Top 15 WordPress SEO-tips

Spijker uw WordPress SEO met onze lijst met eenvoudige tips

Je nieuwe WordPress-site heeft een mooi aangepast thema, de eerste blogposts zijn klaar en zo’tijd om op publiceren te drukken.


Maar niet zo snel! Heeft u nagedacht over zoekmachineoptimalisatie (SEO), waardoor uw site aantrekkelijker kan worden voor zoekmachines zoals Google? Zo niet, lees dan verder en wij’Ik leid je door enkele basistips om je op weg te helpen.

SEO is een cruciaal onderdeel van elke website die zijn bezoekersaantallen wil laten groeien. Wanneer uw SEO goed is, is het voor zoekmachines gemakkelijker om te lezen en te begrijpen wat’s op uw site. Dit kan dan uw site verbeteren’s ranking op pagina’s met zoekresultaten. Met solide SEO heb je een betere kans om op die allerbelangrijkste eerste pagina met Google-resultaten te komen, waar de meeste mensen hun zoekopdrachten op het web beginnen (en eindigen).

Dit proces is half kunst, half wetenschap. Daar’geen enkele magische formule om de top van de zoekresultaten te bereiken, maar u kunt veel doen om uw kansen om Google te raken te vergroten’s eerste pagina. Sommige SEO hebben betrekking op basisonderhoud van de site, terwijl andere strategieën aandacht vragen voor elk aspect van uw site’s pagina’s, titels en berichten. Het klinkt ingewikkeld, maar SEO voor WordPress is echt niet’niet zo moeilijk – zo lang als jij’bent bereid om een ​​kleine inspanning te leveren.

Goed om te weten: Wij’We hebben onze tips in de volgorde gezet waarvan wij denken dat site-eigenaren deze het gemakkelijkst kunnen volgen. De eerste items zijn niet’Het is niet per se het belangrijkste voor SEO, maar ze zijn fundamenteel. Als je eenmaal de basis goed hebt, is het bouwen een stuk eenvoudiger. In dit artikel hebben we’Ik neem je aan’opnieuw de nieuwste stabiele versie van WordPress gebruiken, die op dit moment WordPress 5.2.2 was.

15 eenvoudige WordPress SEO-tips

 1. Kies een snelle webhost
 2. Controleer de prestaties van uw site
 3. Beveilig uw website met SSL
 4. Beveilig uw website in het algemeen
 5. Controleer uw sitehiërarchie
 6. Controleer de algemene instellingen
 7. Optimaliseer paginatitel, slogan en permalinks
 8. Schrijf een solide metabeschrijving
 9. Maak een XML-sitemap
 10. Posts gebruiken ondertitels en metabeschrijvingen
 11. Optimaliseer berichten voor zoekwoorden
 12. Slechts één H1 per bericht
 13. Vermijd dubbele inhoud
 14. Begrijp categorieën en tags
 15. Koppelen: intern en extern

1

Kies een snelle webhost

U wilt natuurlijk dat mensen uw site bezoeken, een goede ervaring hebben en gemakkelijk toegang hebben tot uw inhoud en deze kunnen delen. Google ook. En het zal websites belonen die al deze vakjes aanvinken met een hogere ranking.

Jouw website’s snelheid of laadtijd is een cruciale factor om ervoor te zorgen dat u een geweldige gebruikerservaring biedt’Het is essentieel dat u kiest voor een hostingprovider met hoge snelheden. Internetgebruikers doen dat immers niet’zelfs niet wachten slechts 400 milliseconden voor het laden van een website.

Wat is webhosting?

Webhosting is een dienst waarmee uw website op het internet toegankelijk is. Zonder hosting kan uw WordPress-website niet live gaan op internet. Websites worden opgeslagen op computers die servers worden genoemd en die worden beheerd door webhostingproviders. Wanneer een persoon uw website wil bekijken, verbindt uw webhostingprovider uw website met de gebruiker’s computer via een server.

U’Ik heb ook een host nodig met een uptime van bijna 100%. Uptime is de hoeveelheid tijd dat een hostingprovider actief blijft en daarom de hoeveelheid tijd dat uw website actief blijft. Als uw site regelmatig niet beschikbaar is en kan’niet toegankelijk is, zal Google het bestraffen.

We raden aan om een ​​hostingprovider zoals HostGator of InMotion te gebruiken, omdat deze een geweldige combinatie van hoge snelheden en bijna perfecte uptimes bieden. Bluehost is ook een goede optie voor WordPress. Wij’heb het beoordeeld als de # 1 webhost voor WordPress-websites, en het’wordt zelfs aanbevolen door WordPress zelf.

Meer informatie

 • Om erachter te komen welke webhosts we aanbevelen voor SEO en waarom, bekijk dan ons overzicht van de beste hostingproviders voor SEO.
 • Bekijk onze gids over de beste WordPress-hosts voor meer informatie over onze best beoordeelde hostingproviders voor WordPress-websites.
 • Lees onze beoordelingen van HostGator, InMotion en Bluehost voor een gedetailleerd overzicht van elke host.
 • Bekijk onze gids over hoe u een website mobielvriendelijk maakt om uw mobiele gebruikers de beste ervaring te geven.

2

Controleer de prestaties van uw site

Een webhost is slechts een onderdeel van een veel grotere puzzel voor siteprestaties. Uw thema, het gebruik van plug-ins en zelfs de afbeeldingsgrootte kunnen er ook invloed op hebben. Een van de gemakkelijkste manieren om de prestaties van uw site te controleren, is door uw WordPress-console te openen en naar te gaan Hulpmiddelen > Site gezondheid.

Deze pagina scoort uw website’s prestaties en beveiliging, en stelt verbeteringen voor. In sommige gevallen bent u het misschien niet eens met wat deze tool suggereert, maar negeert u ze alleen als u begrijpt wat de implicaties van elke suggestie zijn.

Gebruik vervolgens Google’s Pagespeed Insights om uw site te testen’s verschillende pagina’s. De meeste pagina’s zouden ongeveer hetzelfde moeten scoren, als je dat wilt’opnieuw een blog draaien zonder gespecialiseerde code op specifieke pagina’s. Als de analyse is voltooid, scrolt u omlaag naar de Kansen sectie en kijk of er verbeteringen mogelijk zijn.

3

Beveilig uw website met SSL

Er was een tijd dat jij’d ziet alleen een klein SSL-slotpictogram in uw browser wanneer u online bankiert of winkelt. Tegenwoordig hebben de meeste sites echter SSL-certificaten. Dit komt deels door een groter bewustzijn van online beveiliging, maar het komt wel’s ook vanwege Google. De wereld’De populairste zoekmachine rangschikt sites die SSL-codering gebruiken nu hoger dan niet-SSL-sites, en kan zelfs sites bestraffen die niet’t heb het.

Het gebruik van SSL lijkt misschien gek als uw site taartrecepten publiceert of tips geeft over auto-onderhoud, maar SSL maakt iedereen veiliger. Trouwens, tegenwoordig doe je dat niet’zelfs niet betalen voor SSL, aangezien Let’s De autoriteit voor het versleutelen geeft gratis certificaten weg. De meeste webhosts hebben geautomatiseerde tools om SSL aan uw website toe te voegen, inclusief gratis integratie met Let’s Versleutelen.

wordpress seo tips laten we versleutelenLet’s Encrypt is een service van de Internet Security Research Group (ISRG) die websites gratis SSL-certificaten geeft om een ​​veiligere en privacy-respecterende webruimte te creëren. 4

Beveilig uw website in het algemeen

SSL toevoegen is slechts een onderdeel van een diepere focus op sitebeveiliging. Als uw site wordt gehackt, kan dit van invloed zijn op uw zoekrangschikking. Sitebeveiliging omvat basisdingen, zoals het gebruik van een sterk wachtwoord om in te loggen op WordPress. Je moet ook de fail2ban-plug-in voor WordPress activeren, die meestal wordt geleverd met een nieuwe WordPress-installatie. Deze plug-in voorkomt inlogpogingen met brute kracht. Activeer ook Akismet, een andere standaard plug-in die reactiespam voorkomt, wat ook een negatieve invloed kan hebben op de zoekresultaten.

Daarnaast moet u WordPress en uw plug-ins up-to-date houden en WordPress-thema’s verwijderen’niet gebruiken en PHP regelmatig bijwerken op uw server. Sommige essentiële updates kunnen automatisch worden afgehandeld door uw webhost, afhankelijk van uw hostingplan. Bekijk de tips op WordPress.org voor meer informatie over WordPress-beveiliging.

5

Controleer uw sitehiërarchie

Hoe uw site is georganiseerd, kan ook een groot verschil maken voor SEO. Over het algemeen wilt u een startpagina met een duidelijk georganiseerd menu, een reeks categorieën (wij’Daar kom ik op) voor het navigeren op de site op onderwerp en vervolgens op uw berichten en statische pagina’s. Dit is de sitestructuur die Yoast, een populaire SEO-plug-in voor WordPress, aanbeveelt.

wordpress seo tips yoastYoast heeft zowel een gratis als een premium-versie en biedt veel SEO-hulp, van zoekwoordoptimalisatie tot interne koppelingsmogelijkheden (meer hierover later). 6

Controleer de algemene instellingen

Er zijn een paar basis WordPress-instellingen die u moet hebben georganiseerd. Ga naar Instellingen > Algemeen en kies tussen www of niet, op twee plaatsen: WordPress-adres en Adres van de site. Dit moet al geregeld zijn, maar je kunt het hier wijzigen als dat nodig is. Het belangrijkste is om één formaat te kiezen en je eraan te houden, aangezien Google avocadotoast.com en www.avocadotoast.com behandelt als twee verschillende sites.

Ga vervolgens naar Instellingen > Lezing en zorg ervoor dat de doos eronder “Zichtbaarheid van zoekmachines” is niet gecontroleerd. Deze instelling is voor mensen die niet doneren’willen niet dat zoekmachines hun sites indexeren, dus niet jij.

7

Optimaliseer paginatitel, slogan en permalinks

Ga terug naar Instellingen > Algemeen. Zorg er hier voor dat de titel van uw site beschrijvend is, zodat duidelijk is wat uw site is’s focus is. U moet uw site ook een beschrijvende slogan geven met zoekwoorden die Google zal herkennen. Zoekmachines houden bij het rangschikken rekening met uw titel en slogan, omdat ze helpen beschrijven waar uw site over gaat.

Ga vervolgens naar Instellingen > Permalinks en selecteer de Plaats naam Radio knop. Hierdoor worden URL’s gemaakt op basis van uw blogpost en paginatitels. Standaard gebruikt WordPress een numerieke URL-structuur, wat niet het geval is’Ze helpen SEO niet zo veel als beschrijvende URL’s.

8

Schrijf een solide metabeschrijving

Telkens wanneer zoekresultaten voor een website verschijnen, ziet u meestal een tekstfragment onder de sitetitel. Google kan dit fragment automatisch maken, maar wel’s beter als je je eigen maakt. Om dit te beheren, het’Het is het beste om een ​​SEO WordPress-plug-in te installeren. De twee beste keuzes op dit moment zijn Yoast en All-in-One SEO Pack. Beide zijn populair en beide hebben een gratis versie. In dit artikel hebben we’gebruiken Yoast voor onze voorbeelden.

WordPress seo tips metabeschrijvingenDe metabeschrijving van Disney (het stukje onder de blauwe titel) geeft een beknopt overzicht van waar de website over gaat en welke informatie je kunt verwachten.

Nadat u de Yoast-plug-in hebt geïnstalleerd (Plug-ins > Nieuw toevoegen > Zoek naar Yoast > Installeren), klik op de nieuwe navigatie-optie aan de linkerkant SEO > Zoek Uiterlijk > Inhoudstypen. Scroll een beetje naar beneden en jij’Ik zie een vak om een ​​metabeschrijving in te voegen. Zorg ervoor dat uw metabeschrijving overeenkomt met uw website’s focus, en dat het’s geschreven met een actieve stem die mensen aanmoedigt om op uw link te klikken.

Hier zijn een paar goede voorbeelden van metabeschrijvingen afkomstig van Google:

Twitter

Zie wat’gebeurt momenteel in de wereld. Sluit je vandaag aan bij Twitter. Registreer Log in.

Netflix

Bekijk Netflix-films & Tv-programma’s online of stream rechtstreeks naar uw smart-tv, gameconsole, pc, Mac, mobiel, tablet en meer.

KFC

Klik hier voor de Finger Lickin’ Goed menu, zoek een restaurant of bestel voor bezorging bij jou in de buurt. De kip, de hele kip en niets anders dan de kip.

Al deze metabeschrijvingen geven heel duidelijk aan waar de site over gaat.

9

Maak een XML-sitemap

XML-sitemaps zijn kaarten voor Google die zijn geschreven in de eXtensible Markup Language (XML). Dit zijn tekstlijsten van al uw website’s pagina’s, berichten, tags, categorieën en andere informatie. Het formaat maakt het voor Google gemakkelijk om alle belangrijke pagina’s op uw site te vinden.

als jij’Heb je Yoast al geïnstalleerd, dan zou de XML Site Map dat moeten doen’zijn automatisch gemaakt. U kunt dit controleren door naar te gaan SEO > Algemeen en zorg ervoor dat de knop voor XML-sitemaps staat op Aan.

Als je dat niet doet’Wil je Yoast niet gebruiken, probeer dan de klassieke plugin Google XML Sitemaps.

10

Gebruik ondertitels en metabeschrijvingen in berichten

Nu we’hebben de SEO-basis voor onze site gelegd’tijd om na te denken over ons dagelijks werk met posts. Wanneer je’Als u een post organiseert, moet u ervoor zorgen dat u onderverdelingen gebruikt zoals H1, H2, H3 of H4. Als u deze gebruikt, krijgt uw werk een betere structuur voor menselijke lezers en wordt het onderwerp begrijpelijker voor zoekmachines die uw site doorzoeken.

In ditzelfde artikel, bijvoorbeeld, wij’gebruik H2 als de kopgrootte voor elk van onze 15 tips, terwijl de inleiding bovenaan een H1 heeft. Al deze koppen maken het gemakkelijker om door ons werk te navigeren en stellen lezers in staat naar de secties te springen die ze hebben’bent het meest geïnteresseerd in. Het geeft ook aan Google aan waar dit werk over gaat en wat voor soort inhoud het bevat.

U’Ik wil ook een boeiende titel voor elk bericht dat’s gerelateerd aan het onderwerp.

Schrijf ten slotte ook een metabeschrijving voor elk bericht. Om dit te doen, klikt u op het Yoast-symbool in de postbewerkingsinterface en klikt u vervolgens in de rechterzijbalk Fragmentvoorbeeld. Vul vervolgens het vak met de titel in Meta omschrijving.

Behulpzaam advies

 • Voor meer diepgaande informatie over het structureren en schrijven van uw website’s inhoud (inclusief tips van echte experts), bekijk onze gids over Schrijven voor het web.

11

Optimaliseer berichten voor zoekwoorden

Sleutelwoorden zijn de bouten en moeren van SEO. Dit zijn de woorden die rechtstreeks verband houden met de inhoud van uw site, sitepagina of post. als jij’Als u bijvoorbeeld over voetbal schrijft, zijn uw zoekwoorden mogelijk “voetbal,” “Amerikaans voetbal,” en “wereldbeker.” Trefwoorden worden gebruikt in de titel van uw blogposts en statische pagina’s en verschijnen meestal regelmatig in de hoofdtekst van uw posts. Het’Het is ook een goede gewoonte om trefwoorden te gebruiken als ankertekst voor links in uw bericht.

Het gebruik van trefwoorden is beslist meer een kunst dan een wetenschap, omdat het gemakkelijk overdreven kan zijn. Als dat het geval is, kan uw pagina bestraft worden ‘trefwoordvulling’, of gewoon belachelijk lijken. Don’vergeet niet – u wilt optimaliseren voor Google, maar uiteindelijk u’opnieuw schrijven voor mensen, niet voor robots.

Je moet ook op je rijstrook blijven. Don’Ga niet op zoek naar zoekwoorden voor termen die geen verband houden met de focus van uw site. als jij’het verkopen van levensverzekeringen, bijvoorbeeld don’probeer de populariteit van zoektermen voor Ariana Grande of Spider-Man op te pikken, tenzij het op de een of andere manier zinvol is voor uw site’s doelen en onderwerpen. Dat niet’dat bedoel je niet’Wees niet creatief of ga af en toe op een raaklijn, maar probeer zoveel mogelijk bij het onderwerp te blijven.

12

Voeg slechts één H1 per bericht toe

De titel van het bericht of de pagina is de enige plaats met een H1-kop – het grootste type kop dat je kunt maken. Alles daarna zou H2, H3 en H4 moeten gebruiken, zoals eerder besproken. Een H1-kop is een signaal aan Google over de focus van een bepaalde pagina of post.

WordPress maakt dit gemakkelijk, omdat alleen de titel van het bericht standaard is ingesteld als een H1. Wat’meer nog, met de standaard bewerkingstools kun je geen H1 maken in de body van de post. U kunt uw berichten echter als HTML bewerken en beginnen met invoegen < h1 >< / h1 > tags overal. Dat is een slecht idee. Don’t doen.

13

Vermijd dubbele inhoud

Een ander groot punt voor verwarring is als u exact hetzelfde probleem, of trefwoorden, op meerdere berichten of pagina’s behandelt. Daar’s een veelvoorkomende misvatting dat het targeten van hetzelfde onderwerp op meerdere pagina’s uw rangschikking in de zoekresultaten voor dat onderwerp zal verbeteren. Nou, dat doet het niet’t. Het heeft in feite het tegenovergestelde effect.

Bekend als trefwoord kannibalisatie, jij’in wezen concurreren met jezelf over een bepaald onderwerp, en daardoor de kwaliteit en autoriteit van je website verminderen. Dit resulteert er vaak in dat uw site verder naar beneden wordt geduwd in de ranglijst.

Een betere strategie is om een ​​enkel bericht te kiezen en dat bericht vervolgens indien nodig bij te werken. Als je bijvoorbeeld een bericht hebt gebeld “De beste taartrecepten ooit,” behandel dat als een “groenblijvend” post – wat betekent dat het onderwerp nooit echt verouderd is. Evergreen-inhoud kan worden bijgewerkt en herschreven. Deze aanpak is veel beter dan het maken van nieuwe berichten die hetzelfde onderwerp herhalen.

14

Maak kennis met grips met categorieën en tags

WordPress ondersteunt categorieën en tags, die Google ook kunnen helpen bij het ontleden en begrijpen van uw inhoud. Uitzoeken wat het verschil is, kan echter een beetje verwarrend zijn – in feite wilt u categorieën voor uw site gebruiken’s hoofdonderwerpen, met tags die worden gebruikt voor meer details.

Een blog die boeken beoordeelt, kan bijvoorbeeld categorieën gebruiken zoals Sci-Fi, Literatuur, Vertalingen en Jongvolwassenen. De tags bevatten dan de titels van boeken, namen van auteurs, uitgeverijen en andere specifieke gegevens voor die post.

15

Links toevoegen – zowel intern als extern

Er zijn twee soorten links op een website: externe links die naar andere websites leiden en interne links die naar inhoud op uw site leiden. Beide kunnen nuttig zijn voor SEO. Tegenwoordig lijken SEO-experts de voorkeur te geven aan interne links en stellen ze voor om het aantal externe links te beperken door nofollow-tags te gebruiken. Een nofollow-tag vertelt Google om een ​​bepaalde link niet te tellen als een positieve stem voor een site van derden’s reputatie.

Zorg ervoor dat u naar interne en externe pagina’s linkt wanneer dit zinvol is, en zorg ervoor dat de tekst die u voor de links gebruikt op de een of andere manier beschrijvend is. Volg dit basisadvies en het zou goed moeten komen.

WordPress SEO-tips: samenvatting

Daar hebben we het: 15 WordPress SEO-tips om Google uw website te laten opmerken en (hopelijk) hoger te rangschikken. Met het juiste gebruik van zoekwoorden, links, categorieën, tags, metabeschrijvingen, plug-ins zoals Yoast en goed website-onderhoud, zou u op weg moeten zijn naar een betere ranking op Google en andere zoekmachines.

Wij’Ik heb met deze basisprincipes alleen het oppervlak van SEO bekrast. In de loop van de tijd leer je meer genuanceerde manieren om SEO te verbeteren, evenals je vermogen om effectieve metabeschrijvingen, taglines en titels te schrijven.

Om samen te vatten, onze 15 WordPress SEO-tips om u op weg te helpen zijn:

 1. Kies een snelle webhost
 2. Controleer de prestaties van uw site
 3. Beveilig uw website met SSL
 4. Beveilig uw website in het algemeen
 5. Controleer uw sitehiërarchie
 6. Controleer de algemene instellingen
 7. Optimaliseer paginatitel, slogan en permalinks
 8. Schrijf een solide metabeschrijving
 9. Maak een XML-sitemap
 10. Berichten gebruiken ondertitels en metabeschrijvingen
 11. Optimaliseer berichten voor zoekwoorden
 12. Slechts één H1 per bericht
 13. Vermijd dubbele inhoud
 14. Begrijp categorieën en tags
 15. Koppelen: intern en extern

Volg de bovenstaande tips en jij’Binnen no-time ben je op weg naar een effectieve SEO-strategie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map