Преглед на WordPress.com 2020


Най-доброто за

Най-добро за Blogging


Обща класация

4 от 5 звезди

WordPress.com е отличен избор, ако искате да стартирате свой собствен блог, с всички функции, които биха могли да са ви необходими, за да стартирате успешен сайт за блогове. Тези функции идват на разумна цена и с по-лесен за употреба редактор от WordPress.org. Като цяло, WordPress.com е идеален както за начинаещи, така и за професионални блогъри.

Какви са плюсовете и минусите на WordPress.com?

Професионалисти

 • Най-добрият вариант за уебсайт за блогове – WordPress.com има конкретни шаблони и функции, за да направи блога ви успешен.
 • Изобилие от функции – получавате тонове персонализирани функции, предназначени да улеснят изграждането и работата на блога.
 • Разумни цени – можете да изградите и публикувате блога си безплатно или да изберете да надстроите за по-разширени функции.

Против

 • Шаблоните са фокусирани върху блоговете – Вие’Ще се боря, ако искате да изградите нещо различно от блог.
 • Не много приятелски за начинаещи – въпреки че WordPress.com е по-удобен за начинаещи от WordPress.org, вие’Все още ще трябва да знаете някакъв код, за да се възползвате максимално от него.

Преглед на WordPress.com

С един поглед

И така, вие’мислите ли да използвате WordPress? WordPress е голямо име в света на света и по уважителна причина – тя захранва над 30% от интернет!

Но за славата си там’s също много объркване поради съществуването на WordPress.org и WordPress.com. И така, за кого да отидете? Какво ги прави различни? И точно какво може да предложи WordPress.com?

За този преглед ние’поставихме WordPress.com през крачките си и накараха хора като вас да го тестват и да споделят опита си. Ще разгледаме какво определя WordPress близнаците и най-важното, независимо дали трябва да използвате или не WordPress.com за да направите своя сайт!

Ако ти’видях достатъчно вече, можете да кликнете върху връзките, за да започнете WordPress.com, или разберете кой конструктор на уебсайтове е най-подходящ за вас с нашата викторина!

WordPress.com срещу WordPress.org

Първо, нека’стигнете до основите и имайте бърз преглед на двете.

WordPress.org е основана през 2003 г. и е система за управление на съдържанието с отворен код (CMS).

CMS е софтуер, който можете да използвате за създаване и управление на уебсайтове. WordPress.org е това, което хората обикновено означават, когато говорят “WordPress”.

WordPress.com стартира след WordPress.org и е изграден на върха на оригиналната платформа. Това означава, че е наследил някои от функциите, които правят WordPress.org толкова впечатляващ.

WordPress.com е по-подобен на a ‘уебсайт строител’ в своя дизайн. Той има много по-опростен и лесен за използване интерфейс от WordPress.org. Както вероятно знаете, създателят на уебсайт е онлайн програма, която ви позволява да създадете уебсайт.

За разлика от WordPress.org, с тези строители, които правите’не трябва да кодирате, хоствате или управлявате актуализации, тъй като това е направено за вас. Повечето строители на уебсайтове като Wix и Weebly имат функции за плъзгане и пускане, което улеснява всички да създават своя сайт.

пример за уебсайт wordpress.comWordPress.com има много по-рационализиран интерфейс от WordPress.org. Сайтът е опростен и запазва впечатляващите функции на блоговете, с които WordPress е известен.

Колко лесно е WordPress.com да се използва?

Избор на правото уебсайт строител зависи от много различни фактори. Очевидно искате нещо, което ще направи вашия сайт да изглежда страхотно, както и да разполага с редица функции. Но също така искате да се насладите на изграждането на уебсайта си и да не прекарвате часове, научавайки се да кодирате.

Така е’е важно да погледнете строителя’лекота на използване и собствено ниво на техническо ноу-хау, за да добиете представа колко ви е удобно’ще го използвате всъщност. Че’Ето защо ние винаги тестваме за лекота на използване в нашите изследвания!

Как да направим това? Е, получаваме нормални хора като теб да изпробват строителя и да ги питаме колко лесно е било да се изпълняват определени задачи. С оценки, отзиви и оценки на числата това ни дава страхотни данни, за да ви дадем страхотни отзиви!

Но как точно постигна WordPress.com в нашата лекота на използване?

Честният отговор е, не е страхотен. Но преди да затворите тази страница в разочарование, нека’Прегледайте какво всъщност означава това и по-важното защо WordPress.com не го направи’не се появяват козове за лесно използване.

На първо място, въпреки че WordPress.com е създаден да изглежда и да се чувства много повече като създател на уебсайт, то’всъщност не е такъв. То’s платформа за блогове с добавки за създаване на уебсайтове.

Това означава, че не’не използвайте традиционното визуално редактиране с плъзгане и пускане, което е предпочитано от повечето уеб строители като Wix. Вместо това редактирате съдържанието и дизайна си отделно.

Това може да се почувства прекалено сложно и объркващо. Въпреки че е много лесно да добавите публикации в блогове, не винаги е толкова ясно как да добавите други елементи или персонализиране към вашия сайт. 60% от хората затрудняват добавянето на функции като абонамент, видео и прави местоположението им видимо на карта.

Поради това WordPress.com получи ниско ‘вероятно да препоръчам’ резултати. Но изглежда WordPress.com са наясно, че използването на техния сайт не е’разходка в парка! И те са включили стъпки за борба с това.

Когато за първи път създавате вашия сайт, той ви задава въпроси като името на вашия сайт, какво’и за какво’s за. Това означава, че вашият сайт вече е персонализиран, когато започнете!

Можете също така да изберете колко сте уверени в използването на технологията. Ако изберете начинаещ, той ви предоставя контролен списък за това как да настроите вашия сайт.

пример за подсказване на wordpress.comПолезни изскачащи подсказки често се появяват, за да ви водят през етапите на настройка на вашия сайт.

В обобщение, WordPress.com е много по-лесен за използване от WordPress.org. Ти не’не трябва да се притеснявате за хостинг, управление на актуализации или кодиране.

Той запазва невероятната си репутация в блогове, с гамата си от вградени функции, които правят живота ви на писане възможно най-лесен. Но в сравнение с традиционните създатели на уебсайтове за влачене и пускане, WordPress.com е в дъното на пакета, когато става дума за лекота на използване.

За по-лесна употреба, общите начинаещи или кодиращите фобии е по-добре да търсите другаде.

Кой е WordPress.com Best For?

Blogging

Както може би вече сте се досетили, блоговете са най-добри в WordPress! Това е какво WordPress.com наистина е построен за това и показва. Всички подходящи функции, които искате за вашия блог, се вграждат автоматично. Те включват:

 • анализ
 • показване на категории
 • архив
 • коментари
 • социални отметки
 • функция за търсене
 • RSS емисия

Той също така стои над конкурентите си, като предлага интуитивни опции за настройки. Например, изборът за автоматично използване на първото изображение в публикацията или не. Дисплеят на блога ви се редактира в Персонализатора, с още повече опции в настройките в раздел Писане.

Настройки за блогове на wordpress.comС широки настройки за блогове и опции за показване, WordPress.com е идеален за блогове.

С това разнообразие от функции, опции и набор от възможности за избор на настройки можете да сте сигурни, че блогът ви е в най-добрата среда за излитане и разцвет. То’наистина не е изненада, че WordPress.com спечели “Перфектен за блогове” заглавие в нашата класация.

То’е изборът на отличието, ако сте’се отнасяте сериозно към вашия блог и с безплатната му версия и различни ценови планове спечелихте’също няма да изпразвате собствените си джобове. То’е печеливша!

Бизнес

Докато WordPress.com е звездата на шоуто, когато става въпрос за блоговете, той пада в други области. Ако ти’търсите онлайн бизнес сайт и искате високо ниво на персонализиране, тогава WordPress.com isn’t най-добрият вариант.

С това казано, WordPress.com има Бизнес план за $ 300, който се таксува годишно. Това е планът, който препоръчват за малки фирми. Тя включва бизнес шаблони за теми, поддръжка на Google Analytics и неограничено пространство за съхранение.

Можете да добавите добавки и теми на трети страни, за да разширите сайта си’s функции. Той също така предлага списък с функции, които да поддържат вашия бизнес и да направят вашия сайт да се откроява.

Като цяло ние го правим’не препоръчвам WordPress.com за бизнес сайтове. Ако ти’преуверете кой строител да създаде вашия сайт, можете да разгледате нашата сравнителна таблица на най-добрите създатели на уебсайтове за бизнеса.

Е-търговия

WordPress.com има функция за електронна търговия, но имате нужда от бизнес план 300 долара годишно, за да получите достъп до нея.

Това идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите! Така че можете да го изпробвате, без да се ангажирате дългосрочно. Но в зависимост от нивото на вашия бизнес или бюджета ви, това авансово плащане може да е нерентабилно.

В WordPress.com има различни опции за електронна търговия:

 • Магазин за електронна търговия е достъпен за клиенти в САЩ и Канада и ви позволява да продавате в САЩ или да станете глобални. (Трябва да сте в бизнес плана и вече сте инсталирали персонализирана тема или плъгин).
 • Бутонът за прости плащания е на разположение на клиентите както на плановете Business, така и на Premium.
 • За тези от вас без бизнес или Premium можете да добавите Бутон PayPal към вашия сайт, което ви позволява да приемате плащания чрез (вие се досетихте), PayPal. Само с главата нагоре: това ще включва кодиране, което вие’се ръководят от тяхната страница за поддръжка.

Има налични функции за електронна търговия, за да се възползвате, но това е така’s си струва да балансирате цената на плановете и нивото на вашия бизнес, преди да платите за план веднага.

Искате да продавате онлайн, но не’Мисля, че WordPress е подходящ за вас? Вижте нашето парче на най-добрите платформи за електронна търговия, за да намерите идеалното прилягане.

персонален

Ако ти’не сте собственик на бизнес или блогър, може ли WordPress.com да е подходящ за вас? Е, зависи какъв личен сайт искате да създадете!

С толкова много теми, от които да избирате (348, за да бъдем точни!) И опцията да търсите тези по жанр или стил, вие’не забравяйте да намерите този, който обичате.

Ако ти’не правите никакви пари от личния си сайт, което може да искате да започнете от безплатната версия. Само имайте предвид, че за да добавите медии като видеоклипове, които трябва да надстроите към Premium план.

wordpress.com шаблониWordPress.com разполага с широка гама от атрактивни теми, които можете да търсите в зависимост от вашите нужди.

Само не забравяйте, че това не е’Не създавате уебсайт за плъзгане и пускане! Така че, въпреки че вашият сайт ще изглежда страхотно, персонализирането може да е сложно или ограничително, тъй като WordPress.com е изграден като платформа за блогове преди всичко.

скалируемост

Ако ти’имам личен сайт, който иска да увеличи онлайн присъствието ви, WordPress.com ви дава опции. Можете да преминете нагоре през различните си ценови планове, докато вашият сайт расте и се развива.

Радостта на WordPress.com е, че можете да създадете всичко с него. Но след като веднъж създадете, имате ограничени възможности за това как можете да редактирате или управлявате вашия сайт.

Ако ти’Имате бизнес уебсайт или се надявате на бърз растеж, WordPress.com isn’t най-добрият избор, както е’не е много мащабируемо. Въпреки че по-високите ценови планове идват с добавени функции и персонализирани опции, може да стане скъпо да подобрите вашия сайт за електронна търговия по този начин.

На техния сайт WordPress.com ви кани да се присъедините към печелената платформа’t прерасне. То’Заслужава да се отбележи, че винаги можете да започнете от WordPress.com и след това да прехвърлите сайта си в WordPress.org по-късно.

Инструментите на WordPress.com

Помогне & поддържа

Когато създавате вашия сайт, искате да сте в сигурни ръце. Особено, ако вие’не сте уверени или тепърва започвате.

WordPress.com има база знания с функция за търсене, както и списък с теми като Старт, Създаване, Персонализиране и Свързване.

Всички тези връзки към съответните страници с ръководства и статии, за да ви помогне. След това тези страници препращат към полезни ресурси като контролни списъци, видео уроци и дори се регистрират връзки към онлайн курсове!

Най- “Как можем да помогнем?” лентата за търсене винаги присъства и в горната част на всяка страница за поддръжка.

wordpress.com база от знанияWordPress.com’s базата знания предлага страхотна поддръжка, удобна е за потребителя и разполага с много ресурси, за да отговори на вашите въпроси.

Можете също да изпратите въпроси до техния онлайн форум или да кликнете върху синия въпрос в долния десен ъгъл на екрана за помощни опции и достъп до ‘Експертни потребители’.

wordpress.com помощен ресурсРесурсите за помощ и поддръжка никога не са далеч – просто щракнете върху въпросителен знак за редица статии, опции за търсене и поддръжка за чат.

Когато ти’получавате онлайн помощ, която искате да се чувствате сякаш приятел ви помага, а не че най-строгият ви учител ви поръчва през рамо. WordPress.com изтеглиха това.

Интеграция на социалните медии

Дали сте’ако създадете готварски блог или стартирате свой собствен бизнес, социалните медии са жизненоважното поддържане на връзката ви и промотиране на вашата марка. В днешно време, ако сте’не сте в социалните медии, истината е, че хората ще намерят твърде лесно да ви игнорират.

И така, вие’По-добре да ги вземете с красива социална емисия на уебсайта си, за да им покажете, че принадлежите в 21 век!

С WordPress.com можете да свържете вашия сайт със страниците си в социалните медии, така че новите ви публикации да бъдат споделени с вашата емисия за новини.

Можете също да добавите джаджи, които показват вашата социална емисия на вашия уебсайт. Например, можете да вградите своя емисия в Twitter, така че вашата времева линия да се показва на вашия сайт.

анализ

Ако искате да видите колко хора посещават вашия сайт, кога посещават и от къде, тогава вие’Ще има нужда от функция за анализ. WordPress.com има един вече вграден за вас. Ти не’не трябва да го настроите или нещо друго, просто щракнете върху “Статистика” бутон и преглед на вашия сайт’s дейност.

wordpress.com аналитикаWordPress.com’Вградената функция за анализи е лесна и полезна “с един поглед” анализ на вашия сайт’s трафик.

Това ви дава полезно, ясно и “с един поглед” разбивка на трафика на вашия сайт. Анализира данните, за да можете да видите вашия сайт’s най-популярното време на деня, сумарните последователи и дори най-добрите гледки, които някога са били!

Това е наистина полезно, но може да искате по-усъвършенстван и специфичен инструмент за анализ. В този случай вие’Ще трябва да надстроите до бизнес плана, за да можете да получите поддръжка на Google Analytics на вашия сайт. Отново в ръководството за това в ръководството за знания има ръководство, даващо помощ за това как да настроите това.

SEO & маркетинг

Значи ти’създадохте вашия сайт. То’е онлайн, то’готов е да се възхищаваш и ти’гледате статистиката си за признаци на живот. Единственото нещо, от което се нуждаете сега, са посетители и много от тях!

SEO означава Оптимизация за търсачки. Всичко това означава да помогнете на вашия сайт да се класира високо в резултатите от търсенето. прост!

Мислете за това така: вашият уебсайт е театър и съдържанието, което вие’работих толкова усилено върху играта. Актьорите са готови и театърът е изцяло декориран, но сега имате нужда от публика.

SEO действа като листовки, плакати и табели, насочващи хората към вашето шоу! Това е, което казва на хората какво’всичко за, ако го’е от значение за тях и ако е така’е нещо, което всъщност искат да видят.

WordPress.com се грижи за 80-90% от механиката на SEO, така че да’не трябва. Всичките им теми са предназначени да оптимизират класирането ви. Това означава, че можете да седнете и да се съсредоточите върху създаването на страхотен сайт.

Ако искате да се свържете с вас, можете да надстроите до бизнес плана, за да получите персонализиран домейн (който обичат търсачките), както и да получите достъп до SEO инструменти. Те ще ви позволят да приспособите това, което се появява на страницата с резултати и повече, давайки на сайта си много по-голям шанс в света на класирането и SEO магията.

Така че вече са обхванати основите, но ако искате’сериозно се отнасяте към SEO вие’Ще трябва да надстроите до бизнес плана.

домейни

Ако ти’отново на безплатната версия просто въведете името на вашия сайт и след това изберете най-добрия безплатен URL адрес’е на разположение Пример за този домейн е: https://examplex.home.blog/ или https://example.wordpress.com

Все пак, ако сте’търсите нещо професионално’най-добре да получите потребителски домейн. Можете да направите това, като надстроите до някой от платените планове. Можете също да прехвърлите съществуващ домейн от друг сайт.


Сигурност

WordPress има доста задълбочена система за сигурност, която да защити вашия сайт, така че можете да се чувствате сигурни и здрави!

Всички сайтове на WordPress.com са шифровани и се инсталират автоматично със сертификат SSL (Secure Sockets Layer). Това означава, че вашият сайт е безопасен и защитен. Те също така пускат защитни стени, наблюдават подозрителна активност, провеждат тестове за сигурност и дори имат специализиран екип за сигурност.

Сигурността очевидно е много важна за WordPress.com. Те дори ви дават ръководство, показващо как можете да защитите себе си и данните си онлайн!

Архивите & Възстановява

То’е кошмарът. Вие’редактирате вашия сайт и той се срива, или правите грешка, и изведнъж ви’загубих всичко. Трябва да започнете от нулата или да се опитате да поправите каквото бедствие е разрушило вашите красиво форматирани страници.

Но не и с WordPress.com!

Той има полезна функция за възстановяване, при която можете да възстановите вашия сайт от всяка точка, ако той се срине или случайно изтриете нещо. Това е различно от другите сайтове, където можете да го възстановите само от последния път, когато сте запазили (което може да включва грешката, която сте направили’опитваш се да решиш)!

Данните от вашия сайт са архивирани, така че ако се случи нещо като прекъсване на тока или стихийно бедствие, което доведе до загуба на данни, WordPress.com може да го възстанови вместо вас.

Цените на WordPress.com & Съотношение качество-цена

WordPress.com може да има всички функции в света, но ако това ви струва цял живот спестявания, това не би’t брои за много!

За щастие, те’не искаш всяка стотинка в банковата си сметка. Всъщност, в нашето изследване WordPress.com беше на трето място по съотношение цена / качество! Той има второто най-евтино средно ценообразуване зад Wix, което е доста добро.

И така, какви са различните ценови планове, които WordPress.com предлага?

Wordpress.com ценови плановеWordPress.com има страхотни ценови планове, с разнообразие от функции и опции за надграждане, което го прави страхотно като цена.

Както можете да видите, има безплатен план и след това три платени планове. Те се таксуват ежегодно, така че дон’не позволявайте на цифрите за цените да ви отложат. ние’Ще ги разчупя, за да можете да виждате какво точно’получавате за парите си.

 • Безплатен план: $ 0! Всички обичаме безплатните неща, така че това е страхотен план да започнем. Поиграйте си с шаблоните и темите, вижте колко лесно ще го намерите, дори публикувайте сайта си онлайн, всички без да плащате и стотинка. Този план има приличен набор от функции, включително 3 GB пространство за съхранение, поддръжка на общността, основно персонализиране на дизайна и безплатни теми.
 • Личен план: 48 долара годишно (4 долара на месец, таксувани годишно). Както подсказва името, това е най-доброто за лична употреба! Както и какво’с оферта на безплатния план, получавате персонализирано име на домейн, поддръжка по имейл и чат на живо и премахване на реклами в WordPress.
 • Премиум план: 96 долара годишно (8 долара на месец, таксувани годишно). Най-доброто за предприемачи и фрийлансъри, това предлага всичко от предишните планове, но повече! Неограничените премиум теми, модерното персонализиране на дизайна, 13 GB пространство за съхранение, както и опциите за осигуряване на приходи от вашия сайт, получаване на VideoPress поддръжка и възможност за продажба чрез Simple Payments са страхотни предимства.
 • Бизнес план: 300 долара годишно (25 долара на месец, таксувани годишно). Най-доброто за малкия бизнес, това има всичко от Premium план плюс повече, включително: неограничено пространство за съхранение, курсове на живо, SEO инструменти, приставки, теми за изтегляне и интеграция с Google Analytics.

Кой план ще изберете наистина зависи от вашия бюджет, вида на сайта, който сте’създавате и колко искате да разширите сайта си. Въпреки че по-евтините нива на цените са ограничени в предлаганите функции, те все още са добра стойност за начало.

Преглед на WordPress.com – Обобщение

Сега, че вие’оставих объркване за WordPress.com зад себе си, нека’обобщете какво обхваща този отзив, за да можете да решите дали той наистина е най-добрият избор за вас!

WordPress.com е изграден на WordPress.org, което го прави да стои главата и раменете над останалата част от конкуренцията, когато става въпрос за блоговете. Ако ти’се отнасяте сериозно към вашия блог (но искате по-опростен интерфейс от WordPress.org), тогава WordPress.com е мястото за вас.

Но в сравнение с реалните строители на уебсайтове WordPress.com излезе на последно място в нашата класация за лекота на използване. Не е начинаещ приятелски настроен и ще се чувствате ограничени, ако сте’създавате нещо различно от блог. Ако искате да разширите или развиете вашия сайт, ще трябва да използвате основно кодиране, което е голямо изключване за повечето хора.

Ако ти’Не се притесняваме от технологиите, искате силно персонализиран сайт или искате лесно да настроите вашия бизнес сайт, ние не го правим’не препоръчвам WordPress.com за вас.

Но, ако ти’рестартирайте блог, сте доста уверени и щастливи да се учат, докато отидете, или искате страхотни функции на разумни цени, тогава казваме запишете се днес!

С добра стойност на парите и възможност за безплатен план, то’е много лесно да се присъедините към 25,855,689 потребители по целия свят, изразявайки своето мнение WordPress.com!

Експертът за създаване на уебсайтове има за цел да ви предостави честни данни. Че’Ето защо провеждаме собствени проучвания и получаваме пряко, лично разбиране. Анализите и графиките в тази статия се основават на автентични източници, преквалифицирани от нашите вътрешни експерти. Полагаме големи грижи да гарантираме, че информацията, която публикуваме, е достоверна и точна. Въпреки това, WBE не носи отговорност за неточности в информацията, предоставена ни от потребители, участници в изследването или други организации.

Моля, обърнете внимание, че съдържанието в тази статия е само за обща информация. ние’ще се радваме да отговоря на всички въпроси, които може да имате относно тази статия и нейните подкрепящи изследвания. За допълнителна информация, моля, свържете се с експерта за създаване на уебсайтове директно по имейл на адрес

Оставете коментар

Отказ на отговора Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани * Коментар * Име: * Имейл адрес: *

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map