Hur man skapar en flerspråkig webbplats på WordPress

Skapa en flerspråkig WordPress-webbplats i 11 steg

hur man gör en flerspråkig webbplats på wordpress


Hej! Eller ska vi säga bonjour, hallo, hola, hej eller ciao? När allt kommer omkring, varför ska du begränsa din webbplats till bara ett språk??

Att skapa en flerspråkig webbplats är nyckeln till att utöka och nå nya målgrupper – i USA ensamt talar minst en av fem personer ett annat språk än engelska hemma. När du faktorerar in det, är den verkliga frågan varför inte’t du vill skapa en flerspråkig webbplats?

Med det sagt är svaret ganska tydligt – att skapa en flerspråkig webbplats är svårt. Eller så kan det vara, särskilt om du’använder WordPress.

Detta skulle vanligtvis vara ett jobb för en utvecklare, vilket kan vara längre än din budget. Lyckligtvis finns det plugins där ute som kan göra dina flerspråkiga drömmar till verklighet.

Den här guiden leder dig genom att bygga en helt egen flerspråkig WordPress-webbplats med WPML-plugin (WordPress Multilingual). Det här är mycket lättare än att göra det manuellt, men bara ett head-up – vi rekommenderar att du bara följer dessa steg om du’är en ganska säker WordPress-användare.

Varför rekommenderar vi WPML-plugin?

Vi använder WPML-plugin själv för att översätta sidor här på webbplatsen Builder Expert, så vi kan rekommendera det från personlig erfarenhet. den’är också den mest avancerade och väl avrundade översättningsplugin!

Här’vad vår Full Stack WordPress-utvecklare, Fernando Paredes, hade att säga om WPML:

“WPML är industristandarden för flerspråkiga webbplatser i WordPress – de flesta plugins och teman som har någon form av flerspråkig pluginintegration är utformade enbart för WPML. Det erbjuder integrationer med flera stora WordPress-plugins, inklusive WooCommerce.

Fördelen med att använda ett plugin är att det underlättar installationen och centraliserar allt på ett ställe, vilket gör det enklare att hantera.”

Vidare information

 • Bara börja? Kolla in vår guide på Hur man skapar en WordPress-webbplats.
 • Behöver du några extra tips? Vår 15 WordPress-tips för nybörjare kan vara värt att läsa.
 • Woops! WordPress inte för dig? Inte att oroa dig – titta på vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare för en enklare start.

1

Skaffa ett domän

Om du’har redan byggt din WordPress-webbplats och behöver bara göra din befintliga webbplats flerspråkig, hoppa direkt till steg # 4 – Kontrollera: Är din webbplats WPML klar?

Det allra första du behöver göra är att skaffa dig ett domännamn. Detta fungerar som din webbplats’s unika adress och är vad folk kommer att använda för att hitta dig – till exempel är vår domän websitebuilderexpert.com.

Du kan antingen köpa din domän från en registrator som GoDaddy, eller välja en webbhotell som inkluderar en gratis. Båda är bra, pålitliga alternativ, så det’det är bara att bestämma vad’är bäst för dig. Värdplaner ger dig vanligtvis en gratis domän i ett år, varefter du’Jag måste betala årligen.

godaddy-domäner på flera språkDu kan enkelt köpa en ny domän från en registrator som GoDaddy, där försäljningspriserna betyder att du kan betala så lite som $ 0,99 per år!

Den årliga kostnaden för en domän kan variera mellan $ 0,99 och $ 60, beroende på om du vill att det ska sluta på något vanligt (som. Com) eller ett dyrare alternativ (som .io).

Se till att din domän är kort, lurvigt, unikt och minnesvärt. Så här identifierar människor din webbplats, så du vill att den ska spegla din webbplats’s innehåll!

För att du’Jag kommer att använda plugin-programmet WPML för att skapa din flerspråkiga webbplats’t behöver skapa massor av olika domännamn för separata webbplatser. Lämna det krånget bakom och gå vidare till nästa steg – sökandet efter den perfekta värdleverantören.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Ta fram idéer för ditt perfekta domännamn
 • Beslutade mellan att registrera dig hos din webbhotell eller en registrator
 • Kontrollerad att din domän är tillgänglig
 • Skyddat din domän genom att registrera den hos en officiell registrator

2

Registrera dig hos en värdleverantör

Hosting är viktigt för att driva en framgångsrik webbplats. Utan det kan du’t publicera din webbplats på internet. Ovanpå den avgörande faktorn kan du välja fel leverantör eller värdplan för att din webbplats tar åldrar att ladda eller till och med krascha.

Lyckligtvis har vi massor av resurser för att hjälpa dig välja den bästa värdleverantören för din webbplats, från recensioner till jämförelsediagram, som du kan utforska på din fritid. Men för att spara tid här’vår bästa rekommendation: Bluehost.

bluehost värd för flerspråkig wordpress-webbplatsBluehost är den bästa värdleverantören för WordPress-webbplatser och rekommenderas officiellt av WordPress själv.

Bluehost är den bästa värdleverantören för WordPress-webbplatser och kommer med en officiell rekommendation från WordPress själv. Det segrade i vår forskning och överträffade sina konkurrenter för både delad och hanterad WordPress-värd.

Du kan starta din delade WordPress-värd hos Bluehost för bara $ 2,95 per månad (vanligtvis $ 7,99 per månad när din kampanjperiod är över.) Detta kommer med en automatisk WordPress-installation och automatiska uppdateringar, plus ett gratis SSL-certifikat och gratis domänregistrering under ett år.

Rimliga priser, expert WordPress-support och massor av skräddarsydda funktioner – inklusive automatiska uppdateringar och installation med ett klick – kombineras för att göra Bluehost till det smarta valet för alla WordPress-användare.

Välj bara din prisplan, anslut din domän (du kan antingen använda en befintlig eller registrera en ny gratis) och registrera dig för att starta din webbhotell.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Undersökte olika värdleverantörer för att hitta den bästa för din webbplats
 • Beslutade vilken typ av värd du behöver
 • Valt en värdplan
 • Registrerade dig för att vara värd och ansluten din domän

Vidare information

 • Läs vår Bluehost Review för att ta reda på varför det’är det bästa valet för din WordPress-webbplats.
 • Säljs inte på Bluehost? Hitta din perfekta match i vår recension av Bästa WordPress-värdar.
 • Jämför de bästa värdleverantörerna i vår Jämförelsediagram för webbhotelltjänster.

3

Ställ in din WordPress-webbplats

Nu börjar det roliga! Om du’bygga upp en blogg, företagssida, portfölj eller till och med en kombination av alla tre nu’det är dags att förvandla dina idéer till verklighet. Vi’Jag beskriver snabbt de viktigaste stegen nedan för att hjälpa dig komma igång.

Installera WordPress

Du kan’t bygga en WordPress-webbplats utan WordPress. Om du valde en WordPress-värd av god kvalitet, som Bluehost, bör du kunna använda ett klick eller automatisk installation. Detta är det snabbaste, enklaste och övergripande bästa sättet att installera WordPress.

Med installation med ett klick gör din värd allt arbete åt dig, så allt du behöver göra är att klicka, luta dig tillbaka, koppla av och sedan njuta av att bygga din nya WordPress-webbplats stressfri. Låter bra, rätt?

Det andra alternativet är att installera WordPress manuellt. Detta är ett mindre avkopplande alternativ, och kan orsaka mycket mer huvudvärk, huvudpiskning och rop om hjälp. Vi rekommenderar endast detta alternativ om du’är tekniskt säker, även om det finns gott om nybörjarvänliga guider online som hjälper dig genom processen (vi’har länkats till en särskilt användbar nedan!)

Oavsett om du tar den långa eller korta rutten, till slut, bör du ha WordPress helt installerat och redo att gå.

Vidare information

 • Kolla in vår praktiska guide på Hur man installerar WordPress med Bluehost.
 • Installerar du WordPress manuellt? Här’är den officiella WordPress-guiden på Hur man installerar WordPress – lycka till!

Välj ett tema som’s översättning redo

Att välja ett tema för din WordPress-webbplats är en av de roligaste delarna av byggprocessen. Det är här du kommer att bestämma hur din webbplats ska se ut. Men ditt tema gör det inte’t bestäm bara din webbplats’s estetik – det påverkar också din webbplats’s kapacitet.

Hitta de översättningsklara teman i WordPress

WPML-plugin är kompatibelt med de flesta teman, men det’Det är fortfarande en bra idé att hitta ett tema som’s översättning redo. Hur gör du det här? Gå först till WordPress Theme Directory och gå till Feature Filter.

Under ‘Funktioner’ rubrik, bläddra ner till botten av listan och välj rutan bredvid ‘Översättning klar’. Du kan också välja alla andra filter du vill söka efter och sedan klicka på ‘Applicera filter’.

Wordpress översättning redo tema filterden’är lätt att hitta de översättningsklara teman i WordPress med inställningen Funktionsfilter.

Detta kommer automatiskt att ta upp alla teman som anges som översättningsklar, som du sedan kan bläddra igenom för att hitta det du älskar!

Du kan hitta både gratis- och premiumtema som är redo för översättning, så det’är upp till dig vilken som är bättre för ditt personliga projekt.

Topptips! När du väljer ett kommersiellt tema, var försiktig – ju fler funktioner du vill ha inbyggt i ditt tema, desto större är chansen för dig’Jag kommer att sluta med en långsam laddningssida.

Kontrollera om ditt tema är översättningsklart

Några teman säger de’re översättning redo när de faktiskt de’är inte. Vi vet, fräcka rätt? Som vi sa kommer WPML att fungera med de flesta teman, men om du vill kontrollera om ditt tema är översättningsklart här’visa:

 1. Klicka på det tema du vill kontrollera. Rulla ner och leta efter länken som säger ‘Subversion Repository’. (Don’o oroa dig om du inte vet vad det betyder, vi vann’t testar dig!) Du’Nu ska jag se en lista över länkar – klicka på den nedre, eftersom det här kommer att vara den senaste versionen av temat.
 2. Nästa du’Jag ser en annan lista över länkar – klicka på den som säger “style.css” och känn dig fri att ignorera allt annat på den sidan. Den här länken öppnar upp temat’s-kod (du kanske måste ladda ner den.) Om du’har aldrig sett en sida med kod tidigare, kanske du känner som du’vi har precis skrivit in matrisen!
 3. Men inte att oroa dig – allt du behöver göra nu är att söka efter “textdomän” för att se om ditt tema faktiskt är översättningsklart. den’är normalt nära toppen och lätt att hitta, men om du kan’t se det bara tryck Ctrl och F för att söka på sidan. Om orden “textdomän” är i temat’s kod då du’är bra att gå – det’s översättning redo! Gå vidare och installera ditt tema så att du kan börja sätta ihop din webbplats.

Bra att veta… Om du’är bråttom, eller helt enkelt inte’Jag tycker inte om att komma in i kodning ännu, då är det mycket bättre att använda en webbplatsbyggare. den’Det är mycket lättare att bygga en flerspråkig webbplats med en byggare som Wix. Om detta låter upp din gränd, du’är på rätt plats! Du kan läsa om de bästa webbplatsbyggarna på vår webbplats eller jämföra de bästa märkena för att hitta en du gillar.

Lägg till ditt innehåll

Det här är den riktigt roliga delen. den’det är dags att lägga till innehåll på din webbplats och börja fylla i den. Just nu gör du det på ditt primära eller standardspråk. Du’är expert på ditt eget projekt, så vi’Jag lämnar dig till det!

Nu är det också en bra tid att lägga till eventuella plugins du kanske behöver – vi rekommenderar alltid att du installerar Yoast SEO-plugin så snart som möjligt, men du kan också behöva kontaktformulär eller kundrecensioner för din webbplats. För dessa, du’Jag behöver plugins som du kan hitta i WordPress Plugin Directory.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Installerat WordPress
 • Valt ett tema – helst ett som’s översättning redo
 • Lade till ditt innehåll
 • Installerade alla plugins du behöver för din webbplats

4

Kontrollera: Är din webbplats WPML klar?

Innan du försöker installera WPML-plugin måste du göra lite läxor först – för att WPML ska kunna köra måste din webbplats uppfylla vissa krav. Se till att du har följande på plats, annars vann WPML’t fungerar när du installerar det:

 • WordPress 3.9 eller senare
 • PHP 5.6 och högre
 • Minnesgräns på minst 12 MB (även om 256 MB rekommenderas)
 • MySQL 5.6 eller högre
 • Eval () PHP-funktionen måste vara aktiverad
 • Du måste kunna skapa tabeller i din databas

Dessa är de väsentliga funktionerna du behöver för att använda WPML-plugin. Det finns ett par andra krav om du väljer vissa tillägg, som vi’har markerat nedan.

Om du vill använda WPML String Translation (som vi rekommenderar starkt), du’Jag behöver Multibyte String-förlängningen. På samma sätt, för att använda XLIFF-filer i WPML Translation Management, du’Jag behöver SimpleXML-förlängningen.

Du kan se varför vi bara rekommenderar den här processen för ganska tekniska kunniga användare!

Vi vet att detta inte är’Det är lika roligt som att utforma ditt färgschema, men det är mycket viktigt. Du vann’t kunna gå vidare till nästa steg om din webbplats inte gör det’t uppfyller dessa krav.

Du kan läsa mer om de funktioner som din webbplats behöver på WPML’s Minimikrav sida.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Kontrollerad om din webbplats uppfyller WPML’s krav
 • Har gjort några uppdateringar på din webbplats så det’är redo att köra WPML

Vidare information

 • Inte riktigt känner sig för WordPresss översättningsutmaningar? Den där’okej! Du kan öka ditt förtroende med en webbplatsbyggare – hitta din perfekta matchning i vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare.

5

Köp och ladda ner WPML-plugin

Nu när du’har skapat din WordPress-webbplats, det’det är dags att bli flerspråkig!

Gå först till WPML.org och klicka sedan på ‘Köp och ladda ner’ knapp.

wpml flerspråkig plugin för wordpressWPML står för WordPress Multilingual och ger dig verktygen för att översätta din webbplats.

Detta tar dig till prissidan, där du’Jag måste välja din plan. WPML har tre prisplaner: Flerspråkig blogg, flerspråkig CMS och flerspråkig byrå.

Låta’s titta snabbt på varje plan för att hjälpa dig att välja den bästa för din webbplats.

 • Flerspråkig blogg – Förskottsavgift: 29 $. Årlig förnyelsekostnad: $ 21. Grundläggande funktioner som översättning av menyer, inlägg, sidor och kategorier. Bäst för bloggare och mycket enkla webbplatser.
 • Flerspråkig CMS – Förskottsavgift: 79 $. Årlig förnyelsekostnad: 59 dollar. Fullt utbud av funktioner, inklusive flerspråkig e-handelsstöd och översättningshantering för flera användare. Rekommenderas för de flesta WordPress-webbplatser.
 • Flerspråkig byrå – Förskottsavgift: 159 $. Årlig förnyelsekostnad: 119 $. Hela utbudet av avancerade funktioner, vilket innebär att du kan registrera ett obegränsat antal webbplatser. Bäst för byråer som behöver bygga ett stort antal flerspråkiga webbplatser.

planer för prissättning av wpml-pluginWPML har tre prissättningsplaner, var och en med sin egen uppsättning funktioner. Klicka på bilden för att besöka WPML’s prissida och se hela utbudet av funktioner som erbjuds.

Vi rekommenderar att du väljer flerspråkig CMS-plan, för det har allt du’Behöver du översätta din WordPress-webbplats. Den billigaste planen gör det inte’låt dig till exempel översätta widgetar, vilket kan leda till frustration längs linjen.

En viktig sak att notera är att du inte’t måste förnyas varje år. Om du inte gör det’t betala förnyelseskostnaden, din WPML-plugin vann’t bryta, försvinna eller sluta fungera. Du vann precis’t kunna få support eller få tillgång till nedladdningar.

WPML gör det inte’t har en gratis version – du måste välja en betald plan så att du kan komma igång med att översätta din webbplats. Men varje plan har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

När du’har betalat för ditt WPML-plugin, klicka på Ladda ner. Detta sparar plugin som en fil, som du sedan kan ladda upp till ditt WordPress-konto.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Besökte WPML.org webbplats
 • Visade sina prisplaner och valde det bästa för dig
 • Registrerade dig och betalade för WPML-plugin
 • Hämtade WPML-plugin

6

Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats

Innan du gör något annat, se till att du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats. Detta är ett viktigt steg – om något går fel, du’Jag är tacksam för att du har sparat en ny version av din webbplats!

Om du’är inte säker på hur du säkerhetskopierar din webbplats, don’t oroa dig – det’är superlätt med ett plugin som UpdraftPlus. Du kan skapa en fullständig säkerhetskopia av din webbplats och ladda ner den till din dator, eller till och med lagra den i Dropbox eller din Google Drive.

När du’har sparat din säkerhetskopia, du’Vi har grönt ljus för att gå vidare och installera ditt nyligen nedladdade WPML-plugin.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Säkerhetskopierade din webbplats

7

Installera WPML-plugin

Du’är nu redo att installera WPML-plugin. För att göra detta, gå till avsnittet Plugins i din WordPress-instrumentpanelen och klicka på Lägg till nytt. En lista över plugins kommer att visas från WordPress-katalogen, men ignorerar dem – istället, Klicka på Ladda upp plugin högst upp på sidan.

installera ny plugin wordpressden’Det är enkelt att installera WPML-plugin – bara se till att du gör det’har redan laddat ner filen så att du enkelt kan ladda upp den i WordPress.

Klicka sedan på Välj fil och välj WPML-filen som du laddade ner tidigare. Klicka bara på Installera nu och låt WordPress arbeta med sin magi när det laddar upp din plugin åt dig.

Don’t glöm att klicka på Aktivera – Du bör se ett nytt WPML-alternativ visas i din vänstra meny.

Innan du går vidare, håll dig i området Plugins på din instrumentpanel och välj ytterligare tre plugins från WPML-listan framför dig. Den översta bör redan säga ‘installerad’, men du måste också markera rutorna för följande plugins:

 • Strängöversättning
 • Översättningshantering
 • Mediaöversättning

wpml-plugininstallationVälj de tre extra plugins: Strängöversättning, översättningshantering och medieöversättningar.

Rulla nedåt och kryssa för ‘Aktivera efter nedladdning’ innan du klickar på ‘Ladda ner’ knapp bredvid den.

När du’har gjort det, du’är redo att börja spela med ditt nya plugin! Stanna på sidan du’är för närvarande på, och vi’Jag visar hur du ställer in allt i nästa avsnitt.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Installerade WPML-plugin i din WordPress-instrumentpanel
 • Aktiverade plugin
 • Installerad strängöversättning, översättningshantering och medieöversättning

8

Ställ in ditt WPML-plugin

Innan du börjar skapa inlägg på ett stort antal språk, finns det ett par hushållning som du ska göra först. Du måste konfigurera plugin’s inställningar, så att det fungerar precis som du vill ha det.

Klicka först på den blå knappen längst upp på skärmen som säger ‘Konfigurera WPML’. Detta tar dig till installationsguiden, som vi’Jag kommer att gå igenom dig nu.

Ställ in ditt standardspråk

Det allra första du behöver göra är att ställa in ditt standardspråk. Detta bör vara det språk som ditt nuvarande innehåll redan finns på.

wpml inställningssteg ett primärspråkVälj ditt primära eller standardspråk först.

När du’har valt ditt aktuella innehållsspråk, klicka på Nästa.

Välj dina språk

Nu kan du välja vilka språk du vill lägga till på din webbplats!

Det finns massor att välja mellan, så titta noggrant igenom dem för att se till att du gör det’Vi har alla alternativ du vill ha.

wpml-installation steg två väljer språkDet finns massor av språk att välja mellan – markera helt enkelt de språk du vill och klicka på ‘Nästa.’

Markera bara rutan bredvid det språk du vill lägga till på din webbplats. Om du inte gör det’t kryssa på italienska, till exempel dig’Jag kommer att kämpa för att översätta allt innehåll till det språket!

Topptips! Don’t panik om du vill börja små – du kan alltid komma tillbaka och ändra dessa alternativ senare.

Lägg till en språkväxlare

När du har valt dina nya språk måste du lägga till en språkväxlare. Vad’är det en språkväxlare? Så här kommer dina besökare att flytta mellan de olika språk du’har kommit på din webbplats – du’d känner igen den som en rad med flaggor eller en rullgardinslista, där du kan välja ditt språk.

WPML-insticksprogrammet uppmanar dig att lägga till en språkväxlare.

wpml inställningssteg tre språkomkopplareDetta är skärmen du’Jag ser att lägga till språkväxlare på din webbplats.

Efter detta, du’Du måste välja om du vill ha en rullgardinsmeny eller en lista med språk. Du kan hantera dessa inställningar i avsnittet Language Switcher Style.

Detta är också scenen där du väljer utseendet på dina menyer – vill du till exempel att flaggor ska visas?

Du kan till och med visa språknamnet på det språk som används för att visa sidan. Så om sidan visades på tyska, och användaren ville byta till engelska, skulle språknamnet visas som “engelska.”

Dessa inställningar är helt upp till dig – välj dina egna preferenser och gå vidare till nästa steg.

wpml-inställningar för språkinställningar sparadeSå ser dina språkväxlarinställningar ut när du väl’har sparat dina inställningar. Förhandsgranskningen beror på vilka inställningar du har’har valt.

Registrera

Sist men inte minst, för att slutföra installationen av ditt WPML-plugin, du’Jag måste registrera det. Du’Jag behöver platsnyckeln från ditt WPML-konto – bara kopiera och klistra in den i rutan som väntar på dig i din WordPress-instrumentpanel.

Det kommer att ha varit ett alternativ att göra detta tidigare, så om du’har redan angett din kod, don’o oroa dig – du kan bara klicka ‘Avsluta.’

wpml-inställningen för sista stegregistreringen

Att registrera betyder dig’Jag får automatiska uppdateringar för WPML på din WordPress-webbplats.

Den där’det är det! Du’är redo att börja översätta din webbplats’s innehåll.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Konfigurerad WPML-plugin helt’s inställningar
 • Valt ditt primära eller nuvarande språk
 • Valt de språk du vill lägga till på din webbplats
 • Lade till en språkväxlare
 • Ställ in de stilar du vill ha för språkväxlaren
 • Registrerade din WordPress-webbplats med ditt WPML-konto

9

Översätt ditt innehåll

Ett vanligt misstag är att tänka att WPML-plugin automatiskt kommer att översätta din webbplats’s innehåll för dig. Vi älskar detta plugin, men det’är inte så smart – du’Jag måste översätta ditt innehåll själv.

den’är lätt att lägga till nya språk på din webbplats. Gå till din inläggssida och du bör se flaggor för var och en av dina ‘extra’ språk. Låta’säger din webbplats’s originalspråk är engelska, och du’har lagt till Frech och tyska.

wordpress flerspråkiga inläggDu’Jag ser språkalternativ ovanför vart och ett av dina inlägg – klicka bara på den blå plusknappen för att börja översätta.

Du’Jag ser en fransk och tysk flagga i rubriken ovanför dina inlägg. Under dessa finns bredvid varje inlägg blått ‘plus’ ikoner. För att lägga till en översättning klickar du bara på plus-knappen. Detta öppnar en sida med ditt engelska innehåll på ena sidan, uppdelat i sektioner. Det kommer att finnas motsvarande rutor på höger sida för dig att ange ditt översatta innehåll.

wpml klassisk översättningsredaktörSå ser din översättningssida ut med WPML’s klassiska översättningsredaktör.

För varje avsnitt måste du markera rutan Översättning fullständigt när du har gjort det’Vi har fyllt i översättningen. Detta betyder att du vann’missa av misstag något av ditt ursprungliga innehåll.

Håll upp – betyder det att jag bara måste skriva ut allt mitt innehåll manuellt på nya språk? Tja, inte riktigt. Don’t oroa dig om du’är inte flytande på fem olika språk – det finns många sätt att lägga till flerspråkigt innehåll på din webbplats.

Gör det själv

Är du tvåspråkig? Tvåspråkig till och med? Don’t behöver använda smarta telefonappar för att beställa drycker när du’är du på semester? Du kan antagligen gå vidare och börja översätta, helt enkelt genom att använda din hjärnans kraft – imponerande!

Google översätt

Om du kan’t översätta massor av meningar från toppen av ditt huvud, du kan använda Google Translate istället och helt enkelt kopiera och klistra in översättningen på din sida.

Men som vi’du är säker på att din franska lärare i gymnasiet sa till dig många gånger, Google Translate är inte’t alltid idiotsäker. Se alltid till att dubbelkontrollera ditt översatta innehåll innan du publicerar.

Automatisk översättning

Om du inte’har betalat för den grundläggande flerspråkiga bloggplanen, kan du använda WPML’s automatisk maskinöversättning.

Detta är som Google Translate, förutom att det översätter ditt innehåll för dig, utan att du behöver lämna WordPress.

wpml avancerad översättningsredaktörWPML’s Avancerad översättningsredigerare översätter ditt innehåll åt dig, men du måste fortfarande godkänna varje avsnitt.

den’är ett snabbare sätt att översätta din webbplats än att göra den manuellt, särskilt om du’är inte så begåvad i språkavdelningen. När du öppnar en sida för översättning visar WPML ditt standardspråk längst ner till vänster och en översättning av det innehållet på höger sida.

Du’Jag måste fortfarande gå igenom sidan och markera de gröna kryssrutorna för att markera varje avsnitt som översatt. När du’är säker på att allt innehåll har översatts korrekt, klicka bara på Slutför.

För att använda den här funktionen, du’Jag måste aktivera det först i dina WPML-inställningar.

Outsourcera översättningar

Även om översättningsverktyg som Google Translate är användbara, de’är inte supertillförlitlig när det gäller översättning av stora texter. Fel och missöversättningar kommer att krypa in – men hur vet du om du kan’t pratar språket själv?

För bullet-proof översättningar är den mest pålitliga metoden att skicka ditt innehåll till en översättare!

den’är lätt att söka efter frilansöversättare på webbplatser som Fiverr och People per Hour. På detta sätt kan du se betyg och priser och jämföra olika översättningstjänster tills du hittar en du’är glad att använda.

frilance service fiverrSajter som Fiverr är perfekta för att hitta frilansare att översätta ditt innehåll åt dig.

WPML har också en översättningshanteringstjänst, som är ett tillägg som gör att du kan arbeta med ett team av översättare. Du väljer de sidor du vill översätta, väljer vilket språk du vill ha dem på, ställer in en tidsfrist och skickar dem sedan för att översättas!

Du bör veta att den här tjänsten inte är’ingår i kostnaden för din plugin. den’är ett tillägg, vilket innebär att du måste betala extra för dessa översättningar. De flesta översättningskostnader beräknas per ord, så ditt ordräkning kommer att påverka direkt det pris du betalar för din översättning.

Lyckligtvis har WPML ett verktyg som hjälper dig med detta!

När du går till din sida för översättningshantering uppdaterar WPML automatiskt ditt ordräkning. Detta betyder att du kan få en exakt uppfattning om hur mycket din översättning kommer att kosta.

Ta med översättare

Om du inte gör det’t vill skicka bort ditt innehåll för översättning, det finns ytterligare ett alternativ. Med WPML’s översättningshantering, kan du förvandla vanliga WordPress-användare till ‘översättare’. Dessa användare har bara åtkomst till de översättningsjobb som de har fått av dem ‘Översättningschefer’.

Du’Jag måste källa till dina egna översättare, men detta är ett enkelt sätt att hantera din webbplats. den’s särskilt användbart om du’Vi har byggt webbplatsen, men samarbetar med partners, klienter eller frilansare för att driva och hantera webbplatsen när den väl är’s live.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Översatt huvudinnehållet på din webbplats
 • Dubbelkontrollerade kvaliteten på dina översättningar
 • Kontrollerade formateringen av dina sidor

10

Översätt kategorier och taggar

Ditt huvudinnehåll är allt översatt, ser vackert ut och väntar bara på att läsas. Men något bekant fångar ditt öga. Vad’är det här? Har du blivit flytande i tyska? Nej, vänta – etiketterna på din webbplats har förblivit på engelska!

Du måste fortfarande översätta dina taxonomier, till exempel kategorier och taggar. Om du till exempel har en blogg där’s uppdelat i kategorier som fotografi, film, konst och nyheter, kommer dessa etiketter att förbli på engelska om du inte översätter dem.

För att göra detta, gå bara till WPML-fliken i din WordPress-instrumentpanel och gå till ‘Taxonomi översättning’ i menyn. Välj vilka taxonomier du vill översätta – till exempel kategorier.

taxonomy översättningssidaDetta är sidan du’Jag ska se för att översätta dina kategorier. Klicka bara på de blå plusknapparna för att lägga till dina översättningar.

Detta kommer att ta fram alla kategorier från din webbplats. Allt du behöver göra är att klicka på den blå plusknappen under det relevanta språket för att översätta var och en.

exempel på översättning av wpml-kategoriFör att översätta en kategori skriver du bara översättningen till höger och klickar ‘Spara’ Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Översatt alla dina kategorier, taggar och andra taxonomier

11

Översätt menyer, teman och plugins

Don’glöm inte allt extra innehåll på din webbplats som också behöver översättas. Hur kommer dina användare att hitta sin väg runt din webbplats om din meny är på ett annat språk?

Gå till avsnittet Utseende och menyer i din WordPress-instrumentpanel. Du bör se din meny visas till höger, med länkar till dina extra språk.

menyer inställningar sida wordpressDet här är menyns inställningssida. För att översätta, klicka på de små språklänkarna till höger på skärmen.

Klicka på det språk du vill översätta din meny till, så skapas en ny meny bara för det språket.

Topptips! Se till att du anger samma menyalternativ på det nya språket som de som visas på det primära språket. Till exempel, Hemsida, Kontakta oss och Blogg skulle alla behöva franska motsvarigheter.

Så länge du redan har översatt dina inlägg och sidor kan du helt enkelt lägga till dessa till din nya navigationsmeny från vänster på skärmen.

Översätta teman, plugins och widgets

Medan vissa textbitar – som kategorier och menyer – är enkla för dig att redigera själv, är det faktiskt annat innehåll inbyggt på din webbplats. Lyckligtvis finns det fortfarande ett sätt att helt översätta din webbplats. Kommer du ihåg att String Translation du installerade tidigare? Tja, nu vi’kommer att använda det bra!

Gå till WPML-avsnittet på din WordPress-instrumentpanel och gå sedan till ‘Teman och plugins lokalisering’ sida.

Du’Jag ser att ett alternativ redan är valt som standard. Detta kommer vanligtvis att vara “Don’t använda strängöversättning för att översätta temat och plugins” miljö. Om du försökte se till att ditt tema är 100% översättningsbart kan du kryssa i rutan under, som säger: “Ladda temat automatiskt’s .mo-fil med ‘load_theme_textdomain.”

Vi rekommenderar dock att du istället markerar det bästa alternativet: “Översätt temat och plugins med WPML’s String Translation.” Detta gör att du kan översätta ditt tema, plugins, admintext och till och med widgetinnehåll!

inställningar för översättning av wpml-strängMarkera rutan som möjliggör strängöversättning – den’är upp till dig om du vill ha säkerhetskopieringsfilerna eller inte.

Markera bara rutan, klicka på Spara och du’Jag kan avsluta översättningen av din nu flerspråkiga webbplats.

Innan du går vidare till nästa steg, se till att du gör det’ve:

 • Översatt dina menyer
 • Aktiverad strängöversättning i dina inställningar
 • Översatt innehåll som widgetar, plugins och ditt tema’s text

Hur man skapar en flerspråkig webbplats på WordPress: Sammanfattning

Du’är redo att gå!

Vi’Vi har visat dig hur du bygger din helt egen flerspråkiga WordPress-webbplats från grunden med hjälp av WPML-plugin. Från att välja en domän, hela vägen till olika sätt du kan översätta ditt innehåll, vi’Vi har täckt allt du behöver.

Låta’s har en sammanfattning av stegen du’har tagit för att komma hit:

 1. Skaffa ett domän
 2. Registrera dig hos en värdleverantör
 3. Ställ in din WordPress-webbplats
 4. Kontrollera: Är din webbplats WPML klar?
 5. Köp och ladda ner WPML-plugin
 6. Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats
 7. Installera WPML-plugin
 8. Ställ in ditt WPML-plugin
 9. Översätt ditt innehåll
 10. Översätt kategorier och taggar
 11. Översätt menyer, teman och plugins

Vissa steg tar mer tid och ansträngning än andra. Vi don’t förväntar dig att du gör allt detta på ett sammanträde! Kom igång idag, men don’t rush – den här guiden kommer att vara här för dig att komma tillbaka till när du bygger din flerspråkiga webbplats.

Även om WPML gör översättningen av din WordPress-webbplats så lätt som möjligt, är detta fortfarande en ganska grundlig och ibland teknisk process. Vi tvekar inte att du kan göra det med vår praktiska guide, men om du’tänker att detta kanske inte är riktigt för dig, don’t oroa dig.

Det finns alternativ till att använda WordPress och WPML för att skapa din flerspråkiga webbplats.

Webbplatsbyggare är ett mycket mer nybörjarvänligt alternativ som också låter dig översätta ditt innehåll utan allt besvär. Vi’säger inte de’för alla, men om en webbplatsbyggare låter som det kan vara för dig, kan vi peka dig i rätt riktning. Börja med länkarna vi’har inkluderats nedan!

För er som är redo och skrämmande att komma igång med stegen i vår guide kan vi också hjälpa er. Bra värd är viktigt för din webbplats’s framgång, så vi rekommenderar starkt att du registrerar dig till Bluehost, som det’är den bästa WordPress-värdleverantören.

Med dessa avskiljande ord av visdom, vi’Låt dig komma igång med att bygga en helt egen flerspråkig webbplats – kom tillbaka och låt oss veta hur du går vidare i kommentarerna!

Vidare information

 • Hitta den perfekta webbplatsbyggaren för dig i vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare.
 • Vi’Vi har testat över 50 webbbyggare hittills. Läs vår recension av 10 bästa webbplatsbyggarna för att hitta din perfekta matchning.

Vanliga frågor

Översätter WPML automatiskt min webbplats för mig?

Tyvärr kan WPML’t översätta din webbplats för dig. Istället ger det dig verktygen för att översätta ditt eget innehåll. Du kan aktivera WPML’s automatisk maskinöversättningsfunktion, som översätter enskilda sidor åt dig – men du måste ändå godkänna varje sektion på sidan själv!

Varför ska jag använda WPML istället för ett annat plugin?

WordPress Multilingual Plugin (WPML) är den mest djupgående och avancerade flerspråkiga plugin, varför vi rekommenderar det så mycket. Det erbjuder ett imponerande utbud av funktioner som gäller små och stora webbplatser och har över 40 språk du kan välja mellan. Vi’Vi har använt det själv och har känt fördelarna från första hand!

Måste jag veta hur man kodar för att översätta min WordPress-webbplats?

Inte alls! Du gör inte’t behöver någon kodningskunskap för att skapa en flerspråkig WordPress-webbplats – WPML kan användas av vem som helst, inte bara tekniker. Det finns emellertid massor av steg och vissa steg behöver lite mer tekniskt förtroende – så se till att du gör det’Vi har fått god tid innan vi gick in på detta projekt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map