Αναθεώρηση WordPress 2020 | Είναι το WordPress κατάλληλο για εσάς;


Contents

Καλύτερο για

Απεριόριστη προσαρμογή


wix y wordpress

Συνολική βαθμολογία

4 στα 5 αστέρια

Το WordPress είναι ένα δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος ιστότοπου μπορείτε να σκεφτείτε. Είναι εξαιρετικά ευέλικτο, που σημαίνει ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού και της λειτουργικότητας του ιστότοπού σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε ικανοί στην κωδικοποίηση, για να ρυθμίσετε, να χρησιμοποιήσετε και να διαχειριστείτε το WordPress.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του WordPress?

Πλεονεκτήματα

 • Εξαιρετικά προσαρμόσιμο σχέδιο, δυνατότητες και λειτουργίες. Έχετε πλήρη πρόσβαση σε κωδικούς WordPress, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε και να προσαρμόζετε τυχόν προκατασκευασμένα θέματα και σχέδια και με τόσες πολλές προσθήκες και επιλογές θέματος, μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε δυνατότητες ή λειτουργίες στον ιστότοπό σας όποτε θέλετε. Δεν υπάρχουν πρακτικά όρια!
 • Μπορείτε να ενσωματώσετε εργαλεία τρίτων για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο που χρειάζεστε. Εάν θέλετε ποτέ να προσθέσετε ένα φόρουμ, ένα εργαλείο αγορών, μια περιοχή πρόσβασης μέλους – σχεδόν οποιεσδήποτε προηγμένες δυνατότητες – μπορείτε να το κάνετε εγκαθιστώντας εργαλεία και λογισμικό που παρέχονται από τρίτους μέσω προσθηκών ή αποσπασμάτων κώδικα.
 • Μπορείτε να ελέγξετε τις ανάγκες φιλοξενίας σας για να βοηθήσετε την ανάπτυξη του ιστότοπού σας. Το WordPress είναι αυτο-φιλοξενούμενο, οπότε πρέπει να επιλέξετε τον δικό σας συνεργάτη φιλοξενίας και να βρείτε έναν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
 • Υπάρχει τεράστια διαθέσιμη γνώση στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να βρείτε τη βοήθεια που χρειάζεστε. Επειδή το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη γνώση μιας τεράστιας κοινότητας χρηστών και προγραμματιστών.

Μειονεκτήματα

 • Χρειάζεστε σίγουρα τεχνικές γνώσεις για να ρυθμίσετε και να διαχειριστείτε τη φιλοξενία σας. Η χρήση του WordPress σημαίνει τη διαχείριση της δικής σας φιλοξενίας (αυτό’είναι μια αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα). Οι περισσότεροι νέοι κάτοχοι ιστότοπων δεν’να ξέρετε την πολυπλοκότητα της διαχείρισης της φιλοξενίας σας, από τη ρύθμιση έως την ασφάλεια.
 • Χρειάζεστε γνώσεις κωδικοποίησης για να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το WordPress. Το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν το κατέχει. Έτσι, εάν έχετε μια ερώτηση σχετικά με τον ιστότοπό σας στο WordPress, μπορείτε’Απλώς επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών και λάβετε βοήθεια. Θα πρέπει να βασιστείτε στην κοινότητα για να παράσχετε βοήθεια ή να βρείτε έναν προγραμματιστή που μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας έναντι αμοιβής.
 • Χρειάζεστε γνώσεις κωδικοποίησης για να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας’σχέδιο. Εάν θέλετε να αλλάξετε την τοποθεσία της εικόνας της κεφαλίδας, θα πρέπει να αλλάξετε τον πραγματικό κώδικα του θέματος που εσείς’επαναχρησιμοποιώ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει είτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να επεξεργάζεστε HTML / CSS / PHP, είτε να έχετε τον προϋπολογισμό για να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ιστότοπου για να το κάνει για εσάς.
 • Εκεί’είναι μια καμπύλη υψηλότερης μάθησης με το WordPress. Το WordPress δεν είναι “αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε” δημιουργός ιστοσελίδων, οπότε αυτό μπορεί να κάνει το WordPress να μην είναι πολύ διαισθητικό για να αντιμετωπίσει.

Επισκόπηση του WordPress

“Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο θα έχουν ακούσει για το WordPress. Στην πραγματικότητα, πιθανώς έχετε ήδη μια ιδέα για το τι είναι το WordPress, σωστά; Με απλά λόγια, το WordPress είναι ένα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ελεύθερη δημιουργία ενός πολύ προσαρμοσμένου ιστότοπου.”

Το WordPress είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων που, επιτέλους, χρησιμοποιείται από περισσότερους από 80 εκατομμύρια ιστότοπους.

Το WordPress ξεκίνησε ως μια αρκετά τυπική πλατφόρμα blogging (WordPress.com), αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε ένα εξελιγμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων (WordPress.org) που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε οποιονδήποτε ιστότοπο μπορείτε να σκεφτείτε – συμπεριλαμβανομένων των μελών, φόρουμ, ηλεκτρονικού εμπορίου, επιχειρηματικών ιστότοπων και άλλων.

Η ευελιξία του WordPress σάς επιτρέπει να μετατρέψετε το περιεχόμενο, τις εικόνες, τα βίντεο και πολλά άλλα σε έναν λειτουργικό ιστότοπο.

Φανταστείτε το WordPress ως Microsoft Excel. Εισάγετε δεδομένα σε ένα υπολογιστικό φύλλο και το Excel θα δημιουργήσει τα όμορφα γραφήματα και γραφήματα. Το WordPress κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά με ιστότοπους.

WordPress.org εναντίον WordPress.com

Το’Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις του WordPress που έχετε στη διάθεσή σας, πλήρως φιλοξενούμενο και αυτο-φιλοξενείται εκδοχή.

Εάν έχετε μπερδευτεί για το ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε, επιτρέψτε μου να εξηγήσω πώς διαφέρουν:

Τι’είναι η διαφορά μεταξύ WordPress.com και WordPress.org?

 • WordPress.com – Αυτή είναι η πλήρως φιλοξενούμενη έκδοση που διαχειρίζεται τη φιλοξενία σας για εσάς. Η φιλοξενία είναι μια υπηρεσία όπου ο πάροχος υπηρεσιών αποθηκεύει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο, ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας πληκτρολογώντας μια διεύθυνση URL ιστότοπου. Το’σαν να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ακριβώς πού να σας επισκεφθούν και η διεύθυνση URL είναι το όνομα της οδού και ο αριθμός κατοικίας σας. Το WordPress.com φροντίζει για τις ανάγκες φιλοξενίας σας με μηνιαία χρέωση (όπως πώς μπορεί να κάνει ένας δημιουργός ιστότοπων όπως το Wix ή το Weebly). Αυτό σας εξοικονομεί τη δουλειά να βρείτε έναν ξεχωριστό πάροχο φιλοξενίας και να περάσετε από όλη την τεχνική ορολογία που απαιτείται για να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο .
 • WordPress.org – Αυτή είναι η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση που εξετάζουμε σε αυτήν την ανάρτηση. Το WordPress.org σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο και ευελιξία στον ιστότοπό σας χωρίς κανένα από τα WordPress.com’περιορισμοί. Να είστε προσεκτικοί – αυτό που εγκαταλείπετε εδώ είναι η ευκολία χρήσης. Θα πρέπει να ασχοληθείτε με όλες τις τεχνικές πτυχές της κατοχής, λειτουργίας και συντήρησης ενός ιστότοπου WordPress.

Όπως και με τα πάντα, εκεί’είναι μια ανάποδα και ένα μειονέκτημα. Τα μειονεκτήματα του WordPress.com σε σύγκριση με το WordPress.org είναι:

 1. Έχετε περιορισμούς στον τύπο προσθηκών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: Οι προσθήκες είναι λειτουργικές μονάδες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε περισσότερη λειτουργικότητα στον ιστότοπό σας στο WordPress, όπως ακριβώς οι εφαρμογές προσθέτουν περισσότερες λειτουργίες στο smartphone σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε, να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όσα πρόσθετα θέλετε. Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλα τα πρόσθετα στο WordPress.com, επομένως αυτό μπορεί πραγματικά να περιορίσει την ευελιξία του ιστότοπού σας… που είναι ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του WordPress!
 2. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο στις προδιαγραφές φιλοξενίας σας: Αυτός είναι ένας άλλος επαγγελματίας που έχει το WordPress.org πάνω από ιστότοπους μεταφοράς και απόθεσης που χάνονται με το WordPress.com. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρόχων φιλοξενίας και φιλοξενίας που μπορείτε να επιλέξετε να βελτιστοποιήσετε καλύτερα την ταχύτητα και την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Η ταχύτητα και η ασφάλεια του ιστότοπού σας θα γίνουν σταδιακά πιο σημαντικά καθώς ο ιστότοπός σας αυξάνεται και θα κερδίζει περισσότερους επισκέπτες. Η απώλεια ελέγχου σε αυτό μπορεί να παρεμποδίσει τον ιστότοπό σας μακροπρόθεσμα.

Κατά τη γνώμη μου, η μέγιστη ευελιξία είναι το πραγματικό όφελος μιας ιστοσελίδας WordPress.org. Γιατί να ασχοληθείτε με την καμπύλη ανώτερης μάθησης της χρήσης του WordPress εάν δεν αξιοποιείτε πλήρως τη μεγαλύτερη ισχύ του?

Με λίγα λόγια, το WordPress.org σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν πραγματικά μοναδικό ιστότοπο πέρα ​​από το πεδίο των κατασκευαστών ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης. Ενώ το WordPress.com είναι μια πολύ πιο ελαφριά πλατφόρμα, χωρίς τεχνική πολυπλοκότητα (οπότε δεν υπάρχει πονοκέφαλος!), Και αυτό σας βοηθά να επιτύχετε παρόμοια αποτελέσματα με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως το Wix.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από εδώ και πέρα, αν το πω ‘WordPress’ Μιλώ για το WordPress.org εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

Γιατί το WordPress είναι τόσο ευέλικτο?

Το WordPress είναι ένας από τους πιο ευέλικτους δημιουργούς ιστότοπων.

Αν εσύ’προέρχονται από ένα ιστορικό δημιουργίας ιστοτόπων μεταφοράς και απόθεσης, τότε ίσως αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνει το WordPress τόσο ισχυρό και ευέλικτο?

Λοιπόν, αυτό’λόγω του:

 1. Άνοιγμα πρόσβασης κώδικα – Με το WordPress έχετε πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς που το τροφοδοτούν. Αυτό σας επιτρέπει να το προσαρμόσετε ή να δημιουργήσετε νέες δυνατότητες όπως θέλετε. Λοιπόν’Είναι πραγματικά βολικό αν έχετε έναν πολύπλοκο ιστότοπο που χρειάζεται προσαρμοσμένα εργαλεία ή επιπλέον λειτουργικότητα, επειδή έχετε πρόσβαση στο WordPress’Ο κωδικός s σάς επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί όπως θέλετε!
 2. Μεγάλη επαγγελματική κοινότητα – Επειδή το WordPress είναι τόσο δημοφιλές, είναι πολύ εύκολο να βρεις έναν καλό προγραμματιστή WordPress οπουδήποτε στον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress. Η τεράστια κοινότητα καθιστά το WordPress πολύ πιο προσιτό εφ ‘όσον έχετε χρόνο και μετρητά για να επενδύσετε στην αρχική διαδικασία μάθησης.
 3. Σχεδόν άπειρος αριθμός προσθηκών – Καθώς το WordPress είναι ανοιχτού κώδικα, οποιοσδήποτε έχει δεξιότητες κωδικοποίησης μπορεί να δημιουργήσει εργαλεία, θέματα, προσθήκες και λειτουργίες για αυτό. Έτσι, το WordPress διαθέτει πλέον μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες προσθηκών οποιουδήποτε δημιουργού ιστότοπων στον κόσμο – και αυτό’συνεχίζει να αυξάνεται! Αυτή η τεράστια βιβλιοθήκη προσθηκών είναι αυτό που δίνει στο WordPress την ευελιξία του και είναι μία από τις μεγαλύτερες κληρώσεις της. Χρειάζεστε ένα εργαλείο διαχείρισης προϊόντων; Ένα εργαλείο πληρωμής; Ίσως ένα εργαλείο πρόσβασης μέλους; Περισσότερο? Εκεί’είναι ένα πρόσθετο για σχεδόν λειτουργία ή δυνατότητα που θέλετε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας – πόσο εκπληκτικό είναι αυτό?

Η χρήση των προσθηκών WordPress σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να αυξήσετε τα όρια του είδους του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ωστόσο, η ελευθερία και η ευελιξία που κάνει το WordPress τόσο φοβερό είναι επίσης η κύρια αιτία πονοκεφάλων για τους νεοφερμένους που προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν. Εμείς’Θα το συζητήσω λεπτομερέστερα στα Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα παρακάτω.

Επειδή το WordPress μπορεί να κάνει τόσα πολλά, εσείς’Θα διαπιστώσω ότι έχει μια πολύ υψηλότερη καμπύλη μάθησης και είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Το’Δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμόσετε και να σχεδιάσετε αν δεν το κάνετε’Έχω οποιεσδήποτε δεξιότητες κωδικοποίησης, ειδικά σε σύγκριση με τους κατασκευαστές ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως Wix, Squarespace, Weebly ή Shopify.

Αυτό πρέπει’έρχομαι ως έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη το πόσο ευέλικτο είναι το WordPress. Με τόσες πολλές επιλογές και δυνατότητες, αναπόφευκτα θα είναι πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε – όπως το να μάθετε να οδηγείτε το πρώτο σας αυτοκίνητο είναι πιο περίπλοκο από το να μαθαίνετε να οδηγείτε το πρώτο σας ποδήλατο.

Το WordPress είναι το καλύτερο όταν μπορείτε πραγματικά να εκμεταλλευτείτε όλη του τη δύναμη. Το’σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή του δημιουργού ιστότοπων εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν απλό ιστότοπο χωρίς να μάθετε τουλάχιστον βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό ιστότοπο γρήγορα και εύκολα, τότε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης είναι κάτι παραπάνω από αρκετό για τη δουλειά.

Σκεφτείτε ότι το WordPress μπορεί να είναι πολύ τεχνικό για εσάς?

Διάγραμμα σύγκρισης δημιουργών ιστότοπων – Αν εσύ’ψάχνουμε για ένα ευκολότερο στη χρήση εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, εμείς’συγκρίναμε μερικά από τα καλύτερα για εσάς. Η χρήση του γραφήματος σύγκρισης θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο δοκιμάζοντας τους κατασκευαστές που προσπαθούν να βρουν το σωστό για τις ανάγκες σας!

Πώς λειτουργεί το WordPress?

“Με απλά λόγια, το WordPress μπορεί να λειτουργήσει με όποιον τρόπο θέλετε. Όλα εξαρτώνται από τις δικές σας δεξιότητες κωδικοποίησης, το θέμα που επιλέγετε και τα πρόσθετα που εγκαθιστάτε. Μπορείτε να προσθέσετε όση ή λιγότερη λειτουργικότητα θέλετε. Με το WordPress, ο παγκόσμιος ιστός είναι το στρείδι σας!”

Αν εσύ’είστε εξοικειωμένοι με το πώς λειτουργεί το WordPress, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να το φανταστείτε ως ένα κενό iPad. Ανάλογα με τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad σας ως βιβλίο, συσκευή παιχνιδιού, συσκευή αναπαραγωγής ταινιών ή σημειωματάριο.

Ακριβώς όπως ένα iPad, το WordPress είναι μια πλατφόρμα για τη φιλοξενία του περιεχομένου σας, του σχεδιασμού θεμάτων ιστότοπου και των προσθηκών.

Ανάλογα με το θέμα και τις προσθήκες που χρησιμοποιείτε, ο ιστότοπός σας WordPress μπορεί να είναι ένας ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, ένας ιστότοπος για επιχειρήσεις, ένα φόρουμ, μια πύλη συμμετοχής και πολλά άλλα.

Το WordPress δεν είναι’συγκρατείται από τυχόν περιορισμούς για συγκεκριμένη πλατφόρμα και αυτή η ευελιξία είναι ένα από τα βασικά σημεία πώλησης. Αντ ‘αυτού, με το WordPress, είναι’Τα θέματα και τα πρόσθετα που επιλέγετε καθορίζουν ποιες δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, Το Shopify είναι μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και έτσι σας παρέχει ένα εργαλείο εγκατάλειψης καλαθιού (π.χ. εάν ένας χρήστης εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας χωρίς να αγοράσει και επιστρέψει αργότερα, τότε τα προϊόντα του θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο καλάθι για να τα περιμένουν). Έχει νόημα, σωστά; Λοιπόν, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο επειδή εσείς’χρησιμοποιώντας ξανά το Shopify.

Εάν επρόκειτο να μεταβείτε σε ένα άλλο κορυφαίο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως το Wix, τότε εσείς’d να μην μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα εγκατάλειψης του καλαθιού, καθώς το Wix δεν το προσφέρει στην πλατφόρμα του.

Αλλά με το WordPress, μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε και όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε. Μπορείτε να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε ιστολόγιο, κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή κάτι άλλο.

Το WordPress δίνει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων, όπως εσάς, πολύ έλεγχο και ευελιξία, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θέματα και προσθήκες για τον έλεγχο των λειτουργιών στον ιστότοπό σας. Εσείς’δεν περιορίζεται από την πλατφόρμα, όπως είστε στο παραπάνω παράδειγμα.

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το WordPress, σας δείχνω καλύτερα πώς να προσθέσετε περιεχόμενο στο WordPress’s τρόπος επεξεργασίας, ναι?

Πώς διαχειρίζεστε το περιεχόμενό σας στο WordPress?

Αν εσύ’χρησιμοποιήσατε ποτέ ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, εσείς’Θα είμαι εξοικειωμένος με έναν πίνακα ελέγχου περιεχομένου (ή πρόγραμμα επεξεργασίας) που μοιάζει με αυτό:

Weebly Review Ευκολία χρήσης

Αυτό ονομάζουμε ‘Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε’ δημιουργός ιστότοπων (ή WYSIWYG) και αυτό’Είναι ένα πραγματικά φιλικό προς το χρήστη σύστημα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα μοιάζει ακριβώς με τον επεξεργαστή με αυτόν που θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο.

Το’Είναι γρήγορη και εύκολη η μετακίνηση περιεχομένου με ένα κλικ και ένα drag, και αυτό καθιστά πολύ απλό να φανταστεί κανείς πώς θα εμφανίζεται ο ιστότοπός σας όταν’ζωντανά.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress έχει έναν πολύ διαφορετικό πίνακα ελέγχου περιεχομένου που μοιάζει με αυτό:

Ξέρω ότι φαίνεται εκφοβιστικό – αλλά μη’να φοβάσαι!

Με το WordPress, εισάγετε το περιεχόμενό σας στο πλαίσιο εισαγωγής περιεχομένου, όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε λογισμικό εισαγωγής δεδομένων. Εσείς’Θα παρατηρήσετε επίσης ότι εσείς’έχουμε δύο επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία αυτού του πλαισίου: οπτικός και κείμενο. Τι σημαίνουν αυτά; Καλά:

 • Οπτικός: Ο οπτικός επεξεργαστής είναι σαν να χρησιμοποιείτε το Microsoft Word. Μπορείτε να προσθέσετε μορφοποίηση και να τη δείτε να αντικατοπτρίζεται στο περιεχόμενό σας, οπότε σας δίνει μια ένδειξη για το πώς θα φαίνεται όταν δημοσιεύεται. Ακόμα και σε οπτική λειτουργία, το WordPress δεν είναι’κοντά στο να είσαι συντάκτης WYSIWYG.
 • Κείμενο: Το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου είναι σαν να χρησιμοποιείτε το Σημειωματάριο. Πρέπει να πληκτρολογήσετε όλη τη μορφοποίηση και το στυλ που θέλετε να προσθέσετε (π.χ. έντονα, πλάγια γράμματα, εισαγωγή εικόνων κ.λπ.) χρησιμοποιώντας κώδικα HTML (μια γλώσσα στυλ που χρησιμοποιείται σε ιστοσελίδες). Δεν θα δείτε πώς μοιάζει το περιεχόμενό σας σε έναν ζωντανό ιστότοπο μέχρι να κάνετε κλικ “προεπισκόπηση” ή “δημοσιεύω”.

Μπορεί επίσης να το βρείτε αφού κάνετε κλικ ‘προεπισκόπηση’ ή ‘δημοσιεύω’ ότι η ιστοσελίδα σας φαίνεται περίεργη ή όχι όπως αναμένεται. Εάν ναι, τότε καλύτερα να είστε έτοιμοι να ξαναδιαβάσετε κάθε γραμμή κειμένου για να βρείτε και να διορθώσετε τον κατεστραμμένο κώδικα!

Αν εσύ’είναι ένας αρχάριος και καταφύγιο WordPress’Έπρεπε να χρησιμοποιήσω κώδικα HTML για να καθορίσουμε πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας στο παρελθόν, τότε αυτό μπορεί να είναι πραγματική πηγή απογοήτευσης. Ευτυχώς, το WordPress προσπαθεί να το κάνει λίγο πιο εύκολο για εσάς ‘σύντομοι κωδικοί’, που είναι σαν συντομεύσεις κώδικα HTML που δημιουργήθηκαν ειδικά για το WordPress.

Αλλά ακόμη και με συντομεύσεις, μου πήρε αρκετές αϋπνίες νύχτες για να επιδιορθώσω τα λάθη στη σελίδα πριν τελικά αισθάνθηκα άνετα λέγοντας ότι ήξερα ακριβώς τι έκανα.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι μπορείτε’t μετακινήστε το περιεχόμενό σας στη σελίδα σας όσο πιο εύκολα μπορείτε με ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως το Wix.

Αυτό ισχύει ακόμη και στο ‘οπτική λειτουργία’ επειδή’είναι το θέμα WordPress που ελέγχει πού πηγαίνουν συγκεκριμένοι τύποι περιεχομένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τον πίνακα ελέγχου περιεχομένου WordPress για να εισαγάγετε περιεχόμενο, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στη σχεδίαση διάταξης σελίδας. Η αλλαγή του σχεδιασμού μπορεί να γίνει μόνο με την αλλαγή του κώδικα θέματος.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε μια παρουσίαση εικόνων στο περιεχόμενό σας, αλλά στο πρότυπο εσείς’επαναχρησιμοποιώ το don’Έχουμε έναν σύντομο κωδικό παρουσίασης εικόνων και, στη συνέχεια, πρέπει να κωδικοποιήσετε την επιλογή προσθήκης ενός στη σελίδα σας στον κώδικα θέματος. Θα μπορούσατε επίσης να περιηγηθείτε για να βρείτε ένα πρόσθετο που προσθέτει τον κωδικό για εσάς. Είτε έτσι είτε αλλιώς – αυτό’επιπλέον χρόνος και προσπάθεια εκ μέρους σας.

Τώρα, συγκρίνετέ το με ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης όπου μπορείτε απλά να κάνετε κλικ, να σύρετε και να αποθέσετε μια παρουσίαση εικόνων όπου θέλετε στη σελίδα απευθείας από την εργαλειοθήκη στοιχείων σας.

Η διαχείριση περιεχομένου και η διαχείριση σχεδιασμού διάταξης είναι δύο τομείς όπου πιστεύω ότι είναι το WordPress όχι το πιο εύκολο στη χρήση – ειδικά αν δεν είσαι’εξοικειωμένοι με την κωδικοποίηση.

Ωστόσο, πού Το WordPress λάμπει είναι εάν έχετε πολύ μεγάλο αριθμό πληροφοριών στον ιστότοπό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το WordPress είναι ο βασιλιάς της διαχείρισης δεδομένων.

Το’είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε εκατοντάδες δημοσιεύσεις ή σελίδες προϊόντων χρησιμοποιώντας το WordPress’το στυλ εισαγωγής δεδομένων του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου από ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης.

Δεν πουλήθηκε? Αφήνω’δες ένα παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν ιστότοπο που μιλά για τα πιο πρόσφατα προϊόντα τεχνολογίας. Στον ιστότοπό σας έχετε πολλά άρθρα ειδήσεων και εκατοντάδες κριτικές προϊόντων. Η δημιουργία και η διαχείριση όλων αυτών των σελίδων θα ήταν αδιανόητη σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Ωστόσο, Το WordPress μπορεί να σας διευκολύνει να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο με μεγάλο περιεχόμενο με τρεις βασικούς τρόπους:

(1) Λαμβάνετε αυτόματη συνέπεια περιεχομένου

Τα πρότυπα θεμάτων WordPress συνοδεύονται από προκαθορισμένα σχέδια διάταξης για αναρτήσεις και σελίδες, οπότε όλα όσα δημοσιεύετε θα εμφανίζονται αυτόματα με τον ίδιο τρόπο. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα νέες δημοσιεύσεις με συνεπή σχεδίαση διάταξης.

Έτσι, για τις κριτικές των προϊόντων σας, εσείς’d απλώς εισάγετε το περιεχόμενο, κάντε κλικ στη δημοσίευση και κάθε ένας θα έχει αυτόματα το ίδιο σχέδιο και διάταξη κάθε φορά! Το’είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Ενώ, εάν χρησιμοποιούσατε έναν δημιουργό ιστότοπου μεταφοράς και απόθεσης, θα πρέπει να κάνετε εκ νέου τη σχεδίαση διάταξής σας κάθε φορά που ξεκινάτε μια νέα σελίδα. Αυτό θα σήμαινε είτε την αντιγραφή και επεξεργασία υφιστάμενων σελίδων, είτε την αναδημιουργία της διάταξης από το μηδέν χρησιμοποιώντας εργαλεία μεταφοράς και απόθεσης!

Σίγουρα μπορείτε ήδη να φανταστείτε πόσο γρήγορα θα ήταν ενοχλητικό – ειδικά αν έχετε εκατοντάδες ή χιλιάδες κριτικές προϊόντων για προσθήκη στον ιστότοπό σας.

(2) Μπορείτε να κάνετε γρήγορα αλλαγές περιεχομένου σε ολόκληρο τον ιστότοπο

Δεδομένου ότι η διάταξη περιεχομένου των κριτικών των προϊόντων σας ελέγχεται από έναν κεντρικό, προκαθορισμένο σχεδιασμό θέματος, αυτό’είναι πολύ απλό για εσάς να κάνετε γρήγορα αλλαγές στη σχεδίαση σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας – αλλά μόνο εφόσον γνωρίζετε πώς να κωδικοποιήσετε.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μετακινήσετε την επιλεγμένη εικόνα σας (πιθανότατα μια φωτογραφία προϊόντος) κάτω από το πλαίσιο περίληψης ανάρτησης στις κριτικές προϊόντων. Στο WordPress, μπορείτε να κάνετε αυτήν τη διάταξη αλλαγή με την επεξεργασία του κώδικα σχεδίασης θέματος και θα εφαρμοστεί αυτόματα σε όλες τις αναρτήσεις σας ταυτόχρονα.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι δημοσιεύσεις κριτικής θα μετακινήσουν αυτόματα την επιλεγμένη εικόνα κάτω από το πλαίσιο περίληψης των δημοσιεύσεων μόλις ενεργοποιήσετε τη νέα αλλαγή σχεδίασης. Δεν το κάνει’έχει σημασία αν έχετε μία ανάρτηση ή χίλιες αναρτήσεις, κάνετε μόνο μια αλλαγή στον κώδικα σχεδιασμού θέματος και η νέα σας διάταξη θα χρησιμοποιηθεί από όλους – αυτό’σαν να χρησιμοποιείτε κόπτη για να δημιουργήσετε το ίδιο σχήμα μπισκότου.

Εάν χρησιμοποιούσατε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, θα πρέπει να μεταβείτε σε κάθε μεμονωμένη ανάρτηση κριτικής και να μετακινήσετε χειροκίνητα την επιλεγμένη εικόνα κάτω από τη σύνοψη της ανάρτησης. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε εκατό αναρτήσεις, πρέπει να κάνετε αυτήν την αλλαγή εκατό φορές!

Εσείς’Έχω καλύτερους τρόπους για να περάσετε το χρόνο σας από αυτό, σωστά?

(3) Μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε μεμονωμένα κομμάτια περιεχομένου

Το WordPress ξεκίνησε τη ζωή του ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σας διευκολύνει…Καλά…διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας! Η σελίδα διαχείρισης αναρτήσεων στον πίνακα ελέγχου χρήστη σας παρέχει μια επισκόπηση ανώτατου επιπέδου για ό, τι εσείς’δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό σας.

Για κάθε ανάρτηση, μπορείτε να δείτε τον τίτλο, τον συγγραφέα, την κατηγορία, τις ετικέτες, την τελευταία τροποποιημένη ημερομηνία και πολλά άλλα, όλα σε μία οθόνη. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε αναρτήσεις και να τις αναζητήσετε για βασικές λέξεις ή φράσεις. Το’σαν να έχετε τη δική σας ιδιωτική βιβλιοθήκη, την οποία μπορείτε να ταξινομήσετε και να αναζητήσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ενημερώσετε την τιμή ενός προϊόντος από 10,99 $ σε 12,99 $ σε διάφορες κριτικές. Με το WordPress αυτό γίνεται εύκολα. Απλώς πληκτρολογείτε 10,99 $ στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε ‘αναζήτηση δημοσιεύσεων’. Αυτό θα εμφανίσει κάθε δημοσίευση στην οποία εμφανίζεται 10,99 $ και μπορείτε να κάνετε γρήγορα τις τροποποιήσεις που χρειάζεστε. Εσείς’Θα το βρούμε σε πραγματικό χρόνο, εάν χρειαστεί να ενημερώσετε μερικές μεμονωμένες κριτικές, αντί να κάνετε αλλαγές στη διάταξη χονδρικής.

Από την άλλη πλευρά, με ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, απλά δεν το κάνετε’Έχω τη δυνατότητα να αναλύσετε τα μεμονωμένα κομμάτια περιεχομένου σας. Εσείς’Πρέπει να διατηρήσετε το δικό σας αρχείο εκτός ιστότοπου για αναζήτηση, ή να χτενίσετε κάθε σελίδα για να ενημερώσετε τις τιμές σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Όταν πρόκειται για ιστότοπους με μεγάλο περιεχόμενο, το WordPress καθιστά πολύ πιο εύκολο για εσάς να παρακολουθείτε τα πράγματα από ό, τι κάνει το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης.

Εξαιρέσεις στον κανόνα (για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε):

 • Επισκόπηση κώδικα Wix – Κυκλοφόρησε στα τέλη του 2017, το Wix Code είναι ένα εκπληκτικό νέο εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να διαχειρίζεστε εύκολα σχέδια διάταξης σελίδας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, όπως κάνει το WordPress. Καλύτερο από ολα? Δεν το κάνει’Δεν απαιτούνται γνώσεις κωδικοποίησης στο τέλος σας. Δείτε το τώρα!
 • Πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου – Οι πλατφόρμες μεταφοράς και απόθεσης ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Shopify και το BigCommerce, είναι πολύ καλοί στη διαχείριση τεράστιων ποσοτήτων περιεχομένου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι πλατφόρμες έχουν δημιουργηθεί με μοναδικό σκοπό να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όσο το δυνατόν πιο εύκολα (και αυτό σημαίνει ενδεχομένως αποθήκευση πολλών προϊόντων που το καθένα χρειάζεται τη δική του σελίδα).

Πώς προσθέτετε, χρησιμοποιείτε και διαχειριστείτε λειτουργίες στο WordPress?

“Ο ιστότοπός σας στο WordPress’Οι δυνατότητες και τα εργαλεία περιορίζονται μόνο από τα θέματα και τις προσθήκες σας’επαναχρησιμοποιώ. Αυτό είναι που κάνει το WordPress αρκετά φοβερό. Και ευτυχώς, μόλις εσείς’βρήκατε το plugin που θέλετε, αυτό’είναι αρκετά απλό για προσθήκη στον ιστότοπό σας.”

Δεδομένου ότι το WordPress έχει μια τόσο μεγάλη κοινότητα χρηστών και επαγγελματιών, τις περισσότερες φορές δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε από προκαθορισμένα θέματα και προσθήκες.

Αν μπορείς’Για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε μέσω προκαθορισμένων θεμάτων και προσθηκών, μπορείτε πάντα να προσλάβετε ένα από μια τεράστια ομάδα προγραμματιστών WordPress για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα ή προσθήκη.

Η εγκατάσταση προσθηκών και θεμάτων στο WordPress είναι πολύ απλή.

Για προσθήκες, μπορείτε πραγματικά να βρείτε και να επιλέξετε την προσθήκη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε απευθείας από τον πίνακα ελέγχου του WordPress, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Για δωρεάν θέματα, μπορείτε να βρείτε και να επιλέξετε το δωρεάν θέμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε απευθείας στο WordPress σας.

δωρεάν θέματα wordpress

Για προπληρωμένα θέματα επί πληρωμή, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το θέμα σας μέσω FTP (το οποίο εγώ’Θα εξηγήσω σύντομα) ή μέσω του WordPress’Λειτουργία αποστολής θέματος.

Ίσως διαπιστώσετε ότι μετά το WordPress εκδώσει μια ενημέρωση, το θέμα σας δεν το κάνει’δουλεύω όπως παλιά. Αυτό είναι ένα κοινό ζήτημα και σημαίνει ότι πρέπει απλά να ενημερώσετε το θέμα σας.

Για να περιορίσετε τα προβλήματα στο ελάχιστο, συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές:

 1. Να επιλέγετε πάντα πρόσθετα ή θέματα που δημιουργούνται από αξιόπιστους προγραμματιστές. Μπορείτε να προσδιορίσετε αυτούς τους προγραμματιστές, καθώς συνήθως έχουν πολύ μεγάλη βάση χρηστών.
 2. Περιορίστε τον αριθμό των προσθηκών που χρησιμοποιείτε για να διατηρήσετε την ασυμβατότητα του κώδικα στο ελάχιστο. Υφηγητής’χρησιμοποιήστε πρόσθετα που είναι “καλό να έχεις”. Εστίαση μόνο στα βασικά χαρακτηριστικά που μπορείτε’Ζω χωρίς (μπορώ’το άγχος αυτό αρκετά!).

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει το WordPress?

“Το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για εσάς είναι αυτό που σας παρέχει τις δυνατότητες που χρειάζεστε, χωρίς να είναι πολύ δύσκολο ή ακριβό στη χρήση.”

Δεν το κάνει’ανεξάρτητα από το πόσα κουδούνια και σφυρίχτρες έχει ένας δημιουργός ιστότοπων. Αν εσύ’ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε κάθε χαρακτηριστικό – γιατί τα χρειάζεστε ακόμη και; Υφηγητής’Μην ξεχνάτε, επιπλέον χαρακτηριστικά σημαίνει επιπλέον κόστος, έτσι κι εσείς’απλώς πετάτε τα χρήματά σας εάν εσείς’δεν χρησιμοποιώ ό, τι προσφέρεται.

Είναι πραγματικά σημαντικό να είσαι ειλικρινής ειλικρινής με τον εαυτό σου και να σκεφτείς ποιες δυνατότητες πραγματικά χρησιμοποιείς και χρειάζεσαι.

Εσείς’Θα διαπιστώσω ότι το WordPress είναι η καλύτερη επιλογή στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Εσείς’είχα προηγουμένως έναν ιστότοπο: Εάν αυτό δεν είναι’στον πρώτο σας ιστότοπο και έχετε κάποιες γνώσεις σχετικά με τη φιλοξενία ιστοσελίδων και τις βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης, αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο WordPress μόνοι σας.
 • Χρειάζεστε απεριόριστη ελευθερία σχεδιασμού: Εάν χρειάζεστε ένα σχεδιασμό ιστοσελίδας που μπορεί’να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, τότε ίσως χρειαστείτε WordPress’Δυνατότητες προσαρμογής σχεδιασμού ιστοσελίδων.
 • Χρειάζεστε εξειδικευμένες δυνατότητες ιστότοπου: Εάν χρειάζεστε ένα πολύ προσαρμοσμένο εργαλείο / δυνατότητα που μπορούν να κάνουν μεταφορά και απόθεση των κατασκευαστών ιστότοπων’φροντίστε (π.χ. θέλετε να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας με ένα λογισμικό CMS όπως το InfusionSoft), τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο χρησιμοποιώντας το WordPress.
 • Εσείς’Έχω πολύ περιεχόμενο: Εάν έχετε έναν ιστότοπο με μεγάλο περιεχόμενο, τότε εσείς’Θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Όπως το WordPress.
 • Εσείς’έχω χρόνο + χρήματα: Εάν έχετε χρόνο να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο WordPress ή έχετε επαρκή προϋπολογισμό για να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε, τότε’αξίζει να επωφεληθείτε από αυτό!

Η κατώτατη γραμμή

Κατά τη γνώμη μου, το WordPress δεν είναι κάτι που θα πρότεινα σε άτομα με περιορισμένες τεχνολογικές δεξιότητες ή σε όσους δεν είχαν ποτέ κάποτε έναν ιστότοπο.

Γιατί?

Λοιπόν, αυτό’επειδή το WordPress έχει μια πολύ πιο απότομη καμπύλη μάθησης, υψηλότερο κόστος εγκατάστασης και απαιτεί περισσότερη τεχνική γνώση από ό, τι οι πλήρως διαχειριζόμενοι κατασκευαστές ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως Wix, Squarespace ή Weebly.

Το WordPress δεν κάνει’να σας προσφέρουμε μια αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξης, ώστε εσείς’Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα μόνοι σας (ή να προσλάβετε κάποιον για να το κάνει για εσάς).

Δεν είμαι σίγουρος αν το WordPress είναι κατάλληλο για εσάς?

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε μια γενική ιδέα εάν το WordPress είναι κατάλληλο για εσάς. Αν εσύ’δεν πωλείται στο WordPress και θέλω απλώς ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που είναι εύκολο στη χρήση και δεν απαιτεί τεχνικές δεξιότητες για κατασκευή και εκτέλεση, τότε προτείνουμε να διαβάσετε τα εξής:

 • Διάγραμμα σύγκρισης δημιουργών ιστότοπων – Δεν είστε σίγουροι ποιος δημιουργός ιστότοπων είναι ο καλύτερος για εσάς; Ελέγξτε το λεπτομερές γράφημα σύγκρισης για να δείτε πώς συγκρίνονται μεταξύ τους και βρείτε ένα που είναι ιδανικό για εσάς.
 • Κουίζ επιλογής δημιουργών ιστότοπων – Εσείς’μόλις τέσσερις απλές ερωτήσεις μακριά από το τέλειο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων! Κάντε το κουίζ μας τώρα για να ξεκινήσετε.

Πόσο κοστίζει το WordPress?

“Το WordPress μπορεί να είναι δωρεάν για χρήση, αλλά το κόστος του ιστότοπού σας WordPress εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποια φιλοξενία, θέμα, πρόσθετα, λογισμικό τρίτων, διαδικτυακά μαθήματα και προγραμματιστές που χρησιμοποιείτε!”

Λοιπόν, αυτό’Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος WordPress. Αν εσύ’μην είστε προσεκτικοί, το κόστος σας μπορεί να αυξηθεί γρήγορα, έτσι’αξίζει να ψωνίσετε για τις καλύτερες προσφορές.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα για πιθανό κόστος, παρακάτω’αναλύσατε μερικά από τα πιο κοινά κόστη που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ιστότοπου WordPress.

Κόστος φιλοξενίας ιστοτόπου WordPress

Σεμινάρια WordPress & Κόστος μαθημάτων

Κόστος θέματος WordPress

Κόστος προσθηκών WordPress

Κόστος τεχνικής υποστήριξης WordPress

Μηνιαίες δαπάνες: οπουδήποτε μεταξύ $ 5 – $ 100

 • Αυτο-φιλοξενούμενη κοινόχρηστη φιλοξενία: 5 $ – 20 $
 • Πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία: 30 $ – 100 $
Μηνιαίες δαπάνες: δωρεάν έως 50 $+

 • Ώρα να μάθετε τα βασικά: Λίγες ώρες
 • Ώρα να μάθετε το WordPress: Εβδομάδες
Εφάπαξ κόστος: δωρεάν έως 5.000 $+

 • Βασικά πρότυπα: 35 $ ​​- 50 $
 • Πρότυπα Premium: 80 $ – 200 $
 • Τροποποιήσεις προτύπων: 300 $ – 1.000 $
 • Προσαρμοσμένη σχεδίαση: 5.000 $ – 10.000 $+
Εφάπαξ κόστος: 50 $ – 500 $
και / ή
Μηνιαίες δαπάνες: 5 $ – 150 $

 • Λογισμικό πληρωμής:
 • 100 $ – 500 $ (εφάπαξ κόστος)
 • 30 $ – 80 $ (μηνιαίο κόστος)
 • Λογισμικό Gateway μέλους:
 • 100 $ – 300 $ (εφάπαξ κόστος)
 • 50 $ – 150 $ (μηνιαίο κόστος)
 • Λογισμικό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
 • 5 $ – 99 $ (μηνιαίο κόστος)
Εκτιμώμενο ετήσιο κόστος: 500 $ – 1.000 $

Κόστος προγραμματιστή: 100 $ – 180 $ ανά ώρα (μόνο αν απαιτείται!)

Έχουμε μια λεπτομερή ανάλυση του κόστους δημιουργίας ενός ιστότοπου WordPress εδώ: “Πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος“.

Είναι εύκολο να ρυθμίσετε το WordPress?

“Οχι αυτό’Δεν είναι το πιο φιλικό προς το χρήστη εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων – το WordPress είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί σε σύγκριση με οποιοδήποτε πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης.”

Αν εσύ’πήρα το χρόνο και καταβάλλουμε προσπάθεια, ναι, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα WordPress μόνοι σας. Αλλά αν εσύ’δεν είστε τεχνίτης, να είστε προετοιμασμένοι για ένα δίκαιο μερίδιο των στιγμών που τραβούν τα μαλλιά και που προκαλούν υπολογιστή, εάν προσπαθείτε να το κάνετε.

Από την άλλη πλευρά, ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης χρειάζεται κυριολεκτικά λιγότερο από ένα λεπτό για να το ρυθμίσετε – απλά εγγραφείτε και επιλέγετε ένα σχέδιο, τότε’είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας!

Εσείς’Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ένας τυπικός ιστότοπος WordPress θα διαρκέσει επίσης από μισή ώρα έως μερικές ημέρες για τη δημιουργία του. Ο χρόνος που χρειάζεστε εξαρτάται από το μέγεθος της έρευνας που έχετε κάνει και από πόσο τεχνολογικά καταλαβαίνετε.

Εδώ’Αυτό που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress:

 1. Επιλέξτε και αγοράστε ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας από έναν καταχωρητή ονόματος τομέα, όπως το Domain.com (εάν εσείς’δεν είμαι σίγουρος τι είναι ένας τομέας, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό για αρχάριους σχετικά με τα ονόματα τομέα)
 2. Βρείτε και επιλέξτε έναν πάροχο φιλοξενίας (εμείς’έχετε μερικές προτάσεις για να έρθετε σε μια στιγμή, οπότε κρατήστε σφιχτά!)
 3. Ρυθμίστε το WordPress στην κονσόλα φιλοξενίας πελατών (αυτό διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο φιλοξενίας)
 4. Πραγματοποιήστε λήψη και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το FTP (η τεχνική έκδοση Wired έχει έναν σούπερ σε βάθος οδηγό για αρχάριους FTP που μπορεί να αποδειχθεί βολικός)
 5. Στρέψτε το όνομα τομέα σας στον πάροχο φιλοξενίας (μπορείτε συχνά να το κάνετε μέσω του παρόχου φιλοξενίας σας!)

Μόλις ολοκληρώσετε όλα αυτά, μπορείτε να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας.

Επιλογές φιλοξενίας WordPress

“Το WordPress είναι ένας αυτο-φιλοξενούμενος δημιουργός ιστότοπων, οπότε θα πρέπει να ερευνήσετε και να βρείτε τη σωστή φιλοξενία για τις ανάγκες σας.”

Η εκμάθηση του τρόπου διαχείρισης της φιλοξενίας σας θα διαρκέσει λίγο, δεδομένου ότι είναι απαραίτητη τεχνική ικανότητα που πρέπει να έχει οποιοσδήποτε κάτοχος ιστότοπου WordPress.

Η φιλοξενία είναι μια πολύ καθιερωμένη (και απαραίτητη!) Βιομηχανία, έτσι όλοι οι κύριοι πάροχοι είναι γενικά πολύ καλοί. Οι τεχνικοί μπορεί να μην συμφωνούν μαζί μου και εγώ’είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ο ένας πάροχος μπορεί να είναι ελαφρώς καλύτερος από τον άλλο – αλλά για μέσους χρήστες όπως εγώ και εσείς, θα ήθελα’Συνιστώ να ιδρώσω τις μικρές διαφορές – μάλλον θα το θέλαμε’να τα παρατηρήσεις ούτως ή άλλως!

Για μένα, αυτό που ξεχωρίζει κάθε πάροχο φιλοξενίας είναι το επίπεδο υποστήριξης που παρέχουν πάνω από τις υπηρεσίες φιλοξενίας.

Εσείς’Θέλω να μάθω αν προσφέρουν:

 1. 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών
 2. Τεχνική υποστήριξη για μη προγραμματιστές
 3. Υποστήριξη ενσωμάτωσης, όπως εγκατάσταση όλων για εσάς και βοήθεια για την προετοιμασία
 4. Υποστήριξη ασφάλειας ιστότοπου περιλαμβάνεται στο πακέτο σας
 5. Αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπου

Γενικά κατηγοριοποιώ το WordPress hosting σε δύο τύπους: αυτοδιαχειριζόμενη φιλοξενία και πλήρης διαχείριση φιλοξενίας.

Αυτόνομη φιλοξενία

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για χρήστες WordPress από τότε’είναι αρκετά φθηνό, ξεκινώντας από $ 3 έως $ 5 το μήνα – ουσιαστικά η τιμή του takeaway latte.

Με την αυτοδιαχειριζόμενη φιλοξενία, θα είστε υπεύθυνοι για:

 • Ρύθμιση του WordPress στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας σας
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων με τον ιστότοπό σας (εάν χρειάζεστε υποστήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών, αλλά περιμένουν να έχετε την ελάχιστη κατανόηση της φιλοξενίας και τις τεχνικές που συνοδεύουν!)
 • Η ασφάλεια του ιστότοπού σας για την αποτροπή των χάκερ
 • Εύρεση διαφορετικής υπηρεσίας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας ως έχει’Δεν παρέχεται αυτοδιαχειριζόμενη φιλοξενία. Αυτό είναι απαραίτητο, επειδή εάν υπάρχουν προβλήματα, θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από το οποίο μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας.

Εσείς’Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τον τύπο της αυτοδιαχειριζόμενης φιλοξενίας που χρειάζεστε. Μπορείτε να επιλέξετε από:

 • Κοινή φιλοξενία – Εύκολη στη χρήση, επιλογή χαμηλού κόστους εάν εσείς’ξεκινά απλώς στον οποίο ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε έναν φυσικό διακομιστή μαζί με πολλούς άλλους ιστότοπους. Μπορείτε να θεωρήσετε έναν διακομιστή σαν μια πολυκατοικία όπου ζουν ή βρίσκονται οι ιστότοποι και οι άλλοι ιστότοποί σας ‘φιλοξενείται’)
 • Φιλοξενία cloud – αξιόπιστη κοινή φιλοξενία σε ένα ‘εικονικός διακομιστής’ και όχι ένα φυσικό. Πληρώνετε μόνο για ό, τι χρησιμοποιείτε, οπότε μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μόλις ξεκινήσετε.
 • Φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) – Μια πιο ακριβή επιλογή που μπορεί να είναι τεχνική για τη ρύθμιση, αλλά εσείς’Θα έχω περισσότερο απόρρητο, μεγαλύτερο έλεγχο των δυνατοτήτων που έχετε και περισσότερο χώρο για να αναπτυχθεί ο ιστότοπός σας.
 • Αφιερωμένη φιλοξενία – Η πληρωμή για να έχετε τον δικό σας ιδιωτικό διακομιστή όχι μόνο σας δίνει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες και πολλούς πόρους για τον αναπτυσσόμενο ιστότοπό σας, αλλά μπορείτε ακόμη και να χρεώσετε άλλους χρήστες για να εκμισθώσετε χώρο από εσάς. Αυτή είναι η πιο τεχνική και δαπανηρή επιλογή.

Συνιστώμενοι πάροχοι αυτοδιαχειριζόμενης φιλοξενίας:

 1. BlueHost – Μια πολύ δημοφιλής εταιρεία φιλοξενίας, το BlueHost είναι αξιόπιστο και οικονομικό. Είναι ένας προτιμώμενος συνεργάτης WordPress και προσφέρουν μια επιλογή εγκατάστασης 1 κλικ για να κάνουν τη ζωή σας όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Το βασικό σχέδιο BlueHost βρίσκεται σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή, οπότε αν ο ιστότοπός σας στο WordPress αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε μια μικρή επιβράδυνση στις ταχύτητες φόρτωσης. Αυτό κατά μέρος, αν εσείς’ψάχνετε για ένα εύχρηστο και εύχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας που δεν απαιτεί ειδική τεχνική τεχνογνωσία, τότε το BlueHost αξίζει να εξεταστεί.
 2. HostGator – Το HostGator είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή φιλοξενίας για αρχάριους. Σας δίνουν χώρο σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή, ώστε οι πόροι να κατανέμονται σε πολλούς χρήστες. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και έχετε πολύ εύρος ζώνης και χώρο αποθήκευσης για τα χρήματά σας. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσετε τις ταχύτητες φόρτωσης σχετικά υψηλές και τον ιστότοπό σας WordPress στο διαδίκτυο.
 3. One.com – Το One.com προσφέρει βασική φιλοξενία που είναι προσιτή, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας’δουλεύω με. Πρόκειται για μια επιλογή χωρίς νόημα, χωρίς ψώνια που σας παρέχει τα βασικά στοιχεία που χρειάζεστε για να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας και να ρυθμίσετε τη φιλοξενία email εάν χρειάζεται (ώστε να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ιστότοπό σας’Τομέας και όχι από το Σας προτείνουμε για προσωπικούς ιστότοπους ή μικρές επιχειρήσεις.

Οπως’είμαστε ένας προτιμώμενος συνεργάτης του WordPress, εμείς’έχετε γράψει έναν οδηγό που εξηγεί πώς να εγκαταστήσετε το WordPress χρησιμοποιώντας το BlueHost. Η εγκατάσταση με 1 κλικ είναι εξαιρετικά βολική, έτσι’Θα σας βοηθήσω να αποκτήσετε τον ιστότοπό σας online πιο γρήγορα!

Πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία

Η πλήρης διαχείριση φιλοξενίας είναι μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε ειδικά για χρήστες WordPress, έτσι’μερικές φορές ονομάζεται φιλοξενία WordPress.

Έχει υψηλότερο μηνιαίο κόστος, αλλά φροντίζει για την τεχνική και την ασφάλεια των πραγμάτων για εσάς.

Αυτά τα προγράμματα φιλοξενίας έχουν γενικά καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και συχνά είναι πρόθυμα να βοηθήσουν στην εύρεση της πηγής του προβλήματος, παρόλο που ενδέχεται να μην είναι πρόβλημα φιλοξενίας.

Εσείς’Θα βρείτε επίσης ότι οι πλήρως διαχειριζόμενοι πάροχοι φιλοξενίας τείνουν να εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες σας. Ας υποθέσουμε ότι ο ιστότοπός σας παίρνει μια ξαφνική αύξηση της κυκλοφορίας μια μέρα που την κατακλύζει, και τότε ο πάροχος φιλοξενίας μπορεί να προσαρμόσει το όριο επισκεψιμότητας για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας’συντριβή. Αυτοί’Θα κάνω επίσης προτάσεις σχετικά με το αν πρέπει να αναβαθμίσετε το σχέδιο ή όχι εάν μόλις αρχίσει να αυξάνεται η κυκλοφορία σας.

Αυτή η προληπτική υποστήριξη δεν είναι μόνο χρήσιμη αλλά και εξαιρετικά εξοικονόμηση χρόνου!

Εγώ’Έχω δοκιμάσει τόσο την αυτοδιαχειριζόμενη όσο και την πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία, και έκανα τη μετάβαση στην πλήρη διαχείριση φιλοξενίας πολύ νωρίς! Η επιπλέον υποστήριξη, η ασφάλεια και η ευελιξία των πλήρως διαχειριζόμενων προγραμμάτων φιλοξενίας θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο από εσάς’Αντίθετα, θα μπορέσω να επενδύσω στην κατασκευή του ιστότοπού σας.

Αν εσύ’αναρωτιέμαι τώρα αν η πλήρως διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι κατάλληλη για εσάς, εγώ’το προτείνω για όποιον…

 • Ξεκινά έναν νέο ιστότοπο και δεν κάνει’να ξέρω τι είδους κίνηση θα πάρουν
 • Προβλέπει ότι ο ιστότοπός τους θα κερδίσει κίνηση πολύ γρήγορα και χρειάζεται έναν πάροχο φιλοξενίας που μπορεί να αναπτυχθεί μαζί τους
 • Θέλει καλύτερη ασφάλεια και υποστήριξη και ποιος δεν το κάνει’Δεν χρειάζεται να πληρώνεις λίγο περισσότερο το μήνα για εξοικονόμηση χρόνου και πονοκεφάλων

Προτεινόμενοι πάροχοι φιλοξενίας με πλήρη διαχείριση:

 1. BlueHost WordPress Φιλοξενία – BlueHost’Τα ειδικά προγράμματα φιλοξενίας WordPress προσφέρουν μια εγκατάσταση του WordPress με ένα κλικ, η οποία εξοικονομεί πολύ χρόνο από την πλευρά σας. Προσφέρουν επίσης εξαιρετικές εκπτώσεις για το πρώτο έτος που διατηρούν το κόστος σας πολύ χαμηλό (από περίπου $ 3 / μήνα!). Μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε έναν πιο ιδιωτικό και αποκλειστικό διακομιστή γρήγορα και εύκολα, ενώ η υποστήριξη 24/7 είναι πολύ βολική. Το Bluehost είναι ένας επίσημος συνεργάτης του WordPress, οπότε είναι πολύ σεβαστός και μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε όταν πρόκειται για πλήρως διαχειριζόμενα σχέδια φιλοξενίας.
 2. Φιλοξενία WordPress Siteground – Siteground’Τα ειδικά προγράμματα φιλοξενίας WordPress είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις επιχειρήσεις. Εκεί’Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των επισκεπτών που μπορεί να έχει ο ιστότοπός σας κάθε μήνα (σχεδόν μοναδικός!) και οι εξελιγμένοι διακομιστές τους διασφαλίζουν ότι ο ιστότοπός σας σπάνια κατεβαίνει. Προσφέρουν εξαιρετικές εκπτώσεις στην πρώτη σας συνδρομή, αλλά εσείς’Θα χρειαστώ κάποια σοβαρά μετρητά εάν θέλετε να πληρώσετε για όλα τα χαρακτηριστικά.
 3. WPEngine – Ειδικός κεντρικός υπολογιστής WordPress που προσφέρει απαράμιλλη τεχνική απόδοση και υποστήριξη χρηστών. Κοστίζει όμως μια premium τιμή και ξεκινά από 29 $ / μήνα για προσωπικά σχέδια. Αυτό είναι αρκετά δαπανηρό εάν εσείς’ξεκινάτε έναν νέο ιστότοπο WordPress και γι ‘αυτό το συνιστούμε για επιχειρήσεις ή για εσάς που διαθέτετε τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Θέματα WordPress

“Έχετε εκατοντάδες χιλιάδες θέματα WordPress για να διαλέξετε – Η πρόκλησή σας είναι να επιλέξετε μόνο ένα!”

Χιλιάδες σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο δημιουργούν θέματα WordPress, οπότε δεν έχετε καμία έλλειψη επιλογών – ο κόσμος είναι το στρείδι σας!

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι δυνατότητες στον ιστότοπό σας ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το θέμα και τις προσθήκες που εγκαθιστάτε στον ιστότοπό σας. Έτσι, όταν επιλέγετε ένα WordPress, σχεδιάστε τα βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε’Το πλεονέκτημα φαίνεται πέρα ​​από τη λειτουργικότητα. Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά για τη δημιουργία του ιστότοπου που χρειάζεστε.

Υπάρχουν δύο τύποι θεμάτων WordPress:

 • Ελεύθερος
 • επί πληρωμή

Δωρεάν θέματα WordPress

Μπορείτε εύκολα να βρείτε δωρεάν θέματα WordPress απευθείας στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

αναθεώρηση θεμάτων χωρίς wordpressΑπλώς πηγαίνετε στο “Εμφάνιση” και επιλέξτε “Θέματα”. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε όλα τα δωρεάν θέματα WordPress.

Υπάρχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα με δωρεάν θέματα.

Πλεονεκτήματα:

 • Ελεύθερος
 • Πολλές επιλογές
 • Ιδανικό για έναν απλό ιστότοπο με πολύ λίγες προσθήκες ή ανάγκες προσαρμογής

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να μην δημιουργηθεί από αξιόπιστους προγραμματιστές και συνεπώς να έχει πολλά σφάλματα κωδικοποίησης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν διακοπή του ιστότοπού σας όποτε υπάρχει’είναι μια ενημέρωση WordPress ή προσθήκης. Για να το αποφύγετε αυτό, βρείτε δωρεάν θέματα που προσφέρονται από αξιόπιστους προγραμματιστές. Πολλοί προγραμματιστές προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις των θεμάτων τους ως διαφημιστικό αντικείμενο. Εάν έχετε έναν πολύ απλό ιστότοπο, η δωρεάν έκδοση μπορεί να είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σας.
 • Από τότε που αυτό’δωρεάν, δεν έχετε πρόσβαση σε καμία εξυπηρέτηση πελατών. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του θέματος, είστε μόνοι σας. Ορισμένοι δωρεάν πάροχοι θεμάτων σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε το θέμα δωρεάν και μπορείτε να πληρώσετε για τεχνική υποστήριξη σε ωριαία βάση όταν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια.

Θέματα WordPress επί πληρωμή

Τα θέματα επί πληρωμή αποτελούν την πλειονότητα των θεμάτων WordPress. Εσείς’είναι σχεδόν χαλασμένο για επιλογή καθώς υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που δημιουργούν σχέδια WordPress για χρόνια.

Εσείς’Θα διαπιστώσω ότι υπάρχουν κυρίως δύο τύποι πληρωμένων θεμάτων: Εφάπαξ πληρωμή ή Ετήσια συνδρομή.

Πληρωμή μιας φοράς

Πληρώνετε μόνο μία φορά για αυτόν τον τύπο θέματος και συνήθως συνοδεύεται από σταθερό χρόνο υποστήριξης μεταξύ 6-12 μηνών. Μετά από αυτό, εσύ’είσαι μόνος σου! Ορισμένοι πάροχοι θέματος σάς επιτρέπουν να αγοράσετε εκτεταμένη υποστήριξη που διαρκεί έως και τρία χρόνια, σαν μια παρατεταμένη εγγύηση.

Αυτά τα θέματα είναι ο πιο κοινός τύπος που βρίσκεται στο WordPress και είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους χρήστες.

Το καλό σχετικά με αυτό είναι η αρχική σας επένδυση χρημάτων είναι χαμηλή. Εάν το θέμα δεν’δουλεύω, αυτό’Δεν έγινε κακό.

Το κακό σχετικά με αυτό είναι εάν καταλήξετε να διατηρείτε το θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει να πληρώσετε για την επιπλέον υποστήριξη. Κατά την εμπειρία μου από τη διαχείριση ενός ιστότοπου WordPress, εσείς’Θα ήθελα να επενδύσω σε αυτήν την επιπλέον υποστήριξη, επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί καλή βοήθεια.

Εσείς’Πιθανότατα θα χρειαστείτε αυτήν την υποστήριξη κατά την εγκατάσταση του θέματος, καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη συμβατότητα προσθηκών ή την προσαρμογή θέματος. Οι ενημερώσεις στο WordPress, τα πρόσθετα ή το ίδιο το θέμα μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα και ο ιστότοπός σας να μην λειτουργούν σωστά. Λοιπόν’είναι σίγουρα βολικό να έχετε πρόσβαση στην υποστήριξη από τον πάροχο θεμάτων σας εάν το χρειάζεστε.

Ετήσια ιδιότητα μέλους

Η ετήσια επιλογή συμμετοχής είναι πιο δημοφιλής στους σχεδιαστές που δημιουργούν ιστότοπους για πελάτες.

Ωστόσο, αυτό’είναι επίσης μια καλή επιλογή εάν:

 • Θέλετε να αλλάζετε τακτικά τη σχεδίαση του ιστότοπού σας
 • Θέλετε την ηρεμία του γνωρίζοντας ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών όποτε χρειάζεστε βοήθεια
 • Υφηγητής’Θέλω να χρειαστεί να προσλάβω έναν νέο προγραμματιστή ή σχεδιαστή κάθε φορά που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προσαρμογή (Τις περισσότερες φορές, οι πάροχοι θεμάτων που βασίζονται σε συνδρομή μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε τα πιο βασικά ζητήματα)

Αν εσύ’έχετε ήδη προϋπολογιστεί για προγραμματιστή ή σχεδιαστή ή έχετε κάποια εμπειρία κωδικοποίησης, τότε τα οφέλη της ετήσιας συνδρομής ενδέχεται να μην λειτουργούν ως οικονομικά αποδοτικά για εσάς.

Ένα μπόνους που πρέπει να θυμάστε είναι αυτό με την ετήσια συνδρομή, έχετε επίσης πρόσβαση σε όλους τους προγραμματιστές’συλλογή θεμάτων s, λοιπόν’Πρέπει να διαλέξω μόνο ένα! Εφόσον πληρώνετε την ετήσια χρέωση, υποστηρίζεστε 100% από την ομάδα τεχνικών τους.

Συμβουλές για την επιλογή του σωστού θέματος WordPress

 1. Επιλέξτε θέματα που σας δίνουμε τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε αντί να βασίζεται μόνο στην εμφάνιση.
 2. Χρησιμοποιήστε θέματα δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από αξιόπιστους προγραμματιστές με μακρά ιστορία στη δημιουργία καλών θεμάτων WordPress (I’Θα εξηγήσω πώς να βρείτε καλά θέματα για τον ιστότοπό σας σε μια στιγμή).
 3. Επιλέξτε ένα θέμα που είναι ενημερώνεται συχνά από τον προγραμματιστή γιατί αυτό θα το διατηρήσει χωρίς σφάλματα και ενημερωμένο με όλες τις ενημερώσεις του WordPress. Μπορείτε να δείτε πόσο συχνά ενημερώνεται το θέμα ελέγχοντας το Changelog του.
 4. Το’αξίζει να πληρώσετε για επιπλέον ή εκτεταμένη υποστήριξη εάν δεν έχετε γνώσεις κωδικοποίησης ή δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ το WordPress στο παρελθόν. Οταν εσύ’σηκωθείτε στις 2 το πρωί προσπαθώντας να καταλάβω τι πήγε στραβά’Θα χαρούμε να έχουμε αυτήν την υποστήριξη στη διάθεσή σας!

Πού μπορείτε να βρείτε καλά θέματα WordPress?

Εμείς’βρήκαμε ότι οι ακόλουθοι πάροχοι θεμάτων προσφέρουν εξαιρετικές επιλογές σχεδίων για ιστότοπους WordPress:

 • Κομψά θέματα – δωρεάν, εφάπαξ πληρωμή ή ετήσια συνδρομή
 • WooThemes – δωρεάν και εφάπαξ πληρωμή
 • StudioPress – δωρεάν και εφάπαξ πληρωμή
 • ThemeForest – εφάπαξ πληρωμή
 • MojoThemes – εφάπαξ πληρωμή

Πρόσθετα WordPress

“Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες χιλιάδες προσθήκες WordPress που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε λειτουργίες και εργαλεία στον ιστότοπό σας. Επιλέξτε μόνο προσθήκες για λειτουργίες που ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ αντί να εγκαταστήσετε πολλές λειτουργίες’Δεν θα χρησιμοποιώ ποτέ. Αυτό εξοικονομεί χώρο και μειώνει επίσης τον κίνδυνο σφαλμάτων μετά από ενημερώσεις του WordPress!”

Μπορείτε να αναζητήσετε προσθήκες στον πίνακα ελέγχου του WordPress μεταβαίνοντας στο “Πρόσθετα”. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε τις προσθήκες σας και να αναζητήσετε νέες.

Ο ιστότοπος WordPress.org διαθέτει επίσης μια βιβλιοθήκη θεμάτων, όπου μπορείτε να ταξινομήσετε τις προσθήκες ανά επιλεγμένες, δημοφιλείς και αγαπημένες.

Εκεί’είναι δύο τύποι προσθηκών, δωρεάν και επί πληρωμή.

Όπως συμβαίνει με όλα τα WordPress, το δωρεάν περιεχόμενο δεν το κάνει’πραγματικά έρχομαι με υποστήριξη. Υπάρχουν τόνοι πολύ καλοφτιαγμένων και διαχειριζόμενων δωρεάν προσθηκών, και εμείς’Θα σας δείξω μερικά από αυτά στη δεύτερη. Λάβετε υπόψη σας ότι οι δωρεάν προσθήκες είναι λιγότερο πιθανό να ενημερώνονται σε συνεχή βάση.

Τα πρόσθετα επί πληρωμή είναι μια καλή επιλογή όταν χρειάζεστε περισσότερες δυνατότητες ή απλά μην κάνετε’Θέλω να εγκαταλειφθεί η προσθήκη στο μέλλον.

Πολλοί προγραμματιστές προσθηκών προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση των πληρωμένων προσθηκών τους, η οποία σας επιτρέπει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε πόση αξία θα μπορούσε να προσθέσει ένα πρόσθετο επί πληρωμή στον ιστότοπό σας στο WordPress ή όχι.

Συμβουλές για την επιλογή μιας προσθήκης WordPress

 1. Χρησιμοποιήστε πρόσθετα που δημιουργήθηκαν από έναν αξιόπιστο προγραμματιστή.
 2. Χρησιμοποιήστε δημοφιλή πρόσθετα με μεγάλη βάση χρηστών, καθώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η προσθήκη θα τροποποιηθεί για να εξυπηρετήσει ενημερώσεις WordPress και προβλήματα κωδικοποίησης.
 3. Χρησιμοποιήστε προσθήκες που ενημερώνονται τακτικά. Δεν το κάνεις’Θέλω να χρησιμοποιήσω ένα πρόσθετο που δεν έχει’t ενημερώθηκε τα τελευταία 2 χρόνια και πιθανότατα δεν θα ενημερωθεί ξανά.
 4. Εάν χρειάζεστε υποστήριξη, επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε μια πληρωμένη έκδοση και όχι τη δωρεάν έκδοση.

Βασικά πρόσθετα WordPress

Ακολουθούν μερικά δημοφιλή εργαλεία και λογισμικό που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας WordPress που δεν είναι δυνατό με οποιονδήποτε δημιουργό ιστότοπου μεταφοράς και απόθεσης:

Υπάρχουν τόνοι προσθηκών WordPress για να διαλέξετε. Αλλά ανεξάρτητα από τον ιστότοπο που δημιουργούμε, αυτά είναι τα βασικά πρόσθετα που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε σε όλους τους ιστότοπους του WordPress.

 • CrazyEgg – Εργαλείο ανάλυσης οπτικών ιστότοπων
 • Yoast – Essential WordPress SEO plugin που σας βοηθά να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας για να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης
 • TinyPNG – Εργαλείο που συμπιέζει τις εικόνες σας χωρίς να μειώνει την ποιότητα προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο στον ιστότοπό σας (και να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας)
 • Disqus – Δημοφιλή προσθήκη αφοσίωσης που σας επιτρέπει να δέχεστε και να διαχειρίζεστε σχόλια στον ιστότοπό σας
 • CloudFlare – Λογισμικό απόδοσης ιστότοπου και βελτίωσης ασφάλειας
 • InfusionSoft – Προηγμένο εργαλείο μάρκετινγκ email και διαχείρισης πελατών
 • Akismet – Ένα πρόσθετο anti-spam που φιλτράρει τα ανεπιθύμητα σχόλια, ώστε να μην το κάνετε’Πρέπει να (αξίζει να συνεργαστείτε με τον Disqus, παραπάνω)

Συγκεκριμένα πρόσθετα WordPress

Αν εσύ’ψάχνετε να δημιουργήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο ιστότοπου WordPress, όπως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή έναν ιστότοπο διαθέσιμο σε διαφορετικές γλώσσες, τότε οι ακόλουθες προσθήκες θα σας βοηθήσουν:

 • aMember – πρόσθετο μέλους WordPress και εργαλείο διαχείρισης χρηστών
 • WooCommerce – Ηλεκτρονικό καλάθι αγορών και εργαλείο διαχείρισης προϊόντων που μετατρέπει τον ιστότοπό σας σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου
 • Envira Gallery – Πρόσθετη συλλογή απόκρισης που είναι ιδανική για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου WordPress
 • Ημερολόγιο κράτησης – Δωρεάν προσθήκη που σας επιτρέπει να δέχεστε κρατήσεις από επισκέπτες μέσω του ιστότοπού σας (ιδανικό για εστιατόρια ή παρόχους υπηρεσιών όπως οδοντίατροι, υδραυλικοί κ.λπ.)
 • Multilingual Press – Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε έναν ιστότοπο WordPress σε πολλές γλώσσες

11

WordPress SEO

“Το WordPress σας δίνει πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στον ιστότοπό σας’s SEO από ό, τι κάνει το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας και να αυξήσετε την κατάταξή του σε σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs).”

Το SEO σημαίνει ‘βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης’ και αυτό’Είναι σημαντικό για τον ιστότοπό σας, γιατί χωρίς αυτόν, ο ιστότοπός σας στο WordPress θα δυσκολευτεί να κατατάξει υψηλή θέση στο SERP Google. Το SEO είναι κάτι περισσότερο από μια τέχνη από μια ακριβή επιστήμη και αν και αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό τώρα, δεν ισχύει’πρέπει να είμαι!

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να ενισχύσετε την προβολή του ιστότοπού σας χωρίς να χρειάζεται να είστε ιδιοφυΐα τεχνολογίας. Εδώ είναι μερικά από τα χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

 • Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ορατός – Το WordPress σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τον ιστότοπό σας ορατό στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης. Το’Είναι χρήσιμο να το ενεργοποιήσετε ενώ κάνετε μεγάλες αλλαγές, αλλά μην το κάνετε’Μην ξεχάσετε να καταργήσετε την επιλογή μετά την αποθήκευση!
 • Ρυθμίστε κατηγορίες και ετικέτες – Η δημιουργία προσαρμοσμένων κατηγοριών και ετικετών στο WordPress είναι πολύ εύκολη και σας βοηθά να ταξινομήσετε το περιεχόμενό σας τακτοποιημένα. Αυτό διευκολύνει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι υπάρχει στον ιστότοπό σας και να το φέρουν στις σελίδες αποτελεσμάτων.
 • Χρησιμοποιήστε διευθύνσεις URL φιλικές για SEO – Το WordPress σας επιτρέπει να ορίσετε τη δομή του ιστότοπού σας’s URLs (γνωστές και ως σελίδες σας’ μοναδικές διευθύνσεις Ιστού). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL που είναι περιγραφικές και βοηθούν το Google να εντοπίσει τη συνάφεια των σελίδων σας με μια συγκεκριμένη αναζήτηση.
 • Λάβετε τη μέγιστη τιμή από λέξεις-κλειδιά – Το WordPress σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ετικέτες HTML κατά τη σύνταξη περιεχομένου στον επεξεργαστή κειμένου. Αυτό σας επιτρέπει να δώσετε βάρος στις λέξεις-κλειδιά συμπεριλαμβάνοντας τις σε τίτλους σελίδων και υπότιτλους. Αυτό τα επισημαίνει ως πιο σημαντικά στα μάτια των μηχανών αναζήτησης και βοηθά στην εξήγηση του περιεχομένου των σελίδων σας.

Αυτό είναι ακριβώς το ξύσιμο της επιφάνειας, αλλά όπως μπορείτε να δείτε – μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε το SEO σας με το WordPress.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε προσθήκες για να ενισχύσετε τον ιστότοπό σας’s SEO επίσης. ανέφερα ‘Ναι’ παραπάνω και αυτό είναι μακράν το πιο δημοφιλές plugin SEO. Ειλικρινά δεν το κάνω’δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτό!

Το Yoast σάς επιτρέπει να προσθέσετε μετα-τίτλους και μετα-περιγραφές στις σελίδες σας. Αυτοί είναι οι τίτλοι και οι περιγραφές που εμφανίζονται από το Google στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το Yoast σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση, ώστε να γνωρίζετε πώς μοιάζουν πριν από τη δημοσίευσή σας. Μπορεί επίσης να σας δώσει εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των λέξεων-κλειδιών και εάν’επαναχρησιμοποιείτε τους ή υπερβολική χρήση (και τα δύο μεγάλα όχι-όχι’στο SEO!).

yoast αναθεώρηση wordpressΕδώ μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση Yoast αυτού του άρθρου’meta τίτλος και μετα-περιγραφή. Μου λέει επίσης αν ο τίτλος και η περιγραφή είναι πολύ σύντομοι, πολύ μεγάλοι ή σωστοί – πόσο βολικό είναι αυτό! Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO?

 • Οδηγός SEO + Backlinks – Μάθετε πώς άλλος ιστότοπος’μπορεί να επηρεάσει τις κατατάξεις της μηχανής αναζήτησης
 • Οδηγός κειμένου SEO + Anchor – Διαβάστε τις συμβουλές βέλτιστων πρακτικών για να έχετε το μέγιστο όφελος κατά τη σύνδεση μεταξύ σελίδων στον ιστότοπό σας
 • Οδηγός αρχιτεκτονικής SEO + ιστότοπου – Μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο η δομή του ιστότοπού σας μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας πιο ελκυστικό για την Google

Υποστήριξη WordPress, Tutorials και Κοινοτικοί πόροι

“Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό’Δεν υπάρχει υποστήριξη πελατών. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει’εννοείς’είσαι εντελώς μόνος σου.”

Το WordPress έχει μια τεράστια κοινότητα υποστήριξης στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε για βοήθεια. Δεδομένου ότι το WordPress χρησιμοποιείται τόσο ευρέως, υπάρχουν πολλοί οδηγοί και δωρεάν σεμινάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε τη βασική λειτουργία ενός ιστότοπου WordPress. Έχετε πρόβλημα; Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για να βρείτε την απάντησή σας – κάτι που είναι πολύ καλύτερο από το να ξοδεύετε ώρες στο τηλέφωνο περιμένοντας να παραλάβει ένας εκπρόσωπος υποστήριξης πελατών, ε?!

Εάν έχετε εξαντλήσει όλους τους δωρεάν πόρους και μπορείτε ακόμα’Για να λύσετε το πρόβλημά σας, μπορείτε πάντα να πληρώσετε για έναν προγραμματιστή ή σχεδιαστή για τη βοήθεια. Εμείς’χρησιμοποιούσαμε ελεύθερες αγορές όπως το Upwork στο παρελθόν όταν εμείς’χρειάστηκε προσαρμοσμένη εργασία κωδικοποίησης ή υποστήριξη.

Κοινότητα WordPress & πόροι

 • Φόρουμ WordPress – Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλοι χρήστες του WordPress που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε επίσης. Εάν δεν το κάνετε’Για να βρείτε τίποτα, μπορείτε πάντα να δημοσιεύσετε τη δική σας ερώτηση και να περιμένετε να βοηθήσει η κοινότητα.
 • Τεκμηρίωση WordPress – Αυτό ονομάζεται επίσης WordPress Codex. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα για το WordPress εδώ. Το’Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να κάνετε αλλαγές κώδικα στον ιστότοπό σας στο WordPress. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό’Δεν είναι ο πιο φιλικός προς τον χρήστη πόρος. Υπάρχουν καλύτεροι οδηγοί για αρχάριους διαθέσιμους που εγώ’Θα σας παραθέσω λίγα δευτερόλεπτα.

Σεμινάρια WordPress

Αν εσύ’Είστε σοβαροί για το WordPress, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να περάσετε από κάποιο είδος φροντιστηρίου WordPress. Εγώ’ανέφερα ήδη ότι το WordPress έχει καμπύλη υψηλότερης μάθησης από ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, γι ‘αυτό σας συνιστώ πραγματικά να διαβάσετε έναν αρχάριο’οδηγός προτού κολλήσετε και αγοράσετε ένα θέμα ή εγκαταστήστε τυχόν πρόσθετα.

Αν θέλετε να το μεταβείτε στο επόμενο επίπεδο και να μάθετε πώς να προσαρμόζετε τον ιστότοπό σας στο WordPress, ακολουθούν ορισμένοι πόροι που θα βρείτε χρήσιμοι:

 1. Lynda.com – Προσφέρει βασικά μαθήματα δωρεάν και εκτεταμένα premium μαθήματα για 19,99 $ ανά μήνα
 2. Tutsplus.com – Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για δωρεάν και premium μαθήματα για $ 15 ανά μήνα

Κριτική WordPress: Περίληψη

Το WordPress δεν είναι για όλους. Αλλά όταν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτό που έχει να προσφέρει το WordPress, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο.Είναι μακράν το πιο ευέλικτο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων εκεί έξω και μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν οποιονδήποτε τύπο ιστότοπου που μπορείτε να φανταστείτε – είτε πρόκειται για ιστολόγιο, ιστότοπο για την προώθηση της επιχείρησής σας είτε για διαδικτυακό κατάστημα που πουλά προϊόντα.

Το WordPress είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται έναν πολύπλοκο ιστότοπο ή έχει έναν ιστότοπο με βαρύ περιεχόμενο. Αλλά μόνο όσο εσύ’δεν φοβάστε να βάζετε το χρόνο και τα χρήματα για να τα ανεβάσετε και να τρέξετε με τον τρόπο που θέλετε.

Ένα μειονέκτημα στη χρήση του WordPress είναι η αρχική επένδυση σε χρήματα και χρόνο που άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, όπως το Wix, δεν’έχω.

Αν λοιπόν εσείς’Δεν είστε σίγουροι για αυτές τις επενδύσεις, είναι καλύτερο να βρείτε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης που να ταιριάζει στις περισσότερες από τις ανάγκες σας. Μόλις μάθετε ότι ο ιστότοπός σας έχει δυναμικό ανάπτυξης, μπορείτε πάντα να εξετάσετε το ενδεχόμενο μετάβασης στο WordPress αργότερα.

Βρήκα αυτόν τον οδηγό χρήσιμο?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me