Slik starter du en WordPress-blogg

Contents

Lag en blogg på WordPress i 10 enkle trinn

hvordan du starter et WordPress bloggbildeWordPress er kanskje den perfekte plattformen for blogging, men å komme i gang kan være skremmende – og det er nettopp derfor vi’er her. Legg igjen bekymringene dine når vi viser deg hvordan du får WordPress-bloggen din i gang.


Hvorfor er WordPress så ideell for blogger i alle former, størrelser og emner? Den’s an åpen kildekode-plattform, noe som betyr at du har full kontroll over nettstedet ditt – tilpasning, kode, innstillinger og mer er alt i hendene på deg.

Ikke bare det, WordPress var det opprinnelig designet for blogging, og det har ikke’t mistet fokuset selv som det’er vokst til en av de kraftigste plattformene på nettet. Der’det er ikke noe som benekter populariteten WordPress’ kraft og fleksibilitet har generert – faktisk, WordPress driver nå over 30% av nettstedene på internett!

Stor kraft kan komme med stor hodepine og frustrert roping, men vi’her for å sikre at det ikke gjør det’t skje – du’kommer til å elske å sette opp WordPress-bloggen din, fordi du’Vi har ekspertene dine på din side!

Hvis du’Men det er kort tid, men det å bygge en blogg på WordPress er kanskje ikke det beste alternativet for deg. Du kan få et nettsted live på bare et par timer ved hjelp av en nettstedsbygger, så hvis det høres mer ut på gaten din, kan du se gjennomgangen av de beste bloggplatformene.

Denne guiden vil lede deg gjennom hvert trinn du må ta lage enkelt din helt egen blogg på WordPress.

La’s komme i gang, skal vi?

1

Kjøp et domenenavn for bloggen din

Hvis du allerede har et domene, så gratulerer du – du kan hoppe direkte til trinn nummer to: Registrer deg hos en WordPress Hosting Provider. Gledelig lesing!

Det aller første du må gjøre er å ta deg et domenenavn. Domener er viktige, fordi det er dette folk bruker for å søke etter bloggen din – for eksempel er domenenavnet vårt websitebuilderexpert.com.

Du trenger et domenenavn fordi det fungerer som nettstedet ditt’sin unike identitet – ingen to nettsteder kan ha samme domene. Tenk på det som bloggen din’fingeravtrykk eller telefonnummer, noe som gjør det enkelt å finne og gjenkjenne, og hjelpe det med å skille seg ut fra alle de andre bloggene på nettet.

Dette er et morsomt første skritt, men det’er også en stor beslutning – hvis bloggen din er babyen din, er det ganske viktig å velge navn! Hvis du’ønsker å gjøre blogging til en online virksomhet, da du’Jeg må tenke på et profesjonelt navn som lokker leserne.

Nedenfor er noen regler du kan følge for å sikre at domenet ditt er satt opp for å lykkes:

Topp tips for å velge ditt domene

 • Hold det enkelt – du vil at domenenavnet ditt skal være enkelt å finne. Don’t overkompliser det i et forsøk på å være “forskjellig.”
 • Gjør det kort og kjipt – Domenenavnet ditt må være minneverdig!
 • Don’t bruk tall og bindestrek hvis du kan hjelpe det – unngå alt som kan misforstås eller forvirres. Skal de virkelig stave det ut til vennene sine når folk anbefaler nettstedet ditt? Don’t risikerer å gå glipp av leserne fordi de gikk glipp av bindestrek.
 • Reflekter bloggen din – du’La merke til at domenet vårt er det samme som nettstedet vårt’navnet, akkurat som de fleste nettsteder der ute. Dette hjelper til med å sementere nettstedet ditt’identitet, gjør det lettere å finne og unngår generelt forvirring!
 • Vær unik – Hvis domenet du ønsker allerede er tatt, don’t bare stikker nummer to på enden og la det ligge på det. Utkast til noen varianter for å unngå skuffelse.
 • Handle raskt! – Når et domene er borte, er det’er borte – så en gang du’har bestemt deg for domenenavnet ditt, må du sikre det før noen andre får hendene på det. På den måten, det’er klar og venter når tiden er inne for å publisere bloggen din.

Så du’har du en ide om ditt perfekte domenenavn, men hvor skal du henvende deg for å sikre det? Du kan’t bare rusle inn i din lokale butikk og hente en – i stedet må du kjøpe domenet ditt fra en registrar.

Du har to hovedvalg:

 1. Finn en leverandør som enten selger domener, eller inkluderer et gratis domene i hostingplanene. (Vi’Jeg vil gå nærmere inn på å velge en vertsleverandør i neste trinn.)
 2. Kjøp domenet ditt fra en registrar som GoDaddy, og pek deretter domenet ditt til WordPress-bloggen din.

Hvis hostingleverandøren kaster inn et gratis domene med hostingplanen din, er dette det beste alternativet. Det gratis domenet varer vanligvis i ett år, hvoretter du’Jeg må fornye den for å beholde den som din.

Hvis leverandøren din ikke gjør det’t tilby denne fordelene, anbefaler vi å bruke en registrar som GoDaddy. Dette er fordi du’det er mer sannsynlig at du får mye enn hvis du kjøper via en leverandør.

godaddy domenerGoDaddy er verden’s største domeneregistrator og gjør det enkelt å komme i gang med ditt helt eget domenenavn

Don’t bekymre deg for å peke domenet ditt til nettstedet ditt – det’Det er ganske enkelt, og det er trinnvise guider på nettet for å hjelpe deg, for eksempel denne Forward My Domain-hjelpeartikkelen fra GoDaddy.

Du kan forvente å betale hvor som helst mellom $ 0,99 og $ 60 per år for et domene. Prisen vil variere avhengig av hvordan du vil at url-en skal avsluttes – for eksempel .online, .net eller .io. Med det sagt, standardprisen faller vanligvis mellom $ 10 og $ 20 per år for et .com-domene.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Kom med ideer til bloggen din’domenenavn – prøv å tenke på noen få varianter
 • Sjekket det ideelle domenet ditt’tilgjengeligheten, for å sikre at ingen andre har den samme
 • Betalte for og registrerte domenet ditt hos en offisiell registrar, for eksempel hostingleverandøren din eller GoDaddy.

Mer informasjon

 • Les vår Hva er et domenenavn? Nybegynner’s Guide for mer informasjon om domener.

2

Registrer deg hos en WordPress Hosting Provider

Hostingleverandører gir nettstedet ditt en plass på internett der det kan gå live. Uten hosting vil ingen se den vakre bloggen din, så det’Det er viktig å registrere seg hos en leverandør før du prøver å publisere noe.

Det er mange tilbydere der ute, og mange forskjellige typer vertsplaner også. Du må finne den som’er riktig for deg – Feil vertsplan kan se nettstedets hastigheter lide, og til og med føre til at bloggen din krasjer!

Den’det er lurt å velge WordPress-spesifikk hosting, ettersom disse planene er spesialdesignet for å støtte WordPress-nettsteder og har funksjoner for å gjøre livet ditt enklere. Det er to hovedtyper av WordPress-hosting: delt og administrert.

Delt vs administrert WordPress Hosting

Delt vertskap er den mest grunnleggende typen hosting. Det betyr at du deler en server med andre nettsteder, slik at ressursene dine (for eksempel lagring) blir spredt mellom dere alle. Bruk dette hvis du’re holder ting små, eller er’t planlegger å tjene penger på bloggen din.

En god måte å tenke på delt hosting er å forestille seg det som å bo i et delt hus – dere har hvert sitt soverom, men dere deler ressurser mellom dere. Hvis en person lar lyset være på hele tiden og løper ned den elektriske måleren, så der’det er ingen igjen for resten av deg.

Administrert WordPress hosting er mer avansert – du får bedre funksjoner, for eksempel ekspert WordPress-støtte og automatiske oppdateringer. Denne typen hosting kan støtte mye større WordPress-nettsteder enn delt hosting, og er en populært valg for bedrifter – så vel som store blogger!

Administrert WordPress-hosting er bedre enn delt hosting, og perfekt hvis du’har fått litt mer sjenerøst budsjett eller deg’planlegger et stort prosjekt. Det har bedre funksjoner, og gjør det å drive nettstedet ditt mye enklere.

Hva du skal se etter i hostingleverandøren din

WordPress har tre krav til hosting. Uansett hvilken leverandør du velger, sørg for at de har:

 • PHP versjon 7.2 eller nyere
 • MySQL versjon 5.6 eller nyere, ELLER MariaDB versjon 10.0 eller nyere
 • HTTPS-støtte

Topp tips! Se opp for leverandører som tilbyr WordPress-installasjon med ett klikk – dette vil gjøre livet ditt mye enklere når du kommer til neste trinn i vår guide!

Er du usikker på hvor du skal begynne? Don’t bekymre deg – vi’har allerede undersøkt de beste WordPress-vertsleverandørene rundt, og har noen topp verter å anbefale:

 • Bluehost: Utvilsomt den beste WordPress-hostingleverandøren på markedet, er Bluehost det beste stedet å starte. Å tilby ett-klikk-installasjoner på både delt og administrert WordPress-hosting, sammen med gratis sikkerhetskopier, automatiske programvareoppdateringer og bonusen til et gratis domene, men Bluehost har virkelig hele pakken.
 • A2 Hosting: Denne leverandøren tilbyr både delt og administrert WordPress-hosting, selv om vi kan anbefale de administrerte WordPress-planene deres som spesielt gode. Med både programvare- og plugin-oppdateringer, så vel som gratis sikkerhetskopiering, holder den til og med tempoet med Bluehost – selv om det ikke gjør det’t gi et gratis domene.
 • HostGator: Hvis du’re like etter delt WordPress hosting, men don’Hvis du vil se appellen til Bluehost, så kan vi anbefale HostGator’s WordPress planer i stedet. Du’Jeg får et gratis domene, ubegrenset lagring og oppdateringer til både programvare og plugins (noe som er uvanlig med delte hostingplaner.) Kast inn en utrolig imponerende oppetidsscore på 99,99%, og det’er et solid valg!

Mer informasjon

 • Finn din perfekte leverandør – les vår anmeldelse av de beste leverandørene av WordPress hosting for en detaljert titt på både delte og administrerte WordPress-verter.
 • Trenger bloggen din den beste servicen? Les vår anmeldelse av de best administrerte WordPress-leverandørene for en full liste.

Mens alle disse leverandørene scoret imponerende i vår forskning, den vinnende vinneren var unektelig Bluehost. Ikke bare rangerte den nummer én for både delt og administrert WordPress-hosting, det’WordPress ble også anbefalt som den beste leverandøren.

Du kan se hvorfor Bluehost er den leverandøren vi anbefaler for WordPress-brukere. Hvis du vil registrere deg, vi’Vi har beskrevet noen få nyttige trinn nedenfor for å hjelpe deg i gang.

Topp tips! Hvis hosting høres ut for utfordrende akkurat nå, det’Det er greit – du kan starte bloggen din på en nettstedsbygger først. Nettstedsbyggere er vertskap for nettstedet ditt for deg, så alt du trenger å gjøre er å registrere deg og begynne å publisere. Dette er en enkel måte å bygge selvtilliten på før du flytter til WordPress.

Velg en plan

Det første du trenger å gjøre er å velge riktig plan for deg. For Bluehost’er delt WordPress-hosting, prisene starter på bare 2,75 dollar per måned for din første periode. Planen fornyes deretter med den vanlige prisen på $ 7,99 per måned.

Du har tre planer å velge mellom totalt, alt fra $ 2,75 til $ 5,45 per måned.

bluehost delte wordpress prisplanerBluehost har tre delte WordPress-hostingplaner, og tilbyr rabatt for førstegangskunder.

Hovedårsaken til at du meldte deg på Bluehost’den anbefalte planen er at den gir deg gratis sikkerhetskopiering. Ellers, den grunnleggende planen skal tjene deg bra – så lenge nettstedet ditt også er veldig grunnleggende.

Hvis du’d heller ha administrert WordPress hosting, den billigste planen din blir $ 19,95 per måned (dette vil fornye til $ 29,99 per måned når den første terminperioden er over). Igjen, du har tre planer å velge mellom, denne gangen varierer fra $ 19,95 til $ 49,95 per måned.

bluehost klarte wordpress planerBluehost’s administrerte WordPress-hosting starter på $ 19,95 per måned, og kommer med avanserte funksjoner som premium temaer og daglige sikkerhetskopier.

Vi anbefaler disse planene for når du’prøver å vokse bloggen din, og for å gjøre det mer profesjonell. Imidlertid, det’det er veldig usannsynlig deg’Jeg trenger den dyreste planen – eller til og med Grow-planen – så don’Jeg føler meg presset til å registrere deg for de dyrere alternativene.

Hvis du’Hvis du ser alvorlig på bloggen din, bør du gjøre det start med $ 19,95 per måned Build-plan, i stedet for å velge delt hosting. Dette fordi du får mer sofistikerte funksjoner, for eksempel beskyttelse mot skadelig programvare, daglige sikkerhetskopier og til og med et markedsføringssenter.

Koble domenet ditt

Med en gang du’Når du har registrert deg, kan du koble domenet ditt. Bluehost gir et gratis domene for det første året på alle planene, så hvis du ikke gjør det’Har ennå ikke et domenenavn, er dette en enkel (og gratis) måte å registrere et.

Når du velger planen din, gjør du det’Du blir ført rett til en side der du enten kan søke etter det nye domenenavnet, eller legge inn et eksisterende. Bare følg instruksjonene – det tar mindre enn ett minutt!

bluehost oppsett domeneregistreringBluehost gjør det enkelt å komme i gang, enten du’opprette et nytt domene eller koble til et eksisterende domene.

Opprett en konto

Med en gang du’har valgt et domene, du’Jeg blir ført til kontosiden. Der skriver du inn detaljene dine, velger planinnstillingene og velger eventuelt ekstrautstyr du ønsker. Det er også her du oppgir betalingsinformasjon, så det’Det er lurt å ha kredittkortet ditt klart!

bluehost-kontooppsettDette er siden du’Jeg får se når du registrerer deg for en Bluehost-plan.

Gå nøye over denne siden for å være sikker på at du gjør det’er fornøyd med alle detaljene – vær spesielt oppmerksom på lengden på kontrakten din (standardinnstillingen er 36 måneder), og eventuelle ekstra pakker.

ekstrautstyr til påmelding til bluehostDu kan velge pakkeutstyr hvis du vil ha flere funksjoner som er inkludert i planen din, for eksempel SEO-verktøy.

Hostingleverandører krysser av for ekstrabokser automatisk – hvis dette er tilfelle, du kan bare fjerne merket for hva du ikke gjør’t trenger.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Bestemte hvilken type hosting du trenger
 • Undersøkte den beste hostingleverandøren for bloggen din
 • Valgte en vertsplan som’er riktig for nettstedet ditt
 • Registrerte deg, koblet domenet ditt og opprettet en konto med leverandøren din

Mer informasjon

 • Les vår dybde Bluehost Review for å finne ut hvorfor det’er den beste leverandøren av WordPress.
 • Vil du holde bloggen din innenfor budsjettet? Les vår Bluehost-prisanmeldelse for en full titt på planene og prisene.
 • Sammenlign de beste hostingleverandørene i vår Sammenligningstabell for webhotelltjenester.

3

Installer WordPress

Nå som du’er alt satt opp med hostingleverandøren din’ser du sannsynligvis rundt deg, gnir deg i hendene, klar til å begynne å bygge bloggen din. For det, deg’Jeg trenger byggesteiner – på tide å installere WordPress slik at du kan komme til de morsomme tingene!

Det er to måter å installere WordPress: manuell installasjon og ett-klikk-installasjon. Hvilken du bruker vil avhenge av hostingleverandøren din – hvis du ikke gjør det’t velge en WordPress-spesifikk plan, så vant du’t har muligheten til å installere ett klikk.

Den’Det kommer jeg ikke som noen overraskelse Vi anbefaler installasjon med ett klikk på det sterkeste – det’er enklere, raskere og mye mer nybegynnervennlig enn å gjøre det manuelt. Bluehost, A2 Hosting og SiteGround er bare tre leverandører som tilbyr automatisert eller enkel WordPress-installasjon.

Bluehost installerer for eksempel automatisk den nyeste versjonen av WordPress når du har gjort det’har opprettet kontoen din, noe som betyr at du ikke har det’t må løfte en finger. Les guiden vår for hvordan du installerer WordPress With Bluehost for mer informasjon om denne superenkle prosessen.

bluehost automatisk installere wordpress bloggBluehost installerer WordPress automatisk for deg, noe som gjør det til en veldig rask og nybegynnervennlig hostingleverandør. Topp tips! For manuelle installasjoner er en god referansekilde hvordan du installerer WordPress-guiden som du finner på det offisielle WordPress-nettstedet. Den’Det er også verdt å se om hostingleverandøren din har lignende artikler i brukerstøtten.

Hvis du’har allerede registrert meg hos en leverandør som ikke gjør det’ikke tilby WordPress-installasjon, don’t panikk – du kan installere det manuelt, men det’Jeg tar bare mer tid og krefter. Heldigvis er det nok av nybegynnervennlige guider der ute som leder deg gjennom hvert trinn.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Fant ut om hostingleverandøren tilbyr installasjon med ett klikk
 • Bestemte meg for enten en manuell eller ett-klikk WordPress-installasjon
 • Installert WordPress

4

Velg et tema for bloggen din

Du’har installert WordPress, som betyr kan du nå begynne å bygge bloggen din. Den første tingen å gjøre er å velge tema. Og vi’snakker ikke om ‘bokanmeldelser’ eller ‘bakeri’ – vi mener en mal som bestemmer utseendet til bloggen din.

Hvor du kan finne ditt tema

Hvor kan du finne disse temaene? Vel, det er tusenvis i WordPress Theme Directory – du kan søke etter nøkkelord, eller filtrere resultater etter popularitet, siste eller til og med etter funksjoner, layout eller emne..

Du kan ‘demo’ de fleste temaer for å se hvordan designen ville se ut på en direkteside, mens noen til og med lar deg redigere prøveinnholdet for å gi deg en følelse av hvordan temaet fungerer.

Wordpress blogg temakatalogDu kan finne tusenvis av temaer på det offisielle WordPress-nettstedet, og søke gjennom dem ved å bruke filteralternativene.

Du kan også finne WordPress-temaer på tredjeparts nettsteder som ThemeForest og Themify, noe som betyr deg’Vi har en overveldende mengde valg. Enten du holder deg med WordPress eller utforsker andre nettsteder, du’Jeg finner en blanding av gratis og premium temaer.

Velge et kvalitetstema: Gratis vs Premium

WordPress-temaer kan bygges av hvem som helst, fra WordPress-utviklere til naboen din. Dette betyr at du får mange varianter, men det betyr også at du også kan forvente en viss variasjon i kvalitetsnivået.

Topp tips! Forsikre deg om at du velger et kvalitetstema. Les anmeldelser, se på når temaet sist ble oppdatert, forhåndsvis temaet før du installerer det, og hold deg til offisielle butikker som de vi nevnte over.

Betyr det at jeg bør holde meg unna gratis temaer? Vel, nei – gratis temaer kan være mer begrensede og mindre unike enn premiumtemaer, men det gjør det ikke’Jeg mener at du ikke burde gjøre det’t bruk dem.

Det er mange gratis temaer av god kvalitet der ute – hvis du kjenner deg’Jeg skal prøve ut forskjellige stiler og gjøre om mye, eller bare vil ha en ganske enkel blogg, da er et gratis tema et fornuftig valg. De pleier også å være ganske nybegynnervennlige, som er en stor bonus for nye bloggere!

Ulempen med gratis temaer er at de’er ikke så flott i det lange løp. De don’kan ikke komme med noen du kan kontakte for å få hjelp hvis du får problemer, og mangel på funksjoner vil holde nettstedet tilbake hvis du vokser til en kraftigere blogg.

For de fleste av dere som leser denne guiden, vil et gratis tema passe til din nye blogg – du’Du får nok grunnleggende funksjonalitet til å støtte et enkelt nettsted. Imidlertid, hvis du’etter virkelig unike sider eller sider med funksjoner, eller kombinerer bloggen din med et bedriftsnettsted, bør du se på premium temaer i stedet.

Premium-temaer varierer i pris, men faller vanligvis mellom $ 20 og $ 80.

Det viktigste å vite når du’Å velge temaet ditt er det den’er ikke satt i stein. For en ting kan du tilpasse det for å gjøre designet mer ditt eget – og hvis du ønsker å omdirigere senere nedover linjen, Du kan alltid bytte tema.

Topp tips! Forsikre deg om at du tar sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du bytter tema.

Installere temaet

Med en gang du’har valgt ditt tema, du må installere den. Dette skal være ganske greit.

Installere et tema fra WordPress Theme Directory

Bare gå til Utseende i WordPress-oversikten og ta turen til temaene. Klikk på Legg til ny-knappen, og du’Jeg kan bla gjennom WordPress Theme Directory og installere den du vil. Husk å klikke på Aktiver for å fullføre prosessen!

Wordpress blogtemainstallasjonFor å installere et nytt tema, bare gå til utseendet-delen og klikk Legg til nytt for å velge et nytt tema fra WordPress-katalogen.

Installere et tema fra en tredjepartsleverandør

Hvis du’Har valgt et premiumtema fra en tredjepartsnettsted, vil prosessen være litt annerledes, men likevel enkel.

Last først ned temaet (det’Lagre som filnedlasting.) Gå deretter til WordPress-innstillingene og gå til Temaer-delen i oversikten. Klikk på knappen Legg til ny. Derfra kan du ganske enkelt laste opp temafilen du tidligere lastet ned, og klikke på Aktiver for å fullføre installasjonen.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Bla gjennom forskjellige WordPress-temaer
 • Besluttet om du trenger et gratis eller premium tema
 • Sjekket for å se om temaet ditt er oppdatert og god kvalitet
 • Installerte temaet

Mer informasjon

 • Les vår guide på Hvordan designe et nettsted for å hjelpe deg i gang.
 • Sjekk ut disse Fantastiske layouter for hjemmeside for litt inspirasjon.

5

Legg til bloggen din’s Innhold

Dette er delen du’har ventet på!

Den’er på tide å skrive – kanskje du allerede har en klar visjon om hva bloggen din skal fokusere på, eller kanskje deg’leker fremdeles med forskjellige ideer. Uansett, nå’det er din tid til å skinne, og vi’Vi har noen få grunnleggende tips i tilfelle du trenger en hånd i gang.

Planlegge på forhånd

Den’det er lurt å lage en innholdsplan. Tenk på målene dine – både på lang og kort sikt – og hva du vil at leserne skal komme ut av bloggen din. Hvordan vil du gjøre dette?

Mens du ikke burde’Jeg blir for fast i detaljene, hvis du tenker på disse tingene, vil det hjelpe bloggen din å lykkes. Prøv å bestemme hvor ofte du’Jeg legger ut innhold, og holder deg deretter til det. Det kan være verdt å skrive noen få artikler før du publiserer noe som du’Jeg har et fint innhold med innhold du kan legge ut hvis du treffer en tørr skrivemåte.

Skille seg ut i mengden

Hva gjør deg og bloggen din unik? Er det din livsstil, ditt synspunkt på temaer eller visse ferdigheter du har? Som du vet, det er mange blogger allerede på nettet, men ikke’la dette skremme deg – la det i stedet inspirere deg!

Ta en titt på blogger du beundrer, og finn ut hva de’har gjort for å gjøre seg selv annerledes – hvordan kan du gjøre dette med bloggen din?

Få visuell

Selv om vi’være sikker på at blogginnholdet ditt vil være veltalende og engasjerende, don’t bare stole på din fantastiske prosa. Bryt opp blogginnleggene dine med overskrifter, videoer, bilder og hva annet du tror vil gi ekstra verdi til stykket.

Don’t Overkompliser ting

Skriv i korte setninger, korte avsnitt og ganske enkelt språk. Selvfølgelig bør du la din stil skinne igjennom, men denne taktikken åpner for forfattere for et bredere online publikum!

La ordene flyte

Hvis du’Vi har noe å si… så si det! Hvis du skriver lengre, innhold av god kvalitet, vil du gi deg lykkeligere lesere og hjelpe deg med å bli funnet på Google’s søkeresultater. Markedsfør innleggene dine også for å utvide publikummet ditt (vi’Jeg vil dekke dette mer detaljert senere.)

Topp tips! Don’t vær sjenert – forbindelser med andre bloggere kan være uvurderlige i bloggverdenen. Finn andre blogger med lignende interesser og nå ut. Du kan snakke om bloggen deres i innleggene dine, dele innholdet og legge igjen kommentarer eller likes på nettstedet deres.

Nå som vi’Vi har gitt deg noen måter å gjøre innholdet ditt virkelig fantastisk, la’s ta en titt på noen praktiske tips for å sprite blogginnlegg som en proff.

Først går du til WordPress-oversikten, til Innlegg-delen. Klikk deretter på Legg til ny-knappen i øverste venstre hjørne. Dette vil åpne for et nytt bloggutkast. Skriv inn en ny tittel i den øverste boksen, og klikk deretter Lagre utkast-knappen på høyre side.

opprette wordpress blogginnleggSlik ser blogginnlegget ditt ut mens du redigerer det. Du kan legge til overskrifter, bilder eller andre elementer – husk alltid å klikke på Lagre utkast-knappen når du har gjort det’har gjort endringer!

Under det er delen der du kan legge til hovedinnholdet på bloggen. Du burde ikke’t synes det er for vanskelig – bare legg til seksjoner i den rekkefølgen du vil at de skal vises på siden din. Tekstbokser er superenkle, og det er også å legge til bilder.

Topp tips! Innlegg og sider er forskjellige, til tross for at de høres ganske like ut! Vi’Jeg snakker litt mer om sider i neste avsnitt.

Du kan enten skrive innlegget ditt direkte i WordPress, eller skrive det et annet sted og kopiere det til tekstblokker når det først er’er klar. Sørg for å forhåndsvise innlegget ditt mens du går sammen, for å forsikre deg om at alt er der det skal være.

Når du’er klar til å dele innlegget ditt, trykk Publiser-knappen!

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Tenkte på hva som gjør bloggen din unik
 • Lag en plan du kan følge for å holde bloggen din i rute
 • Begynte å skrive innhold til bloggen din

6

Tilpass bloggen din’s Innstillinger

Selv om vi hater å trekke deg bort fra å skrive alt dette fabelaktige innholdet, er det noen få jobber igjen å gjøre før bloggen din er helt ferdig. Den neste du skal rette oppmerksomheten mot er å tilpasse bloggen din’s innstillinger.

Tilpasningen går langt utover å finpusse temaet ditt’design. Du’har du også kontroll over innstillingene dine, fra bloggen din’s hjemmeside til sine kommentarer. Ganske viktige ting, ikke sant? La’s komme til det.

Legge til en navigasjonsmeny

Folk som besøker bloggen din for første gang er som turister på ferie – de vil ha det bra, og for å gjøre det trenger de noen skilt og kart for å hjelpe dem å finne veien rundt. De trenger en navigasjonsmeny for å utforske bloggen din!

Gå til dashbordet, ta turen til utseende-delen, og klikk deretter på Menyer-alternativet fra listen som vises. Dette tar deg til siden der du kan administrere menyinnstillingene. Gi først menyen et navn – besøkende vant’t se dette, det’s bare for din egen referanse – og klikk på Opprett meny.

Nå kan du rediger menyinnstillingene, som forteller WordPress hvor du vil at navigasjonsmenyen skal vises. De fleste navigasjonsmenyer vises i overskriften på siden – for å angi dette, velg et Primært alternativ. Hvis du kan’t se dette, prøv alternativer som Main eller Top.

legge til navigasjonsmeny wordpress bloggHer kan du se hvordan det å se ut navigasjonsmenyen vil se ut i dashbordet.

Etter det, alt du trenger å gjøre er å legge til noen sider til menyen!

Dette er ganske greit – bruk sidefeltet til venstre for å merke av i boksene på sidene du vil legge til, klikker du bare på Legg til i menyen. Du kan legge til lenker til sider, innlegg, tilpassede lenker og kategorier.

Du kan tilpasse navnene på sidene i menyen, samt dra dem inn i en annen rekkefølge.

Legge til et hjemmeside

WordPress viser en liste over de nyeste blogginnleggene på nettstedet ditt’s hjemmeside. Du don’t trenger å gjøre noe for å opprette denne siden, som WordPress oppretter og oppdaterer det automatisk for deg.

Imidlertid, hvis du vil ha en statisk hjemmeside – en som ikke gjør det’t fortsette å endre hver gang du legger til et nytt innlegg – da du’Jeg må legge til dette selv. Dette er best hvis du’kombinere en blogg med et bedriftsnettsted, og trenger en angitt hjemmeside som forklarer hva nettstedet ditt handler om.

For å lage denne statiske hjemmesiden, bare gå til Sider-delen i oversikten og klikk Legg til ny. Gi siden din en tittel og noe innhold, og trykk deretter på knappen Publiser.

legg til en ny side i wordpress bloggenÅ legge til en ny side er superenkelt. Bare klikk på Legg til nytt, lag innholdet ditt, og klikk deretter på knappen Publiser. Topp tips! Hvis du vil inkludere en side som fremdeles viser blogginnleggene dine så vel som den statiske hjemmesiden din, legger du bare til en ny side. Tittel det noe som ‘bloggen’, og don’t bekymre deg for å fylle det med innhold – bare navngi det og trykk Publiser.

Gå nå til leseinnstillingene i oversikten. Hvor det står ‘Hjemmesiden din vises’, du må klikke ‘En statisk side’ – det vil være to alternativer under der du kan stille inn sidene dine. Du må velge den nye statiske siden du nettopp opprettet, og angi den som hjemmesiden.

Wordpress blogg innstilling statisk hjemmesideDette er siden Les innstillinger der du må velge den statiske hjemmesiden du vil ha for bloggen din!

Hvis du også opprettet en ny bloggside for å vise de siste blogginnleggene dine, kan du gå til alternativet under, merket ‘Innleggsside’, og velg denne nye bloggsiden.

Dette vil erstatte den gamle hjemmesiden din med en ny, statisk versjon, samt lage en ny side å vise nye blogginnlegg på. Husk å klikke på Lagre, og du’er alt ferdig!

Legge til / deaktivere kommentarer

Når du’når du publiserer morderen innhold, vil du at folk skal dele tankene og svarene dine på forfatterskapet ditt. En av de beste måtene å oppmuntre til dette er å ha kommentarer på nettstedet ditt!

Du administrerer kommentarinnstillingene dine fra WordPress-oversikten – gå til Innstillinger, og gå deretter til Diskusjonsside for å se hvordan kommentarene dine for øyeblikket er satt.

Wordpress bloggkommentarer innstillingerDiskusjonssiden er der du kan administrere nettstedet ditt’s kommentarinnstillinger.

Du’Du finner et utvalg av avmerkingsbokser med forskjellige alternativer, som lar deg administrere standardartikkelinnstillingene så vel som andre kommentarinnstillinger. Det er her du bestemmer om folk trenger å oppgi navn og e-post når de legger igjen en kommentar, eller om du vil ha e-postvarsler hver gang noen kommenterer.

Du kan angi om kommentarer trenger godkjenning før de vises på bloggen din, eller om folk kan publisere tankene sine rett på artiklene dine. Den’Det er vanligvis en god idé å filtrere kommentarer, ettersom det hjelper å hindre søppelpost fra å rote opp nettstedet ditt.

Du kan stoppe folk med å kommentere nye artikler i diskusjonsdelen, men hvis du vil slette kommentarer på eksisterende sider,’Du må gå til kommentarfeltet på oversikten.

kommentarside wordpress bloggKommentarsiden er lett å finne i WordPress-oversikten. Dette eksemplet gjør det ikke’Jeg har ingen kommentarer ennå, men du kan se hvor de er’d vises!

Det er her folk’kommentarer vises – om de’re venter på godkjenning eller har blitt publisert – og hvor du kan slette eller svare folk’s meldinger. Ganske kult!

For å slette, godkjenne eller ikke godkjenne et stort antall kommentarer om gangen, klikker du på alternativet Bulk handlinger øverst til venstre på siden. Dette er veldig nyttig hvis du’har en opprydning – for mange kommentarer kan bremse sidene dine, så følg med på de populære innleggene dine!

Generelle innstillinger

Dine generelle innstillinger er der du har grunnleggende informasjon om bloggen din. Dette dekker ting som nettstedets adresse, hvilken tidssone du’gå inn, og hvordan du vil at klokkeslettet og datoen skal vises.

Den’er verdt å sette seg inn i denne delen, og sørge for at alt er fylt ut akkurat som du vil.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Lagt til en navigasjonsmeny som hjelper brukere å finne veien rundt bloggen din
 • Lagt til en statisk hjemmeside (hvis du trenger en)
 • Administrerte kommentarinnstillingene
 • Gjør deg kjent med dine generelle innstillinger, og sørg for at det ble gjort’er alle nøyaktige

7

Installer blogging-plugins

Nå du’Etter å ha mestret alle innstillingene dine, kan du komme tilbake til noen morsomme deler av blogging. Neste, det’det er på tide å få noen plugins for virkelig å gjøre bloggen din pop!

Hva er plugins?

Plugins er som apper – du installerer plugins for å legge til eventuelle ekstra funksjoner som bloggen din kanskje mangler. For eksempel kan du installere en plugin for å legge til et kontaktskjema på en side, eller velge en plugin som’Jeg hjelper deg med å administrere SEO.

wordpress blogg pluginsDu kan søke etter plugins i WordPress Plugin Directory.

Hvor mye koster plugins?

Mens noen plugins er gratis, kommer noen til en pris, som kan variere mellom $ 5 og $ 100. Noen plugins har engangsavgift, mens andre fungerer på abonnementsbasis. Dette betyr det’Det er ganske vanskelig å fastslå en bestemt pris, ettersom det avhenger av hva du velger.

Anbefalte plugins

Det er hundrevis (om ikke tusenvis) blogg-plugins der ute, men her er bare noen få av de populære du kanskje vil se nærmere på:

 • Yoast SEO: Dette er den beste plugin for å hjelpe bloggen din til å rangere i søkemotorer, ettersom den ganske mye håndterer SEO for deg, og gjør det superenkelt for deg å administrere. Du kan starte gratis, eller registrere deg til premium for $ 89.
 • jetpack: En annen plugin som’som brukes på alle slags nettsteder, håndterer Jetpack sikkerhet, ytelse og administrasjon av nettsteder. Det ble bygget av Automattic, så du vet det’Jeg vil være god kvalitet. Du kan bruke den gratis, eller velge en betalt plan fra $ 3,50 per måned.
 • Everest Forms: Dette gir deg en enkel måte å lage alle slags skjemaer til bloggen din – de mest tiltalende er kontaktskjemaer, slik at leserne dine kan komme i kontakt med deg! Enda bedre, det’er helt gratis å bruke.

Topp tips! Selv om det er tusenvis av plugins der å velge mellom, don’t installere for mange på nettstedet ditt, da det kan redusere lastehastighetene. Dette vant’t gir deg noen fordel med leserne dine, eller med Google. Der’Det er ingen faste regler om hvor mange du skal installere, men maksimalt 20 virker fornuftige.

Slik installerer du plugins

Så hvordan installerer du disse programtilleggene? Den enkleste måten er å gå rett mot WordPress-dashbordet ditt, og deretter gå til Plugins-delen. Klikk på Legg til nytt – skriv deretter inn plugin-en du vil installere.

plugininstallasjon fra wordpressNår du klikker på Legg til nytt, gjør du det’Jeg ser denne siden, hvor du kan søke etter plugin-en du vil installere.

Når du har funnet pluginen du’igjen, klikk på Installer nå og vent til WordPress laster ned plugin-modulen. Etter det, alt du trenger å gjøre er å klikke på Aktiver plugin-koblingen og glede deg over den nye pluginen!

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Undersøkte hvilke plugins som er best for bloggen din
 • Sjekket om de’re gratis eller premium
 • Installerte valgte plugins

8

Sett opp Google Analytics

Den’Det er veldig bra å skryte til vennene dine om hvor bra bloggen din gjør det, men ville ikke’Det kan være flott å ha noen faktiske bevis for å sikkerhetskopiere bloggen din’s awesomeness?

Google Analytics er den beste måten å spore suksessen til bloggen din. Det gir deg rapporter om hvordan folk samhandler med nettstedet ditt, med data om hvor mange som besøker hver side, hvor lang tid de bruker på nettstedet ditt, og mye mer.

Denne informasjonen er uvurderlig når du måler hva du’du gjør det bra, og hva du kan gjøre bedre – Hvis du vil at bloggen din skal lykkes på lang sikt, er det å ha Google Analytics et must.

Så, hvordan kan du gjøre det med å sette opp det? For å få Google Analytics-rapporter rett inn i WordPress-oversikten, du’Jeg må installere det. Den beste og mest problemfrie måten å gjøre dette på er å bruke plugin-enheten MonsterInsights, som guider deg gjennom prosessen. (Og ikke’t bekymre deg: både Google Analytics og MonsterInsights kommer med gratisversjoner.)

Lag først en Google Analytics-konto – du’Du får en sporings-ID, som du trenger å notere deg. Deretter er det bare å følge trinnene som MonsterInsights blir bedt om (det’Jeg vil involvere å legge inn den sporings-ID-en), og deg’Du kan ha Google Analytics innen kort tid.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Opprettet en Google Analytics-konto
 • Noterte sporings-ID-koden din
 • Installert Google Analytics i bloggen din (å bruke en plugin som MonsterInsights er den enkleste måten!)

9

Pågående oppdateringer

Selv om oppdatering av innholdet ditt regelmessig er en av hovedfaktorene for å drive en vellykket blogg, er det noen andre, mer bak kulissene du trenger for å holde deg oppdatert.

oppdateringer

Det viktigste du trenger å holde øye med er WordPress-oppdateringer. Dette er ekstremt viktig – ikke unnlater oppdateringene dine!

WordPress slipper regelmessige oppdateringer til plattformen sin for å holde den i gang jevn, fri for feil og utføre på toppen av det tekniske spillet. Hvis du ikke gjør det’t oppdater nettstedet ditt for å følge med på disse oppdateringene, bloggen din blir utdatert og sårbar for sikkerhetsbrudd og irriterende feil.

Det er forskjellige typer oppdateringer – programvareoppdateringer er de viktigste du trenger å være på toppen av, mens du’Jeg må også gjøre det oppdater plugins og tema fra tid til annen. Du’Du blir varslet i WordPress-oversikten når disse oppdateringene er nødvendige.

hosting

Et annet viktig område å huske på er bloggen din’er vert. Hvis du ikke gjør det’t har automatisk fornyelse slått på, sørg for at du fornyer planen din i tide, eller du risikerer at nettstedet ditt går ned.

Hold oversikt over bloggen din’fremgang – er dette fremdeles den rette hostingplanen for deg? Trenger du en mer avansert plan med bedre funksjoner? Å stille disse spørsmålene bør sikre at bloggen din ikke gjør det’Jeg blir for stor for støvlene, og vant’t begynne å krasje fordi det’er på en begrensende vertsplan.

sikkerhetskopier

Den’Det er også en god ide å gjøre det lage jevnlige sikkerhetskopier av bloggen din. Hostingleverandøren din kan inkludere gratis sikkerhetskopier i planen din, men vi’d anbefaler alltid å lage ekstra sikkerhetskopier for deg selv, i tilfelle.

Sikkerhetskopier alltid nettstedet ditt før du bytter tema eller oppdaterer til den nyeste versjonen av WordPress – bedre trygg enn beklager!

Det enkle alternativet

Hvis du ikke gjør det’For å holde deg oppdatert på dette vedlikeholdet, vil bloggen din snuble og falle før den har en sjanse til å lykkes. Den’er trist, men sant!

Heldigvis er nettstedbyggere et enklere alternativ fordi de tar vare på hosting, sikkerhet og oppdateringer for deg. Vi’sier ikke det’er riktig for alle, men det er et alternativ hvis du vil ha et enklere bloggliv.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Sjekket for oppdateringer du måtte installere
 • Lag et notat av hostingplanen din’s fornyelsesdato, eller slått på automatisk fornyelse
 • Sikkerhetskopierte bloggen din

Mer informasjon

 • Har du lyst på noe litt enklere? Les vår anmeldelse av Enkleste nettstedbyggere for en raskere måte å begynne å blogge.
 • Sammenlign de beste nettstedbyggerne i vår Sammenligningskart for nettstedbygger.

10

Grow Bloggen din

Å publisere ditt første innlegg er en fantastisk følelse. Du treffer Publiser i et sus av nerver og begeistring, og du tror dette er den beste følelsen noensinne. Snart nok, deg’Vi har fått feilen – og du vil vite, hvordan kan jeg ta dette til neste nivå?

Den’det er på tide å få opp bloggen din og ta turen til de virtuelle stjernene.

SEO

Her er vi, tilbake til den til tider irriterende søkemotoroptimaliseringen. Sannheten er at uten SEO gjør bloggen din det ikke’Det er en sjanse for å bli funnet av andre enn din beste venn og bestemor. Jada, de er kanskje de største fansen din, men det gjør du ikke’Jeg vil at de skal være dine eneste fans.

At’s der SEO kommer inn. Installer pluginen Yoast SEO med en gang – over 5 millioner mennesker har allerede lastet ned den, så du må følge med i den konkurransen!

yoast seo wordpress blogg pluginYoast SEO-pluginen er avgjørende for å få mest mulig ut av bloggen din’s SEO potensial.

Identifiser nøkkelord du vil rangere for, og lenk deretter til andre sider i bloggen din, pluss andre nettsteder med relevant, kvalitetsinnhold. Der’er for mye å dekke her, men det er noen gode sjekklister og SEO-guider der ute – vi’Jeg lenker til noen nedenfor for å komme i gang!

Mer informasjon

 • Sjekk ut denne Backlinko-artikkelen Google’s 200 Rangeringsfaktorer for en full SEO introduksjon.
 • Har du hørt rykter om WordPress’ SEO ferdigheter? Les vår Website Builder SEO vs WordPress SEO sammenligning for å sortere myter fra sannheter.

E-postlister

Å lage en adresseliste for å samhandle med leserne dine er en fin måte å gjøre det på fortsette engasjementet, og bringe leserne tilbake til bloggen din igjen og igjen. E-post kan høres utdatert, men det’er fortsatt en massivt effektiv måte å holde leserne interessert og oppdatert på nettstedet ditt.

Den beste måten å gjøre dette på er å installere en plugin som Thrive Leads, som kommer med tilpassbare former, analyser, animasjoner og mange andre funksjoner.

Oppfordre folk til å registrere seg på e-postlisten din – det er mange forskjellige måter du kan få folk til å registrere seg, inkludert handlinger, popup-vinduer og kontaktskjemaer. Vær forsiktig så du ikke bombarderer leserne dine, skjønt, ellers kan de bli irritert og forlate!

Du kan bruke din e-postmarkedsføring for å varsle leserne om nytt innhold, markedsføre spesielle avtaler, arrangementer eller nyheter, og til og med gi ut spesialinnhold som’er eksklusivt for e-postmottakerne dine.

Sosiale medier

Sosiale medier er en kraftig plattform for å utvide bloggen din – forutsatt at du bruker den riktig!

Don’t prøv å dele innleggene dine på så mange sosiale plattformer som mulig – i stedet velger du noen få utvalgte du synes passer bloggen din. Tenk på målgruppen din, og hvilken sosial plattform de har’det er mest sannsynlig at jeg bruker mest.

Som alltid, kan du installere en plugin som kan hjelpe deg med din sosiale mediedeling – du kan til og med konfigurere automatisk deling for nye innlegg, noe som gir deg mer tid til å skrive.

Legg inn lenker til sosiale mediekontoer på bloggen din, da dette gjør det enkelt for leserne å følge deg og samhandle med bloggen din ved å dele den på sine egne sosiale sider. Du kan til og med legge inn et live sosialt strøm på bloggen din, slik at folk ikke gjør det’t må faktisk forlate nettstedet ditt for å se hva du’har vært opp til!

Topp tips! Sørg for å føre kontoer du lenker til profesjonelle og relevante – det’er verdt å opprette en egen konto for bloggen din, i stedet for å bruke en personlig konto.

Nettverk

Husker du når vi nevnte å få kontakt med andre bloggere? Tilgi oss for at vi har gjentatt oss, men vi’kommer til å gå tilbake til det punktet!

Nå ut til andre bloggere i din nisje, og bruk disse tilkoblingene for å hjelpe hverandre. Du kan snakke om disse bloggene i dine egne innlegg, som artiklene deres, eller til og med dele favorittinnleggene dine på sosiale medier. Forhåpentligvis de’Jeg vil gi fordel!

Dette er en flott måte å finne nye lesere og bli kjent med i de rette bloggkretsene.

Før du går videre til neste trinn, må du sørge for at du gjør det’ve:

 • Installerte en SEO-plugin
 • Opprettet en adresseliste
 • Delte bloggen din på sosiale medier
 • Begynte å opprette forbindelser med andre bloggere

Slik starter du en WordPress-blogg: Sammendrag

At’s it – deg’er klar til å gå!

Vi vet det’er mye informasjon å ta i, så la’s har en rask oversikt over trinnene du har’har tatt for å komme hit:

 1. Kjøp et domenenavn for bloggen din
 2. Registrer deg hos en WordPress-leverandør
 3. Installer WordPress
 4. Velg et tema for bloggen din
 5. Legg til bloggen din’innhold
 6. Tilpass bloggen din’s innstillinger
 7. Installer blogg-plugins
 8. Sett opp Google Analytics
 9. Pågående oppdateringer
 10. Dyrk bloggen din

Du’Jeg kan plukke opp dine egne topp tips, triks og ferdigheter når du går, men denne guiden vil fungere som et springbrett for bloggreisen din. Vi’Vi har bevist at å starte en blogg på WordPress ikke’Det må være hardt arbeid – det’er mye å tenke på, men hvis du’gå opp for utfordringen, vi kjenner deg’Jeg vil glede deg over hvert trinn.

Hvis utfordringen med å starte en blogg er nok uten tanken på å være vertskap, installere plugins og kjøre oppdateringer, don’t bekymre deg. WordPress er flott, men det’er ikke for alle. Hvorfor ikke prøve en nettstedsbygger i stedet? Så alt du trenger å gjøre er å registrere deg og begynne å skrive.

Alle skal ha sjansen til å starte sin egen blogg, og vi’her for å gjøre det enkelt for deg å få ideene dine på nettet. Vi vant’t late som deg’Jeg publiserer bloggen din på en eneste ettermiddag, men forhåpentligvis deg’Jeg vil elske hvert minutt du bruker på å få WordPress-bloggen din live.

Kom tilbake for å gi oss beskjed om hvordan du går!

Har du opprettet en blogg på WordPress? Gi oss beskjed om dine tanker, tips og triks i kommentarene nedenfor!

Spørsmål og svar

Hvordan kan nybegynnere tjene penger på å blogge?

Tjene penger på nettstedet ditt er ikke’t bare for etablerte bloggere – hvorfor skulle ikke det’t nybegynnere komme med på handlingen også? En av de beste måtene for nybegynnere å tjene penger på bloggen sin er med tilknyttet markedsføring, der et annet selskap betaler deg for å markedsføre tjenestene deres. Andre måter inkluderer salg av produkter, løping av kurs og visning av annonser på nettstedet ditt.

Finn ut mer om hvordan du kan tjene penger på et nettsted i vår dyptgående guide.

Jeg gjør n’Jeg liker vertsleverandøren min. Kan jeg bytte?

Ja! Den’er ikke alltid superenkle, men du kan bytte vertsleverandører hvis du’er ikke fornøyd med din nåværende tjeneste. Mange leverandører tilbyr til og med en gratis migrasjonstjeneste for å gjøre bytte så enkelt som mulig. Enten du velger denne metoden, eller manuell overføring, må du alltid ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt først.

Tenker du på å bytte? Sjekk ut sammenligningstabellen for webhotelltjenester for å finne den beste leverandøren for deg.

Jeg vil begynne å blogge raskt – kan du anbefale en nettstedsbygger i stedet?

Ja, selvfølgelig! Hvis du’er du ikke helt klar til å starte bloggen din med WordPress, er det mange alternativer å velge mellom. Begynn med å utforske WordPress.com, som er designet for blogging, og sjekk deretter Weebly og Wix. De’alle sammen mye enklere å bruke enn WordPress.org, komme med gratis planer og ha flotte bloggverktøy innebygd.

Les vår gjennomgang av de beste bloggplatformene for å se hvordan disse utbyggerne sammenligner seg med WordPress.org.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me