Hvordan lage et flerspråklig nettsted på WordPress

Lag et flerspråklig WordPress-nettsted i 11 trinn

hvordan lage et flerspråklig nettsted på wordpress


Hallo! Eller skal vi si bonjour, hallo, hola, hej eller ciao? Tross alt, hvorfor bør du begrense nettstedet ditt til bare ett språk?

Å opprette et flerspråklig nettsted er nøkkelen til å utvide og nå nye målgrupper – bare i USA snakker minst en av fem personer et annet språk enn engelsk hjemme. Når du fakturerer det, er det virkelige spørsmålet, hvorfor ikke’t du vil opprette et flerspråklig nettsted?

Når det er sagt, er svaret ganske klart – Det er vanskelig å lage et flerspråklig nettsted. Eller det kan være, spesielt hvis du’bruker WordPress.

Dette vil vanligvis være en jobb for en utvikler, noe som kan være utenfor budsjettet. Heldigvis er det plugins der ute som kan gjøre dine flerspråklige drømmer til virkelighet.

Denne guiden vil lede deg gjennom å bygge ditt helt eget flerspråklige WordPress-nettsted, ved hjelp av WPML (WordPress Multilingual) plugin. Dette er mye enklere enn å gjøre det manuelt, men bare heads-up – vi anbefaler bare å følge disse trinnene hvis du’er en ganske selvsikker WordPress-bruker.

Hvorfor anbefaler vi WPML-plugin?

Vi bruker WPML-plugin selv å oversette sider her på Website Builder Expert, så vi kan anbefale det av personlig erfaring. Den’er også den mest avanserte og godt avrundede oversettelsesplugin!

Her’det som vår Full Stack WordPress-utvikler, Fernando Paredes, hadde å si om WPML:

“WPML er bransjestandarden for flerspråklige nettsteder i WordPress – de fleste plugins og temaer som har en hvilken som helst form for flerspråklig plugin-integrasjon er kun designet for WPML. Det tilbyr integrasjoner med flere store WordPress-plugins, inkludert WooCommerce.

Fordelen med å bruke en plugin er at den letter installasjonen og sentraliserer alt på ett sted, og gjør det enklere å administrere.”

Mer informasjon

 • Bare å starte? Sjekk ut vår guide på Hvordan lage et WordPress-nettsted.
 • Trenger du noen ekstra tips? Våre 15 WordPress-tips for nybegynnere kan være verdt å lese.
 • Woops! WordPress ikke for deg? Ikke å bekymre deg – ta en titt på vår Sammenligningskart for nettstedbygger for en enklere start.

1

Få et domene

Hvis du’har allerede bygget WordPress-nettstedet ditt, og trenger bare å gjøre det eksisterende nettstedet ditt flerspråklig, hopp rett til trinn 4 – Sjekk: Er nettstedet ditt WPML-klart?

Det aller første du trenger å gjøre er å skaffe deg et domenenavn. Dette fungerer som nettstedet ditt’s unike adresse, og er hva folk vil bruke for å finne deg – for eksempel er domenet vårt websitebuilderexpert.com.

Du kan enten kjøpe domenet ditt fra en registrar som GoDaddy, eller velge en hostingleverandør som inkluderer et gratis. Begge er gode, pålitelige alternativer, så det’det er bare å bestemme hva’er best for deg. Hosting planer gir deg vanligvis et gratis domene i ett år, hvoretter du’Jeg må betale årlig.

flerspråklige nettstedoppsett godaddy-domenerDu kan enkelt kjøpe et nytt domene fra en registrar som GoDaddy, der salgspriser betyr at du kan betale så lite som $ 0,99 per år!

Den årlige kostnaden for et domene kan variere mellom $ 0,99 og $ 60, avhengig av om du vil at det skal ende på noe vanlig (for eksempel. Com) eller et dyrere alternativ (som .io).

Forsikre deg om at domenet ditt er kort, kjipt, unikt og minneverdig. Slik identifiserer folk nettstedet ditt, så du vil at det skal gjenspeile nettstedet ditt’innhold!

Fordi du’Jeg bruker plugin-modulen WPML for å opprette ditt flerspråklige nettsted’t trenger å lage mange forskjellige domenenavn for separate nettsteder. La det bryet være igjen, og gå videre til neste trinn – søket etter den perfekte vertsleverandøren.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Kom med ideer for det perfekte domenenavnet ditt
 • Bestemte meg for å registrere deg hos din leverandør eller en registrar
 • Sjekket at domenet ditt er tilgjengelig
 • Sikret domenet ditt ved å registrere det hos en offisiell registrar

2

Registrer deg hos en vertsleverandør

Hosting er avgjørende for å drive et vellykket nettsted. Uten det kan du det’t publiser nettstedet ditt på internett. På toppen av den avgjørende faktoren, kan du velge feil leverandør eller en vertsplan som kan føre til at nettstedet ditt tar tid å laste, eller til og med krasje.

Heldigvis har vi mange ressurser som hjelper deg å velge den beste vertsleverandøren for nettstedet ditt, fra anmeldelser til sammenligningstabeller, som du kan utforske på din fritid. Men for å spare deg for tid her’vår beste anbefaling: Bluehost.

bluehost hosting flerspråklig wordpress nettstedBluehost er den beste hostingleverandøren for WordPress nettsteder, og er offisielt anbefalt av WordPress selv.

Bluehost er den beste hostingleverandøren for WordPress nettsteder, og kommer med en offisiell anbefaling fra WordPress selv. Det seiret i vår forskning og utkonkurrerte konkurrentene for både delt og administrert WordPress-hosting.

Du kan starte din delte WordPress-hosting med Bluehost for bare $ 2.95 per måned (vanligvis $ 7,99 per måned når kampanjetiden er over.) Dette kommer med en automatisk WordPress-installasjon og automatiske oppdateringer, pluss et gratis SSL-sertifikat og gratis domeneregistrering i ett år.

Rimelige priser, ekspert WordPress-støtte og mange skreddersydde funksjoner – inkludert automatiske oppdateringer og ett-klikk-installasjon – alle sammen for å gjøre Bluehost til det smarte valget for enhver WordPress-bruker.

Bare velg din prisplan, koble domenet ditt (du kan enten bruke en eksisterende eller registrere en ny gratis), og registrere deg for å starte hosting.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Undersøkte forskjellige hostingleverandører for å finne den beste for nettstedet ditt
 • Bestemte meg for hvilken type hosting du trenger
 • Valgte en vertsplan
 • Registrert for hosting og koblet domenet ditt

Mer informasjon

 • Les vår Bluehost Review for å finne ut hvorfor det’er det beste valget for ditt WordPress-nettsted.
 • Ikke solgt på Bluehost? Finn din perfekte kamp i vår anmeldelse av Beste WordPress verter.
 • Sammenlign de beste hostingleverandørene i vår Sammenligningstabell for webhotelltjenester.

3

Konfigurer ditt WordPress-nettsted

Nå begynner moroa! Enten du’bygger en blogg, bedriftsnettsted, portefølje eller til og med en kombinasjon av alle tre nå’det er på tide å gjøre ideene dine til virkelighet. Vi’Så skisserer vi nøkkeltrinnene nedenfor for å hjelpe deg i gang.

Installer WordPress

Du kan’t bygge et WordPress-nettsted uten WordPress. Hvis du valgte en WordPress-vert av god kvalitet, som Bluehost, skal du kunne bruke et klikk eller automatisk installasjon. Dette er den raskeste, enkleste og overordnede beste måten å installere WordPress på.

Med installasjon med ett klikk, gjør verten alt arbeidet for deg, så alt du trenger å gjøre er å klikke, lene deg tilbake, slappe av og deretter glede deg over å bygge det nye WordPress-nettstedet ditt uten stress. Høres fint ut, ikke sant?

Det andre alternativet er å installere WordPress manuelt. Dette er et mindre avslappende alternativ, og kan føre til mye mer hodepine, hodepisk og rop om hjelp. Vi anbefaler bare dette alternativet hvis du’er teknisk trygg, selv om det er mange nybegynnervennlige guider på nettet som hjelper deg gjennom prosessen (vi’har koblet til en spesielt nyttig nedenfor!)

Enten du tar den lange eller korte ruten, mot slutten, bør du ha WordPress ferdig installert og klar til å gå.

Mer informasjon

 • Ta en titt på vår praktiske guide Hvordan installere WordPress med Bluehost.
 • Installerer du WordPress manuelt? Her’er den offisielle WordPress-guiden på Slik installerer du WordPress – lykke til!

Velg et tema som’s Oversettelse klar

Å velge et tema for WordPress-nettstedet ditt er en av de morsomste delene av byggeprosessen. Det er her du bestemmer deg for hvordan nettstedet ditt skal se ut. Men temaet ditt gjør det ikke’t bare bestemme nettstedet ditt’estetikk – det påvirker også nettstedet ditt’s evner.

Finne oversettelsesklare temaer i WordPress

WPML-pluginen er kompatibel med de fleste temaer, men den’Det er fortsatt en god ide å finne et tema som’oversettelsen klar. Hvordan gjør du dette? Gå først til WordPress Theme Directory og gå inn på Feature Filter.

Under ‘Funksjoner’ overskrift, bla ned til bunnen av listen, og velg boksen ved siden av ‘Oversettelse klar’. Du kan også velge andre filtre du vil søke etter, og deretter klikke på ‘Bruk filtre’.

Wordpress oversettelse klar temafilterDen’Det er enkelt å finne oversettelsesklare temaer i WordPress ved å bruke Innstillingsfilterinnstillingen.

Dette vil automatisk trekke opp alle temaene som er oppført som oversettelsesklare, som du deretter kan bla gjennom for å finne det du elsker!

Du kan finne både gratis og premium temaer som er klare til oversettelse, så det’det er opp til deg hvilken som er bedre for ditt personlige prosjekt.

Topp tips! Når du velger et kommersielt tema, må du være forsiktig – jo flere funksjoner du vil ha innebygd i temaet ditt, jo større er sjansen for deg’Jeg ender opp med et sakte-lastet nettsted.

Kontroller om temaet ditt er oversettelsesklart

Nå vil noen temaer si de’re oversettelse klar når de faktisk’er ikke det. Vi vet, frekke ikke sant? Som vi sa, WPML vil fungere med de fleste temaer, men hvis du vil sjekke om temaet ditt er oversettelsesklart, her’forestilling:

 1. Klikk på temaet du vil sjekke. Bla nedover og se etter linken som står ‘Subversion Repository’. (Don’Hvis du ikke har noen anelse om hva det betyr, vant vi’t tester deg!) Du’Jeg vil nå se en liste over lenker – Klikk på den nederste, da dette vil være den nyeste versjonen av temaet.
 2. Neste, du’Jeg ser en annen liste over lenker – klikk på den som sier “style.css” og føl deg fri til å ignorere alt annet på den siden. Denne lenken åpner opp temaet’s kode (du må kanskje laste ned den.) Hvis du’Har aldri sett en side med kode før, kan det hende du føler deg som den’Vi har nettopp kommet inn i matrisen!
 3. Men ikke å bekymre deg – alt du trenger å gjøre nå er å søke etter “tekstdomen” for å se om temaet ditt faktisk er oversettelsesklart. Den’er normalt nær toppen og lett å finne, men hvis du kan’t se det bare trykk Ctrl og F for å søke på siden “tekstdomen” er i temaet’s kode så du’det er bra å gå – det’er oversettelse klar! Gå videre og installer temaet slik at du kan begynne å sette sammen nettstedet ditt.

Godt å vite… Hvis du’har det travelt, eller bare ikke’Jeg har ikke lyst til å komme inn i koding ennå, så er det mye bedre å bruke en nettstedsbygger. Den’det er mye lettere å bygge et flerspråklig nettsted med en byggherre som Wix. Hvis dette lyder opp smug, du’er på rett sted! Du kan lese om de beste nettstedbyggere på nettstedet vårt, eller sammenligne de beste merkene for å finne en du liker.

Legg til innholdet ditt

Dette er den virkelig morsomme delen. Den’er på tide å legge til innhold på nettstedet ditt og begynne å fylle ut. Foreløpig er det bare å gjøre dette på det primære språket eller standardspråket. Du’er eksperten i ditt eget prosjekt, så vi’Jeg overlater det til deg!

Nå er det også et godt tidspunkt å legge til eventuelle plugins du måtte trenge – vi anbefaler alltid å installere Yoast SEO-plugin så snart som mulig, men du kan også trenge kontaktskjemaer eller kundevurderinger for nettstedet ditt. For disse, deg’Du trenger plugins, som du kan finne i WordPress Plugin Directory.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Installert WordPress
 • Valgte et tema – helst et som’oversettelsen klar
 • Lagt til innholdet ditt
 • Installerte plugins du trenger for nettstedet ditt

4

Sjekk: Er nettstedet ditt WPML-klart?

Før du prøver å installere WPML-plugin, må du først gjøre lekser – for at WPML skal kjøre, må nettstedet ditt oppfylle visse krav. Forsikre deg om at du har følgende på plass, ellers har WPML vunnet’t fungerer når du installerer det:

 • WordPress 3.9 eller nyere
 • PHP 5.6 og over
 • Minnegrense på minst 12MB (selv om 256 MB anbefales)
 • MySQL 5.6 eller nyere
 • Eval () PHP-funksjonen må være aktivert
 • Du må kunne lage tabeller i databasen din

Dette er de viktige funksjonene du trenger for å bruke WPML-pluginen. Det er et par andre krav hvis du velger visse tillegg, som vi’har fremhevet nedenfor.

Hvis du vil bruke WPML String Translation (som vi anbefaler på det sterkeste), du’Du trenger Multibyte String-forlengelsen. På samme måte for å bruke XLIFF-filer i WPML Translation Management, du’Du trenger SimpleXML-utvidelsen.

Du kan se hvorfor vi bare anbefaler denne prosessen for ganske tekniske kunnskapsrike brukere!

Vi vet at dette ikke er’Det er like morsomt som å utforme fargevalget ditt, men det er veldig viktig. Du vant’t kunne gå videre til neste trinn hvis nettstedet ikke gjør det’t oppfyller disse kravene.

Du kan lese mer om funksjonene nettstedet ditt trenger på WPML’s Minimumskrav side.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Sjekket om nettstedet ditt oppfyller WPML’s krav
 • Gjort noen oppdateringer til nettstedet ditt så det’er klar til å kjøre WPML

Mer informasjon

 • Ikke helt å føle deg med oversettelsesutfordringene til WordPress? At’det er greit! Du kan øke selvtilliten din med en nettstedsbygger – finn din perfekte match i vår Sammenligningskart for nettstedbygger.

5

Kjøp og last ned WPML-plugin

Nå som du’har satt opp WordPress-nettstedet ditt, det’er på tide å bli flerspråklig!

Gå først til WPML.org, og klikk deretter på ‘Kjøp og last ned’ knapp.

wpml flerspråklig plugin for wordpressWPML står for WordPress Multilingual, og gir deg verktøyene til å oversette nettstedet ditt.

Dette tar deg til prissiden, der du’Jeg må velge planen din. WPML har tre prisplaner: Flerspråklig blogg, flerspråklig CMS og flerspråklig byrå.

La’s ta en rask titt på hver plan for å hjelpe deg med å velge den beste for nettstedet ditt.

 • Flerspråklig blogg – Forhåndsgebyr: 29 dollar. Årlig fornyelseskost: $ 21. Grunnleggende funksjoner som oversettelse av menyer, innlegg, sider og kategorier. Best for bloggere og veldig enkle nettsteder.
 • Flerspråklig CMS – Forhåndsgebyr: $ 79. Årlig fornyelseskostnad: 59 dollar. Fullt utvalg av funksjoner, inkludert flerspråklig e-handelsstøtte og oversettelsesadministrasjon for flere brukere. Anbefales for de fleste WordPress-nettsteder.
 • Flerspråklig byrå – Forhåndsgebyr: $ 159. Årlig fornyelseskost: $ 119. Fullt utvalg av avanserte funksjoner, noe som betyr at du kan registrere et ubegrenset antall nettsteder. Best for byråer som trenger å bygge et stort antall flerspråklige nettsteder.

Prisplaner for wpml-pluginWPML har tre prisplaner, hver med sitt eget sett med funksjoner. Klikk på bildet for å besøke WPML’s prisside og se hele spekteret av funksjoner som tilbys.

Vi anbefaler å velge flerspråklig CMS-plan, fordi det har alt du har’Trenger du å oversette WordPress-nettstedet ditt. Den billigste planen gjør det ikke’kan du for eksempel oversette widgeter, noe som kan føre til frustrasjon nedover.

Det er viktig å merke seg du don’t må fornye seg hvert år. Hvis du ikke gjør det’t betale fornyelseskostnaden, WPML-pluginen vant’t bryte, forsvinne eller slutte å jobbe. Du vant nettopp’t kunne få støtte eller få tilgang til nedlastinger.

WPML gjør det ikke’t har en gratis versjon – du må velge en betalt plan slik at du kan komme i gang med å oversette nettstedet ditt. Imidlertid har hver plan 30-dagers pengene tilbake-garanti.

Med en gang du’har betalt for WPML-pluginen, klikk Last ned. Dette lagrer plugin-filen som en fil, som du deretter kan laste opp til WordPress-kontoen din.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Besøkte nettstedet WPML.org
 • Sett prisplanene og valgt den beste for deg
 • Registrerte deg og betalte for WPML-plugin
 • Lastet ned WPML-pluginen

6

Sikkerhetskopier ditt WordPress-nettsted

Før du gjør noe annet, må du sørge for å ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt. Dette er et viktig skritt – hvis noe går galt, du’Jeg vil være takknemlig for at du lagret en ny versjon av nettstedet ditt!

Hvis du’er ikke sikker på hvordan du sikkerhetskopierer nettstedet ditt, don’t bekymre deg – det’er superenkelt med en plugin som UpdraftPlus. Du kan opprette en full sikkerhetskopi av nettstedet ditt og laste det ned til datamaskinen din, eller til og med lagre det i Dropbox eller Google Drive.

Med en gang du’har lagret sikkerhetskopien din, du’Vi har grønt lys til å gå foran og installere den nylig nedlastede WPML-pluginen.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Sikkerhetskopierte nettstedet ditt

7

Installer WPML-plugin

Du’er nå klar til å installere WPML-pluginen. For å gjøre dette, gå til Plugins-delen i WordPress-oversikten og klikk Legg til nytt. En liste over plugins vil vises fra WordPress-katalogen, men ignorere disse – i stedet, Klikk på Last opp programtillegg øverst på siden.

installer ny plugin wordpressDen’Det er enkelt å installere WPML-plugin – bare sørg for at du gjør det’har allerede lastet ned filen slik at du enkelt kan laste den opp i WordPress.

Klikk deretter Velg fil, og velg WPML-filen du lastet ned tidligere. Bare klikk på Installer nå, og la WordPress utføre sin magi når den laster opp plugin-en for deg.

Don’t glem å klikke på Aktiver – du bør se et nytt WPML-alternativ vises i venstre meny.

Før du går videre, hold deg i Plugins-området på dashbordet ditt, og velg tre plugins fra WPML-listen foran deg. Den øverste skal man allerede si ‘installert’, men du må også merke av i boksene for følgende plugins:

 • String Oversettelse
 • Oversettelsesadministrasjon
 • Media Oversettelse

wpml-plugin-installasjonVelg de tre ekstra pluginene: Strengoversettelse, oversettelsesadministrasjon og medieoversettelser.

Bla ned og kryss av for ‘Aktiver etter nedlasting’ , før du klikker på ‘nedlasting’ -knappen rett ved siden av.

Med en gang du’har gjort det, du’er klar til å begynne å spille med din nye plugin! Hold deg på siden du’er for tiden på, og vi’Jeg viser deg hvordan du konfigurerer alt i neste avsnitt.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Installerte WPML-pluginen i WordPress-dashbordet
 • Aktiverte plugin-modulen
 • Installert strengoversettelse, oversettelsesadministrasjon og medieoversettelse

8

Konfigurer WPML-plugin-en din

Før du begynner å lage innlegg på et utall språk, er det noen få husmannsplasser du må gjøre først. Du må konfigurere plugin-modulen’s innstillinger, slik at den fungerer akkurat slik du vil ha den.

Klikk først på den blå knappen øverst på skjermen som står ‘Konfigurer WPML’. Dette tar deg til installasjonsveiviseren, som vi’Jeg vil lede deg gjennom nå.

Angi standardspråket

Det aller første du trenger å gjøre er å angi standardspråket. Dette bør være språket ditt nåværende innhold allerede er på.

wpml-oppsettet et hovedspråkVelg ditt primære eller standardspråk først.

Med en gang du’har valgt ditt nåværende innholdsspråk, klikk Neste.

Velg språkene dine

Nå kan du velge språkene du vil legge til på nettstedet ditt!

Det er mange å velge mellom, så se nøye gjennom dem for å være sikker på at du har det’Vi har alle alternativene du ønsker.

wpml-oppsett trinn to velger språkDet er mange språk å velge mellom – bare merk av for de du ønsker og klikk ‘neste.’

Bare merk av i ruten ved siden av språket du vil legge til på nettstedet ditt. Hvis du ikke gjør det’t kryss av for italiensk, for eksempel deg’Jeg sliter med å oversette noe innhold til det språket!

Topp tips! Don’Ikke få panikk hvis du vil begynne i det små – du kan alltid komme tilbake og endre disse alternativene senere.

Legg til en språkbryter

Når du har valgt de nye språkene, må du legge til en språkbytter. Hva’er en språkbytter? Slik vil besøkende bevege seg mellom de forskjellige språkene du’har kommet på nettstedet ditt – deg’d gjenkjenne den som en rad med flagg, eller en rullegardinliste, der du kan velge språk.

WPML-pluginen ber deg om å legge til en språkbytter.

wpml setup trinns språk switcherDette er skjermen du’Jeg vil se for å legge til språkbrytere på nettstedet ditt.

Etter dette, du’Du må velge om du vil ha en rullegardinmeny eller en liste over språk. Du kan administrere disse innstillingene i Language Switcher Style-delen.

Dette er også stadiet der du velger utseendet til menyene dine – for eksempel, vil du at flaggene skal vises?

Du kan til og med ha språket navnet på språket som brukes til å vise siden. Så hvis siden ble sett på tysk, og brukeren ønsket å bytte til engelsk, ville språknavnet vises som “englisch.”

Disse innstillingene er helt opp til deg – velg dine egne preferanser, og gå videre til neste trinn.

alternativer for wpml-konfigurasjonsspråkbryter lagretSlik ser språkinnstillingsinnstillingene ut når du først’har lagret innstillingene dine. Forhåndsvisningen avhenger av hvilke innstillinger du’har valgt.

Registrere

Sist, men ikke minst, for å fullføre konfigureringen av WPML-pluginen, du’Jeg må registrere det. Du’Jeg trenger nettstedsnøkkelen fra WPML-kontoen din – bare kopier og lim den inn i boksen som venter på deg i WordPress-dashbordet..

Det vil ha vært et alternativ å gjøre dette tidligere, så hvis du’Jeg har allerede tastet inn koden din’t bekymre deg – du kan bare klikke ‘Bli ferdig.’

wpml-oppsett siste trinns registrering

Registrering betyr deg’Jeg vil motta automatiske oppdateringer for WPML på ditt WordPress-nettsted.

At’det er det! Du’er klar til å begynne å oversette nettstedet ditt’innhold.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Fullstendig konfigurert WPML-plugin’s innstillinger
 • Valgte det primære, eller det nåværende språket ditt
 • Valgte språkene du vil legge til på nettstedet ditt
 • Lagt til en språkbryter
 • Angi stilene du ønsker for språkbryteren
 • Registrerte ditt WordPress-nettsted med din WPML-konto

9

Oversett innholdet

En vanlig feil er å tro at WPML-pluginen automatisk oversetter nettstedet ditt’innhold for deg. Vi elsker denne pluginen, men den’er ikke så smart – deg’Du må oversette innholdet ditt selv.

Den’er enkelt å legge til nye språk på nettstedet ditt. Gå til innleggssiden din, og du bør se flagg for hver av dine ‘ekstra’ språk. La’sier nettstedet ditt’originalspråket er engelsk, og du’har lagt til Frech og tysk.

wordpress flerspråklige innleggDu’Jeg ser språkalternativer over hvert av innleggene dine – bare klikk på den blå pluss-knappen for å begynne å oversette.

Du’Jeg ser et fransk og tysk flagg i overskriften over innleggene dine. Under disse, ved siden av hvert innlegg, vil det være blått ‘i tillegg til’ ikoner. For å legge til en oversettelse, klikker du bare på pluss-knappen. Dette åpner en side med engelsk innhold på den ene siden, delt inn i seksjoner. Det vil være tilsvarende bokser på høyre side for deg å legge inn ditt oversatte innhold.

wpml klassisk oversettelsesredaktørSlik vil oversettelsessiden din se ut med WPML’s klassiske oversettelsesredaktør.

For hver seksjon må du merke av i boksen Oversettelse fullført når du har’har fylt ut oversettelsen. Dette betyr at du vant’t glipp av noe av det opprinnelige innholdet ditt.

Hold opp – betyr det at jeg bare må skrive ut alt innholdet manuelt på nye språk? Vel, ikke helt. Don’ikke bekymre deg hvis du’er ikke flytende på fem forskjellige språk – det er mange måter å legge til flerspråklig innhold på nettstedet ditt.

Gjør det selv

Er du tospråklig? Trespråklig til og med? Don’t trenger å bruke smarte telefonapper for å bestille drikke når du’er du på ferie? Du kan sannsynligvis gå foran og begynne å oversette, ganske enkelt ved å bruke kraften i hjernen din – imponerende!

Google Oversetter

Hvis du kan’t oversette mange setninger fra toppen av hodet, du kan bruke Google Translate isteden, og bare kopiere og lime oversettelsen inn på siden din.

Imidlertid, som vi’er du sikker på at den franske læreren på videregående skole fortalte deg det mange ganger, Google Translate er ikke’t alltid idiotsikker. Sørg alltid for å dobbeltsjekke det oversatte innholdet før du publiserer.

Automatisk oversettelse

Med mindre du’Har betalt for den grunnleggende flerspråklige bloggplanen, kan du bruke WPML’s automatisk maskinoversettelse.

Dette er som Google Translate, bortsett fra at det oversetter innholdet for deg, uten at du trenger å forlate WordPress.

wpml avansert redigeringsredaktørWPML’s Advanced Translator Editor oversetter innholdet for deg, men du må fortsatt godkjenne hver seksjon.

Den’er en raskere måte å oversette nettstedet ditt enn å gjøre det manuelt, spesielt hvis du’er ikke så begavet på språkavdelingen. Når du åpner en side for oversettelse, viser WPML standardspråket nede på venstre side, og en oversettelse av innholdet nede på høyre side.

Du’Jeg må fremdeles gå gjennom siden og merke av i de grønne avmerkingsboksene for å merke hver seksjon som oversatt. Med en gang du’være sikker på at alt innholdet er oversatt riktig, bare klikk på Fullfør.

For å bruke denne funksjonen, du’Du må aktivere det i WPML-innstillingene først.

Outsource Oversettelser

Selv om oversettelsesverktøy som Google Translate er nyttige, gjør de det’er ikke super pålitelig når det gjelder å oversette store tekstlegemer. Feil og feiloversettelser vil krype inn – men hvordan vet du om du kan’t snakker språket selv?

For kulebeskyttede oversettelser er den mest pålitelige metoden å sende innholdet til en oversetter!

Den’er enkelt å søke etter frilansoversettere på nettsteder som Fiverr og People per Hour. På denne måten kan du se rangeringer og priser, og sammenligne forskjellige oversettelsestjenester til du finner en du’er glad for å bruke.

freelance service fiverrNettsteder som Fiverr er perfekte for å finne frilansere som kan oversette innholdet ditt for deg.

WPML har også en Translation Management-tjeneste, som er et tillegg som lar deg samarbeide med et team av oversettere. Du velger sidene du vil oversette, velger hvilket språk du vil ha dem på, setter en frist, og sender dem deretter ut for å bli oversatt!

Du bør vite at denne tjenesten ikke er’t inkludert i kostnadene for plugin-modulen din. Den’er et tillegg, noe som betyr at du må betale ekstra for disse oversettelsene. De fleste oversettelseskostnader blir beregnet per ord, så ordtellingen din vil påvirke prisen du betaler for oversettelsen din direkte.

Heldigvis har WPML et verktøy for å hjelpe deg med dette!

Når du går til oversettelsesadministrasjonssiden din, oppdaterer WPML automatisk ordtellingen. Dette betyr at du kan få en nøyaktig idé om hvor mye oversettelsen din vil koste.

Ta med oversettere

Hvis du ikke gjør det’Hvis du vil sende innholdet ditt til oversettelse, er det ett alternativ til. Med WPML’s oversettelsesadministrasjon, kan du gjøre vanlige WordPress-brukere til ‘oversettere’. Disse brukerne kan bare få tilgang til oversettelsesjobbene de har gitt dem av ‘Oversettelsesledere’.

Du’Du må finne egne oversettere, men dette er en enkel måte å administrere nettstedet på. Den’er spesielt nyttig hvis du’har bygget nettstedet, men samarbeider med partnere, klienter eller frilansere for å drive og administrere nettstedet når det først er gjort’s live.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Oversatte hovedinnholdet på nettstedet ditt
 • Dobbeltkontrollerte kvaliteten på oversettelsene dine
 • Sjekk formateringen av sidene dine

10

Oversett kategorier og tagger

Hovedinnholdet ditt er oversatt, ser vakkert ut og venter bare på å bli lest. Men noe kjent fanger blikket ditt. Hva’er dette? Har du blitt flytende tysk? Nei, vent – etikettene på nettstedet ditt har fortsatt på engelsk!

Du må fremdeles oversette taksonomiene dine, for eksempel kategorier og tagger. For eksempel, hvis du har en blogg som’som er delt inn i kategorier som Fotografi, Film, Kunst og Nyheter, vil disse merkene forbli på engelsk med mindre du oversetter dem.

For å gjøre dette, bare gå til WPML-fanen i WordPress-oversikten og gå til ‘Taksonomi oversettelse’ i menyen. Velg hvilke taksonomier du vil oversette – for eksempel kategorier.

taksonomi oversettelsessideDette er siden du’Jeg får se å oversette kategoriene dine. Bare trykk på de blå pluss-knappene for å legge til oversettelsene dine.

Dette vil hente frem alle kategoriene fra nettstedet ditt. Alt du trenger å gjøre er å klikke på den blå pluss-knappen under det aktuelle språket for å oversette hver enkelt.

eksempel på oversettelse av wpml-kategoriFor å oversette en kategori, skriv inn oversettelsen til høyre og klikk ‘Lagre’ Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Oversatte alle kategoriene, taggene og andre taksonomier

11

Oversett menyer, temaer og plugins

Don’glem alt det ekstra innholdet på nettstedet ditt som også trenger å oversettes. Hvordan vil brukerne dine finne veien rundt på nettstedet ditt hvis menyen er på et annet språk?

Gå til utseendet og menyene på WordPress-dashbordet. Du skal se menyen din vises på høyre side med lenker til ekstra språk.

menyer innstillinger side wordpressDette er menyinnstillingssiden. For å oversette, klikk på de små språklinkene til høyre på skjermen.

Klikk på språket du vil oversette menyen til, og dette vil lage en ny meny bare for det språket.

Topp tips! Forsikre deg om at du skriver inn de samme menyalternativene på det nye språket som de som vises på hovedspråket. For eksempel, Hjemmeside, Kontakt oss og Blogg vil alle trenge franske ekvivalenter.

Så lenge du allerede har oversatt innleggene og sidene dine, kan du ganske enkelt legge til disse i den nye navigasjonsmenyen fra venstre side av skjermen.

Oversette temaer, plugins og widgets

Mens noen tekstbiter – som kategorier og menyer – er enkle å redigere selv, er faktisk annet innhold innebygd på nettstedet ditt. Heldigvis er det fremdeles en måte å oversette nettstedet ditt totalt. Husker du at String Translation du installerte tidligere? Vel, nå gjør vi det’kommer til å bruke det til god bruk!

Gå til WPML-delen av WordPress-oversikten, og ta deretter turen til ‘Temaer og plugins-lokalisering’ side.

Du’Jeg ser at ett alternativ allerede er valgt som standard. Dette vil vanligvis være “Don’t bruk strengoversettelse for å oversette temaet og plugins” innstilling. Hvis du hadde problemer med å sørge for at temaet ditt er 100% oversettbart, kan du merke av i ruten under, som sier: “Last inn temaet automatisk’s .mo-fil ved hjelp av ‘load_theme_textdomain.”

Vi anbefaler imidlertid at du i stedet krysser av for det øverste alternativet: “Oversett temaet og plugins ved hjelp av WPML’s String Oversettelse.” Dette lar deg oversette tema, plugins, admin tekst og til og med widgetinnhold!

innstillinger for oversettelse av wpml-strengMerk av i ruten som gjør det mulig å oversette streng’er opp til deg om du vil ha sikkerhetskopifilene eller ikke.

Bare merk av i ruten, klikk på Lagre, og du’Jeg kan fullføre oversettelsen av det nå flerspråklige nettstedet.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Oversatte menyene
 • Aktivert strengoversettelse i innstillingene dine
 • Oversatt innhold som widgeter, plugins og temaet ditt’s tekst

Hvordan lage et flerspråklig nettsted på WordPress: Sammendrag

Du’er klar til å gå!

Vi’har vist deg hvordan du bygger ditt helt eget flerspråklige WordPress-nettsted fra bunnen av ved hjelp av WPML-plugin. Fra å velge et domene, helt til de forskjellige måtene du kan oversette innholdet ditt, vi’har dekket alt du måtte trenge.

La’s har en oversikt over trinnene du’har tatt for å komme hit:

 1. Få et domene
 2. Registrer deg hos en vertsleverandør
 3. Konfigurer ditt WordPress-nettsted
 4. Sjekk: Er nettstedet ditt WPML-klart?
 5. Kjøp og last ned WPML-plugin
 6. Sikkerhetskopier ditt WordPress-nettsted
 7. Installer WPML-plugin
 8. Konfigurer WPML-plugin-en din
 9. Oversett innholdet
 10. Oversett kategorier og tagger
 11. Oversett menyer, temaer og plugins

Noen trinn vil ta mer tid og krefter enn andre. Vi don’t forventer at du gjør alt dette på ett sittende møte! Kom i gang i dag, men ikke’t rush – denne guiden vil være her du kan komme tilbake til når du bygger ditt flerspråklige nettsted.

Selv om WPML gjør oversettelsen av WordPress-nettstedet ditt så enkelt som mulig, er dette fortsatt en ganske grundig og til tider teknisk prosess. Vi er ikke i tvil om at du kan gjøre det med vår praktiske guide, men hvis du gjør det’tenker at dette kanskje ikke er helt for deg, don’t bekymre deg.

Det er alternativer til å bruke WordPress og WPML for å opprette ditt flerspråklige nettsted.

Nettstedsbyggere er et mye mer nybegynnervennlig alternativ som også lar deg oversette innholdet ditt, uten problemer. Vi’sier ikke de’er for alle, men hvis en nettstedsbygger høres ut som det kan være for deg, kan vi peke deg i riktig retning. Begynn med lenkene vi’har inkludert nedenfor!

For dere som er klare og redde for å komme i gang med trinnene i guiden vår, kan vi også gi dere en hjelpende hånd. God hosting er viktig for nettstedet ditt’suksess, så vi anbefaler på det sterkeste å registrere deg på Bluehost, som det’er den beste leverandøren av WordPress.

Med de avskjedige visdomsordene, vi’La deg komme i gang med å bygge ditt eget flerspråklige nettsted – kom tilbake og fortell oss hvordan du kommer deg videre i kommentarene!

Mer informasjon

 • Finn den perfekte nettstedbyggeren for deg i vår Sammenligningskart for nettstedbygger.
 • Vi’Vi har testet over 50 nettbyggere så langt. Les vår anmeldelse av 10 beste nettstedbyggere for å finne din perfekte match.

Spørsmål og svar

Oversetter WPML nettstedet automatisk for meg?

Dessverre kan WPML det’t oversette nettstedet ditt for deg. I stedet gir det deg verktøyene til å oversette ditt eget innhold. Du kan aktivere WPML’s automatisk maskinoversettelsesfunksjon, som oversetter individuelle sider for deg – men du må fremdeles godkjenne hver del av siden selv!

Hvorfor skal jeg bruke WPML i stedet for en annen plugin?

WordPress Multilingual Plugin (WPML) er den mest dyptgående og avanserte flerspråklige plugin, og det er derfor vi anbefaler det så høyt. Det tilbyr et imponerende utvalg av funksjoner som gjelder små og store nettsteder, og har over 40 språk du kan velge mellom. Vi’har brukt det selv, og har følt fordelene fra første hånd!

Må jeg vite hvordan jeg skal kode for å oversette WordPress-nettstedet mitt?

Ikke i det hele tatt! Du don’trenger ikke noe kodingskunnskap for å lage et flerspråklig WordPress-nettsted – WPML kan brukes av hvem som helst, ikke bare teknologier. Imidlertid er det mange trinn, og noen trinn trenger litt mer teknisk selvtillit – så sørg for at du har det’Vi har fått god tid før vi gikk inn på dette prosjektet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me