WordPress.com срещу WordPress.org

Contents

WordPress.com срещу WordPress.org: Как ги сравняват?

А, WordPress – името на домакинството, което владее над една трета от интернет. Но задръжте секунда – има ли два типа WordPress? С почти идентични имена? Присъединете се към нас, докато хвърлим малко светлина върху това общо объркване.


Ако не’не знам каква е разликата между WordPress.com и WordPress.org, дон’тревожи се – ти’не си сам. Всъщност вие’вероятно сте тук, за да научите какво те’всичко за това, нали?

какво е wordpress

Какво’s Разликата между WordPress.com и WordPress.org?

Въпреки че и двете са част от марката WordPress, WordPress.com срещу WordPress.org е приказка за две много различни платформи.

WordPress.com

WordPress.com е блог платформа. Той използва същия софтуер за WordPress като WordPress.org, но е хостван за вас и работи повече като създател на уебсайт – подобно на Wix или Squarespace.

Всичко, което ви е необходимо, за да създадете блог, е вградено в WordPress.com, въпреки че можете да инсталирате допълнителни плъгини, за да помогнете на вашия сайт да бъде по-напреднал. Същото важи и за вашия уебсайт’s оформление или ‘тема’ – има някои безплатни опции, които са извън кутията, но тези с по-бързи разходи струват допълнително.

WordPress.org

WordPress.org е собствена хоствана система за управление на съдържанието (CMS), което означава вие’Ще трябва да изтеглите софтуера на компютъра си и да изпратите свой собствен уеб хостинг (а не просто да влизате и да създавате уебсайта), но това’все още е много лесно да се направи.

Това каза, ако ти’ще изберем WordPress.org, ние’d препоръчваме да използвате нашия хостинг доставчик на WordPress, Bluehost (един от само трима доставчици, които да бъдат препоръчани от самия WordPress.org). Bluehost’s плановете започват от $ 2,95 / месец.

WordPress.org се разглежда като по-напредналото от двете, което ви позволява да създавате всеки тип уебсайт, който смятате за подходящ без никакви творчески ограничения. Можете дори да изградите онлайн магазини, но вие’Ще трябва да закупите допълнителни приставки, за да го направите.

Повече информация за Bluehost:

 • Преглед на Bluehost
 • Преглед на цените на Bluehost
 • Как да инсталирате WordPress с Bluehost

Видът на WordPress, от който се нуждаете много, зависи от вашите изисквания. По-долу ние’Ще обсъдим основните разлики между WordPress.com и WordPress.org, както и ще обясним коя платформа ще ви подхожда най-добре. Ако ти’за кратко време, прескочете до нашето обобщение на основните разлики и кои сме ние’d препоръчвам всяка платформа на WordPress за.

Професионалисти & Против

Противопоказания на WordPress.com ProsWordPress.com
Осигурява безплатен планРеклами на всички безплатни уебсайтове
Изисква малко технологичен опитНе можете да продавате реклами на уебсайта си, което затруднява осигуряването на приходи
Идеален за специфични за блога уебсайтове

WordPress.com предлага безплатен план, но вие’Ще трябва да надстроите до платен абонамент, ако вашият уебсайт изисква повече от 3 GB място, и вие’Ще трябва да закупите и име на домейн, което обикновено струва между 10 и 15 долара годишно. Този клон на WordPress е синоним на блоговете (то)’s най-добрата платформа за ‘чист’ блогове на уебсайтове) и то’е наистина лесен за използване като цяло, защото го’s a ‘готов да тръгвам’ платформа, което означава, че можете бързо да стартирате и стартирате уебсайта си.

Вашият уебсайт обаче ще показва реклами на всяка страница, ако сте’отново на свободния план, който изглежда непрофесионален. И плюс, можете’Не осигурявате приходи от уебсайта си чрез реклами, което ограничава възможностите за печелене на пари.

Противопоказания на WordPress.org ProsWordPress.org
Позволява ви напълно да персонализирате вашия сайт’s дизайнИзисква да източник на собствен хостинг доставчик (препоръчваме Bluehost)
Можете да печелите пари, пускайки свои собствени рекламиВие носите отговорност за архивирането на уебсайтове
Можете да инсталирате Google Analytics безплатно

WordPress.org е самостоятелна хоствана платформа, което означава и вие’Ще трябва да създадете свой собствен хостинг. дон’не бива да се отлага от това – то’всъщност е много лесно да се направи. След като се регистрирате за хостинг план, повечето доставчици след това ви дават възможност да изтеглите WordPress.org само с едно щракване.

WordPress.org’s е много напреднал, което означава, че вие’можете да създадете изцяло персонализирани дизайни на шаблони и да печелите пари чрез собствените си реклами. Вие’Ще трябва сами да организирате архивирането на сайта, но това’s лесно да намерите плъгин (като например приложение), който може да направи това за вас.

Лесно използване

И WordPress.com, и WordPress.org се нуждаят от определено ниво на технически знания, за да се използват, но което е по-лесно да се научи?

Позволявам’Започнете с това колко лесно е всъщност да създадете уебсайт. Докато всяка платформа има ‘създатели на страници’ които ви помагат да структурирате и изградите всичките си уеб страници, ще трябва да знаете малко код.

Wordpress преглед на таблото за прегледИ двете платформи на WordPress работят на едно и също табло

Това е особено вярно с WordPress.org. Тъй като можете да изграждате всякакъв вид сайтове, естествено вашето ниво на кодиране на знания ще трябва да бъде по-високо. WordPress.com е специално създаден за блогове, така че’е създаден да ви помогне да добавяте публикации и да ги редактирате. Основната разлика тук е в лекотата на настройка.

WordPress.com срещу WordPress.org – Лесно използване: Присъда

WordPress.com и WordPress.org са доста сходни за лесна употреба, но WordPress.com е по-рационализиран. То’е само за блогове, което означава, че всичко, от което се нуждаете, е предвидено за вас, а вие не’не трябва да се притеснявате за хостинг на вашия сайт сами.

Хостинг

WordPress.com идва с вече организиран уеб хостинг за вас, което означава, че всичко, което трябва да се притеснявате, е да проектирате своя уебсайт. Веднъж това’готово, можете да го публикувате онлайн, без да се притеснявате за нищо друго. От друга страна, WordPress.com е самостоятелно домакин, което означава за вас’отговаряте за намирането на собствен доставчик на хостинг услуги.

От нашето независимо проучване открихме, че Bluehost е най-добрият хостинг доставчик на WordPress. Той идва с функции като инсталиране с едно щракване, което означава, че можете да свържете сайта си само с едно кликване. Bluehost също така актуализира автоматично вашия сайт в съответствие с WordPress’ актуализации, така че не’не трябва ръчно да стоят над тях.

WordPress.com срещу WordPress.org – Хостинг: Присъда

За разлика от WordPress.com, WordPress.org е самостоятелна хоствана платформа, което означава, че трябва да създадете свой собствен хостинг доставчик, за да можете’t наистина сравнявам двете платформи. За всичките си изисквания за хостинг на WordPress.org можете’не се справям по-добре от Bluehost.

Дизайн на тема & персонализиране

Дизайните и персонализирането на темите са свързани с външния вид и усещането на вашия уебсайт – неговият външен вид, наличните опции и до каква степен можете да го редактирате.

WordPress.com работи по същия начин като създателя на уебсайт. Под това имаме предвид’s онлайн инструмент, който ви позволява да създадете свой собствен уебсайт и разполага с множество различни планове за ценообразуване. Планирате по-високите цени’отново, колкото повече неща получавате.

С теми, то’не е различно. WordPress.com има селекция от безплатни теми – 91, за да бъдем точни – и вградени функции по подразбиране, които можете да използвате в плановете си с по-ниско ниво.

Можете да направите основни редакции на тези теми, но вие’Ще трябва да надстроите, ако искате да добавите персонализиран CSS (код) или искате да използвате един от WordPress’ 200 премиум теми. Що се отнася до плъгините, вие’Ще трябва да надстроите, за да можете да инсталирате екстри, като Google Analytics.

WordPress.org е с отворен код, така че персонализирането по същество е неограничено. Можете да използвате всякакви теми на WordPress или да добавите друга, създадена от трета страна. Можете дори да създадете своя собствена персонализирана тема, въпреки че това е много сложно, така че не бихме искали’не го препоръчвам, освен ако не’работите отново с уеб програмист.

теми за WordPressДокато самият WordPress има над 200 теми, в WordPress.org има над 5000 проектирани от трети страни

Същото важи и за плъгините. Можете да добавите всяка функция към вашия сайт, независимо дали’е направена от WordPress, трета страна или от вас’имах изградени по поръчка.

WordPress.com срещу WordPress.org – Дизайн и персонализиране на теми: Присъда

WordPress.org печели ръцете надолу по отношение на чистия творчески контрол. Персонализирането му е неограничено и можете да кодирате всичко отначало, ако желаете. WordPress.com е по-скоро платформа, която се предлага на открито – можете да правите основни ощипвания, но вие’Ще трябва да сте на план с високи цени, ако искате да направите промени на едро на вашия сайт.

Ценообразуване

WordPress е известен безплатно, но колко всъщност ще ви струва да изградите напълно функциониращ уебсайт в платформата? Позволявам’разберете.

Първо, да – WordPress.com и WordPress.org могат да се използват безплатно. И в двата случая обаче реалността сте вие’Ще трябва да се разделяте с поне малко пари, за да стартирате и работи сайта си.

Цени на WordPress.com

WordPress.com предлага шест различни ценови планове, вариращи от безплатни до 45 долара на месец. Всички планове трябва да се изплащат ежегодно предварително, така че’Заслужава си да имате това предвид, преди да вземете окончателното си решение.

По-долу можете да видите разбивка на WordPress.com’s цени:

PlanCost (таксува се ежегодно)БезплатноBloggerперсоналенPremiumБизнесе-търговия
$ 0
$ 3 / месец
5 $ / месец
$ 8 / месец
$ 25 / месец
$ 45 / месец

Въпреки рекламата в WordPress напълно безплатен план, има едно нещо, което ще трябва да закупите, преди да можете да поставите сайта си на живо онлайн: домейн. Във всеки друг план е включен едногодишен безплатен домейн, но го’е нещо, което ти’Ще трябва да платите, ако изберете безплатния план.

Не е домейн’т точно скъпо – обикновено около $ 10-15 за една година – но само за да бъде напълно прозрачен, това’s нещо, което ще трябва да платите. Можете да разглеждате и купувате име на домейн за вашия уебсайт от добре познати регистратори на имена на домейни, като Domain.com.

Ценообразуване на WordPressИма шест планове на WordPress.com, всички съобразени с различни видове уебсайтове

Планът на Blogger включва подблок .blog. С други думи, можете да регистрирате вашето име на домейн безплатно, но то ще има .blog в края на него – напр. websitebuilderexpert.blog.com.

Личният план е първата точка, в която можете да имате собствен домейн безплатно за една година и да получавате специална поддръжка чрез имейл и чат на живо. В този момент обаче вие’пак сте ограничени до сайт за блогове и ще трябва да надстроите, ако искате да създадете нещо друго.

Премиум планът е WordPress.com’е най-популярната, и то’е лесно да разберете защо. Това е най-евтината точка, в която можете да получите достъп до WordPress’s премиум теми и направете разширено персонализиране.

Бизнес планът е за, добре, за бизнеса. Той премахва всички маркировки на WordPress и ви позволява да инсталирате приставки за трети страни. Този план е това, което отделя качествен личен сайт от бизнес сайт с най-високо качество.

Планът за електронна търговия е сравнително самостоятелно – можете да продавате онлайн! Продайте неограничени продукти, приемайте плащания в над 60 различни страни, интегрирайте се с най-добрите доставчици на товари и използвайте маркетингови инструменти, за да помогнете на продуктите си да достигнат до по-широка аудитория.

Цени на WordPress.org

Софтуерът WordPress е безплатен за изтегляне и използване, но за да реално проектирате и създадете вашия уебсайт, вие’ще имам някои режийни разходи.

По-долу ние’аз очертах типични разходи, свързани с създаването и публикуването на уебсайт на WordPress.org:

 • домейн – 10 долара – 15 долара годишно
 • Хостинг – 30 – 300 долара годишно (препоръчваме Bluehost)
 • Сигурност – $ 5 – 250 $ годишно
 • Премиум приставки – 10 долара – 1000 долара годишно
 • Премиална тема – $ 35 – $ 200 еднократни разходи

Това ви дава известна представа за общите разходи, свързани с изграждането на сайт на WordPress.org. Най-евтината обща цена – ако приемем, че използвате безплатна тема и само безплатни плъгини – би била около $ 55 / година. Обаче ти’ще трябва да похарчите малко повече от това, ако искате да създадете висококачествен уебсайт.

WordPress.com срещу WordPress.org – Ценообразуване: Присъда

Най-евтиният начин да създадете уебсайт на WordPress е с помощта на WordPress.com’безплатен план, а след това просто закупуване на име на домейн. Освен това, то’е наистина до това, което трябва да направите вашия сайт.

Plugins

Приставката е a функция, която можете да инсталирате чрез WordPress и да използвате на вашия уебсайт, добавяне на определени функционалности като маркетинг по имейл, електронна търговия или анализи’е нещо като приложение за вашия уебсайт.

WordPress.com и WordPress.org и двамата използват една и съща директория на плъгини, значи вие’отново избирате от същия пул плъгини. Но качеството на тези плъгини е смесено. Всеки може да създаде плъгин, което означава там’има много боклук там.

Това означава, че трябва да се придържате към WordPress’ собствени плъгини, използвайте тези, създадени от висококвалифицирани разработчици, или наемете някой, който да направи такъв за вас. Един добър начин да се прецени качеството на плъгин е само по себе си прегледи и брой инсталации.

WordPress плъгиниWordPress’ директория с плъгини ви показва потребителски оценки и колко типа е инсталирана всяка приставка

С WordPress.com можете да получите достъп до директорията с плъгини само ако сте’отново на бизнес ценовия план или по-висока. В противен случай вие’току-що получих по подразбиране вградени функции, с които да се справя.

WordPress.com вече идва с всичко, от което се нуждае един основен блог, така че вие ​​спечелихте’няма нужда да се занимавам с всички напечени екстри, ако това е така’s какво ти’отново след.

WordPress.org ви предоставя пълен достъп до директорията с приставки. Можете да инсталирате всеки плъгин или дори да създадете свой собствен’е пригоден за вашия уебсайт. Но не забравяйте, че това изисква малко техническо ноу-хау.

По отношение на цената, плъгините могат да варират. Много са безплатни, но някои могат да струват до 1000 долара годишно. То’струва си да знаеш какво точно си’ще ви е необходимо преди да започнете – по този начин можете да изработите пълната цена на вашия сайт доста преди време и съответно бюджет.

WordPress.com срещу WordPress.org – Приставки: Присъда

И двете платформи използват една и съща директория на плъгини, така че’е невъзможно да се каже, че е ‘По-добре’ от другия. Там’s няма месечна такса за използване на плъгини с WordPress.org, но WordPress.com има всичко, което имате’така или иначе ще имам нужда от блогове.

Е-търговия

WordPress.org не’не идвате с каквито и да е вградени функции за електронна търговия, но все пак можете да продавате онлайн, като инсталирате добавки от трети страни като WooCommerce, Ecwid, и WP електронна търговия. Всяка приставка се предлага с необходимите инструменти за продажба онлайн, плюс множество функции, които’Ще помогна за рекламирането на вашите продукти онлайн.

Ако ти’сериозно за създаването на ефективен магазин за електронна търговия, има специалисти за създаване на уебсайтове за електронна търговия Shopify. Тези платформи се предлагат с вградени инструменти за електронна търговия, така че можете да настроите вашия онлайн магазин на светкавица.

За продажба на WordPress.com, Вие’Ще трябва да се подпишете в плана си за електронна търговия. Това ви позволява да продавате неограничени продукти, да приемате плащания в 60+ страни и дори да се интегрирате с най-добрите доставчици на товари.

Имайте предвид, че самият план за електронна търговия струва $ 45 / месец, така че ако не’не искам да използвам WordPress’ собствени инструменти за електронна търговия, вие’Ще трябва да платите, за да инсталирате приставка за електронна търговия над тази месечна такса.

Партньорски маркетинг на WordPress

Продажбата на продукти’t единственият начин да осигурите приходи от вашия сайт. Ако искате да използвате платена реклама или да вградите партньорски връзки във вашия блог, това’възможно е също – и вие’дори не трябва да изпръсквате на плана за електронна търговия.

Проста реклама и партньорски маркетинг могат да се правят на Премиум план само за $ 8 / месец. То’Също така ще ви позволи да премахнете цялата марка на WordPress от своя блог и да се интегрирате с Google Analytics, като ви даваме поглед точно как се изпълняват вашите публикации.

WordPress.com срещу WordPress.org – Електронна търговия: Присъда

WordPress.org е най-добрият ви залог, ако се нуждаете от пълноценен онлайн магазин и искате да продавате продукти на едро. Платените партньорства и партньорския маркетинг обаче могат да се правят по-лесно и ефективно в WordPress.com. Всичко зависи от това как искате да осигурите приходи от вашия уебсайт.

Blogging

Блогът може да бъде както приятна странична атракция, така и цялата цел на уебсайта. В зависимост от това под кой ъгъл поемате’е очевиден избор на WordPress.

Блоговете са чудесен начин за привличане на посетители на сайта, като предлагат интересно и завладяващо съдържание. Те’също така начин да накарате хората да говорят за вашия сайт онлайн и да споделят вашите връзки.

Не само това, те’също така е добросъвестен начин да подобрите колко високо се класира вашият сайт в резултатите от търсачките. Статистически погледнато, блоговете ви дават 434% по-голям шанс да се класирате високо.

Както сега знаем, WordPress.com е платформа, специално създадена да ви помогне да създадете блог. Само поради тази причина’s опцията за всички, които се нуждаят от сайт за блогове – независимо дали е личен или бизнес.

Всички функции са предоставени за вас, готови за използване. То’е също така далеч по-ефективен начин за водене на блог, като имате предвид’не трябва да подреждате хостинг и сертификатите за сигурност отделно.

Въпреки това, ако имате уебсайт по причини, различни от блог, но искате да добавите такъв като различен аспект към вашия сайт, WordPress.org може да помогне.

Има много приставки за блогове навън, които ще ви позволят да създавате публикации, да включвате социално споделяне и да добавяте раздел за коментари. Публикациите също могат да бъдат категоризирани и маркирани.

WordPress.com срещу WordPress.org – Блог: Вердикт

WordPress.com е ненадминат за специфични за блога сайтове, с всичко вградено и настроено табло, което да ви помогне да управлявате вашите публикации. Въпреки това, WordPress.org е пълният пакет, който ви позволява да добавите блог към вашия сайт с лекота. То’s повече за това, от което се нуждаете от блога, а не от кое е по-добро.

SEO (оптимизация за търсачки)

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на извършване на промени във вашия сайт, които ще му помогнат се класира по-високо в търсачки като Google и Bing.

WordPress е една от най-добрите платформи, що се отнася до SEO. Като се има предвид, че дава право на една трета от онлайн сайтовете, търсачките се доверяват на WordPress – което означава, че само като го използвате, имате начало на други по-малко известни марки.

WordPress ще създаде Sitemap и ще ги изпрати до Google, така че’s по-лесно за търсачката да чете – или ‘пълзене’ – вашия сайт и разберете какво’s за.

Въпреки това, подобно на електронната търговия, вие’Ще трябва да инсталирате плъгини на трети страни, ако искате разширено управление на SEO.

Yoast е известен като един от най-добрите SEO плъгини за WordPress и предлага с куп функции, които могат да помогнат на вашия сайт да изстреля класацията.

От прости ощипвания като добавяне и редактиране на метаданни (връзката и текста, които се появяват на страниците с резултати от търсачките), за да ви помогне да идентифицирате доходоносни ключови думи и възможности за вътрешно свързване, Yoast може да ви помогне с всички неща SEO.

WordPress seoРедактирането на метаданни и насочването по ключови думи е много просто в WordPress

Има безплатна версия на Yoast, но ако имате’сериозно се отнасяш към класирането високо, ти’Вероятно ще искате да инвестирате в премиум версията на годишна цена от около 100 долара.

Ако това’е твърде стръмен за вас, може да се окажете по-добре да погледнете строител на уебсайтове като Wix или Squarespace. И двете предлагат вградени SEO функции и разполагат със сравнително евтини приложения за модерните неща.

WordPress.com срещу WordPress.org – SEO: Присъда

То’е безизходица, защото ти’разчитат на SEO плъгини, до които можете да имате достъп и в двете WordPress платформи. Поради нивото на контрол, което ви дава WordPress.org, можете да направите някои ръчни промени, за да подобрите SEO, което можете’t в WordPress.com.

анализ

Без да следите как се справя уебсайтът ви’Никога няма да знам как можете да го подобрите. Дори най-добрите уебсайтове винаги имат място за подобрения.

С риск да звучи като счупен запис, WordPress не’наистина няма собствена анализа.

Можете да проследявате основните положения – като трафик на сайта – но за по-нататъшно виждане’Ще трябва да се насочите към директорията с плъгини.

Google Analytics на WordPress

Google Analytics несъмнено е най-добрият плъгин за аналитика там – в края на краищата, на кого по-добре да се доверите от самите Google? Защото плъгините не са’t достъпно в основни планове на WordPress.com, ще трябва да надстроите, за да го инсталирате.

В WordPress.org можете да инсталирате, настройвате и използвате Google Analytics направо от прилепа. Тя ви позволява да проследявате неща като посетители на страница, проценти на отпадане (когато хората кацат на вашия сайт и бързо щракнат върху него), време, прекарано на страницата, и проценти на реализация.

Всичко това може да се раздели на всяка отделна страница или определен период от време. Това ви дава изчерпателен отчет за вашия сайт’s производителност и подчертава как ви променя’направени са имали влияние.

То’е чудесен начин за водене на раздели за вашите приходи, количеството на трафика, който сте’получавате и растежа си с течение на времето.

WordPress.com срещу WordPress.org – Анализ: Присъда

WordPress.org ви позволява да инсталирате Google Analytics безплатно, което го прави по-добрата платформа за проследяване на ефективността на сайта. То’ясно е, че WordPress’ вградената аналитика далеч не е достатъчна, предлагаща най-основното разбиране. Това означава, че инсталирането на Google Analytics е задължително за всеки, който управлява нещо различно от случаен, личен сайт.

Поддръжка

Много прилича на награден розов храст, ти’Ще трябва да поддържате вашия WordPress сайт. Ако не го направя, и то’Ще стана трън в твоя страна.

Ако ти’прочетох чак до този момент (кудо!), тогава ти’Ще знам, че WordPress.com може да се смята за създател на уебсайт.

Като бързо резюме за вашите скенери там, създателят на уебсайт е онлайн инструмент, който’е хоствано за вас и което ви помага да създадете свой собствен уебсайт.

Уеб хостинг

Ключовото извличане тук е ‘домакин за теб’. Една основна част от текущата поддръжка, включена в WordPress.org, е, че трябва да намерите източник на хостинг доставчик и сами да продължите да поддържате тази услуга..

Както вече беше споменато, добър уеб хостинг доставчик на WordPress трябва да направи вашия сайт’поддържането е възможно най-просто. Това се осъществява главно чрез автоматизиране както на софтуера, така и на актуализациите на приставките.

WordPress завършва незначителни актуализации на всеки две седмици, докато основни актуализации се извършват на всеки два месеца. Незначителните актуализации никога не трябва да засягат функционалността на вашия сайт, но ако не го направите’не правите необходимите промени, за да се съобразите с основните актуализации, вие’Ще изпадна в беда.

В WordPress.com тези актуализации се грижат за вас. С WordPress.org актуализациите са ваша отговорност. Като каза това, по-голямата част от хостинг доставчиците – включително Bluehost – ще се погрижат за тези актуализации за вас.

Сигурност

Притежаването на SSL (Secure Sockets Layer) сертификат е жизненоважно. Това защитава посетителите’ лична информация, докато те’преглеждате вашия сайт и се символизира от малка икона на катинар до вашия URL адрес. Притежаването на SSL сертификат уверява сайта Ви’s посетители, но това’и нещо, което Google разглежда, когато решава колко високо ще бъде класиран уебсайтът ви на страницата с резултати от търсенето.

SSL сертификатите са включени в месечната цена на сайтовете на WordPress.com, но те са’отново нещо’Ще трябва да получавате и подновявате поотделно в WordPress.org. Подобно на актуализациите на WordPress, обаче, повечето доставчици на хостинг услуги ще пуснат безплатен SSL сертификат като част от месечните разходи за техния хостинг.

WordPress.com срещу WordPress.org – Поддръжка: Присъда

WordPress.com се грижи за всички проблеми с поддръжката за вас, включително автоматичните актуализации и SSL сертификатите, включени във всеки абонамент. WordPress.org ви предоставя повече независимост, изискваща да поддържате уебсайта си самостоятелно. Въпреки това, Bluehost се грижи за вашите актуализации и SSL сертификат за вас, така че там’s в крайна сметка няма реална разлика между двете платформи WordPress.

Авторско право & Собственост

То’е важно да знаете кой всъщност е собственик на вашия уебсайт. Какво означава това за вас? И как можете да се предпазите от потенциални проблеми?

Една от най-големите разлики при гледане на WordPress.com срещу WordPress.org е въпросът кой е собственик на вашия уебсайт.

Когато използвате WordPress.com, то’s WordPress, който технически е собственик на вашия сайт, а не вие. Това означава, че има право да сваля или изтрива вашия сайт, когато пожелае.

Разбира се, това не е’t често срещано явление. Ще трябва да сте нарушили WordPress’ условия, за да предприеме действия срещу вас – проблемът е в това’s WordPress, който решава какво се счита за нарушение, а не вие.

Уебсайтовете на WordPress.org са 100% собственост на вас. Вие плащате за домейна, хостинга и сигурността и ефективно притежавате всеки аспект на вашия сайт, което означава, че никой не може да го свали, освен вас – освен правителството в случаи на незаконна дейност.

Вие също го правите’нямате марка на WordPress на вашия уебсайт или WordPress поддомейн – две неща, които се предлагат стандартно за WordPress.com’s ценови планове с по-ниски нива.

WordPress.com срещу WordPress.org – Авторско право и собственост: Присъда

WordPress.org е по-сигурната опция, ако печелите пари от вашия уебсайт. То’не, че трябва да бъдете непрекъснато предпазливи, ако използвате WordPress.com – далеч от него – но това ви прави леко неловко като знаете, че някой може да издърпа щепсела на вашия сайт за миг.

Помогне & поддържа

За всеки, който’s не е пълноценен уеб разработчик, поддържането на подкрепа винаги е убедително. Последното нещо, което искате е да се забиете с никого, към когото да не се обърнете.

Помощта и поддръжката е друг фактор, който’е важно за ‘WordPress.com или WordPress.org’ дебат. Макар и да нямате обслужването на клиентите, което получавате с най-добрия конструктор на уебсайтове, има няколко начина да получите помощ.

Поддръжка на WordPress.com

WordPress.com не’не предлагам каквато и да е специализирана поддръжка по безплатния си план. Можете да използвате WordPress’ форуми на общността за помощ, но вие’Ще трябва да пресеете морето от информация – не всичко това е полезно!

Надстройте до плана на Blogger до $ 3 / месец и получавате поддръжка по имейл – полезно, но не и незабавно. От Личния план ($ 5 на месец) и по-горе можете да използвате WordPress’ поддръжка за чат на живо, която се предлага 24 часа в денонощието, 5 дни в седмицата.

Поддръжка на WordPress.org

WordPress.org отново не’не предоставя всякаква форма на специализирана поддръжка. Защото дон’не трябва да плащате за услугата – а вие сами притежавате сайта – няма’t ресурсите там, за да ви помогнат.

Можете обаче да се възползвате от онлайн форумите и много потребители на WordPress.org търсят помощ от разработчиците. То’е скъп начин да отида, но ти’гарантирани ръце на поддръжка.

Поддръжка на WordPressИма много форуми и статии, които можете да проверите за помощ в WordPress.com, но няма лична поддръжка

Мислете за това като за спукване на тръба. WordPress.com ви предоставя наръчник как да го поправите сами. WordPress.org ви оставя да се справите с кашата, но винаги можете да наемете водопроводчик, който да дойде и да разгледа.

WordPress.com срещу WordPress.org – Помощ и поддръжка: Присъда

Там’Без съмнение WordPress.com предоставя по-добра помощ и поддръжка. Извън форумите на общността, вие’Ще трябва да потърсите професионална помощ от програмист в WordPress.org. Ако ти’отново на първокласен план на WordPress.com, обаче, вие’Ще получавам помощ по имейл и чат на живо.

заключение

Както виждате, там’s много повече за WordPress, отколкото първо среща окото. То’е разделена на две различни платформи, които са за много различни видове уебсайтове.

WordPress.com е блог платформа, която се хоства за вас онлайн. Вие избирате план за ценообразуване в зависимост от вашите нужди и плащате годишна такса на WordPress за използването на неговата платформа.

WordPress.org е собствена система за управление на съдържанието. Вие притежавате собствен уебсайт и имате пълен творчески контрол. Трябва да знаете кодиране, за да го използвате, и въпреки че е безплатно, ще трябва да плащате за неща като хостинг и домейн отделно.

По-долу ние’Ще обобщим основните разлики’обсъдени между двете платформи.

WordPress.com срещу WordPress.org – Обобщение

AreaSummaryЛесно използванеХостингТематичен дизайн и персонализиранеЦенообразуванеPluginsЕ-търговияBloggingSEOанализПоддръжкаАвторско право и собственостПомощ и подкрепа
WordPress.com и WordPress.org са доста сходни за лесна употреба, но WordPress.com е по-рационализиран. То’е само за блогове, което означава, че всичко, от което се нуждаете, е предвидено за вас, а вие не’не трябва да се притеснявате за хостинг на вашия сайт сами.
За разлика от WordPress.com, WordPress.org е самостоятелна хоствана платформа, което означава, че трябва да създадете свой собствен хостинг доставчик, за да можете’t наистина сравнявам двете платформи. За всичките си изисквания за хостинг на WordPress.org можете’не се справям по-добре от Bluehost.
WordPress.org печели ръцете надолу по отношение на чистия творчески контрол. Персонализирането му е неограничено и можете да кодирате всичко отначало, ако желаете. WordPress.com е по-скоро платформа, която се предлага на открито – можете да правите основни ощипвания, но вие’Ще трябва да сте на план с високи цени, ако искате да направите промени на едро на вашия сайт.
технически, най-евтиният начин за създаване на уебсайт на WordPress е с помощта на WordPress.com’безплатен план, и просто закупуване на име на домейн. Освен това, то’е наистина до това, което трябва да направите вашия сайт. Така или иначе, качествен WordPress уебсайт с разширена персонализация ще ви струва доста малко долари.
И двете платформи използват една и съща директория на приставки, така че то’е невъзможно да се каже, че е ‘По-добре’ от другия. Там’s няма месечна такса за използване на плъгини с WordPress.org, но WordPress.com има всичко, което имате’така или иначе ще имам нужда от блогове.
WordPress.org е най-добрият ви залог, ако имате нужда от пълноценен онлайн магазин и желаят да продават продукти на едро. Въпреки това, обикновените дисплейни реклами и партньорският маркетинг могат да бъдат направени по-лесно и ефективно в WordPress.com. Всичко зависи от това как искате да осигурите приходи от вашия уебсайт.
WordPress.com е ненадминат за специфични за блога сайтове, с всичко вградено и настроено табло, което да ви помогне да управлявате публикациите си. Въпреки това, WordPress.org е пълният пакет, който ви позволява да добавите блог към вашия сайт с лекота. То’s повече за това, от което се нуждаете от блога, а не от кое е по-добро.
То’е безизходица, защото ти’разчита на SEO плъгини – до който можете да получите достъп и на двете платформи WordPress. Поради нивото на контрол, което ви дава WordPress.org, можете да направите някои ръчни промени, за да подобрите SEO, което можете’t в WordPress.com.
WordPress.org ви позволява да инсталирате Google Analytics безплатно, което го прави по-добрата платформа за проследяване на ефективността на сайта. То’ясно е, че WordPress’ вградената аналитика далеч не е достатъчна, предлагаща най-основното разбиране. Това означава, че инсталирането на Google Analytics е задължително за всеки, който управлява нещо различно от случаен, личен сайт.
WordPress.com се грижи за всички проблеми с поддръжката за вас, включително автоматични актуализации и SSL сертификати, включени във всеки абонамент. WordPress.org ви предоставя повече независимост, изискваща да поддържате уебсайта си самостоятелно. Въпреки това, Bluehost се грижи за вашите актуализации и SSL сертификат за вас, така че там’s в крайна сметка няма реална разлика между двете платформи WordPress.
WordPress.org е по-сигурната опция, ако печелите пари от вашия уебсайт. То’не, че трябва да бъдете непрекъснато предпазливи, ако използвате WordPress.com – далеч от него – но това ви прави леко неловко като знаете, че някой може да издърпа щепсела на вашия сайт за миг.
Там’не се съмнявам WordPress.com предоставя по-добра помощ и поддръжка. Извън форумите на общността, вие’Ще трябва да потърсите професионална помощ от програмист в WordPress.org. Ако ти’отново на първокласен план на WordPress.com, обаче, вие’Ще получавам помощ по имейл и чат на живо.

Трябва да използвате WordPress.com Ако…

…Вие’отново малко по-малко технологични, и искате цялостно решение. То’е идеален за лични сайтове за блогове и дори може да бъде чудесен вариант за малки фирми, които може да се нуждаят от малко помощ, но в крайна сметка искат контрол над собствения си уебсайт.

Трябва да използвате WordPress.org Ако…

…знаете как да кодирате или имате бюджета да наемете уеб програмист. Можете да създадете всеки сайт, който може да се представи – нищо не е извън границите. Вие’Ще притежавам и свой собствен уебсайт, така че там’няма риск той да бъде свален. Там’Без съмнение WordPress.org е по-мощният и усъвършенстван вариант.

Ако WordPress.com звучи като платформата за вас, чудесно! Можете да се регистрирате в един от неговите планове и да започнете да създавате уебсайта си още днес.

Ако то’s WordPress.org, че вие’търсите обаче, има няколко неща, които вие’Ще трябва да решите, преди да започнете да строите. Първо, имате нужда от хостинг доставчик – и къде по-добре да започнете от това да научите как да инсталирате WordPress с Bluehost.

Често задавани въпроси

Кое е по-добре: WordPress.com или WordPress.org?

Докато там’Няма категоричен отговор на този въпрос (наистина зависи от вашите нужди), WordPress.org е по-голямата и по-мощна платформа. Можете да инсталирате премиум теми и плъгини, да имате пълен контрол върху творчеството и може би най-важното, всъщност да притежавате собствен уебсайт.

Можете ли да преминете от WordPress.com към WordPress.org?

Разбира се! Първо ти’Ще трябва да намерите хостинг доставчик за WordPress.org. След това можете просто да експортирате вашия сайт WordPress.com в настройки и да го импортирате в новия си уебсайт чрез приставка за вносител. Това се препоръчва, ако се чувствате като вас’прераснал WordPress.com или искате повече творчески контрол.

Какво трябва да търсите в хостинг доставчик на WordPress?

Първо, това’Определено е за предпочитане да се предлага доставчик, който предлага хостинг за специфичен WordPress. След това неща като инсталиране с едно щракване и автоматизирани актуализации за софтуера и плъгините за WordPress трябва да са основни приоритети. Тогава имате по-общи неща, като продължителност на работа, SSL сигурност и честотна лента.

Намери сравнението ни за полезно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map