WordPress Alternativer | 9 Alternativer for nettstedbygger du bør se

wordpress anmeldelse logoLa’får dette ut av veien – WordPress er et av de mest brukte CMS (content management systems) i verden.


Den’er kraftig, anerkjent, fleksibel og gir deg et stykke av internett eiendommer – ditt helt eget nettsted.

Nå er smigrene over, det viktigste spørsmålet er: er det riktig CMS for deg?

Vi’gjetter at du fant denne diskusjonen fordi du’re leter etter noen alternativer til WordPress.

Kanskje du bare vil forstå de valgene som er tilgjengelige når du ønsker å bygge din egen webside, eller kanskje du’Jeg har blitt frustrert over å lære å bruke WordPress (den har tross alt en brattere læringskurve).

Enkelt sagt, nettstedbyggere er et lettere alternativ til WordPress. De lar deg lage et fantastisk nettsted i løpet av timer, uten å måtte kjenne noen kode.

Denne artikkelen vil introdusere noen WordPress-alternativer, og lede deg til noen mer dyptgående diskusjoner om hvordan disse andre alternativene kan sammenlignes med WordPress.

Når det gjelder bygging av en webside, vet vi at det kan være vanskelig å bestemme hvilken plattform du skal bruke. At’s hvorfor vi’har utført grundig forskning og brukertesting for å finne de beste resultatene. Vi fant de beste WordPress-alternativene:

 • Wix
 • Square
 • Weebly
 • Shopify
 • BigCommerce
 • Site123
 • Gå pappa
 • 1&1 IONOS
 • Volusion

Nå kjenner du våre mest rangerte nettstedbyggere’s komme inn i det pussige av WordPress’s konkurrenter slik at du kan finne den som’er riktig for deg!

Se en rask titt på favorittene våre i dette sammendragsoversikten nedenfor:

Er en nettstedsbygger riktig for deg?

Vil du lage et profesjonelt nettsted raskt uten å vite noe om tekniske ting? Da er en nettstedsbygger akkurat det du trenger.

Nettstedsbyggere lar deg bygge og tilpasse et nettsted, selv om du ikke er det’t teknisk kunnskapsrike i det minste. De tar bort alle de komplekse kravene til å bygge et nettsted, som å bruke kode, og sparer deg for å bruke penger på webdesignere. Kort sagt, nettstedsbyggere er for alle!

Wix og Weebly er de enkleste å bruke, tilbyr dra-og-slipp-designverktøy som lar deg legge til bilder, tekst, knapper med bare noen få klikk.

WordPress derimot tar litt arbeid å bruke effektivt. Den’er en veldig kraftig, fleksibel plattform som’er kvikk nok til å drive mindre nettsteder, men læringskurven er brattere enn andre plattformer’. Hvis du har tid til å lære deg litt kode, eller ikke’Husk å bruke penger på utviklere, da er WordPress et godt alternativ.

La’Men innvendig – ikke alle har teknologiske ferdigheter eller ressurser til å bruke WordPress, og det’s der nettstedbyggere kommer inn. De er et enklere alternativ til WordPress, og lar deg opprette en vakker webside eller nettbutikk uten kode.

Penger på tankene? Wix og Weebly tilbyr til og med en gratis plan, slik at du ikke gjør det’Jeg trenger ikke å bruke en dollar.

9 alternativer til WordPress

Mens de er det’Disse alternativene er like fleksible og tilbyr mye verdi som WordPress kan’t: de’er mye enklere å bruke, fullt støttet av dedikerte hjelpeteam og don’t krever noen koding for å bygge et flott nettsted.

De 9 beste WordPress-alternativene er:

 • Wix – markedets beste nettstedbygger i dag
 • Firkant – best for design
 • Weebly – best for små bedrifter
 • Shopify – den beste nettstedshaveren for e-handel
 • BigCommerce – best for bedrifter som ønsker å skalere
 • Nettsted123 – best for kundeservice
 • GoDaddy – best for tidsbegrensede brukere
 • 1&1 IONOS – best for hvitkrage-bedrifter
 • Volusion – best for datadrevne bedriftseiere

Alle disse plattformene gjør det enkelt å bygge fantastiske nettsteder. Wix og Weebly tilbyr gratis planer, men alle de andre plattformene kommer med gratis prøveversjoner, så du kan prøve før du kjøper!

Shopify, BigCommerce, 1&1 IONOS, Volusion og Site 123 er alle dedikerte netthandelsplattformer, som lar deg bygge en nettbutikk med letthet. Den’det er verdt å merke seg at de andre nettstedbyggerne kommer med e-handelsfunksjonalitet, selv om de ikke er like kraftige som de elektroniske handelsspesifikke plattformene.

Så hvis du fremdeles vil utforske verdenen av bygging av nettsteder utenfor WordPress, la’s komme inn i vår detaljerte analyse nedenfor.

WordPress-alternativer: Nettstedsbyggere

Nettstedsbyggere er perfekte for ikke-teknisk kyndige brukere som ønsker å bygge et vakkert nettsted. Eller, hvis du bare ikke gjør det’Hvis du har tid til å tilpasse kode, tilbyr de et flott alternativ til WordPress.

# 1 Wix

Beste nettstedsbygger

wix - det beste alternativet for wordpress

Wix ProsWix Cons
 • Beste nettstedsbygger
 • Veldig enkel å bruke
 • Kan’t bytte tema etter publisering
 • Valg kan føles overveldende

Wix er den beste nettstedbyggeren som er tilgjengelig i dag. Det har for tiden over 109 millioner registrerte brukere, og mer enn 3,4 millioner betalende abonnenter.

De enkle å bruke designfunksjonene betyr at du bokstavelig talt kan dra og slippe alt innhold du ønsker på nettstedet ditt, uten å berøre en kodelinje. Det tilbyr også over 500 profesjonelle designmaler i et bredt spekter av bransjer, så du’re spoilt for valg.

Her er noen eksempler på nettsteder bygget med Wix.

Hos Website Builder Expert, vi elsker Wix for innovasjonen. Den’s legger alltid til nye verktøy og funksjoner, slik at nettstedet ditt kan følge med i nettbransjen og unngå å se utdatert.

Designene er også alltid oppdatert med de siste trendene – du kan integrere rulleeffekter, sette inn bakgrunnsvideoer og lage forskjellige bakgrunnsseksjoner, alt uten å vite hvordan du koder.

I tillegg tilbyr Wix e-post og telefonsupport (noe WordPress ikke gjør’t har) hvis du har spørsmål eller får problemer.

Som lyden av Wix? Den tilbyr en gratis plan, samt syv prisplaner som spenner fra bare $ 5 p / m til $ 35 p / m. Se vår prisanmeldelse her.

Wix er best for: nettstedet rundt bygningen

# 2 Firkant

Best for design

squarespace wordpress alternativ

Squarespace ProsSquarespace Cons
 • Beste designet maler
 • Beste kvalitet på funksjonene
 • Relativt vanskelig å bruke
 • Dyre prisplaner

Squarespace, gir deg muligheten til å bygge et nydelig, polert utseende nettsted. Den’er ikke så lett å bruke som Wix, men likevel mye enklere å bruke og tilpasse sammenlignet med WordPress.

Styrken ligger i de vakkert utformede maldesignene, som alle er mobile responsive. Disse designene kan få nettstedet ditt til å se rent, minimalistisk og elegant ut.

Du kan bokstavelig talt “dra og slipp” du måte å bygge et nettsted som ser ut som deg’har investert tusenvis av dollar i å ansette en designer.

Hvis du presenterer en portefølje, eller jobber med design, fotografering, butikk, restaurant eller bryllup / anledninger, Squarespace’design kan fungere veldig bra for deg.

Du kan se noen nettsteder bygget med Squarespace her.

Squarespace lar deg også spille en aktiv rolle i å tilpasse designet, slik at du kan tilpasse uten å måtte kode.

I likhet med Wix tilbyr Squarespace støtte for e-post og live chat. Igjen, det’noe WordPress ikke gjør’t gi, med mindre du betaler en utvikler for å hjelpe deg (som kan koste mer enn hva du ville betale per måned for å bruke Squarespace).

På den lappen gir Squarespace fire premiumplaner å velge mellom, fra $ 12 p / m til $ 40 p / m. Du kan også glede deg over en 14-dagers gratis prøveperiode. Se vår anmeldelse av Squarespace-priser her.

Squarespace er best for: designelskere.

# 3 Weebly

Best for små bedrifter

weebly wordpress alternativ

Weebly ProsWeebly Cons
 • Veldig enkel å bruke
 • Beste byggherre for SEO
 • Kan’t gjenopprette nettsteder selv
 • Relativt dyre prisplaner

Weebly er en av de enkleste å bruke dra-og-slipp-nettstedbyggere tilgjengelig i dag.

Brukergrensesnittet er strippet tilbake og intuitivt, noe som gjør det enkelt å lære å bygge nettstedet ditt (igjen, uten å berøre en linje med kode).

Hvis du’At du ikke er trygg på teknologi og ser etter en enkel løsning for nettstedsbygging, Weebly kan fungere bra for deg.

Designmalene er verken like omfattende som Wix’s heller ikke så polert som Squarespace’s, men Weebly introduserer kontinuerlig nye og forbedrede design – og det’blir bedre og bedre til det.

Men hvis du vet om litt kode, kan du gjøre mer presise designtilpasninger. Dette er på ingen måte en nødvendighet, siden du kan bygge et godt nettsted uten å berøre koden. Men det’er en ekstra fleksibilitet hvis du vil ta designen din til neste nivå.

Weebly gir support via e-post og telefon, i tilfelle du trenger dem.

I likhet med Wix tilbyr Weebly en gratis plan, noe som betyr at du kan bygge et nettsted uten omkostninger. Det tilbyr også fire premiumplaner, alt fra $ 8 p / m til $ 38 p / m. Liker du å vite mer? Les vår Weebly-prisanmeldelse.

Weebly er best: for små bedrifter

# 4 Nettsted123

Best for kundeservice

nettsted123 alternativ til wordpress

Site123 ProsSite123 Cons
 • Strålende kundesupport
 • Fantastisk appmarked
 • Funksjoner mangler kvalitet
 • Ikke mye kreativ frihet

Nettsted123 ikke’t bruk dra-og-slipp-design, men det’er fremdeles mye enklere å bruke enn Weebly eller Wix. Hvordan? Fordi du ikke’t bygg faktisk noe selv.

Site123 bruker noe som kalles designassistanse. Dette betyr at du ganske enkelt svarer på noen få spørsmål, og Site123 bygger et nettsted for deg. Den’er en form for AI (kunstig intelligens), så du’re sette din tillit til en maskin, men resultatene er gode.

Superenkelt, ikke sant? Selv om det kan være enkelt å bruke, er Site123 definitivt et tilfelle av hastighet over stoff. Den’er ikke egentlig egnet for store bedrifter eller komplekse nettsteder, gitt de relativt dårlige innebygde funksjonene.

På en positiv tone kommer det med en strålende live Chatbot Whiz som guider deg gjennom hele byggeprosessen, og 24/7 hjelp fra kundeserviceteamet.

Site123 har fire premiumplaner som spenner fra $ 10,80 p / m til $ 28,80 p / m når du registrerer deg i 12 måneder. Som du kan se, det’er ganske billig, og har en gratis plan for å starte opp.

Site123 er best for: kundeservice

# 5 GoDaddy

Best for tidsbegrensede brukere

godaddy - fastet for å bygge wordpress-alternativ

GoDaddy ProsGoDaddy Cons
 • Raskest å bygge
 • Bytt tema når som helst
 • Funksjoner mangler kvalitet
 • Dårlige bloggfunksjoner

GoDaddy gir den raskeste ruten til å komme seg på nettet. Akkurat som Site123 bruker den sin egen kunstig intelligens (kalt GoCentral) for å bygge nettstedet ditt. Alt du gjør er å svare på noen få spørsmål, og du’Jeg har et nettsted som er klart til å gå live.

Sammenlign det med klikkingen og kodingen som kreves for å kjøre et WordPress-nettsted, og det’er tydelig hvilken plattform som passer best for deg.

Mens GoCentral presenterer deg for et nettsted på få minutter, gjør det imidlertid ikke’t lar deg tilpasse sluttresultatet for mye. Dette kan være frustrerende hvis du’er ikke helt fornøyd med det GoCentral har laget, eller om du’er perfeksjonist når det gjelder design.

Du vet nå at GoDaddy kan opprette et nettsted for deg på bare noen få øyeblikk, men hvor mye vil det koste? De fire prisplanene starter fra $ 5,99 til $ 29,99 per måned. Du kan også prøve GoDaddy i en hel måned, gratis.

GoDaddy er best for: bygge et nettsted raskt

# 6 1&1 IONOS

Best for hvitkrage-virksomheter

wordpress alternativ 1and1 ionos

1&1 IONOS Pros1&1 IONOS Cons
 • Lett å bruke
 • Temaer dekker mange bransjer
 • Utdatert grensesnitt
 • Ingen gratis plan

1&1 IONOS er en nettstedsbygger designet for bedriftseiere. Alle funksjonene og verktøyene er der for å hjelpe skalere virksomheten din, mens malene dekker et bredt utvalg av bransjer.

Som en dra-og-slipp-nettstedsbygger, 1&1 IONIS er superenkelt å bruke. Du don’Jeg trenger ikke å vite hvilken som helst kode.

Den’Men det er ikke bare enkelt – det kommer med kraftige verktøy som er ideelle for internasjonale virksomheter, for eksempel flerspråklig oversettelse. En annen funksjon vi elsker er målretting av besøkende, der hver kundereise tilpasses med forskjellige popup-vinduer og knapper basert på kunden’brukerhistorikk.

Visst, malene kan virke ganske gammeldags, men 1&1 IONOS er et godt alternativ for ikke bare bedrifter, men også bloggere og porteføljer.

Totalt sett det’er et mye enklere alternativ til WordPress. Det fokuserer på små bedrifter, som kan gjøre ting lettere for deg hvis du’re en bedriftseier.

Hva med kostnader? Dessverre, 1&1 IONOS har ingen gratis plan. Den’er både en nettstedsbygger og en e-handelsplattform, så funksjonene du får avhenger av planen du velger.

1&1 IONOS har tre nettstedsbyggerplaner (fra $ 1 p / m til $ 10 p / m) og tre netthandelsprisplaner (fra $ 10 p / m til $ 30 p / m). Sjekk ut vår detaljerte, fullstendige anmeldelse her, hvor du kan lese mer om disse prisplanene.

1&1 IONOS er best for: hvitkrage virksomheter

WordPress-alternativer: Netthandelsbyggere

En av de viktigste fordelene ved WordPress er at du kan bruke den til å bygge en omfattende nettbutikk for e-handel. Dette gjøres ved å legge til plugins som WooCommerce eller Easy Digital Downloads, som deretter lar deg begynne å selge på nettet.

Imidlertid krever dette vanligvis litt koding, og å finne den perfekte plugin for WordPress-nettstedet ditt tar tid.

Hvis du ikke gjør det’t har tid, interesse eller budsjett til å ansette noen til å gjøre det for deg, det kan være litt vondt å få nettbutikken din i gang.

Don’ikke bekymre deg hvis du’er glad i nettstedsbyggere som Wix, Weebly eller Squarespace – de tilbyr også e-handelsfunksjonalitet. Men selvfølgelig, de’er ikke dedikerte netthandelsplattformer, og det er bedre alternativer der ute for å selge på nettet.

Her er bare tre gode WordPress e-handelsalternativer du kan vurdere.

# 1 Shopify

Beste all-ecommerce plattform

shopify beste e-handel wordpress alternativ

Shopify ProsShopify Cons
 • Beste generelle e-handelsplattform
 • Strålende lagerbeholdning
 • Trenger å formatere temaer etter bytte
 • Kostnader kan legge opp med apper

Shopify driver over 600.000 aktive butikker. Den’er den beste “one-stop shop” e-handelspakke der ute, og kan hjelpe deg med å bygge alt fra en liten til en veldig stor / avansert nettbutikk.

Fordelen med å bruke Shopify er at den tar vare på alle tekniske ting for deg, slik at du kan fokusere på å bygge og vokse virksomheten din. I utgangspunktet gjør det mye lettere å bygge et netthandel enn WordPress gjør.

Den tilbyr premium temaer på butikken, avanserte e-handelsverktøy og en omfattende app-butikk for deg å integrere enda kraftigere verktøy hvis du trenger det – alt med bare et klikk på en knapp.

Det gjør det ikke’t stopp der: Shopify tilbyr døgnåpen støtte for telefon, live chat og e-post, så du kan nå dem når som helst.

Shopify tilbyr en 14-dagers gratis prøveversjon, og gir deg tilgang til alle salgsverktøy og funksjoner i verdensklasse før du bruker en cent. For å fortsette å bruke plattformen, du’Jeg må oppgradere til en av de tre tilgjengelige planene, som koster mellom $ 29 og $ 299 per måned. Den høyeste planen anbefales bare for selskaper med månedlige inntekter på over $ 10.000.

Shopify er den beste: all-round e-handelsplattform

# 2 BigCommerce

Best for bedrifter som ønsker å skalere

wordpress alternativ bigcommerce

BigCommerce ProsBigCommerce Cons
 • De fleste innebygde funksjoner
 • Flott for SEO
 • Komplisert redigeringsgrensesnitt
 • Ingen mobilapp

BigCommerce driver mer enn 95 000 aktive netthandelnettsteder, og er en meget anerkjent nettbutikkbygger. Forskningen vår fant at den har de mest innebygde funksjonene på en hvilken som helst plattform, noe som gjør den perfekt for ambisiøse virksomheter.

Det kan også hjelpe deg med å få nettstedet ditt i gang uten å måtte forveksles med teknologi, og tilbyr et omfattende sett med ‘ut av boksen’ netthandelrelaterte verktøy. I likhet med Shopify gir BigCommerce deg tilgang til mer avanserte verktøy gjennom appbutikken.

Som lyden av BigCommerce? Du kan prøve ut plattformen gratis i 15 dager, deretter oppgradere til en premium-plan. Den har tre kjerneplaner som koster $ 29,95, $ 79,95 og $ 249,95 per måned (som er for selskaper som genererer $ 150 000 – $ 1 millioner i årlige inntekter), samt en forretningsplan som du’Jeg trenger et tilbud på.

Totalt sett er BigCommerce en av de beste e-handelsbyggere som er tilgjengelige i markedet. Etter vår mening er den største konkurrenten Shopify – hvis du’Er du usikker på hvordan du skiller de to, sjekk sammenligningsartikkelen vår nedenfor for mer informasjon.

BigCommerce er best for: skalering av virksomheter

# 3 Volusjon

Beste for datadrevne brukere

wordpress alternativ volusjon

Volusion ProsVolusion Cons
 • Flotte analyseverktøy
 • Mange betalingsportaler
 • Kan ikke selge digitale produkter
 • Ingen bloggfunksjoner

Volusion har eksistert siden 1999, og driver i dag 30 000 nettbutikker. Visst, tallene ikke’Det stemmer ikke overens med Shopify, men Volusion pakker fortsatt et trøkk med funksjonene.

Under forskningen fant vi ut at den leverer mange nyttige data- og analyseverktøy, som hjelper deg med å administrere og utvide virksomheten din. På toppen av det kommer den med en imponerende mengde betalingsportaler, som lar deg selge til et bredere publikum.

En ting Volusion har manglet i er brukervennlighet. Med andre ord’har alltid vært ganske vanskelig å faktisk bygge en nettbutikk. Det gir imidlertid sterkere innebygde salgsverktøy enn WordPress.

Den’men ikke så bra på enkelhetsfronten – Volusion har nylig forbedret UX (User Experience), introdusert et renere lagersystem og gjort det enklere å administrere lageret ditt.

Volusion har en 14-dagers gratis prøveperiode, hvor du kan teste alle de kraftige verktøyene som tilbys før du overleverer noen av dine hardt opptjente dollar. Det tilbyr også fem premiumplaner, alt fra $ 15 per måned til $ 299 per måned.

Volusjon er best: for dataelskere

WordPress-alternativer: Konklusjon

På slutten av dagen, avhenger avgjørelsen din om å bruke WordPress eller et av alternativene som er foreslått ovenfor, av hva du vil oppnå, og hvilken erfaring du ønsker å få ut av prosessen.

La’s oppsummer raskt de 9 beste WordPress-alternativene:

 • Wix – markedets beste nettstedbygger i dag
 • Firkant – best for design
 • Weebly – best for små bedrifter
 • Shopify – den beste nettstedsbyggeren for e-handel
 • BigCommerce – best for bedrifter som ønsker å skalere
 • Nettsted123 – best for kundeservice
 • GoDaddy – best for tidsbegrensede brukere
 • 1&1 IONOS – best for hvitkrage-bedrifter
 • Volusion – best for datadrevne bedriftseiere

WordPress er et kraftig og fleksibelt CMS, men det krever tålmodighet og entusiasme for å lære å bruke det effektivt. Læringskurven er høyere enn andre plattformer, men hvis du har ressursene, kan du bygge en virkelig flott webside med WordPress.

Men WordPress er ikke for alle.

Hvis du vil være mer praktisk med å administrere og bygge din egen webside, men ikke gjør det’t vil investere tiden i å bli din egen teknologiske feilsøking, så noen av nettstedbyggerne som er foreslått over, kan være gode alternativer for deg.

Med nettstedbyggere, ikke’t trenger å vite hvordan du skriver en enkelt kodelinje; i stedet kan du bygge et nettsted raskt før du går videre til andre viktigere ting. For ikke å nevne, disse nettstedbyggerne har dedikerte supportteam for å svare på spørsmålene dine, hvis du har noen.

Ikke bare trenger du ikke å være teknisk kunnskapsrik, men tidsrammen det tar for deg å lansere et nettsted med disse alternativene er så mye kortere enn å bruke WordPress.

Alt i alt er plattformene som vi har diskutert i denne artikkelen, kapable, og alle har egne fordeler og ulemper. Du bør velge den som vil gi deg den beste opplevelsen – det er tross alt å bygge et nettsted en prosess.

Den’er som å prøve å bli sunnere. Det er mange forskjellige måter å bygge gode nettsteder på, men du bør sikte på en livsstil, rutine og prosess som fungerer for deg.

Spørsmål og svar

Noe som er det enkleste å bruke?

Vi anbefaler Wix hvis du’ser etter en veldig jevn og enkel opplevelse av nettstedbygging. Når det er sagt, kan du finne et annet WordPress-alternativ enklere å bruke: for eksempel med sine kunstige design intelligens-funksjoner kan GoDaddy og Site123 bygge nettstedet ditt i løpet av få minutter.

Noe som er billigst?

Både Wix og Weebly tilbyr gratis planer, slik at du kan komme i gang uten å bruke en krone. Begge tilbyr også betalte premieplaner som er verdt å vurdere om du vil gi nettstedet ditt ekstra funksjonalitet og ta det til neste nivå.

Som er den mest omfattende?

Hvis du’Shopify er det mest omfattende WordPress-alternativet og ser etter en e-handelsbygger. De har stort sett alt du trenger for å bygge en vellykket nettbutikk. Eller, hvis du’og ønsker å bygge et nettsted som ikke er e-handel, anbefaler vi Wix som den beste nettstedbyggeren.

Som har de beste malene?

Squarespace har muligheten til å gi nettstedet ditt et polert og profesjonelt utseende, takket være de vakkert utformede temaene. Hvis du’Foretrekker jeg en nettstedsbygger som ganske enkelt tilbyr et stort utvalg av maler, lar Wix deg velge mellom over 510.

Som har den beste støtten tilgjengelig?

Både Wix og Weebly har god støtte tilgjengelig hvis du’ønsker å opprette et nettsted som ikke er e-handel. Hvis du’Når du tenker på en ren nettverksbygger, har Shopify og BigCommerce omfattende support tilgjengelig, og passer godt på kundene sine. Begge har telefonsupport 24/7, live chat og e-post tilgjengelig.

Fant denne guiden nyttig?

Spørsmål – Gjorde denne guiden deg? Legg igjen en kommentar nedenfor.

Kjenner du noen som kan dra nytte av denne guiden? Send dem denne siden eller klikk på delingsknappene til venstre.

Du’Jeg hjelper oss ved å spre ordet om nettstedet vårt, og deg’Jeg hjelper dem også!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map