Kako ustvariti spletno mesto WordPress

8 korakov do uspeha WordPressa

WordPress je sila tretjina spletnih strani, ki živijo danes. To je’s sistemom za upravljanje vsebin (CMS) – in s tem močnim. Plus tega’je brezplačen!


Dobro je vedeti: WordPress.org je sistem CMS, WordPress.com pa spletna stran. Zmedeno, kajne’t to! Oglejte si naš članek, ki vam za več informacij razloži ključne razlike. V tem članku smo’Osredotočil se bom izključno na izdelavo spletnega mesta z WordPress.org.

Vzpostavitev spletnega mesta s programom WordPress.org zahteva malo potrpljenja, vendar je tu vodič v pomoč. Mi’smo združili naše izkušnje in znanje, da bi vam prinesli nekaj celovitega, a hkrati enostavno sledljivega. Naj bo pri roki in vi’Preden boste vedeli, bo spletno mesto postavljeno in deluje.

Pustiti’se potopite naravnost noter.

1

Pridobite ime domene

Najprej ti’Kupiti boste morali ime domene. To je spletni naslov, ki ga bodo ljudje uporabili za iskanje – na primer ime naše domene je websitebuilderexpert.com.

Nakup domene je zelo preprost. Pojdite do registrarja domenskih imen – znan je Domain.com – in nato poiščite želeni naslov.

Dobro ime domene mora biti čim bližje imenu vašega spletnega mesta ali podjetja. Treba se je spomniti ali celo ugibati in biti čim krajši.

Glede na najboljšo razširitev domenskega imena (tj. Bit na koncu imena vaše domene) je .com najpogostejši / najbolj priljubljen. To je’je varna stava, če jo’je na voljo in možnost mi’d priporočam.

Če tega ne storite, vi’imam še nekaj dobrih možnosti:

 • .mreža – na voljo vsem, vendar je pogosto povezana s tehnološkimi podjetji
 • .org – na voljo vsem, predvsem pa priljubljena med NVO in dobrodelnimi organizacijami
 • .co – na voljo vsem, vendar je pogosto povezana s startupi ali trendovskimi novimi podjetji

In seveda, če delujete le na nacionalni ravni, lahko vedno greste s svojo državo’s razširitev domene, kot je .nas ali .co.uk. Uporabljajo ga lahko le državljani in subjekti ZDA .nas, vendar so druge države pogosto bolj prilagodljive.

Medtem ko bo večina domen stala manj kot 20 dolarjev na leto, boste morda šokirani, ko bo začetna cena nekaterih domen dosegla nekaj tisoč dolarjev. Kaj daje?

To so premium domenska imena – to’s, da rečem, oni’ste zelo priljubljeni, ker je’pričakovali, da bodo’Na vaše spletno mesto pripeljem veliko ljudi. Po začetnem znesku pa se bodo obnavljali po običajnih cenah. Če ti’Če iščete veliko prometa prek Googlovih iskanj, bi bilo morda smiselno priti na prvovrstno domensko ime, če se ujema z vašim podjetjem. Če bodo ljudje spremljali povezavo do vašega spletnega mesta ali pa ima določeno, manj zaželeno ime, potem tam’ni smiselno trošiti bremena.

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Kaj je spletno gostovanje in zakaj ga potrebujete
 • Katerega ponudnika gostovanja želite uporabljati (ali vsaj kje lahko vidite svoje možnosti)
 • Koliko bo stalo gostovanje vaše spletne strani

2

Prijavite se pri ponudniku gostovanja

Zdaj pa ti’Če imaš svoj naslov, moraš najeti svojo zemljišče: ga’je čas, da najdete gostitelja za vaše spletno mesto!

V redu’ni popolna analogija – vendar je ključni korak v postopku izdelave spletnega mesta. Brez prostora za gostovanje vaše spletne strani – virtualne parcele internetnega zemljišča – ste preprosto zmagali’ne morete dobiti spletnega mesta WordPress.

Prepričati se morate, da vaš ponudnik gostovanja WordPress izpolnjuje naslednja merila:

 • PHP različice 7.2 ali novejše
 • MySQL različice 5.6 ali novejše, ali MariaDB različice 10.0 ali novejše
 • Podpora HTTPS

Naša raziskava je pokazala, da je Bluehost najboljši ponudnik gostovanja – to’s celo priporoča WordPress! Oglejte si naš članek o najboljših gostiteljih programa WordPress, če želite izvedeti, zakaj in katere druge smo’d priporočam tudi. Seveda vsi izpolnjujejo zgornja merila.

Ne glede na ponudnika gostovanja, ki ga izberete’Odločiti se bom, ali se bomo odločili za skupno gostovanje ali upravljanje WordPress gostovanja.

Z skupno gostovanje v WordPressu, strežnik – in vse njegove vire – delite z drugimi spletnimi mesti. Ti’Delili boste pasovno širino (zmogljivost prometa) in prostor za shranjevanje (za vaše spletne vsebine in medije). Skupno gostovanje je cenejše in je najprimernejše za manjša spletna mesta. Bluehost’s načrti za skupno gostovanje se začnejo pri 2,95 USD / mesec.

Upravljano gostovanje v WordPressu lahko v obliki VPS ali namenskega gostovanja in je boljši za večja spletna mesta, ki potrebujejo več virov. Kot ti’pričakujem, da’je nekoliko bolj ceni. Bluehost’s upravljanimi WordPress načrti se začnejo pri 19,95 USD / mesec.

Zgornji nasvet: Svoje spletno mesto zaženite v skupnem načrtu gostovanja, nato pa preprosto nadgradite, ko se pobere promet in prekašate načrt skupne rabe.

Tukaj’s kratkim pregledom, kako deluje prijava ponudnika gostovanja. Mi’V našem primeru smo uporabili Bluehost, vendar je postopek precej podoben:

1. Izberite načrt

Pojdite na domačo stran Bluehost in izberite spletno mesto v skupni rabi, VPS ali namensko gostovanje ‘Gostovanje’ spustni meni.

Pustiti’predpostavljam te’Odločila sem se, da bom začela s skupnim načrtom gostovanja. Tu so vaše možnosti:

Bluehost je delil cene WordPressa

Mi’d priporočam, da spomladi načrt Choice Plus izkoristite brezplačne varnostne kopije – to’Če bo vaše spletno mesto naletelo na težave, boste vredni vsakega penija!

2. Povežite svoje ime domene

Ti’Nato se odpre na zaslon, kot je spodnji, kjer lahko vnesete ime svoje domene:

Povezava domene z BluehostomKo izberete načrt Bluehost, boste pozvani, da povežete ime svoje domene

3. Nastavite podatke za obračun

Enkrat ti’ste povezali ime vaše domene, vi’Ustvariti boste morali račun in izpolniti svoje podatke za obračun:

Ustvarjanje računa BluehostKo povežete svojo domeno, boste morali nastaviti račun

Na tej točki si’Izbrati boste morali tudi, koliko časa se želite prijaviti. Kot lahko pričakujete, bo prijava za eno leto ali več delovala ceneje kot plačevanje mesečno. Bluehost ponuja tudi 30-dnevno garancijo za vračilo denarja, tako da lahko vedno poiščete in preklopite kasneje, če bo treba.

Zdaj imate svoje ime domene in gostiteljski načrt, vi’ste pripravljeni za namestitev WordPress-a! To je’Na tem mestu je vredno opozoriti, da če vse to zveni nekoliko bolj tehnično ali dražje kot vi’Upal bi, da bi lahko bili graditelji spletnih mest boljša možnost. Oglejte si naš pregled najboljših gradnikov spletnih strani za več informacij!

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Kaj je spletno gostovanje in zakaj ga potrebujete
 • Katerega ponudnika gostovanja želite uporabljati (ali vsaj kje lahko vidite svoje možnosti)
 • Koliko bo stalo gostovanje vaše spletne strani

3

Namestite WordPress

Zdaj pa ti’Sem dobila skrbnika, tako’je čas, da se začne prava zabava – to’čas za namestitev WordPress-a!

To lahko storite neposredno prek svoje gostovalne nadzorne plošče. Odvisno od ponudnika, bo namestitev ena z enim klikom ali ročna:

Namestitev WordPress z enim klikom

Namig’je v imenu tukaj! Pri ponudnikih gostovanja, ki ponujajo namestitev WordPress z enim klikom, je prenos WordPressa res tako preprost.

Bluehost ponuja namestitve WordPress z enim klikom. Oglejte si naš članek o tem, kako namestiti WordPress z Bluehostom za popolno razčlenitev. Večina ponudnikov gostovanja uporablja industrijski standard ‘cPanel’ armaturna plošča, torej tudi če’če ne z Bluehostom, bi moral biti postopek dokaj podoben.

Kako ročno namestiti WordPress z BluehostomTukaj’s korak za korakom povzetek, kako namestiti WordPress z Bluehostom

Ročna namestitev WordPress-a

Kot lahko pričakujete, ročna namestitev ni tako preprost (ali si upamo reči, zabaven) postopek. V bistvu gre samo za prenos WordPress-a najprej v računalnik in nato ponovno nalaganje ponudniku gostovanja.

Ni treba posebej poudarjati, da priporočamo, da izberete ponudnika gostovanja, ki ponuja namestitve z enim klikom za brez težav. Če tega ne storite, si oglejte ta podroben priročnik za ročno namestitev WordPress-a.

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Kako namestiti WordPress prek ponudnika gostovanja
 • Kako ročno namestiti WordPress, če vaš ponudnik gostovanja ne’t ponudba ‘en klik’ namestitev

4

Izberite temo

Ena od risb WordPressa – če že’ste prepričani s kodo ali pripravljeni na učenje – to ste vi’imam precej neomejenega obsega prilagajanja spletnega mesta. Kljub temu se vsako spletno mesto začne z tema.

In kaj je tema, slišimo, da vprašate? To je’s kot ‘predloga’ za vaše spletno mesto; v celoti izdelano zgledno spletno mesto, ki ga lahko nato napolnite s svojo vsebino in nastavite po svojih željah.

WordPress ima svoj nabor tem. Ti lahko ‘demo’ vsak najti, ki najbolje ustreza namenu in načinu vaše spletne strani. Če želite namestiti brezplačno temo WordPress, sledite tem preprostim korakom:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Kazalec nad ‘Videz’, nato kliknite ‘Teme’. To vas bo vodilo do nadzorne plošče teme.
 3. Kliknite gumb nad temami, ki pišejo ‘Dodaj novo’, nato brskajte po temah pod ‘Predstavljeno’, ‘Priljubljeno’ itd. ali uporabite iskalno vrstico za iskanje v določenih panogah.
 4. Predstavite nekaj tem, če želite najti tisto, ki vam je všeč, in se potisnite ‘Namestite’ pod temo, da jo prenesete.
 5. Po nekaj minutah se pod temo prikaže gumb ‘Aktivirajte’. Kliknite to in tema je vsa vaša!

Imenik WordPressSamo šest od številnih brezplačnih tem, ki so na voljo neposredno prek WordPressa. Predstavite si nekaj, da najdete popolno odskočno desko za vaše spletno mesto.

Za nekaj malo bolj izpopolnjenega in edinstvenega lahko kupite temo z zaupanja vrednega spletnega mesta, kot je ThemeForest. Upoštevajte samo, da bi preveč domišljijskih dodatnih funkcij lahko upočasnilo vaše spletno mesto, zato pojdite le za tisto, kar potrebujete – manj je več!

Tukaj’s kako namestiti vrhunsko temo na svoje spletno mesto:

 1. Prenesite datoteko .zip nove teme.
 2. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 3. Kazalec nad ‘Videz’, nato kliknite ‘Teme’. To vas bo vodilo do nadzorne plošče teme.
 4. Kliknite gumb nad temami, ki pišejo ‘Dodaj novo’. Tako boste prišli do nadzorne plošče teme WordPress.
 5. Kliknite modri gumb na vrhu z napisom ‘Naloži temo’
 6. Ti’Nato boste pozvani, da v računalniku izberete datoteko .zip. Izberite novo tematsko datoteko.
 7. Ti’Nato boste videli sporočilo o uspehu s povezavo za aktiviranje teme. In to’je, ti’ste pripravljeni na odhod!

Premium teme se razlikujejo po ceni, običajno stanejo od 10 do 200 dolarjev. Mi’Lahko rečemo, da povprečje znaša okoli 55 dolarjev in to so enkratni stroški.

Se spomnite, kako smo rekli, da je tema samo začetek zgodbe vašega spletnega mesta? To’s ker ti’imam precej neomejenega obsega prilagajanja spletnega mesta – bodisi z urejanjem same kode bodisi z namestitvijo vtičnikov, ki jih’Podrobneje bom govoril nekoliko kasneje.

In ne’t skrbi – ne glede na to, ali izberete brezplačno temo ali pomlad za premium, jo ​​lahko vedno spremenite pozneje.

WordPress se nenehno posodablja in teme se morajo ustrezno posodobiti. Vse teme, ustvarjene v programu WordPress, ali tiste, ki jih je ustvaril odgovoren razvijalec, bodo ustvarile posodobitev teme pred uvedbo posodobitve programa WordPress. Ti’Nato boste morali sami namestiti posodobitev, da bo vaše spletno mesto ostalo združljivo z novo različico WordPress-a.

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Različne možnosti, ki jih imate pri izbiri teme
 • Kako namestiti tako brezplačne kot premium teme
 • Pomembnost, da ostajate na vrhu posodobitev tem

Izvedi več:

Kako narediti spletno mesto, ki je prijazno mobilnim napravam – Zagotovite, da bo vaše spletno mesto videti super za mobilne uporabnike, tako da sledite tem celovitim navodilom.

5

Dodaj vsebino

Zdaj pa ti’imam nameščeno svojo sanjsko WordPress temo’je čas, da dodate svojo vsebino!

Glede na glavne vrste pisnih vsebin na spletnem mestu to spada v dve glavni kategoriji:

1. Strani

Strani so statične, saj so zmagali’t spremenite, če jih ne uredite. The “O nas’ stran je primer, na katerem bo večina spletnih strani različico. Številne teme bodo prikazale različne strani v navigacijski vrstici na vrhu ali pa jih lahko dodate ‘Strani’ widget, da jih navedete tudi ob strani.

Če želite dodati novo stran, pojdite na Strani > Dodaj novo.

2. Objave

To so vnosi, ki so navedeni v kronološkem zaporedju, bodisi na domači strani ali v namenski strani ‘blog’ odsek. Objave lahko nastavite kot ‘lepljive objave’ zato ostanejo na vrhu.

Če želite dodati novo objavo, pojdite na Objave > Dodaj novo.

Dobro je vedeti: Upoštevajte, da lahko’t dodajte objave na določeno stran. Če želite skupaj objaviti objave, si’Morali boste nastaviti kategorijo.

Enkrat ti’ve ‘dodano’ stran ali objava, ti’Pred klikom jo boste morali napolniti s svojo vsebino ‘objaviti’ da bi lahko živel na spletnem mestu. Najboljši pristop je, da dodate poljubne razdelke o vsebini v različnih ‘Besedilni bloki’. Vmes lahko dodate slike in videoposnetke (videoposnetke lahko vgradite tudi z YouTuba ali podobnih spletnih mest), pa tudi slikovne galerije (bodisi kot vrtiljak slik ali izbor sličic).

Prepričajte se, da ste si ogledali vse osnutke objav ali strani, preden začnete objavljati!

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Razlika med stranjo in objavo ter način objave obeh na vašem spletnem mestu
 • Kako dodati slike in video posnetke

6

Prilagodite svoje spletno mesto

Enkrat ti’Dodali smo nekaj strani in objav, vaše spletno mesto zares začne izgledati kot vaše. Zdaj to’Čas je, da naredite korak naprej in začnete prilagajati spletno mesto tako, da ustreza potrebam vaše vsebine.

Seveda obstaja veliko načinov, kako lahko prilagodite svojo spletno stran, vendar mi’Tu se bom osredotočil na štiri ključne:

1. Spremenite naslov in oznako spletnega mesta

Ko nastavite spletno mesto, WordPress samodejno nastavi vaše spletno mesto’s naslov ‘Še eno spletno mesto WordPress’ (malo nesramno, vemo).

Ampak ti’ne ‘samo še eno WordPress spletno mesto’, zato poskrbite, da boste to očistili ostro!

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Namenjen ‘Nastavitve’, torej ‘Splošno’
 3. Dodajte svoje spletno mesto’s ‘naslov’ zraven ‘naslov strani’
 4. Zraven ‘Tagline’, dodajte nekaj besed, ki pojasnjujejo, o čem govori vaše spletno mesto
 5. Hit ‘Shrani spremembe’

2. Dodajte navigacijski meni

To je resnično ključen korak pri izdelavi katerega koli spletnega mesta. Lahko bi imeli najboljšo vsebino na svetu, vendar je zmagala’Ne pomeni nekaj, če ga nihče ne najde!

Večina tem ima vsaj eno možnost menija, medtem ko jih je lahko bolj zapletenih več. Dodajanje enega je zelo preprosto:

 1. Uganili ste! Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Kazalec nad ‘Videz’, nato kliknite ‘Meniji’
 3. Zraven dodajte ime svojega menija ‘Ime menija’, nato izberite, katere strani ste’želim dodati s seznama navzdol na levi strani.
 4. Za teme z več možnostmi v meniju lahko pod možnostjo vidite več možnosti ‘Nastavitve menija’ kot naprimer ‘primarno’, ‘sekundarno’ itd. Najbolje je, da zaenkrat označite primarno – to lahko vedno spremenite, če želite’ste nezadovoljni z različico v živo.
 5. Hit ‘Shrani meni’ vaš novi meni v živo v živo!

3. Nastavite domačo stran

Ko gre za vašo domačo stran, vi’Imam dve glavni možnosti: dinamično stran, ki se posodablja z vsemi vašimi najnovejšimi objavami, ali statično stran, ki ohranja isto vsebino.

Kakorkoli:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Kliknite ‘Nastavitve’, nato pa se odpravite do ‘Branje’.
 3. Ti’Preusmerjeni boste na stran ‘Nastavitve branja’, prva od njih je ‘Prikaže se sprednja stran’.
 4. Izberite katerega koli ‘Vaše najnovejše objave’ ali ‘Statična stran’.
 5. Hit ‘Shrani spremembe’ da se vaše domače strani spremenijo v živo.

Če izberete ‘Vaše najnovejše objave’, lahko izberete tudi število nedavnih objav v spletnem dnevniku, ki se prikažejo na strani hkrati in ali želite prikazati celotno besedilo ali povzetek.

Če izberete ‘Statična stran’, samo prepričajte se, da ste nastavili stran z imenom ‘Blog’ (ali podobno), ki lahko vsebuje vse vaše najnovejše objave.

4. Spremenite nastavitve komentarjev

WordPress ima vgrajeno funkcijo za komentar, ki je samodejno nastavljena na ‘naprej’. Komentarji so odličen način za prikaz angažiranosti in krepitev skupnosti na mestu.

Rečeno je, da pripombe ne’ne ustrezajo tone vsakega spletnega mesta. Pa tudi če si’jih želite obdržati na svojih, toplo priporočamo, da dodate korak filtriranja, da ne’ne preplavi se neželena pošta:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Kliknite ‘Nastavitve’, nato pa se odpravite do ‘Diskusija’.
 3. Mi’d priporočam, da izberete ‘Komentar mora biti ročno odobren’. Tako lahko izbirate, ali želite objaviti komentar ali ne (na nadzorni plošči se bodo pojavili novi).
 4. Don’ne pozabi udariti ‘Shrani spremembe’!

Če želite več informacij o komentarjih in vseh možnih nastavitvah, ki jih lahko uporabite’s krasno stran za podporo WordPress.org, ki jo imamo’d priporočam odjavo.

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Kako spremeniti naslov in vrstico spletnega mesta
 • Kako dodati navigacijski meni
 • Možnosti domače strani in kako nastaviti svoje
 • Kako naj komentarji delujejo na vašem spletnem mestu

7

Namestite vtičnike

Mi’sem jih že nekajkrat omenil, ampak naj’s pojasnimo enkrat za vselej: kaj je vtičnik?

Namestitev vtičnikov je način namestitve funkcij, ki jih WordPress ne’t že vključujejo. Pomislite na njih kot na podobne aplikacije. In kot aplikacije, nekatere plačate, nekatere pa lahko dobite brezplačno. Tako kot teme so tudi vsi vtičniki, predstavljeni v imeniku vtičnikov WordPress, brezplačni’samo tiste tretje osebe, ki ste jih vi’Plačati boste morali, kar lahko stane med 40 in 200 dolarjev (kot enkratni ali ponavljajoči se stroški).

Uporabnikom WordPressa je na voljo več kot 56.000 vtičnikov; dovolj za vsako funkcijo, ki bi jo morda potrebovali, in nato še nekatere. Niso pa vsi vtičniki ustvarjeni enako!

In kaj’Še več, preveč vtičnikov bo upočasnilo vaše spletno mesto. To bo bremenilo vaše bralce in škodovalo vašemu delovanju v Googlu’s lestvic.

Nekateri najbolj priljubljeni vtičniki WordPress vključujejo:

 1. Obrazec za stike z obrazci WP – preprost, a učinkovit ‘povleci in spusti’ vtičnik za oblikovanje obrazcev za dodajanje prilagodljivih obrazcev na vaše spletno mesto.
 2. Yoast SEO – vtičnik, ki pomaga optimizirati vašo vsebino, tako da se bo dobro uvrstila v iskalnike.
 3. WooCommerce – dodajte na svoje spletno mesto funkcionalnost e-trgovine (tj. Možnost prodaje izdelkov na spletu).

Vsakdo lahko naloži vtičnik v WordPress knjižnico, tako da’definitivno mešana vrečka. Izberite slab vtičnik in lahko stavite, da je zmagal’ne prejmem vseh pomembnih posodobitev pred izdajo novih različic WordPress-a.

K sreči so vsi vtičniki opremljeni z uporabniško oceno zvezd in ocenami. Mi’d priporočam, da greste samo za vtičnike z nekaj sto prenosi in z pozitivnimi ocenami. Tam’varnost, kot pravijo v številkah!

WordPress SEO vtičnikiTu je seznam vtičnikov SEO, ki so na voljo prek WordPress-a. Preden se zavežete, si oglejte ocene in ocene.

Tukaj’s kako dodate vtičnik na svoje spletno mesto:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Namenjen ‘Vtičniki’, torej ‘Dodaj novo’.
 3. Z iskalno vrstico v zgornjem desnem kotu poiščite določene vtičnike ali splošno funkcijo, ki jo imate’iščete.
 4. Enkrat ti’našli ste takšnega, ki vam je všeč zvok, poglejte njegove ocene in ocene, da preverite, ali se vam zdi zanesljiv.
 5. Enkrat ti’zadovoljni z vašo izbiro, zadeti ‘Namestiti zdaj’ gumb.
 6. Ko WordPress konča s prenosom vtičnika, ste vi’Prejel bom sporočilo o zaključku in pozval vas bo, da kliknete ‘Aktivirajte vtičnik’.
 7. Nato se pomaknite na nastavitve, če želite konfigurirati svoj vtičnik (vsak ima za to drugačen postopek).

Postopek za nalaganje vtičnikov tretjih oseb je skoraj enak kot nalaganje tem tretjih oseb. Mi’d priporočam, da si ogledate WordPress.org’s priročnikom za podporo vtičnikov za več informacij.

In ne pozabite, vedno pazite na posodobitve in jih namestite takoj!

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Kaj je vtičnik!
 • Kako razvrstiti dobre med skodrane
 • Nekateri najbolj priljubljeni vtičniki
 • Kako namestiti vtičnike na svoje spletno mesto

8

Posodobiti, posodobiti, posodobiti!

In to nas lepo pripelje do našega zadnjega dela!

Lahko bi imeli najlepše spletno mesto WordPress na svetu, toda – in res lahko’Ne poudarite tega dovolj – če ne’ne nadaljujte s svojo temo in posodobitvami vtičnikov, nato pa še to’vsi zaman!

Ne samo, da bo vaše spletno mesto verjetno nehalo pravilno delovati, ko se bo pomembna posodobitev programa WordPress spremenila okoli vas’Tudi vi boste izpostavljeni hekerjem in virusom. Posodabljanje je resnično nepomembno!

Če želite preveriti posodobitve:

 1. Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress.
 2. Namenjen ‘Možnosti posodobitve’.
 3. Preverite posodobitve na različnih zavihkih (vtičniki, teme itd.) Ali si oglejte pregled v ‘Splošno’.

Od tu naprej’je enostavno sprejeti vsako posodobitev eno za drugo ali nastaviti, da se samodejno posodabljajo (bodisi vse, bodisi posamično).

Tudi don’ne pozabim, da ti’Ko bo napočil čas, boste morali obnoviti domeno in gostovanje pogodb.

Do zdaj bi morali vedeti:

 • Posodabljanje vtičnikov in teme je zelo pomembno!
 • Kako ročno namestiti posodobitve ali poskrbeti za to samodejno

Kako uporabljati WordPress: zaključek

In to’s ovojem! Hvala, da ste se nam pridružili.

Tukaj’s kratkim povzetkom naših 8 korakov do uspeha WordPressa:

Na kratko 1. Pridobite ime domene 2. Prijavite se pri ponudniku gostovanja 3. Namestite WordPress 4. Izberite temo 5. Dodajte vsebino 6. Prilagodite svoje spletno mesto 7. Namestite vtičnike 8. Posodobiti, posodobiti, posodobiti!
Registrirajte se in plačajte za ime domene. Izberite nekaj preprostega in nepozabnega, po možnosti za njim ‘.com’.
Registrirajte se pri ponudniku gostovanja in si zagotovite lastno spletno mesto. Razmislite o možnostih strokovnjakov za gostovanje WordPress-a Bluehost in začnite v skupnem ali cenejšem načrtu gostovanja VPS, medtem ko vaše spletno mesto najde svoje noge.
Namestite WordPress prek ponudnika gostovanja s samo enim klikom (če je podprt) ali ročno, če ne.
Zabava se začne! Izberite temo, ki bo odskočna deska vašega spletnega mesta’s zasnovo. Brskajte po brezplačnih ponudbah prek WordPress-a ali kupite nekaj bolj unikatnega na uglednem spletnem mestu drugih proizvajalcev.
Dodajte strani, objave in slike na svoje spletno mesto, da ga naredite svoje.
Poskrbite za hitro vodenje gospodinjstev in se prepričajte, ali je vse postavljeno in vaše spletno mesto je uspešno.
Dvignite svojo spletno stran na naslednjo raven s pomočjo vtičnikov, da dodate dodatne funkcije svojemu spletnemu mestu in si pomagate pri stvareh, kot so SEO in filtriranje neželene pošte.
Bodite pozorni na razdelek za posodobitve na nadzorni plošči in sprejemajte posodobitve takoj, ko bodo na voljo. Razmislite tudi o avtomatizaciji nekaterih (ali vseh).

In zapomnite si, če vse to zveni preveč, kot trdo delo’imam še eno možnost: graditelji spletnih strani! Oni’imam domene, gostovanje, teme in aplikacije – vse skupaj v eno ugodno mesečno naročnino – in jih je preprosto uporabiti. Poleg tega večina ponuja brezplačne preizkuse! Oglejte si primerjalno tabelo za izdelavo spletnega mesta in preverite, ali so morda dobra izbira za vas.

Ste zgradili spletno mesto WordPress? Imate najboljše nasvete za skupno rabo? Sporočite nam v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map