Sådan starter du en WordPress-blog

Contents

Opret en blog på WordPress i 10 enkle trin

hvordan man starter et wordpress blog med et billedeWordPress er muligvis den perfekte platform til blogging, men at komme i gang kan være skræmmende – og det er netop derfor’er her. Efterlad dine bekymringer, da vi viser dig, hvordan du får din WordPress-blog i gang.


Hvorfor er WordPress så ideel til blogs i alle former, størrelser og emner? Det’s en open source platform, hvilket betyder, at du har fuld kontrol over dit websted – tilpasning, kode, indstillinger og mere er alt sammen i dine hænder.

Ikke kun det, WordPress var det oprindeligt designet til blogging, og det har det ikke’t mistede fokuset, selvom det var’er vokset til en af ​​de mest kraftfulde platforme på nettet. der’nægter ikke WordPress popularitet’ magt og fleksibilitet har genereret – faktisk, WordPress driver nu over 30% af siderne på internettet!

Stor kraft kan komme med stor hovedpine og frustreret råben, men vi’er her for at sikre, at det ikke gør det’t ske – du’vil elske at opsætte din WordPress-blog, fordi du’Vi har vores eksperter på din side!

hvis du’Men det er kort tid, men at opbygge en blog på WordPress er muligvis ikke den bedste mulighed for dig. Du kan få et websted live på kun et par timer ved hjælp af en webstedsbygger, så hvis det lyder mere på din gade, så tjek vores gennemgang af de bedste bloggingsplatforme.

Denne guide leder dig gennem hvert trin, du skal tage Opret nemt din helt egen blog på WordPress.

Lade’s komme i gang, skal vi?

1

Køb et domænenavn til din blog

Hvis du allerede har et domæne, så tillykke – du kan springe direkte til trin nummer to: Tilmeld dig en WordPress Hosting Provider. God læselyst!

Den allerførste ting at gøre er at få fat i dig selv et domænenavn. Domæner er vigtige, da det er det, folk bruger til at søge efter din blog – for eksempel er vores domænenavn websitebuilderexpert.com.

Du har brug for et domænenavn, fordi det fungerer som dit websted’s unikke identitet – ingen to websteder kan have det samme domæne. Tænk på det som din blog’s fingeraftryk eller telefonnummer, hvilket gør det nemt at finde og genkende og hjælpe det med at skille sig ud fra alle de andre blogs online.

Dette er et sjovt første skridt, men det’er også en stor beslutning – hvis din blog er din baby, er det ret vigtigt at vælge sit navn! hvis du’du ønsker at forvandle blogging til en online-forretning, så du’Jeg bliver nødt til at tænke på et professionelt navn, der lokker læserne.

Herunder er nogle regler, du kan følge for at sikre dig, at dit domæne er konfigureret til succes:

Top tip til valg af dit domæne

 • Hold det simpelt – du ønsker, at dit domænenavn skal være let at finde. Don’t overkomplicere det i et forsøg på at være det “forskellige.”
 • Gør det kort og snappet – dit domænenavn skal være mindeværdigt!
 • Don’t brug tal og bindestreger, hvis du kan hjælpe det – undgå alt, der kan misforstås eller forvirres. Når folk anbefaler dit websted, vil de virkelig stave det ud til deres venner? Don’t risikerer at gå glip af læserne, fordi de gik glip af en bindestreg.
 • Reflekter din blog – dig’Vi bemærker, at vores domæne er det samme som vores websted’navn, ligesom de fleste websteder derude. Dette hjælper med at cementere dit websted’identitet, gør det lettere at finde og generelt undgår forvirring!
 • Vær unik – Hvis det ønskede domæne allerede er taget, don’t bare sæt et nummer to på enden og lad det ligge ved det. Udkast et par variationer for at undgå skuffelse.
 • Handle hurtigt! – Når et domæne er væk, er det’er væk – så når du først’har besluttet dit domænenavn, skal du sikre det, før en anden får deres hænder på det. På den måde, det’er klar og venter, når tiden kommer til at offentliggøre din blog.

Så dig’Vi har fået en idé om dit perfekte domænenavn, men hvor skal du hen for at sikre det? Du kan’t bare gå en tur ind i din lokale butik og hente en – i stedet skal du købe dit domæne fra en registrator.

Du har to hovedvalg:

 1. Find en hostingudbyder, der enten sælger domæner, eller inkluderer et gratis domæne i sine hostingplaner. (Vi’Jeg går nærmere ind på at vælge en hostingudbyder i det næste trin.)
 2. Køb dit domæne fra en registrator som GoDaddy, og peg derefter dit domæne til din WordPress-blog.

Hvis din hostingudbyder kaster et gratis domæne med din hostingplan, er dette den bedste mulighed. Det gratis domæne varer normalt i et år, hvorefter du’Jeg bliver nødt til at fornye den for at holde den som din.

Hvis din udbyder ikke gør det’t tilbyder denne frynsegod, anbefaler vi at bruge en registrator som GoDaddy. Dette er fordi du’det er mere sandsynligt, at du får en hel del end hvis du køber via en hostingudbyder.

godaddy domænerGoDaddy er verden’s største domæneregistrator og gør det nemt at komme i gang med dit helt eget domænenavn

Don’t bekymre dig om at henvise dit domæne til dit websted – det’er temmelig enkel, og der er trinvise vejledninger online til at hjælpe dig, f.eks. denne Videresend mit domænehjælpeartikel fra GoDaddy.

Du kan forvente at betale overalt mellem $ 0,99 og $ 60 pr. År for et domæne. Prisen vil variere afhængigt af, hvordan du ønsker, at din url skal slutte – for eksempel .online, .net eller .io. Det sagt, standardprisen falder normalt mellem $ 10 og $ 20 pr. år for et .com-domæne.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Kom med ideer til din blog’s domænenavn – prøv at tænke på et par variationer
 • Kontrolleret dit ideelle domæne’s tilgængelighed, for at sikre, at ingen andre har den samme
 • Betalt for og registreret dit domæne hos en officiel registrator, såsom din hostingudbyder eller GoDaddy.

Yderligere information

 • Læs vores Hvad er et domænenavn? Nybegynder’Vejledning for mere information om domæner.

2

Tilmeld dig en WordPress-hostingudbyder

Hostingudbydere giver dybest set dit websted en plads på internettet, hvor det kan gå live. Uden hosting vil ingen se din smukke blog, så det’er vigtigt at tilmelde sig en udbyder, før du prøver at offentliggøre noget.

Der er masser af udbydere derude, og masser af forskellige typer hostingplaner også. Du skal finde den der’det er rigtigt for dig – Den forkerte hostingplan kan se dit websteds hastigheder lide, og endda få din blog til at gå ned!

Det’det er en god ide at vælge WordPress-specifik hosting, da disse planer er specielt designet til at understøtte WordPress-websteder og leveres med funktioner, der gør dit liv lettere. Der er to hovedtyper af WordPress-hosting: delt og administreret.

Shared vs Managed WordPress Hosting

Delt hosting er den mest basale type hosting. Det betyder, at du deler en server med andre websteder, så dine ressourcer (såsom opbevaring) er spredt mellem alle jer. Brug dette hvis du’genopbevare tingene små eller ikke’t planlægger at tjene penge på din blog.

En god måde at tænke på delt hosting er at forestille sig det som at bo i et delt hus – I har hver deres eget soveværelse, men I deler ressourcer mellem jer. Hvis en person forlader deres lys hele tiden og kører ned på den elektriske måler, så er der’der er ingen tilbage til resten af ​​dig.

Administreret WordPress-hosting er mere avanceret – du får bedre funktioner, såsom ekspert WordPress support og automatiske opdateringer. Denne type hosting kan understøtte meget større WordPress-websteder end delt hosting, og er en populært valg for virksomheder – såvel som store blogs!

Administreret WordPress-hosting er bedre end delt hosting og perfekt, hvis du’vi har lidt mere generøst budget eller dig’planlægger et stort projekt. Det har bedre funktioner og gør det meget lettere at køre dit websted.

Hvad skal du kigge efter i din hostingudbyder

WordPress har tre krav til hosting. Uanset hvilken udbyder du vælger, skal du sørge for, at de har:

 • PHP version 7.2 eller nyere
 • MySQL version 5.6 eller nyere, ELLER MariaDB version 10.0 eller nyere
 • HTTPS support

Top Tip! Se efter udbydere, der tilbyder et klik med WordPress-installation – dette vil gøre dit liv meget lettere, når du kommer til det næste trin i vores guide!

Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Don’t bekymre dig – vi’Vi har allerede undersøgt de bedste WordPress-hostingudbydere rundt omkring og har nogle topværter at anbefale:

 • Bluehost: Uden tvivl den bedste WordPress hosting-udbyder på markedet, Bluehost er det bedste sted at starte. Ved at tilbyde et-klik-installationer på både delt og administreret WordPress-hosting sammen med gratis sikkerhedskopier, automatiske softwareopdateringer og bonusen til et gratis domæne, har Bluehost virkelig den fulde pakke.
 • A2 Hosting: Denne provider tilbyder både delt og administreret WordPress-hosting, selvom vi kan anbefale dets administrerede WordPress-planer som værende særligt gode. Med både software- og plugin-opdateringer såvel som gratis sikkerhedskopier holder det endda trit med Bluehost – selvom det ikke gør det’t give et gratis domæne.
 • HostGator: hvis du’er lige efter delt WordPress-hosting, men don’t se appellen fra Bluehost, så kan vi anbefale HostGator’s WordPress planer i stedet. Du’Jeg får et gratis domæne, ubegrænset lagerplads og opdateringer til både software og plugins (hvilket er usædvanligt i delte hostingplaner.) Kast en utrolig imponerende oppetid på 99,99%, og det’er et solidt valg!

Yderligere information

 • Find din perfekte udbyder – læs vores anmeldelse af de bedste WordPress-udbydere for et detaljeret kig på både delte og administrerede WordPress-værter.
 • Har din blog brug for den bedste service? Læs vores anmeldelse af de bedst styrede WordPress-hostingudbydere for en fuld liste.

Mens alle disse udbydere scorede imponerende i vores forskning, Standout-vinderen var unægtelig Bluehost. Ikke kun rangerede det som nummer et for både delt og administreret WordPress-hosting, det’WordPress blev også anbefalet som den bedste udbyder af WordPress.

Du kan se, hvorfor Bluehost er den udbyder, vi mest anbefaler til WordPress-brugere. Hvis du vil tilmelde dig, vi’Vi har skitseret et par nyttige trin nedenfor for at hjælpe dig med at komme i gang.

Top Tip! Hvis hosting lyder for udfordrende lige nu, det’Det er okay – du kan først starte din blog på en webstedsbygger. Webstedsbyggere er vært for dit websted for dig, så alt hvad du skal gøre er at tilmelde dig og begynde at offentliggøre. Dette er en nem måde at opbygge din selvtillid inden du flytter til WordPress.

Vælg en plan

Den første ting, du skal gøre, er at vælge den rigtige plan for dig. For Bluehost’s delt WordPress-hosting, priserne starter bare $ 2,75 per måned til din første periode. Planen fornyes derefter til den normale sats på $ 7,99 pr. Måned.

Du har i alt tre planer at vælge imellem, lige fra $ 2,75 til $ 5,45 per måned.

bluehost delte wordpress prisplanerBluehost har tre delte WordPress-hostingplaner og tilbyder en rabat til førstegangskunder.

Den vigtigste grund til at tilmelde dig Bluehost’s anbefalede plan er, at det giver dig gratis sikkerhedskopier. Ellers, Grundplanen skal tjene dig fint – så længe dit websted også er meget grundlæggende.

hvis du’d har hellere administreret WordPress-hosting, din billigste plan bliver $ 19,95 pr. Måned (dette fornyes med $ 29,99 pr. måned, når din første periode er slut). Igen har du tre planer at vælge imellem, denne gang spænder fra $ 19,95 til $ 49,95 pr. Måned.

bluehost administrerede wordpress planerBluehost’s administrerede WordPress-hosting starter ved $ 19,95 pr. måned og leveres med avancerede funktioner såsom premium-temaer og daglige sikkerhedskopier.

Vi anbefaler disse planer for, hvornår du’prøver igen vokse din blog, og for at gøre det mere professionel. Dog det’Det er meget usandsynligt, du’Jeg har brug for den dyreste plan – eller endda Grow-planen – så don’t føler mig presset til at tilmelde dig de dyrere muligheder.

hvis du’hvis du er seriøs omkring din blog, skal du start med $ 19,95 pr. måned Build-plan, snarere end at vælge delt hosting. Dette skyldes, at du får mere sofistikerede funktioner, såsom malware-beskyttelse, daglige sikkerhedskopier og endda et marketingcenter.

Forbind dit domæne

Når først du’Når du er tilmeldt, kan du oprette forbindelse til dit domæne. Bluehost leverer et gratis domæne i dit første år på alle dens planer, så hvis du ikke gør det’t har endnu et domænenavn, dette er en nem (og gratis) måde at registrere et.

Når du vælger din plan, skal du’Jeg føres direkte til en side, hvor du enten kan søge efter dit nye domænenavn eller indtaste et eksisterende. Følg blot anvisningerne – det tager mindre end et minut!

bluehost opsætning domæneregistreringBluehost gør det let at komme i gang, uanset om du’genoprette et nyt domæne eller forbinde et eksisterende domæne.

Opret en konto

Når først du’har valgt et domæne, du’Jeg føres til kontosiden. Der indtaster du dine detaljer, vælger dine planindstillinger og vælger de ekstra ting, du ønsker. Det er også her du indtaster dine betalingsoplysninger, så det’Det er en god ide at have dit kreditkort klar!

Bluehost-kontoopsætningDette er den side du’Jeg kan se, når du tilmelder dig en Bluehost-plan.

Gå nøje over denne side for at sikre dig’er tilfreds med alle detaljer – vær særlig opmærksom på kontraktens længde (standardindstillingen er 36 måneder) og eventuelle ekstra pakker.

bluehost pakke tilmeldingsudstyrDu kan vælge pakkeudstyr, hvis du vil have yderligere funktioner inkluderet i din plan, f.eks. SEO-værktøjer.

Hostingudbydere markerer undertiden ekstrabokse automatisk – hvis dette er tilfældet, du kan bare fjerne kryds for hvad du ikke gør’t behov.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Besluttet hvilken type hosting du har brug for
 • Undersøgte den bedste hosting-udbyder til din blog
 • Valgte en hostingplan der’er det rigtige for dit websted
 • Tilmeldt dig, tilsluttet dit domæne og oprettede en konto med din udbyder

Yderligere information

 • Læs vores dybdegående Bluehost anmeldelse for at finde ud af, hvorfor det’er den bedste WordPress-hostingudbyder.
 • Vil du holde din blog inden for budgettet? Læs vores Bluehost-prisfastsættelse for et fuldt kig på dens planer og priser.
 • Sammenlign de bedste hostingudbydere i vores Sammenligningstabel for webhostingtjenester.

3

Installer WordPress

Nu hvor du’er alt opsat med din hostingudbyder, dig’ser du sandsynligvis rundt og gnider hænderne sammen, klar til at begynde at opbygge din blog. For det, dig’Jeg har brug for byggesten – tid til at installere WordPress så du kan komme til de sjove ting!

Der er to måder at installere WordPress: manuel installation og installation med et enkelt klik. Hvilken du bruger afhænger af din hostingudbyder – hvis du ikke gør det’t vælg en WordPress-specifik plan, så vandt du’t har mulighed for en installation med et enkelt klik.

Det’Det kommer jeg ikke som nogen overraskelse Vi anbefaler stærkt et-klik installation – det’er lettere, hurtigere og meget mere begyndervenlig end at gøre det manuelt. Bluehost, A2 Hosting og SiteGround er kun tre udbydere, der tilbyder automatisk eller nem WordPress-installation.

Bluehost installerer for eksempel automatisk den nyeste version af WordPress, når du først har gjort det’Vi har oprettet din konto, hvilket betyder, at du ikke har det’t er nødt til at løfte en finger. Læs vores guide til Sådan installeres WordPress With Bluehost for at få flere oplysninger om denne superenkle proces.

bluehost automatisk installere wordpress blogBluehost installerer WordPress automatisk for dig, hvilket gør det til en rigtig hurtig og begyndervenlig hostingudbyder. Top Tip! Ved manuelle installationer er en god referencekilde, hvordan man installerer WordPress-guide, der kan findes på det officielle WordPress-websted. Det’Det er også værd at se, om din hostingudbyder har lignende artikler i sit hjælpcenter.

hvis du’har allerede tilmeldt en hostingudbyder der ikke’t tilbyder WordPress installation, don’t panik – du kan installere det manuelt, men det’Jeg tager bare mere tid og kræfter. Heldigvis er der masser af begyndervenlige guider derude, der leder dig gennem hvert trin.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Fandt ud af, om din hostingudbyder tilbyder installation med et klik
 • Besluttede enten en manuel eller et-klik-WordPress-installation
 • Installeret WordPress

4

Vælg et tema til din blog

Du’har installeret WordPress, hvilket betyder kan du nu begynde at opbygge din blog. Den første ting at gøre er at vælge et tema. Og vi’igen ikke tale om ‘boganmeldelser’ eller ‘bageri’ – vi mener en skabelon, der bestemmer udseendet på din blog.

Hvor finder du dit tema

Hvor kan du finde disse temaer? Nå, der er tusinder i WordPress Theme Directory – du kan søge efter nøgleord eller filtrere resultater efter popularitet, seneste eller endda efter funktioner, layout eller emne.

Du kan ‘demo’ de fleste temaer for at se, hvordan designet ser ud på en live side, mens nogle endda lader dig redigere prøveindholdet for at give dig en fornemmelse af, hvordan temaet fungerer.

Wordpress blog tema katalogDu kan finde tusinder af temaer på det officielle WordPress-websted og søge gennem dem ved hjælp af filterindstillingerne.

Du kan også finde WordPress-temaer på tredjepartswebsteder som ThemeForest og Themify, hvilket betyder dig’Vi har en overvældende mængde valg. Uanset om du holder dig med WordPress eller udforsker andre sider, du’Jeg finder en blanding af gratis og premium temaer.

Valg af et kvalitetstema: Gratis vs Premium

WordPress-temaer kan bygges af enhver, fra WordPress-udviklere til din næste nabo. Dette betyder, at du får masser af variationer, men det betyder også, at du også kan forvente en vis variation i kvalitetsniveauet.

Top Tip! Sørg for, at du vælger et kvalitetstema. Læs anmeldelser, kig på, hvornår temaet sidst blev opdateret, forhåndsvis temaet, før du installerer det, og hold dig i officielle butikker som dem, vi nævnte ovenfor..

Betyder det, at jeg skal holde mig væk fra gratis temaer? Nå, ingen – gratis temaer er muligvis mere begrænsede og mindre unikke end premium-temaer, men det gør det ikke’du mener, at du ikke burde’t brug dem.

Der er masser af gratis kvalitetstemaer derude – hvis du kender dig’Jeg skal prøve forskellige stilarter og redesigne en masse, eller bare vil have en temmelig enkel blog, så er et gratis tema et fornuftigt valg. De har også en tendens til at være ret begyndervenlige, hvilket er en stor bonus for nye bloggere!

Ulempen med gratis temaer er, at de’er ikke så stor i det lange løb. De don’t kommer med enhver, du kan kontakte for at få hjælp, hvis du har problemer, og mangel på funktioner holder dit websted tilbage, hvis du vokser til en mere magtfuld blog.

For de fleste af jer, der læser denne vejledning, passer et gratis tema lige til din nye blog – dig’Jeg får nok grundlæggende funktionalitet til at understøtte et enkelt websted. Men hvis du’igen efter virkelig unikke sider eller funktioner, eller når du kombinerer din blog med et forretningssted, skal du i stedet se på premium-temaer.

Premium-temaer varierer i pris, men falder normalt mellem $ 20 og $ 80.

Den vigtigste ting at vide, hvornår du’igen at vælge dit tema er det det’s ikke sat i sten. For det første kan du tilpasse det for at gøre designet mere dit eget – og hvis du vil ommarkere senere ned på linjen, du kan altid skifte temaer.

Top Tip! Sørg altid for, at du sikkerhedskopierer dit websted, før du skifter temaer.

Installation af dit tema

Når først du’har valgt dit tema, skal du installere det. Dette skal være ret ligetil.

Installation af et tema fra WordPress Theme Directory

Gå bare til Udseende i dit WordPress-betjeningspanel og gå til afsnittet Temaer. Klik på knappen Tilføj nyt, og du’Jeg vil være i stand til at gennemse WordPress Theme Directory og installere den, du vil. Husk at klikke på Aktivér for at afslutte processen!

Wordpress blog tema installationFor at installere et nyt tema skal du bare gå til dit udseende-afsnit og klikke på Tilføj nyt for at vælge et nyt tema fra WordPress-biblioteket.

Installation af et tema fra en tredjepartleverandør

hvis du’Når du har valgt et premium-tema fra et tredjepartswebsted, vil processen være lidt anderledes, men alligevel enkel.

Download først dit tema (det’Gem som en filoverførsel.) Gå derefter til dine WordPress-indstillinger og gå til afsnittet Temaer i dit dashboard. Klik på knappen Tilføj nyt. Derfra kan du blot uploade den temafil, du tidligere har downloadet, og klikke på Aktivér for at afslutte installationen.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Gennemsøgte forskellige WordPress-temaer
 • Besluttet om du har brug for et gratis eller premium tema
 • Kontrolleret for at se, om dit tema er ajour og god kvalitet
 • Installerede dit tema

Yderligere information

 • Læs vores vejledning om Sådan designes et websted for at hjælpe dig i gang.
 • Tjek disse Awesome Hjemmeside Design Layouts for noget inspiration.

5

Tilføj din blog’s Indhold

Dette er det afsnit du’har ventet på!

Det’det er tid til at skrive – måske har du allerede en klar vision om, hvad din blog vil fokusere på, eller måske dig’du spiller stadig rundt med forskellige ideer. Uanset hvad, nu’er din tid til at skinne, og vi’Vi har fået et par grundlæggende tip, hvis du har brug for en hånd i gang.

Planlæg forud

Det’det er en god ide at oprette en indholdsplan. Tænk på dine mål – både på lang og kort sigt – og hvad du vil have dine læsere til at komme ud af din blog. Hvordan gør du det?

Mens du ikke burde’t blive for klædet i detaljerne, hvis du tænker på disse ting vil hjælpe din blog med at lykkes. Prøv at beslutte, hvor ofte du’Jeg sender indhold, og hold dig derefter ved det. Det kan være værd at skrive et par artikler, før du publicerer noget som du’Jeg har et dejligt lager af indhold, som du kan lægge ud, hvis du rammer en tør stave i din forfatterskab.

Skiller sig ud fra skarer

Hvad gør dig og din blog unik? Er det din livsstil, dit synspunkt på emner eller visse kvalifikationer, du har? Som du ved, der er masser af blogs allerede online, men don’lad det skræmme dig – lad det i stedet inspirere dig!

Se på blogs, du beundrer, og find ud af, hvad de har’har gjort for at gøre sig anderledes – hvordan kan du gøre det med din blog?

Få visuel

Selvom vi’være sikker på, at dit blogindhold vil være veltalende og engagerende, don’t bare stole på din vidunderlige prosa. Opdel dine blogindlæg med overskrifter, videoer, billeder og hvad du ellers tror, ​​vil tilføje værdien ekstra.

Don’t Overkomplicere ting

Skriv i korte sætninger, korte afsnit og forholdsvis simpelt sprog. Selvfølgelig skal du lade din stil skinne igennem, men denne taktik åbner din skrivning for et bredere online publikum!

Lad ordene flyde

hvis du’Vi har noget at sige… så sig det! At skrive længere indhold af god kvalitet giver dig gladere læsere og hjælper dig med at blive fundet i Google’s søgeresultater. Markedsfør dine indlæg også for at udvide dit publikum (vi’Jeg vil dække dette mere detaljeret senere.)

Top Tip! Don’vær ikke genert – forbindelser med andre bloggere kan være uvurderlige i bloggingverdenen. Find andre blogs med lignende interesser og række ud. Du kan tale om deres blog i dine indlæg, dele deres indhold og efterlade kommentarer eller likes på deres websted.

Nu hvor vi’Vi har givet dig nogle måder at gøre dit indhold virkelig fantastisk, lad’s se på nogle praktiske tip, så du sprænger blogindlæg som en professionel.

Gå først til dit WordPress-betjeningspanel, til afsnittet Indlæg. Klik derefter på knappen Tilføj nyt i øverste venstre hjørne. Dette åbner et nyt blogudkast. Indtast en ny titel i den øverste boks, og klik derefter på knappen Gem udkast i højre side.

oprette wordpress blogindlægSådan ser dit blogindlæg ud, mens du redigerer det. Du kan tilføje overskrifter, billeder eller andre elementer – husk altid at klikke på knappen Gem udkast, når du først har gjort det’vi har foretaget ændringer!

Nedenfor er det afsnit, hvor du kan tilføje dit vigtigste blogindhold. Du skulle ikke’t synes det er for svært – tilføj bare sektioner i den rækkefølge, du vil have dem til at vises på din side. Tekstbokse er super ligetil, og det er også tilføjelse af billeder.

Top Tip! Indlæg og sider er forskellige, selv om de lyder temmelig ens! Vi’Jeg taler mere om sider i det næste afsnit.

Du kan enten skrive dit indlæg direkte i WordPress eller skrive det andetsteds og kopiere det til tekstblokke, når det først er’er klar. Sørg for at forhåndsvise dit indlæg, mens du følger med, for at sikre dig, at alt er, hvor det skal være.

Når du’er klar til at dele dit indlæg, tryk på knappen Publicer!

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Tænkte over, hvad der gør din blog unik
 • Oprettet en plan at følge for at hjælpe med at holde din blog på sporet
 • Begyndte med at skrive indhold til din blog

6

Tilpas din blog’s Indstillinger

Selvom vi hader at trække dig væk fra at skrive alt dette fantastiske indhold, er der et par job tilbage at gøre, før din blog er helt færdig. Den næste, der skal vende opmærksomhed mod, er at tilpasse din blog’s indstillinger.

Tilpasning går langt ud over at finjustere dit tema’s design. Du’har du også kontrol over dine indstillinger fra din blog’s hjemmeside til sine kommentarer. Temmelig vigtige ting, ikke? Lade’s komme til det.

Tilføjelse af en navigationsmenu

Folk, der besøger din blog for første gang, er som turister på ferie – de vil have det godt, og for at gøre det, har de brug for nogle skilte og kort for at hjælpe dem med at finde vej rundt. De har brug for en navigationsmenu for at udforske din blog!

Gå til dit betjeningspanel, gå til afsnittet Udseende, og klik derefter på indstillingen Menuer fra listen, der vises. Dette fører dig til den side, hvor du kan administrere dine menuindstillinger. Giv først din menu et navn – dine besøgende vandt’t se dette, det’s bare til din egen reference – og klik på Opret menu.

Nu kan du rediger dine menuindstillinger, som fortæller WordPress, hvor du vil have din navigationsmenu til at vises. De fleste navigationsmenuer vises i overskriften på siden – vælg en primær indstilling for at indstille dette. Hvis du kan’t se dette, prøv indstillinger som Main eller Top.

tilføje navigationsmenu wordpress blogHer kan du se, hvordan oprettelse af din navigationsmenu vil se ud i dit dashboard.

Derefter skal du bare tilføje nogle sider til din menu!

Dette er ret ligetil – Brug sidebjælken til venstre for at markere felterne på de sider, du vil tilføje, skal du bare klikke på Tilføj til menu. Du kan tilføje links til sider, indlæg, brugerdefinerede links og kategorier.

Du kan tilpasse navnene på siderne i din menu samt trække dem til en anden rækkefølge.

Tilføjelse af et startside

WordPress viser en liste over dine seneste blogindlæg på dit websted’s hjemmeside. Du don’t har brug for at gøre noget for at oprette denne side, som WordPress opretter og opdaterer det automatisk for dig.

Men hvis du vil have en statisk hjemmeside – en der ikke’t ændre sig hver gang du tilføjer et nyt indlæg – derefter du’Jeg bliver nødt til at tilføje dette selv. Dette er bedst, hvis du’kombinerer en blog med et forretningssted og har brug for en fast hjemmeside, der forklarer, hvad dit websted handler om.

For at oprette denne statiske hjemmeside skal du blot gå til sektionen Sider i dit dashboard og klikke på Tilføj nyt. Giv din side en titel og noget indhold, og tryk derefter på knappen Publicer.

tilføj ny side til wordpress blogDet er super let at tilføje en ny side. Klik bare på Tilføj nyt, opret dit indhold, og klik derefter på knappen Publicer. Top Tip! For at inkludere en side, der stadig viser dine blogindlæg såvel som din statiske hjemmeside, skal du blot tilføje en ny ny side. Titel det som noget ‘Blog’, og don’t bekymre dig om at udfylde det med indhold – bare navngiv det og tryk på Publicer.

Gå nu til dine læseindstillinger i dit dashboard. Hvor det står ‘Din startside vises’, skal du klikke ‘En statisk side’ – der er to indstillinger nedenunder, hvor du kan indstille dine sider. Du skal vælge din nye statiske side, du lige har oprettet, og indstille den som startsiden.

Wordpress blogindstilling statisk hjemmesideDette er siden Læsindstillinger, hvor du skal vælge den statiske startside, du vil have til din blog!

Hvis du også oprettede en ny blogside til at vise dine seneste blogindlæg, skal du gå til indstillingen nedenunder, mærket ‘Indlægsside’, og vælg denne nye blogside.

Dette erstatter din gamle startside med en ny, statisk version, samt oprette en ny side, der kan vises nye blogindlæg på. Husk at klikke på Gem, og du’er alt sammen færdig!

Tilføjelse / deaktivering af kommentarer

Når du’Når du genudgiver morderen, skal du have, at folk skal dele deres tanker og svar på dine forfattere. En af de bedste måder til at tilskynde til dette er at have kommentarer på dit websted!

Du administrerer dine kommentarindstillinger fra dit WordPress-dashboard – gå til dine indstillinger og gå derefter til Diskussionsside for at se, hvordan dine kommentarer i øjeblikket er indstillet.

Wordpress blog kommentarer indstillingerPå diskussionssiden kan du administrere dit websted’s kommentarindstillinger.

Du’Jeg finder en række afkrydsningsfelter med forskellige indstillinger, som giver dig mulighed for at administrere dine standardartikelindstillinger såvel som andre kommentarindstillinger. Det er her du beslutter, om folk skal indtaste deres navn og e-mail, når de efterlader en kommentar, eller hvis du vil have e-mail-meddelelser, når nogen kommenterer.

Du kan angive, om kommentarer skal godkendes, før de vises på din blog, eller om folk kan offentliggøre deres tanker direkte på dine artikler. Det’s normalt en god ide at filtrere kommentarer, da det hjælper med at forhindre spam i at rodet op på dit websted.

Du kan også stoppe folk med at kommentere nye artikler i diskussionsafsnittet, men hvis du vil slette kommentarer på eksisterende sider,’Jeg skal gå til kommentarfeltet på dit betjeningspanel.

kommentarside wordpress blogKommentar-siden er let at finde i dit WordPress-dashboard. Dette eksempel gør det ikke’t har kommentarer endnu, men du kan se, hvor de er’d vises!

Det er her mennesker’s kommentarer vises – uanset om de er’igen afventer godkendelse eller er blevet offentliggjort – og hvor du kan slette eller svare folk’s beskeder. Temmelig cool!

Hvis du vil slette, godkende eller afvise et stort antal kommentarer ad gangen, skal du klikke på indstillingen Større handlinger i øverste venstre hjørne af siden. Dette er meget praktisk, hvis du’genoprydning – for mange kommentarer kan bremse dine sider, så hold øje med dine populære indlæg!

Generelle indstillinger

Dine generelle indstillinger er det sted, hvor du har grundlæggende oplysninger om din blog. Dette dækker ting som din webstedsadresse, hvilken tidszone du har’igen, og hvordan du ønsker, at klokkeslæt og dato skal vises.

Det’er værd at gøre dig bekendt med dette afsnit og sørge for, at alt er udfyldt nøjagtigt som du vil.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Tilføjet en navigationsmenu for at hjælpe brugerne med at finde vej rundt i din blog
 • Tilføjet en statisk hjemmeside (hvis du har brug for en)
 • Administrerede dine kommentarindstillinger
 • Gør dig bekendt med dine generelle indstillinger, og sørg for, at det blev gjort’er alle nøjagtige

7

Installer blogging-plugins

Din tur’Når du er færdig med at mestre alle dine indstillinger, kan du vende tilbage til nogle sjove dele af blogging. Næste, det’det er tid til at få nogle plugins til virkelig at gøre din blog pop!

Hvad er plugins?

Plugins er som apps – du installerer plugins for at tilføje eventuelle ekstra funktioner, som din blog muligvis mangler. For eksempel kan du installere et plugin for at tilføje en kontaktformular til en side eller vælge et plugin der’Jeg hjælper dig med at administrere din SEO.

wordpress blog pluginsDu kan søge efter plugins i WordPress Plugin Directory.

Hvor meget koster plugins?

Mens nogle plugins er gratis, kommer nogle til en pris, der kan variere overalt mellem $ 5 og $ 100. Nogle plugins har engangsgebyrer, mens andre fungerer på abonnementsbasis. Dette betyder det’er temmelig svært at fastlægge en bestemt pris, da det afhænger af, hvad du vælger.

Anbefalede plugins

Der er hundreder (hvis ikke tusinder) blogging-plugins derude, men her er bare et par af de populære, du måske vil undersøge:

 • Yoast SEO: Dette er det bedste plugin til at hjælpe din blog med at rangere i søgemaskiner, da det stort set håndterer din SEO for dig og gør det super let for dig at administrere. Du kan starte gratis eller tilmelde dig en præmie for $ 89.
 • Jet pakke: Et andet plugin der’bruges på tværs af alle slags websteder, håndterer Jetpack sikkerhed, ydeevne og webstedsstyring. Det blev bygget af Automattic, så du ved det’Jeg vil være god kvalitet. Du kan bruge den gratis eller vælge en betalt plan, der starter fra $ 3,50 pr. Måned.
 • Everest Forms: Dette giver dig en nem måde at oprette alle mulige formularer til din blog – de mest tiltalende er kontaktformularer, så dine læsere kan komme i kontakt med dig! Endnu bedre, det’er helt gratis at bruge.

Top Tip! Selvom der er tusinder af plugins derude at vælge imellem, don’t installer for mange på dit websted, da det kan bremse dine indlæserhastigheder. Dette vandt’t giver dig nogen fordel med dine læsere eller med Google. der’s ingen fast regel om, hvor mange du skal installere, men højst 20 forekommer fornuftige.

Sådan installeres plugins

Så hvordan installerer du disse plugins? Den nemmeste måde er at gå direkte mod dit WordPress-dashboard og derefter gå til afsnittet Plugins. Klik på Tilføj nyt – skriv blot det plugin, du vil installere.

plugininstallation fra wordpressNår du klikker på Tilføj nyt, skal du’Jeg kan se denne side, hvor du kan søge efter det plugin, du vil installere.

Når du først har fundet pluginet’igen efter, klik på Installer nu og vent på, at WordPress henter pluginet. Derefter skal du blot klikke på linket Aktivér plugin og nyde dit nye plugin!

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Undersøgte, hvilke plugins der er bedst til din blog
 • Kontrolleret, om de’re gratis eller præmie
 • Installerede dine valgte plugins

8

Konfigurer Google Analytics

Det’Det hele er meget godt at prale med dine venner om hvor godt det går med din blog, men ville ikke’Det er dejligt at have noget faktisk bevis for at tage backup af din blog’s awesomeness?

Google Analytics er den bedste måde at spore succes for din blog på. Det giver dig rapporter om, hvordan folk interagerer med dit websted, med data om, hvor mange mennesker der besøger hver side, hvor lang tid de bruger på dit websted og meget mere.

Disse oplysninger er uvurderlige ved måling af hvad du’du klarer dig godt, og hvad du kunne gøre bedre – Hvis du vil have din blog til at lykkes på lang sigt, er det nødvendigt at have Google Analytics.

Så hvordan går du i gang med at oprette det? For at få Google Analytics-rapporter direkte ind på dit WordPress-kontrolpanel, du’Jeg skal installere det. Den bedste og mest besværlige måde at gøre dette på er at bruge plugin MonsterInsights, der guider dig gennem processen. (Og don’t bekymre dig: Både Google Analytics og MonsterInsights leveres med gratis versioner.)

Opret først en Google Analytics-konto – du’Jeg får et sporings-id, som du skal notere. Derefter skal du bare følge trinene, som MonsterInsights bliver bedt om (det’Jeg vil indebære at indtaste det sporings-id), og dig’Jeg har Google Analytics lige ved hånden på kort tid.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Oprettet en Google Analytics-konto
 • Noteret din sporings-ID-kode
 • Installeret Google Analytics i din blog (ved hjælp af et plugin som MonsterInsights er den nemmeste måde!)

9

Løbende opdateringer

Selvom opdatering af dit indhold regelmæssigt er en af ​​hovedfaktorerne for at køre en vellykket blog, er der også noget andet, mere bag kulisserne arbejde, du har brug for for at være på toppen af, også.

opdateringer

Den vigtigste ting, du har brug for at holde øje med, er WordPress-opdateringer. Dette er supervigtigt – forsøm ikke dine opdateringer!

WordPress frigiver regelmæssige opdateringer til sin platform for at holde den kørende, fri for fejl og udføre øverst på sit tekniske spil. Hvis du ikke gør det’t opdatere dit websted for at følge med i disse opdateringer, din blog bliver forældet og sårbar over for sikkerhedsbrud og irriterende fejl.

Der er forskellige typer opdateringer – softwareopdateringer er de vigtigste, du har brug for for at være på toppen af, mens du’Jeg skal også gøre det opdater dine plugins og tema fra tid til anden. Du’Vi bliver advaret i dit WordPress-dashboard, når disse opdateringer er påkrævet.

Hosting

Et andet vigtigt område at huske på er din blog’er vært. Hvis du ikke gør det’t har automatisk fornyelse slået til, Sørg for at fornye din plan til tiden, eller du risikerer, at dit websted går ned.

Hold styr på din blog’fremskridt – er dette stadig den rigtige hostingplan for dig? Har du brug for en mere avanceret plan med bedre funktioner? At stille disse spørgsmål skal sikre, at din blog ikke gør det’t bliver for stor til sine støvler og vandt’t begynde at gå ned, fordi det’s på en begrænsende hostingplan.

Backups

Det’s også en god ide at Lav regelmæssige sikkerhedskopier af din blog. Din hostingudbyder inkluderer muligvis gratis sikkerhedskopier i din plan, men vi’d anbefaler altid at lave ekstra sikkerhedskopier til dig selv, i tilfælde af det.

Sikkerhedskopier altid dit websted, før du skifter temaer eller opdaterer til den nyeste version af WordPress – Hellere være på den sikre side!

Den lette mulighed

Hvis du ikke gør det’Hvis du ikke bliver ved med at fortsætte denne løbende vedligeholdelse, vil din blog snuble og falde inden den har en chance for at få succes. Det’er trist, men sandt!

Heldigvis er webstedsbyggere en lettere mulighed, fordi de tager sig af din hosting, sikkerhed og opdateringer til dig. Vi’siger ikke det’det er rigtigt for alle, men det er en mulighed, hvis du ønsker et enklere bloggingliv.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Kontrolleres for eventuelle opdateringer, du muligvis skal installere
 • Lav et notat af din hostingplan’s fornyelsesdato eller aktiveret automatisk fornyelse
 • Sikkerhedskopieret din blog

Yderligere information

 • Vil du have noget lettere? Læs vores anmeldelse af Nemmeste webstedsbyggere for en hurtigere måde at begynde at blogge på.
 • Sammenlign de bedste webstedsbyggere i vores Sammenligningskort til webstedsbygger.

10

Væk din blog

Det er en fantastisk følelse at offentliggøre dit første indlæg. Du rammer Publicer i et sus af nerver og begejstring, og du synes, dette er den bedste følelse nogensinde. Snart nok, dig’Vi har fået fejlen – og du vil vide, hvordan kan jeg tage dette til det næste niveau?

Det’det er tid til at tænde din blog og gå hen ad de virtuelle stjerner.

SEO

Her er vi tilbage til den til tider irriterende søgemaskineoptimering. Sandheden er, at uden blog gør SEO det ikke’Det er en chance for at blive fundet af andre end din bedste ven og din bedstemor. Jo, de er måske dine største fans, men du gør det ikke’t vil have dem til at være dine eneste fans.

At’hvor SEO kommer ind. Installer plugin Yoast SEO med det samme – over 5 millioner mennesker har allerede downloadet det, så du skal følge med i den konkurrence!

yoast seo wordpress blog pluginYoast SEO-pluginet er vigtigt for at få mest muligt ud af din blog’s SEO potentiale.

Identificer nøgleord, du vil rangere efter, og link derefter til andre sider i din blog plus andre websteder med relevant kvalitetsindhold. der’er for meget at dække her, men der er nogle gode tjeklister og SEO-guider derude – vi’Jeg linker til nogle nedenfor for at komme i gang!

Yderligere information

 • Tjek denne Backlinko-artikeloversigt Google’s 200 Rankingfaktorer for en komplet SEO-introduktion.
 • Har du hørt rygter om WordPress’ SEO færdigheder? Læs vores Website Builder SEO vs WordPress SEO sammenligning for at sortere myter fra sandheder.

Postlister

Det er en god måde at oprette en mailingliste til at interagere med dine læsere på fortsætte engagement, og bringe læserne tilbage til din blog igen og igen. E-mail lyder muligvis forældet, men det’er stadig en massivt effektiv måde at holde dine læsere interesserede og ajour med dit websted.

Den bedste måde at gøre dette på er at installere et plugin som Thrive Leads, som leveres med tilpasselige former, analyser, animationer og mange andre funktioner.

Opmuntr folk til at tilmelde dig din adresseliste – der er mange forskellige måder, du kan få folk til at tilmelde dig, herunder opfordring til handling, pop-ups og kontaktformularer. Vær forsigtig med ikke at bombardere dine læsere, dog ellers kan de blive irriterede og forlade!

Du kan bruge din e-mail-marketing til at advare læserne om nyt indhold, promovere særlige tilbud, begivenheder eller nyheder og endda frigive særligt indhold der’s eksklusivt for dine e-mail-modtagere.

Sociale medier

Sociale medier er en stærk platform til vækst af din blog – forudsat at du bruger den rigtigt!

Don’t prøv at dele dine indlæg på så mange sociale platforme, som du muligvis kan – I stedet skal du vælge et udvalg, som du synes passer til din blog. Tænk på din målgruppe, og hvilken social platform de har’er mest sandsynligt, at de bruger mest.

Som altid, du kan installere et plugin til at hjælpe dig med din sociale mediedeling – du kan endda konfigurere automatisk deling til nye indlæg, hvilket giver dig mere tid til at skrive.

Integrer links til dine sociale mediekonti på din blog, da dette gør det let for dine læsere at følge dig og interagere med din blog ved at dele den på deres egne sociale sider. Du kan endda integrere et levende socialt feed på din blog, så folk ikke gør det’t er faktisk nødt til at forlade dit websted for at se, hvad du har’har været op til!

Top Tip! Sørg for at opbevare alle konti, du linker til professionelle og relevante – det’er det værd at oprette en separat konto til din blog i stedet for at bruge en personlig konto.

Netværk

Kan du huske, da vi nævnte forbindelsen med andre bloggere? Tilgiv os for at have gentaget os selv, men vi’genoptager dette punkt!

Nå ud til andre bloggere i din niche, og brug disse forbindelser til at hjælpe hinanden. Du kan tale om disse blogs i dine egne indlæg, som deres artikler, eller endda dele dine yndlingsindlæg på dine sociale medier. Forhåbentlig de’Jeg returnerer fordel!

Dette er en fantastisk måde at finde nye læsere på og at kende sig selv i de rigtige bloggingcirkler.

Før du går videre til næste trin, skal du sørge for det’ve:

 • Installeret en SEO-plugin
 • Oprettet en mailingliste
 • Delte din blog på sociale medier
 • Begyndte at oprette forbindelser med andre bloggere

Sådan starter du en WordPress-blog: Resume

At’s it – dig’er klar til at gå!

Vi ved det’s en masse information at tage i, så lad’s har en hurtig oversigt over de trin du har’har taget for at komme hit:

 1. Køb et domænenavn til din blog
 2. Tilmeld dig en WordPress-hostingudbyder
 3. Installer WordPress
 4. Vælg et tema til din blog
 5. Tilføj din blog’s indhold
 6. Tilpas din blog’s indstillinger
 7. Installer blogging-plugins
 8. Opret Google Analytics
 9. Løbende opdateringer
 10. Væk din blog

Du’Jeg henter dine egne bedste tip, tricks og færdigheder, mens du går, men denne guide vil fungere som springbræt for din blogging. Vi’Vi har bevist, at det ikke gør at starte en blog på WordPress’Det skal være hårdt arbejde – ja, der’er masser at tænke på, men hvis du’gå op for udfordringen, vi kender dig’Jeg vil nyde hvert trin.

Hvis udfordringen med at starte en blog er nok uden tanken om at være vært, installere plugins og køre opdateringer, don’t bekymre dig. WordPress er fantastisk, men det’er ikke for alle. Hvorfor ikke prøve en webstedsbygger i stedet? Så skal du bare tilmelde dig og begynde at skrive.

Alle burde have chancen for at starte deres egen blog, og vi’er her for at gøre det nemt for dig at få dine ideer online. Vi vandt’t foregive dig’Jeg udgiver din blog om en enkelt eftermiddag, men forhåbentlig dig’Jeg vil elske hvert minut, du lægger på at få din WordPress-blog live.

Kom tilbage og fortæl os, hvordan du går videre!

Har du oprettet en blog på WordPress? Fortæl os dine tanker, tip og tricks i kommentarerne nedenfor!

FAQ

Hvordan kan begyndere tjene penge på blogging?

At tjene penge på dit websted er ikke’t bare for etablerede bloggere – hvorfor skulle det ikke’t begynderne også komme med på handlingen? En af de bedste måder for begyndere at tjene penge gennem deres blog er med affiliate marketing, hvor et andet firma betaler dig for at markedsføre deres tjenester. Andre måder inkluderer salg af produkter, løbskurser og visning af annoncer på dit websted.

Find ud af mere om, hvordan man tjener penge på et websted i vores dybdegående guide.

Jeg don’t ligesom min hosting udbyder. Kan jeg skifte?

Ja! Det’er ikke altid superenkelt, men du kan skifte hostingudbydere, hvis du’er ikke tilfreds med din nuværende service. Masser af udbydere tilbyder endda en gratis migrationstjeneste for at gøre skift så let som muligt. Uanset om du vælger denne metode eller manuel overførsel, skal du altid tage backup af dit websted først.

Tænker du på at skifte? Tjek vores sammenligningskort for webhostingtjenester for at finde den bedste udbyder til dig.

Jeg vil hurtigt begynde at blogge – kan du i stedet anbefale en webstedsbygger?

Ja selvfølgelig! hvis du’er du ikke helt klar til at starte din blog med WordPress, er der masser af alternativer at vælge imellem. Start med at udforske WordPress.com, som er designet til blogging, og tjek derefter Weebly og Wix. De’er alt sammen meget lettere at bruge end WordPress.org, kommer med gratis planer og har gode blogværktøjer indbygget.

Læs vores gennemgang af de bedste bloggingsplatforme for at se, hvordan disse bygherrer sammenlignes med WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me