Najboljših 15 nasvetov za WordPress SEO

Nailite WordPress SEO z našim seznamom enostavnih nasvetov

Vaše novo WordPress spletno mesto ima domišljijsko temo po meri, prve objave na spletnem dnevniku so pripravljene in še to’čas za objavo.


Ampak ne tako hitro! Ste razmišljali o optimizaciji iskalnikov (SEO), ki bi lahko vaše spletno mesto naredila bolj privlačno za iskalnike, kot je Google? Če ne, preberite naprej in mi’Navodila vas bom skozi nekaj osnovnih nasvetov, s katerimi boste začeli.

SEO je pomemben del vsakega spletnega mesta, ki želi povečati število obiskovalcev. Ko je vaš SEO na voljo, iskalniki olajšajo branje in razumevanje tega’s na vašem spletnem mestu. To lahko nato izboljša vaše spletno mesto’s uvrstitvijo na straneh z rezultati iskanja. S trdnim SEO-jem imate več možnosti, da končate na tisti pomembni prvi strani Googlovih rezultatov, kjer večina ljudi začne (in konča) svoja spletna iskanja..

Ta proces je napol umetnost, na pol znanost. Tam’ni nobene čarobne formule, s katero bi dosegli sam vrh uvrstitve v iskanju, vendar lahko veliko storite, da izboljšate svoje možnosti za dosego Googla’prva stran. Nekateri SEO vključujejo osnovno vzdrževanje spletnega mesta, medtem ko druge strategije zahtevajo pozornost na vsak vidik vašega spletnega mesta’s strani, naslovi in ​​objave. Sliši se zapleteno, ampak SEO za WordPress res ni’t vse tako težko – Tako dolgo kot ti’ste pripravljeni vložiti majhen napor.

Dobro je vedeti: Mi’naše nasvete postavljamo v vrstni red, za katerega menimo, da je lastnikom spletnih strani najlažje slediti. Prve postavke aren’t nujno najpomembnejši za SEO, vendar so temeljni. Ko postavite temelje pravilno, je gradnja na tem mestu veliko lažja. V tem članku smo’domneval te bom’ponovno uporabljamo najnovejšo stabilno različico WordPress-a, ki je bil ob tem pisanju WordPress 5.2.2.

15 preprostih nasvetov za WordPress SEO

 1. Izberite Hitri spletni strežnik
 2. Preverite uspešnost svojega spletnega mesta
 3. Zaščitite svojo spletno stran s SSL
 4. Na splošno zaščitite svojo spletno stran
 5. Preverite hierarhijo spletnega mesta
 6. Preverite Splošne nastavitve
 7. Optimizirajte naslov strani, vrstico in stalne povezave
 8. Napišite trdni opis meta
 9. Ustvari zemljevid XML
 10. Objave uporabljajo podnaslove in meta opise
 11. Optimizirajte objave za ključne besede
 12. Samo ena H1 na objavo
 13. Izogibajte se podvajanju vsebine
 14. Razumevanje kategorij in oznak
 15. Povezovanje: notranje in zunanje

1

Izberite hitri spletni strežnik

Seveda si želite, da bi ljudje obiskali vašo spletno stran, imeli dobro izkušnjo in imeli lahko enostaven dostop do vaše vsebine in njihovo skupno rabo. Tako tudi Google. In spletna mesta, ki označujejo vsa ta polja, bodo nagrajena z višjimi uvrstitvami.

Vaša spletna stran’s hitrostjo ali časom nalaganja je ključni dejavnik pri zagotavljanju odlične uporabniške izkušnje’S ključnega pomena izberete ponudnika gostovanja z velikimi hitrostmi. Navsezadnje uporabniki interneta ne’kot da bi čakali samo 400 milisekund, da se spletno mesto naloži.

Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje je storitev, ki omogoča dostop do vaše spletne strani po internetu. Brez gostovanja vaše spletno mesto WordPress ne more iti v živo po spletu. Spletna mesta so shranjena v računalnikih, imenovanih strežniki, ki jih vodijo ponudniki spletnih gostovanj. Ko si oseba želi ogledati vaše spletno mesto, bo ponudnik spletnega gostovanja vaše spletno mesto povezal z uporabnikom’računalnik prek strežnika.

Ti’Potrebovali boste tudi gostitelja s skoraj 100-odstotnim podaljškom. Uptime je čas, ki ga ponudnik gostovanja nadaljuje in deluje, torej čas, ko vaše spletno mesto deluje in deluje. Če je vaše spletno mesto pogosto in lahko’Če ne boste imeli dostopa, ga bo Google kaznoval.

Priporočamo uporabo ponudnika gostovanja, kot sta HostGator ali InMotion, saj nudijo odlično kombinacijo velikih hitrosti in skoraj popolnega časa. Bluehost je tudi dobra možnost za WordPress. Mi’ste ga ocenili kot prvega spletnega gostitelja za spletna mesta WordPress in to’s priporočil jo je celo WordPress.

Več informacij

 • Če želite izvedeti, katere spletne gostitelje priporočamo za SEO in zakaj, si oglejte našo ponudbo najboljših ponudnikov gostovanja za SEO.
 • Če si želite ogledati najugodnejše ponudnike gostovanj za spletna mesta WordPress, si oglejte naš vodič o najboljših gostiteljih WordPress.
 • Preberite naša mnenja o HostGatorju, InMotion in Bluehostu, če želite podrobno razčleniti vsakega gostitelja.
 • Oglejte si naš vodič o tem, kako narediti spletno mesto, prijazno do mobilnih naprav, da bi svojim uporabnikom mobilnih naprav zagotovili najboljšo izkušnjo.

2

Preverite uspešnost svojega spletnega mesta

Spletni gostitelj je le del mnogo večje sestavljanke za uspešnost spletnega mesta. Tvoja tema, uporaba vtičnikov in celo velikost slike lahko vplivajo tudi nanjo. Eden najlažjih načinov za preverjanje uspešnosti spletnega mesta je, da odprete svojo konzolo WordPress in pojdite na Orodja > Zdravje spletnega mesta.

Ta stran ocenjuje vaše spletno mesto’uspešnosti in varnosti ter predlaga izboljšave. V nekaterih primerih se morda ne strinjate s tem, kar predlaga to orodje, vendar jih ignorirate le, če razumete, kakšne so posledice vsakega predloga..

Nato uporabite Google’s Pagespeed Insights za preizkus vašega spletnega mesta’različnih strani. Večina strani bi morala imeti oceno približno enako’ponovno vodite blog brez posebne kode na določenih straneh. Ko je analiza končana, se pomaknite navzdol na Priložnosti in nato preverite, ali lahko izboljšate.

3

Zaščitite svojo spletno stran s SSL

Bil je čas, ko ste vi’d lahko v brskalniku vidite malo ikono zaklepanja SSL, ko bankujete ali nakupujete prek spleta. Te dni pa ima večina spletnih mest potrdila SSL. To je delno zaradi večje ozaveščenosti o spletni varnosti, vendar je tako’je tudi zaradi Googla. Svet’Najpopularnejši iskalnik zdaj uvršča mesta, ki uporabljajo šifriranje SSL višje od spletnih mest, ki niso SSL, in lahko celo kaznuje spletna mesta, ki ne’ga imam.

Uporaba SSL se morda zdi neumna, če vaše spletno mesto objavlja recepte za torte ali ponuja nasvete o vzdrževanju avtomobilov, vendar SSL poskrbi za vse bolj varne. Poleg tega te dni ne’t tudi plačati za SSL, saj Let’s Šifrirni organ izda potrdila brezplačno. Večina spletnih gostiteljev ima avtomatizirana orodja za dodajanje SSL na vaše spletno mesto, vključno z brezplačno integracijo s programom Let’s Šifriraj.

nasvete za wordpress seo šifriramoLet’s Encrypt je storitev, ki jo ponuja raziskovalna skupina za internetno varnost (ISRG), ki spletnim mestom daje brezplačna SSL potrdila za ustvarjanje bolj varnega in zasebnega spletnega prostora. 4

Na splošno zaščitite svojo spletno stran

Dodajanje SSL je le del globljega poudarka na varnosti spletnega mesta. Če se vaše spletno mesto zlomi, lahko to vpliva na vaše uvrstitve v iskanju. Varnost spletnega mesta vključuje osnovne stvari, na primer uporaba močnega gesla za prijavo v WordPress. Za WordPress morate aktivirati tudi vtičnik fail2ban, ki ponavadi prihaja s svežo namestitvijo WordPressa. Ta vtičnik preprečuje grobe poskuse prijave. Aktivirajte tudi Akismet, še en privzeti vtičnik, ki preprečuje neželeno vsebino komentarjev, kar lahko negativno vpliva tudi na uvrstitvi pri iskanju.

Poleg tega bi morali WordPress in vtičnike sproti posodabljati in brisati teme WordPress’ne uporabljate in redno posodabljajte PHP na vašem strežniku. Nekatere kritične posodobitve lahko samodejno obdela vaš spletni strežnik, odvisno od vašega načrta gostovanja. Če želite več informacij o varnosti WordPressa, si oglejte nasvete na WordPress.org.

5

Preverite hierarhijo spletnega mesta

Kako je vaše spletno mesto organizirano, lahko veliko vpliva tudi na SEO. Na splošno želite imeti domačo stran z jasno organiziranim menijem, naborom kategorij (mi’Dobil bom do tega) za krmarjenje po mestu po temah in nato po vaših objavah in statičnih straneh. To je struktura spletnega mesta, ki jo priporoča Yoast, priljubljeni SEO vtičnik za WordPress.

nasveti wordpress seoYoast ima brezplačno in vrhunsko različico in ponuja veliko SEO pomoči od optimizacije ključnih besed do internih povezovalnih priložnosti (več o teh kasneje). 6

Preverite Splošne nastavitve

Obstaja nekaj osnovnih nastavitev WordPress-a, ki jih morate organizirati. Pojdi do Nastavitve > Splošno in med dvema točkama izberite med uporabo www ali ne: WordPress naslov in Naslov spletnega mesta. Za to je že treba poskrbeti, vendar ga lahko tukaj spremenite, če morate. Pomembno je izbrati en format in se ga držati, saj Google obravnava avocadotoast.com in www.avocadotoast.com kot dve različni strani.

Nato pojdite na Nastavitve > Branje in preverite polje pod “Vidnost iskalnika” se ne preveri. Ta nastavitev je namenjena ljudem, ki ne’ne želite, da iskalniki indeksirajo svoja spletna mesta, torej ne vi.

7

Optimizirajte naslov strani, vrstico in stalne povezave

Pojdi nazaj k Nastavitve > Splošno. Tu se prepričajte, da je naslov vašega spletnega mesta opisen in vam bo jasno, kakšno je vaše spletno mesto’osredotočenost je. Svojemu mestu dodajte tudi opisno oznako s ključnimi besedami, ki jih bo Google prepoznal. Iskalniki bodo pri razvrščanju upoštevali vaš naslov in vrstico, saj pomagajo opisati, kaj gre za vaše spletno mesto.

Nato pojdite na Nastavitve > Permalinkks in izberite Ime objave radijski gumb. S tem ustvarite URL-je na podlagi objave v vašem spletnem dnevniku in naslovih strani. WordPress privzeto uporablja številčno strukturo URL-jev, kar ne’ne pomagam SEO toliko kot opisni URL-ji.

8

Napišite trdni opis meta

Kadar koli se rezultati iskanja pojavijo na spletnem mestu, običajno vidite delček besedila pod naslovom spletnega mesta. Google lahko ta delček samodejno ustvari, vendar to’je bolje, če ustvarite svojega. Za obvladovanje tega, to’Najbolje je, da namestite vtičnik SEO WordPress. Trenutno sta dve najboljši izbiri Yoast in All-in-One SEO Pack. Oba sta priljubljena in oba imata brezplačno različico. V tem članku smo’ponovno uporabljate Yoast za naše primere.

meta opisi wordpress seo nasvetiDisneyjev meta opis (malo pod modrim naslovom) vsebuje kratek pregled o tem, kakšno je spletno mesto in katere informacije lahko pričakujete.

Ko namestite vtičnik Yoast (Vtičniki > Dodaj novo > Išči Yoast > Namestite), kliknite novo levo možnost navigacije SEO > Videz iskanja > Vrste vsebine. Pomaknite se navzdol in vi’Videlo bo polje za vstavljanje meta opisa. Prepričajte se, da se meta opis ujema z vašim spletnim mestom’osredotočenost in da je to’je napisan z aktivnim glasom, ki ljudi spodbuja k kliku na vašo povezavo.

Tu je nekaj dobrih primerov meta opisov, potegnjenih iz Googla:

Twitter

Videti, kaj’se trenutno dogajajo v svetu. Pridružite se Twitterju še danes. Prijavite se Prijava.

Netflix

Oglejte si filme o Netflixu & Televizijske oddaje v spletu ali pretočno predvajajte na pametno televizijo, igralno konzolo, računalnik, Mac, mobilni telefon, tablični računalnik in drugo.

KFC

Kliknite tukaj za Finger Lickin’ Dober meni, poiščite restavracijo ali naročite za dostavo v bližini. Piščanec, cel piščanec in nič drugega kot piščanec.

V vseh teh meta opisih je zelo jasno razvidno, za kaj gre na spletnem mestu.

9

Ustvari zemljevid XML

Zemljevidi XML so zemljevidi za Google, napisani v eXtensible Markup Language (XML). To so besedilni seznami vseh vaših spletnih strani’s strani, objave, oznake, kategorije in druge informacije. Format omogoča Googlu enostavno iskanje vseh pomembnih strani na vašem spletnem mestu.

Če ti’Če ste že namestili Yoast, bi moral XML Zemljevid strani’so bili ustvarjeni samodejno. To lahko preverite tako, da greste na SEO > Splošno in se prepričajte, da gumb za XML zemljevidi spletnih mest je nastavljeno na Na.

Če ne’ne želite uporabljati Yoast, nato pa preizkusite klasični vtičnik Google XML Sitemaps.

10

Uporabljajte podštevilke in meta opise v objavah

Zdaj smo’sem postavil temelje za SEO za našo spletno stran’čas je za razmislek o našem vsakodnevnem delu z objavami. Ko ti’Če organizirate objavo, se želite prepričati, da uporabljate podštevilke, kot so H1, H2, H3 ali H4. Njihova uporaba zagotavlja boljšo strukturo vašega dela za človeške bralce in temo omogoča bolj razumljivo tematikam, ki iščejo vaše spletno mesto.

V tem članku na primer mi’ponovno uporabite H2 kot velikost naslova za vsak od naših 15 nasvetov, medtem ko ima uvod na vrhu H1. Vsi ti naslovi olajšajo navigacijo po našem delu in omogočajo bralcem, da skočijo na odseke, ki jih imajo’vas najbolj zanima. Prav tako Googlu sporoča, za kaj gre v tem delu in kakšno vsebino vsebuje.

Ti’Prav tako boste želeli zanimiv naslov za vsako objavo, ki je’s povezan s temo.

Na koncu napišite meta opis tudi za vsako objavo. To storite tako, da v vmesniku za urejanje objav kliknite simbol Yoast in nato na desni stranski vrstici Predogled odrezka. Nato izpolnite polje z naslovom Meta opis.

Koristni nasveti

 • Za podrobnejše informacije o strukturiranju in pisanju spletnega mesta’s vsebino (vključno z nasveti resničnih strokovnjakov), preglejte naš vodič o pisanju za splet.

11

Optimizirajte objave za ključne besede

Ključne besede so SEO matice in vijaki. To so besede, ki se nanašajo neposredno na vsebino vašega spletnega mesta, strani spletnega mesta ali objave. Če ti’če na primer pišete o nogometu, potem so morda vaše ključne besede “nogomet,” “nogomet,” in “svetovni pokal.” Ključne besede se uporabljajo v naslovu vaših objav na spletnem dnevniku in na statičnih straneh ter se običajno prikazujejo v telesu vaših objav z redno frekvenco. To je’Tudi dobra praksa je, da uporabite ključne besede kot sidrno besedilo za povezave v svoji objavi.

Uporaba ključnih besed je vsekakor bolj umetnost kot znanost, saj se zlahka pretirava. Ko bo, se lahko vaša stran kaznuje ‘polnjenje ključnih besed’, ali pa se zdijo samo smešni. Don’t pozabite – optimizirati želite za Google, navsezadnje pa tudi vas’pišete za ljudi, ne za robote.

Prav tako bi morali ostati na svojem voznem pasu. Don’t lovite ključne besede za izraze, ki nimajo povezave s poudarkom na vašem spletnem mestu. Če ti’prodajate življenjsko zavarovanje, na primer don’ne poskušajte pobrati priljubljenosti iskalnih izrazov za Ariana Grande ali Spider-Man, razen če to nekako nima smisla za vaše spletno mesto’s cilji in temami. To ne’t pomeni, da lahko’ne bodite kreativni ali se odpravite na tangenco, vendar poskusite ostati na temo, kolikor lahko.

12

Vključi samo eno H1 na objavo

Naslov ali objava strani je edino mesto, ki bi moralo imeti naslov H1 – največjo vrsto naslova, ki jo lahko naredite. Vse po tem bi moralo uporabljati H2, H3 in H4, kot smo že razpravljali. Naslov H1 je Googlov signal o osredotočenosti na določeno stran ali objavo.

WordPress to olajša, saj je samo naslov objave privzeto nastavljen kot H1. Kaj’Še več, s standardnimi orodji za urejanje ne morete ustvariti H1 znotraj telesa objave. Lahko pa uredite svoje objave kot HTML in začnete z vstavljanjem < h1 >< / h1 > Oznake povsod. To je slaba ideja. Don’ne naredi.

13

Izogibajte se podvajanju vsebine

Druga velika zmeda je, če v isti objavi ali ključnih besedah ​​pokrijete več objav ali strani. Tam’s pogosta napačna predpostavka, da bo ciljanje na isto temo na več straneh izboljšalo vašo uvrstitev v rezultatih iskanja za to temo. No, saj ne’t. Pravzaprav ima nasproten učinek.

Znan kot kanibalizacija ključnih besed, ti’v bistvu tekmujete sami s posamezno temo in s tem zmanjšujete kakovost in avtoriteto svojega spletnega mesta. To pogosto povzroči, da se vaše spletno mesto še naprej potisne navzdol.

Boljša strategija je, da izberete eno objavo in jo po potrebi posodobite. Na primer, če imate poklicano objavo “Najboljši recepti za torte kdaj,” obravnavajte to kot an “zimzeleno” post – kar pomeni, da tema nikoli ni v resnici zastarela. Zimzeleno vsebino je mogoče posodobiti in ponovno napisati. Ta pristop je veliko boljši od ustvarjanja novih objav, ki ponovno obravnavajo isto temo.

14

Pojdite na Grips s kategorijami in oznakami

WordPress podpira kategorije in oznake, ki lahko tudi pomagajo Googlu pri razčlenjevanju in razumevanju vaše vsebine. Ugotovitev, kakšna je razlika, je lahko nekoliko zmedeno, v bistvu pa želite uporabiti kategorije za svoje spletno mesto’s glavnimi temami z oznakami, uporabljenimi za več podrobnosti.

Na primer v spletnem dnevniku, ki pregleduje knjige, se lahko uporabljajo kategorije, kot so Sci-Fi, Literatura, Prevodi in Young Adult. Oznake bi nato vključevale naslove knjig, imena avtorjev, založb in druge podatke, značilne za to objavo.

15

Dodajte povezave – notranje in zunanje

Na spletnem mestu obstajata dve vrsti povezav: zunanje povezave, ki vodijo do drugih spletnih strani, in notranje povezave, ki vodijo do vsebine na vašem spletnem mestu. Oboje je lahko v pomoč pri SEO. Danes se zdi, da strokovnjaki za SEO raje notranje povezave in predlagajo omejitev količine zunanjih povezav z uporabo naslednjih oznak. Naslednja oznaka Googlu sporoča, da določene povezave ne šteje za pozitivno glasovanje do spletnega mesta tretje strani’s uglednostjo.

Povezujte se na notranje in zunanje strani, kadar je to smiselno, in se prepričajte, da je besedilo, ki ga uporabljate za povezave, nekako opisno. Sledite tem osnovnim nasvetom in prav bi morali biti v redu.

Nasveti za WordPress SEO: Povzetek

Tu imamo: 15 WordPress SEO nasvetov, s katerimi bo Google opazil vaše spletno mesto in ga (upam) uvrstil višje. S pravilno uporabo ključnih besed, povezovanjem, kategorijami, oznakami, meta opisi, vtičniki, kot je Yoast, in ustreznim vzdrževanjem spletnih strani, bi morali biti na poti do boljše uvrstitve v Googlu in drugih iskalnikih.

Mi’sem s temi osnovami samo opraskal površino SEO. Sčasoma se lahko naučite o bolj niansiranih načinih za izboljšanje SEO, pa tudi izboljšate svojo sposobnost pisanja učinkovitih meta opisov, oznak in naslovov.

Če želite povzemati, je 15 nasvetov za WordPress SEO, da začnete:

 1. Izberite Hitri spletni strežnik
 2. Preverite uspešnost svojega spletnega mesta
 3. Zaščitite svojo spletno stran s SSL
 4. Na splošno zaščitite svojo spletno stran
 5. Preverite hierarhijo spletnega mesta
 6. Preverite Splošne nastavitve
 7. Optimizirajte naslov strani, vrstico in stalne povezave
 8. Napišite trdni opis meta
 9. Ustvari zemljevid XML
 10. Objave uporabljajo podnaslove in meta opise
 11. Optimizirajte objave za ključne besede
 12. Samo ena H1 na objavo
 13. Izogibajte se podvajanju vsebine
 14. Razumevanje kategorij in oznak
 15. Povezovanje: notranje in zunanje

Sledite zgornjim nasvetom in vi’Kmalu boste na poti do učinkovite strategije SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map