WordPress.com versus WordPress.org

Contents

WordPress.com vs WordPress.org: hoe vergelijken ze?

Ah, WordPress – de bekende naam die meer dan een derde van het internet bestuurt. Maar wacht even – er zijn twee soorten WordPress? Met bijna identieke namen? Doe met ons mee terwijl we wat licht werpen op deze veel voorkomende verwarring.


Als je dat niet doet’Weet niet wat het verschil is tussen WordPress.com en WordPress.org, don’maak je geen zorgen – jij’re niet alleen. In feite jij’Re waarschijnlijk hier om te leren wat ze’gaat helemaal over, toch?

wat is wordpress

Wat’s het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

Ondanks dat beide deel uitmaken van het merk WordPress, is WordPress.com versus WordPress.org een verhaal van twee zeer verschillende platforms.

WordPress.com

WordPress.com is een blogplatform. Het gebruikt dezelfde WordPress-software als WordPress.org, maar wordt voor u gehost en werkt meer als een website-builder – vergelijkbaar met Wix of Squarespace.

Alles wat je nodig hebt om een ​​blog te maken, is ingebouwd in WordPress.com, hoewel je extra plug-ins kunt installeren om je site geavanceerder te maken. Hetzelfde geldt voor uw website’s indeling, of ‘thema’ – er zijn een aantal gratis, out-of-the-box opties, maar de meer flitsende kosten extra.

WordPress.org

WordPress.org is een door uzelf gehost contentmanagementsysteem (CMS), wat betekent dat u’ll moet de software naar uw computer downloaden en uw eigen webhosting gebruiken (in plaats van alleen in te loggen en de website te bouwen), maar het’is nog steeds heel gemakkelijk te doen.

Dat gezegd hebbende, als je’opnieuw kiezen voor WordPress.org, wij’d raden aan om onze topkeuze WordPress-hostingprovider Bluehost te gebruiken (een van de slechts drie providers die door WordPress.org zelf worden aanbevolen). Bluehost’s plannen beginnen vanaf $ 2,95 / maand.

WordPress.org wordt gezien als de meest geavanceerde van de twee, waardoor je elk type website kunt maken dat je geschikt acht zonder enige creatieve beperkingen. Je kunt zelfs online winkels bouwen, maar jij’Hiervoor moet ik extra plug-ins kopen.

Meer informatie over Bluehost:

 • Bluehost Review
 • Bluehost Pricing Review
 • Hoe WordPress te installeren met Bluehost

Het type WordPress dat u zeer nodig heeft, hangt af van uw vereisten. Hieronder, we’Ik bespreek de belangrijkste verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org en leg uit welk platform het beste bij u past. als jij’we hebben weinig tijd, ga naar onze samenvatting van de belangrijkste verschillen en wie we zijn’d raadt elk WordPress-platform aan.

Voordelen & Nadelen

WordPress.com ProsWordPress.com Nadelen
Biedt een gratis abonnementAdvertenties op alle gratis abonnementswebsites
Vereist weinig technische ervaringU kunt geen advertenties op uw website verkopen, waardoor het moeilijk is om inkomsten te genereren
Ideaal voor blogspecifieke websites

WordPress.com biedt een gratis abonnement, maar jij’ll moet upgraden naar een betaald abonnement als uw website meer dan 3 GB aan ruimte nodig heeft, en u’Ik zal ook een domeinnaam moeten kopen die gewoonlijk tussen de $ 10 en $ 15 per jaar kost. Deze tak van WordPress staat synoniem voor bloggen (it’is het beste platform voor ‘zuiver’ bloggen websites) en het’is over het algemeen heel gemakkelijk te gebruiken omdat het’s een ‘klaar om te gaan’ platform, wat betekent dat u uw website snel aan de gang kunt krijgen.

Uw website zal echter advertenties op elke pagina weergeven als u’re op het gratis plan dat er onprofessioneel uitziet. En bovendien kun je dat’t geld verdienen met uw website via advertenties, wat uw mogelijkheden om geld te verdienen beperkt.

WordPress.org ProsWordPress.org Nadelen
Hiermee kunt u uw site volledig aanpassen’s ontwerpVereist dat u uw eigen hostingprovider aanschaft (we raden Bluehost aan)
U kunt geld verdienen door uw eigen advertenties weer te gevenU bent verantwoordelijk voor back-ups van websites
U kunt Google Analytics gratis installeren

WordPress.org is een door uzelf gehost platform, wat betekent dat u’Ik moet uw eigen hosting aanschaffen. Don’laat zich hierdoor niet afschrikken’is eigenlijk heel gemakkelijk te doen. Zodra u zich aanmeldt voor een hostingplan, kunt u met de meeste providers WordPress.org downloaden met slechts één klik.

WordPress.org’s is zeer geavanceerd, wat betekent dat jij’kunt u volledig eigen sjabloonontwerpen maken en geld verdienen met uw eigen advertenties. U’Ik moet zelf back-ups van de site regelen, maar dat is het wel’Het is gemakkelijk om een ​​plug-in te vinden (een beetje zoals een app) die dit voor je kan doen.

Makkelijk te gebruiken

Zowel WordPress.com als WordPress.org hebben een bepaald niveau van technische kennis nodig om te gebruiken, maar dat is gemakkelijker te leren?

Laat’s beginnen met hoe eenvoudig het is om daadwerkelijk een website te maken. Terwijl elk platform heeft ‘pagina bouwers’ die u helpen bij het structureren en bouwen van al uw webpagina’s, moet u een beetje code kennen.

wordpress review post dashboardBeide WordPress-platforms werken vanuit hetzelfde dashboard

Dit geldt vooral voor WordPress.org. Omdat u allerlei sites kunt bouwen, moet uw kennis van coderen natuurlijk hoger zijn. WordPress.com is speciaal ontworpen voor bloggen, dus het is’s ontworpen om u te helpen berichten toe te voegen en te bewerken. Het grootste verschil zit hier in het installatiegemak.

WordPress.com vs WordPress.org – Gebruiksgemak: oordeel

WordPress.com en WordPress.org lijken redelijk op elkaar voor gebruiksgemak, maar WordPress.com is meer gestroomlijnd. Het’s alleen voor blogs, wat betekent dat alles wat je nodig hebt voor je klaar staat, en dat doe je niet’u hoeft zich geen zorgen te maken over het zelf hosten van uw site.

Hosting

WordPress.com wordt geleverd met webhosting die al voor u is georganiseerd, wat betekent dat u zich alleen zorgen hoeft te maken over het ontwerpen van uw website. Eens dat’Als u klaar bent, kunt u het online publiceren zonder u zorgen te hoeven maken over iets anders. Aan de andere kant wordt WordPress.com door uzelf gehost, wat betekent dat u’verantwoordelijk voor het vinden van uw eigen hostingprovider.

Uit ons onafhankelijk onderzoek hebben we ontdekt dat Bluehost is de beste WordPress-hostingprovider. Het wordt geleverd met functies zoals installaties met één klik, wat betekent dat u uw site met slechts één klik kunt verbinden. Bluehost werkt uw site ook automatisch bij in lijn met WordPress’ updates, dus je don’ze moeten er niet handmatig bovenop blijven.

WordPress.com vs WordPress.org – Hosting: oordeel

In tegenstelling tot WordPress.com is WordPress.org een door uzelf gehost platform, wat betekent dat u uw eigen hostingprovider moet gebruiken, zodat u dat kunt’Ik vergelijk de twee platforms niet echt. Voor al uw WordPress.org-hostingvereisten kunt u dat doen’t doet het beter dan Bluehost.

Thema ontwerp & Maatwerk

Themaontwerpen en maatwerk hebben alles te maken met het uiterlijk en het gevoel van uw website – het uiterlijk, de opties die voor u beschikbaar zijn en in hoeverre u deze kunt bewerken.

WordPress.com werkt op dezelfde manier als een websitebouwer. Hiermee bedoelen we het’s een online tool waarmee u uw eigen website kunt maken en verschillende prijsplannen heeft. Het duurdere plan u’Re on, hoe meer dingen je krijgt.

Met thema’s’is niet anders. WordPress.com heeft een selectie van gratis thema’s – 91 om precies te zijn – en ingebouwde standaardfuncties die u kunt gebruiken in de lagere abonnementen.

U kunt deze thema’s eenvoudig bewerken, maar u’ll moet upgraden als u aangepaste CSS (code) wilt toevoegen of een van WordPress wilt gebruiken’ 200 premium thema’s. Wat betreft plug-ins, jij’ll moet ook upgraden om extra’s te kunnen installeren, zoals Google Analytics.

WordPress.org is open source, dus maatwerk is in wezen onbeperkt. U kunt elk WordPress-thema gebruiken of een ander thema toevoegen dat is gebouwd door een derde partij. Je kunt zelfs je eigen aangepaste thema ontwerpen, hoewel dit erg complex is, dus dat zouden we niet doen’t het aanbevelen tenzij u’werkt samen met een webontwikkelaar.

WordPress thema'sHoewel WordPress zelf meer dan 200 thema’s heeft, zijn er meer dan 5.000 ontworpen door derden beschikbaar op WordPress.org

Hetzelfde geldt voor plug-ins. U kunt elke functie aan uw site toevoegen, of dat nu het geval is’s gemaakt door WordPress, een derde partij of een jij’heb op maat laten bouwen.

WordPress.com vs WordPress.org – Themaontwerp en aanpassing: oordeel

WordPress.org wint zonder twijfel op het gebied van pure creatieve controle. De aanpassing is onbeperkt en u kunt alles vanaf het begin coderen, als u dat wilt. WordPress.com is meer een out-of-the-box platform – u kunt eenvoudige aanpassingen maken, maar u’ll moet een hoog tariefplan hebben als u grootschalige wijzigingen in uw site wilt aanbrengen.

Prijzen

WordPress is beroemd gratis, maar hoeveel kost het je eigenlijk om een ​​volledig functionerende website op het platform te bouwen? Laat’s ontdek het.

Ten eerste, ja – WordPress.com en WordPress.org kunnen gratis worden gebruikt. In beide gevallen ben jij de realiteit’Ik moet afstand doen van ten minste wat geld om uw site operationeel te krijgen.

Prijzen voor WordPress.com

WordPress.com biedt zes verschillende tariefplannen, variërend van gratis tot $ 45 / maand. Alle plannen moeten jaarlijks vooraf worden betaald, dus het is zo’is het de moeite waard om daar rekening mee te houden voordat u een definitieve beslissing neemt.

Hieronder ziet u een overzicht van WordPress.com’s prijzen:

PlanCost (jaarlijks gefactureerd)VrijBloggerPersoonlijkPremieBedrijfe-commerce
$ 0
$ 3 / maand
$ 5 / maand
$ 8 / maand
$ 25 / maand
$ 45 / maand

Ondanks dat WordPress een volledig gratis abonnement adverteert, is er één ding dat u moet kopen voordat u uw site live online kunt zetten: een domein. Een gratis domein van een jaar is inbegrepen in elk ander abonnement, maar het is’is iets wat je’Als u voor het gratis abonnement kiest, moet u betalen.

Een domein is niet’Het is niet bepaald duur – meestal rond de $ 10-15 voor een jaar – maar om volledig transparant te zijn, het’is iets waar je voor moet betalen. U kunt een domeinnaam voor uw website doorbladeren en kopen bij bekende domeinnaamregistreerders zoals Domain.com.

WordPress-prijzenEr zijn zes WordPress.com-abonnementen, allemaal afgestemd op verschillende soorten websites

Het Blogger-plan bevat een .blog-subdomein. Met andere woorden, u kunt uw domeinnaam gratis registreren, maar deze zal aan het einde .blog bevatten – b.v. websitebuilderexpert.blog.com.

Het persoonlijke plan is het eerste punt waar u een jaar lang uw eigen domein gratis kunt hebben en toegewijde ondersteuning kunt ontvangen via e-mail en livechat. Op dit punt echter, jij’zijn nog steeds beperkt tot een blogsite en moeten worden geüpgraded als u iets anders wilt maken.

Het Premium-abonnement is WordPress.com’s meest populair, en het’het is gemakkelijk te zien waarom. Dit is het goedkoopste punt waarop u toegang kunt krijgen tot WordPress’s premium thema’s en maak geavanceerde aanpassingen.

Het bedrijfsplan is voor, nou ja, bedrijven. Het verwijdert alle WordPress-branding en laat u plug-ins van derden installeren. Dit plan is wat een persoonlijke kwaliteitssite onderscheidt van een bedrijfssite van topkwaliteit.

Het eCommerce-plan is vrij duidelijk – u kunt online verkopen! Verkoop onbeperkte producten, accepteer betalingen in meer dan 60 verschillende landen, integreer met topvervoerders en gebruik marketingtools om uw producten te helpen een breder publiek te bereiken.

Prijzen voor WordPress.org

De WordPress-software is gratis te downloaden en te gebruiken, maar om uw website daadwerkelijk te ontwerpen en te maken, moet u’zullen wat overheadkosten hebben.

Hieronder, we’ve geschetst de typische kosten voor het maken en publiceren van een WordPress.org-website:

 • Domein – $ 10 – $ 15 per jaar
 • Hosting – $ 30 – $ 300 per jaar (we raden Bluehost aan)
 • Veiligheid – $ 5 – $ 250 per jaar
 • Premium plug-ins – $ 10 – $ 1.000 per jaar
 • Premium thema – $ 35 – $ 200 eenmalige kosten

Dit geeft u een idee van de totale kosten die gemoeid zijn met het bouwen van een WordPress.org-site. De goedkoopste totaalprijs – ervan uitgaande dat u een gratis thema en alleen gratis plug-ins gebruikt – zou ongeveer $ 55 / jaar bedragen. Maar jij’Als u een website van hoge kwaliteit wilt bouwen, moet u iets meer uitgeven.

WordPress.com vs WordPress.org – Prijzen: oordeel

De goedkoopste manier om een ​​WordPress-website te maken, is door WordPress.com te gebruiken’gratis abonnement en dan gewoon een domeinnaam kopen. Anders dan dat’komt echt neer op wat uw site moet doen.

Plug-ins

Een plug-in is een functie die u via WordPress kunt installeren en op uw website kunt gebruiken, het toevoegen van bepaalde functionaliteiten zoals e-mailmarketing, e-commerce of analyse’is een soort app voor uw website.

WordPress.com en WordPress.org beide gebruiken dezelfde plugin-directory, dus jij’opnieuw kiezen uit dezelfde pool van plug-ins. Maar de kwaliteit van deze plug-ins is gemengd. Iedereen kan een plug-in maken, dus daar’er is veel afval.

Dit betekent dat je je aan WordPress moet houden’ bezit plug-ins, gebruik plug-ins die zijn gebouwd door zeer bekwame ontwikkelaars of huur iemand in om er een voor u te maken. Een goede manier om de kwaliteit van een plug-in te beoordelen, is door middel van beoordelingen en aantal installaties.

WordPress-plug-insWordPress’ plugin directory laat je gebruikersbeoordelingen zien en hoeveel types elke plugin is geïnstalleerd

Met WordPress.com heb je alleen toegang tot de plugin-directory als je’re op het Business-tariefplan of hoger. Anders jij’heb zojuist de standaard ingebouwde functies om mee te doen.

WordPress.com wordt al geleverd met alles wat een basisblog nodig heeft, dus je hebt gewonnen’je hoeft je sowieso niet met al die flitsende extra’s bezig te houden’s wat je’opnieuw na.

WordPress.org geeft je volledige toegang tot de plugin-directory. Je kunt elke plug-in installeren of zelfs je eigen plug-in maken’s afgestemd op uw website. Maar onthoud dat dit een beetje technische knowhow vereist.

Qua prijs kunnen plug-ins variëren. Veel is gratis, maar sommige kunnen tot $ 1.000 per jaar kosten. Het’het is de moeite waard om precies te weten wat je bent’nodig heeft voordat u begint – op die manier kunt u de volledige kosten van uw site ruim van tevoren en dienovereenkomstig berekenen.

WordPress.com vs WordPress.org – Plug-ins: oordeel

Beide platforms gebruiken dezelfde plugin-directory, dus het’het is onmogelijk om te zeggen dat er een is ‘beter’ Dan de andere. Daar’geen maandelijkse kosten om plug-ins te gebruiken met WordPress.org, maar WordPress.com heeft alles wat je nodig hebt’Ik heb sowieso al een ingebouwde blog nodig.

E-commerce

WordPress.org niet’Er zijn geen ingebouwde e-commercefuncties, maar u kunt nog steeds online verkopen door plug-ins van derden te installeren, zoals WooCommerce, Ecwid, en WP eCommerce. Elke plug-in wordt geleverd met de nodige tools om online te verkopen, plus tal van functies’Ik help u om uw producten online te adverteren.

als jij’serieus over het creëren van een efficiënte e-commerce winkel, er zijn gespecialiseerde e-commerce website-bouwers zoals Shopify. Deze platforms worden geleverd met ingebouwde e-commercetools, zodat u uw online winkel in een oogwenk kunt opzetten.

Te verkopen op WordPress.com, u’Ik moet zijn aangemeld bij het e-commerceplan. Hiermee kunt u onbeperkte producten verkopen, betalingen in meer dan 60 landen accepteren en zelfs integreren met topvervoerders.

Houd er rekening mee dat het eCommerce-plan zelf kost $ 45 / maand, dus als je don’t wil WordPress gebruiken’ eigen e-commerce tools, jij’Ik moet betalen om een ​​e-commerce plug-in te installeren bovenop dat maandelijkse bedrag.

Affiliate marketing op WordPress

Het verkopen van producten isn’de enige manier om geld te verdienen met uw site. Als u betaalde advertenties wilt gebruiken of gelieerde links in uw blog wilt opnemen, dan is dat’s ook mogelijk – en je don’het hoeft zelfs niet uit het e-commerceplan te komen.

Eenvoudige reclame en affiliate marketing kunnen worden gedaan op de website Premium-abonnement voor slechts $ 8 / maand. Het’Je kunt ook alle WordPress-branding van je blog verwijderen en integreren met Google Analytics, zodat je precies kunt zien hoe je berichten presteren.

WordPress.com vs WordPress.org – E-commerce: oordeel

WordPress.org is de beste keuze als u een volwaardige online winkel nodig heeft en producten in bulk wilt verkopen. Betaalde partnerschappen en affiliate marketing kunnen echter gemakkelijker en effectiever worden gedaan op WordPress.com. Het hangt allemaal af van hoe u inkomsten wilt genereren met uw website.

Bloggen

Een blog kan zowel een leuke nevenattractie als het hele doel van een website op zich zijn. Afhankelijk van welke hoek je neemt, daar’is een voor de hand liggende keuze voor WordPress.

Blogs zijn een geweldige manier om sitebezoekers aan te trekken door interessante en boeiende inhoud aan te bieden. Ze’zijn ook een manier om mensen ertoe te brengen online over uw site te praten en uw links te delen.

Niet alleen dat, zij’re ook een bonafide manier om te verbeteren hoe hoog uw site scoort in de resultaten van zoekmachines. Statistisch gezien geven blogs je een 434% betere kans om hoog te scoren.

Zoals we nu weten, is WordPress.com een ​​platform dat speciaal is ontworpen om u te helpen bij het maken van een blog. Alleen al om deze reden’s de opvallende optie voor iedereen die een blogsite nodig heeft – persoonlijk of zakelijk.

Alle functies zijn voor u opgemaakt, klaar voor gebruik. Het’is ook een veel kosteneffectievere manier om een ​​blog te runnen, als je dat niet doet’U hoeft de hosting- en beveiligingscertificaten niet apart te sorteren.

Dat gezegd hebbende, als u een website heeft om andere redenen dan een blog, maar er een wilt toevoegen als een ander aspect aan uw site, kan WordPress.org helpen.

Er zijn tal van plug-ins voor bloggen waarmee u berichten kunt maken, sociaal delen kunt opnemen en een commentaargedeelte kunt toevoegen. Posts kunnen ook worden gecategoriseerd en getagd.

WordPress.com vs WordPress.org – Bloggen: oordeel

WordPress.com is ongeëvenaard voor blogspecifieke sites, met alles ingebouwd en een dashboard opgezet om u te helpen uw berichten te beheren. WordPress.org is echter het volledige pakket, waarmee u eenvoudig een blog aan uw site kunt toevoegen. Het’is meer over waar je een blog voor nodig hebt in plaats van wat beter is.

SEO (zoekmachineoptimalisatie)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het aanbrengen van wijzigingen op uw site die u daarbij kunnen helpen hoger scoren op zoekmachines zoals Google en Bing.

WordPress is een van de beste platforms als het gaat om SEO. Aangezien het een derde van de online sites aanstuurt, vertrouwen zoekmachines op WordPress – wat betekent dat je door het alleen te gebruiken een voorsprong hebt op andere minder bekende merken.

WordPress maakt sitemaps en stuurt ze naar Google, dus het is zo’is makkelijker voor de zoekmachine om te lezen – of ‘kruipen’ – uw site en begrijp wat het is’s over.

Echter, vergelijkbaar met e-commerce, jij’Als je geavanceerde SEO-controle wilt, moet je plug-ins van derden installeren.

Yoast staat bekend als een van de beste SEO-plug-ins voor WordPress en wordt geleverd met een hele reeks functies die uw site kunnen helpen de ranglijst te verbeteren.

Van eenvoudige aanpassingen zoals het toevoegen en bewerken van metadata (de link en tekst die op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines verschijnen) tot het identificeren van lucratieve zoekwoorden en interne koppelingsmogelijkheden, Yoast kan je helpen met alles wat met SEO te maken heeft.

WordPress SEOHet bewerken van metadata en het targeten van zoekwoorden is supereenvoudig gemaakt op WordPress

Er is een gratis versie van Yoast, maar als je dat doet’u serieus over hoog scoren, u’Ik wil waarschijnlijk investeren in de premium-versie tegen een jaarlijkse prijs van ongeveer $ 100.

Als dat’Als u te steil bent, kunt u beter naar een websitebouwer zoals Wix of Squarespace kijken. Beide worden geleverd met ingebouwde SEO-functies en er zijn relatief goedkope apps beschikbaar voor geavanceerde dingen.

WordPress.com vs WordPress.org – SEO: oordeel

Het’is een patstelling omdat jij’vertrouwen op SEO-plug-ins, die u kunt openen op beide WordPress-platforms. Vanwege het niveau van controle dat WordPress.org u biedt, kunt u echter enkele handmatige wijzigingen aanbrengen om de SEO te verbeteren’t op WordPress.com.

Analytics

Zonder bij te houden hoe uw website het doet, u’Ik weet nooit hoe je het kunt verbeteren. Zelfs de beste websites hebben altijd ruimte voor verbetering.

Met het risico te klinken als een gebroken plaat, WordPress niet’t heeft echt zijn eigen analyses.

U kunt de basis volgen – zoals siteverkeer – maar voor verder inzicht, u’Ik moet naar de map met plug-ins gaan.

Google Analytics op WordPress

Google Analytics is ongetwijfeld de beste analyseplug-in die er is – wie is er tenslotte beter te vertrouwen dan Google zelf? Omdat plug-ins dat niet zijn’Het is niet toegankelijk op basisplannen voor WordPress.com, maar u moet upgraden om het te installeren.

Op WordPress.org kunt u Google Analytics direct installeren, instellen en gebruiken. Hiermee kunt u zaken bijhouden zoals bezoekers per pagina, bouncepercentages (wanneer mensen op uw site terechtkomen en er snel op klikken), tijd die op de pagina is doorgebracht en conversieratio’s.

Dit alles kan worden opgesplitst per afzonderlijke pagina of specifieke tijdsperiode. Dit geeft u een uitgebreid rapport op uw site’s prestaties en benadrukt hoe u verandert’gemaakt hebben een impact gehad.

Het’is een geweldige manier om uw inkomsten en de hoeveelheid verkeer die u ontvangt bij te houden’krijgen en uw groei in de tijd.

WordPress.com vs WordPress.org – Analytics: oordeel

Met WordPress.org kunt u Google Analytics gratis installeren, waardoor het het betere platform is voor het volgen van siteprestaties. Het’s duidelijk dat WordPress’ ingebouwde analyses zijn verre van toereikend en bieden de meest elementaire inzichten. Dit betekent dat het installeren van Google Analytics een must is voor iedereen die iets anders dan een informele, persoonlijke site beheert.

Onderhoud

Net als een bekroonde rozenstruik, jij’Ik moet je WordPress-site onderhouden. Doe dit niet en het’Ik word een doorn in je zij.

als jij’heb helemaal tot op dit punt gelezen (kudos!), dan jij’Ik weet dat WordPress.com gezien kan worden als een website builder.

Als een korte samenvatting voor uw scanners die er zijn, is een websitebouwer een online tool die’wordt voor u gehost en helpt u bij het maken van uw eigen website.

Web hosting

De belangrijkste afhaalmaaltijd is hier ‘voor u gehost’. Een belangrijk onderdeel van het voortdurende onderhoud van WordPress.org is dat u een hostingprovider moet zoeken en deze service zelf moet blijven volgen.

Zoals eerder vermeld, zou een goede WordPress-hostingprovider uw site moeten maken’s onderhoud zo eenvoudig mogelijk. Dit wordt voornamelijk gedaan door zowel software- als plug-in-updates te automatiseren.

WordPress voltooit elke twee weken kleine updates, terwijl elke twee maanden worden grote updates uitgevoerd. De kleine updates mogen nooit de functionaliteit van uw site beïnvloeden, maar als u dat niet doet’t de nodige wijzigingen aanbrengt om te voldoen aan de belangrijkste updates, u’Ik zit in de problemen.

Op WordPress.com worden deze updates voor u verzorgd. Met WordPress.org zijn de updates jouw verantwoordelijkheid. Dat gezegd hebbende, de meeste hostingproviders, waaronder Bluehost, zullen deze updates voor u verzorgen.

Veiligheid

Het hebben van een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is essentieel. Dit beschermt bezoekers’ persoonlijke informatie terwijl ze’opnieuw door uw site bladert en wordt gesymboliseerd door een klein hangslotpictogram naast uw URL. Het bezit van een SSL-certificaat stelt uw site gerust’s bezoekers, maar het’is ook iets waar Google naar kijkt bij het bepalen hoe hoog uw website zal scoren op de pagina met zoekresultaten.

SSL-certificaten zijn inbegrepen in de maandelijkse kosten van WordPress.com-sites, maar dat zijn ze wel’bent iets wat je bent’Ik moet individueel verkrijgen en vernieuwen op WordPress.org. Net als WordPress-updates, zullen de meeste hostingproviders echter een gratis SSL-certificaat invoeren als onderdeel van de maandelijkse kosten van hun hosting.

WordPress.com vs WordPress.org – Onderhoud: oordeel

WordPress.com zorgt voor al uw onderhoudsproblemen, inclusief automatische updates en SSL-certificaten die bij elk abonnement zijn inbegrepen. WordPress.org geeft u meer onafhankelijkheid, waardoor u uw website zelf moet onderhouden. Bluehost zorgt echter voor uw updates en SSL-certificaat, dus daar’is uiteindelijk geen echt verschil tussen de twee WordPress-platforms.

auteursrechten & Eigendom

Het’Het is belangrijk om te weten wie de eigenaar van uw website is. Wat betekent dit voor jou? En hoe kun je jezelf beschermen tegen mogelijke problemen?

Een van de grootste verschillen bij het kijken naar WordPress.com versus WordPress.org is de vraag wie de eigenaar is van uw website.

Bij gebruik van WordPress.com’s WordPress die uw site technisch bezit, niet u. Dit betekent dat het de macht heeft om uw site te verwijderen of te verwijderen wanneer het maar wil.

Dit is natuurlijk niet’t een veel voorkomende gebeurtenis. Je zult WordPress moeten hebben geschonden’ voorwaarden om actie tegen u te ondernemen – het probleem is, het’s WordPress dat beslist wat telt als een overtreding, niet jij.

WordPress.org-websites zijn 100% eigendom van jou. U betaalt voor het domein, de hosting en de beveiliging, en bezit feitelijk elk aspect van uw site, wat betekent dat niemand het kan verwijderen behalve u – behalve de overheid in geval van illegale activiteiten.

Jij ook niet’t heeft WordPress-branding op uw website of een WordPress-subdomein – twee dingen die standaard op WordPress.com staan’s lagere tariefplannen.

WordPress.com vs WordPress.org – Copyright en eigendom: oordeel

WordPress.org is de veiligere optie als u geld verdient via uw website. Het’is niet dat je constant op je hoede moet zijn als je WordPress.com gebruikt – verre van dat – maar het maakt je een beetje ongemakkelijk om te weten dat iemand de stekker in een oogwenk op je site kan trekken.

Helpen & Ondersteuning

Voor iedereen die’s is geen volwaardige webontwikkelaar. Ondersteuning bieden is altijd geruststellend. Het laatste dat je wilt is vast komen te zitten zonder dat iemand zich kan wenden.

Hulp en ondersteuning is een andere factor’s belangrijk voor de ‘WordPress.com of WordPress.org’ debat. Hoewel geen van beide het soort klantenservice heeft dat je krijgt met een top website builder, zijn er een paar manieren om hulp te krijgen.

Ondersteuning voor WordPress.com

WordPress.com niet’bieden geen specialistische ondersteuning op zijn gratis plan. Je kunt WordPress gebruiken’ communityforums voor hulp, maar jij’Ik zal de zee van informatie moeten doorzoeken – en dat is niet allemaal nuttig!

Upgrade naar het Blogger-abonnement voor $ 3 / maand en je ontvangt e-mailondersteuning – handig, maar reageert niet meteen. Vanaf het persoonlijke abonnement ($ 5 / maand) en hoger kunt u WordPress gebruiken’ live chat-ondersteuning, die 24 uur per dag, 5 dagen per week beschikbaar is.

Ondersteuning voor WordPress.org

WordPress.org doet het weer niet’geen enkele vorm van specialistische ondersteuning bieden. Omdat je dat niet doet’u hoeft niet te betalen voor de service – en u bent zelf eigenaar van de site – die zijn er niet’t de middelen om u te helpen.

U kunt echter gebruik maken van de online forums en veel WordPress.org-gebruikers zoeken hulp van ontwikkelaars. Het’het is een dure weg, maar jij’re gegarandeerd hands on support.

WordPress-ondersteuningEr zijn tal van forums en artikelen die u kunt raadplegen voor hulp op WordPress.com, maar geen persoonlijke ondersteuning

Zie het als een gebarsten pijp. WordPress.com biedt u een handleiding over hoe u dit zelf kunt oplossen. WordPress.org laat je de rommel aanpakken, maar je kunt altijd een loodgieter inhuren om een ​​kijkje te komen nemen.

WordPress.com vs WordPress.org – Help en ondersteuning: oordeel

Daar’s zonder twijfel WordPress.com biedt betere hulp en ondersteuning. Buiten communityforums, jij’Ik moet professionele hulp zoeken bij een ontwikkelaar op WordPress.org. als jij’u hebt echter een premium WordPress.com-abonnement’Ik krijg hulp via e-mail en livechat.

Conclusie

Zoals je kunt zien, daar’s veel meer voor WordPress dan op het eerste gezicht lijkt. Het’s opgesplitst in twee verschillende platforms, die voor zeer verschillende soorten websites zijn.

WordPress.com is een blogplatform dat online voor u wordt gehost. U kiest een prijsplan afhankelijk van uw behoeften en betaalt een jaarlijkse vergoeding aan WordPress voor het gebruik van zijn platform.

WordPress.org is een door uzelf gehost contentmanagementsysteem. U bezit uw eigen website en heeft totale creatieve controle. U hebt echter codeerkennis nodig om het te gebruiken, en ondanks dat het gratis is, moet u betalen voor zaken als hosting en een domein afzonderlijk.

Hieronder, we’Ik vat de grote verschillen samen’ve besproken tussen de twee platforms.

WordPress.com vs WordPress.org – Samenvatting

AreaSamenvattingMakkelijk te gebruikenHostingThemaontwerp en aanpassingPrijzenPlug-insE-commerceBloggenSEOAnalyticsOnderhoudCopyright en eigendomHulp en ondersteuning
WordPress.com en WordPress.org zijn redelijk vergelijkbaar voor gebruiksgemak, maar WordPress.com is meer gestroomlijnd. Het’s alleen voor blogs, wat betekent dat alles wat je nodig hebt voor je klaar staat, en dat doe je niet’u hoeft zich geen zorgen te maken over het zelf hosten van uw site.
In tegenstelling tot WordPress.com is WordPress.org een door uzelf gehost platform, wat betekent dat u uw eigen hostingprovider moet gebruiken, zodat u dat kunt’Ik vergelijk de twee platforms niet echt. Voor al uw WordPress.org-hostingvereisten kunt u dat doen’t doet het beter dan Bluehost.
WordPress.org wint zonder twijfel op het gebied van pure creatieve controle. De aanpassing is onbeperkt en u kunt alles vanaf het begin coderen, als u dat wilt. WordPress.com is meer een out-of-the-box platform – u kunt eenvoudige aanpassingen maken, maar u’ll moet een hoog tariefplan hebben als u grootschalige wijzigingen in uw site wilt aanbrengen.
Technisch gezien, de goedkoopste manier om een ​​WordPress-website te maken, is door WordPress.com te gebruiken’s gratis plan, en gewoon een domeinnaam kopen. Anders dan dat’komt echt neer op wat uw site moet doen. Hoe dan ook, een WordPress-website van hoge kwaliteit met geavanceerde aanpassing kost u een behoorlijk paar dollar.
Beide platforms gebruiken dezelfde plugin-directory, dus het’het is onmogelijk om te zeggen dat er een is ‘beter’ Dan de andere. Daar’geen maandelijkse kosten om plug-ins te gebruiken met WordPress.org, maar WordPress.com heeft alles wat je nodig hebt’Ik heb sowieso al een ingebouwde blog nodig.
WordPress.org is de beste keuze als u een volwaardige online winkel nodig heeft en producten in bulk willen verkopen. Maar eenvoudige display-advertenties en affiliate marketing kunnen gemakkelijker en effectiever worden gedaan op WordPress.com. Het hangt allemaal af van hoe u inkomsten wilt genereren met uw website.
WordPress.com is ongeëvenaard voor blogspecifieke sites, met alles ingebouwd en een dashboard opgezet om u te helpen uw berichten te beheren. WordPress.org is echter het volledige pakket, waarmee u eenvoudig een blog aan uw site kunt toevoegen. Het’is meer over waar je een blog voor nodig hebt in plaats van wat beter is.
Het’is een patstelling omdat jij’vertrouwen op SEO-plug-ins – die u kunt openen op beide WordPress-platforms. Vanwege het niveau van controle dat WordPress.org u biedt, kunt u echter enkele handmatige wijzigingen aanbrengen om de SEO te verbeteren’t op WordPress.com.
WordPress.org laat je gratis Google Analytics installeren, waardoor het het betere platform is voor het volgen van siteprestaties. Het’s duidelijk dat WordPress’ ingebouwde analyses zijn verre van toereikend en bieden de meest elementaire inzichten. Dit betekent dat het installeren van Google Analytics een must is voor iedereen die iets anders dan een informele, persoonlijke site beheert.
WordPress.com zorgt voor al uw onderhoudsproblemen, inclusief automatische updates en SSL-certificaten die bij elk abonnement zijn inbegrepen. WordPress.org geeft u meer onafhankelijkheid, waardoor u uw website zelf moet onderhouden. Bluehost zorgt echter voor uw updates en SSL-certificaat, dus daar’is uiteindelijk geen echt verschil tussen de twee WordPress-platforms.
WordPress.org is de veiligere optie als u geld verdient via uw website. Het’is niet dat je constant op je hoede moet zijn als je WordPress.com gebruikt – verre van dat – maar het maakt je een beetje ongemakkelijk om te weten dat iemand de stekker in een oogwenk op je site kan trekken.
Daar’is geen twijfel mogelijk WordPress.com biedt betere hulp en ondersteuning. Buiten communityforums, jij’Ik moet professionele hulp zoeken bij een ontwikkelaar op WordPress.org. als jij’u hebt echter een premium WordPress.com-abonnement’Ik krijg hulp via e-mail en livechat.

Je zou WordPress.com moeten gebruiken als…

…u’zijn iets minder technisch onderlegd en willen een alles-in-één oplossing. Het’s perfect voor persoonlijke blogsites, en kan zelfs een geweldige optie zijn voor kleine bedrijven die misschien wat hulp nodig hebben, maar uiteindelijk controle willen over hun eigen website.

U zou WordPress.org If moeten gebruiken…

…je weet hoe je moet coderen, of hebt het budget om een ​​webontwikkelaar in dienst te nemen. U kunt elke denkbare site bouwen – niets is verboden terrein. U’Ik heb ook je eigen website, dus daar’er is geen risico dat het wordt verwijderd. Daar’s zonder twijfel WordPress.org is de krachtigere en geavanceerdere optie.

Als WordPress.com klinkt als het platform voor jou, geweldig! U kunt zich aanmelden voor een van de plannen en vandaag beginnen met het maken van uw website.

Als het’s WordPress.org dat je’re zoekt, maar er zijn een paar dingen die je’Ik moet het regelen voordat je gaat bouwen. Ten eerste heb je een hostingprovider nodig – en waar kun je beter beginnen dan te leren hoe je WordPress met Bluehost installeert.

FAQs

Wat beter is: WordPress.com of WordPress.org?

Terwijl daar’is geen definitief antwoord op deze vraag (het hangt echt af van uw behoeften), WordPress.org is het grotere en krachtigere platform. U kunt premiumthema’s en plug-ins installeren, volledige creatieve controle hebben en misschien wel het belangrijkste, eigenlijk uw eigen website bezitten.

Kun je overstappen van WordPress.com naar WordPress.org?

Absoluut! Eerst jij’Ik moet een hostingprovider vinden voor WordPress.org. Vervolgens kunt u uw WordPress.com-site eenvoudig exporteren onder instellingen en deze importeren naar uw nieuwe website via een importeerplug-in. Dit wordt aanbevolen als je je zo voelt’ben WordPress.com ontgroeid of wil je meer creatieve controle.

Waar moet je op letten bij een WordPress hostingprovider?

Ten eerste’s zeker de voorkeur voor een provider die WordPress-specifieke hosting biedt. Daarna zouden zaken als installaties met één klik en geautomatiseerde updates voor WordPress-software en plug-ins topprioriteiten moeten zijn. Dan heb je algemenere zaken, zoals uptime, SSL-beveiliging en bandbreedte.

Vond onze vergelijking nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map