyelven jelennek meg. Például a Honlapra, a Kapcsolat felvételre és a Blogra mind francia megfelelőkre van szükség.

Mindaddig, amíg már lefordította a hozzászólásait és oldalait, egyszerűen hozzáadhatja ezeket az új navigációs menühöz a képernyő bal oldalán.

Témák, beépülő modulok és kütyü fordítása

Míg egyes szövegrészek – például kategóriák és menük – könnyedén szerkeszthetők magad számára, más tartalom valójában be van építve az Ön webhelyére. Szerencsére van még mód a webhely teljes lefordításához. Emlékszel arra a String Translation-re, amelyet korábban telepítettél? Nos, most mi’újra felhasználni fogja!

Nyissa meg a WordPress irányítópultjának WPML szakaszát, majd menjen a ‘Témák és plugins lokalizáció’ oldal.

te’Látni fogja, hogy egy opciót már alapértelmezés szerint kiválasztott. Ez általában a “Don’A String Translation használatával fordítsa le a témát és a bővítményeket” beállítás. Ha nehezen próbálta megbizonyosodni arról, hogy a témája 100% -ban lefordítható, akkor jelölje be az alábbi négyzetet: “A téma automatikus betöltése’s .mo fájl használatával ‘load_theme_textdomain.”

Javasoljuk azonban, hogy ehelyett jelölje be a felső opciót: “Fordítsa le a témát és a bővítményeket a WPML használatával’s String Translation.” Ez lehetővé teszi a téma, a beépülő modulok, az admin szöveg és még a widget tartalmának lefordítását!

wpml karakterlánc fordítási beállításokJelölje be azt a négyzetet, amely lehetővé teszi a String Translation – it’s rajtad múlik, szeretné-e a biztonsági mentési fájlokat használni.

Egyszerűen jelölje be a négyzetet, kattintson a Mentés gombra, és te’Be tudja fejezni a most már többnyelvű webhely fordítását.

Mielőtt továbblépne a következő lépésre, ellenőrizze’ve:

 • Lefordította a menüket
 • Engedélyezve a karakterlánc-fordítás a beállításokban
 • Lefordított tartalom, például kütyü, bővítmények és a témája’s szövege

Hogyan készíthetünk többnyelvű webhelyet a WordPress-en: Összegzés

te’újra készen állsz!

Mi’megmutatta neked, hogyan lehet a saját többnyelvű WordPress webhelyét a semmiből felépíteni, a WPML plugin segítségével. A domain megválasztásától kezdve egészen a tartalom lefordításának különféle módjain, mi’mindent lefedt, amire szüksége lehet.

enged’áttekintést ad az ön lépéseiről’ide jöttem:

 1. Szerezz be egy domaint
 2. Iratkozzon fel egy hosting szolgáltatónál
 3. Állítsa be a WordPress webhelyet
 4. Ellenőrzés: A webhely készen áll-e a WPML-re?
 5. Vásárolja és töltse le a WPML plugin-t
 6. Biztonsági másolat készítése a WordPress webhelyről
 7. Telepítse a WPML beépülő modult
 8. Állítsa be a WPML-bővítményt
 9. Fordítsa le tartalmát
 10. Kategóriák és címkék fordítása
 11. Menük, témák és beépülő modulok fordítása

Néhány lépés több időt és erőfeszítést igényel, mint mások. Mi nem’nem várom el, hogy mindezt egy ülésen tedd meg! Kezdje el ma, de ne!’t rohanás – ez az útmutató itt lesz, hogy visszatérhessen a többnyelvű webhely felépítése során.

Bár a WPML a WordPress webhelyének lefordítását a lehető legegyszerűbbé teszi, ez még mindig elég alapos és időnként technikai folyamat. Nem kétséges, hogy megteheti ezt praktikus útmutatónkkal, de ha te’gondolkodva ez valószínűleg nem igaz neked, Don’ne aggódj.

Vannak alternatívák a WordPress és a WPML használatával a többnyelvű webhely létrehozásához.

A weboldal-készítők sokkal kezdőbarát lehetőség, amely lehetővé teszi a tartalom lefordítását minden gond nélkül. Mi’nem azt mondtam, hogy ők’mindenki számára, de ha egy weboldal készítője úgy hangzik, mint amilyen lehet neked, akkor a helyes irányba mutathatunk. Kezdje a linkekkel’ve alul!

Azoknak, akik készen állnak és felkészülnek az útmutatónk lépéseinek megkezdésére, segítõ segítséget is nyújthatunk Önnek. A jó tárhely elengedhetetlen az Ön webhelyéhez’a siker, ezért nagyon javasoljuk, hogy iratkozzon fel a Bluehost-ba’ez a legjobb WordPress tárhely-szolgáltató.

A bölcsesség elválasztó szavaival mi’Hagyja, hogy elkezdje a saját többnyelvű webhelyének felépítését – gyere vissza, és tudassa velünk, mi a helyzet a hozzászólásokban!

További információ

 • Keresse meg a tökéletes weboldal készítőt az Ön számára Weboldalkészítő összehasonlító diagram.
 • Mi’Eddig több mint 50 web-készítőt tesztelt. Olvassa el a 10 legjobb weboldal-készítő hogy megtalálja a tökéletes meccset.

GYIK

A WPML automatikusan lefordítja a webhelyem nekem?

Sajnos a WPML képes’Nem fordíthatjuk el webhelyét az Ön számára. Ehelyett eszközöket ad Önnek a saját tartalmának lefordításához. Engedélyezheti a WPML-t’automatikus gépi fordítási funkció, amely az egyes oldalakat lefordítja az Ön számára – de az oldal minden szakaszát önnek kell jóváhagynia!

Miért kellene WPML-t használni más plugin helyett??

A WordPress Multilingual Plugin (WPML) a legmélyebb és legfejlettebb többnyelvű plugin, ezért javasoljuk nagyon erősen. Kínáló funkciók lenyűgöző sorozatát kínálja, amelyek a kis és nagy webhelyekre is vonatkoznak, és több mint 40 nyelv közül választhat. Mi’maguk is használták, és első kézből éreztem az előnyöket!

Tudnom kell, hogyan kell kódolni a WordPress webhelyem lefordításához?

Egyáltalán nem! Te nem’Nincs szükség kódolási ismeretekre egy többnyelvű WordPress webhely létrehozásához – a WPML-t bárki használhatja, nem csak a technikusok számára. Ugyanakkor nagyon sok lépés van, és néhány szakaszban valamivel több technikai bizalomra van szükség – tehát győződjön meg róla’rengeteg időt kapott, mielőtt megközelítette ezt a projektet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map